Prisijungti

View Full Version : Alsuoklis

Arturasz
2004-10-03, 12:01 PM
Toks klausimas: kadangi mano vented dėžei priklauso toks nemažas alsuoklis 100x300 (apvalus), tai susiduriau su jo patalpinimo problema. Yra skirtumas, kurioje sienelėje jis bus? Logiškai mąstant turėtų būti tik priekinėje, bet esu matęs daug pavyzdžių, kur jis stovi dėžės šone, gale.

P.S. Tas 100x300, tai nuotekų vamzdis, nes tokių neradau pirkti :], šiaip nusipirkau dar 81x140 pažaidimui, kuris jau pritaikytas šiems reikalams. O gal dėti tą 81x140 ir nesukti sau galvos? Kas pasikeis, turbūt tik "tuning frequency"? Dabar padarytas, kad pikas butu ant 30Hz.

Nerka
2004-10-04, 08:15 AM
Jei mažesnio diametro fazikas neplerpia (nešvilpia) tai jį gali ir dėti. O 100 yra pirkt ir normalių tik 25cm ilgio.

Arturasz
2004-10-04, 09:02 AM
Pradžiai padariau skylę mažam portui, jei kas didelę padarysiu. Tik, klausimas, kaip neapsirikti su jais, nes kai pasirodys, kad mažas geriau nei tas monstras gros, tai jau vėlu bus :] Atgal medžio plokštės neįklijuosi ...

Nerka
2004-10-04, 09:10 AM
Atgal medžio plokštės neįklijuosi ...

Galima ir įklijuoti... Šiaip esu girdėjęs kad per didelio diametro irgi negerai, tik nesuprantu kodėl.

Artūras S
2004-10-05, 04:32 PM
[quote="Arturasz"]Toks klausimas: kadangi mano vented dėžei priklauso toks nemažas alsuoklis 100x300 (apvalus), tai susiduriau su jo patalpinimo problema. Yra skirtumas, kurioje sienelėje jis bus? Logiškai mąstant turėtų būti tik priekinėje, bet esu matęs daug pavyzdžių, kur jis stovi dėžės šone, gale.quote]

Didesnio diametro fazikas yra efektyvesnis.Faziko diametro plota geriau dalinti i du,kitaip sakant vietoje 1didelio geriau du mazesni.Suderinus faz ant tam tikro daznio ir didinant jo diametra jis ilgeja,bet gereja efektyvumas.

Arturasz
2004-10-05, 06:17 PM
Galima ir įklijuoti... Šiaip esu girdėjęs kad per didelio diametro irgi negerai, tik nesuprantu kodėl.

Na aš tas skyles su grąžtu darau, tai sunkiai įsiklijuotų :]

Arturasz
2004-10-05, 06:29 PM
Didesnio diametro fazikąs yra efektyvesnis.Faziko diametro plota geriau dalinti i du,kitaip sakant vietoje 1didelio geriau du mazesni.Suderinus faz ant tam tikro daznio ir didinant jo diametra jis ilgeja,bet gereja efektyvumas.

O kaip apskaičiuoti, kokio skersmens turi būti 2 maži, jei žinau didelio parametrus. Pvz. ivedus WinISD 2 fazikus mažesniu, jis ko tais padaro juos labai ilgus ~ 0,5 m :lol:

P.S. Dabar per tą mažą faziką oras eina, kaip iš feno kokio :]

Artūras S
2004-10-05, 06:34 PM
Tu kartoji ta ka as parasiau.Perskaityk ir labjau isigilink,ogamintojas paprastai duoda optimalu fazika pritaikyta pabal garsiakalbi.

Arturasz
2004-10-05, 07:14 PM
Tu kartoji ta ka as parašiau.Perskaityk ir labjau isigilink,ogamintojas paprastai duoda optimalu faziką pritaikyta pabal garsiakalbi.

Ale sutik, kad pusmetrines lazdas sunku sutalpinti dėžėje. Aišku, galima ir į išorę išvęsti, bet čia jau savi niuansai.

Arturasz
2004-10-05, 07:46 PM
Va ką WinISD sako apie portų skersmnis ir ilgius:

10cm skermens, 1 vnt.

http://fotobaze.hopto.org/photo/temp/Snap1.gif

o čia 8 cm skersmens, 2 vnt. (čia 48cm vieno ar bendras abiejų ilgis?)

http://fotobaze.hopto.org/photo/temp/Snap3.gif

Nerka
2004-10-06, 07:27 AM
Viskas teisingai, tų dviejų port'ų plotas didesnis nei vieno 10.2cm todėl jie ilgesni. Jei nori trumpesnių reikia didinti rezonansinį (ar kaip jis vadinasi ) dažnį.

Artūras S
2004-10-06, 11:41 AM

48cm yra vieno ilgis.

Nerka
2004-10-06, 11:43 AM

48cm yra vieno ilgis.

Tai jei diametras vieno tai ir ilgis turėtų būti vieno...A čia jau buvo atsakymas, tik ten nesimato kad cituota

Polygon
2004-10-09, 04:20 PM
jei fazikas netelpa i deze, gali pabandyt ji primontuot isorej. jis nebutinai turi but viduj. jei tik nebus baisu toki daryt ;)

Artūras S
2004-10-11, 11:22 AM
jei fazikąs netelpa i deže, gali pabandyt ji primontuot isorej. jis nebūtinai turi but viduj. jei tik nebus baisu toki daryt ;)

Tada keisis jo ilgis.

Polygon
2004-10-11, 07:32 PM
tik del to kad biski padides dezes turis, nes fazikas neuzima vietos. skirtumas - procentai, kurias galima ir apskaiciuot. bet tokio tikslumo vistiek niekam nereikia. ypac jei deze daroma pagal gamintojo duotus dinamiko parametrus, kurie laisvai gali skirtis nuo tikruju 20% ir daugiau

Artūras S
2004-10-13, 10:12 AM
Žodžiu turi žinoti daugelį dalykų norint padaryti faz subą konkreciam automobiliui.Nepamiršk ,kad kėkvieno automobilio salonas skirtingai daro įtaką žemiem dažniam todėl instaliuotojas turi tai įvertinti.Dar daugiau reik žinoti ir įvertinti darant Band-pass.Žodžiu akustiniai apiforminimai pikiuojasi taip uždara dėžė
fazikas
banpasas 4
banpasas 6
labirintas