View Full Version : Idejos del BMW E30 priekines akustikos
Sveiki,
noreciau kad pasidalintumet patirtimi(idejom) del BMW E30 priekines akustikos. Noriu det 2-ju juostu komponentus. Pishcialkes aisku y stoikes. Dureles atkrenta(tiesiog atkrenta ir viskas nesigilinkim :) ) Aisku paprasciausia det 13cm komponentus y standartines vietas, bet klausimas ar bus galima ishgauti nors koky nors padoresny skambesi? O pvz kaip jums ideja padaryt podiumus tom standartinem vietom ir ystatyt 16cm komponentus? Gal kas bandet? nu ir ishvis gal kas kokiu foto turit ar dar konors. Zodziu visos idejos ir komentarai welcome :)
ten labai sėkmingai be papildomų podiumų įsipaišo 16. Tik turėsi garsą labaiiš apačios, nebent dėsi dideles piščelkas. Kitas dalykas reik labai parinkt garsiakalabius, nes tūris ten specifinis ir neteisingi garsiakalbiai gali "baubti"
O gal kas bande i E36 standartines vietas iatasyti 16cm???
Artūras S
2004-10-05, 05:12 PM
BMW idejus i standartines vietas 16 cm gars. dazniausia atsiranda akustiniu problemu midbass registre.
Robertas-G
2004-10-06, 09:44 AM
i E30 dar galima deti prie koju garsiakalbius, deti 13cm ir jungti nuo stipro, o vat i E36 geriau jau i duris. ten dedant prie koju is viso midbaso nebelieka, o duru podiumai jau labai kelia kaina... isimtis butu E36 coupe, kuriame dar is bedos galima prie koju, bet ir tai skaityk reikia podiumus daryti tenais kad kiek isversti garsiakalbi, kitu atveju labai viskas uzslopinama...
Maruzelis
2004-10-06, 03:28 PM
As savo buvusiam E30 buvau sudejes 16-tukus su podumais standartinese vietose. Garsas nepalyginamai geresnis negu nepaversti 13-tukai, bet labai mazai lieka vietos kojoms ir daiktadeze (bardaciokas) pilnai neatsidaro.
obuolys
2004-12-02, 10:57 PM
O gal kas bendet 16 midbasams podiumus daryti durelese?
Pats planuoju juos montuoti butent durelese.
Radau viena montavimo pavyzdi internete: http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/f00430/f00430.htm
Kokie pastebejimai butu del tokio montavimo?
aciu
Artūras-M
2004-12-02, 11:11 PM
Kokie pastebejimai būtų del tokio montavimo?
aciu
Tai yra teisingiausias būdas, tik išpildymas tose nuotraukose švelniai sakant nelabai kvalifikuotas ;)
obuolys
2004-12-03, 12:07 AM
Kokie pastebejimai būtų del tokio montavimo?
aciu
Tai yra teisingiausias būdas, tik išpildymas tose nuotraukose švelniai sakant nelabai kvalifikuotas ;)
Vadinasi geriausia midbassus sukisti i uzdara deze.
Bet cia yra viena problema - dezes turis turi buti tinkamas.
Tame linke manau gautas turis dviems dinamikams yra ryskiai per mazas.
O jeigu dinamikui reikia ~10l turio dezes, tai tada paprasciau butu daryti atvira podiuma i dureliu vidu (vidu atitinkamai paruosiant).
Kaip yra su reikiamais turiais? Tarkime turis yra mazesnis uz gamintojo rekomenduojama arba didesnis. Kuris variantas ne taip itakoja idealu midbass'u darba?
Artūras-M
2004-12-03, 12:14 AM
Kaip yra su reikiamais turiais? Tarkime turis yra mazesnis uz gamintojo rekomenduojama arba didesnis. Kuris variantas ne taip itakoja idealu midbass'u darba?
Ir tas ir tas yra blogai. Prie mažesnio tūrio, gausi „kalantį“ garsą ir neturėsi reikiamo priešbosio. Prie didelio tūrio bus minkščiau, gal ir gražiau, tačiau negalėsi iš garsiakalbio išprašyti tiek kiek jis gali...
obuolys
2004-12-03, 12:22 AM
Vadinasi, paprastesnis variantas bus isnaudojant dureliu turi. Ji bus lengviau keisti, papildomai priklijuojant izoliacines m-gos.
Dabar dar vienas klausimas del apdailos tvirtinimo prie dureliu. Siekiant isgauti gera standuma, reikia papildomai prisukti apdaila prie dureliu karkaso. Kaip tai atliekama? Susukama varztais ar siaip yra kokiu gudrybiu? Jei sukama varztais, tai kaip paslepiamos ju galvutes?
Artūras-M
2004-12-03, 12:28 AM
Susukama varztais ar šiaip yra kokiu gudrybiu? Jei sukama varztais, tai kaip paslepiamos ju galvutes?
Nebūtina sukti iš „paradinės“ pusės. Galima iš kiemo pusės ;)
obuolys
2004-12-03, 09:41 AM
Nebūtina sukti iš „paradinės“ pusės. Galima iš kiemo pusės ;)[/quote]
"Paradine" tai puse is salono. Vadinasi reikia varztus grezti kiaurai duris? :roll:
Kazkas cia netaip. Gal turite linku kaip tai daroma? Apie podiumu pacia gamyba tai linku yra kruvos, o apie ju ir apdailos tvirtinimus niekur nerandu...
Linelis
2004-12-03, 10:36 AM
kiek as suprantu tai apie pacio padiumo tvirtinma eina kalba. ta prasme padarai podiuma ir ji prisuki is kitos abloskes puses o paskui abloske dedi kaip ir paprastai. bent jau man taip atrodo.
Maruzelis
2004-12-03, 10:46 AM
kiek as suprantu tai apie pacio padiumo tvirtinma eina kalba. ta prasme padarai podiuma ir ji prisuki is kitos abloskes pusės o paskui abloske dedi kaip ir paprastai. bent jau man taip atrodo.
bet pacia abloske kaip prie remo tvirciau ir graziai pritvirtinti, nes dazniausiai stovi ant sponkiu, neprivarysi samariezu belekiek.
Linelis
2004-12-03, 11:10 AM
man rodos ant sponkiu normaliai laikosi jei sponkes normalios. nemanau kad kas nors medvarsciais ar varztais tvirtina prie duru korpuso. nebent kazkoks special budas yra (kurio as net neisivaizduoju) paslept tiems visiems varztams ir .t.
obuolys
2004-12-03, 04:40 PM
O tai niekas nematet ant bmw e30 padarytu podiumu durelese?
Artūras-M
2004-12-03, 04:50 PM
O tai niekas nematet ant bmw e30 padarytu podiumu durelėse?
O kuom jie skiriasi nuo bet kurios kitos mašinos ? Viskas gi tas pats. Tik skaičiuodamas podiumus, skaičiuok ir durų paruošimą. O bendroj sumoj praktika rodo, kad daugumai E30 savininkų tai yra per brangu....
obuolys
2004-12-03, 04:57 PM
O kuom jie skiriasi nuo bet kurios kitos mašinos ? Viskas gi tas pats. Tik skaičiuodamas podiumus, skaičiuok ir durų paruošimą. O bendroj sumoj praktika rodo, kad daugumai E30 savininkų tai yra per brangu....
Na vertinti zmogu vien tik is jo masinos...
Kolkas dar neskaiciuoju, kiek reiks tiek ir investuosiu. Man svarbiau garso kokybe, tad investuosiu i ja, o ne tik i podiumus.
Artūras-M
2004-12-03, 04:59 PM
Kolkas dar neskaiciuoju, kiek reiks tiek ir investuosiu. Man svarbiau garso kokybe, tad investuosiu i ja, o ne tik i podiumus.
Aš nevertinu. Dar daugiau, mano paties mašina e23 BMW verta rinkoj maksimum 2000 Lt (čia pagal draudimą) tuo tarpu dabar jau stovinti aparatūra grubiai verta daugiau nei 15 kLt neskaitant instaliacijos.... taip kad prašyčiau ;)
Svajūnčikas
2004-12-03, 05:23 PM
Jei pats darysi podiumus , manau kainuos min150lt su durų demfiravimu :!:
Artūras-M
2004-12-03, 05:29 PM
Nejuokauk. Tipiškai durim eina ~2.5-3 kvadratiniai metrai bituminės dangos. ~1 kvadratinis metras klijuojamo porolono ar dar ko nors panašaus. Imant kokybišką bituminę, kuri kol kas yra tik Pyrmolitos plius Artūro S siūlomą poroloną, jau gaunam ~ 220 Lt. Plius podiumai, kurių savikaina kaip besisuktum nebus mažesnė kaip 100 Lt. Neskaičiuojant garsiakalbių, nepasidėjęs kokių 400 Lt geriau nepradėk gaminti pats. Nes bus pusė sksta, pusė lupta. Čia žinoma kalbu apie kokybišką, darymą o ne ant snarglių.....
Svajūnčikas
2004-12-03, 05:38 PM
Nejuokauk. Tipiškai durim eina ~2.5-3 kvadratiniai metrai bituminės dangos. ~1 kvadratinis metras klijuojamo porolono ar dar ko nors panašaus. Imant kokybišką bituminę, kuri kol kas yra tik Pyrmolitos plius Artūro S siūlomą poroloną, jau gaunam ~ 220 Lt. Plius podiumai, kurių savikaina kaip besisuktum nebus mažesnė kaip 100 Lt. Neskaičiuojant garsiakalbių, nepasidėjęs kokių 400 Lt geriau nepradėk gaminti pats. Nes bus pusė sksta, pusė lupta. Čia žinoma kalbu apie kokybišką, darymą o ne ant snarglių.....
Na, beabejo darant PRO klasei reiktų daugiau išleisti.
Bet aš sunaudojau 2m2 lipnaus bitumo, iš darbo paralonas ir faniera, o odos gabaliuks, klijai, špakliai, makrofleksas ir pan. iš Senukų tiuningo skyriaus.
Aišku tai yra profesionalo akimis žemas lygis, tikrai nesiginčysiu, bet tai yra mano variantas, kuriuo aš 90% patenkintas. Pirmas blynas buvo :-D
Artūras-M
2004-12-03, 05:48 PM
Aišku tai yra profesionalo akimis žemas lygis, tikrai nesiginčysiu, bet tai yra mano variantas, kuriuo aš 90% patenkintas. Pirmas blynas buvo :-D
Iš principo sutinku su tokiu požiūriu. Aš daug kam patariu darytis pačiam, jeigu nori taupyti. Šiaip, bet kurį profesionalą perspjauti labai nesunku, jeigu turi žinių radioelektronikoj ir jeigu rankos ne kvadratinės. Pasiekti tipinio profesionalo lygį užtenka mokėti skaityti (rašyti nebūtina) mokėti rankoje laikyti teptuką klijam ir atsuktuvą. Ir viską padaryti pagal gamintojo dokumentuose nuodytas rekomendacijas. Ir be abejo turėti kruoštumo. Viskas ko reikia ;)
Svajūnčikas
2004-12-03, 05:51 PM
Perskaitai visus Avtozvukus, Car&music, dar pasikonsultuoji EMMA.lt ir gali jau imtis darbo. O po to jau žiūrėk pats snarglius mokai, kad elipsės yra negerai..... :-D
Artūras-M
2004-12-03, 05:52 PM
;)[/url]
Kaljano
2004-12-19, 06:57 PM
o kaip ant Bmw e34 jei statysiu i standartines vietas 16-ukus Blaupunkt velociti su stipru??? Stipras Kenwood kac-626