View Full Version : skirtumas tarp kondensatoriu?
energizerr
2007-10-30, 10:07 PM
sveiki, nėjau sužinot koks skirtumas tarp bipoliariniu ir nepoliariniu kondu? bandžiau pajungt nepoliarini kondensatoriu prie garsiakalbiu kad nuimt žemus (kiek če paskaites supratau kad 100mF turi nupjaut iki 300hz) bet nepatiko visiškai man rezultatas(labai mazas skirtumas kaip ir be jo) tai galvoju gal to bipoliarinio kokia kitokia sandara? ir jis geriau veiktu? :smt017
energizerr
2007-11-03, 07:16 PM
tai ka nieks negali papasakoti kaip ce yra!? niex nieko nepataria tai nezinau ka dabar daryt.... :smt017 :smt017
Nepoliarinis ir bipoliarinis tai vienas ir taspats
Artūras S
2007-11-05, 07:16 PM
kad būtų efektas tai pasidaryk 12db filtrą.
energizerr
2007-11-05, 08:05 PM
taj kad man tie filtrai sunkus reikals O:) man reik galinem garsiukam nuimt tik zemus o prieki pajungt vidutinius(kurie paneleje 10cm, nes je labai plerp kai pasuki garso) ir auksti(su orginaliu kondu ant laido pakabintu) tai ka man tokiu atveju galetumet pasiulyt?o pvz kaip su tais omais gaunas jajgu pvz auksti 4om ir vidutiniai 4om, taj galima pajungt arba 2om(kas manau magei neinauda) arba 8om? :smt017 nera pas mane auksto lygio aparatura, as tik noriu kad nors kazkiek grotu neplerptu ir pns O:) :smt100 :smt100 :smt100
Gincė
2007-11-05, 08:15 PM
tai stiprintuvas LP filtrų neturi ???
Artūras S
2007-11-05, 09:25 PM
Siūlyčiau garsiukus jungti nuo atskirų kanalų naudojant pasyvius arba aktyvius filtrus.Kai kurie Alpine grotuvai turi vidinius skaitmeninius filtrus.Filtrus galima susiskaičiuoti.
energizerr
2007-11-05, 11:06 PM
tai stiprintuvas LP filtrų neturi ???
ce nuo mages pajungt reik, 4kanalis stoves tik ant duru 4iu, ten taj viskas aisku o ant mago nelabai ka ten sureguliuoju... o su tais paskaiciavimais man sunkoka biskiuka :!:
omu 2ju ar 8niu is aukstu ir viduriu nepasidarysi. Kaip ir siule tau, gali pajungt aukstus ir vidurius per atskirus mago kanalus. O kas liecia kondensatoriu, pasirink didesnes talpos, arba nusipirk is parduotuves filtrus dvieju juostu paprasciausius, uzteks manau tau ;)
leopard
2007-11-07, 03:30 PM
energizerr:
Visų pirmą neaišku kokį tu ten kondensatorių jungei, elektrolitinį ar bipoliarų. Antra, 100uF tai yra 400Hz filtriukas. Turėtum naudoti bipoliarų kondensatorių, nors jaučiu naudojai elektrolitinį, nes 100uF bipoliaraus iš bet kur neišlituosi. Iš dviejų elektrolitinių kondikų gali pasidaryti vieną bipoliarų, sujungęs abu vienodais poliais, tik tuomet talpa pasidalina pusiau. Paprastai DIY mėgėjai nejungia kelių kondensatorių norėdami gauti norimą talpą. Garsą gadina. Nors tas tau jaučiu šiuo atveju neaktualu. Sėkmės. http://www.kolobok.us/smiles/standart/yes4.gif
sobaka
2007-11-07, 05:57 PM
energizerr:
Paprastai DIY mėgėjai nejungia kelių kondensatorių norėdami gauti norimą talpą. Garsą gadina. Nors tas tau jaučiu šiuo atveju neaktualu.
Esu girdėjes kad kaip tik geriau sujungti kelis lygegrečiai kad gaut didesne talpa, negu viena didesnės talpos tai kur daba teisybė :smt017
leopard
2007-11-07, 06:18 PM
energizerr:
Paprastai DIY mėgėjai nejungia kelių kondensatorių norėdami gauti norimą talpą. Garsą gadina. Nors tas tau jaučiu šiuo atveju neaktualu.
Esu girdėjes kad kaip tik geriau sujungti kelis lygegrečiai kad gaut didesne talpa, negu viena didesnės talpos tai kur daba teisybė :smt017
Na tik ne garso aparatūrai :)
energizerr
2007-11-07, 08:19 PM
energizerr:
Visų pirmą neaišku kokį tu ten kondensatorių jungei, elektrolitinį ar bipoliarų. Antra, 100uF tai yra 400Hz filtriukas. Turėtum naudoti bipoliarų kondensatorių, nors jaučiu naudojai elektrolitinį, nes 100uF bipoliaraus iš bet kur neišlituosi. Iš dviejų elektrolitinių kondikų gali pasidaryti vieną bipoliarų, sujungęs abu vienodais poliais, tik tuomet talpa pasidalina pusiau. Paprastai DIY mėgėjai nejungia kelių kondensatorių norėdami gauti norimą talpą. Garsą gadina. Nors tas tau jaučiu šiuo atveju neaktualu. Sėkmės. http://www.kolobok.us/smiles/standart/yes4.gif
gal pradzioj neaiskiai parasiau kad nesupratai, bet as nusipirkau 'NEpoliarinius' kondensatorius (tikrai ne elektrolitiniai), ce pasiskaites supratau kad nupjaut zemus turi, bet pajunges gal lb maza skirtuma tepastebejau, tai ir klausiu gal ira du skirtingi kondai 'nepoliariniai' ir 'bipoliariniai' todel ir nebuvo efekto kurio tikejaus?
buvau sujunges du po 100mfr tai =200mfr bet ir tas nemacijo....taj gal kas turi kokiu gudriu minciu padaryti (pigiai ir gerai O:) )tai ko as noriu?ar mest i sona ta durna reikala nes nieko nebus?...
Kondensatoriai būna poliariniai ir nepoliariniai. Elektrolitiniai yra poliariniai kondensatoriai. Kaip supratau, nori nupjaut zemus gale, tai dek 40mkf kondika, arba daryk antros eiles filtra (tarkim 30mkf kondika nuosekliai ir 3.6mH rite lygiagrečiai garsiakalbiuj) O šiaip geriau is galo tuos garsiukus visaj atjungt, bet jei jau reikia...
leopard
2007-11-08, 03:10 PM
Nesuprantu kaip tau nieko nesijaučia. Aš bet kokį pajungiu ir jaučiasi. Tikiuosi ne lygiagrečiai jungei, nes taip dar ir stiprintuvą galėjai sudegint.
energizerr
2007-11-08, 08:07 PM
Nesuprantu kaip tau nieko nesijaučia. Aš bet kokį pajungiu ir jaučiasi. Tikiuosi ne lygiagrečiai jungei, nes taip dar ir stiprintuvą galėjai sudegint.
nebijok tikrai zinau kaip jungt :smt023 nu nzn gal tu 100mfr nebuvai junges O:) uzsuki magej bosu ir vistiek maskatuojas O:)
atvortke
2007-11-08, 09:43 PM
žinai tokį dalyką "6dB/oct" tai yra toks parametras jei galima pasakyt kuris nusako kirtimo statumą. Ir jei gerai pamenu kondikas būtent tiek ir kerta
Jei nesijaucia kabink lygiagreciai rite, bus 12db/okt, gal pasijaus tada ;)
energizerr
2007-11-09, 07:34 PM
ok , bandysiu kazka gamint, dekui uz patarimus :smt023
leopard
2007-11-10, 05:35 PM
Pabandžiau tyčia pajungęs 15uF nuosekliai, tai man kuo aiškiausiai girdisi skirtumas. Nežinau ką ir kaip ten darai, bet darosi kaip tau sakėm ;) Ir viskas kuo puikiausiai jaučiasi.
energizerr
2007-11-10, 06:59 PM
Pabandžiau tyčia pajungęs 15uF nuosekliai, tai man kuo aiškiausiai girdisi skirtumas. Nežinau ką ir kaip ten darai, bet darosi kaip tau sakėm ;) Ir viskas kuo puikiausiai jaučiasi.
o tu skiri skaiciu tarp 15uF ir 100uF? nuo 15uF man irgi aiskiai girdetus bet kaip viduriam manyciau peraukstai kabins....o darau kaip ir tu nuosekliai jungiu.....
egixx
2007-11-10, 08:55 PM
O tai kas cia per garsiukas? Gal koks 10cm skersmens? Tai nelabai jis tau ir atkurs nuo tu 100hz. Bent jau kiek zaidziau su aktyviu grotuvo filtru ir maziukais garsiukais, kerpant ties 200hz skirtumo visiskai jokio, tas pat kas leisti pilna juosta.