PDA

View Full Version : Radical Audio trijuoste- kas ka galvojat, kas ka zinot apie juos?

Black Scorpio
2008-06-02, 04:38 PM
tai va, vis snairomis ziurau i Radical Audio trijuoste sistema O:) labai vilioja tas dalykas, kad viduriniu dazniui garsiakalbis yra uzdaro tipo (nu panasus i didele piscialka) taigi automatiskai jam nereikalinga atskira dezute, tuo paciu atpuola visas kalnas skaiciavimui tai dezutei pagaminti, kaina irgi tokia puse bedos ~1500lt, tik vat labai idomu kaip tie Radical groja? gal girdejes kas? ar seip kokiu komentaru turi? O:)

P.S. kol kas teke klausyti tik Radical 10" suba fazikineje dezeje, tai man, kaip menkos patirties zmogui paliko nerealu ispudi savo grojimu ( po paklausymo net JL subais nusivyliau) :smt020

tolka
2008-06-02, 04:44 PM
tai va, vis snairomis ziurau i Radical Audio trijuoste sistema O:) labai vilioja tas dalykas, kad viduriniu dazniui garsiakalbis yra uždaro tipo (nu panašus i didele piscialka) taigi automatiskai jam nereikalinga atskira dezute, tuo paciu atpuola visas kalnas skaiciavimui tai dezutei pagaminti, kaina irgi tokia puse bėdos ~1500lt, tik vat labai idomu kaip tie Radical groja? gal girdejes kas? ar šiaip kokiu komentaru turi? O:)

P.S. kol kas teke klausyti tik Radical 10" suba fazikineje dezeje, tai man, kaip menkos patirties žmogui paliko nerealu ispudi savo grojimu ( po paklausymo net JL subais nusivyliau) :smt020

zinau kad akstadazniai geri,aliumine menbrana su pasalintu rezonansu,idomia forma savo pavirsiaus...
groja tikliau nei silkines.
Siaip 'laverna' kaune jais prekiauja.

Truemayhem
2008-06-02, 05:40 PM
( po paklausymo net JL subais nusivyliau) :smt020

Idomu kokius klausej kad nusivylej ? Kokiam auto? Patinka man tokios nesamones :)

Black Scorpio
2008-06-02, 05:54 PM

Idomu kokius klausej kad nusivylej ? Kokiam auto? Patinka man tokios nesamones :)

pas save masinoj, 12w3v2 uo 250/1, (cia mano subas ir stipras su kuriais jau kuris laikas vazineju) fazikineje audiokomponentu gamintoje dezeje, tai baublys palyginus su RA, tada savo JL pasigaminau uzdaro tipo deze, bet vistiek radical'o fazikine graziau grojo :smt017 abu zemadaznius bandziau savo masinoje

Black Scorpio
2008-06-02, 05:57 PM
tai va, vis snairomis ziurau i Radical Audio trijuoste sistema O:) labai vilioja tas dalykas, kad viduriniu dazniui garsiakalbis yra uždaro tipo (nu panašus i didele piscialka) taigi automatiskai jam nereikalinga atskira dezute, tuo paciu atpuola visas kalnas skaiciavimui tai dezutei pagaminti, kaina irgi tokia puse bėdos ~1500lt, tik vat labai idomu kaip tie Radical groja? gal girdejes kas? ar šiaip kokiu komentaru turi? O:)

P.S. kol kas teke klausyti tik Radical 10" suba fazikineje dezeje, tai man, kaip menkos patirties žmogui paliko nerealu ispudi savo grojimu ( po paklausymo net JL subais nusivyliau) :smt020

zinau kad akstadazniai geri,aliumine menbrana su pasalintu rezonansu,idomia forma savo pavirsiaus...
šiaip 'laverna' kaune jais prekiauja.
nu bet esme kaip visi elementai groja tu RA? :smt020

ciupinejes as juos, aukstadaznio kupolo forma tai kaip golfo kamuoliuko, o ir patys garsiakalbiai is paziuros atrodo gan rimtai pagaminti, klausimas tik kaip jie groja O:) kaip minejau ypac mane domina del savo kupolinio viduriuko O:)

tolka
2008-06-02, 07:09 PM

šiaip 'laverna' kaune jais prekiauja.
nu bet esme kaip visi elementai groja tu RA? :smt020

ciupinejes as juos, aukstadaznio kupolo forma tai kaip golfo kamuoliuko, o ir patys garsiakalbiai is pažiūros atrodo gan rimtai pagaminti, klausimas tik kaip jie groja O:) kaip minejau ypac mane domina del savo kupolinio viduriuko O:)

nemegines negaliu sakyti...

Gincė
2008-06-03, 09:37 AM

galiu pasakyt tik tai ,kad kaip trijuostė sistema nėra brangi ,bet laverna ja prekiaja ne metus ir ne du ... o kažkaip chebra nepuola instaliuotis jų ... vienas iš senų forumiečių buvo susidėjęs ,bet ilgai pas jį neužsibuvo tai tikrai :smt017

Truemayhem
2008-06-03, 03:01 PM

pas save mašinoj, 12w3v2 uo 250/1, (cia mano subas ir stipras su kuriais jau kuris laikas vazineju) fazikineje audiokomponentu gamintoje dezeje, tai baublys palyginus su RA, tada savo JL pasigaminau uždaro tipo deže, bet vistiek radical'o fazikine gražiau grojo :smt017 abu zemadaznius bandziau savo masinoje

Taip, man irgi nelabai patinka kaip W3 groja fazikinej dėžėj :smt021, užtat uzdaroj net 10W3 maloniai nustebino. O tau siūlau w6v2 paklausyt uzdaroj - tai manau nuspjaus ir ta radical'a fazikinej :) Del komponentu nei blogu nei geru atsilepimu neteko girdet., bet siaip pagaminimo kokybe lyg ir nieko, o kokia ju kaina ?

Black Scorpio
2008-06-03, 08:29 PM

pas save mašinoj, 12w3v2 uo 250/1, (cia mano subas ir stipras su kuriais jau kuris laikas vazineju) fazikineje audiokomponentu gamintoje dezeje, tai baublys palyginus su RA, tada savo JL pasigaminau uždaro tipo deže, bet vistiek radical'o fazikine gražiau grojo :smt017 abu zemadaznius bandziau savo masinoje

Taip, man irgi nelabai patinka kaip W3 groja fazikinej dėžėj :smt021, užtat uzdaroj net 10W3 maloniai nustebino. O tau siūlau w6v2 paklausyt uzdaroj - tai manau nuspjaus ir ta radical'a fazikinej :) Del komponentu nei blogu nei geru atsilepimu neteko girdet., bet šiaip pagaminimo kokybe lyg ir nieko, o kokia ju kaina ?
komponentu kaina kazkas ~1500lt

kas del subo tai, tolimesneje ateityje mastau kazka apie 2x10w3 pajungtus nuo 205/1 stipriaus, gal pilnai ir neves, kita vertus man to zemo taip baisiai nereikia daug, ko ryskiai per daug butu dedant w6 O:) seip teko ismeginti 12w7 nuo a1800, bet as kazkaip su juo niekaip nesugebejau susitvarkyti, akd normaliai grotu :smt017.

aplamai, ateityje noriu vieno 10" arba 2x10" subo (po to kai ta Radical paklausiau) seip labiau JL prijauciu, tai labai idomu kaip 10w3 groja uzdaroje arba fazikineje O:) (w6 mano stiprius nevilks nei puses, o stipriu keisti brangokas malonumas)

Truemayhem
2008-06-03, 09:30 PM

Taip, man irgi nelabai patinka kaip W3 groja fazikinej dėžėj :smt021, užtat uzdaroj net 10W3 maloniai nustebino. O tau siūlau w6v2 paklausyt uzdaroj - tai manau nuspjaus ir ta radical'a fazikinej :) Del komponentu nei blogu nei geru atsilepimu neteko girdet., bet šiaip pagaminimo kokybe lyg ir nieko, o kokia ju kaina ?
komponentu kaina kažkas ~1500lt

kas del subo tai, tolimesneje ateityje mastau kažką apie 2x10w3 pajungtus nuo 205/1 stipriaus, gal pilnai ir neves, kita vertus man to žemo taip baisiai nereikia daug, ko ryskiai per daug būtų dedant w6 O:) šiaip teko ismeginti 12w7 nuo a1800, bet as kažkaip su juo niekaip nesugebejau susitvarkyti, akd normaliai grotu :smt017.

aplamai, ateityje noriu vieno 10" arba 2x10" subo (po to kai ta Radical paklausiau) šiaip labiau JL prijauciu, tai labai idomu kaip 10w3 groja uzdaroje arba fazikineje O:) (w6 mano stiprius nevilks nei pusės, o stipriu keisti brangokas malonumas)

Gal nauja 12W7 klausej? Nepragrotas buvo gal, nes as kai sau isidejau tai tragedija pradziai buvo kol neprasigrojo, ir tai dabar dar gan sausas dar nes dar grot ir grot jam, o kokioj dezej klausej?

Black Scorpio
2008-06-03, 09:41 PM
Gal nauja 12W7 klausej? Nepragrotas buvo gal, nes as kai sau isidejau tai tragedija pradziai buvo kol neprasigrojo, ir tai dabar dar gan sausas dar nes dar grot ir grot jam, o kokioj dėžėj klausej?

ne nenauja, beda ta, kad ir kiek as jo galinguma prisukineciau (ant stipriaus) vistiek zemas uzgozia viska :smt017 zafikinej dezej seip, bet vistiek purtytuvas :smt017 nu pirma ispudi nekoki paliko, pataisytu nuomone nebent paklausymas pas zmogu kuris ta zveriuka yra privertes groti O:)

DEIVISC
2008-06-03, 10:58 PM
kad zemas neuzgoztu susikelt turi priekiniu konponentu lygi

Black Scorpio
2008-06-03, 11:15 PM
sukeltas lygis ten nemazai, priekine akustika yra nustatyta taip, kad galetu parodyti savo max galinguma (tokiu budu plerpimo riba pasiekiama ties 1/2 garso skales) taigi telieka bosa reguliuoti pagal akustika ;) tiesiog kai tiek stiprius, tiek w7 bosas mano klausymui yra nezmonisko galingumo, automatiskai potencas yra labai jautrus. tai gaunasi, arba kad as jo visai negirdziu, arba uzgozia viska.

bet šiaip si diskusija ne apie tai O:)

egixx
2008-06-03, 11:29 PM
Dieve padek nuo to w7, pats girdejau, negera buvo :smt022:
Pasitvirtina taisykle, kad prisipirkus brangiu daiktu ir sumetus juos belikaip sistema dar negros pasakiskai. Reikia ir moketi elgtis su jais O:)

peris
2008-06-04, 08:22 AM
todel geriau pigesni daigtai, ir daugiau darbo, daugiau finansu instaliacijai :)

Backlazhanas
2008-06-04, 08:28 AM
todel geriau pigesni daigtai, ir daugiau darbo, daugiau finansu instaliacijai :)

skaudi patirtis su scan speak?

peris
2008-06-04, 08:34 AM
skaudi skaudi:) bet jie dar gros :D ir ziniu trukumas ir dar ne is ten rankos auga kad tinkamai juos priverst grot :smt022

DEIVISC
2008-06-04, 02:09 PM
sukeltas lygis ten nemazai, priekine akustika yra nustatyta taip, kad galetu parodyti savo max galinguma (tokiu budu plerpimo riba pasiekiama ties 1/2 garso skales) taigi telieka bosa reguliuoti pagal akustika ;) tiesiog kai tiek stiprius, tiek w7 bosas mano klausymui yra nezmonisko galingumo, automatiskai potencas yra labai jautrus. tai gaunasi, arba kad as jo visai negirdziu, arba uzgozia viska.

tada reikia keisti priekine akustika i galingesne galbut trijuoste, ir galingesni stipra, netikiu kad neina sureguliuot to zveries

Black Scorpio
2008-06-04, 02:12 PM

tada reikia keisti priekine akustika i galingesne galbūt trijuoste, ir galingesni stipra, netikiu kad neina sureguliuot to zveries
tai as ji tik pabandymui pasiskolines buvau pasizaisti ir zmones pagasdinti O:)

o realiai paie trijuoste as ir mastau, butnet apie tai sita diskusija ir turetu buti :)

juo labiau, kad patcioje masinoje gamykliskai paruostos vietos trijuostei sistemai O:)

DEIVISC
2008-06-04, 02:14 PM
kokia cia masina golf 5?

zavas
2008-06-04, 02:46 PM
Gal galite, durnam vaikui paaiskinti, kaip neimanoma suderinti subo? Turime potencimetra ant stiprintuvo. Turime grotuvo subo valdyma... Pritildai smarkiai is stiprinruvo... Jei dar negerai - subo isejima pritildai... Ir kurioje vietoje ten "jautrus" potencimetras gaunasi? Na o jei dar "nuotuolinis" yra...

Black Scorpio
2008-06-04, 02:48 PM
kokia cia masina golf 5?
Vectra B O:)

Gal galite, durnam vaikui paaiskinti, kaip neimanoma suderinti subo? Turime potencimetra ant stiprintuvo. Turime grotuvo subo valdyma... Pritildai smarkiai is stiprinruvo... Jei dar negerai - subo isejima pritildai... Ir kurioje vietoje ten "jautrus" potencimetras gaunasi? Na o jei dar "nuotuolinis" yra...
nesakau, kad neimanoma, pritildyti as ji pritildau, nu bet jautruma niekaip neatitaikau, jeigu ant vieno garso lygio atrodo gerai, tai biski pagarsinus vel pievos :smt017 seip tai neilgai as su juo zaidziau, o ir realiai jis man per daug galingas, nes su mano klausymu man reikia max 20-30% jo galios O:)

Truemayhem
2008-06-04, 04:00 PM
Viskas del to kad mazai patirties, nemokejimas padaryt teisinga deže ir dar daug kitu niuansu. Galima bus manau pas mane paklausyt 12W7 uzdaroj., galima ir tyliai leist ir pustelt. žodžiu kiek klause pas mane zmones tai klausimas buvo pirmas ar antras - "ar subas yra mašinoj?" :smt023 Tai kad nereik varyt ant W7 :smt018

Black Scorpio
2008-06-04, 04:38 PM
Viskas del to kad mazai patirties, nemokejimas padaryt teisinga deže ir dar daug kitu niuansu. Galima bus manau pas mane paklausyt 12W7 uzdaroj., galima ir tyliai leist ir pustelt. žodžiu kiek klause pas mane žmonės tai klausimas buvo pirmas ar antras - "ar subas yra mašinoj?" :smt023 Tai kad nereik varyt ant W7 :smt018
nieks ir nevaro O:) tik sakau, kad nesusitvarkiau, be to jis man bet kuriuo atveju per brangus ir per galingas malonumas O:)

Truemayhem
2008-06-04, 04:44 PM
Viskas del to kad mazai patirties, nemokejimas padaryt teisinga deže ir dar daug kitu niuansu. Galima bus manau pas mane paklausyt 12W7 uzdaroj., galima ir tyliai leist ir pustelt. žodžiu kiek klause pas mane žmonės tai klausimas buvo pirmas ar antras - "ar subas yra mašinoj?" :smt023 Tai kad nereik varyt ant W7 :smt018
nieks ir nevaro O:) tik sakau, kad nesusitvarkiau, be to jis man bet kuriuo atveju per brangus ir per galingas malonumas O:)

Cia jau kita kalba ;) Galima dar ir i Digital Designs kainas zvilgtelt arba RE, kainos kosmosines, vidutinis subas 3-4 kLt kainuoja, tai W7 palyginus - papigiai :D

Black Scorpio
2008-06-05, 03:51 PM
itariu, kad kai parduosiu savo slamsta, dar dasimesiu kelis litus ir imsiu as tuos radical, pabusiu pionierius :-D

o dabar dar Klausimėlis, koki stiprintuva parekomenduotumete?

mastau kazka tarp:

JL audio 300/2v2 (2x150w)
MB quart PAB2100 (2x100w)
Infinity REF5671a (6x56w triampingui, arba po tilta priesbosiui ir po kanala mid'ui + austadazniu)
infinity REF7521a (2x97w)

kokiu nors komentaru, ar kitokiu variantu bus? :smt100 O:)

peris
2008-06-05, 04:11 PM
o kiek mazdaug tie RA subukai kainuoj jei lietuvoj ju buna? nes as tai nemaciau dar :oops:

Black Scorpio
2008-06-05, 04:13 PM
o kiek maždaug tie RA subukai kainuoj jei lietuvoj ju būna? nes as tai nemačiau dar :oops:
10" su deze kazkas ~800lt, lavernoj turetu buti :)

marko
2008-06-05, 05:37 PM
isiskaityk i Ginces posta ir nekartok kitu klaidu ;) as irgi kazkada domejausi jais,net patys laverniskiai neneige ju minusu...

tolka
2008-06-05, 05:54 PM
itariu, kad kai parduosiu savo slamsta, dar dasimesiu kelis litus ir imsiu as tuos radical, pabusiu pionierius :-D

o dabar dar Klausimėlis, koki stiprintuva parekomenduotumete?

mastau kažką tarp:

JL audio 300/2v2 (2x150w)
MB quart PAB2100 (2x100w)
Infinity REF5671a (6x56w triampingui, arba po tilta priesbosiui ir po kanala mid'ui + austadazniu)
infinity REF7521a (2x97w)

kokiu nors komentaru, ar kitokiu variantu bus? :smt100 O:)

tie infinity ref tai tikrai sss...

Black Scorpio
2008-06-05, 06:16 PM
isiskaityk i Ginces posta ir nekartok kitu klaidu ;) as irgi kažkada domėjausi jais,net patys laverniskiai neneige ju minusu...
nu ir kokie tie minusai? O:)

seip lb noretusi trijuostes su kupoliniu viduriuku... :smt017 nes neisivaizduociau kokio turiu dezute reiketu daryti viduriukui... :smt009

zavas
2008-06-05, 06:38 PM
Ir vien del to "kokia dezute daryti" neperki normaliu garsiaklbiu?

Nesu didelis specas, bet filosofiskai pamastes, nuspresndziau kad tie viduriukai ir be atskiro turio turetu groti. O jei labai neramu, ieskokis tokios trijuostes, kurios visu garsiaklbiu parametrai yra pateikti. Pasiskaiciuosi ta dezute ir bus ramu. Na ir manau kad per maza uzdara dezute labai neitakotu aukstesnio daznio garsu.

marko
2008-06-05, 06:41 PM
kad zinok nepamenu,seniai tai buvo.Atrodo astroki auksti,o dvijuosteje viduriu nerasta bijau sumeluot.Kad ne stebuklas tai faktas ,antraip jau butu nuskambeja kaip nebloga akustika,nes kaip gince minejo jie pardavinejami musuose jau laabai seniai.Kas liecia viduriukus nemanau kad difuzorius labai blogai dirbs paneleje,bent jau maniskis dirbo pagirtinai,o ir kabina jie nuo 200-300Hz kas kupolams net nesisapnavo ir tai labai didelis pliusas.

Black Scorpio
2008-06-05, 06:59 PM
tas tai joa, bet 16cm garsiakalbis 10cm difuzoriniam viduriukui be dezutes akivaizdziai trukdys, kas liečia pacios dezutes gamyba, tai problema su parametru matavimais ir turio skaiciavimu :smt017 o kas del viduriu nebuvimo RA dvijuosteje nelabai aktualu, nes apie trijuoste mastau O:)

matote, dabar pas mane masinoje yra magnatai sudeti, tiek priekine (galine) akustika, tiek stiprius jiems. didelio produkcijos pasirinkimo irgi nlb turiu, nes kai kuriuos dalykus yra kas paderintu siek tiek pigiau :smt020, norisi trijustes, nes masinoje jau originaliai yra vietos trijuostei (taigi su dideliais duru perdarymais nereikes skubeti kol litu atsiras) be to, noretusi kad nauji garsiakalbiai ne tik kazkiek grotu, bet ir galingesni (daugiau garso) butu negu esami mano magnatai, nes kartais megstu paklausyti pilnu garsu :smt020

nu va tokie norai... o kaip juos igyvendinti? :smt022

zavas
2008-06-05, 07:03 PM
Hm... Cia gal vertetu pradzioje isbandyti ir maziau bijoti... Labai abejoju ar 16'liktukas sugebes labai skriausti 10'tuka. Sumontavimo atstumas gana didelis. O jei jau nuspresi kad kazkas ne taip - pasidarysi maksimaliai didele dezute pagal duris, o galbut tieisog atskirsi su bitumu.

Black Scorpio
2008-06-05, 07:05 PM
maziau bijoti, blem, man kaip studentui (kol kas) cia lb dideli pinigai :) i muzika ir taip sukisu paskutinius centus :smt022

zavas
2008-06-05, 07:14 PM
Ir? Galvoji paguodos sulauksi? :twisted: Ir as studentas :partyman: o is baimes pirkdamas kitus komponentus galbut dar labiau prasausi. Siaip, namuose juk turi kokias nors koloneles? Gal dar netyciom bus kokios trijuostes. O jei dar puse bedos skambancios... Tai imk ir atsidaryk deze :twisted: galbut rasi kad viduriai su bosu dirba viename turyje ir nesipyksta. O apskritai. Kokia masina? Gal viduriuka verta i panele montuoti? O gal but viduriniu garsiaklbis imontuotas duru apsifkeje, o priesbosis podiumuose (jei yra vibro izoliacija) per daug ir nesantykiaus...

Gincė
2008-06-05, 07:15 PM
matote, dabar pas mane masinoje yra magnatai sudeti, tiek priekine (galine) akustika, tiek stiprius jiems. didelio produkcijos pasirinkimo irgi nlb turiu, nes kai kuriuos dalykus yra kas paderintu siek tiek pigiau :smt020, norisi trijustes, nes masinoje jau originaliai yra vietos trijuostei (taigi su dideliais duru perdarymais nereikes skubeti kol litu atsiras) be to, norėtūsi kad nauji garsiakalbiai ne tik kazkiek grotu, bet ir galingesni (daugiau garso) būtų negu esami mano magnatai, nes kartais megstu paklausyti pilnu garsu :smt020

nu va tokie norai... o kaip juos įgyvendinti? :smt022

nusipirksi tą trijuostę ,sudėsi į gamyklinias vietas - iš karto atsiras noras sudėt taip ,kad užgrotų bent už savo pinigus ,o paskui kai suprasi ,kad trijuostės montavimas neapsiriboja garsiakalbių sudėjimu į gamyklinias vietas ir dar su laiku paskui suprasi kokią klaidą padariai ir bet kokiu atveju pasimokysi iš savo klaidos :smt019

zavas
2008-06-05, 07:19 PM
Studentas esi, pinigu nera... Tada pasiskirk nedidelia suma pinigu. (sakykim 500lt) ir burk. Uz tokia suma su fantazija galima daug ka nuveikti. As jau baigiu nusivilti visomis beimanomimis "firmomis" tad bandysiu kazko kito ieskoti...

Black Scorpio
2008-06-05, 07:21 PM
matote, dabar pas mane masinoje yra magnatai sudeti, tiek priekine (galine) akustika, tiek stiprius jiems. didelio produkcijos pasirinkimo irgi nlb turiu, nes kai kuriuos dalykus yra kas paderintu siek tiek pigiau :smt020, norisi trijustes, nes masinoje jau originaliai yra vietos trijuostei (taigi su dideliais duru perdarymais nereikes skubeti kol litu atsiras) be to, norėtūsi kad nauji garsiakalbiai ne tik kazkiek grotu, bet ir galingesni (daugiau garso) būtų negu esami mano magnatai, nes kartais megstu paklausyti pilnu garsu :smt020

nu va tokie norai... o kaip juos įgyvendinti? :smt022

nusipirksi tą trijuostę ,sudėsi į gamyklinias vietas - iš karto atsiras noras sudėt taip ,kad užgrotų bent už savo pinigus ,o paskui kai suprasi ,kad trijuostės montavimas neapsiriboja garsiakalbių sudėjimu į gamyklinias vietas ir dar su laiku paskui suprasi kokią klaidą padariai ir bet kokiu atveju pasimokysi iš savo klaidos :smt019
duris perdaryti as planuoju vienu ar kitu atveju, tiesiog tam lesu reikia, o iskarto po naujos akustikos pirkimo greitai ju neatsiras kol is skolu islipsiu :-D

tai ka rekomenduotumet šiaip?

zavas -> as pats apakes ka is savo magnatu pribures :-D

zavas
2008-06-05, 07:25 PM
Na ir ka tu jau is magnatu isburei?

O svarbiausia zinoti ko nori. Magnatai tik siek tiek ausis drasko ar neimanoma klausytis? Pagrindine keitimo priezastis garso kiekybes ar kokybes trukumas?

Mano nuomone, kad del audio aparaturos niekada neverta i skolas listi. Hobis yra hobis.

Gincė
2008-06-05, 07:25 PM
:smt017 pasakysiu tada kitaip - geriau dvijuostė negu trijuostė su kupolais ...

Black Scorpio
2008-06-05, 07:34 PM
Na ir ka tu jau is magnatu isburei?

O svarbiausia žinoti ko nori. Magnatai tik siek tiek ausis drasko ar neimanoma klausytis? Pagrindine keitimo priezastis garso kiekybes ar kokybės trukumas?

Mano nuomone, kad del audio aparatūros niekada neverta i skolas listi. Hobis yra hobis.

tai, kad ju iskraipymai siaubingi :smt017 pagrindine keitimo priezastis yra kokybes trukumas, nu nebeskamba man jie ir viskas...

ka isbures? nezinau kokiu budu, bet pats skambejimas masinoje yra gana toks puse bedos, aisku apie atkurima nera ka kalbeti.. seubas...

tiesa, kas del duru ir originaliu vietu, tai jau suplanaves esu perdaryti duris, ir esu pasiryzes garsiakalbius padeti i tas vietas kur jie geriausiai groja (kad ir kur tai butu, jeigu tik priesbosis ir vidurys ne ant paneles) tiesiog tokiems perdarymams prima normaliu garsiakalbiu reikia, nes noresis kad jie i savo vietas gultu idealiai, o juk diametrai, turiai, netgi priesbosiu dydziai visdelto siek tiek skiriasi....

na o dabar jeigu jau sakote, kad visdelto geriau dvijuoste, tai ka rekomenduotumete? O:)

zavas
2008-06-05, 07:44 PM
Tai sakyk kas per masina, kokios montavimo vietos?

O apie pasiulyma, jei nori "kokybes" (kas kiekvienam vis kitas dalykas) turi tureti kazkoki ideala, sakykime, kokia sistema geriausiai skambejo, ir bandyti kazka panasaus i ja daryti. Nes dabar patarti neimanoma. Nes sakykime pagal mano skoni, daugumai atrodys kad auksti dazniai per giliai ar dar koks niuansas.

Gincė
2008-06-05, 07:46 PM
rekomanduočiau susirast kas patinka kaip groja

Black Scorpio
2008-06-05, 07:52 PM
Masina Vectra B, montavimo vietos nesvarbu, kokios reikes tokios bus :partyman:

kas del grojimo... magnatai man is esme patiko.. tik kad tu iskraipymu lb daug... nemegstu issisokusio auksto, gilu priesbosi ir t.t. o paklausyti... ka cia paklausysi, pas mane marijampoles kaime nera normaliu sitemu, na o didzioji dauguma forumieciu susideje arba alpine arba Focal... ir tiem ir tiem man alergija :dauzau:

nu vnz probleminis reikalas... nu o pvz gal kas zinot kaip groja MB quart PVF216, RS spl komlektukas, arba RS pro priesbosis... :smt017 (kompelktas tas jau man kiek brangokas, tai sita jau reiketu gabalais komplektuoti)

tolka
2008-06-05, 08:00 PM
Masina Vectra B, montavimo vietos nesvarbu, kokios reikės tokios bus :partyman:

kas del grojimo... magnatai man is esme patiko.. tik kad tu iskraipymu lb daug... nemegstu issisokusio auksto, gilu priesbosi ir t.t. o paklausyti... ka cia paklausysi, pas mane marijampoles kaime nera normaliu sitemu, na o didzioji dauguma forumieciu susideje arba alpine arba Focal... ir tiem ir tiem man alergija :dauzau:

nu vnz probleminis reikalas... nu o pvz gal kas žinot kaip groja MB quart PVF216, RS spl komlektukas, arba RS pro priešbosis... :smt017 (kompelktas tas jau man kiek brangokas, tai sita jau reikėtų gabalais komplektuoti)

manau jei zadi investuot 1500lt i trijuoste radical audio,tai tokie pinigai jau nuperka sakykim scan speak priesbosius ir morel aukstus gerai,kokybiskai dvijuostei,manau pasirinkimas butu teisingesnis ir instaliavimo ir garso atzvilgiu.

Black Scorpio
2008-06-05, 08:02 PM
nu va, jau variantas O:) seip sita irgi svarstes buvau, kazkada jau beveik ruosiausi is atvorkes revelator'ius pirkt bet kazkaip giliai i minusa sedau tada :-D

zavas
2008-06-05, 08:03 PM
Na jei Focal'ai ir alpinos varo i nevilti turim ta pacia liga... Norim graziu aukstu dazniu. Svelniu ir naturaliu.

O kodel butent morel? Kazkodel nepajutau kazkokio nepaprasto ju grojimo (aisku geriau nei kokie hertz ar dar kokie skerdyklos atstovai) bet tikrai nera kazko... Na kazko "tokio" gaivaus, svelnaus ir naturalaus.

Gincė
2008-06-05, 08:04 PM
didzioji dauguma forumieciu susideje arba alpine arba Focal... ir tiem ir tiem man alergija :dauzau:

tai nusitrink užrašus nuo garsiakalbių ir gal pagaliau atrasi tia ko ieškai ...

tolka
2008-06-05, 08:21 PM
morel tik kaip pavyzdi daviau...o kaip jie gros tai vel gi,nuo instaliacijos priklauso,mago,stiprintuvo ir tt...mt22 tikrai graziai groja,gal kazkam ir ne,cia skonio reikalas.tiesiog geriausia isgirsti pas kazka,ir,jei patiko,detis;)

zavas
2008-06-05, 08:23 PM
Zinai... Kai pripranti prie placiajuoscio, kai visa muzika is vieno tasko, o aukstas daznis neikyrus popierinis, tai kazkaip ir negroja paskui jokie komponentai...

Black Scorpio
2008-06-05, 08:28 PM
reikes pameginti, seip apie kaip minejau anksciau masciau kazka apie Scan Speak + morel, nes auksdadaznio pageidauju silkinio :smt020

vat norisi ypatingai svelnaus garsom gilaus (ir pagal poreiki stipraus) priesbosio klausant normaliu garsu :smt020 bet ir norisi didelio garso linksminantis su chebra :supz:

vnz ieskome kas turi scan speak'us susidejes O:)

Gince -> galbut ir tavo tiesa, galbut ir rasciau to ko ieskau, bet pvz po kokio piliecio komentaro "alpine geriausia" "noriu kazko tik is Alpine" nei i ta puse ziureti nesnori O:) tikiu, kad tie daiktai groja, pats girdejau kaip groja focal'ai, atkurimo kokybe patiko, bet spektrinis balansas nei kiek... kad ir kiek reguliuoti bandem... nu del situ firmu cia isitikinimas ir tiek :) lygiai kaip ir tas, jog niekada nepirksiu Golfo :-D

Gincė
2008-06-05, 08:45 PM
kad padaryt normalų garsą automobilyje : "komfortišką" vidutiniu garsu ir "vežanty" klausant garsiai turi atsiribot nuo visų tokių nesąmonių patinka /nepatinka ir nemažai "pabūrt" su garsiakalbiais ir visa likusia sistemos komplektacija ... bet visų svarbiausia yra teisingas garsiakalbių sumontavimas,jų sumontavimo kampas ,vieta ,garsiakalbių jautrumų suderinimas ... vienu žodžiu turi stengtis išvengti rezonansų ir kt. dažnuminės nelygumų ir blogybių . Į tai įeina ir krosoverių gamyba bei reguliavimas pagal auto salone susidariusią akustinią aplinką .

tolka
2008-06-05, 08:58 PM
zodziu isigyk padoria dvijuoste,ir vaziuok pas instaleri.arba eksperimentuok pats...bet galu gale arba brangiau kainuos arba nebusi patenkintas rezultatais...

peris
2008-06-05, 09:51 PM
o kas ta padori dvijuoste? nepamirst reikia kad padoriai dvijuostei reiks padoraus sriprintuvo, kaip ir padorios galvos

zavas
2008-06-05, 10:07 PM
žodžiu isigyk padoria dvijuoste,ir vaziuok pas instaleri.arba eksperimentuok pats...bet galu gale arba brangiau kainuos arba nebusi patenkintas rezultatais...

Bent as megstu ne tik klausytis, bet ir pots daryti. Taip ir prastesnio rezultato buna maloniau klausyti. Zinojimas kad savoje masinoje, aparatura susidejai savo rankomis labai neblogai daznumines nelygumus lygina ar kitus niuansus sprendzia... O tu "stebukladariu" instaleriu ne tiek jau daug yra. O tie kurie uzsiimtu visko padarymu (montavimas, filtru perdarymas ir panasiai) pasiims daugiau nei tavo tie vargsi garsiaklbiai kainavo.

Black Scorpio
2008-06-05, 11:45 PM
kas del galvos, tai jau kuris laikas pas mane gyvena Pioneer p77, manau jis pakankamai padorus O:)

kas del montavimo, pas rimta instaleri koki vaziuociau vieninteliu atveju, kad perdaryti krosus, o šiaip man taip pat patinka viska pacia daytis, svarbiausia surasti garsiakalbiams vieta tinkama, o ji ten imontuoti jau ne problema
nes mano pirmas normalesnis darbas su polisterine derva alytuj truputelio dėmesio susilauke, tai manau duris irgi sugebesiu padaryti pagal poreikius O:)

be to, is savo menkos patirties galiu pasakyti, kad tavo poreikiu niekas geriau neigyvendins tik tu pats. is kur instaleris zinos koks dizanas patinka o koks ne, koks skambesys labiau prie širdies ir t.t., nes jeigu ir rezultatas netobulas, vistiek savo daryta yra savo daryta, šiuo atveju 100% sutinku su Zavas :smt023

atvortke
2008-06-06, 12:00 AM
Kad "nes mano pirmas normalesnis darbas su polisterine derva alytuj truputelio dėmesio susilauke, tai manau duris irgi sugebesiu padaryti pagal poreikius O:)" tai mes supratom, du kart vienam poste to sakyt nereikia ;) su vectra buvai?

Black Scorpio
2008-06-06, 12:01 AM
blem, taisiau posta ir palikau duplikata :oops:
šiaip joa, vetra :oops: tokia visa tepalais apsipylus :-D

Artūras-M
2008-06-06, 11:21 AM
tai nusitrink užrašus nuo garsiakalbių ir gal pagaliau atrasi tia ko ieškai ...

Gincė surašė pakankamai, kad pamasčius padaryti išvadas ir nustoti kliedėti.

P.S. Šilkinis morel :smt082 Naujas Hertz atstovų brendas :smt044

DEIVISC
2008-06-06, 12:10 PM
Studentas esi, pinigu nera... Tada pasiskirk nedidelia suma pinigu. (sakykim 500lt) ir burk. Uz tokia suma su fantazija galima daug ka nuveikti. As jau baigiu nusivilti visomis beimanomimis "firmomis" tad bandysiu kazko kito ieskoti...
kad siuolaikiniai studentai su tookiom masinelem atvaziuoja i paskaitas....

zavas
2008-06-06, 12:28 PM
Kad yra keli is keliolikos tukstanciu kurie atvaziuoja "su tokiomis" tai nereiskia kad studentija gerai gyvena :twisted: Mokausi VGTU (matyt ne paciu turtingiausiu teveliu vaikuciai cia mokosi)

Black Scorpio
2008-06-06, 02:23 PM
kad su tokia ar kitokia masina vazineju dar nereiskia, kad ji mano O:)

peris
2008-06-06, 02:31 PM
gryni lietuviai :) sedit ir skundziates kaip jum blogai, kokie mes vargsai studentai

tolka
2008-06-06, 02:37 PM
tema buvo radical audio trijuoste...o gavosi vos ne nagijevo diskusiju sou

Black Scorpio
2008-06-06, 02:40 PM
visi esam vargsai, bet ne tame mesa O:)

seip mane tie SS sudomino, tik idomu pas ka juos butu galima paklausyti

nors nzn ar labai jau daug naudos is to butu,.. labai jau viskas nuo paruosimo, masinos ir viso kito priklauso... kas gros pas kazka kita gros kaip man patinka, gal pas mane gros kitaip, del kitokio grotuvo stiprintuvo ar panasiai... be to, visu brendu, visomis komplektacijomis neperklausysi, reikia pradziai zinoti bent i kuria puse orientuotis ;)

Artūras-M
2008-06-06, 03:03 PM
Viskas labai paprasta - jeigu nori geros dvijuostės, priešbosis turi būti panašus į popierinį. Visais kitais atvejais bus problema su viduriais. Išimtys iš šios taisyklės yra, bet už didelius pinigus.
Aukštadažnis - tai aukštasis pilotažas. Parašymas "šilkinis" išvertus į lietuvių kalbą reiškia tekstilinis. Tokie yra 90% visų pigių ir nelabai aukštadažnių.

Grįžtant prie RA trijuostės, tai savo kapeikas ji atgroja. Visos trys juostos yra panašaus kokybinio lygmens, pakankamas galios rezervas, pakankama dinamika ir kantrūs instaliavimo klaidoms. Mano manymu, rinkoj pagal kainą analogiško lygmens trijuostės negausi. Patvarkius filtruas, įtariu galima ir aukštus šiek tiek patvarkyti, jie kažkokie "sulipę"....
Ne Hi-End, bet neblogas auto Hi-Fi yra :supz:

Black Scorpio
2008-06-06, 03:06 PM
pagaliau normalus atsakymas :ploju: Dekavoju labai :smt023

kas del kainu lygmens, tai dar susitaupo per ta vieta, kad labai naglos instaliacijos jiems nereikia kiek supratau, plius ir taip lb pigus kaip trijuoste... idomu kaip su garso atkurimu (ar iskraupymu lygiu, nu kaip ten ta dalyka jus vadinat :smt017 ) bet seip itariu, kad po mano magnatu netgi sitie garsiakalbiai man skambetu kaip dangaus muzika :-D

kas del Hi-End taigi kazkurioj diskusijoj buvo nuspresta. kad toks dalykas neegzistuoja :-D

Truemayhem
2008-06-06, 06:16 PM
Viskas labai paprasta - jeigu nori geros dvijuostės, priešbosis turi būti panašus į popierinį. Visais kitais atvejais bus problema su viduriais. Išimtys iš šios taisyklės yra, bet už didelius pinigus.
Aukštadažnis - tai aukštasis pilotažas. Parašymas "šilkinis" išvertus į lietuvių kalbą reiškia tekstilinis. Tokie yra 90% visų pigių ir nelabai aukštadažnių.

Grįžtant prie RA trijuostės, tai savo kapeikas ji atgroja. Visos trys juostos yra panašaus kokybinio lygmens, pakankamas galios rezervas, pakankama dinamika ir kantrūs instaliavimo klaidoms. Mano manymu, rinkoj pagal kainą analogiško lygmens trijuostės negausi. Patvarkius filtruas, įtariu galima ir aukštus šiek tiek patvarkyti, jie kažkokie "sulipę"....
Ne Hi-End, bet neblogas auto Hi-Fi yra :supz:

Hmm nu cia isitikinimas sakyčiau, gerai - scanspeak revelator tarkim skaitosi rimtas popierinis ir ka? Bet viduriukas kaip ir rašiau kažkada - mires! Kaip uz uzuolaidu. Patikrinta ir namu salygom ir mašinoj. Nevisada geras popierinis gerai gros viduriuka, būna net atvirksciai., būna kad kaip tik gerai zema gros bet viduriuka uzdusina.

DEIVISC
2008-06-06, 07:22 PM
apie 12m kalba eina ?uzduses man buvo kai pagal rekomendacijas ir paskaiciavimus kisau i 1,5ltr dezute,kai padidinau iki 3ltr. tas pridusimas siek tiek dingo, taciau kad visai panaikint ta uzdusima vietoj rekomenduotu 250hz nupjoviau apie 400 tada ir praskaidrejo...negali js zemai grot todel dusta

Artūras-M
2008-06-06, 10:29 PM
Bet viduriukas kaip ir rašiau kažkada - mires! Kaip uz uzuolaidu. Patikrinta ir namu salygom ir mašinoj.
Niekada nesakiau, kad revelatoriai yra labai gerai. Taip, tai aukščiausia linija, tačiau aš asmeniškai jai nesimpatizuoju. Kaina/kokybė santykis labai nepalankus.....

marko
2008-06-06, 11:26 PM
Kaip gera butu neziuret i visokius kainos/kokybes santykius bandyt visus topinius ir ziuret kas groja/patinka.RA atveju Arturas saldziai pakalbejo ,bet magiskas zodis atgroja savo pinigus zudo.Juk trijuostei tai labai nedideli pinigai.Asmeniskai as ko tik nebandziau ,pirma all in one parduotuviniai kitaiski komplektukai iki 1200.Dumblas.Aciu daugiau ten nesirodysiu.Galop buvo isbandyti tie patys revelatoriai,paskui seas'ai topiniai ir apsistojau ties senos gryno popieriaus trijuostes istrauktos vos ne is siukslyno.Pirmos eiles geros kokybes filtrai,mano pirmi,bet kaip nekeista daznumine gavosi labai gera ir man daugiau tikrai nieko nebereikia.
Sakyciau jei yra upas ir nedaug pinigu visada yra geriau uz tuos pacius pinigus pirkt naudota topine serija(ebay,skelbimai,galu gale turgus),nei ieskot parduotuveje santykio...

Artūras S
2008-06-06, 11:35 PM
Teisingu keliu einate ponuli, marko.Visi kas domėšis ateis iki šito taško. O:) išskyrus eilutes apie parduotuvę.Šitoje vietoje yra skirtingos galimybės ir jei jos leidžia kodėl gi nepasinaudoti.

tolka
2008-06-06, 11:58 PM
Kaip gera būtų neziuret i visokius kainos/kokybės santykius bandyt visus topinius ir žiūrėt kas groja/patinka.RA atveju Arturas saldziai pakalbejo ,bet magiskas žodis atgroja savo pinigus zudo.Juk trijuostei tai labai nedideli pinigai.asmeniškai as ko tik nebandziau ,pirma all in one parduotuviniai kitaiski komplektukai iki 1200.Dumblas.Aciu daugiau ten nesirodysiu.Galop buvo isbandyti tie patys revelatoriai,paskui seas'ai topiniai ir apsistojau ties senos gryno popieriaus trijuostes istrauktos vos ne is siukslyno.Pirmos eiles geros kokybės filtrai,mano pirmi,bet kaip nekeista daznumine gavosi labai gera ir man daugiau tikrai nieko nebereikia.
sakyčiau jei yra upas ir nedaug pinigu visada yra geriau uz tuos pacius pinigus pirkt naudota topine serija(ebay,skelbimai,galu gale turgus),nei ieskot parduotuveje santykio...

:smt023

radical
2009-10-29, 05:18 PM
Laba diena ,norėjau paklaust kaip susigaudyt trijuoste sistema .Dabar pas mane yra toks variantas ,komponentai Axton firmos 16tukai ir viduriai Radical audio ,komponentai groja nuo atskiro stiprintuvo ,o viduriai nuo kito originalaus mašinos stiprintuvo .Jungiau taip del to kad originalus stiprintuvo kanalai padalinti tiek viduriam tiek priešbosiui tiek centrinej kolonelei šiaip viskas groja kaip ir normaliai tik kad užsukus daugiau garso viduriai perėkia viską ,tad klausimas mano toks ar imanoma kažkaip prislopinti tuos vidurius det kazkoki filtra ar kažka panašaus ar ieškot kas padarytu korsoverius trijuostei sistemai ir viska jungti nuo vieno stiprintuvo .Iškart dekoju už atsakymus.

JoJo
2009-10-29, 05:20 PM
Laba diena ,norėjau paklaust kaip susigaudyt trijuoste sistema .Dabar pas mane yra toks variantas ,komponentai Axton firmos 16tukai ir viduriai Radical audio ,komponentai groja nuo atskiro stiprintuvo ,o viduriai nuo kito originalaus mašinos stiprintuvo .Jungiau taip del to kad originalus stiprintuvo kanalai padalinti tiek viduriam tiek priešbosiui tiek centrinej kolonelei šiaip viskas groja kaip ir normaliai tik kad užsukus daugiau garso viduriai perėkia viską ,tad klausimas mano toks ar imanoma kažkaip prislopinti tuos vidurius det kazkoki filtra ar kažka panašaus ar ieškot kas padarytu korsoverius trijuostei sistemai ir viska jungti nuo vieno stiprintuvo .Iškart dekoju už atsakymus.

Trijuostis filtras,visa išeitis:D