PDA

View Full Version : Atrastas kažkoks keistas subas

ciubarikasss
2007-05-07, 10:34 PM
Netyčia į rankas pakliuvo šis daiktas (atrodo kaip kokia skraidanti lėkštė O:) )
Gal kas esat matęs ką nors panašaus? Kur toks gali būti naudojamas?
Nėra jokiu užrašu ar kitų duomenų tik ant pačio rėmo rašo "vandersteen hanford audio calif"
Vaizdas toks kad butu suklijuoti du subai, 2korpusai, 2magnetai turintis po vieną ritę, 2 aliumininiai difuzoriai bet tik viena guma prie kurios priklijuoti abu difuzoriai. Diametras apie 30cm.
:smt017

hellmis
2007-05-08, 10:16 AM
cia kad nereiketu pirkti dvieju subu atskirai gamintojas sugalvojo pats 2 sulipdyti. tokiu atveju jie dirba push-pull principu, jungiasi vienas tradiciskai, o kito reikia sukeisti poliariskuma. Taip naudojant garsiakalbius reikes 2 kartus mazesnes dezes, nei vienam tokiam garsiakalbiui, montuojant tai labai patogu, bet mazdaug 3dB prarandamas jautrumas.

ciubarikasss
2007-05-08, 07:04 PM
cia kad nereiketu pirkti dviejų subu atskirai gamintojas sugalvojo pats 2 sulipdyti. tokiu atveju jie dirba push-pull principu, jungiasi vienas tradiciskai, o kito reikia sukeisti poliariskuma. Taip naudojant garsiakalbius reikės 2 kartus mažesnės dėžes, nei vienam tokiam garsiakalbiui, montuojant tai labai patogu, bet maždaug 3dB prarandamas jautrumas.

O koks butu pajungimas tokia subo ant dvikanalio stiprintuvo? Į kokią dėžę jį galima montuoti, ar čia nėra jokio skirtumo? Kažkaip man pirma mintis butu į bandpass.

hellmis
2007-05-09, 12:57 AM
paujungimas būtų vienos apvijos + prie stiprintuvo+, - prie stiprintuvo-; o kitos apvijos + prie stiprintuvo-, o - prie stiprintuvo +. jei faziu nesukeisi garsiakalbiai stums vienas kita ir garso nebus. žodžiu kai vienas eina i prieki, kitas eina atgal. galima jungti ir ant vieno kanalo apvijas tarpusavyje jungiant nuosekliai arba lygiagrečiai.
skirtumo i kokia deže ji desi nera, tiesiog kaip ir visiem garsiakalbiam deže turi buti tinkama pagal parametrus ir klausytojo poreikius :wink:
geriau papasakok apie tuos garsiukus paskutineje nuotraukoje O:)

ciubarikasss
2007-05-09, 05:59 PM
na del pajungimo jau aišku tada. Dėkui Hellmis
O ten paskutinei foto matyt kažkokie noname :D manau pats žinai kas ten :supz:

BigBug
2007-05-09, 07:35 PM
Ir kur jūs tiek garsekalbių prirenkat ? Gal išduosit paslaptį ? :)

Arunas-
2007-05-09, 08:58 PM
kaip suprantu pora scan speku 20 ir kiti 18 tukai :) grusk visus i dureles :)

ciubarikasss
2007-05-09, 09:24 PM
kaip suprantu pora scan speku 20 ir kiti 18 tukai :) grusk visus i dureles :)

ne ten pora 18-tuku, keletas 15-tuku, ir pora z15w O:) Norint visus sugrusti reiktu ne auto o kokios daržinės durų :grin:

Arunas-
2007-05-09, 09:43 PM
tai kur tu ju tiek daug grusi ?

ciubarikasss
2007-05-09, 11:28 PM
tai kur tu ju tiek daug grusi ?

Dar neaišku, gal kam padovanosiu O:) (joke)

AudrunasV
2007-05-10, 12:09 AM
Stoviu su dovanu krepsheliu...(gal ir man liks?) :smt100

hellmis
2007-05-10, 12:34 AM
Nieko tokie zaisliukai, viotoj gamykliniu tie 15 man kaip tik isidetu, radijai klausyt ko daugiau reikia :roll: papokstavau :wink:

ciubarikasss
2007-05-10, 05:13 PM
:D :grin:

Gana jau papokštavom užteks Off topic.
Jei kas ką nors žinot daugiau apie tuos sudvejintus subus (bent jau jau pavadinima ar duomenys :smt017) prašau pasidalinti mintimis čia.

RAL
2007-05-22, 11:54 PM
Sveiki masinistai :D

trumpai Atsakau vandersteen komerciniu koloneliu nedidelis gamintojas , gana netradicinis garsas c2s modeli esu girdejes vokietijoje, manau garsiakalbiai pakankamai neblogi, reiketu pasimatuoti ju T/S ir panaudoti kazkur. :supz:

ciubarikasss
2007-05-24, 12:12 AM
Sveiki masinistai :D

trumpai Atsakau vandersteen komerciniu Kolonėlių nedidelis gamintojas , gana netradicinis garsas c2s modeli esu girdejes vokietijoje, manau garsiakalbiai pakankamai neblogi, reikėtų pasimatuoti ju T/S ir panaudoti kažkur. :supz:

Kokioj dėžutėj daugmaž jis buvo imontuotas?