PDA

View Full Version : tiesiog reikia patarimo del komplektacijos

bundy
2008-06-07, 01:05 AM
Esu naujokas, planuoju vėliau susimesti ką nors normalesnio į auto, kaip tik važiuoju vasara į USA ir galvoju, kad pavyktų iš ten parsivešti kažką pigiau, todėl gal ką patarsit.
Norėčiau turėt "švarų", malonų ausiai garsą, dažniausiai klausoma muzika house/progressive.
Kol kas apsistojęs ties alpine produkcija, tik nelabai įsivaizduoju kaip ką išdėliot.
pvz. Automagnetola + komponentai + mažas sub'as + stipras (cia butu geras variantas?)
Ar užtektų tiesiog komponentų priekį ir gale ka nors (ne sub'as) ir kiek W turėtų but stipras?
O gal net nereika komponentų ir reiktų imti kažka kito vietoj jų?
žodžiu užveskit ant teisingo kelio, per daug galingo garso man nereik.

Linartas
2008-06-07, 06:59 AM
Patarimas pradziai-, siame forume yra toks dalykas- paieska-nepatingek palandziok po foruma,manau rasi tikrai nemazai info apie garsekalbius, stiprintuvus,
magus, instaliaciju aptarimaus ir t.t. O:)

bundy
2008-06-07, 06:13 PM
ok, dar noreciau paklausti, kokie komponentai galetu man atstoti vidutines klases sub'a? ir ar reiktu jiems stipro?

peris
2008-06-07, 06:36 PM
ka tu laikai tuo vidutines klases subu?

bundy
2008-06-07, 06:48 PM
nu gal ne vidutines, o kazkas ~300 lt
nu pvz. jei alpine magiukas is naujesniu, komponentai alpine SPR-17S prieky ir stiprekas toks, kad tik uztektu komponentam, neziurint i ateiti.

Linartas
2008-06-07, 10:33 PM
teisingai mastai, tik dar reikes kazkaip kazkam viska sumontuoti, jei pats- sutaupysi pinigeliu ir igausi praktikos ! :smt023

Adminas
2008-06-07, 11:17 PM
Jokie komponentai neatstos subo. Be subo, įmanoma apsieiti tokiu atveju, jeigu komponentų montavimui į duris savo jėgomis skiriama maždaug pora savaičių ~1000 LT vienoms durims. Jeigu meistrai daro, tai kažkur darbas nuo 2000 LT vienos durys. Iš esmės, tai praktiškai pilnas durų apdailos perdarymas.
Subus gal būt reiktų prisiminti free air tipo, bet kuriuo atveju bus geriau nei pigi uždara dėžė su pigiu subu.
SPR geri komponentai.
USA nėra ypač gerų stiprintuvų pasirinkimo pigiai. Pasiknisk po ebay, siuntimas į USA nemokamas arba pigus ir automatiškai galima rasti gerų variantų.

bundy
2008-06-07, 11:57 PM
o siaip su stipreku butu galima daugiau ishspaust tarkim is tu paciu SPR-17S ar didelio skirtumo nebutu jei magelis Alpine CDA-9884?

stalius339
2008-06-08, 02:32 PM
tiktai su stiprintuvu :!:

AutoBoomsas
2008-06-08, 03:31 PM
Jokie komponentai neatstos subo. Be subo, įmanoma apsieiti tokiu atveju, jeigu komponentų montavimui į duris savo jėgomis skiriama maždaug pora savaičių ~1000 LT vienoms durims. Jeigu meistrai daro, tai kažkur darbas nuo 2000 LT vienos durys. Iš esmės, tai praktiškai pilnas durų apdailos perdarymas.
Subus gal būt reiktų prisiminti free air tipo, bet kuriuo atveju bus geriau nei pigi uždara dėžė su pigiu subu.
SPR geri komponentai.
USA nėra ypač gerų stiprintuvų pasirinkimo pigiai. Pasiknisk po ebay, siuntimas į USA nemokamas arba pigus ir automatiškai galima rasti gerų variantų.

Kainos užverstos iki lūbų, tokiom kainom galima ir turtingus išsigąsdinti. Už 2 tk. litų galima padaryti dviejų juostų priekį (darbas). O kas liečia subo, viskas atvirkščiai, geriau daryti uždarą dėžę, negu siūlytas variantas - Free air'is. Nes toks paliginimas, kaip "geriau padaryti gerą free air'į, negu blogą uždarą dėžę" yra klaidinantis. Free air'io instalas užsakovui kainos daugiau, negu padaryti uždarą dėžę pagal garsiakalbio charakteristikas. O:)

Artūras-M
2008-06-08, 03:57 PM
Kainos užverstos iki lūbų, tokiom kainom galima ir turtingus išsigąsdinti.

Čia paslaugų nieks nesiūlo.

AutoBoomsas
2008-06-08, 04:06 PM
Kainos užverstos iki lūbų, tokiom kainom galima ir turtingus išsigąsdinti.

Čia paslaugų nieks nesiūlo.

Aš nieko nesiūlau. Tiesiog, pasakiau kaip yra minimaliai (neįvertinant savo pastangų) ir tiek. O:)

Artūras-M
2008-06-08, 06:24 PM
Aš nieko nesiūlau. Tiesiog, pasakiau kaip yra minimaliai (neįvertinant savo pastangų) ir tiek. O:)

Suklydai ;)
Visų pirma, kad apsieiti be subo, priešbosiai turi būti patalpinti į dėžes duryse. 13 cm priešbosiui reikia minimum ~8 litrų naudingo tūrio, 16 cm atitinkamai apie 16 - 20 litrų. Tada bus galima kalbėti apie apsiėjimą be subo.
Kad pagaminti 8 litrų dėžę į auto duris, visos medžiagos, galutinė apdaila kainuos minimum 1000 Lt visiškai neskaitant darbo. Kalbam apie vienas duris.
Tai ką tu vadini priešbosių instaliacija, aš vadinu standartiniu priešbosių montavimu ir tiek. Su tokiu montavimu be subo apsieiti nėra jokių šansų, gausi plerpiančias barškančias duris ir tiek.
Dėl darbo kainos, tai jeigu tu apsiimsi pagal mano reikalavimus pagaminti duryse dėžutes plius apdailą, tai aš tau su malonumu sumokėsiu už duris po 1000 LT. Bet jeigu sugadinsi medžiagas, tai išskaičiuosiu jų kainą, ok ? :twisted:
Aš pagal savo reikalavimus nedaryčiau ir už 2000 LT.....

AutoBoomsas
2008-06-08, 08:45 PM
Artūrai, nesuklydau :wink: Žodis klisti reiškia daryti klaidą, galvuoti ir sakyti neteisingai, ne taip arba ne taip kaip reikia (yra). Savo poste rašiau, kad manimi minėtą kainą sudaro tik darbas (tai yra fizinias veikmas).
Su jūsų postu sutinku, bet tik iš dalies. Kas liečia reikiamos instaliacijos ir veiksmų pilnai su jūmis sutinku. Bet iš kur į tą kainą jau iskaičiuota dėžių kainą ir durelių apdailą (aš įtariu jus man jau paruošėte ją pačią brangiausią)? Mes gi kalbame apie paprasta, bet "teisinga" instalą. Paruošti dureles (garso ir vibro izoliacija) montavimo vietų stiprinimas ir podiumas su apdaila (tik jam, ne visoms durelėms).
Kas liečia kainos jį nėra universali, todėl negalime priskirti jos skirtingų užsakovų poreikiams. Visdėl to kaina priklauso nuo ...... O kas liečia jūsų pateiktos instaliacijos, tikrai niekas nepradėtu daryti už manimi minėtą kainą, tokią darbo apimtį ir atsakomybę. O:)

Artūras-M
2008-06-08, 10:51 PM
Artūrai, nesuklydau ;) Žodis klisti reiškia daryti klaidą, galvuoti ir sakyti neteisingai, ne taip arba ne taip kaip reikia (yra). Savo poste rašiau, kad manimi minėtą kainą sudaro tik darbas (tai yra fizinias veikmas).
Su jūsų postu sutinku, bet tik iš dalies. Kas liečia reikiamos instaliacijos ir veiksmų pilnai su jūmis sutinku. Bet iš kur į tą kainą jau iskaičiuota dėžių kainą ir durelių apdailą (aš įtariu jus man jau paruošėte ją pačią brangiausią)? Mes gi kalbame apie paprasta, bet "teisinga" instalą. Paruošti dureles (garso ir vibro izoliacija) montavimo vietų stiprinimas ir podiumas su apdaila (tik jam, ne visoms durelėms).
Kas liečia kainos jį nėra universali, todėl negalime priskirti jos skirtingų užsakovų poreikiams. Visdėl to kaina priklauso nuo ...... O kas liečia jūsų pateiktos instaliacijos, tikrai niekas nepradėtu daryti už manimi minėtą kainą, tokią darbo apimtį ir atsakomybę. O:)

Šio forumo problema (beje kaip ir daugumos kitų) yra ta, kad nesivarginama įsigilinti į tai, ką parašė temos sukūrėjas (TS), o atsakymas vis tiek rašomas.

O TS parašė savo įsivaizduojamą sistemą:

pvz. Automagnetola + komponentai + mažas sub'as + stipras (cia būtų geras variantas?)
Toliau eina abejonės:

ok, dar norėčiau paklausti, kokie komponentai galetu man atstoti vidutines klases sub'a? ir ar reiktų jiems stipro?
Į visa tai seka konkretus atsakymas. (http://forumas.i-klubas.lt/index.php?topic=7864.msg81620#msg81620)
Šio atsakymo tikslas, parodyti, kad neverta burti su super duper priešbosių instaliacija, nes sumontuoti taip, kad tikrai atstotų subą yra LAAAABAiiii Brangu.
Tai yra, to posto tikslas ir yra atbaidyti nuo tipo priešbosių teisingo instalo. Ir pasirinkti paties TS bundy paminėtą sistemos komplektaciją be jokių abejonių.
Taigi: Automagnetola + komponentai + mažas sub'as + stipras

Paminėtas free air su tikslu, kad žmogus pamastytų apie lengvo difuzoriaus 10" subuką su elementariu sumontavimu į galinę palangę. Nes pats bundy paminėjo:
per daug galingo garso man nereik

Tokiu atveju, free air ir sąlyginai pigu ir nesulyginamai geriau nei uždara dėžė.

Toliau konkretizuoti galima tik žinant automobilio modelį ir dar krūvą detalių. Kažkodėl niekas šito net nepaklausė... o patart konkrečiai bandymai buvo.