PDA

View Full Version : kaip sureguliout

mind25
2008-10-20, 12:04 PM
Turiu alpine swr 1022 suba uzdaroj dezej,stiprintuvas jbl gto 7001,kap normaliai sureguliuot HP ir LP crosoverius ant stiprintuvo.

atvortke
2008-10-20, 02:15 PM
iš klausos geriausia

Stereo
2008-10-22, 08:44 AM
arba lp filtra nustatant 80-100 hz dazniu juostoje.mano nuomone

JoJo
2008-10-22, 09:59 AM
Subui hp nereik....lp apie70-60

Vaidusis
2008-10-22, 03:08 PM
šiaip teoriškai LP statosi iki 150Hz, čia jau priklauso kiek ir ko tau reikia, bet teoriškai dar iki 100-150Hz turėtų neit nustatyt garso lokalizacijos, o to ir siekiama, kad žemi grotų "per priešbosius" o ne iš bagažinės...

manacas
2008-10-23, 04:06 PM
iš klausos geriausia

kai zinai kaip turi groti :) bet is dalies suzinosi tik eksperimentu keliu... :) ziurek kaip tau graziausiai skamba ir tiek :) pasukinek, pavazinek, vel pasukinek ir vel pavazinek :))) as taip vos ne kelis menesius vazinejaus :D ir tai nzn kaip geriausia kolkas.... cia zmones ne vienerius metus tuo uzsiimineja, taip kad, temos autoriau, teks pereit ta kelia, niekur nedingsi :)

Black Scorpio
2008-10-23, 08:53 PM
ka zinau, pas pvz pas mane iki 50Hz groja tik :biggrin: o toliau jau komponentai lengvai kabina :partyman:

Vaidusis
2008-10-23, 09:00 PM
ka zinau, pas pvz pas mane iki 50Hz groja tik :biggrin: o toliau jau komponentai lengvai kabina :partyman:

Pas mane ir ~50-60Hz kirtimas tiek bosui tiek komponentam padarytas kad mažiau kraipytų garsiau klausant

Kumelys
2008-10-23, 09:37 PM
Derink taip, kad būtų mieliausia ausiai :). Jokie konkretūs parametrai nebus tiksliau. Be to daug kas priklauso ir nuo garsumo. Tokiu atveju jeigu stipro valdymas išvestas į panelę, tai pagal garsumą gali ir striprą paderint. Nes vėlgi dažnai grojant tyliau labiau tinka vieni nustatymai, o garsiau kiti. Gali žinoma taikyti į aukso vidurį, bet gali ir individualiai nustatinėt. Teko neseniai parduotuvėje matyt tokį daiktą, kuris pagal magnetoloje nustatytą garsumą atitinkamai keičia ir stiprintuvo parametrus. Gaila kad brangus toks daiktas buvo :)

manacas
2008-10-24, 02:55 PM

gerai :) kaip atpazinti nuo keliu hercu groja mano komponentai? gamintojas raso, kad nuo 60, bet kaip tai praktiskai patikrint?

Litovcas
2008-10-24, 03:05 PM
o pvz pabandyt speaker testu kokiu...? yra parsisiust per dc arba ed2k. arba kazkur buwau rades progse kompui kur sugeneruoja norima daznio sinusoide..isirasai tada i cd tokia ir klausai nuo kada groja...nuo kada smirda :D :angel:
p.s.kaip man aiskino vienas draugelis kad ilgai klausyt tokiu testu negalima nes galima rite koloneles sudegint :) nzn ar cia tiesa...

atvortke
2008-10-24, 04:55 PM

gerai :) kaip atpazinti nuo keliu hercu groja mano komponentai? gamintojas raso, kad nuo 60, bet kaip tai praktiškai patikrint?
reikia pamatuoti dažnuminę charakteristiką automobilyje.

manacas
2008-10-24, 06:00 PM

gerai :) kaip atpazinti nuo keliu hercu groja mano komponentai? gamintojas raso, kad nuo 60, bet kaip tai praktiškai patikrint?

Ar namu salygom tai imanoma? kokios programines ir aparatines irangos reikia?

JoJo
2008-10-24, 08:40 PM
cd disko su yrasu :biggrin:

atvortke
2008-10-24, 09:02 PM

Ar namu salygom tai įmanoma? kokios programines ir aparatines irangos reikia?
reikia įrangos skirtos matuot RTA ir tinkamo signalo.