PDA

View Full Version : kokios koloneles patarsit isideti?

Cezarijus
2007-06-13, 04:54 PM
Sveiki, katik pasikeiciau ratus(yra kur svarbiau pinigus padeti kuriu neliko O:) ), i gala noriu isideti koloneles, siaip linkes koaksialines, jungsiu tiesiai prie mago, 4*45, noriu negadinti galines palanges todel reikia 13 koloneliu. Labai norisi kad grotu kuo daugiau zemo O:) tai gal geriau koki priebosi isimesti?

kokio galingumo RMS koloneliu ieskoti, kad ir mags isvestu ir nepradetu plerpti po menesio?

galeciau paaukoti iki 300 Lt, todel labai idomu ka manot apie Ivolga, pats kazkaip jomis nelabai pasitikiu...... :smt017 klausau dazniausiai house ir panasiai,

kadanors ateityje pagerejus situacijai tikiuosi turesiu kokia kuklia megejiska sistema, kuri gros nebutinai visiem kaimynam bet graziai :smt020 dabar reikia kad tik nesunervintu atsisedus ir isijungus maga O:)

Cezarijus
2007-06-13, 06:54 PM
Ar geriau priekyje komponentus uz kokius 300 Lt isideti vietoje esancios originalios dvieju juostu sistemos? kuri groja praktiskai tik aukstus?

BigBug
2007-06-13, 08:08 PM
Iš gale įdėtų 13-tukų žemo dažnio nesitikėk.

Geriau galvok kaip priekį patobulinti.

Nobreath
2007-06-13, 08:49 PM
Tikrai geriau pagalvok apie priekio akustika. Gi ne gale sededamas masina vairuoji :) o ivolga tikrai nera nieko blogo, su tokia suma i ja ir turetum zvalgytis

Cezarijus
2007-06-14, 10:14 AM
tai kiek suprantu man tada geriau pirkti ivolga komponentus i prieki, patarkit kokius? SVARBU jungsiu nuo mago Bloukpunkt miami(atrodo) CD52 4*45, kaip minejau nzn kokio galingumo pirkti kad ir magas isveztu ir koloneles greit nepradetu plerpti, skaudi patirtis su Audiosonic atrodo O:) ar butu masinoje nors siektiek zemu nuo ivolgos komponentu?

maciau pirkti priebosi 13cm net be pavadinimo O:) toks gale kanors grotu pajungtas nuo mago??

Cezarijus
2007-06-14, 10:35 AM
ir dar kvailas klausimas: automobilis Octavia 2002 m 12men, priekyje stovi orginali dvieju juostu komponentine sistema, todel manau logiska kad kazkur turi stoveti kazkoks krasoveris ar filtrai, jeigu desiu priekyje komponentus vietoje orginaliu, ar nesipjaus man krasoveriai(filtrai)? :smt021

Vilmantas
2007-06-14, 10:56 AM
Jei keiti sistema, gamykline atjungiama su visais filtrais, isimama ,o vietoje jos dedama ,tarkim ,komponentai, kurie komplektuojami su savais filtrais.
Ir groja ne tik praktiskai aukstus, yra juntamas pakankamas priesbosiukas.Ir ne tik Ivolga, yra ir kitu firmu uz tiek pinigeliu siulanciu kazka tokio.

ttadaz
2007-06-14, 10:59 AM
Tik reiktų nepamiršti, kad dar reikės pinigų bent kiek paruošti duris, kad jose grotų :!: Tada 300 litų nebeužteks :(

Cezarijus
2007-06-14, 11:05 AM
tipo reikia bitumo ar kazko panasaus? O:) pats sito tikrai nezadu daryti, kokia orientacine kaina butu firmoje? duru paruosimas+koloneliu pastatymas su laidu pravedimu? o jeigu be dureliu paruosimo? tada negros? nesu as labai uzkietejes audiofilas :supz:

Nobreath
2007-06-14, 08:30 PM
bitumas butu pats paprasciausias varijantas, susiklijuoti tikrai imanoma ir paciam, kruva temu apie tai prirasyta. Grotu ir be vibro&garso izoliacijos, bet ne taip kaip galetu groti. Be to barsketu dureliu plastmases net ir nuo negalingu koloneliu. Tikrai maloniau jausi muzika kai izoliacija bus padaryta.

Cezarijus
2007-06-15, 07:34 PM
dabar tiksliai pasiziurejau man priekyje reikia 16 komponentu, jungsiu tiesiai prie blaukpunk modena cd53, parekomenduokit kanors.... kazkaip nesinori prasaut pro sali.... nes pats nesu didelis zinovas, man svarbiau garso kokybe o ne kiekis

Artūras S
2007-06-15, 09:00 PM
Grojimui nuo grotuvo reiktų parinkinėti jautresnius komponentinius garsiakalbius.Sakykime tiktų A serijos Focal.SPE Alpine.Gal kas dar ką nors pasiūlys.

Lenikas
2007-06-15, 09:24 PM
o ateiti stiprintuvo nezadi pirkt? jei taip tai geriau imt morelius pigiausius ir klausytis tyliau, isimesi stipra tai tada bus cool. jei ne,tai tada arturas s tau ka tik parekomendavo.
kas liecia apie dureliu paruosima,tai galima sakyt,be vibro izoliacijos nebus muzikos,garso izoliacija nebutina,bent jau nepatarciau.
siaip mastyk,kad laikui begant noresis geriau,tai jau verciau uz siuo metu turima suma gerai pasiruosk duris :-) jei pas tave prieki 16cm tai liux,bet nemanyk,kad idesi,prisuksi ir jau viskas-valit:-)
reiks geriau pritvirtint garsekalbius, medinius ziedus prisukt.. nu zodziu su 300lt nepripraidysi...dauguma pamirsta,kad instaliacija irgi kainuoja,primetama tik daiktu kaina,bet kartais,kad tie daigtai uzgrotu reikia daug padirbet,daug laiko numarint. o kaip zinia Darbas-Pinigai :)

Cezarijus
2007-06-18, 03:47 PM
dabar pas mane tokia situacija: pagaliau daejo rankos kad pasikeisti buvusi zemos klases kenwood i Bp modena cd53 4*45, kaip minejau anksčiau pas mane priekyje stovi 16cm dviejų juostų orginali sistema, kuri pakeitus maga labai pagyvejo. Skambesys pasikeite kaip diena ir naktis, siam momentui man pakankamai graziai groja aukstus ir vidutinius, o vat zemu vis dar nulis* :smt022 Beto yra padaryta kazkokia "garso izoliacija" gamykline ir pats garsiukas sukasi ne prie skardos, o prie dureliu "apsifkes dalies" kuri nera labai standziai prie skardu pritvirtinta(vibro izoliacija kazkokia?) todel prie priekines dalies artimiausiu metu nelysiu.
dabar klausimai:
kadangi pas mane gale vieta 13cm kolonelem, jos grotu i bagazine, kuri yra tikrai didele.
1) klausimas:
ALPINE SPS-13C2
Diametras: 13 cm

2 juostų

Galingumas: 175W maks. / 35W RMS

Atkuriamas dažnių diapazonas: 45 Hz - 30 kHz

Jautrumas: 92 dB/W/m
idomu ar sios koloneles pajungtos nuo mago neprades greit plerpti? mažas RMS kažkaip man rodosi. ar sitos koloneles grotu bent kiek žemo?

2) klausimas:
SPS-17C2
Diametras: 16 cm

2 juostų

Galingumas: 250W maks. / 50W RMS

Atkuriamas dažnių diapazonas: 35 Hz - 30 kHz

Jautrumas: 92 dB/W/m
kad būtų daugiau žemo zinau BET kadangi pas mane koloneles sukasi is apacios o ne is virsaus prie palangės(taip paruosta vieta orginaliom), ar verta man bandyti israsti dvirati ir kažkaip ten jas pritvitinti? jei taip gal pasakysite kaip? palangės nepjaustau!

3) klausimas, jeigu i antra klausima yra teigiamas atsakymas:
ar vietoj SPS-17C2 yra kasnors geriau? Pageidavimas sodrus ir minkštas zemas(zinau kad naivu)* O:)

4) klausimas:
ar verta pabandyti įdėti koloneles i kokiasnors dezutes? būtų sudetingas dezuciu tvirtinimas.

P.S. ant normalaus stiprintuvo ir subo neturiu dabar pinigu, o apie boshman ir MCHammer Jūsų nuomone zinau* O:) o graziai skambancios muzikos klausytis norisi dabar....

sobaka
2007-06-18, 06:34 PM
Turbūt geriau už tuos pinigus pasidaryk duris ir normalei pritvirtink 16-tuka tikrai gros geriau,o veliau pakeisi i rimtesnius komponentus.O i gala bus tik pinigų mėtymas.

Cezarijus
2007-06-19, 12:09 AM
dabar galiu sau leisti ismesti 300 Lt, o veliau kai bus pinigu isidesiu suba ir stipreka, artimiausiu metu tai nenusimato, vazineti kelis menesius su aukstais ir vidutiniais tikrai nesinori. Kadangi nesu labai garsios muzikos myletojas, pas mane dabar nei kas barska nei ka, beto vidutiniu ir aukstu kokybe mane tenkina pakolkas, MAN REIKIA ZEMO, bent jau laikinai, jeigu po kokiu 3 men teks ismest kolonkes is galo neverksiu, nes tikiuosi turesiu jau kanors kas normalu zema isgroja. Prie to pacio klausimas, ka manot apie subus kurie eina kartu su stiprintuvu? Kiek maciau yra gan pigiu variantu. Ir dar idomu pasidare kodel niekas nekalba apie tubas(vamzdzio tipo) subvuferius? lievakas?

Cezarijus
2007-06-19, 10:48 AM
decibelai kaip nors susije su koloneliu jautrumu? :smt021 :smt100

Artūras S
2007-06-19, 11:58 AM
Jautrumo matavimo vienetas yra decibelas.

Cezarijus
2008-03-20, 11:29 PM
Prikelsiu savo sena kvaila tema :) tikiuosi adminas nesupyks :) ieskau vilniuje instalerio, norėčiau su juo susitikti ryt(penktadieni) 18.30-19.00 kažkur. Reikia konsultacijos, uz tai bus alaus :) o jei konsultacija patiks pasiderintume ir del smulkiu darbu :)

P.S. tikiuosi privaciai bus pigiau nei firmoje :)