PDA

View Full Version : garsiakalbio tūris

Edmas
2007-02-04, 10:39 PM
Sveiki, kaip apskaičiuoti pačio garsekalbio užimamą tūrį?
P.S. nenardinsi gargalo į vandenį kad tai sužinoti
http://forumas.i-klubas.lt/index.php?topic=2682.0

ttadaz
2007-02-05, 08:57 AM
Nebandžiau, bet manau, kad geometriškai išmatavus visus garsiakalbio elementus gana tiksliai būtų galima apskaičiuoti jo tūrį.

Lenikas
2007-02-05, 11:11 AM
Tu bent issivaizduoji ka cia leptelejai?( : geometriskai matuoti tai uztruktu menesi laiko ir kalna nervu..

ttadaz
2007-02-05, 01:16 PM
Tu bent issivaizduoji ka cia leptelejai?( : geometriskai matuoti tai uztruktu menesi laiko ir kalna nervu..

Sunku išmatuoti ir apskaičiuoti magneto užimamą tūrį?
Dalį membranos ir tt?
Ir tai užtruktų menesį laiko?
Kolega, visiškai nesutinku :smt018

Lenikas
2007-02-05, 03:09 PM
( : cia velniskai sudetingas darbas, kaip ir minejau. Manes net su pagaliu nepriverstu to turio paskaiciuot. Geriau jau tokius darbus patiketi Chuck'ui Norris'ui, nemanau, kad daug kainuos.
O isvis geriausia paieskoti kito budo tam turiuj paskaiciuoti..

ttadaz
2007-02-05, 04:15 PM
Aš tai nematau čia nieko baisiai sunkaus.

Magneto tūris: V=Pi*R^2*h arba V=Pi*D^2/4;
kur Pi - 3.14,
R - Magneto spindulys,
D - Magneto diametras,
h - magneto aukštis;
Membranos tūris: V=1/3*Pi*h*(R^2+R*r+r^2);
arba V= Pi*h/12*(D^2+D*d+d^2);
kur h - reikiamas membranos aukštis,
R - max membranos spindulys,
r - min membranos spindulys,
D - max membr. diametras,
d - min membr. diametras;
Dar lieka suskaičiuoti rėmū užimamą tūrį (V=aukštis*plotas arba panašiai), susiskaidžius gabaliukais...
Visus šiuos tūrius susumavus ir gaunamas gana tikslus garsiakalbio tūris.
(Čia mano asmeninis skaičiavimo būdas ir manau, kad jis teisingas... Jei yra kitaip - atsiprašau už klaidinimą)

Artūras S
2007-02-05, 07:47 PM
Mano priėjimas ūkiškas.Žinau kaip tai padaryti greičiau ir gal net tiksliau.Apvynioji garsiuką vandeniui nelaidžiu audiniu ,jį sutvirtini ir nėmęs pripili vandens.Po to lieka atmesti orą kuris yra tarp garsiakalbio rėmo ir pakabos.

ttadaz
2007-02-05, 08:17 PM
Labai geras būdas :smt023
Na bet vistiek neįžvelgiu, kur tas mėnesius trunkantis darbas, skaičiuojant tūrį :smt017

Arunas B
2007-02-05, 08:25 PM
Keli mano skaiciavimo budai: idedi dinamika i nepraleidzianti vandens maisa, geriau kuo minkstesni, ir panardini ji i pripildyta vandens turi, kiek vandens isbega lauk toks ir turis. Panasiai ir su difuzoriaus turiu tik ten i ji pili kiek prisipila toks ir turis aisku pries pilant vandeni reikia gerai apsaugoti vandens nepraleidziama medziaga. As naudoju poletileno maisus plonus taip pat dar naudoju ta poletilena kur virtuveja naudojamas sumustiniams vynioti pas mus cia galima jo diedeliais lapais gauti.

Arunas B
2007-02-05, 08:26 PM
Ai dar prisiminiau kazkaur maciau yra programa tai daryti suvedi dinamiko ismatavimus ir paskaiciuoja.

Arunas B
2007-02-05, 08:36 PM
Na bet vistiek neįžvelgiu, kur tas mėnesius trunkantis darbas, skaičiuojant tūrį :smt017
[/quote]

O kas tau sake kad pats skaiciavimas uzima tiek laiko? Manau Tas laikas kai paskaiciuoji po to reikia suprojektuoti deze kas nera taip lengva Bandpasines dezes nemazos gaunasi. Norint kad deze neuzimtu viso bagazines turio reikia neblogai pasukt galva. Pati gamyba kai kam daug laiko uzima po to jei dar portas vedamas i palange tai ir prasau susideda. Pats skaiciavimas daug laikao neuzima Manau per vakara galima paskaiciuoti. O jei zinomas ir ciupinetas dinamikas tai dar greiciau.

ttadaz
2007-02-05, 08:44 PM
O kas tau sake kad pats skaiciavimas uzima tiek laiko? Manau Tas laikas kai paskaiciuoji po to reikia suprojektuoti deže kas nera taip lengva Bandpasines dėžes nemazos gaunasi. Norint kad deže neuzimtu viso bagažinės turio reikia neblogai pasukt galva. Pati gamyba kai kam daug laiko uzima po to jei dar portas vedamas i palangė tai ir Prašau susideda. Pats skaiciavimas daug laikao neuzima Manau per vakara galima paskaiciuoti. O jei zinomas ir ciupinetas dinamikas tai dar greiciau.

Nesenai buvo rašyta man nuo Leniko: "Tu bent issivaizduoji ka cia leptelejai?( : geometriskai matuoti tai uztruktu menesi laiko ir kalna nervu..". Todėl aš ir bandau paaiškint, kad čia nėra toks baisiai ilgai trunkantis darbas.
Dar, kaip suprantu, čia kalba tik apie garsiakalbio užimamą tūrį, bet ne apie dėžės. Jei su dėže ir visa kita, tada :smt109

Edmas
2007-02-05, 10:29 PM
taip tu teisus būtent to ir klausiau "kokį tūrį užima pats gargalas" nes noriu į tai atsižvelgti gaminant dėžę. pvz dėžė man reikalinga 47 litrų o tarkim gargalas 3litrai išvada: gaminu dėžę 50litrų aišku galiu gaminti kaliais litrais didesnę ir po to klausant į ją krauti plytas kol pasieksiu norimą rezultatą. bet viena problema - kaip mažas buvau virbalu pradūriau ausis ir klausa mano nepavydėtina (juokauju dėl virbalo) na negirdėsiu aš kiek užtenka tų plytų, o samdytis emma sq perklausos teisėją... aš tiek neuždirbu.

BigBug
2007-02-05, 10:43 PM
žiaurus juokas, net šiurpas perėjo.... :oops:

2SB554
2007-02-12, 06:52 PM
dokumentuose labai tiksliai yra parasyti kiek uzima pats garsiukas ,kiek uzima difuzorius istumiantis oro ir tt.tik ten matai kitokie jei rasiu darbe imesiu pm.
pvz. swr galine dalis uzima 1242 1222 :2,75 litro O:)