View Full Version : Bendrai visa sistema
aliamZ
2007-04-03, 09:23 AM
Sveiki, savaitgali susidejau muzika is savo auto:) Gal ispardziu parasysiu kas stovi pas mane,kad lengviau galetumet supratsi ir pagelbet man: JVC 909, RS Base 165 - podiumai padaryti, SRX 3, JL 12W3V3, auto BMW 5 sedanas E34, muzika (nu praktiskai tipinis lietuvis, ka groja m-1:) +/- po klubelio dar ir sios muzikos paklausau) Tai va, o situacija tokia, nu groja neblogai, komponentai paliko gera ispudi, tik jausmas tas, kad subas groja sau, nu arba as girdziu ta velavaima:) gale palikau dar neisemes elipsiu, nes kaskaip norisi ir ten fono, bet jos prisuktos iki minimumo, nu bet zadi jas mest lauk, jei ten liktu skyles, gal greiciau tas bosiukas pasiektu mano ausis? Laukiu pasiulymu, gal kas galetu apziureti mano masina ir isaskyti naudingus atarimus? (Beje stovi dujos, tai per poranki neiseis:(
vires
2007-04-03, 01:29 PM
Sveiki, savaitgali susidejau muzika is savo auto:) Gal ispardziu parasysiu kas stovi pas mane,kad lengviau galėtumėt supratsi ir pagelbet man: JVC 909, RS Base 165 - podiumai padaryti, SRX 3, JL 12W3V3, auto BMW 5 sedanas E34, muzika (nu praktiškai tipinis lietuvis, ka groja m-1:) +/- po klubelio dar ir sios muzikos paklausau) Tai va, o situacija tokia, nu groja neblogai, komponentai paliko gera ispudi, tik jausmas tas, kad subas groja sau, nu arba as girdziu ta velavaima:) gale palikau dar neisemes elipsiu, nes kažkaip norisi ir ten fono, bet jos prisuktos iki minimumo, nu bet zadi jas mest lauk, jei ten liktu skyles, gal greiciau tas bosiukas pasiektu mano ausis? Laukiu pasiulymu, gal kas galetu apziureti mano masina ir isaskyti naudingus atarimus? (Beje stovi dujos, tai per poranki neiseis:(
Sedane tik bandpasas su portu i palange isgelbes :smt023
Lenikas
2007-04-03, 01:41 PM
"tik"? nu as to jl i bandpass'a nekisciau. jau geriau deze su faziku kabinciau i palange,o elipses savaime suprantama i siuksliu deze.
aliamZ
2007-04-03, 02:08 PM
http://mobile.jlaudio.com/products_subs.php?series_id=25 deze subui daryta is parsiusto manual'o, deze su portu.
Porto isvesti palange manau kad nelabai iseis, nes jis per visa deze.
Rytis
2007-04-03, 07:28 PM
sekmes su portais ir porankiais kai balionas stovi
Arunas B
2007-04-03, 08:04 PM
tik jausmas tas, kad subas groja sau, nu arba as girdziu ta velavaima:) gale palikau dar neisemes elipsiu, nes kažkaip norisi ir ten fono, bet jos prisuktos iki minimumo, nu bet zadi jas mest lauk, jei ten liktu skyles, gal greiciau tas bosiukas pasiektu mano ausis? Laukiu pasiulymu, gal kas galetu apziureti mano masina ir isaskyti naudingus atarimus? (Beje stovi dujos, tai per poranki neiseis:(
Vaizdas pas tave toks kad nesusigroja priesbosiai su subu. Pradziai pabandyk atjungti elipses visai,o geriausiai isviso isimk, galesi veliau jas atgal prisisukti, bet jei uzgros subas taip kaip jis turi grot tai tikrai tu elipsiu likimas manau pats supranti koks ;). Tada susreguliouk subo ir priesbosiu filtrus bei fazes. Ir siaip cia ne tik tau butu toks pastebejimas bet ir daugeliui naujoku. Neuztenka tik gerai susimontuoti sitema i masina, reikia ja ir suderinti.
aliamZ
2007-04-04, 07:54 AM
"Tada susreguliouk subo ir priesbosiu filtrus bei fazes" - kaip tai padaryti?
Elipses jau isimtos ir grasas nepasikeite :(
vires
2007-04-04, 12:33 PM
"tik"? nu as to jl i bandpass'a nekisciau. jau geriau deže su faziku kabinciau i palangė,o elipses savaime suprantama i šiukšlių deže.
Rašau "tik" todėl, kad praktiškai išpjauti 30cm skylę palangėje nelabai gausis, o jei gausis, tai vaizdelis bus nekoks...
Arunas B
2007-04-04, 07:23 PM
"Tada susreguliouk subo ir priesbosiu filtrus bei fazes" - kaip tai padaryti?
Elipses jau isimtos ir grasas nepasikeite :(
Atjunges suba isiaiskink savo briesbosiu zemiausia grojimo riba, kažkur turėtų buti iki ~80-70Hz Tada subo krosa pastatai kad jis grotu nuo priesbosiu zemiausios ribos zemyn. PVZ Tavo priesboriai gali groti be iskraipimu zemiausiai 70Hz tai ant stipro krosai: hp 70Hz, o subo stipro krosas: lp 70Hz. Dar po viso sito galiam trupuri pabandyti is klausos abudu krosus pasukti link 80Hz ir pasiklausyti kaip geriau skamba.
Fazes šiaip as asmeniškai reguliuoju is klausos tiesiog sukeiti subo + su - ir klausaisi kaip geriau priešbosiai susilieja su subu, ar prieš sukeitima ar po. Tai tiek pradziai :wink: