View Full Version : lempinis stiprintuvas
aladnas
2007-04-22, 06:46 PM
Sveiki-esu naujokas tokiuose reikaluose O:) , bet lituoklį rankoje laikyti moku, tai užsimaniau pasigaminti va štai tokį stiprintuvą http://audio.ring.lt/se3/se3.htm su 6F3P lempa, iškarto turiu keleta klausimų:
1. jeigu viską sulituosiu viskas veiks iškarto, ar reiks derint, derint derint....
2. viska klijuot ant montažinės plokštes, ir junkt laidais, ar braižyt ir daryti spec?
3. maitinimas- susyviniot kaipnors sugebesiu, bet nematau kiek viju ir t.t tame transformatoriuje
4. apskritai tokiu lempu galima gaut ne nuo palėpės?
5. kai nueisiu i parduotuvę ir paprašysiu duoti tokiu, ir tokiu varžų, manęs paklaus kiek vatu :S ir pan. taigi reikėtų tikslesnų duomenų.
jei dydelių nesamonių prirašiau prašau neteiskit- dar tik mokausi :smt020
sarkys
2007-04-22, 10:00 PM
cia yra lempu, tame tarpe ir tau reikalingos http://www.evita.lt/p-catalogue/id-41/sel-42/radiolempos.html ,kiek zinau schema geriausia rinkti ant "oro" ar kaip ten sakoma. varzu galingumai, bent cia ant keliu yra suzimeti http://igdrassil.narod.ru/audio/pamps/se6f3p-5p.djvu . o su trafu tavo vietoj nevargciau, paieskociau konors panasaus. sutaupytum nervu ir sveikatos O:)
aladnas
2007-04-23, 12:59 AM
kalbėjau aš su rimtu radiotechniku- pasakė trumpai ir aiškiai- š... čia ne shema :D vargo daug o tolko tai jokio :D , bet kadangi aš nlb ka ir temoku rimtesnio, o nuo kažko reikia pradėti mokytis tai teks ir pavargti, o trafa na, kažinau, jei gaučiau tikslius transformatoriaus duomenis gal ir apsimokėtu pavargt, vistiek sportinis azartas, :twisted: :supz:
aladnas
2007-04-24, 10:46 PM
pasiūlimu kokiu bus dėl trafo? nes nenoriu nė pradet kol visko neišsiaiškinsniu :smt022
sarkys
2007-04-25, 07:40 PM
Pasiulimas: skaitai http://gelezo.com/useful_experience/1600011/metodika_rascheta_setevogo_transformatora.html , poto skaiciuoji, poto darai.
aladnas
2007-04-25, 10:17 PM
labai ačiū , bet deja esu naujosios kartos atstovas, ir as jau nebemoku rusiškai :oops: db suprantu kad daaaaugybe informacijos yra rusų kalba, bet deja...
sarkys
2007-04-26, 04:31 PM
Radau knygoj to trafo KOMETA , kur to stiprintuvo maitinimas padarytas, apviju skaiciu. tik nezinau ar tiksliai isverciau: tinklo apvijos- 2* (588+90) viju, laidas PEL 0.31 storio/ aukstinancios- 1368 viju, 0.2 storis/ pakaitinimas- 38 ir 35 vijos, 1.0 storio. tik neaisku kokie plieno duomenys.
aladnas
2007-04-26, 05:27 PM
vijų nemažai- bleen kodėl pasidarė šiais laikais taip sunku rast koky lempiny telika?dar prieš porą metų visur voliojosi :D:D:D o db.. :smt017 :D
bleen kodėl pasidarė šiais laikais taip sunku rast koky lempiny telika?dar prieš porą metų visur voliojosi :D:D:D o db.. :smt017 :D
todėl, kad juos superka :idea:
virgilijus
2007-04-26, 10:58 PM
to Aladnas
rusu kalba - ne problema, tam yra vertejai nueini i www.translate.ru ir vertiesi is rusu i anglu, italu, vokieciu taip kad naujajai kartai verkti nereikes :ploju:
aladnas
2007-05-09, 12:15 AM
pasiduodu- pas nieka nebėra tokių dalyku kaip lempinis telikas, kai kurie net užmiršo kas tai per daigtas :smt021 žodžiu gal sakau kas taip netyčiom pardavineja trafuka Vilniuje? :smt100 O:)
Aiwaras
2007-06-03, 05:56 PM
Ne čia ieškai. Eik į elektronika.lt parašyk, kad ieškai lempinio stiprintuvo trafų. Gal ką pasiūlys.
aladnas
2007-07-29, 11:17 PM
tai vat radau sau labiau patinkančia schema http://tvr.vejas.lt/uploads/schemos/Stiprintuvai/Lempiniai/Kiti/6F5P.gif turiu išejimo trafus TB3-1-9 (na juos reiks kiek patobulint bet tai veliau) ir turiu trafa is lempines technikos kurio du kanalai duoda kažką link 400V (manau viską pajungus kris iki 300v ) ir lempų maitinimui (irgi tusčiai rodo daugiau nei reikia, bet pajungus turėtų krist) tai dabar man bėda- turiu as 600V kintama man reikia 400v pastovios, kad diodų tiltelio reiks tai suprantu, bet kaip nuimt tuos voltus kasnors turit pasiūlimų? :) ir ar užmaitins stereo stiprintuva ?
Ernestas
2009-03-14, 08:29 PM
kaip protingiau buitinį lempinį stiprintuvą padaryt automobiliniu? kad kokybė nenukentėtų?
tolka
2009-03-15, 10:43 AM
reikes impulsinio maitinimo...kokybe vistiek nukentes.ir siaip...lempa gerai groja kai visas stiprintuvas padarytas aukstame lygyje,jei nepilnai...manau lm3875 gros ne ka blogiau.bet cia tik mano nuomone:)
Artūras-M
2009-04-23, 10:42 PM
kaip protingiau buitinį lempinį stiprintuvą padaryt automobiliniu? kad kokybė nenukentėtų?
Didžiausia problema maitinimo blokas. Manau būtų logiška pasiimti kokį kinietišką keitiklį pasikoreguoti išėjimo įtampas ir apkabinėti droseliais su gerais kondikais, o tada jau bandyti kabinti kokį nors pušpulį. Kažkada buvau garaže susijungęs sistemą prie 2x40W ant EL34, tai efektas tikrai smagus. Bet turiu pripažinti, šito galingumo neužteko, teisybė sistema buvo galinga trijuostė, filtrai daug suvalgė.
P.S. to tolka: apie visokias LM prašyčiau geriau neužsiminti ir neiti į offtopic.
Ernestas
2009-05-07, 01:20 PM
draugas rado pas save tokių lempų, galėtų atsikratyt už kažkokią kainą...... gal kam reik?
http://www.qrz.ru/reference/tubes2/type3/gu50.shtml
tolka
2009-05-07, 04:41 PM
draugas rado pas save tokių lempų, galėtų atsikratyt už kažkokią kainą...... gal kam reik?
http://www.qrz.ru/reference/tubes2/type3/gu50.shtml
tegul megina det i elektronika.lt skelbimus,ten tokiu lempu teku matyti pardavime
Ernestas
2009-05-07, 05:27 PM
ten dar spėsiu, pasiūliau pradžiai čia saviems vyrams popigiaja pasižaist ;)
Artūras-M
2009-05-08, 10:56 PM
GU50 vargiai tinka kokybiško garso gamybai. Kita problema su jomis - netikiu, kad gausit lizdus :D
Turiu pasitaupęs aš jų, tačiau nežinau ar panaudosiu...
Ernestas
2009-05-11, 10:49 AM
yra ir lizdai ;) tai tamstos nuomone, nieko gero nepadaroma iš jų?
p.s. gal pas patį yra sukauptų naujų lempų atsarga? nes reiktų atnaujinti mano "Simfonijoje".......
Artūras-M
2009-05-13, 12:37 AM
Velniai žino Ernestai, kai čiupinėjau prieš 30 metų su jomis darytus stiprintuvus, tai buvo labai geri :) Tačiau tai tikrai ne super sprendimas. Jeigu automobiliui, tai jos pliusai:
1. Mažas galingumas kaitinimui ~8.3W (vietoj kokių 15)
2. Kaitinimas 12 V
3. Atspari vibracijai (ypač su standartiniais lizdais)
4. Nereikli prieš tai esančiai lempai
Minusai:
1. Aukšta anodinė įtampa (be 400V varganai dirba)
2. Gamina harmonikas
SE logiška gauti ~7W kokybiškus. PP ~30W. Galima ir 50 paprašyt, tačiau abejoju ar ilgai trauks. Be abejonės triodiniam režime.
Logiškas darbinis režimas ~420V anodinė įtampa, 95mA anodinė srovė ir ~63V tinklelio ir anodinė apkrova ne mažiau 5 kOm. Jeigu mažinsi, bus daugiau harmonikų.
pvz, tik čia hansas matomai turėjo tokius trafus, tai automatiškai ir įtampos ne tos kur paminėjau.
http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/SvenB-GU50/gu50se.htm
Beje, jeigu lempos Svetlanos, tai rezultatas manau turėtų nudžiuginti.
Artūras-M
2009-07-24, 12:54 AM
Tai išsitestavau GU50. Trumpai galiu pasakyti tik tiek - šito Wermachto kūdikio, rusų pavogto laimėjus karą (LS50), kainos/kokybės santykis toks aukštas lyginant su legendom apipinta 300B (kurios realiai jau nebėra), kad 300B klonams liko tik kamputyje rūkyti :)
Puiki akustinės sistemos kontrolė, skaidrus skambesys (ne lempinis priešingai nei kita legenda 6p3s) pakankamas galingumas (pilnai jos dar neiškočiojau, tačiau apie 7W tikrai gausiu SE). Galutinis variantas dar nesurinktas, tačiau testo rezultatas toks teigiamas, kad trafai skirti 300B jau atiduoti GU50 :)
Beje, 6p3s puikiai skamba su kolonėlėmis, kuriose garsiakalbiai su labai lengvais difuzoriais ir visiškai nesukontroliuoja net ir aukšto lygio kompresinių garsiakalbių. O GU50 puikiai susitvarko. Testui nuo palėpės nusikėliau net 10MA-1 ( :D ) kurios pasižymi labai intensyviu bubenimu. Nėra bubenimo, yra švarus, kokybiškas garsas :)
Minusas - karšta, kiaušinienę kepti galima :D Tačiau bendras stiprintuvo naudojamas galingumas manau bus ~100W.
tolka
2009-07-24, 10:57 AM
Tai išsitestavau GU50. Trumpai galiu pasakyti tik tiek - šito Wermachto kūdikio, rusų pavogto laimėjus karą (LS50), kainos/kokybės santykis toks aukštas lyginant su legendom apipinta 300B (kurios realiai jau nebėra), kad 300B klonams liko tik kamputyje rūkyti :)
Puiki akustinės sistemos kontrolė, skaidrus skambesys (ne lempinis priešingai nei kita legenda 6p3s) pakankamas galingumas (pilnai jos dar neiškočiojau, tačiau apie 7W tikrai gausiu SE). Galutinis variantas dar nesurinktas, tačiau testo rezultatas toks teigiamas, kad trafai skirti 300B jau atiduoti GU50 :)
Beje, 6p3s puikiai skamba su kolonėlėmis, kuriose garsiakalbiai su labai lengvais difuzoriais ir visiškai nesukontroliuoja net ir aukšto lygio kompresinių garsiakalbių. O GU50 puikiai susitvarko. Testui nuo palėpės nusikėliau net 10MA-1 ( :D ) kurios pasižymi labai intensyviu bubenimu. Nėra bubenimo, yra švarus, kokybiškas garsas :)
Minusas - karšta, kiaušinienę kepti galima :D Tačiau bendras stiprintuvo naudojamas galingumas manau bus ~100W.
va tokie rezultatai tikrai dziugina...nes jau su 300b tiek tu legendu kad atrodo nera kitu grojanciu lempu.gal arturas schemute netycia numestu?:)zinau sena kaunieti kuris daug metu dirbo su gu lempomis,tik deja ne vientakciame rezime,gal reikes dar susitikt megint,pakalbet.
tolka
2009-07-24, 12:09 PM
itariu kazkas panasaus i sita shemute tik su srpp pirminis ant kitokiu lempuciu:
Artūras-M
2009-07-24, 01:27 PM
Na ne, SRPP skamba neskaniai, audionotiškai, nes praktiškai visuose AN stiprintuvuose naudojamas būtent SRPP. Aš tokio garso neieškau. Gal būt man nepavyko parinkti tinkamų lempų būtent darbui SRPP. Bandžiau ECC83, 6n2p, 6n8s, 6n9s ant kurių paprastai visi aikčioja koks geras SRPP.... Kol kas pasirinkau paprastus rezistyvinius laipsnius. Juodraštinis varijantas ;)
tolka
2009-07-24, 02:20 PM
Na ne, SRPP skamba neskaniai, audionotiškai, nes praktiškai visuose AN stiprintuvuose naudojamas būtent SRPP. Aš tokio garso neieškau. Gal būt man nepavyko parinkti tinkamų lempų būtent darbui SRPP. Bandžiau ECC83, 6n2p, 6n8s, 6n9s ant kurių paprastai visi aikčioja koks geras SRPP.... Kol kas pasirinkau paprastus rezistyvinius laipsnius. Juodraštinis varijantas ;)
kiek teko klausyt srpp cd grotuvuose visai neblogai groja,jei parinkta tinkamo nominalo varza i/u konversijai,bet jei nebutinas 10V stiprumo signalas uztenka 5V tai ir vieno triodo uztenka.o tavo shemuteje kur piesinys,kiek suprantu pirmi du triodai pastiprina signala iki reikiamo lygio kad isiubuoti gu50 gala,tai kaip ir srpp tik su 2 skirtingom lempom,o ne su viena:)ar klystu?
Artūras-M
2009-07-24, 05:10 PM
gu50 iškočioti iki 8W reikia jai ant tinklelio pateikti ~45V. Įvertinant tai, kad reikalingas dar rezervas minimum dvigubai, tai draiveriui reikalavimas sugebėti atiduoti ~100V be pastebimų iškraipymų. Nesu įsitikinęs kad iš 6n8s tiek išprašysiu, bet ji skamba visai neblogai.
SRPP yra blogis, pigu skanu ir greitai :)
tolka
2009-07-24, 08:02 PM
gu50 iškočioti iki 8W reikia jai ant tinklelio pateikti ~45V. Įvertinant tai, kad reikalingas dar rezervas minimum dvigubai, tai draiveriui reikalavimas sugebėti atiduoti ~100V be pastebimų iškraipymų. Nesu įsitikinęs kad iš 6n8s tiek išprašysiu, bet ji skamba visai neblogai.
SRPP yra blogis, pigu skanu ir greitai :)
mano mosfet kartotuvui iki 9w iskocioti eikia preampo 15V,jau galvojau kad daug:D
Artūras-M
2009-07-25, 07:53 PM
15V su tranzistoriais ar operaciniais jau vargais, tačiau bet kuris lempinis draiveriukas tai padarys be vargo, nors iš kitos pusės iškils įėjimo/išėjimo varžų suderinamumas. Vėl gi, visur kompromisai.