View Full Version : VW Passat b3 CL (1889-1993) garsiakalbiu dydis
zavas
2008-02-03, 12:41 PM
Tema ideta ne prie "gamiklines aparaturos" nes cia daug labaiau lankoma skiltis.
Tad, kokio dydzio garsiakalbiai dedasi i si passateli, tas vietas kur prie lango (duryse skyliu nera)? as maniau kad 10cm bet vienas pazistamas tikina kad 13cm, na, man idomu, ar ten bent yra galimybe 13cm sutalpinti ar ne?
atvortke
2008-02-03, 12:53 PM
net 10tukus didesniais magnetais sunku idėt, nekalbant apie 13
zavas
2008-02-03, 12:56 PM
Ot tai PYPT... Gal numanai kiek galetu kainuoti visu duru apsifkes nuo kokios komplektacijos su garsiakalbiais duryse bet be elektriniu lnagu?
P.S. Kalba eina apie
http://www.vw-club.ru/vw/gallery/passatB3/img/Passat3_2.0_CL_syncro_1991.jpg
nors is isores skyles neatrodo labai mazos, tik kad priejimas labai jau sh.
igoriokas
2008-02-03, 01:27 PM
prie lango 10tukai, i duris galima sumantuoti 16tukus. o dar geriau kai podiumus padaro ;)
atvortke
2008-02-03, 01:54 PM
Ot tai PYPT... Gal numanai kiek galetu kainuoti visu duru apsifkes nuo kokios komplektacijos su garsiakalbiais duryse bet be elektriniu lnagu?
P.S. Kalba eina apie
nors is isores skyles neatrodo labai mažos, tik kad priėjimas labai jau sh.
į duris be vargo 6*9 telpa ;) nesunku padaryt podiumus ten.
zavas
2008-02-03, 03:04 PM
Apie duru apmusalu kainas niekas nenumano kiek gali buti?
Beje, ar yra tokiu stebuklu pasaulyje kaip apinormaliai grojantys 10cm bendraasiai garsiakalbiai?
zavas
2008-02-03, 06:39 PM
Na ka, siek tiek panarsiau internete... Ieskodamas ka butu galima ikisti i tas nelemtas 10cm skyles...
http://www.afaris.lt/garso_aparatura/5/ kaip esx firma? kazkaip nelabai aptarinejama buvo, bet jei gerai pamenu (aisku gali buti ir blogai) atvorke kazka bendro turi su sia firma? Regis panevezyje i dB draga vaziavai su sitos firmos reklamomis. Parametrai labai jau nerealiai atrodo, galios daug, atkurimas pakankamai platus (prie kaikuriu net 50hz)
http://www.muzikinesdirbtuves.lt/ivolga/index.htm
Ko butu galima tiketis is VC 4.20 ar VC 4.21? Nes ir cia parametrai grazus, idomu kaip istikruju butu...
Dar kazkas is RF i aki krito...
http://shop.milgreta.lt/product_info.php?cPath=2_48&products_id=21767&mils id=71e099d79503399b8cec0b7117231443
Gal dar kokie Helix tiktu...
http://www.autogarsas.lt/www/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.f lypage&product_id=944&category_id=84&manufacturer_ id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
na, tai kas butu protingiausia? Pirmas reikalas kiek imanoma kokybe (na cia jau stebuklu is tokiu mazgiu nebus) na ir antras tai bent sioks toks galios laikymas, na bent maga kad kiek drasiau butu galima atsukti.
igoriokas
2008-02-03, 07:02 PM
10tukas niekada negros taip kaip 13tukas ar 16tukas.
ivolga tikrai noblogas variantas,nors as daryciaus podiumus ir deciau 16tukus
atvortke
2008-02-03, 07:11 PM
Esx už ivolgą man labiau imponuoja. skirta labiau jaunimui, bet ausų nepjauna.
Norėsi dar ir nuolaidą suorganizuosiu.
micia33
2008-02-03, 10:53 PM
Kodel pasatus pradejo vadinti b3,b5.is kur cia istrauke O:)
atvortke
2008-02-03, 11:08 PM
platforma... kaip ir audi D B C
zavas
2008-02-04, 06:16 PM
Gerai butu kazkokia nuolaidele. kokiame mieste dirbi? tikriausiai 10cm komponentu esx negamina, be to gal teko montuoti kokius nors ju 10cm garsiakalbius? kiek padidinti ju rasomi skaiciai? ar butu bent minimali nauda ieskoti komponentu o ne bendraasiu garsiakalbiu?
ka manote apie ideja daryti du papildomus minetiurinius bandpass subukus is kokiu 13cm garsiakalbiu, kad sakykim trinksetu 50-100hz ruoza ir juos pakisti po priekinemis sedynemis?
eclipse
2008-02-04, 08:23 PM
pas naujus BMW yra ymontuoti zemo daznio garsekalbiai po priekinemis sedynemis. bet jie yra didesni, negu 13cm. manau bus kokios16cm ir labai zemo profilio. stovi plasmasinese dezutese. aisku jie stenu netranko kai garssiau paleidi, bet seip tai tikraoi graziai skamba. :smt023, bent jau man asmeniskai tikrai patiko O:)
Edmas
2008-02-04, 10:36 PM
pas naujus BMW yra ymontuoti žemo daznio garsekalbiai po priekinemis sedynemis. bet jie yra didesni, negu 13cm. manau bus kokios16cm ir labai žemo profilio. stovi plasmasinese dezutese. aišku jie stenu netranko kai garssiau paleidi, bet šiaip tai tikraoi graziai skamba. :smt023, bent jau man asmeniškai tikrai patiko O:)
klausiau, tai mano buvęs žopelis su savo gamykline deda į vetą naują 5'tako sistemą per visus galus. o troikė neblogai groja bet jei faderiai ir kiti nesamonės nustatyti ant 0 tai scenos vidurys prie kairios vairuotojo kojos kelio. ir žemo grojimas labai ženkliai keičiasi nuo sėdynės pozicijos
Black Scorpio
2008-02-04, 10:48 PM
pas naujus BMW yra ymontuoti žemo daznio garsekalbiai po priekinemis sedynemis. bet jie yra didesni, negu 13cm. manau bus kokios16cm ir labai žemo profilio. stovi plasmasinese dezutese. aišku jie stenu netranko kai garssiau paleidi, bet šiaip tai tikraoi graziai skamba. :smt023, bent jau man asmeniškai tikrai patiko O:)
klausiau, tai mano buvęs žopelis su savo gamykline deda į vetą naują 5'tako sistemą per visus galus. o troikė neblogai groja bet jei faderiai ir kiti nesamonės nustatyti ant 0 tai scenos vidurys prie kairios vairuotojo kojos kelio. ir žemo grojimas labai ženkliai keičiasi nuo sėdynės pozicijos
zopelio gamykline daug ka i vieta deda :supz:
peris
2008-02-04, 11:37 PM
ypac aukstadazniai :D o placiajuosciai tai RCL yra pirkt tokiu :D
zavas
2008-04-26, 02:16 PM
Na va. Situacija mazdaug tokia:
Uz priimtina kaina buvau gaves Focal 100CV1 garsiaklbius. Bet ju grojime netenkina auksti dazniai - jie kazkokie astroki, siek tiek atsiskyre nuo bendro garso (tai labiausiai jauciasi klausant roka), tad ar butu galimybiu rasti kazka graziau grojancio sakykime uz 150lt? Helix espirit serija? I-volga 10cm komponentai? Peerless bendraasiai garsiaklbiai? O gal http://www.visaton.com/en/industrie/breitband/frs8_4.html kazkas tokio? Groja jie tikrai graziai... Bet tada naudojant vien juos labai truks bent kiek zemesnio daznio... O norint juos sudraugaudinti su priesbosiu (noretusi kad placiajuostis kuo placiau grotu) reiketu labai zema pjovimo dazni turinciu filtru... be to nelabai yra kur priesbosi montuoti...
zavas
2008-04-26, 11:58 PM
Gal galite prisipazinti, tie kas paradvineja audioaparatura, pas ka stende yra kokiu nors 10cm garsiakalbiu? Labai noreciau paklausyti.
atvortke
2008-04-27, 08:46 AM
guli nenaudojami eton PRX100, Aukštas tikrai ne aštrus.... Kenwood-Centre gali stende paklausyt
Artūras S
2008-04-27, 09:59 AM
Turiu hertz dešimtukus atskirai, tik ne stende.Paklausyti labai paprasta.Pasjungi ir klausai ore, ir skirtumas tarp garsiakalbių jaučiasi.
zavas
2008-04-27, 10:31 AM
Hm... Eton'ai gal ir domina. Jei nenaudojami - gal ir kaina gali buti kaip nenaudojamo daikto? :twisted: ai sia savaite (gal net pirmadieni) uzleksiu.
Hertz... Kakzaip bent si firma man visada asociavosi su spegianciu aukstu dazniu. Labai abejoju ar bus geriau uz Focal'us.
Artūras S
2008-04-27, 10:58 AM
Tai tu ieškodamas viduriukų, vadovaujiesi asociacijom kurios susidarė klausant aukštadažnius?Esi pradiniame etape, nes tau labai didelę įtaką daro brendo pavadinimas.Tas pavadinimas ir yra skirtas tokiem kaip tu.Gamintojas investuoja ne į daiktą, o į reklamą.Ir žmonės nesigaudydami šioje srityje perka ne geresnį ar tinkamesnį daiktą, o tą kurio pavadinimą geriau žino.Kuris kelia kažkokias subjektyvias asociacijas.Yra nemažai garsiakalbių kur nežinomi pavadinimai ir jie daugeliu atvejų geriau groja už žinomų firmų, plius kainuoja daug pigiau(santykinai). O:)
zavas
2008-04-27, 01:34 PM
Tai tu ieškodamas viduriukų, vadovaujiesi asociacijom kurios susidarė klausant aukštadažnius?Esi pradiniame etape, nes tau labai didelę įtaką daro brendo pavadinimas.Tas pavadinimas ir yra skirtas tokiem kaip tu.Gamintojas investuoja ne į daiktą, o į reklamą.Ir žmonės nesigaudydami šioje srityje perka ne geresnį ar tinkamesnį daiktą, o tą kurio pavadinimą geriau žino.Kuris kelia kažkokias subjektyvias asociacijas.Yra nemažai garsiakalbių kur nežinomi pavadinimai ir jie daugeliu atvejų geriau groja už žinomų firmų, plius kainuoja daug pigiau(santykinai). O:)
Palauk palauk... As ieskau ne "viduriuku" o tai kas turi groti 80-20000hz juosta. Kiek teko klausyti Hertz nei vieni nepatiko, nei aukstesnes klases komponentai, nei vienos is pigiausiu. Tai mano durna galva, jei jau komponentu grojimas (bendraasiuose juk vistiek greiciausiai pirmos eiles filtras bus) netenkino, kodel turetu tenkinti maziausi garsiaklbiai? Juk aukstadaznis dar mazesnis, tai didele tikimybe kad ir astresnis. O apie tai kad pigiai ir graziai gali groti pats zinau. Cia kaip pavyzdys tiktu mano pamineti Visaton garsiaklbiai. Namuose juos naudoju ketvircio bangos ilgio "raguose" tai uz projekto kaina (su viskuo apie 150lt) esu tikras nieko naujo ir geresnio nerasi.
peris
2008-04-27, 02:27 PM
o kam 20khz jei vistiek ju negirdesi :)
zavas
2008-04-27, 02:43 PM
Na gerai, 80-16kHz... Dabar gerai? Bet man regis as dar siek tiek ir auksciau girdziu... :supz:
peris
2008-04-27, 02:49 PM
tada as tau pavydziu :oops: sinusa leidziant ir as dar 17, nu bet kruvoj garsu abejoju ar isgirsciau :)
atvortke
2008-04-27, 03:01 PM
tada as tau pavydžiu :oops: sinusa leidziant ir as dar 17, nu bet kruvoj garsu abejoju ar isgirsciau :)
o gal tiesiog nevisa aparatura atkuria 17 Khz ;) ?
Artūras S
2008-04-27, 03:09 PM
Jei nori sujungimą daryti ant 80Hz ir nori turėti gražius viduriukus, tai reikalingi 16cm arba bent 13cm labai jautrūs, popieriniai koksialiniai arba komponentiniai garsiakalbiai.Naudojant mažesnio diametro nori ar ne sujungimą teks daryti žymiai aukščiau.Grot gros ir žemai, tik klausimas kaip gros.Iš karto iškyla problema su montavimu ir visų sistemos garsiakalbių išdėstymu Passat automobilyje.
zavas
2008-04-27, 03:17 PM
Cia as turiu omenyje kad bus naudojami TIK tie 10cm garsiaklbiai viskam. Man muzikai ir 80hz sociai. Ypac kai masinoje tie zemi "kyla" tai net ir tokie mazyliai pakankmai zemai groja. Bent dabartiniu atkurimu i "apacia" esu patenkintas. O jei darant kaip sakai, tai manau naudociau jau minetus Visaton garsiaklbius, nors jie tik 8cm dydzio.
Artūras S
2008-04-27, 03:25 PM
Apie žemus tada iš viso kalbos nėra.Su dešimtukais net normalios balsų apačios neturėsi.Turi parinkti bent jau trylikos.Aišku apačia priklausys nuo jautrumo ir daugelio kitų parametrų.jei iš tryliktuko turėsi gerą apačią tada blogi bus viduriai ir atvirščiai.Reikia tokio garsiuko kuris grotų vidurius ir šiek tiek žemą.
zavas
2008-04-27, 03:29 PM
na nzn... Man tie 10cm sudeti panoseje turi pakankamai ir to zemo, o kad neatkutu ~300hz ribos tikrai nera. Cia juk mazdaug zemiausias zmogaus balsas.
Artūras S
2008-04-27, 03:31 PM
Daryk kaip žinai.
igoriokas
2008-04-28, 12:07 PM
to zavas: o nebutu geriau 16tukus susideti?!