PDA

View Full Version : Lietuviskas Car Audio zurnalas !

UNDER
2004-03-08, 12:04 AM
Sveiki !
Su dideliu pavydu ziuriu i uzsienietiskus car audio zurnalus ir galvoju, negi mes lietuviai esam blogesni, kodel pas mus nera tokiu zurnalu. Negi neatsirastu pas mus apie ka rasyt ? Tuo labiau, kad visas sitas reikalas vis labiau populereja, ir praktiskai tapo manija jaunimo tarpe.
Taigi siulau jums padiskutuot sia tema. Ir is vis kaip jus galvojat, ar toks leidinys reikalingas ?

AudrunasV
2004-03-08, 09:07 AM
Leidinys gal ir reikalingas. bet Daugelis ish Jusu skaitot "Car Music", "Avtozvuk". Zurnalui leisti reikia pinigeliu. Toks zurnalas kaip "Gramofonas" kuris leidziamas 4 kartus per metus - nekas manau butu. Reikia dazniau. Bet cia jau leshu klausimas....
Na jei kas turit kokiu minciu - destykit .... gal ka ir sugalvosim.

Artūras-M
2004-03-08, 09:46 AM
Taigi siūlau jums padiskutuot šia tema. Ir is vis kaip jus galvojat, ar toks leidinys reikalingas ?

Mano gilius įsitikinimu, toks leidinys dar Lietuvoje nereikalingas. Lietuvoje dominuoja vogtos įrangos pirkimas. Kol tūlas lietuvis nesuvoks, kad pirkdamas vogtą daiktą plėtoja vagių verslą, tol tokio žurnalo atsiradimas bus automatiškai pasmerktas pražūčiai. Žurnalas bet kuriuo atveju negali gyventi vien tik iš idėjos. Reikalingi gana nemaži pinigai, kad išlaikyti bent trijų - keturių asmenų redakciją, turėti pakankamai organizacinių lėšų ir tt. Labai geras pavyzdys yra Gramofonas. Miręs nuo pat pradžios. Jeigu atvirai, tai nors ir dirbu šioje srityje, tačiau nepirkau nei vieno numerio. Ir tai ne todėl, kad man gaila pinigų ar nesidomėčiau kas darosi. O todėl, kad ten pateikta informacija manęs kaip profesionalo visiškai nedomina. Absoliuti populistika.... Reklama žurnale taip pat bus perkama tik tada, kai importuotojai jaus išleistų pinigų naudą. Dabar prekybinių apimčių paaugimą jaustų tik vagys....

UNDER
2004-03-08, 05:07 PM
Visiskai nesutinku su Arturu, kad toks leidinys pagyvintu tik vogtu prekiu pardavimo apimtis. Beje nemanau, kad tokio leidinio tikslas yra vien tik populerinti viena ar kita preke. Del Gramofono, tai as irgi nesu nei vieno pirkes ir nesiruosiu pirkti.
Tas menamas leidinys, mano giliu isitikinimu turetu buti panasus i rusiskus zurnalus, kuris pristatytu viena ar kita sistema, manau atsirastu norinciu pasireklamint firmu ir bent jau i menesi pora tokiu sistemu pristatytu. Gal koks nors pasidaryk pats skyrius galetu atsirasti, ir aisku produktu testai, nesaliski ir teisingi.
Garso aparaturos pardavejai pajaus idetu pinigu nauda, tik tada, kada nustos kisti pirkejui viena ar kita brenda, bus nesaliski ir stengsis padet pirkejui, patart kaip butu jam geriau ir stengsis atvezt nauju prekiu visokiom kisenem ir giliom ir nelabai.
Aisku pinigai yra sunkus klausimas, gal but reiktu tik pradinio kapitalo isleist bandomaji tiraza o paskui manau jis tikrai atsipirktu.
Dar viena mintis apjungti car audio ir tuningo zurnala i viena, tada jis butu dar populeresnis, tuningas irgi smarkiai populereja, dar didesnis kiekis zmoniu butu sudomintas.

Aiwaras
2004-03-08, 06:11 PM
dėl Gramofono, tai aš irgi nesu nei vieno pirkes ir nesiruosiu pirkti.
Tas menamas leidinys, mano giliu isitikinimu turėtų buti panašus i rusiskus zurnalus, kuris pristatytu viena ar kita sistema, manau atsirastu norinčių pasireklamint firmu ir bent jau i menesi pora tokiu sistemu pristatytu. Gal koks nors pasidaryk pats skyrius galetu atsirasti, ir aišku produktu testai, nesaliski ir teisingi.
Under, Is tawo zodziu galima spresti, kad nesi rankose laikes Gramafo :"mano giliu isitikinimu turėtų buti panašus i rusiskus zurnalus" Tad neklaidink zmoniu.
Gal jum profam ten slamstas, bet man kaip dar pradedanciajam ten super zurnalas. Iki jo skaitymo man dauk maz egzistawo tik "turgine" aparatura. Dabar pradedu wertinti nauja produkta. Beja ten yra ir skilciu kurias galima apibudinti tawo zodziais: "pasidaryk pats"
Ten ir reklama bent mano supratimu nekisama kiekwienam sakiny kaip pvz. : "audio & video pasaulis" zurnale.
Tai kad jis pasirodo retai man yra tik subrandinto rezultato zenklas. Reikia dziauktis, kad nemala sudo kas menesy. Nenorekit, kad katik gimes paukstis skaraidytu kaip vanagas.

Mindaugas
2004-03-08, 09:17 PM
manau toks puslapis jau egziatuoja tai EMMA.lt Tik ji reiketu patobulinti.
Ir tai visishkai atsotu zurnala. Manau 90% besidomontys CarAudio turi ir moka naudotis internetu. Tad kam tas popierinis leidinys?
Bet klausimas tik kitas. Kas tuo uzsiims?
Vel viskas pakibs ant 1-3 entuziastu peciu? Kas jiems mokes? Labdaros laikai seniai jau baigesi. WWW manau pats geriausias budas. Jame lygiai taip pat kaip ir siulomam popieriniame
butu galima pristatineti instaliacijas, testus ir naujus produktus.

muzotonas
2004-03-08, 10:17 PM
Na del gramofono tai nezinau na apie aparatyra tai jie nelabai raso, bent mano akimis ziurint. Bet juos reikia pagirti uz tai, kad aplamai kazka daro. Norint leisti kazkoki leidini ir kad jis butu nesaliskas tai reiktu, kad jis issilaikytu didziaja dalimi vien tik is pardavimu o ne reklamos. Nes tas kas uzsako reklama nebus patenkintas jeigu apie jo produkta bus kazkas negero parasyta. Manau dar leidinio mums labai nereikia, nes musu asocijacija dar pati gerai sluboja ant keliu zmoniu peciu. Kai reikalai pajudes tai tada galima bus kazka pagalvoti o dabar tai reikia jeigu liaudis nori tai padaryti skilti kurioje butu tai daroma.
Mirka.

UNDER
2004-03-08, 11:33 PM
Aiwarai, tu nesupratai manes, as kalbejau ne apie gramofona, kad jis turi buti panasus i rusiskus zurnalus, o apie menama zurnala, apie kuri cia diskutuojam, kas jame turetu buti.
Beje nemanau, kad jo pasirodymas kas 4 men. yra jo brandos zenklas, paprasciausiai gal neturi apie ka rasyti.

NTX
2004-03-09, 12:01 AM
Man jau senai nors sukurti lietuviska analoga "Avtozvuk" arba kazko panausaus. As buvau net jau sukures pilnai zurnalo projekta ir pradejau ieskoti remeju, deja bet niekas nesutinka remti siuo projekto. As manau lietuvos zmones toks zurnalas yra reikalingas kuri butu kirtas beveik vien automobiliniai garso aparaturai, bet deja tai kainuoja didelius pinigus, ir manau kad si mano ideja jau pasmerkta. Dabar turiu tokia minti sukurti interneti puslapi, kuriame butu beveik viskas tas pats kaip ir zurnale, bet man kila tokia mintis ar sutiks zmones (imones) kurie uzsiema garso aparatura padeti mums su informacija, kuriuos labai reikia mano idejai. Siap www noreciau kad mazdaug butu tokios temos: 1. Instaliacija (lietuvos ir uzsienio automobilines garso bei vaizdo instaliacijos) 2. Testai (ivariu koloneliu, stiprintuvu ir t.t. testavimas ir isvadu pateikimas) 3. Pasidarik pats (elementariu garso aparaturos instaliacijos pamokos) nu ir dar keletas temu apie apasaugos sitemes ir tuninga. Dar mnau reiktu koki foruma prideti. Nes kazkaip labai truksta profesionalios informacijos vienoje vietoje, labai sunku lakstiti is vieno i www i kita. O toks projektas butu gerai lankomas ir turetu dideli populiaruma (tai mano nuomone).

Aiwaras
2004-03-09, 09:25 AM
Na Under jei nesupratau tai atsiprasau.
Nemanau, kad gramafas neturi apie ka rasyti, pats pagalwok ar lengwa yra leisti keliems zmonems zurnala kai reikia perklausyti pustuziny sistemu (Kad pilnai susigywenti sistema ir bent kiek ja pazinti toli grazu sawaites neuzteks) o zmoniu tik keletas. Perklauses ir ywertines sistema negali iskart sokti prie kitos, nes tuoj galwoj bus chaosas. Poto dar redagawimas, dizainas, maketawimas, remeju paieska. Beto dar yra Muzikos, filmu perziuros...? Cia titano darbas nedidelei grupei zmoniu. manau geriau reciau, bet brandu dalyka.

AudrunasV
2004-03-09, 07:15 PM
Dziugu, kad tiek zmoniu isivele i shia diskusija. Bet kaip matote- diskutuoja beveik tie patys zmones. Manau, NTX ideja yra realiausia. Tik va - kas ir kur testuos? Cia irgi darbas ir nemazas... manau geriausia tobulinti musu puslapi....

NTX
2004-03-09, 08:51 PM
Kaip manote apie toki dalika kaip informacijos naudojimo ir zurnalu "Avtozvuk" ten juk yra garso aparaturos paliginimu bei testu. Manau butu galima tokiu straipsiu publikuoti lietuviu kalba. Ne visiems zmones yra lengva ir patogu skaititi straipsnius rusu kalba o ypac jaunesnio amziaus. Siap manau internetinio puslapio kurimas siuo metu yra realiausias varianta skatinti zmones duometis garso aparatuta, bet reiktu pritraukit prie siuo projekto visas arba beveik visas Lietuvos garso aparaturos montavimo imones, kad jos noriai dirbtu su mumis ir teiktu mums savo informacija (apie naujus produktus, naujausius ju darbus ir t.t.)

Aiwaras
2004-03-09, 09:17 PM
Wa cia tai pritariu wisom keturiom NTX, nes esu vienas si to jaunimo kuriam rusu kalba nesuprantama. O ziniu norisi.

UNDER
2004-03-09, 11:51 PM
Na isvada aiski, kol kas pas mus isleisti auksto lygio zurnala yra nerealu, gal kada nors ateityje gims toksai leidinys. O viena galiu prizadet, islosiu aukso puoda, tikrai isleisiu toki leidini :lol:
Manau kad versti rusiskus straipsnius tikrai gera mintis, jei atsirastu kur juos talpint, galeciau tuo uzsiimt, su rusu kalba man problemu nera.
Is to kilo dar viena mintis, nekurti naujo zurnalo, o versti ir tirazuoti avtozvuka, su ju pagalba. Juk daugelis moterisku zurnalu taip daro, Cosmopolitan pvz. Kaip manot nepralystu tokia ideja ?

AudrunasV
2004-03-10, 12:32 AM
Bet ka daryti - reikia pinigeliu... Zinoma - gali isversi viena ar du straipsnius.... bet jei reiketu visa zurnala.... pazaliuosi.. :lol: o ten - reklamos irgi nemazai... kaip ir visur.... su testais....

NTX
2004-03-10, 01:05 AM
Siap mano ideja butu tokia: reikia arba tobulinti sita www (dariti nauja dizaina, ir deti cia visa informacija) arba kurti visiskai nauja internetini puslapi. Bet velgi reikia serverio arba lesu kad gauti viena serveryje. Manau vertimas is Avtozvuk straipsiu i lietuviu kalba tai vienas is geriausiu siuo metu esanciu variantu, ir talpinti tuos straipsiu i interneta, bet dar reiktu ir savus straipsius rasyti apie lietuvos imones ka juo daro, ka padare tai butu ir joms nebloga reklama. Taigi reikia surasti zmoniu kurie noretu ir galetu pradeti judinti si projekta is mirties tasko.

Artūras-M
2004-03-10, 11:04 AM
Bet vėlgi reikia serverio arba lesu kad gauti viena serveryje./quote]

Serveryje vietos pakanka viska. Artimiausiu metu bus keistas diskas, tai apskritai padidės iki 80 GB. Diskas jau guli kokie trys mėnesiai, reik tik perkelti sistemą.

[quote="NTX"]
Manau vertimas is Avtozvuk straipsiu i lietuviu kalba tai vienas is geriausiu siuo metu esanciu variantu, ir talpinti tuos straipsiu i interneta, bet dar reiktų ir savus straipsius rasyti apie lietuvos imones ka juo daro, ka padare tai būtų ir joms nebloga reklama..

Čia nėra taip paprasta. Norint daryti vertimus, reikia gauti leidimą iš Avtozvuk. O apskritai ar daryt vertimą ar rašyti naują straipsnį, tai net ir nežinau kas lengviau ;)

Gincė
2004-03-10, 02:22 PM
Vyručiai negi neužtenka vertimų "specializuotuose lietuviškuose automobilinės tematikos žurnaluose"? Kai kurie straipsniai išversti beveik pažodžiui. Beje būna kad paskaičius "mokomuosius" :lol: straipsnius pradedantiems tik dar daugiau klausimų kyla :shock:

Petras Valiusaitis
2004-03-12, 08:29 AM
Gal koks nors pasidaryk pats skyrius galetu atsirasti, ir aišku produktu testai, nesaliski ir teisingi.

Sveiki,
man tai labai butu idomu tokie testai, tik vat kas tokius testus darys.... Mes niekaip su Arturu negalime Clarion ir Alpinos susde pasiklausyti! Beje ARTURAI!!!! NAUJU CLARIONU GAMA 2004 METU JAU PAS MUS PARDUOTUVEJE! Taigi nelabai isivaizduoju kas ir kaip tai turetu ir galetu daryti. O laikrastis butu puiku, as jau laikrasciui turiu kokius 6-7 auto su aprasymu ir panasiais dalykais :) butu nibloga reklama :)

NTX
2004-03-15, 12:52 AM
Na siap reiktu apmastiti tada viska ar darom bendra internetini projekta. Kas prisidetu prie jo ir t.t.
Manau reiktu judinti po truputi projekta is mirties tasko, nes informacijos Lietuvoje didziulis trukumas

Rycka
2004-03-15, 12:07 PM
Na isvada aiski, kol kas pas mus isleisti auksto lygio zurnala yra nerealu, gal kada nors ateityje gims toksai leidinys. O viena galiu prizadet, islosiu aukso puoda, tikrai isleisiu tokį leidini :lol:
Manau kad versti rusiskus straipsnius tikrai gera mintis, jei atsirastu kur juos talpint, galeciau tuo uzsiimt, su rusu kalba man problemu nėra.
Is to kilo dar viena mintis, nekurti naujo zurnalo, o versti ir tirazuoti avtozvuka, su jų pagalba. Juk daugelis moterisku zurnalu taip daro, Cosmopolitan pvz. Kaip manot nepralystu tokia ideja ?
islosi puoda ir isleisi viena tiraza nes po to ir ant golfo neuzteks :P :P
pasidomek kiek kainuotu isleist tiraza zurnalo?
o su tiesioginiu vertimu manau ir galit tureti problemu. Nes nieks(tarkim abtozvyk) uz dyka jum to neleis daryti. patikekit.
tad nereikia noreti is karto isleisti blizganty zurnala car audio LT. manau is pradziu reikia papletoti emma.lt o tada ir ziurekit kaip lanytojai tuo domisi. juk vistiek adminas turi zinotii statistka sio www. t.y. kiek lankytoju per diena apsilanko. jei koks 100 tai manau apie zurnala net neverta galoti bent jau kol kas, kad ir kaip si ideja patiktu siauram zmoniu ratui. reikia mastyti realiai

NTX
2004-03-15, 02:37 PM
Rycka as nesuprantu kaip tu gali liginti www.emma.lt su kokiu nors www kur butu daug infermacijos apie automobiline garso aparatura. Cia lankosi zmones tik dle forumo, tai vienintelis budas ka nors suzinoti. Beto as manau reiktu tobulinti www.emma.lt ir jame deti straispsiuniu apie aparatura bei audio ir video instaliacija. Cia labai truksta pamoku, bei profesionaliu patarimu. Tada zmones cia padauges vos ne dvigubai o gal net ir trigubai. Manau reiktu is esmes perziureti siuo www struktura ir paskirtis.

Rycka
2004-03-16, 08:04 AM
NTX as tau ta ir bandau pasakyt kad reikia zymiai pagerinti emma.lt. ir kad zmones lankytusi ne vien del forumo. o kaip buvo su car sound lt?
kiek atsimenu ispradziu forumas labai smagiai judejo bet po to i klausimus arba reikejop labai ilgai laukt arba nieks nesiteikdavo atsakyti. manau kad emma pajudes tik reikia neit lengviausiu keliu ir negalvot is karto apie vertima straipsniu is kitur. so jus gi instaliutojai. tai galit parasyt viena kita straipsny apie ka nors. kad ir tarkim "pasidaryk pats". uzeik i google.lt ir ivek zodi "pdiumu darymas". ras tau tik viena linka kur ktu studentas daro :lol: . tad bukite pirmi!!!!! o po to jei populiarus saitas bus tai manau ir rimtesnes firmos tikrai nepasykstes informacijos. nes manau yra toks puikus desnis kaip paslepta reklama ir kiekvienas isntaliatorius nores kad jo ar jo firmos vardas galetu puikuotis tik ne ju saite. vat mano nuomone tokia.

p.s. gal kas zino kada artimiausios garso varzybos kur nors pas mus?

muzotonas
2004-03-16, 07:02 PM
Skaityk www.emma.lt

Rycka
2004-03-16, 07:34 PM
aciu teks vaziuot ir parodyt savo kuklia masinyte :lol:

Bad Boy
2004-03-17, 08:38 AM
E, kolektyvas, jūsų entuziazmas tikrai žavi, bet... Atsakykite prašau į klausimą "Koks būtų tokio žurnalo leidimo tikslas?". Man jūsų diskusija labai panaši į filantropiją, skirtumas tik toks, kad filantropai paprastai būna turtingi :-) Taigi, išlošus aukso puodą galima būtų išleist 2-3 numerius, paskui baigtųsi babkės :-)

O dėl www tai manau daug realesnė idėja. Pažiūrėkite kokių šaunių yra su automobiliais susijusių puslapių, kuriuos kuria pavieniai entuziastai. Pilna visokios info apie modelius ir net visokiausių techninių patarimų. Manau, kad toks puslapis, skirtas car audio tikrai susilauktų dėmesio.

Pvz. rinkite mėnesio instaliaciją, pateikite daug nuotraukų.

Aparatūros montavimo ypatumai taip pat būtų įdomūs. Ir reikėtų daugiau dalintis info nebijant konkurencijos :-) Vis tiek mėgėjai nesugebės visko pasidaryti patys, o pasidalinti idėjomis verta jau vien dėl to, kad klientas atvažiavęs pas jus galėtų pasitinkti jam priimtinesnį sprendimą, o ne tik tą, kurį jūs įpratę siūlyti. Pagalvokit apie tai.

Dėl aparatūros testų, tai manau čia truputį nerealu, nebent visus testus grįsite "patinka-nepatinka" vertinimais. Jei tesingai suprantu, tai testams reikia ir tam tikros įrangos, kurios galbūt Marijos žemėj nėra labai daug. Taigi, čia realiau atrodytų kokio nors straipsnio vertimas.

Ir dar, manau, kad dėl bendradarbiavimo su kokiu Avtozvuku ar Car&Music jūs turite išankstinę nuomonę, kad už perspausdinimą jie paprašys nerealių pinigų. Manyčiau, kad reikėtų pirma pabandyt susisiekt su redakcija ir tik po to reikšti nuomonę. Galbūt jei darytumėt vertimą tik www, o ne popieriniam leidiniui tai būtų pakankamai priimtina.

boolve
2004-03-17, 05:50 PM
nu gal apyttixliai ~5-6 zhmogeliukam ish chia epislaniusiu parupo tai igyvendinti, o chia reikalas tox kad rupesti yra del to kad patys nori suzhinoti o kad kiti zhinos tai nulis emociju, aishku visuomenei geriau..

kas del gramogonas zhurnalo tai chia :/ kaip paskius ten vyrukai labai gerai dirba tik va ta reklama jau viesim uzhkimba jkad reklamuoja ka tik pagrindines istaigos tokios specifikacijos siulo, o chia nera blogai ne sjei kalba esi apie nereliu modeliu kuriu net nera leituvoje ir kaina XXXXXX$ tai kox tolkas tai rashyti aishku del bendro ishprusimo, o del to kad jie "nesamones" rasho nu tipo nieko nera apie ka skaityti tai chia manau netiesa, nes antru atveju apie ka reiketuten rashyti? :))) apie gamminim akoloneliu ar stiprintuvu? ar apie (net nezhinau) ..... gramofonas reiklaingas zhmogeliukam ir zhinau kad nebklogo pasisekimo susilauke tik va redkcija kahzko stabdo, bet chia nesigilinsim.

kas del car audio popierinio zurnalo kuri gali nusipirkti kioske tai chia irgi tas pas klasuimas kaip ir su gramofonu nedgi problematishkesnis . apie ka ten galima rasghyti? :/ nikeaip nesuprantu, nu suprantamai apie aparaturos testavim siulomus varijantus bet chia taspats gausi kaip ir 'tipo' su gramofonu reklama.. :) arba publikacijos ten kazhkokiu tai pagamintu tuninguotu modeliu :/ nu aishku grazhu pasizhiureti pasvajoti kada bus pa smane stokia apratyura ar kaip grazhiai padaryta :/ taigi vsiaks aishkiai matoma pazhiuresiu kelta smarkesniu www apie tuos reikalus fotografijosje. viskas aishku kox stiprekas kox magas kokios kolonkes kaip idetos ir kaip atrodo bendras vaizdas,
kas del infos ir publikavmo ish tu firmu kas zuhsiima tuo ir tipo megejai nepasidarys to ka gali firma tai chia netiesa asihku salyginai. nes pasakyk toki reikalas kurio lietuvis nepasidarys :)) jei ir nepasidarys bet vsitek pasidarys tuike kiek ismabno arba pinigine leidzhia, blogiausiau atveju nuvarys pa spazhystamu draugeliu specu kurioe kahzka gales padeti tai ishpjauti lenta tai ishkklijuoti igarso izoliacija, teorija irgi gan paprasta jungimo aparatu vsikas parashyta ants tipreko ka jungti kur ir ish magoo kaip pasijungti,. pliusas tokio zhurnalo butu auto tuningas , jau chia gan plati tema gakletu buti lietuvoje, bet irgi tik akiu ganymas ir suprasti mas kaip tai daryti, ka gali padaryti nuvazhiavus pas mashinu spkaliuotoju i garazhoka, nu vien zho chia firmoms tokiu reiklau tuikrai minusas. Aishku viso mano pasisakymo nepriimkit uzh gryna piniga, bet chia mano manymu yra reliai vsikas parashyta. o jei toliau samprotaujant apie car audio zhurnalo.. kas dar jame gali buti? kas? ................................ i daugtashki irashykite savo varijantus..

dar kahzka buvau svarasu sugalvojes bet neisheina suregzti pilnai minties..

o kas reliausa tai kaip ir minejo kahzkas apie "car audio.lt" ta prasme www svetaine. ir dar kaip akzhka pasisake reikia pazhiureti kaip su populiarumu bus va shito forumo? chia gi gryni faktai visi megeju tsakyti klausimai viskas (aishku dar tik bus viskas) tai tad pazhiureti kiek kas naudojasi ta ishsakyta info. o kad bus www nevien formumas tai chia tik mazhesnio supratimo apie kompiuteri asmenisms piusas kad galetu pazhiureti i paveixliukus i stipreku foto ar dar tem kazhko..

nu sekmes rezgant minti toliau, asihku ash visom keturiom uzh tai kad butu tas zhurnalas.. ir jei tipo kazhkuo galesiu prisideti kuryme tokio daigto tai tikrai ir pirisidesiu. :) (nors chia aukshchiau esanchiame uzhklausime kur reikejo balsuoti uzh tai ar prisidesiu tai zuhdejau tashka kad tik lankysiu :))) )

sekmes.

AudrunasV
2004-03-17, 08:23 PM
Mielieji, kai nusprendem padaryti shia svetaine - mintis buvo viena- supazindinti su organizacijos EMMA veikla Lt. Kadangi shiam puslapiui nera nei metu laiko - jis tik kurimosi stadijoj. Forumas atsirado visai neseniai. Ir kad jis turi jau virsh 100 registruotu nariu - irodo jo populiaruma. Todel, jei kas nors turi ideju, galimybiu ir noro praplest...pagerint.. visad mielai ishklausysim. :idea:

Nerka
2004-03-17, 09:15 PM
PRAŠYMAS:
Klausyk boolve gerai kad taip išsiplėtei bet apie klaidas tai tyliu, ka reiškia "epislaniusiu"? Ir apskritai kas trečiam žodyje klaida, o skaityt tai tenka visiems tai tu bent jau pasistenk perskaityt prieš siūsdamas ok? Nes man iki galo perskaityt neužteko kantrybės.

Arunas B
2004-03-17, 09:19 PM
PRAŠYMAS:
Klausyk boolve gerai kad taip išsiplėtei bet apie klaidas tai tyliu, ka reiškia "epislaniusiu"? Ir apskritai kas trečiam žodyje klaida, o skaityt tai tenka visiems tai tu bent jau pasistenk perskaityt prieš siūsdamas ok? Nes man iki galo perskaityt neužteko kantrybės.

Pritariu, nes ir man kantrybe truko skaityti del klaidu taip ir neperskaiciau iki galo :wink:

AudrunasV
2004-03-17, 11:16 PM
:lol: O man uzteko... :lol:

UNDER
2004-03-17, 11:18 PM
Visiems neturintiems jumoro jausmo> mano bajeris apie islosta milijona ir isleista bandomaji tiraza YRA BAJERIS. Kiek kainuoja isleisti zurnala puikiai suprantu, ir patikekit manim milijono uztektu ne 2 ir ne 3 tirazam. Bet visgi tai yra bajeris ! (pakartojau blogai matantiems)

UNDER
2004-03-17, 11:29 PM
E, kolektyvas, jūsų entuziazmas tikrai žavi, bet... Atsakykite prašau į klausimą "Koks būtų tokio žurnalo leidimo tikslas?"
Lygiai to paties galiu paklaust taves, kokiu tikslu lankaisi siame forume, ar skaitai Car&Music, Avtozvuk ? Pasisemt ziniu, suzinot ka nors naujo, tai vat lygiai toks pats tikslas ir butu to menamo zurnalo.

boolve
2004-03-18, 09:36 AM
Seip neturiu tam laiko ir noro kad galechiau gaudyti tas klaidas, bet bandysiu pasistengti.

Bad Boy
2004-03-18, 12:04 PM
Lygiai to paties galiu paklaust taves, kokiu tikslu lankaisi siame forume, ar skaitai Car&Music, Avtozvuk ? Pasisemt ziniu, suzinot ka nors naujo, tai vat lygiai toks pats tikslas ir būtų to menamo zurnalo.[/quote]

Manu, kad tu manęs nesupratai. Aš klausiau apie žurnalo tikslą iš leidėjų pusės, nes daugiausia buvo svarstoma ar reikia tokio žurnalo ir kaip jis galėtų konkuruoti/papildyti jau esamus (Avtozvuką, Car&Music, Gramofoną).

Bet kokio leidinio tikslas yra uždirbti pinigus (jei tai ne koks Carito laikraštis). Taigi, norint išleisti žurnalą vien entuziazmo (arba išlošto milijono - bajeriuks :-)) nepakaks. Leisti žurnalą vien dėl leidimo manau neapsiims niekas, nes tai garantuotas kelias į bankrotą. Labai greitą. Pasižiūrėkit į tą patį Gramofoną. Nejau manot, kad jo leidimo tikslas yra grynai altruistinis? Manau, kad ir jie taip pat nori uždirbti pinigus. Ir nebūtinai iš leidybos, galima ir pvz. iš gamintojų/distributorių reklamos žurnale. Nebent jūs visi naiviai tikit, kad Gramofono leidėjai yra Marijos žemės Sorosh'ai. O jų bėdos manau indikuoja svarbiausią dalyką - nėra pakankamos rinkos tokiam leidiniui. Ir šio forumo rezultatai sako tą patį. Iš 100 registruotų narių, aktyvūs kokie 15-20. Taigi, tokio žurnalo pirkėjų ratas apsiribotų gal kokiais 1000 per visą Litwą.

Štai taip. Todėl manau, kad žymiai realiau - www variantas, kuris nereikalauja tokių didelių lėšų leidybai.

Dar vienas variantas - jungtis prie kokio kito leidinio, kad ir prie to pačio Gramofono. Dauguma jūsų ji pyz.....jat dėl jo neprofesionalumo car audio srity ir pan. Tai padarykit su juo sutartį, kad jūs tvarkysite car audio pusę tame žurnale. Profesionaliai. Manau, kad ir Gramofonas su tuo mielai sutiktų ir skaitytojai (t.y. dauguma mūsų) išloštų, nes medžiaga būtų parengta profesionaliai.

Galėtumėte rinkti mėnesio instaliaciją, kaip anksčiau būdavo Avtozvuke. Ir skelbti tą info Gramofone. Padidėtų ir jo paklausa ir mums visiems būtų įdomu paskaityt. Nes dabar tai sutinku su jūsų nuomone, aprašymas apie garso varžybas Kaune - apgailėtinas.

Ieškokite sinergijos, o ne "varykite" lietuviškai į vienus vartus :-).

Melom
2004-03-18, 01:48 PM
Siaip mano kaip besidomincio ir zalio sioje srityje nuomone yra ta, kad reikalingas www tam tikslui ir bet kokia informacija yra naudinga kuri plecia lankytoju zinias bei supratimo lygi sia tema. Noretusi, kad butu galima uzrasyti www saito adresa kokiam visai zaliam zmoguciui ir, kad nereiktu aiskint kievienam pazystamam to paties. Prisidet laiko turedamas galiu tik prie vienokiu ar kitokiu straipsniu vertimo. Kas del zurnalo tai manau visgi butu sunku butu pirkti visu numerius is eiles, nes leituviai ne vien tik lietuvoje gyvena.

muzotonas
2004-03-18, 10:05 PM
Dar labai priklausys ir nuo kainos. Jeigu tai yra brangus leidinys tai nedaugelis ji pirktu, mieliau ta pati pasižiuretu internete. Todėl manau, kad internetinis puslapis yra siai dienai patrauklesnis.
Mirka.

UNDER
2004-03-19, 09:49 AM
Bet kokio leidinio tikslas yra uždirbti pinigus (jei tai ne koks Carito laikraštis). Taigi, norint išleisti žurnalą vien entuziazmo (arba išlošto milijono - bajeriuks :-)) nepakaks. Leisti žurnalą vien dėl leidimo manau neapsiims niekas, nes tai garantuotas kelias į bankrotą.
Taip tu teisus, vien entuziazmo neuzteks, aisku kiekvieno leidejo tikslas yra uzdirbti pinigu is savo leidinio.
O kas del gramofono, tai jis ne tik neprofesionaliai raso apie car audio, o mano manymu isvis neraso. Parduotuveje perverciau paskutini numeri ir nieko idomaus as ten nemaciau. Manau sis zurnalas labiau skirtas namu aparaturos gerbejams.

Bad Boy
2004-03-19, 12:24 PM
Yep, mano nuomone jų profesionalumo lygis car audio tikrai nėra aukštumoj. Bet kas trukdo jums, car audio profams susikooperuoti su tuo pačiu Gramofonu? Jei bendradarbiavimas pavyktų - manau būtų puiku tiek car audio gerbėjams, nes būtų spausdinama tikra, reali ir aktuali informacija, tiek ir pačiam Gramofonui manau būtų daug geriau, nes tuomet tikrai prasiplėstų skaitytojų ir pirkėjų ratas, kas reikštų papildomus pardavimus, pelną ir pagaliau turėtų teigiamai įtakoti leidimo dažnumą.

Ką manot? Pasisakykit. Gal kas nors vis tiktai galėtų visai konkrečiai susitikt su Gramofonu ir pašnekėt apie tokio bendradarbiavimo galimybę? O mes visi skaitytojau jau įvertintume rezultatus.

Aiwaras
2004-03-19, 02:27 PM
Prisideti prie gramofono ir man atrodo puiki mintis. Prisideti neturiu pakankamai patirties bet pirkti pasizadu :D :) :D
Nors bendrai as jy ir taip perku del buitines aparaturos :)

Melom
2004-03-19, 04:14 PM
Mazas pastebejimas : Sito forumo negali skaityti neuzsiregistrave lankytojai, o tai yra blogai. Taip as tingedamas galius visai nesiregsitruoti bei neskaityti ir isjungti puslapi. Antra pasiskaitau sveciu budamas ir jei man patinka uzsiregistruoju. Manau galima padaryti sveciams tik leidima skaityti ir viskas.

Nerka
2004-03-21, 07:55 PM
mažas pastebejimas : Sito forumo negali skaityti neuzsiregistrave lankytojai, o tai yra blogai. Taip as tingedamas galius visai nesiregsitruoti bei neskaityti ir isjungti puslapi. Antra pasiskaitau sveciu budamas ir jei man patinka uzsiregistruoju. Manau galima padaryti sveciams tik leidima skaityti ir viskas.

Manau kad tu klysti, skaityt galima o rasyt NE.

Artūras-M
2004-03-22, 11:23 AM
Manau galima padaryti sveciams tik leidima skaityti ir viskas.

Visos grupės yra prieinamos skaitymui svečiams. Tik svečiai negauna papildomos informacijos pvz naujų žinučių skaičiaus po paskutinio apsilankymo ir pn.

Ugnius
2004-03-23, 10:05 PM
Ar neatrodo, kad verimai į lietuvių kalbą iš AVTOZVŪKO ar CAR&MUSIC nebūtų pavėluoti ir neturėtų jokios sėkmes, juk tai užtunka. :D :D :D

Artūras-M
2004-03-23, 11:41 PM
Ar neatrodo, kad verimai į lietuvių kalbą iš AVTOZVŪKO ar CAR&MUSIC nebūtų pavėluoti ir neturėtų jokios sėkmes,

Mano mintys yra panašios. Artimiausiomis dienomis bus pakeistas serverio kietas diskas 80 GB 7.200 8 MB cache su visai nauja distribucija. Dabar kaip tik sėdžiu prie konfigūravimo. Artimiausiu metu bus keista ir motininė plokštė bei procesorius, dedamas veidrodis duomenų saugojimui. Esminio skirtumo nepastebėsit, tačiau tai jau bus ta sistema, kuri gyvuos tikiuosi ne vienus metus. Jau ir dabar serveryje sukasi pakankamai daug iš esmės ne pilnai apkrautų servisų, tokių kaip mailing listas, šis forumas, visos pašto paslaugos kelios internetinės svetainės ir tt. Rašau tai ne tam kad girtis, tačiau tam, kad noriu kviesti tuos kas išmano php, java, mysql turi dizainerio sugebėjimų ir panašiai prisidėti prie emma.lt, šio forumo kūrimo ir develop'inimo. Tuos kurie turi ką pasakyti apie auto, namų audio, multimedia ir kitus malonius dalykus taip pat kviečiu dalyvauti. Iš savo pusės aš pakursiu serveryje bet kuriuos reikalingus servisus, visiems norintiems dirbti bus suteikti reikalingi leidimai serveryje, pašto adresai ir tt. Be abejo, savo ruožtu kviečiu ir linux, freebsd bei kitų distribucijų gerbėjus kreiptis į mane dėl vietos skyrimo serveryje jų svetainėms. Galima organizuoti ir nuosavo domeno virtualų serverį arba subdomenus norimas_vardas.emma.lt (audio) arba norimas_vardas.hela.lt visa kita (pirmis arba antrinis DNS įrašas taip pat gali būti saugomas. Čia ne komercinai reikalai. Jeigu eina kalba apie komercinius, tai galima tartis atskirai ;)

Nuolankiai Jūsų :roll:

Julius2
2006-01-12, 10:28 AM
Taigi siūlau jums padiskutuot šia tema. Ir is vis kaip jus galvojat, ar toks leidinys reikalingas ?

Mano gilius įsitikinimu, toks leidinys dar Lietuvoje nereikalingas. Lietuvoje dominuoja vogtos įrangos pirkimas. Kol tūlas lietuvis nesuvoks, kad pirkdamas vogtą daiktą plėtoja vagių verslą, tol tokio žurnalo atsiradimas bus automatiškai pasmerktas pražūčiai. Žurnalas bet kuriuo atveju negali gyventi vien tik iš idėjos. Reikalingi gana nemaži pinigai, kad išlaikyti bent trijų - keturių asmenų redakciją, turėti pakankamai organizacinių lėšų ir tt. Labai geras pavyzdys yra Gramofonas. Miręs nuo pat pradžios. Jeigu atvirai, tai nors ir dirbu šioje srityje, tačiau nepirkau nei vieno numerio. Ir tai ne todėl, kad man gaila pinigų ar nesidomėčiau kas darosi. O todėl, kad ten pateikta informacija manęs kaip profesionalo visiškai nedomina. Absoliuti populistika.... Reklama žurnale taip pat bus perkama tik tada, kai importuotojai jaus išleistų pinigų naudą. Dabar prekybinių apimčių paaugimą jaustų tik vagys....

o kodel visi kainas stipriai padidine tai irgi skatina vogtu daiktu pirkima?