View Full Version : Kas yra bosas ?
Artūras-M
2004-11-28, 03:07 PM
Padiskutuokim šia tema. Pastaruoju metu pjaunuosi su kai kuriais Hi-End'ščikais apsimetėliais kai kuriuose forumuose. Man asmeniškai užknisa brukimas per prievartą savo sintetinio garso suvokimas, tai yra klausymas pagal kažkokius kanonus, kurie naudingi marketingui.
Man bosas yra labai svarbus ir labai svarbu kad būtų pačios apatinės dedamosios. Tai yra pagal mane sistema turi be vargo atkurti 16 Hz. Tas Hi-End'inis kalimas, plakimas, pukšėjimas man tikrai nepriimtinas, nes tai surogatas. Jeigu sistema nesugeba atgroti fortissimo didelės grupės instrumentų, nesugeba priversti ant kūno plaukelius pasistoti kai didysis būgnas eina į tiesiąją, tai tokią sistemą reikia tik su kirviu suskaldyti ir sukišti į pečių nesvarbu kiek ji kainuoja....
Taigi, man būtų įdomu sužinoti kolegų, bei forumo dalyvių nuomonę šiuo klausimu. Taip pat ką kas klauso, su kuo vertina savo sistemos gebėjimą groti. Geriausiai būtų konkrečiais diskų pavadinimais, takeliais, sekundėmis. Tokie diskai kaip EMMA, IASCA ir kiti nedomina. Jie yra beviltiški. Tai ne muzika, tai surogatas.
Anubis
2004-11-28, 04:18 PM
heh gera diskusija! na man tai labiausiai patinka toks bosas kuri dazniausiai girziu negru grojamojoje muzikoje nu zinot toks zemas stiprus ir gilus :-D . Jei taip pasakiau aisq. Dar patinka bosas kuri yra Nelly gabaluose. Na toks boso grojimas kaip USA mazdaug. Dar patinka pvz Blade garso takeliai 8)
siaip dar patinka toks nelabai galingas bosas kaip Depesh mode. Gali uzsukti garsa iki galo ir nebijoti kad gros negraziai.
Na tai vat tikiuosi tema supratau ir neprirasiau nesamoniu. :wink:
DEIVISC
2004-11-28, 07:15 PM
ar negalima mašinoje išvis be boso apsieiti, jei midbasai groja ganėtinai žemai, juk buitiniai haendšikai nepripažysta jokių bosų, ir buitinėse hi end kolonėlėse dažniausiai vyrauja 16cm, na max 20cm midbasai.
nu arturai, tu cia per giliau grybstelejai - masinose tokiu stebuklu nebuna, kaip kad surasei :) o jei buna - tai viena is simto - per kitas varzybas atsivesiu kirvi, ajsim teisybes ieskot :)))))
p.s. dabar pasiskaiciavau sportine deze, kad maksimalus jautrumas (ane?) pasislinko nuo 87 dB iki 105 (ir nuo 35 Hz prie 98 Hz:] :-D
Artūras-M
2004-11-28, 07:45 PM
ar negalima mašinoje išvis be boso apsieiti, jei midbasai groja ganėtinai žemai, juk buitiniai haendšikai nepripažysta jokių bosų, ir buitinėse hi end kolonėlėse dažniausiai vyrauja 16cm, na max 20cm midbasai.
Na nustok. Tai kam tada daromi galingi ruporai įvairiausių konstrukcijų ? ;) Čia hiendščikai marketingo aukos gaminasi namų kino kolonėles su 16 cm garsiakalbiais ir vadina tai Hi-End'u. Žmonių nereikia juokint. Pas mane mašinoj patį stovi 16 cm geri ir nepigūs midbosai su fs ~30 Hz, tai ką jau viskas? Blyn nors čia jūs nesvaikit dėl tokio Hi-End'o, užtenka omnitel.audio jau pjaunuosi su taburečių meistrais ;)
DEIVISC
2004-11-28, 10:47 PM
na o jei mašinoje 20cm midbosai su dar žemesniu rezonansu, vistik dėl subo reiktu pagalvot ar jis reikalingas :roll:
Artūras-M
2004-11-28, 10:57 PM
na o jei mašinoje 20cm midbosai su dar žemesniu rezonansu, vistik dėl subo reiktų pagalvot ar jis reikalingas :roll:
Normaliam klausymui, jau ir 16 užtenka. tačiau būna kartais momentų kai norisi kad valintų. O tada jau ...... :butthead:
muzotonas
2004-11-29, 01:04 AM
Nežinau ar tikrai 16 užtenka, ir didžiausia problėma, kad auto nėra povandeninis laivas kuris yra sandarus, todėl tikrai žemas bosas <30 Hz pabega.
Mirka.
Visishkai sutinku su Arturu-M. Mano supratimu bosas yra kai pvz. (nepykit kad vis ta EMMA remiuosi) 9 track'o vargonai ima pusti taip, kad plaukai ant nugaros shiaushiasi ;) Arba kai jauti kad idomiai svyruoja automobilio sedyne :) (cia kada <16 Hz).
Mariuss
2004-11-29, 04:31 PM
na o jei mašinoje 20cm midbosai su dar žemesniu rezonansu, vistik dėl subo reiktų pagalvot ar jis reikalingas :roll:
Normaliam klausymui, jau ir 16 užtenka. tačiau būna kartais momentų kai norisi kad valintų. O tada jau ...... :butthead:
Jo jo aš 100% už. Bet gerai kai pas jumis visus pioneer 0,5KW ar pan. O pas mane tai 10GD kaip subas dirba. :oops: :oops:
Gincė
2004-11-29, 05:22 PM
Man bosas yra labai svarbus ir labai svarbu kad būtų pačios apatinės dedamosios. Tai yra pagal mane sistema turi be vargo atkurti 16 Hz. Tas Hi-End'inis kalimas, plakimas, pukšėjimas man tikrai nepriimtinas, nes tai surogatas. Jeigu sistema nesugeba atgroti fortissimo didelės grupės instrumentų, nesugeba priversti ant kūno plaukelius pasistoti kai didysis būgnas eina į tiesiąją, tai tokią sistemą reikia tik su kirviu suskaldyti ir sukišti į pečių nesvarbu kiek ji kainuoja....
O kaip tada su tuo priekiniu bosu prie 16-20Hz? Gal dėl dėžės konstrukcijos ,gal dėl kitų priežasčių negaliu atvaryt žemo (30-50Hz ) net jei midbasus paleidžiu nuo 50Hz .
P.s kažkada skaičiau straipsnį ,mintis tame ar verta vargt dėl super žemo atkūrimo 16-25 hz. Buvo su pavyzdžiais įvairių įrašų, muzikinių įnstrumentų ir net gamtos reiškinių (griaustinio) su nuimtom dažnuminėm, tai kiek atsimenu nedaug instrumentų turi tuos super žemus ir dar įrašuose. Kažkukie ten japoniški būgnai (nežemiško dydžio) ir dar keletas... Tai va neprisimenu ar kalba ėjo apie tų dažnių dedamasias tik išvadoj rašė kad netiek daug ir yra reikalingi tie super žemi....
Aišku jei klasikoj reikalinga atgroti fortissimo didelės grupės instrumentų taip kad krėstų malonus šiurpas ir tai vienintelis sistemos trūkumas tai verta to siekti ir pasiekti bet kokiais metodais.....
Dar klausimėlis iškilo dėl bendro supratimo :ar būtina ir įmanoma kad tos dedamosios būtų atkuriamos automobilyje(kad ir 16 Hz) 0 dB, ar užteks -1,5 ,-2db. ir bus galima laikyt kad informacija apie super žemus atkuriama??? :-k
Artūras-M
2004-11-29, 05:33 PM
O kaip tada su tuo priekiniu bosu prie 16-20Hz? Gal dėl dėžės konstrukcijos ,gal dėl kitų priežasčių negaliu atvaryt žemo (30-50Hz ) net jei midbasus paleidžiu nuo 50Hz .
Dirbt reikia, darbas žmogų puošia ;) Na o jei ritai, tai žemas dažnis, mašinoj galim teigti žemiau 100 Hz yra nelokalizuojamas. Visa informacija apie tai kur stovi žemą dažnį sukuriantis instrumentas yra aukštesniuse dažniuose. Įsisavinkit šitą prašau, bet kaip, bet kokiomis pastangomis....
P.s kažkada skaičiau straipsnį ,mintis tame ar verta vargt dėl super žemo atkūrimo 16-25 hz. Buvo su pavyzdžiais įvairių įrašų, muzikinių įnstrumentų ir net gamtos reiškinių (griaustinio) su nuimtom dažnuminėm, tai kiek atsimenu nedaug instrumentų turi tuos super žemus ir dar įrašuose. Kažkukie ten japoniški būgnai (nežemiško dydžio) ir dar keletas... Tai va neprisimenu ar kalba ėjo apie tų dažnių dedamasias tik išvadoj rašė kad netiek daug ir yra reikalingi tie super žemi....
Ant muilo galima tą rašiusį......
Dar klausimėlis iškilo dėl bendro supratimo :ar būtina ir įmanoma kad tos dedamosios būtų atkuriamos automobilyje(kad ir 16 Hz) 0 dB, ar užteks -1,5 ,-2db. ir bus galima laikyt kad informacija apie super žemus atkuriama??? :-k
Reguliuodamas ar + ar - apačioj, kartu reguliuoji ar minkštai ar kietai groja 8)
Gincė
2004-11-29, 05:47 PM
:-k šiaip tai viskas priekyje ,kol vargonai nepakabina pačių žemiausių natų.... tada viskas ,nors :dauzau: bet tos natos ir groja iš galo....
Artūras-M
2004-11-29, 05:53 PM
:-k šiaip tai viskas priekyje ,kol vargonai nepakabina pačių žemiausių natų.... tada viskas ,nors :dauzau: bet tos natos ir groja iš galo....
Tai rodo, kad tavo subo kanalo kažkuri grandis pagamina labai daug harmonikų. Ir jos gadina lokalizaciją. Beje, dėl šito greičiausiai kaltas tavo P9. Pionieriai nuo kokių 98 metų nebesugeba susitvarkyti su žemu dažniu...
Gincė
2004-11-29, 06:00 PM
Va kur šuo pakastas.... Nu ką tada arba aukosiu tuos 2 taškus už gylį arba kalsiu naują dėžę į priekį....
P.s. Aš ir žiūriu ko ruseliai net su P9 grūda subus į priekį 8) ogi pasirodo ....
Nuo teorijos :smt024 į praktiką :arrow: :-({|= :rock: :?: :?: :?: :wink: .
Artūras-M
2004-11-29, 07:33 PM
Va kur šuo pakastas.... Nu ką tada arba aukosiu tuos 2 taškus už gylį arba kalsiu naują dėžę į priekį....
Nebus nieko gero manau. Reiktų Pionierių pakastruoti truputį ir psio :-D
Artūras S
2004-11-30, 09:45 AM
Man bosas yra labai svarbus ir labai svarbu kad būtų pačios apatinės dedamosios. Tai yra pagal mane sistema turi be vargo atkurti 16 Hz. Tas Hi-End'inis kalimas, plakimas, pukšėjimas man tikrai nepriimtinas, nes tai surogatas.Rašo Artūras M
Tai yra TAVO skonis ir tai tavo garso supratimas.Muzika subjektyvu ir kažkokio griežto standarto nėra .
Et ką aš čia šneku taigi pats viską puikiausiai žinai.
Artūras-M
2004-11-30, 01:06 PM
Tai yra TAVO skonis ir tai tavo garso supratimas.Muzika subjektyvu ir kažkokio griežto standarto nėra .
Yra rekomenduotinas standartas ir jis įvestas apie 50 pereito amžiaus metus, kai kalbama apie tikrovišlką muzikos pereteikimą. Tuo metu buvo nuspręsta, kad sistema turi atkurti 16Hz→16kHz dažnių diapaziną su minimaliiais nukrypimais, pageidautina +/- 3dB. Tie 3 dB yra ne iš oro traukti. Tokie standartai buvo taikomi rimtiem kino teatram, koncertų salėm ir tt. Praktiškai yra daryti tyrimai ir nustatyta, kad normalus žmogus nelabai jaučia 4 dB dažnuminių nukrypimų, tuo tarpu ekspertas įkanda 2 kartais ir mažiau. Taigi paimtas vidurkis → 3 dB. Šiaip sistema turi sugebėti atkurti tos patalpos kurioje buvo įrašyta aplinką. Jeigu ne, reiškia sistema kreiva. Čia žinoma maksimalistinis atvejis, tačiau jeigu drįstam paminėti sąvoką Hi-End, tai jau ir galvokim apie garsą tokį koks yra o ne dzinguliukus, kaip kad Robertas-G....
DEIVISC
2004-12-01, 11:40 PM
įdomu kuris automobilininis bosas gali atkurti iki 16hz? :shock:
Čia žinoma maksimalistinis atvejis, tačiau jeigu drįstam paminėti sąvoką Hi-End, tai jau ir galvokim apie garsą tokį koks yra o ne dzinguliukus, kaip kad Robertas-G....
Artūrai as nesuprantu kas tau del to Roberto darosi? ar jis su tavo zmona kazkada pabendravo tau nezinant ar kaip? ar tu pats cia kazkokias simpatijas reiski. Kazkaip beveik nebera tavo nei vieno pasisakymo kur jo nepaminetum? Gal tave didybes manija apsedo pries kitus(sumenkint kazka reikia). Zodziu man tox poziuris i kitus kazkaip nepriimtinas todel kuo tuoliau tuo labiau manau kad tavo patarimai gali buti labai subjektyvus. na cia mano nuomone, bet profui taip elgtis nederetu.
Artūras-M
2004-12-02, 12:27 AM
įdomu kuris automobilininis bosas gali atkurti iki 16hz? :shock:
Tau gal paieškot dažnuminių charakteristikų ? ;)
Artūras-M
2004-12-02, 12:49 AM
žodžiu man toks požiūris i kitus kažkaip nepriimtinas todel kuo tuoliau tuo labiau manau kad tavo patarimai gali buti labai subjektyvus. na cia mano nuomone, bet profui taip elgtis nederetu.
O tu ir nesinaudok mano patarimais, argi man nuo to blogiau ? Juo labiau kaip pastebi, man neįdomu juos tau duoti. Manau Robertas-G tau juos puikiai suteiks. Ir jis patenkintas ir aš ir tu. Valio draugai :-D
žodžiu man toks požiūris i kitus kažkaip nepriimtinas todel kuo tuoliau tuo labiau manau kad tavo patarimai gali buti labai subjektyvus. na cia mano nuomone, bet profui taip elgtis nederetu.
O tu ir nesinaudok mano patarimais, argi man nuo to blogiau ? Juo labiau kaip pastebi, man neįdomu juos tau duoti. Manau Robertas-G tau juos puikiai suteiks. Ir jis patenkintas ir aš ir tu. Valio draugai :-D
neesme kieno patarimo as prasysiu ir kas ji duos. bet nebutina kitu menkinti.
P.S. gali labai ir nesijaudinti taves patarimo neprasysiu. ir beje komponentus desiuos alpina, bet cia tikrai ne tavo nuopelnas(tiek jas girdamas gali belekam isiulyt, bet mano atveju tox sutapimas).
Gincė
2004-12-02, 01:15 PM
Taigi, man būtų įdomu sužinoti kolegų, bei forumo dalyvių nuomonę šiuo klausimu. Taip pat ką kas klauso, su kuo vertina savo sistemos gebėjimą groti. Geriausiai būtų konkrečiais diskų pavadinimais, takeliais, sekundėmis. Tokie diskai kaip EMMA, IASCA ir kiti nedomina. Jie yra beviltiški. Tai ne muzika, tai surogatas.
Kažkaip nutrūko diskusija. Užgrūzinai Artūrai visus su 16 Hz. :-D (čia ne lietuviška grupė)
Tai gal kas turi normalų (aišku žiauriai gerą) Įrašą:
Telarc CD -80041 Tchaikovsky/1812 Overture.
Rašo kad ten su patrankom šaudo .Dažnis iki 7hz. Čia jau reikalyngas Hi-End subas. Būtų įdomu paklausyt. Nors patrankos gali pašaudyt ir iš DVD ,manau kad su orkestru ir iš gero Cd turėtų grot fantatiškai. [-o<
vires
2004-12-02, 05:33 PM
Kažkaip nutrūko diskusija. Užgrūžinai Artūrai visus su 16 Hz. :-D (čia ne lietuviška grupė)
Rašo kad ten su patrankom šaudo .Dažnis iki 7hz. Čia jau reikalyngas Hi-End subas. Būtų įdomu paklausyt. Nors patrankos gali pašaudyt ir iš DVD ,manau kad su orkestru ir iš gero Cd turėtų grot fantatiškai. [-o<
7 herzai yra žmogaus baimės, nerimo dažnis. Ausis to negirdi, bet galva tipo jaučia. Jei toki paleisi per varžybas, prizus matysi kaip savo ausis :-D
Robertas-G
2004-12-02, 07:10 PM
16 Hz yra OK, neveltui viena lietuviska grupe taip vadinasi ;)
siaip automobilines sistemos juos atkuria, tai yra imanoma, ir jokiu Hi-End'u nereikia. kaip buvo mineta, nusiimkit daznine vienam ar kitam automobilyje - patys pamatysit :!:
Andrius Z.
2004-12-21, 01:07 PM
Bereikalo tu cia INXS ant Arturo-M nebruka jis tu Alpinu.. Zmogus dirba su sios firmos produktais.. todel gali geriausiai isakyti nuomone apie sy gamintoja.. Torek savo galva ant peciu ir pasirinksi teisingai.. O Arturo-M zodziose yra l.daug isminties tik sugebek tai isgirst.
pauliukas
2005-01-16, 04:02 PM
ARTURAS M "Tai yra pagal mane sistema turi be vargo atkurti 16 Hz. Tas Hi-End'inis kalimas, plakimas, pukšėjimas man tikrai nepriimtinas, nes tai surogatas. Jeigu sistema nesugeba atgroti fortissimo didelės grupės instrumentų, nesugeba priversti ant kūno plaukelius pasistoti kai didysis būgnas eina į tiesiąją, tai tokią sistemą reikia tik su kirviu suskaldyti ir sukišti į pečių nesvarbu kiek ji kainuoja.... " tai dabar nesupratau ar tai tokia sistema skamab gerai ar ne.nes minties nesupratau :) ?????
Tesla
2005-01-17, 12:35 AM
tai taip iseina, kad iki 300W klase yra nieko verta? nes pagal ta pasisakyma, reikia daug watu!
Gincė
2005-01-17, 12:43 AM
tai taip išeina, kad iki 300W klase yra nieko verta? nes pagal ta pasisakyma, reikia daug watu!
Kartais watus atstoja tinkamas žemadažnio garsiakalbio pasirinkimas ar subo dėžės tipas.
Tesla
2005-01-17, 12:55 AM
na taip sutinku. pas mane pati vos 140W paduota subui, bet subas jautrus ir deze fazikas.. kasdieniam klausymui pakanka, bet kartais norisi kad butu daugiau watu ir taip uzsukti, kad skrandis apsiversu... bet su vienu 10tuku didelio slegio nepadarysi
Gincė
2005-01-17, 12:59 AM
Ten kur gero greito Fortissimo didesniais subais kaip 25 cm.ir nekvepia...
Dar geriau kad jie būtų priekyje (pvz. 20cm . midbass arba 2X 16)
muzotonas
2005-01-17, 01:19 AM
Klases visos turi savo verte, tik blogiausiai, kad skirsto pagal vatus, o ne kaina, nes pigus vatai yra pigus o brangus yra jau kita kalba.
Mirka.
pauliukas
2005-01-18, 09:50 PM
tai biski nesupratau,tai tada kas skaitosi viso Fortisomo isgrojimas,nes cia biski pasimeciau?
Gincė
2005-01-19, 12:34 PM
Mano galva ne vien nuo subų priklauso ar atgros fortissimo . Nors jei čia kalba eina apie "kas yra bosas" tai kitus instrumentus kolkas galima palikt aptarimui kitose diskusijose. pvz.:"Kas yra fortepijono fortissimo"
Artūras paminėjo kad turi subas grot iki 16hz. Kiek suprantu ,reikia stengtis žemų kreivę išlaikyt be didelių rezonansų ir "pravalų" iki pat 16hz.
o kiek didžiojo būgno atgrojamos informacijos yra dar viduriuose? plius gerą įrašą su fortissimo dažnai lydi ir salės ar įrašimo patalpos reverberacija. Manau tai irgi daug įtakos daro fortissimo atkūrimui...(gal jei tiksliau kokį įspudį palieka klausomas įrašo fragmentas)Jei viskas tvarkoj ,va tada ir šiaušiasi plaukai ...
pauliukas
2005-01-19, 01:53 PM
tai tarkim pats fortisimo skaitosi dazniu atgrojimas nuo tiek iki tiek ar kaip?
Gincė
2005-01-19, 01:56 PM
Ir dažnių atgrojimas ir signalo užaugimo greitis (garso lygio) man tai taip atrodo,nes viena be kito fortissimo negali būt geras.
Arvydas
2005-01-29, 08:04 PM
Kaip matau, dauguma pagavot "kabli" ant tu 16 Hz :)
Gyvenime neesu mates, nei girdejes, kad dinamikas (na kalbekim tik apie automobilinius subus) realiai atkurtu 16 Hz. Realiai - abstrakti savoka. Jei difuzoriaus lakstymas aukstyn - zemyn 16 Hz daznumu, vadinamas atkurimu tai cia vel apsukriu gamintoju reklaminis triukas :) Geriausiu atveju prie 16 Hz "puciancio" subo, bus juntamas svelnus vejelis ir vibracija... 16 Hz. tai riba su infragarsu.... zmogus jei ir girdi toki daznuma - realiai jo nesuvokia. Be to infragarsas jau yra pavojingas ir sveikatai. Mita apie "16 Hz" galima butu palyginti su vienu straipsniu, kuri perskaiciau "Gramofone" Ten rase apie "Tannoy" super aukstadaznius garsiakalbius, kurie neva atkuria 100 KHz. Visa esme ta, kad sis aukstadaznis papildo bendra fona, pagyvina scena ir t.t.t bet tokio daznumo zmogus negirdi ! Paradoksas. Be to, mano nuomone siuos pokycius gal ir gali atskirti zmogus, turintis absoliutine ir itin astria klausa. O kiek cia tokiu, kurie gali pasigirti sia Dievo dovana ? Nors pats muzikine klausa nesiskundziu, bet man iki tokiu virazu dar toli grazu.
Taigi griztant prie 16 Hz. ir HAI ENDO temos, noriu pasakyti, kad atomobilyje apskritai negali buti jokio hai endo...juk vaziuojant girdimi pasaliniai triuksmai (variklio gausmas, kelio nelygumai ir t.t.t.t ) tai kaip galima butu girdeti tokias hi-end'o subtilybes masinoje - as neissivaizduoju :) Taigi, hi-end tema automobilyje, mano nuomone, yra be prasmes.
P.S. tas Tannoy aukstadaznis yra kaip papildoma komplektacija prie namu audio sistemos, o ne prie auto.
Artūras-M
2005-01-29, 08:34 PM
Gyvenime neesu mates, nei girdejes, kad dinamikas (na kalbekim tik apie automobilinius subus) realiai atkurtu 16 Hz. Realiai - abstrakti savoka. Jei difuzoriaus lakstymas aukstyn - zemyn 16 Hz daznumu, vadinamas atkurimu tai cia vel apsukriu gamintoju reklaminis triukas :) Geriausiu atveju prie 16 Hz "puciancio" subo, bus juntamas švelnus vejelis ir vibracija... 16 Hz.
Jeigu nesi girdėjęs, tai daug ir nekalbėk. Viskas priklauso nuo to, ar subą darai kad jis grotų taip žemai ar nedarai. Čia neina kalba ar galima padaryti, čia eina kalba apie reikalingumą tokio žemo dažnio ;)
Arvydas
2005-01-29, 09:02 PM
Tai sekmes Arturai beieskant Hi-end aukstumu ir 16 Hz. :)
Be to, idomu kiek yra irasu, kuriuose irasyta boso linija siekia 16 Hz.
Nebent bass test :) Ir kas pasikeis, jei priversi suba groti toki daznuma ? Neva Hi-endas bus ? Manau, kad nieko.... nebent Tavo klausa kaip Bethoveno :)
muzotonas
2005-01-29, 09:44 PM
Kadangi tu turi gera klausą ir supranti, kad 100 kHz negirdi žmogus, bet fizikos tu mokykloje turejai nedaug, ir nežinai kas yra harmonikos, kokie ju dažniai ir taip toliau.
Mirka.
pauliukas
2005-01-29, 10:49 PM
pvz pas mene namie stovi koncertine scene.grojimas taip skiriasi nuo masininio,kaip diena ir naktis.jeigu pas masinini zemuose bera tvarkos tik pustimas.tai tenai atvirsciai.asmeniskai man koncertinis 10 kartu geriau skamba uz masinini,bet cia tik mano nuomone.ir atkuria pas mane 16hz ir beveik ju jau nesijaucia,jauciasi tik virpuliai per kuna eina bet pati ausis to nesuvokia.mokykloje per fizika moke kad zmogus girdi 20-20000hz kaikuriuose vadovieliuose rase kad nuo 16-2000hz o dar kituose 18-20000hz,bet seip nuo 20-20000hz.ir zmogus 100000hz girdet negali.Arturai M mokykloje nemoke kas yra garmonikas,as fizika a lygiu ejau ir tikrai patvirtinu kad to nebuvo.gal galetum smulkiau kas yra garmonikas?ir pan.?
Artūras-M
2005-01-29, 11:10 PM
Tai sekmes Artūrai beieskant Hi-end aukstumu ir 16 Hz. :)
Be to, idomu kiek yra irasu, kuriuose irasyta boso linija siekia 16 Hz.
Nebent bass test :)
Esmė ne tame ar yra įraše ar nėra, esmė tame, kad sistema turi turėti rezervą. Tada ji gerai atkuria ir tai ką reikia.
trophy1
2005-01-29, 11:56 PM
to pauliukas:
teoriskai zmogus girdi nuo 20-20000hz,bet is tikruju skaiciau kad mazdaug iki 18500,ir tai tik jaunas zmogus,o kuo vyresnis,tuo daznis siaureja,cia ne as sugalvojau o rimti mokslininkai,kuo vyresnis,tuo daugiau issinesioja klausos padargai :D ,o girdima dazni galima pasitikrint ligoninej,kur klausa tikrina uzdaroj patalpoj uzdeda ausines ir leidzia ivairaus daznio signalus,rodos audiograma vadinasi,man dare,tai max buvo iki 16700hzir ne nuo 20 o nuo 34hz,o ultragarso ir infragarso zmogus negirdi,bet jis jau veikia zmogu fiziskai.cia gal nelabai i tema as,bet ka zinojau ta parasiau.beje tas tyrimas 37lt kainavo :evil:
TAdzhius
2005-01-30, 01:25 AM
taj namie gi gali toki tyrima pasidaryt:} pasiimi kokias ausines kur iki 20000hz kad peshtu be problemu ir lejdi sound generatoriu nuo mazhewsiu dazhniu ir matysi ka girdi ko nea;] ir 37lt ant alaus :-D
Audrius
2005-01-30, 03:06 AM
kas yra bosas ir panasiais klausimais , manau kad neverta gincytis , nes kiekvieno muzikos suvokimas yra skirtingas : skirtingas suvokimas apie aukstus , vidurius ir zemus - todel cia gincytis nera nei prasmes nei tikslo.
Arvydas
2005-01-30, 09:59 AM
Arturai, pritariu Pauliukui. Jei pasidometum, tai mokykloje tokiu dalyku nemoko ir net neuzsimena. Kas yra harmonikai, daugiau maziau zinau, o kas garmonikai dar kol kas nezinau.
pauliukas
2005-01-30, 10:18 AM
trophy tad pas tave gera jautri klausa.ydomu pas mane kokia? :) seip sita info zinojau.speju tokios klausos patikrinimo nedaro bet kur,reikia spicialiai eiti.o seip rimtai tai kas yra garmonikas?
pauliukas
2005-01-30, 10:28 AM
taip rezerve tai turi buti,bet as pilnai ir neisnauduju to 16hz tai 20 arba 18hz nes ir taip parkete jau tarpai gan didoki vietomis :D
trophy1
2005-01-30, 08:21 PM
siap del idomumo-is pradziu su ausinem generatoriaus garsus leidzia,o paskui kazkokia nesamone deda prie kaukoles kaulo ir vel leidzia,gal puse valandos sedejau :-D
AudrunasV
2005-01-31, 12:22 AM
Ir vistik yra zmoniu - kuriem vis dar idomu dazniai.. Ir bando ant saves! jega! :twisted:
Nu duosim paklausyt! :twisted:
pauliukas
2005-01-31, 04:44 PM
Audrunas Venskaitis ka turejai omenyje?tiksliau truputeli.
Svajūnčikas
2005-01-31, 05:12 PM
http://www.nch.com.au/tonegen/
Parsisiųskit ir pažaiskit su generatorium, gal bus daugiau aiškumo. Beje, geras bajeris buvo: nustačiau 18kHz ir paleidau per kompo gargalus, nu cypia šlykščiai atrodo galva plyš.... O šalia sėdintis meistras žiūri į mane ir sako "aš nieko negirdžiu" :-D :D :-D Va taip va :!:
Robertas-G
2005-01-31, 05:26 PM
jau neblogai ;)
as su analogisku atveju susiduriau kazkada univere per laboratorinius, kai pagyvenes destytuvas rode kaip senstant nesigirdi auksti dazniai, ir pats ta labai akcentavo! mes jaunimas girdejom puikiai, o jis nieko... ;)
trophy1
2005-01-31, 06:40 PM
to Audrunas
Ir vistik yra žmonių - kuriem vis dar idomu dazniai.. Ir bando ant saves! jega!
Nu duosim paklausyt!
tai cia galvoji kad del prikolo ejau ? :smt064 :smt098 del mano darbo pobudzio kai reikia pereiti med.komisija tai nori nenori sodindavo tikrint,del triuksmingos aplinkos,cia reik but gerai paciuozus kad paciam sugalvoti eit tikrintis+dar ir pinigus moket :smt031
pauliukas
2005-01-31, 10:04 PM
Dekui Svajuncikas.trophy leisk paklausti,koky darba dirbi?jeigu taves to reikalavo.
AudrunasV
2005-02-01, 11:21 AM
Padarysim automobily - kad zmones visus daznius savo kunu pajustu..
Apie girdejima jau net ir nekalbam!
pauliukas
2005-02-01, 05:01 PM
va butent man ir nelabai patinka masininis soundas.nera tvarkos muzikoje :)
Artūras S
2005-02-03, 09:02 AM
Pratesiant šią temą siūlau pakalbėti(apie žemiausius Hz daug maž aišku)apie boso ataką,spalvinimą, kokie garsiukai natūraliausiai atkuria žemą registrą.
Arvydas
2005-02-03, 11:08 AM
Kalbant apie garso atakas...
Pazistamas is JAV parsiveze Cervin Vega "Stroker".
Tai va....sumontavo i sedana - i A6 seno modelio... nu ka zinau... pagal mane tikrai labai tikslus bosas... kuomet paziuri i difuzoriu, tai sis vos vos juda (tarsi koks koncertinis dinamikas), nesigirdi nei jokiu velavimu, nei jokiu pravalu... koki nori zanra palesik, vistiek savo atgroja... tikrai saunus subas, gal cia taip yra del jo specifines konstrukcijos... net nzn.
sauliukas
2005-03-22, 04:40 PM
Arturai-M paklausyk mano patarimo ir nueik i belcanto parduotuve prie muzikinio teatro ir rasyk kad tau uzleistu tikras Hi-ENdines koloneles su A klases stipriumi,bei gerais laidais ir manau isgirsi muzikos naturaluma.o tu susidejas D klases stepra su tipo brangiais komponentais ir nebaubenciu bosu tai jau pas tave cia skaitai Hi-endas?
Artūras-M
2005-03-22, 06:04 PM
Artūrai-M paklausyk mano patarimo ir nueik i belcanto parduotuve prie muzikinio teatro ir rasyk kad tau uzleistu tikras Hi-ENdines koloneles su A klases stipriumi,
Tai kad ten nėra ką klausyti ;)
Arvydas
2005-03-22, 06:17 PM
Artūrai-M paklausyk mano patarimo ir nueik i belcanto parduotuve prie muzikinio teatro ir rasyk kad tau uzleistu tikras Hi-ENdines koloneles su A klases stipriumi,
Tai kad ten nėra ką klausyti ;)
Ot pokstininkas ;)
muzotonas
2005-03-23, 11:13 AM
Artūrai-M paklausyk mano patarimo ir nueik i belcanto parduotuve prie muzikinio teatro ir rasyk kad tau uzleistu tikras Hi-ENdines koloneles su A klases stipriumi,bei gerais laidais ir manau isgirsi muzikos naturaluma.o tu susidejas D klases stepra su tipo brangiais komponentais ir nebaubenciu bosu tai jau pas tave cia skaitai Hi-endas?
Tu matei pas ji D klases stiprintuva? galimas variantas tik labaiu tiketina, kad lentynoje.
Mirka.
sauliukas
2005-03-23, 03:00 PM
man cia toks ispudys kad jusu tuose masinose idealiai groja? nes jums visur kitur nieko gero? bet jauciu per ilgai sedit tuose savo masinose?? nueikit kada pasiklausyt tikro orkestro ar siaip klasikines muzikos? gal ten jums irgi nera ka lyginti su jusu auto aparatura??:)
pauliukas
2005-03-23, 04:41 PM
va cia sauliukas pritariu 100%.masinoje niekaip negali graziai atgroti.
http://www.royaldevice.com/custom.htm#THE%20REAL%20TOTAL%20HORN
pasiskaitymui apie zemu dazniukambary ;)
gal kas sugalvos pasistatyt toki....
Arvydas
2005-06-05, 10:49 PM
no coments :)
Na mano ausys dar nesugadintos ir kai grojo 22,5 Khz girdejosi spengimas :) paskui pasukus dar irgi girdejosi, bet labai silpnai... koloneles tos isgroja iki 30000 Hz. tiesa mano dedes suniui nelabai patiko kai pasukau virs 25000 :)
Parsisiųskit ir pažaiskit su generatorium, gal bus daugiau aiškumo. Beje, geras bajeris buvo: nustačiau 18kHz ir paleidau per kompo gargalus, nu cypia šlykščiai atrodo galva plyš.... O šalia sėdintis meistras žiūri į mane ir sako "aš nieko negirdžiu" :-D :D :-D Va taip va :!:
Amigos
2005-10-14, 04:04 PM
Nu cia jau virs visko toks projektas :shock: :shock: :shock:
Pagal gargalu skaiciu kambaryje tai turbut kiekvieno genio svajone :-D
Paskaiciuoti Watus ir drasiai rankenele iki dugno pasiileides koki bumcika :-D
Tik idomu ar liktu patenkintas garsu :roll: turbut plaktuku nekaltu niekas jam per galva :twisted:
Arunas B
2007-01-16, 07:27 PM
)
[/quote]
Siandiena uzsimeciau si cd pasiklausut tai tos patrankos vos man infarkto neivare :smt103 tik po laiko aprasyme perskaiciau kad reikia atsargiai su garso lygiu si cd klausant. Ispudi paliko nebloga.
Artūras S
2007-01-16, 08:40 PM
CD PCM formatu atkuria nuo 20Hz iki 20KHz .7Hz ten tikrai nebuvo ir būti negalėjo.ir 22,5Khz taip pat nebuvo.
Artūras-M
2007-01-16, 09:42 PM
CD PCM formatu atkuria nuo 20Hz
Nori pasiginčyt ? :D
Artūras S
2007-01-16, 10:37 PM
Na taip deklaruoja visur.Gal ko nežinau.Manau tik akustiškai gali atsirasti žemiau 20Hz.Įraše ne.
Artūras-M
2007-01-16, 11:31 PM
Na ne. Nėra jokių kliūčių į kompaktą įrašyti/iš jo atkurti ir 1 Hz ar 0.1 Hz. Visos kliūtys yra tik analoginėje dalyje, kur įsivelia pereinami kondensatoriai. Su aukštais yra problemos kompakte...
Phoneix
2007-02-13, 06:50 PM
perskaiciau sita straipsni ir apsigalvojau rasyt ce savo posta :oops: Bet pasidariau daug protingesnis :smt023
ghetto
2007-02-15, 11:27 AM
Artūrai-M paklausyk mano patarimo ir nueik i belcanto parduotuve prie muzikinio teatro ir rasyk kad tau uzleistu tikras Hi-ENdines koloneles su A klases stipriumi,bei gerais laidais ir manau isgirsi muzikos naturaluma.o tu susidejas D klases stepra su tipo brangiais komponentais ir nebaubenciu bosu tai jau pas tave cia skaitai Hi-endas?
tai kad ten tikrai nera ka klausyt :)
geriau butu i tikra orkestra isisukt :)
Artūras-M
2007-02-15, 01:41 PM
perskaiciau sita straipsni ir apsigalvojau rasyt ce savo posta :oops: Bet pasidariau daug protingesnis :smt023
Veltui apsigalvojai. Kaip tik diskusija ir prasideda tada, kai jau žmogus darosi protingesnis ;)
Gincė
2007-02-15, 02:01 PM
Veltui apsigalvojai. Kaip tik diskusija ir prasideda tada, kai jau žmogus darosi protingesnis ;)
:smt023 Taip ,nes kas nesigavo man 2004 su pioneer ,tas gavosi 2005 :supz:
Tik visai buvau pamiršęs šią daugeliui aktualią temą :smt020