PDA

View Full Version : stipriako tuning

tolka
2008-09-26, 03:34 PM
Sveiki,esu nemazai skaites apie stipro parametru gerinima,kondiku,operaciniu keitima,filtru isemima ir tt...
Atsidares saviski kolkas matau tik maitinimo(2 dideli) ir signalo kelyje keletas mazu elektrolitu,juos galeciau pakeisti geresniais.
Klausimas suprantantiems:ar apsimoka juos keisti,ar turės realios itakos grojimui?ka dar cia galima jame nuveikti gero?
šiaip groja jis neblogai,filtru nera pas ji,senukas,90m. gamybos(denon dca3180)...gal padziuve jau kondai bus?
Aciu uz patarimus is anksto(jei ju ir nebus O:))

Cezarijus
2008-09-26, 03:38 PM
va va ir mane labai domina, tik pas mane dar senesniu metu DCA3280, ar verta ar neverta.......

Truemayhem
2008-09-26, 06:45 PM
O kokie tie geresni konderiai bus ? BG? Skaiciavai kiek pinigu gaunasi vien uz konderius ?

spydas
2008-09-26, 10:03 PM
O kokie tie geresni konderiai bus ? BG? Skaiciavai kiek pinigu gaunasi vien uz konderius ?

Švieži bus bent jau.

tolka
2008-09-27, 01:48 PM
black gate,elna silmic ar bg...bet ar verta?klausimas toks buvo...

Liveris
2008-09-27, 05:47 PM
Verta, is savo patirties galiu pasakyk, stipriai kuriem keiciau buvo kainu kategorijoj iki 150 lt devetu, bet ir ant ju jautesi pagerejimas.

Truemayhem
2008-09-27, 09:12 PM
black gate,elna silmic ar bg...bet ar verta?klausimas toks buvo...

Sitam stiprui imho neverta..

Vaidusis
2008-09-27, 09:44 PM
Verta, is savo patirties galiu pasakyk, stipriai kuriem keiciau buvo kainu kategorijoj iki 150 lt devetu, bet ir ant ju jautesi pagerejimas.

vienas dalykas kai "tiuninguoji" kažkokį ššš ir tikrai jaučias pagerėjimas,o kitas kai jau taip gerą bandai gerint ir pinigus merki o pagerėjimas nelabai juntamas....

fruktas
2008-09-28, 10:42 AM
filtru pas ji tai nera bet signalo kelias dar ilgesnis nei stiprintuve su filtrais. apsimokiau butu ten lm3875 idet.

tolka
2008-09-28, 10:25 PM
zodziu neapsimoka keisti tuos kondus?

Truemayhem
2008-09-28, 11:55 PM
žodžiu neapsimoka keisti tuos kondus?

Neapsimoka vien del to kad kos "auksinis" jis nepasidarys po to - galios jam vistiek pritruks. Nebent naudot aukstiem/viduriukams.

Artūras S
2008-09-29, 09:17 AM
Prie ko čia ta galia.Kalba eina apie signalo švarumą.Kondam realiai yra apie 25m.Manau pakeitus ir dar gerais rezultatas bus jaučiamas.

tolka
2008-09-29, 10:25 AM
tai tik del senumo as ir manau keisti,siaip neblogi ir taip sudeti ten...

fruktas
2008-09-29, 10:49 AM
na tada tokiam stiprintuvui kad nebrangiai prasissukt panasonic fc galiu rekomenduot, tokio braizo stiprintuvui turi tikt.

Truemayhem
2008-09-29, 05:51 PM
Prie ko čia ta galia.Kalba eina apie signalo švarumą.Kondam realiai yra apie 25m.Manau pakeitus ir dar gerais rezultatas bus jaučiamas.

Prie to kad jei sukisi kruva pinigu i stipra ir noresi ji naudot rimtai sistemai - truks galios ir ta signalo kelia galima bus susikisti i viena vieta..

tolka
2008-09-29, 06:54 PM
as ji jau naudoju,viduriams ir aukstiems,galios netgi per daug,su tuo viskas ok.mastau panasonic tuos arba elnas det,elko rauch dar yra vienoj pard,neblogi,is pigesniu

Ernestas
2008-09-29, 06:55 PM
o tai rimta sistema turi būt butinai galinga? gal tada papraščiau įsidėt buitines kolonėles su dideliu jautrumu?

Truemayhem
2008-09-29, 07:08 PM
o tai rimta sistema turi būt būtinai galinga? gal tada papraščiau įsidėt buitines kolonėles su dideliu jautrumu?

nebūtinai, bet pvz 3juostej su pasyviais krosais mazai nuo jo galios. turėjau as toki, ne šiaip sneku is lubu jei nori pagaut ant žodžiu. Pajungi kita kuris mažiau kraipo ar panasaus lygio ir daugiau galios turi - ir viskas aišku. Ar pagal tave uztenka 2x30W pasyviai ant trijuostes ? Jei kieme klausai nakti stovincioj mašinoj tai gal ir uztenka. Cia Žiūriu visiem watai negroja ir panasiai - tik viskas teoriškai, praktiškai kitaip būna..

Ernestas
2008-09-29, 07:38 PM
o tai rimta sistema turi būt būtinai galinga? gal tada papraščiau įsidėt buitines kolonėles su dideliu jautrumu?

nebūtinai, bet pvz 3juostej su pasyviais krosais mazai nuo jo galios. turėjau as toki, ne šiaip sneku is lubu jei nori pagaut ant žodžiu. Pajungi kita kuris mažiau kraipo ar panasaus lygio ir daugiau galios turi - ir viskas aišku. Ar pagal tave uztenka 2x30W pasyviai ant trijuostes ? Jei kieme klausai nakti stovincioj mašinoj tai gal ir uztenka. Cia Žiūriu visiem watai negroja ir panasiai - tik viskas teoriškai, praktiškai kitaip būna..

tai kad dabar pas mane stovi 2,5 juostų po 15 watų rms kolonėlės buitinės 8 omų su jautrumu smarkiai virš 90db tai patikėk užtenka, truputį subo tik trūksta, na ir gal metalas negroja (kuriam turiu kitą mašiną 1,5kw rms :whistle: :biggrin: )

Truemayhem
2008-09-29, 08:03 PM

tai kad dabar pas mane stovi 2,5 juostų po 15 watų rms kolonėlės buitinės 8 omų su jautrumu smarkiai virš 90db tai patikėk užtenka, truputį subo tik trūksta, na ir gal metalas negroja (kuriam turiu kitą mašiną 1,5kw rms :whistle: :biggrin: )

Xaxa :D Pats viska susakej :cheers: Namines yra namines, kitas reikalas.. As lempinuka po 5W klausau ir per akis uztenka su kolonom 93dB (realiu!)
Galia yra galia - jos per daug nebuna, buna tik per mazai :whistle:

peris
2008-09-29, 08:28 PM
ir vel galia galia galia. atrodo rimtas dede, uz mane sima kart rimtesnis bet vel svaigimas apie watu trukuma?
ps. pas mane kazkas sunkesnio taip pat visiskai negroja :D

tolka
2008-09-29, 08:43 PM
teisingai kas del vatu,jei pasyvus filtras,dar 3 kokios eiles,garsiakalbiai masininiai,tai 2x30w mazoka...rezervo nera,garsiau nepaklausysi...mano atveju- jautrus buitiniai,1 eiles filtras,ir tik viduriams ir aukstiems,tad galios per akis man is sito denono.

Truemayhem
2008-09-29, 09:10 PM
teisingai kas del vatu,jei pasyvus filtras,dar 3 kokios eiles,garsiakalbiai masininiai,tai 2x30w mazoka...rezervo nera,garsiau nepaklausysi...mano atveju- jautrus buitiniai,1 eiles filtras,ir tik viduriams ir aukstiems,tad galios per akis man is sito denono.

Va zmogus teisingai parase! respect :cheers:

atvortke
2008-09-29, 09:16 PM
Naudoju denon 4x50 berods, tai galios nors su grėbliu grėbk... minimaliai atsukti, ir rezervas tai tikrai yra....
ir 3juostėj,

tolka
2008-09-29, 09:18 PM
nepaminejau,magas 2V tik duoda pas mane...jei 4V duotu tai dar galios butu.bet uztenka sociai :biggrin:

Truemayhem
2008-09-29, 09:18 PM
ir vel galia galia galia. atrodo rimtas dede, uz mane sima kart rimtesnis bet vel svaigimas apie watu trukuma?
ps. pas mane kažkas sunkesnio taip pat visiskai negroja :D

Peris nesvaikim apie tai kad galios uztenka masinoj 2x30W pasyviai. Beje klausimas tada konkretus i kakta :D :
Kodel rimtu gamintoju stiprai turi virs 100W ant kanalo ? Kam tada gamint tiek ? Pamazini tranzu kieki, apviju etc ant detaliu sutaupai ir gaminys pigesnis gausis.. Kodel gi taip nera? ;) Jei reik pavyzdiu - Audison Thesis, Genesis Dual Mono, Brax Graphic, Soundstream Human Reign, DLS A3, Power Amper pikciausi ir daug daug kitu topiniu dalyku., nesneku apie stiprus tokius kaip pvz Orion HCCA, kurie yra underrated, raso 2x50 - buna 2x150 :D ir apie A klase, nes fiziskai pagamint tokio galingumo butu beveik nerealu.

Truemayhem
2008-09-29, 09:19 PM
Naudoju denon 4x50 berods, tai galios nors su grėbliu grėbk... minimaliai atsukti, ir rezervas tai tikrai yra....
ir 3juostėj,

Kuris Denon ? Perskaityk dar ka parasiau - 4x50 tai ne 2x30. Matavai kiek galios išeina prie kiek iskraipymu ? ne? Tada nerasyk burtu :biggrin:

peris
2008-09-29, 09:29 PM

Peris nesvaikim apie tai kad galios uztenka mašinoj 2x30W pasyviai. Beje klausimas tada konkretus i kakta :D :
Kodel rimtu gamintoju stiprai turi virs 100W ant kanalo ? Kam tada gamint tiek ? Pamazini tranzu kieki, apviju etc ant detaliu sutaupai ir gaminys pigesnis gausis.. Kodel gi taip nera? ;) Jei reik pavyzdiu - Audison Thesis, Genesis Dual Mono, Brax Graphic, Soundstream Human Reign, DLS A3, Power Amper pikciausi ir daug daug kitu topiniu dalyku., nesneku apie stiprus tokius kaip pvz Orion HCCA, kurie yra underrated, raso 2x50 - būna 2x150 :D ir apie A klase, nes fiziskai pagamint tokio galingumo būtų beveik nerealu.

nes visi gamintojai turi ir pigesniu ir brangesniu seriju gaminiu. aukstos klases gamimys tiesiog privalo but brangesnis uz kita ne tokios aukstos, nors TARKIM groja vienodai, tai i ta brangesni prigrus visokio bieso, siuo atveju daugiau galios ir kaina iskart opa ir didesne.
kitas dalykas, kiek tame tiesos yra nezinau, bet. girdejau kad ne vienas gamintojas yra kur pagamino viena serija stiprintuvu, pagamino kita, abi jos sugebetu labai gerai grot, bet viena kazkuri turi but pigesne, kita brangesne, vistik kas daugiau pinigo turi ims brangu o kas maziau pigesni. ir automatiskai tas pigesni tiesiog NEGALI grot geriau nei brangus, todel i ji ideda prastesnes dalis KAIKURIAS, arba tiesiog ka ideda i signalo kelia kurios ir lemia kad jis groja prasciau. cia kalba apie naujus stiprintuvus ir tik tai ka girdejau kalbant. neteigiu kad taip yra :) :angel:

Truemayhem
2008-09-29, 09:37 PM

Peris nesvaikim apie tai kad galios uztenka mašinoj 2x30W pasyviai. Beje klausimas tada konkretus i kakta :D :
Kodel rimtu gamintoju stiprai turi virs 100W ant kanalo ? Kam tada gamint tiek ? Pamazini tranzu kieki, apviju etc ant detaliu sutaupai ir gaminys pigesnis gausis.. Kodel gi taip nera? ;) Jei reik pavyzdiu - Audison Thesis, Genesis Dual Mono, Brax Graphic, Soundstream Human Reign, DLS A3, Power Amper pikciausi ir daug daug kitu topiniu dalyku., nesneku apie stiprus tokius kaip pvz Orion HCCA, kurie yra underrated, raso 2x50 - būna 2x150 :D ir apie A klase, nes fiziskai pagamint tokio galingumo būtų beveik nerealu.

nes visi gamintojai turi ir pigesniu ir brangesniu seriju gaminiu. aukstos klases gamimys tiesiog privalo but brangesnis uz kita ne tokios aukstos, nors TARKIM groja vienodai, tai i ta brangesni prigrus visokio bieso, šiuo atveju daugiau galios ir kaina iskart opa ir didesne.
kitas dalykas, kiek tame tiesos yra nežinau, bet. girdėjau kad ne vienas gamintojas yra kur pagamino viena serija stiprintuvu, pagamino kita, abi jos sugebetu labai gerai grot, bet viena kazkuri turi but pigesne, kita brangesne, vistik kas daugiau pinigo turi ims brangu o kas mažiau pigesni. ir automatiskai tas pigesni tiesiog NEGALI grot geriau nei brangus, todel i ji ideda prastesnes dalis KAIKURIAS, arba tiesiog ka ideda i signalo kelia kurios ir lemia kad jis groja prasciau. cia kalba apie naujus stiprintuvus ir tik tai ka girdėjau kalbant. neteigiu kad taip yra :) :angel:

Dalis tiesos yra. TIk taip būna jei pigesnio modelio stipras naudoja ta pacia schemotechnika kaip ir brangiausias, bet taip deje beveik nebuna. Jei tik galingume būtų skirtumas būtų super. Pateik nors pora pavyzdziu tada prašom kad būtų taip :) Ta prasme kad pigus modelis būtų analogiskas brangiausiam tik silpnesnis arba toks pat bet su prastesniais konderiais ;) Man dar tokiu neteko matyt is rimtu gamintoju.

atvortke
2008-09-29, 09:42 PM
ir 3juostėj,

Kuris Denon ? Perskaityk dar ka parašiau - 4x50 tai ne 2x30. Matavai kiek galios išeina prie kiek iskraipymu ? ne? Tada nerasyk burtu :biggrin:
Tu nepatikėsi, bet jei reikės aš sugebėsiu išmatuot galią ir iškraipymus, o dėl tavęs suabejočiau :biggrin:

Truemayhem
2008-09-29, 09:51 PM
Tu nepatikėsi, bet jei reikės aš sugebėsiu išmatuot galią ir iškraipymus, o dėl tavęs suabejočiau :biggrin:

Nejaugi ?? :biggrin:

marko
2008-09-29, 10:05 PM
Galvoju sis postas bus i tema. Beskaitinedamas nutariau ir as pasniukstinet kas maniskiuose stipruose dedasi. Yra du to pacio gamintojo/serijos stiprintuvai.Ant vieno rasoma 2x50w,kitas 2x70w.Realiai galvoju net tiek neturi.Detales naudotos identiskos,visi kondai Nichicon dvieju rusiu.Pasidomejau,atrodo tikrai ne prasciausi.Pirmiausiai krinta i akis detaliu kiekis :exclaim: Galingesnio dar neteko isbandyt,tad skirtumai grojime neaiskus,bet galvoju kad tas 2x50 turetu grot geriau,o galingumo man jo pilnai uzteko ir trijuostei su 1/2 eiles pasyviniais filtrais ,bei dvijuostei taip pat,nes akustika jautri :think:
Stiprams ~15 metu tad kondai ne pirmos jaunystes,kadangi siuo metu ju nenaudoju,galvoju gal paklibint viena tik nzn ar verta...

tolka
2008-09-29, 10:09 PM
cia vulcan ar odin? :biggrin: pas mane nichicon(VZ) kondai maitine magelio,irgi 93m. laidos...gal ir neblogi,jei nepavarveje

marko
2008-09-29, 10:25 PM
cia vulcan ar odin? :biggrin: pas mane nichicon(VZ) kondai maitine magelio,irgi 93m. laidos...gal ir neblogi,jei nepavarveje

Nichicon VZ ,tai juodi kiek radau? Pas mane neisaiskinti melyni,bei rudi PL serijos,rastam teste neblogai ivertinti,tiesa laipteliu zemiau Pana FC. Siaip suprantama,kad gaidukai ,kuriuose car audio stipruose audiofilines detales dejo? Nebent senais laikais kurie jau praejo :biggrin: Todel gaincloniukas turbut ir butu geriausias variantas... Bet FC kondai matau kapeikas kainuoja gal ir verta pasizaist radi sportivnava interesa... Beje ,kadangi elektronikoj ne ka teismanau,klausimas tas nuvarvejimas realiai turi matytis? Ne talpumus reik matuot kad isitikint ju bukle?
Ir taip cia tie patys,juk pasakojau :)

tolka
2008-09-29, 10:36 PM
ech...gerai skamba tie senukai...ir ne vien del detaliu...o db hifoncsas tapo maxxsonicsas ir suda gamina,reklamuoja...kaip ir visi kiti.beja,zinau kur yra toks odin VIII pigiai :biggrin:

marko
2008-09-29, 10:42 PM
ech...gerai skamba tie senukai...ir ne vien del detaliu...o db hifoncsas tapo maxxsonicsas ir suda gamina,reklamuoja...kaip ir visi kiti.beja,zinau kur yra toks odin VIII pigiai :biggrin:

Na yra kaip yra ,nieko nepakeisi :D
VIII serijos ir taip pereboras pas mane :D lai kiti gal pasidziaugia... Nors... :biggrin:

tolka
2008-09-29, 10:46 PM
vykusi serija? :biggrin:

marko
2008-09-29, 10:48 PM
vykusi serija? :biggrin:

Manau,kad taip ,o kaip gi kitaip :D siaip visi spintose ilsisi,karusele vis sukasi,bet neabejoju kad teks sugryzt...

Cezarijus
2008-10-25, 08:45 AM
prikelsiu tema.

Klausimas: Jei pakeiti kondensatorius i kokius Elna ar Mundorf (i gerus) ar padideja detalumas, garso skaidrumas?
Ar detaluma ir garso skaidruma itakoja kiti veiksniai?

Stipras Denon DCA3280

Truemayhem
2008-10-25, 08:48 AM
prikelsiu tema.

Klausimas: Jei pakeiti kondensatorius i kokius Elna ar Mundorf (i gerus) ar padidėja detalumas, garso skaidrumas?
Ar detaluma ir garso skaidruma itakoja kiti veiksniai?

Stipras Denon DCA3280

Padideja jei tikrai geri konderiai. Bet tie tikrai geri kainuos tiek kad suzinojus kaina manau atkris noras tau juos keist :)

Cezarijus
2008-10-25, 09:57 AM
kadangi pats su elektra nedraugauju tai laukiu komerciniu pasiulymu stiprintuvo upgrade`ui, detales jusu darbas jusu.

Visi sako brangu bet kiek tas brangu niekas nepasako. Stiprintuvas Denon DCA3280.

Jei atsiras pasiulymu siuskite PM arba edvinuko@gmail.com