PDA

View Full Version : sub deziu gamyba

nepykit
2008-09-05, 08:00 PM
sveiki. gal kas nors zinot kokiu tinklapiu kur aprasyta kaip pasidaryti deze subui. aciu

AURIS-T
2008-09-05, 10:44 PM
pasiskaitinek foruma daug apie tai prirasyta

ale_biski_jo
2008-09-05, 10:48 PM
nu a ka nori?
reik irankiu ir programu :) o toliau fantazija :)
gali is medienos ploksciu, gali stiklo pluoshto :)
pvz mano rankos kreivos :) su metalu man geriau sekas nei su medziu - tai prie medzio ranku nekishu :D

nepykit
2008-09-05, 10:54 PM
mane seip domintu KICKER L7 12" subwooferio originali fazikine deze bet niekur nerandu matmenu :dauzau:

Black Scorpio
2008-09-05, 10:57 PM
su metalu man geriau sekas nei su medziu -
pinigus padirbineji? :-D

nepykit
2008-09-06, 03:17 AM
na va suradau pats :smt041 :smt040
va jeigu dar kam nors reikia apie kicker dezes tai viskas yra cia
http://www.kicker.com/06/tech-support/manuals/manuals/02SL7TechManualV2_0.pdf

nepykit
2008-09-06, 03:19 AM
reokes uzsiimti darbais :smt021 :smt023
o gal galit patarti ka deti i dezes vidu kad butu minkstas bosas?

zavas
2008-09-06, 09:29 AM
reokes uzsiimti darbais :smt021 :smt023
o gal galit patarti ka dėti i dėžes vidu kad būtų minkštas bosas?

Gali ir nieko nedeti. Tisiog pasidaryk deze, tokia kad pika zemesniuose dazniuose turetu. (zemeniuose tai nuo 50hz ir zemyn)

nepykit
2008-09-06, 11:07 AM
mmmmmmmmmm :smt017 o kaip ta pika padaryti ? :smt102

nepykit
2008-09-06, 11:59 AM
bet manau vidu vistiek reikai kazkuo iskloti tik nzn prisiskaiciau visko tai yra ivairiu variantu sinteponas, porolonas ir kitos garsa sugerencios medziagos.... ka galit patarti? nes viena buvau rades ten taupymo sumetimais sudejo medvilnine kaldra :D

JLsystem
2008-09-06, 03:45 PM
Gali naudoti sienom gofruotą poroloną. pvz: linkFOTO (http://87.247.64.65/usistema/Vartotojai/Naujienos/AP00AC4502img.jpg) arba sinteponą. uždaroje dėžėje galima pridėti visą turį bet tik lengvai(sintepono). kad nebūtų susispaudęs sinteponas. Idėjus akustinės m-gos garsas pasidaro tikresnis, minkštesnis. nėra tokiu aiškių rezonansų, aidu dėžėje.

nepykit
2008-09-06, 04:26 PM
ne pas mane nebus uzdara

zavas
2008-09-06, 07:23 PM
dezes turis/fozoinventoriaus daznis atsakingi uz piko vieta/dydi. Tai reiketu pasiskaiciuoti su programomis arba "atrasti" is ausies. Sakykime pasidarai gamintojo siuloma deze ir bandai trumpinti/ilginti fazoinventoriu.

AutoBoomsas
2008-09-06, 09:14 PM
............. nėra tokiu aiškių rezonansų, aidu dėžėje.

Vat nuo šitos vietos galima tiksliau?! Apie aidus, man labai idomu :mrgreen:

Black Scorpio
2008-09-06, 11:19 PM

me too :-D

JLsystem
2008-09-06, 11:41 PM

čia tipo stumiam ar kaip? pasidaryk dėžę ikišk galvą ir parėkauk. kai yra vata ar kitas akustinis užpildas ir kai jo nėra. viska pats puikiai galėsi įvertinti. Galbut is dalies tai aiškintų bangu interferencija, atspindejimas. o siaip idedi vatos ir geriau groja. ner ko gilintis :)

stalius339
2008-09-07, 08:35 AM

čia tipo stumiam ar kaip? pasidaryk dėžę ikišk galvą ir parėkauk. kai yra vata ar kitas akustinis užpildas ir kai jo nėra. viska pats puikiai galėsi įvertinti. galbūt is dalies tai aiškintų bangu interferencija, atspindejimas. o šiaip idedi vatos ir geriau groja. ner ko gilintis :)

O:) tai va-parekaukit ir suprasite :mrgreen:

atvortke
2008-09-07, 09:11 AM

čia tipo stumiam ar kaip? pasidaryk dėžę ikišk galvą ir parėkauk. kai yra vata ar kitas akustinis užpildas ir kai jo nėra. viska pats puikiai galėsi įvertinti. galbūt is dalies tai aiškintų bangu interferencija, atspindejimas. o šiaip idedi vatos ir geriau groja. ner ko gilintis :)
O ar tu sugebi parėkt 35-50 hz :) ?

JLsystem
2008-09-07, 12:00 PM

O ar tu sugebi parėkt 35-50 hz :) ?

Manau tu sugebėsi! mes tavim tikim :) :D :smt023

atvortke
2008-09-07, 08:38 PM
Manau tu sugebėsi! mes tavim tikim :) :D :smt023
į klausimą atsakymo vistik nesimato...

daruku
2008-09-07, 09:39 PM
Aga. Dar pries tai ikisk galva taip, kad butu uzdara deze :supz:

AutoBoomsas
2008-09-07, 09:43 PM
Aga. Dar prieš tai ikisk galva taip, kad būtų uždara deže :supz:

Paskui tikrai girdėsi vien tik aidus. :mrgreen:

manacas
2008-09-08, 01:06 PM
nu as tiek neisgeriu :partyman:

AutoBoomsas
2008-09-08, 01:07 PM

Išmokisim :mrgreen:

ttadaz
2008-09-08, 02:43 PM
Gerai būtų iš šito viso susirašinėjimo sukurti naują temą: Laisvalaikis > jumoras > AIDAI arba KAIP ĮKIŠTI GALVĄ Į UŽDARĄ DĖŽĘ. :ploju:

manacas
2008-09-08, 02:50 PM

Išmokisim :mrgreen:

blemba, man kepenu prireiks gyvenime dar :partyman:

nepykit
2008-09-14, 03:47 AM
wtf ? koki dar cia aidai ar kazkas ? :D dar neteko girdeti apie aidus subo dezeja :D

lee
2008-09-14, 08:40 AM
wtf ? koki dar cia aidai ar kažkas ? :D dar neteko girdeti apie aidus subo dezeja :D

mazai girdejai dar :smt021

nepykit
2008-09-14, 01:29 PM
wtf ? koki dar cia aidai ar kažkas ? :D dar neteko girdeti apie aidus subo dezeja :D

mazai girdejai dar :smt021

tai turbut kad mazai :supz:

nepykit
2008-09-14, 01:31 PM
Aidas - atsispindėjęs nuo paviršiaus garsas, girdimas vėliau už originalųjį. Aidas (paprastai ultragarso bangų) dažnai naudojamas tiksliai kūnų vietai nustatyti (matuojant laiką, kurį aidas užtrunka grįždamas į šaltinį). Šis būdas vadinamas labai įvairiai; jo pavadinimas paprastai priklauso nuo siekiamų tikslų, nors kartais jų ribos nėra labai aiškios.

tai kaip jis dezeje gali buti? :smt017

lee
2008-09-14, 01:35 PM
ponas nepykit (blin, geras nickas), teorija nuo praktikos daznai skiriasi net 70% O:)

nepykit
2008-09-14, 01:50 PM
aciu uz pastebejima ilgai neteko galvoti :D

pewlius
2008-09-14, 01:51 PM
as manau jei norite isvengti aidu subu dezese tai nedaryktte ju visai o tiesiog basavyka numeskit bagaznike ir bus gerai :supz: :partyman: ir aidu isvengsite ir papildomo darbo maziau bus O:)

lee
2008-09-14, 02:00 PM
as manau jei norite išvengti aidu subu dėžėse tai nedaryktte ju visai o tiesiog basavyka numeskit bagaznike ir bus gerai :supz: :partyman: ir aidu isvengsite ir papildomo darbo mažiau bus O:)

esi tai bandes, kad patarineji?

pewlius
2008-09-14, 02:04 PM
as manau jei norite išvengti aidu subu dėžėse tai nedaryktte ju visai o tiesiog basavyka numeskit bagaznike ir bus gerai :supz: :partyman: ir aidu isvengsite ir papildomo darbo mažiau bus O:)

esi tai bandes, kad patarineji?

tai cia ir taip aisku. net bandyti nereikia, nebent tas aidu bandytojas gali galva i bagazine ikist ir paziuret ar pades

peris
2008-09-14, 07:58 PM

o tai garsiakalbi tiesiog kur po kojom numetus nebutu geriau? taigi taip kelnes vibruotu grojant

pewlius
2008-09-14, 08:48 PM
:ploju: jo butent tai butu jega :supz:

Truemayhem
2008-09-15, 06:52 AM
:ploju: jo butent tai būtų jega :supz:

O galima pasiteiraut kas ten per instalas avatore ? :-D
Ten varzybos pas ka garsiau rekia ar pas ka daugiau koaksialu bus ideta ? :supz:

pewlius
2008-09-15, 08:24 PM
sudeta belekas del saves kad garsiai ir gana normaliai grotu, kokybe esu beveik patenkintas :smt020

lee
2008-09-15, 09:43 PM
sudeta belekas del saves kad garsiai ir gana normaliai grotu, kokybe esu beveik patenkintas :smt020

subo piko metu coxai neplyšta? :supz:

JLsystem
2008-09-15, 09:46 PM

Kokybe? :D :D tas destroyeris vien is savo galios duoda kokybe :D

šiaip žmonės itariu nelabai i moklus ziurit, kažkaip atrodo pagrinde visi 8kl baige :D ir porf geriasiu atveju, bl sory bet kai parasot tai ziauru. net mirusiam forume taip nebudavo :D Juk keikviena auto saka be fizikos negali buti nagrinejama. o jus tokios net nelabai žinot. as nesakau kad esu koks profesorsiu. turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU bet nekyla klausimu apie aidus ir kitus dalykus kuriuos aiskina elementarioji fizika :) :smt023

p.s. laukiu uzpuolimo :D

Vaidusis
2008-09-15, 09:52 PM
Tenka pritarti profesoriui :ploju:

AutoBoomsas
2008-09-16, 11:25 AM
.... as nesakau kad esu koks profesorsiu. turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU bet nekyla klausimu apie aidus ir kitus dalykus kuriuos aiskina elementarioji fizika :) :smt023

Malonu paklausyti tikro "profesorsiu" :smt023 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tik vat man neaišku dėl vieno ...

.... turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU ....

Šiandien rugsėjo mėnuo (jei ką) tai porą metų tai skaitosi jau su šias metais :mrgreen:, ar buvai paliktas už nepažangumą antriems metams? Bet aš netikiu, kad žmonės sekiantys "profesorsio" laipsnio gali būti nepažangus mokslams.

peris
2008-09-16, 11:31 AM

Kokybe? :D :D tas destroyeris vien is savo galios duoda kokybe :D

šiaip žmonės itariu nelabai i moklus ziurit, kažkaip atrodo pagrinde visi 8kl baige :D ir porf geriasiu atveju, bl sory bet kai parasot tai ziauru. net mirusiam forume taip nebudavo :D Juk keikviena auto saka be fizikos negali buti nagrinejama. o jus tokios net nelabai žinot. as nesakau kad esu koks profesorsiu. turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU bet nekyla klausimu apie aidus ir kitus dalykus kuriuos aiskina elementarioji fizika :) :smt023

p.s. laukiu uzpuolimo :D

fizika tai tik sausas mokslas, kuri aisku reikia kartais pritaikyt

ttadaz
2008-09-16, 01:57 PM

O tai tu čia kažką norėjai apie save gero pasakyt ar ant kitų pavaryt?
(Lietuvių kalba, kaip pas du metus besimokantį "profesorsiu", tai pasakiška. Malonu net skaityti)

egixx
2008-09-16, 02:37 PM
Pradinis issilavinimas tai berods net 4 klases, o tave jau i ktu prieme. Matyt vunderkindas esi :smt023

Vilmantas
2008-09-16, 03:00 PM
Visai ne... :smt018
Tiesiog uzsidare vienas forumas, tai reikia susitvenkusias zinias ir praktika kazkur islieti, svietejiska misija atlikti...Va cia ir vieta tam. Negi ir liks forumo dalyviai nezinios tamsoje klaidzioti... :!:

Beje , uz ka balsuosit...? Skambino i telekomini nr. ir uz kazkokia Anele Motiejaitiene agitavo - isivaizduokit... O:)

Joriux
2008-09-16, 03:06 PM
pradinis 4 klases,
pagrindinis 10,
vidurinis 12.
keista kaip jl system'as baiges 4 klases istojo i ktu :smt017

Black Scorpio
2008-09-16, 06:14 PM
nu tai baige keturias, o paskui iskart i KTU, nu kaip tikra geniju :supz:

P.s. ttadaz, kazkaip nepastebejau, kad JLsystem save vadintu prorfesoriumi

ttadaz
2008-09-16, 06:34 PM
"šiaip žmonės itariu nelabai i moklus ziurit, kažkaip atrodo pagrinde visi 8kl baige ir porf geriasiu atveju, bl sory bet kai parasot tai ziauru. net mirusiam forume taip nebudavo Juk keikviena auto saka be fizikos negali buti nagrinejama. o jus tokios net nelabai žinot. as nesakau kad esu koks profesorsiu. turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU bet nekyla klausimu apie aidus ir kitus dalykus kuriuos aiskina elementarioji fizika".
Iš konteksto panašiai gaunasi O:)

Vilmantas
2008-09-16, 07:39 PM
Gerai jau gerai - nevalia kozna naujoka apkalbeti....Laikas parodys - profesorius bus musu ar tik apsimeta... O:)

JLsystem
2008-09-16, 08:10 PM
Gerai jau gerai - nevalia kozna naujoka apkalbeti....Laikas parodys - profesorius bus mūsų ar tik apsimeta... O:)

o tamsta jau Senbuvis. bet nemanau kad forumas pakeite tavo isitikinimus. mielieji pradinukai :) :D nors cia linksmiau, visi tokie pikti ir "protingi" :)

Vilmantas
2008-09-16, 08:17 PM
Ka jau padarysi... O:)
Bent gramatiniu klaidu jau nedarai - o tai pliusas...
Tavo gebejima gaminti geras dėžes zinome - respect... :!: Stai dabar padaryk 100 atsispaudimu ir busi visai savas... O:)

dnx
2008-09-17, 04:45 PM
sveiki ,kuom patartumete uzpildyti subo dėžes tarpus ? ir prieš sukant sieneles istept sujungimus ir is karto sukt varztus? cia daromas biudzetinis variantas, taigi gal patartumete ir koki medi pasirinkti kad būtų kaina ir kokybe kazkiek O:)
bus daroma kažkas panasaus :
http://img48.imageshack.us/my.php?image=deze2ss5.jpg
tik neapsisprendziu kaip geriau daryt tokia sienele , ar paprasciausiai det plasmasini apvalu oro isejima.
ir jaigu katais turit kokiu neblogu brezinuku būčiau lb dėkingas.
thx

Black Scorpio
2008-09-17, 06:22 PM
visu pirma reikia pradeti nuo garsiakalbio, konkreciam garsiakalbui konkretaus dydzio deze, taip kad brezinukai nepades

o gamink ja is medzio drozliu plokstes 18-22 mm storio, susuk varztais, tik varztu nepagailek. tarpams uzpildyti galimas toks variantas: kai sutversi deze, i krastus ipilk lipalo (pastatai ant vieno krasto, klijai i ji subega, isdziusta, yada statai ant kito krasto, vel kliju ir t.t.)

dnx
2008-09-17, 09:16 PM
visu pirma reikia pradėti nuo garsiakalbio, konkreciam garsiakalbui konkretaus dydžio deže, taip kad brezinukai nepades

o gamink ja is medzio drozliu plokstes 18-22 mm storio, susuk varztais, tik varztu nepagailek. tarpams uzpildyti galimas toks variantas: kai sutversi deže, i krastus ipilk lipalo (pastatai ant vieno krasto, klijai i ji subega, isdziusta, yada statai ant kito krasto, vel kliju ir t.t.)

na as dar kolkas garsiakalbio neturiu, tai galvoju is pradziu susikalti deze uzdara , o kai nusipirksiu garsiakalbi issipjausiu skyle pagal ja ir tada lipalu uzpildysiu krastus( tiesa, lipalas tikiuosi tiks :-| ). reiks ieskot kazka deveto nes uz nauja moket ~200 nelabai iseis ,atsizvelgiant i tai, kad cia pirmasis toks darbas. beje gal parekomenduotumet i kokius garsiakalbius dairytis is serijos kainos/kokybes santykiu. :) dekui

igoriokas
2008-09-17, 09:21 PM
pirk garsiuka ir daryk deze, nes skirtingam garsiukam skirtingos dezes

JLsystem
2008-09-17, 11:54 PM
DNX! pirk evir subeli. jis atgroja savo simtine. siaip jei sugebi atpjauti lenta lygiai tai naudok lipala pries sujungdamas deze, varztu keikis nera svarbu, gerai suklijuota deze turi pakankamai tvirtumo. naudok MDF senukuose rasi atraizu tai gal pavyks pasigaminti uzdara deze is ju. isiaip ju kaina uz MDP ~3x didesne(as tai lapais perku pigiau stipriai :D MDF lapo kaina +- 160lt(1.8mx2.2mx0.019m)).

dnx
2008-09-18, 08:40 PM
na dabar jau pradejau galvoti kad netaip ir brangu pasiimt pagaminta suba. :smt083
http://www.autogidas.lt/skelbimas.html?15.149427
http://www.autogidas.lt/skelbimas.html?15.140697
http://www.autogidas.lt/skelbimas.html?15.145867

AURIS-T
2008-09-18, 10:39 PM
"šiaip žmonės itariu nelabai i moklus ziurit, kažkaip atrodo pagrinde visi 8kl baige ir porf geriasiu atveju, bl sory bet kai parasot tai ziauru. net mirusiam forume taip nebudavo Juk keikviena auto saka be fizikos negali buti nagrinejama. o jus tokios net nelabai žinot. as nesakau kad esu koks profesorsiu. turiu kolkas pradini issilavinima ir vos pora metu KTU bet nekyla klausimu apie aidus ir kitus dalykus kuriuos aiskina elementarioji fizika".
Iš konteksto panašiai gaunasi O:)

tik jau nenuvertink cia visu yra ir gudresniu uz tave moksluose-as pvz jau baigiau aukstaji ir nei kiek nesijauciu uz kitus kazkuom geresnis

WooDoo
2008-09-21, 01:52 AM
DNX! pirk evir subeli. jis atgroja savo simtine. šiaip jei sugebi atpjauti lenta lygiai tai naudok lipala prieš sujungdamas deže, varztu keikis nera svarbu, gerai suklijuota deže turi pakankamai tvirtumo. naudok MDF senukuose rasi atraizu tai gal pavyks pasigaminti uždara deže is ju. isiaip ju kaina uz MDP ~3x didesne(as tai lapais perku pigiau stipriai :D MDF lapo kaina +- 160lt(1.8mx2.2mx0.019m)).

is dalies pritariu del evr O:)

Vilmantas
2008-09-21, 05:54 AM
Faktiskai kuo garsiakalbis pigesnis, tuo jis labiau atgroja savo pinigus.
O kada moki daug - tai pirkejas pradeda noreti, kad ir skalbtu , ir uz mikrobange pabutu, ir vietoj lygintuvo....Nes mokejo tai daug... :!:

Dzigitas
2011-03-26, 08:52 PM
sveiki, turiu toki sena garsiakalbi ts-w301 150/400w 4ohm ir noriu sukalt jam deze is faneros ploksciu, bet neisivaidzuoju kokie turetu but matmenys, kad graziai skambetu. Bandziau projektuot per programas aj, jbl speaker shop, bass box pro, bet gaunasi nesamones arba isvis nesigauna, nes truksta duomenu. kadangi garsiakalbis ganetinai senas internete duomenu nerandu, o pats apskaiciuot neturiu irangos. Gal kas noretu ka patarti? aciu

Blogulis
2011-03-28, 10:43 AM
sveiki, turiu toki sena garsiakalbi ts-w301 150/400w 4ohm ir noriu sukalt jam deze is faneros ploksciu, bet neisivaidzuoju kokie turetu but matmenys, kad graziai skambetu. Bandziau projektuot per programas aj, jbl speaker shop, bass box pro, bet gaunasi nesamones arba isvis nesigauna, nes truksta duomenu. kadangi garsiakalbis ganetinai senas internete duomenu nerandu, o pats apskaiciuot neturiu irangos. Gal kas noretu ka patarti? aciu
Štai parametrai, veskis į programą ir suskaičiuos http://www.4shared.com/get/n57JttNW/Pioneer_-_TS-W301_akustiniai_p.html;jsessionid=5C4AF142D9595253 6BF27F7524BD8B0A.dc323

Dzigitas
2011-03-28, 03:26 PM
juokinga tai, kad šita lentelę aš ir sudariau, bet ta skiltis kurioje mažiausiai duomenų, ta ir yra apie ts-w301, o kitos yra apie ts-w301R, ts-w301 mega bass, ts-w301C, ts-w301F... Taigi lieka tas pats klausimas :)