View Full Version : kondensatoriaus veikimas
Alvaro
2007-10-25, 09:19 AM
gal kas man paaiskins veikimo pricipa???? efektyvuma???
Gincė
2007-10-25, 10:55 AM
nu kaip : kondensatorius - kondensuoja ,varžos - varžuoja ir tt :)
o jei rimtai tai kondensarorius užsikrauna ir kai reikia savo įkrovą staigiai atiduoda energijos vartotojui ... kuo staigiau sugeba atiduoti energiją jos vartotojui ir vėl užsikrauti - tuo geresnis kondensatorius ... vat ir efektyvumas ...
Alvaro
2007-10-25, 11:19 AM
o ka manai apie tuos kondensatorius 1F kur pilna po 200 LT ??? ar verti jie nors tu 200 lt??? ir ka apskritai man siulytai jei pas maen sistemoje 2 stiprintuvai, vienas maitina suba, kitas komponentus?? sakykim jei as paliksiu isjungta masina, ir paleisiu muzika tai man akimirksniu akumas nuses... kaip issprest sy klausima??? vien kondensatoriaus nepakaks?? :!:
Gincė
2007-10-25, 11:28 AM
o ka manai apie tuos kondensatorius 1F kur pilna po 200 LT ??? ar verti jie nors tu 200 lt??? ir ka apskritai man siulytai jei pas maen sistemoje 2 stiprintuvai, vienas maitina suba, kitas komponentus?? sakykim jei as paliksiu isjungta masina, ir paleisiu muzika tai man akimirksniu akumas nuses... kaip issprest sy klausima??? vien kondensatoriaus nepakaks?? :!:
pamirškit tą mitą ,kad esant kondensatoriui sistemoje akumas nebus nusodintas ... standartinės 1f talpos kondikas tikrai akumo f-jos neatliks ... jei jaub reikia ,kad muzika grotų ilgiau reikia didint akumų talpumą ir tuo pačiu reikės didint akumo krovimo srovę ,o tai reiškia ,kad teks keisti arba perdarinėti generatorių :) bent jau aš tai palieku užkūrtą mašiną ir groju kiek noriu tada :) paprastas sprendimas :)
Alvaro
2007-10-25, 11:59 AM
na bet vistiet kondensatorius atitolins nusodima akumo??? nu o jei didesnis nei 1f kondensatorius?>??
rebik
2007-10-25, 12:01 PM
Mano pasiulymas butu vietoi kondiko deti ko storesni maitinimo laida ir skirti demesi akumui. Tai butu protingiau. Kaskiek kondikas padeda akumui pikuose signalo, bet jei tai vienetiniai pikai. Ir kondensatoriai pigus nelabai geri, nes ju vidine varza gana didele ir jie negali taip greit ir taip daug sroves atiduoti kaip akumas.
Alvaro
2007-10-25, 12:05 PM
as visus laidus stengiausi deti kuo storesnius...o sakykim kaip db akumas silpnas pas mane, ir db tik 1 stiprintuvas pajungtas, tai gana greitai akumas nusesta, ir tada jau uzsistumt reikia! O tai kas bus kaip 2 stiprintuva pajungsiu! :smt017, na akuma zadu ant ziemos keist! bet nemanau kad tai isspres klausima sita...
Black Scorpio
2007-10-25, 12:19 PM
taip taip :) dazniau nusodink akuma iki nulio tai tada jie tau puikiai laikys O:)
realybe tokia, nusodink akuma 3-4 kartus (visiskai) ir gali ji jau ismesti (jeigu kalbama apie standartinius rugstinius akumus)
Alvaro
2007-10-25, 01:36 PM
o nebus tokiu dalyku, kad kaip duosiu max volume neuzteks masinai sroves ir sakykim sviesos mirkscios???
sobaka
2007-10-25, 01:49 PM
Pas mane šviesos mirkčiodavo ,bet išsisprendė paprastai užteko pakeist laidus O:)
Alvaro
2007-10-25, 01:52 PM
o kokio storio maitinimo + pas tave??? kokie ant komponentu storio???
rebik
2007-10-25, 03:03 PM
as visus laidus stengiausi dėti kuo storesnius...o sakykim kaip db akumas silpnas pas mane, ir db tik 1 stiprintuvas pajungtas, tai gana greitai akumas nusesta, ir tada jau uzsistumt reikia! O tai kas bus kaip 2 stiprintuva pajungsiu! :smt017, na akuma zadu ant Žiemos keist! bet nemanau kad tai isspres klausima sita...
Uz 200 tikrai neblogas akumas iseina, ant to nepritaupysi. laida reikia tikrai neplonesni nei 25 mm2
Black Scorpio
2007-10-25, 03:06 PM
tai kad pats pigiausias akumas ~150lt, tai uz 200nieko gero nenuperki... normalus akumai prasideda kazkur nuo ~250lt (nors dar daug nuo ah priklauso)
Alvaro
2007-10-25, 05:58 PM
na tai pas mane tokie laidai ir yra! maitinimo dar storesni! tai tada akuma dar gera nusipirkti reikia, ir paprasta kondika pasistaysiu ir manau ok viskas bus! O:)
stalius339
2007-10-25, 07:09 PM
nafik tau tas kondikas :!:jai perki pirk rimta kondika-pinigu svaistymas
rebik
2007-10-25, 07:33 PM
Vieno farado kitaiskas kondikas tik del grozio, o akumu kainos pvz Varta ar Bosch apie 220 Lt. Zmogus tik neparase kas per galingumai pas ji sistemoj, gal pora kilovatu??! :supz: O:)
Linartas
2007-10-25, 09:00 PM
na kilowatai tegu ir lieka kilowatais, o del nusodinimo , tai as visiskai pritariu Gincei, reikia didinti akumu talpa norint ilgiau pagroti neuzvestoj masinoj. o dar vienas dalykas, tai "mases" kontaktas. jei nera uztikrintas geros mases kontaktas, tai ir mirksejimai pasitaiko ir gero ikrovimo nelabai gausi. nes didesne dalis autoparko jau pagyvenus, o to pasekoje ir skardos jau visokio poveikio maciusios,tiek cheminio tiek mechaninio.Per kiekvina skardu sujungima gaunas kritimas. Idomumo delei galima paimti testeri su normaliais ladais ir pamatuoti itampos kritima nuo mases laido kuris yra arti akumo ir surasti normalu mases taska bagazineja.
Arunas B
2007-10-25, 09:10 PM
Pritariu Gintarui, nori klausytis muzika kurenk varikli, as visada jei klausau uzvedu masina. Uzvedus ir itampa padideja, stiprintuvai daugiau vatu atiduoda ir siaip akumas ilgiau gyvena. :smt023
Alvaro
2007-10-25, 09:43 PM
sakykim jei sistemoj 1 KW ir as pagrosiu kokias 5 valandas prie ezeriuko tai ir ses man akumas, nesvarbu klad jis ir nenusedes! o tai uz kiek ir koky kondika pirkt kad jis atliktu savo darba kaip reikiant??? sekantis klausimas, keist akumo talpa... tai generatoriu perdaryt ir panasiai reikia, o tai susides i nemazus pinigus... jauciu geru akumu reiks apsiribot, ilgai nelaikant isjungus masinos! :oops:
Arunas B
2007-10-25, 09:52 PM
Penkias valandas kad tavo sistema grotu tai ir tanko akumas nepades. O kondensatorius tikrai ne tam skirtas. Kondensatorius tik piku metu daseria stiprus ir tai tik pacioje pradzioje ju. Kondencatorius tai ne akumas, isisavinkite tai viena karta.
Alvaro
2007-10-25, 10:00 PM
o tada ka pasiulytumem su generatoriu ir akumu daryt??
Linartas
2007-10-25, 10:04 PM
mano patarimas-isidek voltmera i masina , ir dazniau sededamas prie ezeriuko iki jos dabeg paziureti kiek voltu rodo. gal dar spesi uzkurti :smt017
Arunas B
2007-10-25, 10:06 PM
Kondencatoriaus darbas sistemoje yra toks kad jis reikiamu momentu bando islyginti energijos trukuma stiprintuvui. Akumuliatoriai nesugeba ,stiprintuvui paprasius, greitai atiduoti pakankama energijos kieki del to yra kondencatoriai kurie daug greuciau tai padaro, bet jiems atidavus ta stiprintuvui papildoma energija reikia uzsikrauti taip kad grojant energingai muzikai jis gelbeje pagrinde pradzioje garsiai grojantiems zemiems dazniams, kiek ilgai jis gali tokiais momentais papildomai serti stiprius priklauso nuo kondencatoriaus talpos ir greicio per kuri jis gali uzsikrauti.
Kondencatorius uzsikraudineja is to pacio akumuliatoriaus ir neprailgina jo gyvenimo.
Linartas
2007-10-25, 10:09 PM
o atskant i Tavo klausyma-keisti generatoriu i galingesni. tada gali ideti didesnio talpumo akuma ar kelis atitinkamai sujungtus. siek tiek galesi ilgeliau pasigroti muzika neuzkurtoje auto.
Arunas B
2007-10-25, 10:14 PM
Jei jau toks didelis poreikis diskotekoms prie ezero tai pirk isorini benzinini ar dizelini generatoriu 900w galima uz kokius 1000lt is uk pasisiusti ir pajunges pakroveja kad ir savaite klausytis.
Alvaro
2007-10-25, 10:19 PM
sakykim pas mane akumas 70 amperu, tai jei as kokiu 90 idesiu tai pas maen niekas ten nepasvils ir pan???
Arunas B
2007-10-25, 10:23 PM
Generatorius nepajiegs pilnai jio pakrauti, gali ir pasvilt taip mucinamas
BigBug
2007-10-25, 10:24 PM
Užvestas šiltas variklis daug kuro nevalgo, todėl mano nuomone geriausia laikyti įjungtą..
O akumus vistiek iškrausi, jei diskotekas darysi prie ežerų...
sobaka
2007-10-25, 10:24 PM
Pas tave akumas 70Ah(ampervalandės) t.y. akumo talpa taip kad idėjus didesnį nieks niekur nesvils .Nebent generatorius bus per silpnas ir nedakraus
Arunas B
2007-10-25, 10:26 PM
Gali isimest pakrauta antra akuma i bagazine vaziuodamas gamton koncertuot jei nuses vienas prijunges kita galesi uzsivest. Tik jei labai nusodinsi paprasta rugstini akuma kelis kartus jam bus kaput.
Arunas B
2007-10-25, 10:28 PM
Pas tave akumas 70Ah(ampervalandės) t.y. akumo talpa taip kad idėjus didesnį nieks niekur nesvils .Nebent generatorius bus per silpnas ir nedakraus
Būna zinok ir pasvyla jei generatorius silpnokas. Aisku ne 100% kad generatorius susvils.
sobaka
2007-10-25, 10:29 PM
Ir manu prieš keičiant akuma pasižiūrėk kiek amperų generatorius pas tave yra gamykliškai ir žinosi koks didžiausias akumas tiks nieko neburiant
sobaka
2007-10-25, 10:30 PM
Būna zinok ir pasvyla jei generatorius silpnokas. aišku ne 100% kad generatorius susvils.
:smt017 nesiginčyju bet neteko susidurt su ta bėda
Arunas B
2007-10-25, 10:32 PM
Pigiausias burimas tai dyzelio arba masinos su oro kondicionierium generatoriu pasikeist.
Alvaro
2007-10-25, 10:36 PM
o pas jus sistemoj kas daros??? su paprastu akumu??? kiek atlaiko akumas iki nudusimo??
Black Scorpio
2007-10-25, 11:45 PM
o pas jus sistemoj kas daros??? su paprastu akumu??? kiek atlaiko akumas iki nudusimo??
niekas ju nedusina, nes per prangu kas menesi naujus akumus pirkineti O:)
Vilmantas
2007-10-25, 11:46 PM
Che che...Jei Cicinas volume max - tai 20 - 30 min. :twisted:
Linartas
2007-10-26, 07:26 AM
jei akumas -vadinkim perdidelis pagal generatoriu, tai akumas bus alkanas t.y. nedakrautas..... tai akumui , ziurint pagal darbinius jo ciklus , irgi ne isveikata..... taip kad visur viskas turi buti paskaiciuojama.....
Polygon
2007-10-26, 08:47 AM
bus alkanas ar ne - priklauso nuo akumo galimybes traukt srove is genero, kitaip sakant nuo vidines varzos. kraut paprasta rugsties 200Ah akuma 90A genero krovimo uzteks per akis. tuo nesunku isitikint - pamatuot krovimo itampa, jei 13.7-14.6, reiskia viskas tvarkoj. jei itampa gera, keisk nekeisk genero - krovimo srove nesikeis, keisis tik sroves potencialas papildomai apkrovai(garso aparatura pvz)
Linartas
2007-10-26, 08:50 AM
sutinku, tik tada butu tikslinga suzinoti kiek ilgai masina buna uzkurta ar vaziuoja, kad normaliai butu pakraunamas akumas.
Arunas B
2007-10-26, 09:21 PM
Pas mane naujas bosh silver 72ah galiu drasiai 1 valanda klausyt aisku ne maksimaliu garsu.
Linartas
2007-10-29, 07:34 AM
bet va jei butum prie ezeriuko Arunai B , tai tada valanda vistu keliasdesimt minuciu... O:)
Alvaro
2007-10-29, 07:18 PM
na ok as jusu minty supratau. et tada man kas normaliai gali paaiskinti kaip pasigamint daugiau sroves masinoj! > ? kazka man draugas apie sroves lygintuva pasakojo>>!!???
atvortke
2007-10-29, 08:20 PM
Dėk "muzikinius" kelis akūmus :)
Arunas B
2007-10-29, 08:30 PM
Pora dry cell ,kad ir geltonu, stingeriu ir nuzudyt juos sunku bus, jei kartais benzas baigtusi galesi su starteriu davaziuot ;)
Linartas
2007-10-29, 09:45 PM
Dėk "muzikinius" kelis akūmus :)
pries tai sudauzyk daug "kiauliu taupykliu" kad pinigeliu butu tiem akumam O:)
AURIS-T
2007-10-30, 08:31 PM
daug taupykliu reiks sudauzyt :finga: :smt043 :smt044