PDA

View Full Version : Garsiakalbiu remontas

ASAP
2008-10-08, 11:08 AM
Kur imanoma tai padaryti vilniuje ir ar apsimoka kazka daryti.????

Vaidusis
2008-10-08, 02:39 PM
Kaune tai prie KTU toks Vaclovas tvarko 860677562, teko bosą pervyniot 40Lt, laidukus link membranos nuo kontaktų pakeist 20Lt, daugiau nežinau....

ASAP
2008-10-08, 03:57 PM
O jusu manymu jeigu bando blerbti ir dar uzvedus auto is karto pradeda per garsiakalbi fonuoti (na ta prasme zysti), kur galetu buti problema? Beje pakeitus garsiakalbius fonavimas dingo

mantego
2008-10-08, 06:48 PM
O Jūsų manymu jeigu bando blerbti ir dar uzvedus auto is karto pradeda per garsiakalbi fonuoti (na ta prasme zysti), kur galetu buti problema? Beje pakeitus garsiakalbius fonavimas dingo

zyzti gali del nesureguliuoto stipro,arba laidai blogai pravesti, neatskirta srove nuo lineiku... :cool:

Black Scorpio
2008-10-08, 07:23 PM
O Jūsų manymu jeigu bando blerbti ir dar uzvedus auto is karto pradeda per garsiakalbi fonuoti (na ta prasme zysti), kur galetu buti problema? Beje pakeitus garsiakalbius fonavimas dingo

zyzti gali del nesureguliuoto stipro,arba laidai blogai pravesti, neatskirta srove nuo lineiku... :cool:

kur galetu buti problema? Beje pakeitus garsiakalbius fonavimas dingo

Black Scorpio
2009-08-20, 02:39 PM
Pabūsiu archeologu :D

Bet vat tokis klausimėlis pasistojo, kažin apsimoka tvarkyti garsiakalbį jeigu jis nėra sudegęs o tik susėdusi membrana? ta prasme keisti pačia membraną tik, ir ar aplamai toks dalykas iš viso daromas? :confused:

esmė tokia, kad man labai patinka dabar mano turimi priešbosiai, tik va bėda kad gyvenimo tai jie matę jau nemažai.... :rolleyes:

pontifikas
2009-08-20, 03:06 PM
mane tokios mintys kamuoja, kad nebus taip paprasta. nes reikės surasti lygiai tokias pačias membranas (o gal kokie rem. komplektai būna?). nes skirtingų gamintojų ir modelių membranų svoriai ir t.t. skirias. ar aš čia jau į pievas visiškai?
o nebūtų paprasčiau susirast priešbosius naujus tokius pat nusipirkt? beja, apie kokius čia komponentus kalba vyksta?

Black Scorpio
2009-08-20, 03:21 PM
mane tokios mintys kamuoja, kad nebus taip paprasta. nes reikės surasti lygiai tokias pačias membranas (o gal kokie rem. komplektai būna?). nes skirtingų gamintojų ir modelių membranų svoriai ir t.t. skirias. ar aš čia jau į pievas visiškai?
o nebūtų paprasčiau susirast priešbosius naujus tokius pat nusipirkt? beja, apie kokius čia komponentus kalba vyksta?
tai kad tokių pat naujų rasti visiškai neįmanoma :D cia kalba eina apie iš Jojo nupirktus Axiom WFX 165HP :)

neturiu nei žalio supratimo ko jie verti rinkoje, bet man jie patiko gana :)

pontifikas
2009-08-20, 03:24 PM
šioj vietoj mano mintys ir baigias :o

Artūras-M
2009-08-20, 03:46 PM
tai kad tokių pat naujų rasti visiškai neįmanoma :D cia kalba eina apie iš Jojo nupirktus Axiom WFX 165HP :)

neturiu nei žalio supratimo ko jie verti rinkoje, bet man jie patiko gana :)
Restauruoti vienareikšmiškai nor ir nežinau konkrečiai šių garsiakalbių, įkelk nuotraukas iš visų pusių. Kaip ir visi restauravimo/atstatymo darbai labai brangūs, tačiau nieko nepadarysi.

Ramūnas
2010-10-12, 01:31 PM
Noriu paklaust kokia kaina būtų pervinioti rites, garsiakalbis "ALPINE" 1.5kw/500rms sudegė rites, ir nežinau nuo ko.

magius
2010-10-12, 01:45 PM
Noriu paklaust kokia kaina būtų pervinioti rites, garsiakalbis "ALPINE" 1.5kw/500rms sudegė rites, ir nežinau nuo ko.

čia tai anekdotas,sudegė bosas ir nežinia dėl ko :D matyt per mažai garso buvo :D

Ramūnas
2010-10-12, 03:14 PM
čia tai anekdotas,sudegė bosas ir nežinia dėl ko :D matyt per mažai garso buvo :D

Būtent, kad nebuvo garsiai klausyta. : )

marijus
2010-10-12, 09:47 PM
nu jo, buna negarsiai . boso negirdi, bet matai kaip stogas kilnojasi :old:
o jei taip nedarei, tai gal stiprintuve reikia problemos ieskot. ar dar kazka buvai pajunges :confused2: ? o gal varza netiko ?

magius
2010-10-12, 10:37 PM
nežinau ar lietuvoje remontuojantys žemažnius pervyniodami rites naudoja kvadratines vielas,nes alpine tokios ir būna. teko klausyti remontuotą dviejų ričių alpiną,tai galiu pasakyt jis taip negrojo kaip anksčiau(kalbu ne apie galios ribas)

Ramūnas
2010-10-12, 10:48 PM
nu jo, buna negarsiai . boso negirdi, bet matai kaip stogas kilnojasi :old:
o jei taip nedarei, tai gal stiprintuve reikia problemos ieskot. ar dar kazka buvai pajunges :confused2: ? o gal varza netiko ?

stiprintuvas yra 1kw o bosas 1.5kw ir tai stiprintuvas 2omu ir nepilnai groja net, net nezinau kodel cia taip.

PonasX
2010-10-13, 12:09 AM
Tai kad subas 500W, o ne 1.5kW... Turbūt ir bus taip, kad užmaitinai stiprintuvo RMS'ais subo pikinį galingumą :D

Ramūnas
2010-10-14, 03:44 PM
subas gi 1.5kw - 500rms o ne 500w.

Jazzas
2010-10-14, 03:47 PM
:respekt::mad1::beer:

Black Scorpio
2010-10-14, 04:55 PM
subas gi 1.5kw - 500rms o ne 500w.

:mad1:

gal tu į mokyklą gryžk? galia kuo tavo manymu matuojama? kilogramais? :ku)

PonasX
2010-10-14, 09:03 PM
Rašyk geriau koks stiprintuvas (modelis), o tai dabar neaišku kokie ten vatai pas tave (gal jungi kokį mak plaktuką...).

edga1986i
2010-10-14, 09:27 PM
Makšitai su savo baisiniais iškraipymais ir belenkaip išpūstais vatais priverčia sudegti net ir gerus žemadažnius....

Ramūnas
2010-10-17, 09:48 AM
Rašyk geriau koks stiprintuvas (modelis), o tai dabar neaišku kokie ten vatai pas tave (gal jungi kokį mak plaktuką...).

Stiprintuvas prastas, "AGNUS" galia 1000w

Black Scorpio
2010-10-17, 11:51 AM
Stiprintuvas prastas, "AGNUS" galia 1000w
tai, kad šita gaidena kažin ar 400w/rms turi :mad1:

Darius.n
2010-10-17, 01:18 PM
Į tą pačią temą, kur ieškot problemos jei nuolat lužinėja laidai einantys nuo garsiakalbio(subo) kontaktu prie membranos? Stiprintuvas ESX signum, laidai lužinėja ir no-name subo ir JL audio...

tolka
2010-10-17, 01:28 PM
Į tą pačią temą, kur ieškot problemos jei nuolat lužinėja laidai einantys nuo garsiakalbio(subo) kontaktu prie membranos? Stiprintuvas ESX signum, laidai lužinėja ir no-name subo ir JL audio...
Arba tie laidai nekokybiški/netinkamo ilgio,arba jie nekokybiškai sulituoti.Dėl didelės difuzoriaus eigos ir vibraciju toj vietoj reikia tinkamai viską atlikti.

Darius.n
2010-10-17, 01:36 PM
Arba tie laidai nekokybiški/netinkamo ilgio,arba jie nekokybiškai sulituoti.Dėl didelės difuzoriaus eigos ir vibraciju toj vietoj reikia tinkamai viską atlikti.

Dėl no-name subo ten viskas aišku, bet kaip apynaujis (naujas pirktas šią vasarą) JL audio subas gali turėt tokią problemą???

tolka
2010-10-17, 07:42 PM
Dėl no-name subo ten viskas aišku, bet kaip apynaujis (naujas pirktas šią vasarą) JL audio subas gali turėt tokią problemą???
Arba jis grojo virš savo eigos galimybių ribų,arba buvo taisytas,gali būti ir gamyklos brokas...pasitaiko juk visko.Nedidelė čia bėda

Ramūnas
2010-10-18, 02:18 PM
tai, kad šita gaidena kažin ar 400w/rms turi :mad1:
O nuo ko galėjo sudegt? juk stiprintuvas silpnas.

va subo ritės.

http://www.ipix.lt/thumbs/48292242.jpg (http://www.ipix.lt/desc/48292242)

va dar noriu paklaust, kur balta ten taip pat turi būt ritės?

atvortke
2010-10-18, 11:39 PM
Na gal gali pasakyt kaip tu taip sugebėjai? aš vat 7.22kw paleidau į tris subus, ir jie neiškepė, tu gal ausų neturi? ar kaip suprast?

tolka
2010-10-19, 06:51 PM
na jei tiesiai į 12V ar iš stiprintuvo atėjo maitinimo įtampa...ne muzika abejoju ar taip galėjo padaryt.

KaTiS
2010-10-19, 07:52 PM
matomai gavo ilgą laiką daug iškraipymų iš stiprintuvo :) nepakako elektros, stiprekas ir taip silpnesnis už subą, gain max, bass boost max... taip ir būna :D

Ramūnas
2010-10-19, 08:03 PM
Na gal gali pasakyt kaip tu taip sugebėjai? aš vat 7.22kw paleidau į tris subus, ir jie neiškepė, tu gal ausų neturi? ar kaip suprast?

Tai tu man paaiškink dėl ko sudegė.. prie ko čia tos ausys... nesamones kalbi, aš noriu išpręst bėda dėl ko, tu čia man apie ausis kalbi..

Ramūnas
2010-10-19, 08:07 PM
na jei tiesiai į 12V ar iš stiprintuvo atėjo maitinimo įtampa...ne muzika abejoju ar taip galėjo padaryt.

būtent, sakau negarsiai buvo klausyta, važiuodamas namo klausiau ir nustojo grot, ir degesio kvapas iškart, iškart sustojau atidarau bagazine, iš dežės skyliu eina dūmai, tai greit viską atjungiau. nežinau jei bučiau neatjunges, ar vyktų tas degimo procesas toliau?

KaTiS
2010-10-19, 08:25 PM
vistiek stipritnuvas kaltas
arba blogai pervyniotos ritės buvo
dar galėjo ritės susiliest su kuomnors

bet kad tiek daug nudegtų tyliai klausant:confused2:

marijus
2010-10-19, 08:27 PM
o ką su stiprintuvu darei? bandei jam kažką kita pajungt, paklausyt ?
manau pirma reikia išsiaiškinti kodėl atsitiko bėda, o vėliau aiškintis kaip ją išspręsti neužlipus antrąkart ant to pačio grėblio :old:

radical
2010-10-19, 08:50 PM
sakau iskart kad stiprintuvas kaltas ,turejau toki ir man buvo uzsideges bet pats stiprintuvas ne bosas ,ismeciau ji lauk nenoriu kad kitakart masina sudegtu

P.s sorry del raidziu neturiu lietuvisku

Ramūnas
2010-10-19, 09:27 PM
o ką su stiprintuvu darei? bandei jam kažką kita pajungt, paklausyt ?
manau pirma reikia išsiaiškinti kodėl atsitiko bėda, o vėliau aiškintis kaip ją išspręsti neužlipus antrąkart ant to pačio grėblio :old:

stiprintuvas naujas, nieko nejungiau, pirmas kurį pajungiau "ALPINE".

Ramūnas
2010-10-19, 09:30 PM
vistiek stipritnuvas kaltas
arba blogai pervyniotos ritės buvo
dar galėjo ritės susiliest su kuomnors

bet kad tiek daug nudegtų tyliai klausant:confused2:

aš apie rites galvoju, nes pirkau tokį, ir sakė pervyniotos ritės jam. O gali paaiškinti kaip ritės dega? nu ta prasme pradeda svilt, ir nustoja grot, ir daugiau nebesvyla, ar pradėjo svilt, ir viskas sudega iki galo? Atsiprašau, kad klausiu tokių klausimų, tiesiog įdomus šis procesas.

omsonass
2010-10-19, 09:56 PM
aš apie rites galvoju, nes pirkau tokį, ir sakė pervyniotos ritės jam. O gali paaiškinti kaip ritės dega? nu ta prasme pradeda svilt, ir nustoja grot, ir daugiau nebesvyla, ar pradėjo svilt, ir viskas sudega iki galo? Atsiprašau, kad klausiu tokių klausimų, tiesiog įdomus šis procesas.
http://www.youtube.com/watch?v=B_PNQTw2kpA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=136XlUjqFwQ
http://www.youtube.com/watch?v=h4mbPzgvLbk&feature=related

Ramūnas
2010-10-19, 11:02 PM
http://www.youtube.com/watch?v=B_PNQTw2kpA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=136XlUjqFwQ
http://www.youtube.com/watch?v=h4mbPzgvLbk&feature=related

dėkuj, na dabar žinosiu

pharaon
2010-11-01, 10:38 PM
sveiki,
nuluzo linijinio laido galvos kistukas (tas nuluzes galas dar dabar stiprintuve yra..), ar atsirastu galinciu padet? Kaip suprantu cia reik keist ta antgali?

peris
2010-11-01, 10:42 PM
ar reikia keist nepasakys niekas nepamatęs to antgalio, tulpe jį vadinam. o tvarkyt, tai tereikia perlituot tikriausiai du arba tris laidus, žiūrint, kas per laidas

Jazzas
2010-11-01, 10:46 PM
ko gero magės antgalį reikės keisti, o su stiprintuvo lizde pasilikusiu antgaliu ir aš turėjau bėdų kažkada. Bet pasirodo problema labai lengvai buvo išspręsta, kai įlindau į stiprintuvo vidų ir iš vidaus išstūmiau tą pasilikusi kištuką lizde :D taip kad ir tau ta pati siūlau pabandyti :rolleyes:

pharaon
2010-11-02, 01:36 PM
ko gero magės antgalį reikės keisti, o su stiprintuvo lizde pasilikusiu antgaliu ir aš turėjau bėdų kažkada. Bet pasirodo problema labai lengvai buvo išspręsta, kai įlindau į stiprintuvo vidų ir iš vidaus išstūmiau tą pasilikusi kištuką lizde :D taip kad ir tau ta pati siūlau pabandyti :rolleyes:
taip, nulūžo taip vadinamos tulpės kištukas.
Tik nesuprantu, kam keisti grotuvo antgalį? Čia, kaip suprantu, reikia keisti pačią tulpę.

Tai ar atsirastų žmonių, galinčių padėt šiuo klausimu? (pasilikusį antgalį iš stiprintuvo pats ištrauksiu, reikia, kad kas tulpę pakeistų).

Linijinio laido gamintojas, jei neklystu, ZEALUM.