View Full Version : Problemos su stiprintuvu
Laba diena,
yra stipras maxound mx230,jis pajungtas nuo galvos BP cd70,ir subas jbl 38cm.Problema tame kad kai masina uzvesta ir dydindamas garsa stipras issijungia(dega protection lempute),bet masina neuzvedus gali volume dydint o stipras normaliai veikia.
Kodel yra toks skirtumas uzvedus masina ir neuzvedus jos???
Beje stipras prie mago pajungtas per reliuske nes nuo mago jam buvo permazai 5V.
Kame cia gali buti problema,pas ka neklausiau neks nezino.
Gal jus man padesit.
Is anksto dekui.
Su pagarba
atvortke
2004-09-06, 07:24 AM
Laba diena,
yra stipras maxound mx230,jis pajungtas nuo galvos BP cd70,ir subas jbl 38cm.Problema tame kad kai masina uzvesta ir dydindamas garsa stipras issijungia(dega protection lempute),bet masina neuzvedus gali volume dydint o stipras normaliai veikia.
Kodel yra toks skirtumas uzvedus masina ir neuzvedus jos???
Beje stipras prie mago pajungtas per reliuske nes nuo mago jam buvo permažai 5V.
Kame cia gali buti problema,pas ka neklausiau neks nezino.
Gal jus man padėsit.
Is anksto dėkui.
Su pagarba
o laida stora dejai ar telefonini:D ogal akuma reikia pakrauut net nzn tixliau parasyk
Nerka
2004-09-06, 08:36 AM
Mano nuomone reikia keisti stiprintuva...
kai u-vedi motorą pakyla įtampa, ir ant išėjimo padidėja galingumas. Pažiūrėk ar niekur neprasitrynęs laidas į kolonėlės (subą) ir ar pats subas netrumpina.
Aiskinu tiksliau problema:ant stipro sureguliuota 2/3 galingumo,kai masina uzvesta ant mago nureguliuoji volume iki 35(max60) stipras pereina i protection rezima t.y. neveikia.O kai masina neuzvesta tai viskas tvarkoi,groja normaliai.Padydinus garsa ant stipro reikia maziau paduoti garso nuo mages kad jis issijungtu.Pvz. jaigu ant stipro sureguliuoji 1/2 garsumo tai ant mages uztenka pagarsinti iki 28 volume kad jis issijungtu.O masina neuzvedus darau iki 43 ir normaliai.
Laida dejau 0.5cm storio,nuo akumo per saugikli,minusas i korpusa.
Laidas prasitrines negali buti,nes tik instaliavus iranga jau taip buvo.
O kaip suprast- ,,paziurek ar subas netrumpina".Nors manau kad jaigu subas trumpintu tai nuo garso lygio tai nepriklausytu.
Nesuprantu kas cia gali buti.
Kodel sakot kad reikia stipra keisti,manau cia kazkur kitur suo pakastas.
Please help.
Nerka
2004-09-06, 02:19 PM
Pas mane yra panaši bėda, per silpnas stipras tai užvedus būna kad irgi išsijungia ant viso garso (retai), užgesintu to nebūna, nors laidas 20 mm^2 ir kondas 1F. Reiškia pakilus ytampai stiprintuvas atiduoda max galingumą ir gali suveikti protection. Pas mane stipras daugiau nei dvigubai per silpnas o pas tave?
Negaliu pasakyti kiek stiprintuvas silpnesnis uz suba nes nezinau subo galingumo(gale ant magneto neuzrasytas modelis ir serijos irgi nera),bet zinau kad stipras 300RMS o subas JBL 38cm GTSeries (beje gal kas zino kiek jis gali buti watu?).
Nerka
2004-09-07, 07:41 AM
Jo čia idomu... tavo subas turbut 250-300rms tai galingumas čia ne prie ko, belieka matuoti subo varžą, gal pasvilęs. O gal jis ir taip dviejų ričių išrink ir pažiūrėk!
TU-KAS
2004-09-07, 02:12 PM
Negaliu pasakyti kiek stiprintuvas silpnesnis uz suba nes nežinau subo galingumo(gale ant magneto neuzrasytas modelis ir serijos irgi nera),bet zinau kad stipras 300RMS o subas JBL 38cm GTSeries (beje gal kas zino kiek jis gali buti watu?).
Kox tikslus modelis JBL blyno? Turiu visokiu senu ir nauju JBL katalogu.
Beje del stepro, pabandyk pamatuoti itamta nuo akumo klemu kai uzvestas variklis ir neuzvestas, gali buti, kad kai uzvestas, generatorius paduoda daugiau nei reikia
TU-KAS
2004-09-07, 02:18 PM
Negaliu pasakyti kiek stiprintuvas silpnesnis uz suba nes nežinau subo galingumo(gale ant magneto neuzrasytas modelis ir serijos irgi nera),bet zinau kad stipras 300RMS o subas JBL 38cm GTSeries (beje gal kas zino kiek jis gali buti watu?).
Kox tikslus modelis JBL blyno? Turiu visokiu senu ir nauju JBL katalogu.
Beje del stepro, pabandyk pamatuoti itamta nuo akumo klemu kai uzvestas variklis ir neuzvestas, gali buti, kad kai uzvestas, generatorius paduoda daugiau nei reikia
Paziurek ant blyno, gal yra like kokiu uzrashu. Mane domina spalva raudona arba zalia, pagal tai galim spresti kurios jis laidos buvo
TU-KAS
2004-09-07, 02:27 PM
Gal sitas/
http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GT150&ser=GTS&cat=SUB
Deje bet netas,gal gali man i e-maila imesti savo emeila as tau nuotrauka subo atsiusiu.Nes modelio ant jo nera.
TU-KAS
2004-09-07, 05:43 PM
Deje bet netas,gal gali man i e-maila imesti savo emeila as tau nuotrauka subo atsiusiu.Nes modelio ant jo nera.
Ziurek info :wink:
Polygon
2004-09-08, 11:44 AM
kokia reliushke ? :) kur ja dejei ? ant remote ar ant +12 ? :)
TU-KAS
2004-09-10, 10:38 AM
Sveikas,
cia nuoroda del "JBL GT152". Gali parsisiusti pilna instrukcija, tech. duomenis, dezes matmenis....
TU-KAS
2004-09-10, 10:39 AM
http://www.jbl.com/car/support/default.aspx?ProdId=GT152 :D
kokia reliushke ? :) kur ja dejei ? ant remote ar ant +12 ? :)
Reliuske pas mane gerkonio atrodo 55,dejau prie mages iskart po jungties,o stovi jinai ir ant remote ir ant +12.Ta prasme ijungi maga isijungia stiprintuvas bet nuo +12 akumo.
Atrodo taip paaiskinau:)
Sveikas,
cia nuoroda del "JBL GT152". Gali parsisiusti pilna instrukcija, tech. duomenis, dežes matmenis....
Aciu uz nuoroda!!!
O pas mane gt150 joks ten gt150d...?
Donatas
2004-09-11, 05:31 PM
Tai nusiimk ta savo nesamonę (rėliuške) nes jos isvis nereikia. +12V į stiprintuvą junki tiesiai nuo akumo per saugiklį, o į rem paduok iš mago mėlyno laido (ant.remote arba remote control) ir ten tikrai bus ne +5, o +12V. Tavo ta rėliuškė čia ir kr*ša smegenis.
Tai nusiimk ta savo nesamonę (rėliuške) nes jos isvis nereikia. +12V į stiprintuvą junki tiesiai nuo akumo per saugiklį, o į rem paduok iš mago mėlyno laido (ant.remote arba remote control) ir ten tikrai bus ne +5, o +12V. Tavo ta rėliuškė čia ir kr*ša smegenis.
As bandziau jau iskarto per remote jungti tai usilokas issijungia bet dega protection(kaip supratau gal per maza itampa?).Ir bandziau jungti per ta laida kuris antena iskisa,vistiek tas pats.Todel ir nusprendziau reliuske deti.
Hebra duokit dar kokiu patarymu kame cia kampas gali buti.
Polygon
2004-09-12, 02:48 PM
+12 vistiek turi but tiesiogiai nuo akumo. pabandyk gal ta reliuske pajungt i remote
Arunas B
2004-09-12, 07:14 PM
As bandziau jau iskarto per remote jungti tai usilokas issijungia bet dega protection(kaip supratau gal per maža itampa?).Ir bandziau jungti per ta laida kuris antena iskisa,vistiek tas pats.Todel ir nusprendziau reliuske dėti.
Hebra duokit dar kokiu patarymu kame cia kampas gali buti.
Gal pabandyk pakeisti stiprintuva :wink:
boolve
2004-09-12, 11:25 PM
+12 vistiek turi but tiesiogiai nuo akumo. pabandyk gal ta reliuske pajungt i remote
tai kaip turi buti visi zhino, bet esme ta kad yra kitaip.
TU-KAS
2004-09-13, 03:11 PM
Visi ieshkom problemos stipriake. Manau, kad cia kitur shuo pakastas . Jau buvau rases, kad pamatuotum kokia srove pareina, kai uzvestas auto ir neuzvestas, tada bus viskas aishku
Donatas
2004-09-13, 10:49 PM
Dėl įtampos pamatavimo tai tikrai praverstų. Bet gal žmogus bandė nuo mago rem pajungti ir stipro +12Vir rem kartu :D :D :D :D :D
GieDriuX
2006-07-15, 08:14 PM
na prikelsiu pacia seniausia sio skyriaus tema..
jei temos autorius netycia cia dar uzklys, tai butu labai naudinga suzinot kaip jam baigesi su tuo stiprintuvu. pas mane ta pati beda. visas pajungimas korektiskas, uzgesinus automobili stiprius veikia gerai, o uzvedus issijungia (dega protection). stiprius magnat classic 360 rapbull. beje jei kas turit jo schema tai buciau ziauriai dekingas.
endas
2007-01-01, 06:52 PM
gal gali pasakyt ka daryt? .turiu maga blaupunkt acapulco mp52 ir groja gerai bet kai pajungiu stiprintuva tai prasideda: perjungiant daina girdisi lazeriuko garsas per kolonele. uzkurus automobili irgi snypstimas atsiranda. ka daryt? draugeliui irgi taip yra magas irgi blaupunkt tik naujesnis.
GieDriuX
2007-01-01, 07:25 PM
linijinius laidus tikrink