PDA

View Full Version : Dvigubas "bandpass"

Svajūnčikas
2004-10-06, 06:59 PM
Ar aš teisingai supratau straipsnį dėl dviejų bandpasų:

http://www.avtozvuk.com/articles/bandpass/index.htm

Ten rašo, kad galima sujungti dvi kameras į vieną, paprasčiausiai gaunasi Vr+2Vf+Vr . Ar reikalingi kokie specialūs skaičiavimai tokiai trijų kamerų dėžei? Ar paprasčiausiai pasiskaičiuoji pagal wooferį bandpass dėžę, o vienos kameros tūrį padaugini iš dviejų?
Man asmeniškai rūpi žemo garso muzikalumas, na ir šiek tiek slėgis.

Stengiausi kuo aiškiau parašyti, tikiuosi mane supratot ;-)

Laukiu protingų atsakymų :!: P.S. būtų gerai, kad išsamiai parašytų "bandpass" mylėtojai....

Nerka
2004-10-06, 07:14 PM
Elementaru kaip du kart du :wink:
Aš bandpass mylėtojas 8)

Dariuss
2004-10-13, 03:09 PM
bandpass jėga

Artūras-M
2004-10-13, 04:26 PM
Ten rašo, kad galima sujungti dvi kameras į vieną, paprasčiausiai gaunasi Vr+2Vf+Vr . Ar reikalingi kokie specialūs skaičiavimai tokiai trijų kamerų dėžei? Ar paprasčiausiai pasiskaičiuoji pagal wooferį bandpass dėžę, o vienos kameros tūrį padaugini iš dviejų?

Apie tai istorija nutyli. Praktikoje paprasčiausiai yra jungiama kaip nori. Teorija turėtų būti kita. Naudojant du garsiakalbius jie turi dirbti kaip vienas, tai yra jų tūris yra bendras tiek priekinės kameros tiek galinės. Tada gaunamas maksimum efektas dėl kai kurių fenomenų. Optimalus, su didžiausiu išlošimu yra garsiakalbių skaičiaus augimas iki 4. Toliau optimalumas mažėja. Nenoriu labai plėstis aiškinant tai, nes neturiu tam nei laiko nei ypatingo noro, siūlau patikėti kaip aksioma ;)

Svajūnčikas
2004-10-13, 04:35 PM

Apie tai istorija nutyli. Praktikoje paprasčiausiai yra jungiama kaip nori. Teorija turėtų būti kita. Naudojant du garsiakalbius jie turi dirbti kaip vienas, tai yra jų tūris yra bendras tiek priekinės kameros tiek galinės. Tada gaunamas maksimum efektas dėl kai kurių fenomenų. Optimalus, su didžiausiu išlošimu yra garsiakalbių skaičiaus augimas iki 4. Toliau optimalumas mažėja. Nenoriu labai plėstis aiškinant tai, nes neturiu tam nei laiko nei ypatingo noro, siūlau patikėti kaip aksioma ;)

Jooooo, jaučiu, kad atsisakysiu bandpass, nes noriu dviejų subų, o dėžę pasiskaičiuot/pasidaryt dviems bandpasams neįstengsiu su savo kukliomis žiniomis. Siurblio nenoriu, noriu muzikos.... Ech.... :dauzau:

boolve
2004-10-14, 05:00 PM
statyk i banpasa garsiakalbius veina spriesh kita.. mazchiau nemazhai brezhiniu su peerles garsikalbiais. tixliai neatsimenu bet manau nebus jie labai perbrangus..