PDA

View Full Version : Patarimas dėl aukštadažnių vietos, krypties bei supjovimo dažnio

Augisk
2007-08-21, 04:44 PM
Sveiki, pagaliau susidėjau aš tą sistemėlę - scanspeak plačiajuosčiai žiūrintys į priekinį stiklą. Bet išplaukus stereo bazė, aukšti ženkliai krenta (kadangi garsiakalbis apie 60 laipsnių plius atspindys, o dažninė teotinė riba viršuje - 14kHz, apačioje su 2l - 200Hz). Taigi klausimas būtų: ką manote apie papildomų aukštų dažnių garsiakalbių prikabinimą, jų aukštį, nukreipimą, supjovimo dažnį (galvoju apie 8-10kHz) bei krosų eilę (manau, 1 eilės iš viršaus bei 2 iš apačios). Augisk

Artūras S
2007-08-21, 04:52 PM
Koki garsiukai panaudoti?Jei gali modelius parašyk.

Augisk
2007-08-21, 06:06 PM
Koki garsiukai panaudoti?Jei gali modelius parašyk.

Morel MW166-4ohm (40-300Hz) priekinėse duryse, Scanspeak 13M/4535 1,5l dėžutėse (300 ~ 8500-10000Hz) ir noriu pridėti Seas 27TFFNC/G.

Artūras S
2007-08-21, 08:25 PM
Neradau Morel T/S,bet Scan-Speak leisčiau nuo kokių 500Hz.Jei naudosi nurodytą Seas aukštadažnį bus negerai nes jis netolygus aukštame dažnyje.Gausi didelį netolygumą ant 10Khz.Iš principo aš nenaudočiau tokios sitemos koncepcijos.Panaudotas plačiajuostis kuris negali groti aukštai ir jis dar naudojamas nuverstas nes atsisukti jį nėra galimybių.Tokiu būdu gauname "nudususį" aukštą.Manyčiau reikėjo daryti normalią trijuostę ir būtų viskas gerai, arba naudoti kitokius garsiukus.Vis dėlto automobilis turi savo specifiką.Aišku labai smagu, kad atsiranda tokių įdomių ir nestandartinių sitemų.Būtų labai įdomu ją paklausyti.Gal išaiškėtų, kad mano nuomonė klaidinga. O:)

Augisk
2007-08-21, 09:17 PM
Neradau Morel T/S,bet Scan-Speak leisčiau nuo kokių 500Hz.

http://www.madisound.com/catalog/PDF/morel/mw166.pdf , 500Hz jau yra vokalo ir faziniai iškraipymai gali nepatikti, bet pameginsiu, ne taip jau sunku persukti stipro krosą.

Jei naudosi nurodytą Seas aukštadažnį bus negerai nes jis netolygus aukštame dažnyje.Gausi didelį netolygumą ant 10Khz.

Bet juk šis http://www.madisound.com/catalog/PDF/scanspeak/d2904_600000e.pdf taip pat nelabai tolygus, nors vistiek laikomas vienu geriausių...

Iš principo aš nenaudočiau tokios sitemos koncepcijos.Panaudotas plačiajuostis kuris negali groti aukštai ir jis dar naudojamas nuverstas nes atsisukti jį nėra galimybių.Tokiu būdu gauname "nudususį" aukštą.

Konsepciją gal kiek paėmiau iš čia: http://www.avtozvuk.com/az/Az_0901/p92-94.htm , dėl nudususio aukšto, tikrai taip, bet tam ir mėginu prikabinti papildomą tweeter'į.

Manyčiau reikėjo daryti normalią trijuostę ir būtų viskas gerai, arba naudoti kitokius garsiukus.

Lengvieji plačiajuosčiai kaip aš manau turi kitų trūkumų - galingumas, kryptingumas, specifinis prieskambis. Tipinė trijuostė paprastai supjaunama vokalo dalyje, o ten labai juntami faziniai netolygumai (evoliucijos išdava), tai aš mėginau visą galimą vokalą perdengti vienu šaltiniu.
Bet visgi kaip su tomis aukštų vietomis šioje sistemėlėje...

Artūras S
2007-08-21, 10:08 PM
Persimetus pora sakinių darosi viskas aiškiau.Dėl balsų sutinku.Tik vyriško balso apačios kabina ir iki 100Hz tai su tokiu garsiuku automobilyje sunkoka.Gal jis pasiekti ir gali, bet tame dažnyje trūks jautrumo ir nebus ten jokio "kaifo".Mažas garsiakalbio plotas.Nežinau kur sumontavai priešbosį bet jei gerai paruošei duris jis turėtų "valinti" .Šiaip jo grojimas automobilio duryse yra sunkiai nuspėjamas.Nesirįžčiau jo naudoti.Dėl aukštų tai gal bandyk kokius nebrangius ir aukštai grojančius "ribonus"?Tavo minėti Scan Speak aukštadažniai yra geri trijuostei sistemai.Dvijuostei yra kitas modelis.Taip pat naudočiau tačiau pirkti už tukstantį ir leisti virš dešimt yra prabanga.Turėtum susirasti kažkokius super tweter.

muzotonas
2007-08-21, 11:01 PM
Sveiki, na del pisčialkų paleidimo virš kokiu 6 kHz esu skeptiskai nusistates, nes gaunasi labai didelis persidengimas. tavo sistemoje dečiau normalia pisčialka ir pjaučiau pradedant 4 ir baigiant 6 kHz.
tokia mano nuomone.
Mirka.

Augisk
2007-08-22, 12:02 AM
Persidengimas turima omenyje persiklojimas ir 'rėkimas" toje juostoje ar kas? Pamėginti 4-6kHz būtų galima, bet nemažai reikalų su krosais, juolab stačiau pjaunant ties 4 kHz aiškiai pasijus fazės virtimai, bet pradžiai pamėginsiu ties 7-8 kHz.
Dėl supertweeter'ių tai jų jautrumas (94-97 dB) ir varža (8Ohm) dažniausiai gerokai skiriasi nuo mano turimų, bet šiaip kaip Seas'ai groja dvejose juostose man visai patiko ir kai paklausai tai kas eina virš 7k - nelabai ką jau ten tegirdi, o dar turint omenį fizinę išskyrimo ribą iki kokių 16k, tai gali tie nelygumai ne taip jau ir jausis.
Dėl tų tweeterių vietos supratau reikia žiūrėti konkrečiai pačiam.

Artūras S
2007-08-22, 08:25 AM
Labai klysti dėl girdėjimo.Jei bus faziniai tai tu juos ir ant dešimt ir ant dvylikos Khz girdėsi.Tai gali pvz būti labai aštru ant dešimt.Arba jų nebus tai aukštas bus labai sušvelnintas.Girdime mes apie 16 Khz o jaunimas ir aukščiau.

Augisk
2007-08-22, 09:14 AM
Labai klysti dėl girdėjimo.Jei bus faziniai tai tu juos ir ant dešimt ir ant dvylikos Khz girdėsi.Tai gali pvz būti labai aštru ant dešimt.Arba jų nebus tai aukštas bus labai sušvelnintas.Girdime mes apie 16 Khz o jaunimas ir aukščiau.

OK o tai ką konkrečiai tu parekomenduotum, būtų gerai nelabai sunkiai įdedamo ir nelabai brangaus.

Artūras S
2007-08-22, 08:44 PM
Gal bandyk kokius ribonus išsirinkti.

Augisk
2007-08-23, 08:58 AM
Gal bandyk kokius ribonus išsirinkti.

Bet juk jie baisiai dideli :shock: Nebent yra kokie mažesni.

Artūras S
2007-08-23, 01:43 PM
Gradient GRT 85.Galima panaudoti metalinę dalį be flanšo.

Augisk
2007-08-24, 11:34 AM
Gradient GRT 85.Galima panaudoti metalinę dalį be flanšo.

Gal žinai iš kur pamėginti.