PDA

View Full Version : Patarkit dėl stiprintuvo(-ų)

`BACARDI`
2008-04-13, 06:55 PM
Sveiki, planuoju dėtis sistemėlę šiokę tokę, tai iki tol renkuosi info apie viską, ir iškilo klausimas dėl stiprintuvo ar dviejų...

galva planuoju Alpine CDA 9853R (ar kažkas pnš)
o stiprintuvo ar dviejų, reiktų užmaitinti komponentam: Alpine SPR 17s (16cm) ir sūbui Apline SWR (12")
taigi, ką patartumėte šiuo atveju, ar imti vieną keturių kanalų stiprių viskam, ar vieną dvikanalį komponentam, ir kitą dvikanalį ar monobloką sūbui? ir kas geriau monoblokas ar dvikanalis būtų? čia gal kažką sužaisti su tuo SWR subu butu galima, ta prasme 1222D ir 1242D, ar čia nepričiom ten tie omai? :smt017 stiprintui(-am) skirsiu iki 1000lt... patarkit kas būtų geriausia jūsų manymu :smt023

Vilmantas
2008-04-13, 08:19 PM
Visu pirma atsikratyk zalingos idejos deti viska vieno gamintojo. :smt018
Subas bei akustika tebunie kitu gamintoju, grotuvas bei stiprekas - labai geri ir Alpine.

Grotuva rinkis paprastesni ir pigesni - 9835 nera tobulas pagal savo kaina...Kalbu apie naujus.

Sistemos planavimas:
racionaliau ir paprasciau, beje, nei kiek nesumenkinant kokybes - deti viena rimta keturkanali. Zinoma - laikantis visu auksciausiu reikalavimu ir kanonu - deretu jamti dvikanali plius monobloka.
Taciau remiantis i pateiktus finansus - optimalu keturkanalis.

`BACARDI`
2008-04-13, 09:09 PM
neturiu net tos idejos kaip sakai del to kad dėti viska vieno gamintojo.... grotuvas tik alpine, kitu nepripazystu, nepatinka ir viskas, niekas kitokio neikis :) o del komponentu ir subo tai jau gan senokai apsistojau, ir kiek skaitinejuos, tai nieko tokio geresnio uz ju kainas nerandu, nelimpa kolkas niekas kitas :smt017 na aš kolkas prie keturkanlio apsistojas, na aišku kaip ir sakai laikantis ten visų reikalavimų, tai taip sutinku, bet viskas remiasi į kainą...
dar vienas dalykas, ko nepaminėjau, komponentai ir subas bus perkami nauji, magas ir stirprius naudoti... o kokį kitą Alpine modelį patartum iki 1000lt? ir koks man stiprius tikrų šiai sistemai? primenu abu naudoti... na ir gal kokių patarimų ar minčiu dėl komponentų ir subo turėsi...

stalius339
2008-04-13, 09:13 PM
neturiu net tos idejos kaip sakai del to kad dėti viska vieno gamintojo.... grotuvas tik alpine, kitu nepripazystu, nepatinka ir viskas, niekas kitokio neikis :) o del komponentu ir subo tai jau gan senokai apsistojau, ir kiek skaitinejuos, tai nieko tokio geresnio uz ju kainas nerandu, nelimpa kolkas niekas kitas :smt017 na aš kolkas prie keturkanlio apsistojas, na aišku kaip ir sakai laikantis ten visų reikalavimų, tai taip sutinku, bet viskas remiasi į kainą...
dar vienas dalykas, ko nepaminėjau, komponentai ir subas bus perkami nauji, magas ir stirprius naudoti... o kokį kitą Alpine modelį patartum iki 1000lt? ir koks man stiprius tikrų šiai sistemai? primenu abu naudoti... na ir gal kokių patarimų ar minčiu dėl komponentų ir subo turėsi...

9855,9812dar pigesnis,reikia paciam paklausyti,is kur esi?galetum paklausyti

igoriokas
2008-04-13, 09:14 PM
blogai jeskai jeigu nieko gero uz alpine nerandi, kainu kategorijoj. pajeskok tikrai turetum rasti ;) kalbu pie akustika ir zemadazni ;)

`BACARDI`
2008-04-13, 10:50 PM
na tai matot, aš dar tik domiuosi kaip kas, reik iki to laiko kol jau pirksiuos ir darysiu, apsišviest, apsisprest ko noriu... todėl ir rašau, prašau patarimų iš patyrusių kaip jūs :ploju:

stalius339 o kokia kaina maždaug tos 9855 alpinos? su r? na radijos tai reik tikrai :smt020

igoriok, o ką patartum, į kokias firmas žiūrėti? ir sakai už būtent tuos ką rašiau galima rasti geriau? dar vienas dalykas, dėl komponentų, tai kad greičiausiai pirkčiau be filtų originalių, padarytu vienas geras dėdė ir pigiau ir tikrai geriau būtų už original O:)

ir patarkit dėl stipriaus, iki 1k lt turbūt geriausia man bus vienas keturių kanalų stiprius, nei du, nes nieko gero nenupirkičiau...o kas už tokią sumą padoriausio išeitų jei galit kokų modelių parašykit, į ką dairytis...? tai žinočiau, ir gal kur užmates pigiau pasijamčiau iškart :smt020

igoriokas
2008-04-14, 12:01 AM
1. priklauso nuo tavo pinigu sumos.
2. jeigu pirksi be filtru, tai tuo labiau siulyciau ziureti i kitus gamintojus ;) (kaip pvz.: morel, eton, mb quart, rs audio, focal ir tt )

`BACARDI`
2008-04-14, 12:23 AM
na galvojau ir taip ir taip...tai nuspendžiau, kad darysiuos viską po truputį, bet normaliai...
pirma žinoma vibro/garso izoliacija, o poto pirksiu galvą ir stiprių ir abra subą arba komponentus, na vieną iš tų dviejų pradžiai...poto kai atsiras daugiau pinigėlių dasipirksiu kitką...
taigi maždauk sumos kurias planuoju skirti: galva iki 1k lt, komponentai iki 1k lt, stiprius iki 1k lt, ir sūbas( kadangi stiprius bus vienas 4kanalų, taigi kažkokio lb galingo sūbo ir neverta pirkti, nes nepaveš man jo, nors ir nėra lb didelio poreikio lb galingam) taigi sūbui apie 800lt... laidai ir visa kita atskirai, beveik viską turiu...