View Full Version : Linijinių ekranas
BigBug
2008-04-07, 12:17 AM
Ar stiprintuvo korpusas turi būti "susijungęs" su linijinių laidų ekranu ? Praskambinai su testeriu linijinio ekraną su stiprintuvo korpusu ir jie "susijungę", įtariu, kad dėl to pas mane ir yra generatoriaus triukšmai. Ar aš teisus ? :smt017
Kaip įsivaizduoju, tai turi būti. Tokiu principu gaunamas minusas (įžeminimas į mago korpusą). Jei klystu, pataisykit cheers
atvortke
2008-04-07, 07:56 AM
Ar stiprintuvo korpusas turi būti "susijungęs" su linijinių laidų ekranu ? Praskambinai su testeriu linijinio ekraną su stiprintuvo korpusu ir jie "susijungę", įtariu, kad dėl to pas mane ir yra generatoriaus triukšmai. Ar aš teisus ? :smt017
manau kad būt susijungę neturėtų..
BigBug
2008-04-07, 10:35 AM
Tai, kaip iš tiesų ? Du visiškai prieštaringi atsakymai...
Black Scorpio
2008-04-07, 07:40 PM
Tai, kaip iš tiesų ? Du visiškai prieštaringi atsakymai...
pajami nauja gera stipra ir praskambini :smt020
AutoBoomsas
2008-04-07, 08:52 PM
Pabandyk atjungti anteną nuo mago ir vėl praskambink, turėtum pamatyti kodėl, tik kad mago ir stiprintuvo korpusai nebūtų su masinos korpusu liečiamas (kitaip sakant su minusu). O:) Nors jei gu mage output'ai bus "įžeminti" su bendru minusu ar stipro korpusas bus "įžemintas", tada mano bajeris nesigaus O:) bet pabandyk atjungti nuo stipro lineika ir praskambink stiprintuvą su mašinos kėbulu, vėliau taip pat magą, anteną ir viską po vieną O:) ir tada :partyman:
Litovcas
2008-04-08, 11:12 AM
gal as klystu bet anksciau ar veliau vistiek bus i masinos korpusa tiek vienas tiek kitas.... na bent magas tai 100%...juk minusas eina per kebula o ne atskirais laidais i akuma???
assembled
2008-04-08, 02:48 PM
Linijinio signalo "-" abiejuose galuose sujungtas su magnetolos ar stiprintuvo korpusu. Taip pat sujungtas su maitinimo "-", o jis jau su kėbulu. Kitaip nelabai padarysi. Jei norima išvengti tokio sujungimo pasekmių, imamasi įvairių gudrybių, pvz. daroma balansinė linija.
Jei tiesiog atjungtum linijinio kabelio "-" nuo stiprintuvo, tai "naudingu" signalu iškart taptų visi maitinimo triukšmai, t.y. įtampų skirtumas tarp signalo šaltinio maitinimo ir stiprintuvo maitinimo "-" sumuotųsi su signalu ir stiprintuvas šį mišinį stiprintų.
Jei girdi generatorių ir žvakes, tai greičiausiai ne dėl neteisingo žemės sujungimo, nes jis paprastai pasireiškia kaip fonas ar iškraipymai.