Prisijungti

View Full Version : neaiskios savokos....

Mariozas
2004-11-17, 10:55 PM
kiek paskaites forumo zinutes, akys uzkliuvo uz tokio zodzio SCENA. snekama apie jos gyli, auksti ir t.t. kas tai per daiktas :?:
---------------------------------
tarp kitko: jei noriu, kad istrintu kokia nors mano pakurta tema, kur kreiptis???
--------------------------------
sorry uz lameriskus kalausimus :oops:

Robertas-G
2004-11-18, 02:03 PM
ar buvai kada gyvame koncerte, nesvarbu kokio stiliaus muzikos? dazniausiai muzikantai stovi ant scenos, kuri yra kiek auksciau nei klausytojai, todel muzika kuria jie groja tau buna tiesiai pries akis. vat ir masinoje, kai klausai muzika, uzmerkus akis turi atrodyti, kad tau pries akis ta scena, kurioje muzikantams grojant buvo daromas irasas. o ne groti kazkur is galines palanges ar is po sedynes...

R-ka
2004-11-18, 03:14 PM
Vat man toks lamerishkas klausimas ishkilo.
Ar scena svarbi visiems muzikos stiliams ?
Nu pvz ten koks techno ar kaip ten pavadinti dreem dance ten taip suzelta kad net nesuprasi kokie ten instrumentai groja . Kaip tenb su ta scena. juk y kluba koky nuejus groja ish visu kampu.

spydas
2004-11-18, 03:56 PM
Cia manau tu teisus - scenos reikia ten, kur ji yra - t.y. "gyvoj" muzikoj, o jei reikia dance trance jungle electro pop - tai visiem problemu zymiai maziau, tiek su komponentais, tiek su ju sustatymais - gauti klubo erdve man rodos zymiai legviau nei septynis barabanus ant kapoto rikiuot :roll:

Artūras-M
2004-11-18, 03:58 PM
nei septynis barabanus ant kapoto rikiuot :roll:

Nieks tų barabanų nerikiuoja, čia buvo didelis nesusipratimas....

spydas
2004-11-18, 04:08 PM
Heh, cia as ekstremuma paemiau. Kad baisu butu :lol: Bet principas toks - jei yra gyvi muzikantai - jie turi lokalizuotis bei materializuotis tose vietose, kur jie grodami gyvi stovejo. o klubinej muzikoj etalonas ko gero pats klubas - garsi muzika is visu pusiu, cia scenos nelabai tepritaikysi...nebent didzejus svilpaudamas aplink pulta varinetu :lol:

Artūras-M
2004-11-18, 04:13 PM
o klubinej muzikoj etalonas ko gero pats klubas - garsi muzika is visu pusiu, cia scenos nelabai tepritaikysi...nebent didzejus svilpaudamas aplink pulta varinetu :lol:

Palauk, nemaišyk to, kaip girdi klube, ir kaip buvo darytas įrašas. Įraše vis tiek yra aiškiai išreikštas centras, apibrėžta įsivaizduojamas scena. Kita kalba, kad kol kas pagrindinė masė klausytojų visiškai į tai nekreipia dėmesio į tai. Tačiau praktika rodo, kad pasiklausęs sistemos kur yra centras, kairiau ar dešiniau centro ir pakankamas scenos plotis, daugiau nebenori klausyti kai centras yra tau kairėje, ar kitą kartą net už tavęs (tai būdinga sistemoms su galine akustika)

R-ka
2004-11-19, 11:17 AM
Kazkaip y mano uzduota klausima nelabai kas ir beatsake
Klausimas
Artūras-M, ar elektroninei(kompiuterinei) muzikai taip pat reikalinga scena ?

Artūras-M
2004-11-19, 11:23 AM
kažkaip y mano uzduota klausima nelabai kas ir beatsake
Klausimas

Žinoma, koks skirtumas ji elektroninė ar ne. Operatorius montažo metu suformuoja centrinį instrumentą, suformuoja visus efektus. Kitu atveju įrašas būtų mono....

Gincė
2004-11-19, 02:23 PM
kažkaip y mano uzduota klausima nelabai kas ir beatsake
Klausimas

Paklausius elektroninės (kompiuterinės ) muzikos kai scena gerai išstatyta tikrai pajunti skyrtumą ir efektus kuriuos muzikos kūrėjai norėjo kad išgirstum. Aišku nėr ką lygint su klasikinės muzikos genijais kurie rašydami operas sugebėdavo iš daugybės muzikinių instrumentų partijų sukūrti muziką,bet manau techno stiliuje tikrai yra ką paklausyti kad suprastum šios muzikos grožį ....

Mariozas
2004-11-21, 08:50 AM
dekavoju :D o kaip ten yra, kai sako per gili scena, reikia platint scena :?: tai reikia komponentus sukaliot :?:

AudrunasV
2004-11-21, 11:13 AM
Be abejo... :shock: