PDA

View Full Version : Iskilo toks klausimas

Amigos
2004-11-18, 12:32 PM
Sveiki

Norejau paklausti ar galima naudoti krosus (gamiklinius ar kazkieno darytus) ne uz stiprintuvo o prie ji darant pokanali stiprinima?
Ar jie skirti yra tik isskirti signala iseinanti jau is stiprintuvo ar galima pries stiprintuva su taips paciais krosasis isskirti ir taip daryti pokanali stiprinima.
Sorry jai klausimas durnas, bet radio elektronikos paskaitose miegojau :D

Aciu is anksto

P.S. Su pirmu sniegu visus ir pirmom ciuozyklom gatvese :)

Robertas-G
2004-11-18, 01:57 PM
pries stiprinima naudojami aktyvus krosai, o tai yra visai kas kita, nei prie garsiakalbiu komplektuojami pasyvus su ritemis, kondikais, varzomis ir t.t.

Amigos
2004-11-18, 02:14 PM
Tai gaunasi kad tik aktyviu krosu galima isskirti signala jai nori daryt pokanali stiprinima? As esu aiskinesis sita dalyka tik ne iki smulkmenu, tai man sake kad arba aktyvus krosas arba pasyvus. Tai tada gaunasi arba as klaidingai supratau turbut.
Bet negi neimanoma pasyviu budu isskirti daznius pries stiprintuva?

Robertas-G
2004-11-18, 02:17 PM
gali daryt kaip nori, tik aktyvu pasirenka tada, kai nori maksimaliai isnaudoti stiprintuvu ir garsiakalbiu galimybes. ar tai verta daryti - jau visai atskira tema.

Artūras-M
2004-11-18, 02:19 PM
Bet negi neįmanoma pasyviu budu isskirti dažniųs prieš stiprintuva?

Na žinai, Robertas tai kaip paukštis, šiandien jis vienoj srity dirba, ryt kitoj, taigi kol dirba car audio dar nespėjo išsiaiškinti, kad galima ir pasyviniais krosais stiprintuvo įėjime suskirstyti juostas (matomai nepapuolė Avtozvuk'as su tokiu aprašymu :-D ) . Hi-End sprendimas yra tik pasyviniai krosai, nesvarbu ar įėjime ar išėjime. žinoma netinka tie patys ir ten ir ten. Norint skirti įėjime reikia gaminti atitinkamus.

Amigos
2004-11-18, 02:20 PM
Aisku. Aciu uz atsakymus. Bet mane labiausiai domino tai ar galima bus naudoti krosus kurie stovejo tarp stiprintuvo ir garsiakalbiu tarp stiprintuvo ir grotuvo. Nes jai uzsisakius kokybiskus krosus isleisi neviena simta litu kilus norui padaryt pokanali stiprinima gaila butu juos ismeti i siuksliadeze. Vat tai mane domina. Bet kaip suprantu tektu juos ismetine Robertai?

Auri$
2004-11-18, 06:34 PM
Nesuprantu kox tikslas pasyva det stiprintuvui ant yejimo?? Mano nuomone aktyvus sioje vietoje kur kas efektyvesnis, vos tik pamatau pasyva iskart man asocijuojasi su energijos rijimu. Ynesami iskraipymai y sistema aktyvo didesni.

Amigos
2004-11-18, 10:00 PM
Na gal ryjimas energijos ir yra koks nors, bet butent tu ir pasakei kodel. Iskraipymai aktyvo didesni. As dabar mastau nu oko ir kaip pradet masinaigarsint ir vat man buvo idomu ar padarius gerus krosus juos galesiu naudot pokanaliui stiprinimui. Nes padaryti yra geresni negu gamikliniai tik jie kainuoja biskuti :D
Jai pasyvius galima naudot tai butu labai geras variantas is pradziu ant keturkanali opakabinus komponentus ir suba o veliau keturkanali palikt komponentam o subui dadet atskira stiprintuva.

O kaip butu jai suba matint is vidutinisko galingumo keturkanalio stiprintuvo sutiltinus du kanalus, o kitus du skirti galinei akustikai.
Ar geriau jai galinei akustikai naudojamas koksnors visiskai negalingas dvikanalis?

jai nusisneku pataisykit. Galvoju nuo ko pradet bet vis nesumastau.

Amigos
2004-11-18, 10:06 PM
Aciu Arturai uz atsakyma. Kazkaip tik dabar pastebejau ji. Dabar daugmaz paaiskejo man kaip pradet reiks.

Auri$
2004-11-19, 01:09 AM
Nu jei tas keturkanalis pigus, tai paprastai ten tik vienas trafas bus, kuris be papildomo kondo sunkiai tau tems suba ir plius dar ka ant likusiu dvieju junksi. Jei tu tik megejas, tai beveik nesiulyciau tau vargt ir statyt pasyva ant stipriaus yejimo, geriau jau pasyva isejime, tik aisku jei pats darysi, daryk su protu, kad atjungus gargala nesigautu kokia rezonansine grandine :)

Amigos
2004-11-19, 08:29 AM
Ne pats tikrai nedaryciau. O kodel nesiulytum daryt pasyvo pries stipriaka ir komponentams daryt pokanali stiprinima? Nesiruosiu pirkti labai brangiu komponentu ir stipro, bet manau taip grotu geriau.

O apie keturkanali subui ir galui galvoju todel kad galva mano yra deka ir be stirprintuvo as nepajungsiu galines akustikos. Vat cia didziausia problema. O staty tris stiprintuvus irgi nekas, kiek vietos tai uzims.

Auri$
2004-11-19, 10:45 AM
Jei jau ruosies nebrangia instaliacija daryt, tai iskart rodo kad Hi-End nesieki, vadinasi kam svaistyt pinigus y pasyva yejime, jei skirtumo poto nepajausi ;) Mano nuomone uzteks tau ir stiprintuvo filtro subui, o prie normaliu komponentu ir taip bus pasyviniai filtrai komplektacijoje (aisku jie stiprio isejime bus kabinami)

Artūras-M
2004-11-19, 10:58 AM
Ne pats tikrai nedaryciau. O kodel nesiulytum daryt pasyvo prieš stipriaka ir komponentams daryt pokanali stiprinima? Nesiruosiu pirkti labai brangiu komponentu ir stipro, bet manau taip grotu geriau.

Brangu ir nelabai rasi kas tau tai padarys. Patarimas būtų nekvailioti su pokanaliniu stiprinimau, o geriau įsigyti gerą 2-juostę sistemą, gerą keturių kanalų stiiprintuvą ir baigti kliedėti. Pokanalinis stiprinimas labai kelia kainą, plius ne visada pasiteisina....

Amigos
2004-11-19, 11:40 AM
Aisku. Aciu visiems uz patarimus