PDA

View Full Version : Optima akumuliaitoriai ir ne tik ....

AutoBoomsas
2008-12-06, 05:01 PM
Šioje temoje kalba eina apie neeilinį akumuliatorių, būtent carsound paskirties. Vis dažniau varžybose matau Optima akumuliatorius, kyla klausimas argi tikrai jie tokie geri? Gal kas nors bandęs (turintis) galėtų plačiau papasakoti apie Optima akumuliatorius ir tą skirtumą. :boohoo:
P.S. Kitos firmos taip pat domina :wink:

Truemayhem
2008-12-07, 08:49 AM
Šioje temoje kalba eina apie neeilinį akumuliatorių, būtent carsound paskirties. Vis dažniau varžybose matau Optima akumuliatorius, kyla klausimas argi tikrai jie tokie geri? Gal kas nors bandęs (turintis) galėtų plačiau papasakoti apie Optima akumuliatorius ir tą skirtumą. :boohoo:
P.S. Kitos firmos taip pat domina :wink:

PAts Yellow turejau, ka galiu pasakyt, jokiu trukumu nepastebeta, kazkokiu ispudingu dalyku irgi, itampa krenta ant apkrovos kaip ir iprastam akumui, siek tiek "ilgiau grojantis", nebijo iskrovimu - pliusas, tik cia ant popieriaus, kaip realiai nezinau, is nuomoniu girdeta kad tarnauja jie nelabai ilgai. Kaina kosmine, antra karta nepirkciau. Geriau imho du paprastus(padorius) paimt :supz:. Dabar naudoju Bosch Silver 95Ah - super :whistle:

525i
2008-12-07, 11:52 AM
Turiu raudona optima jau koki 1.5 metu.Buvau nusodines gal koki 20 kartu vis dar veikia taip kaip priklauso.Parasta nauja akuma 5 kartus nusodinau ir teko ismest.Manau cia yra optimos pagrindinis pliusas.Na as bent jau nesiskundziu.

Truemayhem
2008-12-07, 01:43 PM
Jo tas tai gerai, bet jei iprasta rugstini akuma nesodint ir gerai kraut - tai tarnaus ilgai ir nuobodziai, o vat kiek optima tarnaus idomu :)

AutoBoomsas
2008-12-07, 08:22 PM
Tada kyla kitas klausimas, ar negeriau tada būtų nauduoti didesnes talpos akumuliatorių (proto ribose) arba net gi pakeisti (būtų pigiau negu papiktinti) generatorių ir dar didesnes talpos akumą (nes dviem akumam reikia vietos)? Negu mokėti 1000lt už Optimą. Jūsų nuomonės?

JoJo
2008-12-07, 08:52 PM
na as su 100 vazineju ir bedos nematau....Nors dabar starteris puliuot pradejo,tai ryte daug elektros pasiurbe :biggrin:

Truemayhem
2008-12-07, 08:57 PM
Tada kyla kitas klausimas, ar negeriau tada būtų nauduoti didesnes talpos akumuliatorių (proto ribose) arba net gi pakeisti (būtų pigiau negu papiktinti) generatorių ir dar didesnes talpos akumą (nes dviem akumam reikia vietos)? Negu mokėti 1000lt už Optimą. Jūsų nuomonės?

Mano nuomone tokia kaip parasej., otpima per brangu. Lietuvoj jei kainuotu 500-600 tai dar dar..

kestutis111
2008-12-07, 09:19 PM
gerai jei tarkim pinigai butu nesvarbu kuris variantas butu jums asmeniskai geriau? optima ar didesnes talpos akumas?

JoJo
2008-12-07, 09:24 PM
didesnes talpos optima :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: Juokauju :biggrin:

Truemayhem
2008-12-07, 09:52 PM
gerai jei tarkim pinigai būtų nesvarbu kuris variantas būtų jums asmeniškai geriau? optima ar didesnes talpos akumas?

Jei 5 metus bent tarnaus gerai tai optima(jei pinigai nesvarbu)

525i
2008-12-07, 09:59 PM
1.Na dabar is parduodamu paprastu akumu abejoju ar nors vienas laikys 5 metus.
2.Kas is to jei 100 amperu isidesi o generas standartinis gaidux koks nors,ir vazinesi pastoviai su nedakrautu.Kas taip pat trumpina jo gyvavimo trukme.

JoJo
2008-12-07, 10:08 PM
1.Na dabar is parduodamu paprastu akumu abejoju ar nors vienas laikys 5 metus.
2.Kas is to jei 100 amperu isidesi o generas standartinis gaidux koks nors,ir vazinesi pastoviai su nedakrautu.Kas taip pat trumpina jo gyvavimo trukme.

Nu pas mane generatorius 120ah ir krovimas su ijunktop sviesom 14.2,4 svyruoja...o viska kas ymanoma sujungus 13.7....tai bedu ir nekyla

marko
2008-12-07, 10:23 PM
Nezinau kam tie dideli pinigai akumam.Baliauninkam prie ezero gal? Na spl'e suprantu reikia ir genero ir akumu daug,bet muzikai klausyt...
Kaip tycia atsiverciau seno stipro manuala, raso typical current with music 20amp at4ohm ,max current 67amp at 4ohm. Taigi turim dydelius stiprus po 100amp o realiai valgo 30,bet genera keiciam.Na nepakenks tai tikrai,bet reikalo tam irgi dydelio nematau,todel vartoju serpatreba ir nesiskundziu...

Truemayhem
2008-12-07, 10:26 PM
Pas mane 90A generas, jokiu bedu, situacija kaip pas jojo.

JoJo
2008-12-07, 10:47 PM
nu gerai isildzius vrx 6 ch ir atsukus gerai vatu patikek pasiema kaip reik..

Edmas
2008-12-07, 10:53 PM
Pas mane 90A generas, jokiu bedu, situacija kaip pas jojo.
pas mane 80A viską sujungus 14.53v... (akumai du gaidžiai) :partyman:

Saras
2008-12-07, 10:54 PM
Na jei stipru nejungi, kai uzgesinta auto ir nedalyvauji spl, tai gal ir nereikia optimos, nors optima jei turi tai ziema bedu tikrai neturesi, nes ji prie -laipsniu dar geriau veikia, o jei vasara prie ezeriuko palieki auto su muzika, tai po keliu valandu auto uzsikursi, nors akumas bus issodintas, palauki viska isjunges kokias 5 min ir masina uzsikuria :angel:

Truemayhem
2008-12-07, 11:25 PM
Na jei stipru nejungi, kai uzgesinta auto ir nedalyvauji spl, tai gal ir nereikia optimos, nors optima jei turi tai ziema bedu tikrai neturesi, nes ji prie -laipsniu dar geriau veikia, o jei vasara prie ezeriuko palieki auto su muzika, tai po keliu valandu auto uzsikursi, nors akumas bus issodintas, palauki viska isjunges kokias 5 min ir masina uzsikuria :angel:

Tai kad ir su paprastu akumu tas pats, atsistato jei nezinojai :)

525i
2008-12-08, 08:27 AM
Optimos sroves(ar itampos maisau :angel:) atidavimo greitis didesnis nei paprasto.Ir pasikrauna greiciau nei paprastas.Dar Optima gali kad ir ant sono ar aukstyn dugnu montuot jam nekenkia.
Reziume:paprastas akumas turi 2 pliusus:salyginai nebrangus ir buna dideles talpos.Daugiau pliusu as neizvelgiu.Pataisykit. :angel:

Saras
2008-12-08, 05:54 PM

Tai kad ir su paprastu akumu tas pats, atsistato jei nezinojai :)

Tik ydomu, keik kartu tau jis atsistatys :) Ir jeigu jau iskrausi pilnai koki maximini, tai kazin kaip ten jis atsistatys. Aisku priklauso koks tas akumuliatorius.

decibelas
2008-12-08, 08:53 PM
varta melyna nepamenu kazkoki pries kelis metus turejau tai nemirtingas buvo, atsistatydavo gerai po pilno iskrovimo tarnavo super, po to nusipirkau banner, tai kazko greit nuduso po keliu geru iskrovimu :biggrin:

Edmas
2008-12-08, 09:22 PM
varta blue silver man tarnavo (be muzikos) 9 metus. baner 2,5m. dabar testuoju midac (jie save sulygina su varta)

Truemayhem
2008-12-08, 11:13 PM
Kiek zinau Varta Silver=Bosch Silver, gamina viena gamykla.

sobaka
2008-12-08, 11:19 PM
Kiek zinau Varta Silver=Bosch Silver, gamina viena gamykla.

Visai tikiu nes bosch gamykliniai kodai kaip vartos ir korpusai identiski ,tik kad spalva skirias

Truemayhem
2008-12-09, 12:06 AM
Tikiuos mano patarnaus bent 5 metus, beje - buvau issodines ne savo valia taip kad manau mazai kas sodino - iki 0.2 volto :biggrin: galvojau jam krize bus :biggrin: - ilgai is komos teko atstatinet po biski kol atsigavo, dabar viskas tvarkoj. Pas draugeli tas pats, varta silver, srove eme beckeris "miegamajam" rezhime, pastovejo aikstelej menesi - matuojam 0.1V :eh: Sakau viskas ragas jam, ir irgi nieko atsistate ir jau metus laiko kaip su nauju vazineja, talpuma ir srove neprarado. Dar testus skaitinejau, is 10 akumu mazdaug varta paeme pirma vieta pagal kelis sroves atidavimo ciklus is eiles ir talpuma. Tai kad manau tikrai neblogi akumai, is minusu gal tiktai kad neaptarnaujami, t.y. nepripilsi descilioto vandens, kaip yra taip yra - isdziuvo pora bonkiu ir viskas gali ismest.

decibelas
2008-12-09, 12:45 AM
as buvau karta bagaznika gerai neuzdares, per kelias dienas lempute iskrove visiskai, jokiu gyvybes zenklu nerode galvojau kad mire jau, bet pakrovus atsigavo (varta). seip startine srove buvo lb gera, uztekdavo biski paraut, sukdavo kaip reikiant :boohoo:

Gincė
2008-12-09, 09:59 AM
aš tai galvoju ,kad pora kartų iškrovimas maža srove ,kaip pasakoja nuo becker ar bagažinės lemputės ,tai taip nekenkia akūmo ilgaamžiškumui ,bet jei iškrauni su starteriu ar galinga audio sistema ,tai tada patys žinot ,kad akūmas (elektrolitas ir plokštelės) kaista nuo srovės plokštelės deformuojasi ir tada jau akūmui po kelių tokių ciklų gali ateiti paskutinioji...

Edmas
2008-12-09, 09:40 PM
na nežinau, man pastoviai (dažnai) gabaritas dega per savaitgalį ir per naktį (pamirštu šviesas išjungti) bet tarkim po savaitgalio kuriasi kaip su nauju akumu - išvada peršasi tokia :

iškrovimas maža srove ,kaip pasakoja nuo becker ar bagažinės lemputės ,tai taip nekenkia akūmo ilgaamžiškumui ,