View Full Version : Kaip išgauti aiškesnį garsą iš subo?
seeker
2008-10-03, 10:29 AM
Turiu portinį subą JL Audio 10W1, stipras sutiltuotas clarion APX4240, magas Alpine iDA-X200. Problema tame, kad nėra aiškaus subo garso, kažkoks žemo garso ūžesys ir tiek, norėtųsi truputi žemo garso kalimo . Kas kaltas, dėl ko taip yra, ką daryti?
muzotonas
2008-10-03, 10:34 AM
I garsas iš kur pas tave mp3?
sobaka
2008-10-03, 10:42 AM
Nežinau kaip dėl šito modelio bet man peršasi išvada kad Alpine neturi gero žemo :confused: ,nes kol buvo 9835 žemi buvo buvo kažkoki skysti.Jeigu klystu pataisykit...
ale_biski_jo
2008-10-03, 10:54 AM
ar nenori pabandyt kita stepra?
Artūras S
2008-10-03, 11:32 AM
Kalimas yra maždaug nuo 80 iki 130Hz.Toje vietoje reikia ieškoti problemos, o ne Alpinoje ar kitame stiprintuve.
ale_biski_jo
2008-10-03, 11:37 AM
Kalimas yra maždaug nuo 80 iki 130Hz.Toje vietoje reikia ieškoti problemos, o ne Alpinoje ar kitame stiprintuve.
ash filosofavau kad gal stepras nesukontroliuoja subo :/
Cezarijus
2008-10-03, 12:24 PM
jei zemas uzia gal deze netinkama jam???
Artūras S
2008-10-03, 12:38 PM
ash filosofavau kad gal stepras nesukontroliuoja subo :/
Tada buriam iš kavos tirščių.Nepaklausius niekas ir nepasakys kame problema.
sobaka
2008-10-03, 12:56 PM
Tada buriam iš kavos tirščių.Nepaklausius niekas ir nepasakys kame problema.
Va čia tiesa, bet aš kalbėjau apie pačios galvos grojimo savybes nes kai pakeičiau galva i Eclipse žemi tikrai pasikeite i gera puse
Black Scorpio
2008-10-03, 01:09 PM
seip IMHO priezastys galli buti 3
1: netinkama deze
2: zemu dazniu filtras per ausktai nustatytas
3: 10W1 tikrai toli grazu nera kalimui skirtas, jis minksciau groja ir uz w3v3
seeker
2008-10-05, 09:26 AM
O gal kaltas per silpnas subas, sutiltuotas paima 180w rms, o subas yra 300 w rms. Kitas klausimas, ar eina 4 kalnalų subą sutiltuoti į viena kanalą?
atvortke
2008-10-05, 09:55 AM
O gal kaltas per silpnas subas, sutiltuotas paima 180w rms, o subas yra 300 w rms. Kitas klausimas, ar eina 4 kalnalų subą sutiltuoti į viena kanalą?
eina, bet tavo sugebėjimu bijau, kad gali neužtekt
Truemayhem
2008-10-05, 09:55 AM
Cia tai nesamone parasej, ne galingume cia esme, arba nustatymai arba deze neteisinga. Pabandyk loudness atjungt jei ijungtas - baubesi nuima.
Pirma kokia? auto? daryk uzdara deze,bus tikslesnis...O pas alpina zemas tikrai tikslus...O antra kokia muzika klausai?Gal bass testus leidi :biggrin: Nepaklausiu sunku tau paiskint kaska....Nes cia pripaisys filosofiju ir liksi susiveles...Susitik su kaskuo kas supranta ir geru 10 min begyja pasakys ka daryt :boohoo:
seeker
2008-10-05, 05:14 PM
4 golfas
seeker
2008-10-07, 08:40 AM
koks miestas?
Šilutė
Martis
2008-10-28, 12:11 AM
Sveiki. Turiu omega universalą 89 metų ( :D ). Sūbas Alpine SWS-1243D, stiprintuvas JBL LC-A504 ( http://ampguts.realmofexcursion.com/JBL_LC-A504/ ), magas Pioneer Deh-77mp. Irgi sūbas baubia. Dėžė 35l uždara. Pajunges tik ant 100w nuo stiprintuvo (2x50w), bet problema ne čia manyčiau. Rašiau į keletą forumų, bet realiai rimtų patarimų nesulaukiau. Kiek apmažinau baubimą ir suteikiau kalimo pažaidęs su stiprintuvo dažnių reguliavimu ir mago nustatymais, bet manau grot turi gerai ir daug nereguliuojant. Ką galėtumėt patart? Man kažkaip norėtūsi keist dėžę (padaryta iš 18mm MDF plokštės, išklota sinteponu), tai va gal kas ką galėtų patart? Negi jau toks prastas sūbas?
Beje, kokius komponentus prieky galėtumėt rekomenduot tokiai sistemai?
Black Scorpio
2008-10-28, 12:21 AM
dek i uzdara deze
atvortke
2008-10-28, 12:23 AM
dek i uždara deže
Skaitydamas atsimerk, sako padeda :biggrin:
peris
2008-10-28, 08:17 AM
Sveiki. Turiu omega universalą 89 metų ( :D ). Sūbas Alpine SWS-1243D, stiprintuvas JBL LC-A504 ( http://ampguts.realmofexcursion.com/JBL_LC-A504/ ), magas Pioneer Deh-77mp. Irgi sūbas baubia. Dėžė 35l uždara. Pajunges tik ant 100w nuo stiprintuvo (2x50w), bet problema ne čia manyčiau. Rašiau į keletą forumų, bet realiai rimtų patarimų nesulaukiau. Kiek apmažinau baubimą ir suteikiau kalimo pažaidęs su stiprintuvo dažnių reguliavimu ir mago nustatymais, bet manau grot turi gerai ir daug nereguliuojant. Ką galėtumėt patart? Man kažkaip norėtūsi keist dėžę (padaryta iš 18mm MDF plokštės, išklota sinteponu), tai va gal kas ką galėtų patart? Negi jau toks prastas sūbas?
o gal tiesiog jau per dau prizaidei su nustatymais? viska ka galima reguliuot isjunk, padaryt kad viskas lygu butu, tada paklausyk
porolonas1
2008-10-28, 09:58 AM
60% problema stiprintuve, (subo RMS Power Capacity: 300W) jis per mazai galios isgauna nei reikia. pamegink pas kita i bagazine imesti kur galingesnis stiprintuvas. Ir duok zinoti kokie reikalai, tada galesim testi tema, ''isgelbek bendraminti'' :partyman:
peris
2008-10-28, 10:55 AM
jei ant nedidelio garso baubia tikrai ne galioj beda
manacas
2008-10-28, 12:46 PM
tai gal koks loudness ijungtas ar ant stiprintuvo bass boost uzdetas?..
peris
2008-10-28, 01:00 PM
arba tiesiog ne i tinkama puse pasuktas subas
Martis
2008-10-28, 09:51 PM
Banžiau viską tiek stiprintuve tiek mage išjungt, tau baubė, kaip nežinau kas. Dabar esu sureguliavęs, taip, kad klausyt galima, bet skamba tikrai ne taip kaip turėtų, o kaip turėtų skambėt žinau, nesu aparatūroj visiškai žalias (na bent su akustika namuose, nes kaip matau mašinoj viskas visiškai kitaip :) ) Neturiu dabar galimybės pabandyt sūbą su kitu stiprium :/ Sūbas stovi bagažinės kampe atsuktas blynu į saloną. Bandžiau įvairiai statyt, tai šitaip gavosi geriausiai. Stiprintuvas gali duot 2x125w, kadangi sūbas dviejų ričių tai turėtų pakakt tos galios. Šitoj nuotraukoj matosi visas pajungimas: http://ampguts.realmofexcursion.com/JBL_LC-A504/outside2.jpg . Dabar aš į front įėjimus padavęs dešinės pusės signalą ir nuo front pusės išėjimų pajungęs sūba. Turiu galios 2x50w. Jeigu vieną ritę jungčiau nuo rear o kitą nuo front į juos padavęs vienodą signalą turėtų būt gerai, ar ne?
Kas dar, + ir - nesumaišęs. O kaip sūbo dėžė? Ar jos tūris tinkamas? Skaičiavau ir per programas ir pagal gamintojo manuala žiūrėjau, tai kaip ir tinkamas, bet gal kas esat bandę ir žinot geriau?
Artūras S
2008-10-28, 09:54 PM
Geriau važiuok pas instaliuotojus. :angel:
porolonas1
2008-10-28, 10:05 PM
:think:
Martis
2008-10-28, 10:51 PM
O ką apie tą sūba pasakyt galit? Pradedu ne nuo to galo, bet ką padarysi... Nete informacijos kaip ir nėra..
Martis
2008-10-28, 11:16 PM
Abejoju ar kasnors iš mano praeitos keverzionės kanors supratot, tai va pabraižiau aiškiau http://img227.imageshack.us/my.php?image=subopajungimaspf1.jpg . Klausimas, ar galimas toks jungimas? Front ir Rear ant stiprintuvo būtų nustatyti taippat.
Black Scorpio
2008-10-28, 11:52 PM
nlb rekomenduotinas jungimas seip... beda ta, kad jautrumo identisko abiems kanalu poroms nenustatysi, o to pasekoje rites gauna skirtingas apkrovas... o tas ne i sveikata subui :shifty:
Truemayhem
2008-10-29, 07:35 AM
Abejoju ar kasnors iš mano praeitos keverzionės kanors supratot, tai va pabraižiau aiškiau http://img227.imageshack.us/my.php?image=subopajungimaspf1.jpg . Klausimas, ar galimas toks jungimas? Front ir Rear ant stiprintuvo būtų nustatyti taippat.
Manau pasikeisi stipra i padoru ir nebaubs.
Martis
2008-10-29, 09:53 PM
Hmm, o kokį stiprintuvą galit rekomenduot? Manau dabartinis stiprius puikiai tiktų komponentams į prieky :)
nu turetu neilgai grot...nes gaus skirtingus iskraipimus rites...
Martis
2008-10-30, 09:49 PM
O jei sūba pajungus tik ant vienos ritės? Taip irgi kenkia?
omsonass
2008-10-30, 09:58 PM
gros, bet ne pilnai ji isnaudosi
Truemayhem
2008-10-30, 10:09 PM
Hmm tai kad gerai butu jei W1 turetu dvi rites ;) bet deje tik viena :biggrin:
Martis
2008-11-01, 12:02 PM
Hmm tai kad gerai būtų jei W1 turėtų dvi rites ;) bet deje tik viena :biggrin:
Gali paaiškint nes nesupratau šito pasakymo :) Aš klausiu, jei sūbas grotų tik nuo vienos ritės, ar tai jam nekenktų, t.y. nesudegtų? Gal galios visos nebus tai ir taip aišku :)
Black Scorpio
2008-11-01, 12:13 PM
Gali paaiškint nes nesupratau šito pasakymo :) Aš klausiu, jei sūbas grotų tik nuo vienos ritės, ar tai jam nekenktų, t.y. nesudegtų? Gal galios visos nebus tai ir taip aišku :)
kas neaisku? kaip tu pajungsi dvi rites jeigu JL audio C1 turi tik viena rite :biggrin:
Martis
2008-11-01, 10:15 PM
kas neaisku? kaip tu pajungsi dvi rites jeigu JL audio C1 turi tik viena rite :biggrin:
Eee, mano sūbas tai šiaip Alpine SWS-1243D :) Rašiau šitoj temoj, nes problema vienoda buvo.
butinai reik pajunkt abi rites...Jai pajunksi 1 anksciau ar veliau sudeks....
JLsystem
2008-11-01, 11:08 PM
o taip ims ir sudegs is niekur nieko. nesamone! pajungus viena rite kazikiek sumazeja garsiakalbio maksimali galia "RMS" bet tikrai niekas nuo to nedega :D as savo senuka JLW3v2-D4 kankinau nuo magnat RX44 dviem tiltais :D ten tu iskraipymu buvo tiek kiek is 4Ch :D o subas nei dege nei kaip kitaip rode nepasitenkinima. dar ir 138dB~ su orginalia deze pute.
Su jungimu tai viskas gerai
Martis
2008-11-10, 05:33 PM
Šiandien mašina išvežiau pas meistrą, tai sūba su stipreku pasilikau namie. Sumaniau sūba prisijungt prie savo GAINCLONE stipreko: prie vieno kanalo sūbas (jungiau tik vieną ritę) prie kito kolonėlė. Pastačiau kampe, ant kolonėlės, per pulta truputį pareguliavau dažnius, tai pakankamai gražiai skamba sakyčiau. Baubimo praktiškai nėra. Mano namų kolonėlėm trūko žemo, tad pajungus sūbą, mano ausimis skamba visai patenkinamai, jei taip grotų mašinoj tai būčiau laimingas. Ryt, poryt pasikrausiu seną akumą, bandysiu pajungt nuo mašininio stipreko, parašysiu kaip grojo. Paaiškės ar problema stipreke, ar pajungime, ar sūbas netinkamoj vietoj...
Truemayhem
2008-11-10, 06:03 PM
Šiandien mašina išvežiau pas meistrą, tai sūba su stipreku pasilikau namie. Sumaniau sūba prisijungt prie savo GAINCLONE stipreko: prie vieno kanalo sūbas (jungiau tik vieną ritę) prie kito kolonėlė. Pastačiau kampe, ant kolonėlės, per pulta truputį pareguliavau dažnius, tai pakankamai gražiai skamba sakyčiau. Baubimo praktiškai nėra. Mano namų kolonėlėm trūko žemo, tad pajungus sūbą, mano ausimis skamba visai patenkinamai, jei taip grotų mašinoj tai būčiau laimingas. Ryt, poryt pasikrausiu seną akumą, bandysiu pajungt nuo mašininio stipreko, parašysiu kaip grojo. Paaiškės ar problema stipreke, ar pajungime, ar sūbas netinkamoj vietoj...
Kokios koloneles jei nepaslaptis namuose kad taip gerai su subu susigroja ? :D Man taip atrodo kad ne vieta subui prie naminiu koloneliu ir tuo labiau automobiliniam..
Vilmantas
2008-11-10, 07:36 PM
...ir nuo akumo ne teisingai girdesi.
Edvinas1988
2008-11-11, 05:22 PM
taip junkt negalima, nes stiprintuvas negros lygiai taip pat, ko pasekoje tavo garsiakalbis bus plesomas per pus
manacas
2008-11-12, 12:34 PM
kodel? jei jis sub out issakotu ir taip pajungtu, gal ir grotu, ar as klystu?
porolonas1
2008-11-12, 02:48 PM
kodel? jei jis sub out issakotu ir taip pajungtu, gal ir grotu, ar as klystu?
pirma: su y adapteriu, ''preaut'' dalijasi po lygiai, pvz 2v padalinta is 2 lygu po 1V
Antra: keturkanaliui kad ir vienodai sureguliuosi kanalu gainus, hercus ir t.t. jai jis ne rankom rinktas (100% ne) tai jo isejimu galia ar daznis skirsis.
Pasekme: su iskraipymai dirbantis ir veluojantis subas.* :pray:
Martis
2008-11-13, 09:53 PM
Kokios koloneles jei nepaslaptis namuose kad taip gerai su subu susigroja ? :D Man taip atrodo kad ne vieta subui prie naminiu Kolonėlių ir tuo labiau automobiliniam..
Savadarbės. Žemo jos mažai grojo, kažkur iki 100hz. Žinau kad nevieta, pajungiau šiaip pabandyt, pažiūrėt ar geriau už mašininy stipra groja. Žodžiu, pajungiau prie mašininio stipro - baubia. Pajungiau prie savo GAINCLONO (tik sūba) - gražiai groja. Kalitininkas stiprekas. Problema kaip ir atrasta :) Reik naujo stipreko sūbui į mašino, monobloko jaučiu, ir komponentų. Tą JBL stiprą komponentam pabandysiu, arba vietiniam gezam prakalsiu, gerai jiem bus numeriam barškint :D
Martis
2008-11-13, 10:06 PM
...ir nuo akumo ne teisingai girdesi.
Gal gali paaiškint kodėl? Mašinoj, kai variklis užgesintas, tai tik nuo akumo ir groja.
porolonas1
2008-11-13, 11:18 PM
Savadarbės. Žemo jos mažai grojo, kažkur iki 100hz. Žinau kad nevieta, pajungiau šiaip pabandyt, pažiūrėt ar geriau už mašininy stipra groja. Žodžiu, pajungiau prie mašininio stipro - baubia. Pajungiau prie savo GAINCLONO (tik sūba) - gražiai groja. Kalitininkas stiprekas. Problema kaip ir atrasta :) Reik naujo stipreko sūbui į mašino, monobloko jaučiu, ir komponentų. Tą JBL stiprą komponentam pabandysiu, arba vietiniam gezam prakalsiu, gerai jiem bus numeriam barškint :D
pradzioje iskarto siuliau nuo kito stipriako meginti pakurti :cheers: tiek kad buvo kas nepritaria.
siulau detis toki koks pas mane, as juo labai patenkintas, tik tau galios gali buti per daug. uztektu ir silpnesnio bei pigesnio.
Truemayhem
2008-11-14, 07:13 AM
Jo as irgi paskiau pasakiau kad stipras kaltas, atspejau :whistle: :biggrin:
Antra: keturkanaliui kad ir vienodai sureguliuosi kanalu gainus, hercus ir t.t. jai jis ne rankom rinktas (100% ne) tai jo isejimu galia ar daznis skirsis.
Pasekme: su iskraipymai dirbantis ir veluojantis subas. kodel turetu nuo galios skirtumo tarp kanalu poru iskraipymai ir velavimai atsirast?
porolonas1
2008-11-16, 06:06 PM
Pasekme: su iskraipymai dirbantis ir veluojantis subas. kodel turėtų nuo galios skirtumo tarp kanalu poru iskraipymai ir velavimai atsirast?
žmogaus ausis logaritmuoja suvokiamo garso lygio amplitudę. O žemus dažnius žmogus girdi blogiau.
Taip kad nelabai girdisi velavimai ar iskraipymai ypac ant galingo subo.
Bet pamegink silpnai dvieju riciu 13cm kolonelei, duoti skirtingas galias kiekvienai ritei, ir atsakysi pas sau i savo klausima.
nebutinai idealūs tie signalų lygiai turi buti, vienoda lygi duosi kiek išeina ir nebus sube jokių baisių iškraipymų. Apie dviejų ričių 13tukus čia kalba ir neina
radiotehnikas
2008-11-20, 08:57 AM
pabandyk ant stepro ijungt lpf ir atsunkt ta iki 320hz.
atvortke
2008-11-20, 10:28 AM
pabandyk ant stepro ijungt lpf ir atsunkt ta iki 320hz.
:nebandyk:gal pagalvok ką rašai retsykiais.
pabandyk ant stepro ijungt lpf ir atsunkt ta iki 320hz. užgros tada tikrai subas :silenced: