PDA

View Full Version : Pioneer P9R gaidys ? :D

Truemayhem
2009-01-27, 12:19 PM
Kokios kieno nuomones siaip smalsu pasidare..
Turejau nemazai rimtu aparatu, nemazai klausiau ir visokiais sistemas su panasaus lygio aparatais. Ant dienu teko dar syki isitikint po perklausimo ir padaryt isvadas. Tai mano nuomone P9 atsilieka nuo visu savo konkurentu, gan stipriai gauna i kaulus.. Ypac uz savo kaina+procas=kosmosas :eek:
Garsas astrus, sintetinis, kazkoks metalinis zvangalas, midboso nerasta, lengvas puh puh sucks. Vienintelis privalumas - grazus dizainas, geras cd skaitymas, ideali scena su procu.
Gal kas kitaip galvoja/girdi ?

Gincė
2009-01-27, 12:23 PM
Turejau nemazai rimtu aparatu, nemazai klausiau ir visokiais sistemas su panasaus lygio aparatais. Ant dienu teko dar syki isitikint po perklausimo ir padaryt isvadas. Tai mano nuomone P9 atsilieka nuo visu savo konkurentu, gan stipriai gauna i kaulus.. Ypac uz savo kaina+procas=kosmosas :eek:
Garsas astrus, sintetinis, kazkoks metalinis zvangalas, midboso nerasta, lengvas puh puh sucks. Vienintelis privalumas - grazus dizainas, geras cd skaitymas, ideali scena su procu.

atvažiuok per varžybas į mano klasę ir teisėjai Tau pasakys kokia radija gaidys:D

Truemayhem
2009-01-27, 12:39 PM
Ir kokia gi ? :)

Ernestas
2009-01-27, 12:42 PM
:D:D:D:D:D:D:D:D galiu pademonstruot kaip per P9 (tiesa XDV) http://www.forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=7387 metalas valina nerealiai :D:D:D:D:D

Truemayhem
2009-01-27, 12:43 PM
Cia vaizda turejai omeny ? :D

Gincė
2009-01-27, 12:44 PM
teisėjai atsakys ;)
man tai keistai atrodo ,kad Tu kaip žmogus suprantantis apie garsą užvedi temą ir net neaprašai kokiom sąlygom aparatai buvo sulyginti ir prieita išvados ... nesiruošiu aklai diskutuoti dėl p9 gerumo/blogumo.

Ernestas
2009-01-27, 12:44 PM
Cia vaizda turejai omeny ? :D
deja garsą :D:D:D:D:D

Truemayhem
2009-01-27, 12:53 PM
teisėjai atsakys ;)
man tai keistai atrodo ,kad Tu kaip žmogus suprantantis apie garsą užvedi temą ir net neaprašai kokiom sąlygom aparatai buvo sulyginti ir prieita išvados ... nesiruošiu aklai diskutuoti dėl p9 gerumo/blogumo.

Na gal taip ir nuskambejo kaip parasej, neisvardinau kokiose salyguose nes tai isvada ne is vienos ar dvieju sistemu palyginimu. Tai per kelis metus susidariusi nuomone ir ne tik mano ir ne aklai. Sistemu klausiau su juo 6, ar 7. Dvujuosciu, trijuosciu, su procu, be proco, pokanaliai ir paprastai, su subu ir be subo. Isvardint sistemas ? Daug rasyt :p Galiu pasakyt kad tikrai nemazai komplektaciju teko paklausyt ir sulygint su kitais aparatais(aisku savaime kad tame paciame instale ir iskarto o ne po metu). Todel keistai nuskambejo "aklai" kaip suprast ? Pats juk turejai su juo reikalu ir iki siol manau turi..

Gincė
2009-01-27, 12:58 PM
ir iki šiol mane jis džiugina savo grojimu gal tik mano instale.Pagal skambesio,sureguliavimo ir instaliavimo galimybes neradau geresnio kandidato .

Gincė
2009-01-27, 01:23 PM
Na gal taip ir nuskambejo kaip parasej, neisvardinau kokiose salyguose nes tai isvada ne is vienos ar dvieju sistemu palyginimu. Tai per kelis metus susidariusi nuomone ir ne tik mano ir ne aklai. Sistemu klausiau su juo 6, ar 7. Dvujuosciu, trijuosciu, su procu, be proco, pokanaliai ir paprastai, su subu ir be subo. Isvardint sistemas ? Daug rasyt :p Galiu pasakyt kad tikrai nemazai komplektaciju teko paklausyt ir sulygint su kitais aparatais(aisku savaime kad tame paciame instale ir iskarto o ne po metu). Todel keistai nuskambejo "aklai" kaip suprast ? Pats juk turejai su juo reikalu ir iki siol manau turi..

Tai matyt gaidiškose instaliacijos lyginai ,o kad ne po metų tai dar nieko nereiškia ,nes gaidžio metai ne taip ir seniai buvo :D:D:D
... kad lietuvoj nedaug žmonių sugeba susitvarkyt su p9 procu ar f1,tai galiu pasakyt pagal klausytų procesorinių sistemų perklausų rezultatus ... visi noritintys/galimtys padaryti gerą garsą automobilyje seniai nuėjo pasyvo keliu. Taigi net geriausias pasyvistas per gana trumpą laiką skirtą P9 sureguliavimui ir paruošimui grojimui turi turėti geras praktines žinias apie P9 subtilybes. O autokalibracijos kaip alpine p9 neturi:D:D:D:D

Truemayhem
2009-01-27, 01:24 PM
O jei palikt tik skambesi ? Ir palygint ? :)

Gincė
2009-01-27, 01:37 PM
be proco ??? šansų visados yra kad kitos radijos gros geriau ,o su procu - tai apspręs tik asmeninis skonis ar prisirišimas prie vienokio ar kitokio garso šablono ,nes iš shemotechnikos pusės pas P9 padaryta tikrai geriau negu pas kitas radijas su vidiniu procu...

marko
2009-01-27, 01:55 PM
Spėčiau šansai apgrot p9 direct rėžime kitą ,jo kainų lygmens, multibitinę galvą yra minimalūs.Testuojant p9 be proco buvo pastebėta,kad galva už 100lt su žemais tvarkosi žymiai geriau,čia jau neliečiant kitų niuansų,kurie galėjo būt įtakoti naudojamos sistemos. Proco galimybės gal ir didelės,tiesa nžn kiek didesnės lyginant su f1 ar sony xes komplektu naudojamuose išoriniuose procuose.

Truemayhem
2009-01-27, 02:02 PM
Taisingas komentas, 100% pritariu marko.
+1

Gincė
2009-01-27, 02:14 PM
nežinau ,ką galvojo P9 inžnieriai (aišku apie marketingą) bet šiaip tai vidinis dac jam visiškai nereikalingas ... dar nemačiau nė vieno atvejo kai p9 naudojamas be proco ir tokie atvejai tikrai reti ,o juos apsprendžia tik noras turėti pioneer galvą sistemoje ,o ne jos grojimas ... kas dėl lietuviškų instaliacijų - tai žiūrėkim teisybei į akis ne vienas ir ne du lietuvos p9 paprasčiausiai pavogti ,o procai matyt liko pas šeimininkus :mad:
taip kad naudot p9 be proco - tas pats kaip VRX STI atjungt galinius pusašius :eek:
Taip ir iš shemotechnikos sprendimus p9 deq nėra stebūklas lyginant su Sony xes ar F1,bet ir kaina ne tokia aukšta kaip pastarūjų (p9 tik apie 450$ naujo). O be to P9 su procu ar be jo nėra pioneer TOP pozicija - kitos paprasčiausiai euro ir kitų zonų nepasiekia (išskyrus Rusiją)

Truemayhem
2009-01-27, 02:23 PM
Hmm o tai su procu iskarto pagrozeja garsas ar kaip ? Rasai taip kad tokia isvada prasosi :) Dar labiau sugadina garsa tas procas, apie scena ir suderinima as nesneku, sakau aplamai apie garso kokybe o ne "teisinguma" Tas man ir varzybose besina kad 10 kart maloniau ir gyviau grojanti sistema pralosia sistemai kur skamba baisiai, tik teisingai suderintai ir isstatyta scena, lieka ispudis toksai kad apart scenos ir instalo kokybes nieko nereikia ? Na cia offtopic'as biski, kitaj diskusijaj laj lieka..

Gincė
2009-01-27, 02:27 PM
pamiršau ar pensininko skelrozė man ,bet primink man pagrindinę STEREO garso taisyklę ???

Ernestas
2009-01-27, 02:28 PM
pamiršau ar pensininko skelrozė man ,bet primink man pagrindinę STEREO garso taisyklę ???

"geriau geras MONO negu blogas STEREO" :D:D:D:D:D:D:D:D

Truemayhem
2009-01-27, 02:33 PM
:D Stereo turi girdetis :D:D jei rimtai tai nepriklausomas kanalu atskirimas ir kas ? :) Ar paskaitas darysim apie garsa ? :D

marko
2009-01-27, 02:36 PM
Buvo man cia vienas atvejis,sakyciau puikiai iliustruojantis varzybu dvasia,nuvaziavau i viena gerai zinoma instaleriu firma.Sistema trijuoste pilnai pasyvi.Paklause zmogelis,sako laabai gerai,dek procesorine galva ir vaziuok i varzybas visus nuneshi...Aisku galvos procesorines iki siol neisigijau :(

Gincė
2009-01-27, 02:40 PM
:D Stereo turi girdetis :D:D jei rimtai tai nepriklausomas kanalu atskirimas ir kas ? :) Ar paskaitas darysim apie garsa ? :D

aišku ,kad teks daryti paskaitas apie garsą ,nes pati pirma ir nepaneigiama Stereo garso taisyklė yra tai ,kad garso skleidimo šaltinis ir klausytojas turi BŪTINAI sudaryti trikampį kurio krašinės nuo kolonėlių iki klausytojo TURI BŪTI lygios arba kiek imanoma
lygesnės ... taigi akustinio įrašo įrašymo technologija turi būti atvirkščia įrašo klausymo sąlygoms ... Visas kitas automobilinio garso gaidiškumas "tarp eilučių"...

marko
2009-01-27, 02:52 PM
Gince apie bermudu trikampi kalbi ,kur mirsta visi ten papuole?
dovanok nesusilaikiau :)

Truemayhem
2009-01-27, 02:57 PM
aišku ,kad teks daryti paskaitas apie garsą ,nes pati pirma ir nepaneigiama Stereo garso taisyklė yra tai ,kad garso skleidimo šaltinis ir klausytojas turi BŪTINAI sudaryti trikampį kurio krašinės nuo kolonėlių iki klausytojo TURI BŪTI lygios arba kiek imanoma
lygesnės ... taigi akustinio įrašo įrašymo technologija turi būti atvirkščia įrašo klausymo sąlygoms ... Visas kitas automobilinio garso gaidiškumas "tarp eilučių"...

Aga, ta taisykle tai zinojau dar mokykloj, nuo pat pradziu domejimosi audio, ne toks jau lama :)

Gincė
2009-01-27, 02:58 PM
:D taip tai baisusis audio stereo bermudų trikampis į kurį "rimtai" papuolęs - nebeišsikapstysi taip paprastai ... kitiems tu būsi miręs - jie tavęs niekados nesupras :D:D:D:D:D

Gincė
2009-01-27, 03:01 PM
Aga, ta taisykle tai zinojau dar mokykloj, nuo pat pradziu domejimosi audio, ne toks jau lama :)
o rašinėji apie kažkokį kanalų atskyrimą ... Išviso garsas iš dviejų ar daugiau garso šaltinių kanalui yra totalus blogis ... O gerų plačiajuosčių ne fontanai ... O mašinoj tai totali psiaudo stereo aplinka - blogių blogis kvadratu,kubu ir n'tuoju laipsniu ... atvažiuosi į žiemos balių aptarsim/padiskutuosim

Truemayhem
2009-01-27, 03:04 PM
ok, na nesove i galva apie trikampius bermudu rasyt :D

Gincė
2009-01-27, 03:11 PM
ok, na nesove i galva apie trikampius bermudu rasyt :D
tai kai namie norėsi pasimėgaut geru garsu mano tau receptas :imi pjūklą (geriau motorizuotą) nupjauni kolonėlės tą dalį kur sumontuotas aukštadažnis suki ją šiaurės/vakarų kryptimi 20 laipsnių ... dešinio kanalo kolonėlę apverti auktadažnių žemyn ,įjungi skalbenkią skalbinių gręžimo rėžimu,pasuki fotelį ar sofą šonu ( bet ne daugiau kaip 45 laipsniai) nuo kolonų pusės ... Į kurią pusę sukt priklauso ,nuo to ar duchovkė su griliumi ar be...
Malonaus klausymo ir gerai praleisto laiko :D:D:D:D:D

525i
2009-01-27, 04:22 PM
Stipriai skaitinejau kaimynu forumus.Apibendrinus ju caraudio mastus galiu pasakyt grubiai:
1. F1
2. P9
3. HX-D2
Visa kita tik isimtis.O pas juos ir $ ziniu daugiau.Taip,kad renkantis proca butent taip issidesto galvos.O patinka/nepatinka, teisingai/neteisingai groja kiekvieno subjektyvi nuomone.Tuo labiau rasyt apie galvos grojima nepalyginus keleto variantu toje pacioje sistemoje, prie tu paciu salygu, bent 2-3 ismananciu asmenu ir ne su vienu CD mazu maziausiai neteisinga.
p.s.pasyva padaryt teisingai grojanti yra ziauriai didelis darbas,reikalaujantis laiko,pinigu,nervu ir ziniu(eiliskumas nebutinai toks).

rebik
2009-01-27, 04:41 PM
tai kai namie norėsi pasimėgaut geru garsu mano tau receptas :imi pjūklą (geriau motorizuotą) nupjauni kolonėlės tą dalį kur sumontuotas aukštadažnis suki ją šiaurės/vakarų kryptimi 20 laipsnių ... dešinio kanalo kolonėlę apverti auktadažnių žemyn ,įjungi skalbenkią skalbinių gręžimo rėžimu,pasuki fotelį ar sofą šonu ( bet ne daugiau kaip 45 laipsniai) nuo kolonų pusės ... Į kurią pusę sukt priklauso ,nuo to ar duchovkė su griliumi ar be...
Malonaus klausymo ir gerai praleisto laiko :D:D:D:D:D
Cia grynai homeaudisto litanija. darom garsa masinoje ne del scenos o del malonaus skambesio. manau nedekinga eiti i masina i garaza ar i miska (nes prie gatves triksminga)sesti pasiklausyti akademines muzikos ir megautis instrumentu isdestimu. tam reikia kurti namine sistema. masinoje, bent jau as, klausausi muzikos kai vaziuoju 90% ir 10% kai masia stovi. Ir maloniasia, kai muzikos skambesys atitinka mano(tavo?) skoni ir nuotaika.
Cia grinai mano IMHO

Truemayhem
2009-01-27, 04:52 PM
Mano imho tokia pat..

Gincė
2009-01-27, 04:58 PM
Cia grynai homeaudisto litanija. darom garsa masinoje ne del scenos o del malonaus skambesio. manau nedekinga eiti i masina i garaza ar i miska (nes prie gatves triksminga)sesti pasiklausyti akademines muzikos ir megautis instrumentu isdestimu. tam reikia kurti namine sistema. masinoje, bent jau as, klausausi muzikos kai vaziuoju 90% ir 10% kai masia stovi. Ir maloniasia, kai muzikos skambesys atitinka mano(tavo?) skoni ir nuotaika.
Cia grinai mano IMHO

jeigu mašinoje nors kiek prisiartini prie stereo pagrindų ir kaip visi čia tvirtina gero garso - gera garso panorama pasidaro ar scena pasidaro savaime ,nes tai yra vienas iš pagrindinių garso įrašo padarymo principų ... tiems mikrofonams visiškai pofigu ar jie idealiai perteiks instrumento tembrą ir kt ... aišku tie mikrofonai tam ir gerinami ir tobulinami ir TIKROS studijos TURI juos labai gerus ... bet jei jau darai stereo įrašą tai norit Jūs to ar ne įrašas pasidaro sintezė tarp įrašyto instrumento tembro ir jo vietos stereo panoramoje - tai du niekaip neatsiejami stereo įrašo parametrai ... Kaip dar aiškiau paaiškinti ???

Ernestas
2009-01-27, 05:03 PM
kažkaip beveik 90 procentų senbuvių kažkodėl perėjo į PP klasę.........ne tiek varžybom, kiek sau klausymui........:confused:

rebik
2009-01-27, 05:08 PM
ir as manau, teisingai padare.
Varzybos varzybomis, o savo ausys ir malonumas klausyti visai kas kita

Gincė
2009-01-27, 05:14 PM
tai matyt su gaidiškais pioneer nesugeba susistatyt savo skoniu tinkamos sistemos ... ir net nekeista ,nes su gaidžiu tai neimanoma ,nes kaip rašė marko - viduje dekos panaudoti viso labo tik multibitiniai dac'ai ir kaip deka p9 neparuoštas naudoti tik kaip grotuvas ... Nors pasirėmus tendencigais šaltiniais ir paieškojus info tam tikruose reklaminiuose leidiniuose - tas pats gaidiškas p9 liko antroje vietoje po 700 nako ,o pas naką 2/24bit dac. Bet tai dar nepriežastis p9 užgroti kaip ne gaidžiui :D:D:D

Gincė
2009-01-27, 05:19 PM
ir as manau, teisingai padare.
Varzybos varzybomis, o savo ausys ir malonumas klausyti visai kas kita

net nesiruošiu Jums įteiginėti kas kam ir kaip yra malonumas klausyti .

rebik ,gal gali man parašyt kokius elektrinius/schemoteshninius parametrus privalomai turi turėti aparatai iš kurių sudarius vietisą sistemą bus malonu jos klausyti ???
jau žinau ats . ne watai ,ne atskiri parametrai ar aparatai groja ... groja visuma ...
paradoksas ,bet lempos turėdamos fantastiškai didelius iškraipymų dydžius ant popieriaus ir išmatuotus daugumai audiofilų groja nepakartojamai ir taip arti tiesos apie tikrą garsą

rebik
2009-01-27, 05:19 PM
Zinot, cia kaip kaip senoj patarleje-duok durniui by*i stiklini, tai jis ji sudauzys ir rankas susipajaustis :)

rebik
2009-01-27, 05:21 PM

rebik ,gal gali man parašyt kokius elektrinius/schemoteshninius parametrus privalomai turi turėti aparatai iš kurių sudarius vietisą sistemą bus malonu jos klausyti ???
jau žinau ats . ne watai ,ne atskiri parametrai ar aparatai groja ... groja visuma ...
paradoksas ,bet lempos turėdamos fantastiškai didelius iškraipymų dydžius ant popieriaus ir išmatuotus daugumai audiofilų groja nepakartojamai ir taip arti tiesos apie tikrą garsą
Nera privalomu parametru. Yra, kaip pats supranti ir sakai, visuma

Gincė
2009-01-27, 05:28 PM
Nera privalomu parametru. Yra, kaip pats supranti ir sakai, visuma
bendros taisyklės galiojančios bet kokio lygio audio sistemoms :
1.neimanoma išgirsti to ,ko negalima išmatuoti (jei tik turi radiotechninių žinių)
2.nuo garso signalo nueito kelio ilgio priklauso grojimo natūralumas su salyga ,kad nė vienas elementas signalo kelyje negadina signalo labiau už kitus
:eek:

Truemayhem
2009-01-27, 05:29 PM
Jo jei dar zurnalais pasitiket tai isvys nieko nesuprasi. Ka jie ten testuoja ir uz kiek pinigu tai nieks nezino, kas daugiau pamokes uz reklama - tam daugiau balu ir suraso., kiek kartu teko matyt tas pats produktas viename teste - pirma vieta paema tarp "geriausiu" o kitam numeri tas pats daiktas vos ne gaidinamas ir gauna minimum tasku. Tai kaip cia suprast ? Raso daznai bile kaip ir bile ka.
As suprantu kad tu ji turi ir tau jis patinka, saunu kad taip yra, bet kai jisai buvo pas mane ir pas mano kelis pazistamus - visi nusivyle. Dar pasikartosiu - apie scena cia nekalbu ir apie meistriskuma ta proca nustatyt, svariai paleidus kaip grotuva jisai groja netaip maloniai kaip konkurentai. Na zodziu norejau nuomoniu isgirst daugiau, galvojau gal pas mane ausys isdziuvo ar man taip atrodo kad jis netaip gerai skamba kaip noretusi ?
Gince pajunk namuose prie padorios sistemos p9, atsisesk teisingu kampu :D paklausyk idemiai o paskui paleisk ta pati 9255 ir idomu kokios isvados bus ;) as po p9 pakeitimo kitais aparatais suzinojau kad midbosas sistemoj egzistuoja :) ir panasiu dalyku..

Truemayhem
2009-01-27, 05:33 PM

O paskui pajungi prie to lempinuko stebuklingo dar rimtesni grotuva ir girdi nesveika skirtuma., ar ne taip ? Ir supranti kad tas kur buvo anksciau - buvo gaidys ir prie jo negrisi niekad gyvenime, nes isgirdai skirtuma.

Truemayhem
2009-01-27, 05:35 PM
Klausimas "na zasypku" - pvz gauni uz super kaina tarkim 2000Lt f1 status, pajungi prie savo sistemos ir klausai, pripranti, o paskui grazini p9 atgal. Tarkim p9 tau kainavo 1500, ka pasiliktum? Manau nepardavinetum f1 niekad, o parduotum p9 ar ne taip ? ;)

Gincė
2009-01-27, 05:39 PM
truputį patikslinsiu : visiškai nusispjaut ,kad aš jį turiu,šaunu ,kad jis man patiko iki tada kai pradėjau žaisti su jo shemom ir detalėm ,nes gamintojas vykdant masinę gamybą neturi laiko atrikinėt ... esmė ne tame - esmė tame ,kad vadovaujantis stereotipais ir įvardijant pasyvines sistemas ,kaip tobulesnes ir natūraliau grojančias ,net nežinote kiek kartų adc ir dac buvo konvertuotas signalas dar prieš patenkant į neišdžiūvusias ausis

Truemayhem
2009-01-27, 05:46 PM
Del konvertavimo ir skaitmens tai nieko naujo, daug kartu viskas perdirbama na ir kas ? Esme tame kad koks garsas is pacio aparato galutinai svariai paduodamas, o tu apie procus.. Procas garso tikrai nepagrazins, koks jis bebutu, tik maiso.

Gincė
2009-01-27, 05:47 PM
Klausimas "na zasypku" - pvz gauni uz super kaina tarkim 2000Lt f1 status, pajungi prie savo sistemos ir klausai, pripranti, o paskui grazini p9 atgal. Tarkim p9 tau kainavo 1500, ka pasiliktum? Manau nepardavinetum f1 niekad, o parduotum p9 ar ne taip ? ;)

jaučiu neskaitai kas parašyta arba nenori įsigilinti : pas p9 viduj dekoj dac sudėti tik tam ,kad pagal durnas marketingo taisykles jis turėtų line out ir kas visiems audiofilams super svarbu - suwoofer control out,ko nėra pas pioneer TOP modelį R7 . O pas f1 dac visai kitos konfiguracijos ir gebėjimų (jei taip galima pavadinti) . Tu teisus abu cd grotuvai yra skirti atkūrti įrašus ir f1 daro tą darbą žymiai natūraliau ,bet ar jis tai daro natūraliau už R7 nei tu nei aš negirdėjom patys ...

eXtreme
2009-01-27, 05:49 PM
Na diskusija matau issirituliavo pakankamai rimtai.
Teko paturet ir man P9 be procesoriaus. Leidau ant MB Quart Competition 3 juostu komponentu komponentam buvo naudojamas stiprintuvas Audison SEDICHI, Lyginau su poranka buvusiu Denon DCT - R1. Skirtuma garso isreiksiu taip Denon - Mercedes S600, Pioneer Dex P9R Ziguliukas 2101.
Kaip sakoma galima vaziuot abiem tik mersedesu maloniau komfortiskiau , minksciau, daugiau erdves, geresne akseleracija geresini stabdziai ir panasiai..
Kitavertus P9 buvo kurtas dirbt su procesoriumi todellabai kategoriskai vertinti nesiimsiu.
Mano nuomone tokia P9 kaip grotuvas be procesoriaus NEIDOMUS. Kas liecia grotuvo dizaino mano KAIP ARCHITEKTO akimis tai absoliuciai nevykeliskas pataikavimas pilkoms masems jame truksta tik delfinu dinozauru vazinejanciu ekrane masineliu. Medziagos panaudots (plasmases) labai prastos kokybes tas pats garso ratukas nupustas serebrenke, asku kaip ir visas galva, jei nenesioji dekle galvos is jos pasidaro tas pats kas pasidaro is visu JVC SH sidabro spalvos galvu, t.y. apsitrina ir atrodo tragiskai.
Visos aukstesnio lygio galvos naudoja metalizuotus snukelius garso ratuka tekinto metalo. cia smulkmena bet vaizdas tikrai solidesnis. Kaip nekaip grotuvas ne uz 100 litu bet pagamintas kaip uz 100.. ir dar daugelis niuansu kuriu neisvardinau
Tiesa vienas is rimtu minusu ir kaip teko susidurt kad tai butent pioneer P9 liga tai po gero paklausimo pradeda neskaiyt CD..

Gincė
2009-01-27, 05:52 PM
Del konvertavimo ir skaitmens tai nieko naujo, daug kartu viskas perdirbama na ir kas ? Esme tame kad koks garsas is pacio aparato galutinai svariai paduodamas, o tu apie procus.. Procas garso tikrai nepagrazins, koks jis bebutu, tik maiso.
gal gali paaiškint vaizdžiau kaip veikia visa garsa griaunatis procas ??? ar jo veikimo principas toks jau žalingas garsui ???

Truemayhem
2009-01-27, 05:53 PM
Taip galu gale sutikai :D
Ta ir turejau omeny. Sony XES idomu kas nors lietuvoj mate bent ? Itariu visus apgrotu :)
http://www.audiocar.pl/extras/krynica2006-lato/fotka116.JPG

Truemayhem
2009-01-27, 05:59 PM
gal gali paaiškint vaizdžiau kaip veikia visa garsa griaunatis procas ??? ar jo veikimo principas toks jau žalingas garsui ???

O kam aiskint, literaturos mazai ? Pajungi, paklausai ir viskas aisku, tokiem kaip p9 ir hx-d2 procas nedaug gadina garsa bet gadina. Tokiems kaip nauji alpine'ai populiarus ar Claras 960 pvz - procas tragedija.

eXtreme
2009-01-27, 06:02 PM
Nezinau ar apgrotu ar ne, vien pamates dideli melyna ekrana nusivemt noriu, Plius matinimas DIDELIAM ekranui, galetu tekti Keitiklio maitinimui, juolab kad is ekrano informacija kuri reikalinga yra Treko numeris na ir dar treko laikas laikas.
Vel gamintoju pataikavimas pilkom masem.. tada o KUR SILIOTKES?

Truemayhem
2009-01-27, 06:04 PM
Na jei ekranas atsijungia pilnai grojimo metu tai butu gerai, hz nieks neklause bet iz uzsienio tenai misias uzsakineja visi del jo kad tik kada senelis saltis padovanotu bent uz kelis tukstancius toki :D

Gincė
2009-01-27, 06:05 PM
nepatikėsi bet buvo toks aparatas ir lietuvoje ...
o jei jau pradėjom apie foto ;

Ernestas
2009-01-27, 06:10 PM
jei sklerozė pataria teisingai, tai atsimenu dar pačiam pirmam Alytuje buvo golfs su sonia xez.........

rebik
2009-01-27, 06:11 PM
bendros taisyklės galiojančios bet kokio lygio audio sistemoms :
1.neimanoma išgirsti to ,ko negalima išmatuoti (jei tik turi radiotechninių žinių)
2.nuo garso signalo nueito kelio ilgio priklauso grojimo natūralumas su salyga ,kad nė vienas elementas signalo kelyje negadina signalo labiau už kitus
:eek:
Viska tai galima paneigti
1. Girdima ir tai kas neimatuojama, pvz. emocijos
2. O kaip tavo nuomone apie kelio ilgis, jei jungi skaitmeniniu(optiniu) budu? Kaip tokiu atveju ilgis? Juk ten keliauja tik bitai, vienetai ir nuliukai.
Musu cia diskusija begaline, jau daug ieciu tokiom temom sulauzyta. Po visu diskusiu visi dalyviai lieka prie savo nuomoniu. As cia kalbu apie drauiskas diskusijas. O mes juk vistiek siekima to paties tik skirtingais keliais.

Gincė
2009-01-27, 06:11 PM
Nezinau ar apgrotu ar ne, vien pamates dideli melyna ekrana nusivemt noriu, Plius matinimas DIDELIAM ekranui, galetu tekti Keitiklio maitinimui, juolab kad is ekrano informacija kuri reikalinga yra Treko numeris na ir dar treko laikas laikas.
Vel gamintoju pataikavimas pilkom masem.. tada o KUR SILIOTKES?

matai pas p9 dislpėjus organinis ,veikia be keitiklio ir kas dar keisčiau ,tai mėlynu jį padaro šviesos filtras / stikliukas panėlės ,o šiaip tai jis šviečia baltai ir keičiant stiklo spalvą gali pasidaryti bet kokios tinkamos spalvos kuri architentūriškai derės su kitom automobilio prietaisų apšvietimo spalvom ... kas dėl p9 dizaino medžiagų pataupymo tu teisus - čia pioneer pataupė ... bet gal tik todėl kad pioneer ,o ne carrozzeria

Gincė
2009-01-27, 06:16 PM
Viska tai galima paneigti
1. Girdima ir tai kas neimatuojama, pvz. emocijos
2. O kaip tavo nuomone apie kelio ilgis, jei jungi skaitmeniniu(optiniu) budu? Kaip tokiu atveju ilgis? Juk ten keliauja tik bitai, vienetai ir nuliukai.
Musu cia diskusija begaline, jau daug ieciu tokiom temom sulauzyta. Po visu diskusiu visi dalyviai lieka prie savo nuomoniu. As cia kalbu apie drauiskas diskusijas. O mes juk vistiek siekima to paties tik skirtingais keliais.

1.emocijos klausant gerai atkuriamą muzikinį kūrinį yra tikrai neišmatuojamos .
2.o kokiu būdu iš cd nuskaičius info patenka į dac ??? per kokius laidininkus ???

Gincė
2009-01-27, 06:23 PM
jei sklerozė pataria teisingai, tai atsimenu dar pačiam pirmam Alytuje buvo golfs su sonia xez.........
nepatvirtintais duomenimis xes kainavo/kainuoja 11000$ ir gaminamas tik pagal išankstinio apmokėjimo užsakymą ... dėl to ir retas paukštis (ne gaidys) mūsų kraštuose:D

tolka
2009-01-27, 06:36 PM
kažkaip beveik 90 procentų senbuvių kažkodėl perėjo į PP klasę.........ne tiek varžybom, kiek sau klausymui........:confused:
tai kad pp arciausiai to ka namie visi kuria,ir groja naturaliausiai,muzikaliausiai.namie procu juk nededat:Dnors yra isimciu...
p.s. va taip turi magas atrodyt

Gincė
2009-01-27, 06:40 PM
tai kad pp arciausiai to ka namie visi kuria,ir groja naturaliausiai,muzikaliausiai.namie procu juk nededat:Dnors yra isimciu...

nu ir kam gi namie tas velnio išmislas ??? ten ir tai su scena paprasta - sėdi vidurį ir be didelio vargo gauni tai ,kas automobilistams kibirais prakaito kainuoja :D
nemie procas tai tik 5.1 ... Oi bet juk procas dvd ar ne juk toks velniškas blogis :mad::mad::mad:
kaip aš pasiilgstu jaunystėje žiūrėtų monofoninių tv transliacijų

tolka
2009-01-27, 06:48 PM
namie namu kino myletojams 5.1 ir 7.1(jau),bet namie buna ir aktyviu sistemu,to zinoma procais gal negalima vadint,bet vistiek priskiriu skaitmenniniu isikisimu i garsa...
pvz.:
http://www.audioforumas.lt/?csc=1;temos_id=88;scroll=0;qoffset=120

Gincė
2009-01-27, 06:55 PM
pagonys ,eretikai,bedieviai ,kaip jie drįsta į jo šventenybę home audio su cyfra kėsintis ... ant laužo visus prieš tai išplakus prabangiu audiošniūru ,kitaip dar kabeliu ar netgi akustiniu kabeliu vadinamu :D:D:D

tolka
2009-01-27, 06:59 PM
na tas ten kur kompo plokste istiuningaves tai tikrai keistas man:Dbet kodel gi ne...jis tiesiog pasuko tuo keliu,ir ji tobulina,kas ten zino gal apgros analogine technika:D
bet aktyvius filtrus naudoja labai rimti inzinieriai savo horninese sistemose...ir neverkia del siu daromos itakos ar laidu ilgio...o ju sistemos vadinamos artimiausios teisybei.aisku tie filtrai savadarbiai ir is rinktiniu komponentu...

Gincė
2009-01-27, 07:03 PM
tai prie ko čia gaidiškas p9 su multibiniu dac???

tolka
2009-01-27, 07:04 PM
na tai gal ir ne gaidiskas jei su procu klausai:D

Gincė
2009-01-27, 07:08 PM
tu net neisivaizduoji ką su garsu procas padaro ... kaip išdarko natūrą garso ... tu ką negirdėjęs nė karto ???
garsas visiškai miręs būna ... po perkausos tik žudytis norisi

eXtreme
2009-01-27, 07:08 PM
A tu bereikalo cia dantis siepi tiolka, Tas kas zino Vilmanta juokas jam neima.. tai ka daro vilmantas tai daugeliu ne tik lietuvoj bet ir pasaulyje pasimokyt..
Pasidomek tiolka kuo sis zmogus uzsiima :
www.lessloss.com (http://www.lessloss.com)

o cia jo vienas is idomesniu darbu:
http://www.lessloss.com/dac-2004-mkii-c-69.html?zenid=4nbkv70plfrdkun6gbjb52dt47

Pries bandant ka nors isjuokt pradzioj pasidomek kas jis yra? Jei ta kompiuterio deze butu istiurlinguota Arturo-M tai net kveptelt bijotum i ta puse?

Stereo
2009-01-27, 07:09 PM
teko bendrauti su zmogum turinciu si automobili http://www.youtube.com/watch?v=6hoi0G_yPY4&eurl=http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=255983
taip pat teko pasiklausyti. Jis pats naudoja Pioneer Jap import Carrozzeria ODR Head Unit & Processor ir tai jo manymu tai yra geriausias procesorinis sprendimas. paklausus apie p9 kaip pigesni varianta jis pasake kad jo garsas elektroninis ir skamba kompiuterizuotai , plius kaip ir minejo priesbosis laabai silpnas.

tolka
2009-01-27, 07:10 PM
A tu bereikalo cia dantis siepi tiolka, Tas kas zino Vilmanta juokas jam neima.. tai ka daro vilmantas tai daugeliu ne tik lietuvoj bet ir pasaulyje pasimokyt..
Pasidomek tiolka kuo sis zmogus uzsiima :
www.lessloss.com (http://www.lessloss.com)

o cia jo vienas is idomesniu darbu:
http://www.lessloss.com/dac-2004-mkii-c-69.html?zenid=4nbkv70plfrdkun6gbjb52dt47

Pries bandant ka nors isjuokt pradzioj pasidomek kas jis yra? Jei ta kompiuterio deze butu istiurlinguota Arturo-M tai net kveptelt bijotum i ta puse?

niekas cia ir nesiepia jo,beja prie ko cia ta dac uz 3000eur idejai?jo sukurtas gal?

eXtreme
2009-01-27, 07:16 PM
Taip jo sukurtas, tu skaityk domekis nes tau tikrai yra kur tobulet.
Tu juokiais is vilmanto parasiai kad jis tau keistas tai leidau tau susipazint kuom jis keistas.. galtik tuom kad ttavo zinios nevertos jam batus nulaizyt..

tolka
2009-01-27, 07:19 PM
Tu juokiais is vilmanto parasiai kad jis tau keistas tai leidau tau susipazint kuom jis keistas.. galtik tuom kad ttavo zinios nevertos jam batus nulaizyt..
taip,visiems yra kur tobulet,bet tu man keistas tai tikrai

Truemayhem
2009-01-27, 07:26 PM
Lesslos'a klausiau ilgai ir nuobodziai(dar+siek tiek patobilinta), pats nenorejau ilgai patiket kad tai made in lithuania, zmogui iki nobelio premijos netoli, malacius, tokiu specu labai nedaug pas mus., lenkiu galva. O del P9 kaip virsuj Stereo parase - tikrai taip ir nuomone sutampa jau eilini karta, Carrozeria tai ne P9 faktas, neklausiau jo bet teko bendraut su tais kas turejo ir lygino, skirtumas konkretus., kaip du skirtingi aparatai.

eXtreme
2009-01-27, 07:34 PM
taip,visiems yra kur tobulet,bet tu man keistas tai tikrai
Katinam peliu nuomones neidomios..
Pries pradedant kazka uzgauliot pradzioj paziurek ar pats turi kuom "pasigirt".
Vilmanta pazystu ir zinau ka jis sugeba jo zinias.. ir man jis toli nei keista nei juokas ima is to ka jis daro.

peris
2009-01-27, 07:36 PM

o kas cia buvo?

Gincė
2009-01-27, 07:37 PM
nereikia taip jau asmeniškai pradėt čia aiškintis :)
kiek žinau tai žodis keistas nėra tik neigiamas apibūdinimas lietuvių kalboje

tolka
2009-01-27, 07:38 PM
jautrus zmones ir ne del tokiu zodziu isizeidineja...

Gincė
2009-01-27, 07:40 PM
tai viskas - tada baigiam ižeidinėt ir piktažodžiaut vieni ant kitų ... taigi yra toks p9 varom ant jo toliau :D

Truemayhem
2009-01-27, 07:42 PM
Na tai Gince ar nebandej tobulint p9 ? Ar patenkintas kaip jis dabar groja ? :)

Gincė
2009-01-27, 07:45 PM
jo bisky tobulinau ... iš pradžių atsisakiau optikos ,dabar atsisakiau ir coax ir DATA,LRCK,BCK ir MCK permečiau tiesiai į procą ... Proce pakeistas MCK taktinis dažnis ir kondikai į BG

Truemayhem
2009-01-27, 07:56 PM
O, cia jau geriau, midbosas atsigavo bent ?

525i
2009-01-27, 07:59 PM
O leiskit paklaust kokiam is jusu klausytu galvu buvo padorus priesbosis?

DEIVISC
2009-01-27, 07:59 PM
po tokiu pakeitimu gal baigs gaidint tavaji p9:D. tegu kitus nemodifikuotus gaidina

DEIVISC
2009-01-27, 08:01 PM
kad labai priklauso nuo stiprintuvo

tolka
2009-01-27, 08:02 PM
alpine 7909

Gincė
2009-01-27, 08:06 PM
pati mintis tame kad tas pats ODR RS D7X yra brangus ir visaip kaip išpuoselėtas cd transportas su proco valdymo bloku ... visa analoginė dalis yra RS P 90X dalyje
man to pasiekt nepavyks ,bet kai ką pavyko pataisyt ir mane tai tenkina

DEIVISC
2009-01-27, 08:08 PM
idomu latviai varzybose p9 ir irgi turbut patobuline kad ten taip gerai grojo

525i
2009-01-27, 08:13 PM
Kiek kalbejau neminejo,na bet as ir neklausiau :confused:

Gincė
2009-01-27, 08:14 PM
kas tau per varžybas tiesiai šviesiai pasakys ką darė aparatams ... dar gerai ,kad šiais laikais bent toj klasėje jau leidžia naudoti modifikuotą aparatą(us)

Truemayhem
2009-01-27, 08:22 PM

Denon'ai R1, A100 labai geras priesbosis ir netik. O kodel klausi ?

525i
2009-01-28, 08:22 AM
DEIVISC "kad labai priklauso nuo stiprintuvo"
Stiprintuvai stiprintuvais,bet nuo mago irgi labai daug priklauso,jei jis negros apacios ir stiprintuvai nepades:)
Bleusmobilio forume jau keli menesiai gincijasi apie galvas kurios sugeba grot priesbosi.Labai daug ir idomiu nuomoniu;)

eXtreme
2009-01-28, 12:30 PM
Na ne tik galva ir stiprintuvas groja, garsiakalbiai nemazai svarbu ir jei pasyvus filtrai zinoma jie taip pat..
Pamatytum kas su tavo Poweriu ir HX-D2 darosi, durys ardosi. Nors Clarai apacios ir nelabai turi jau nekalbu kas darosi su 7915 jei tik apie priesbosi kalbesim. Mano akimis groja ne tik Galva ir stiprintuvas o ir TEISINGAI sumontuoti garsiakalbiai ir garsiaikalabiai tinkantys grot i duru tury. T.y. sukurti grot automobilyje o ne patalpoje uzdarame apiforminime.Dar nesutikau nei vieno garsiakalbio 16 tuko kuris apgroto kaip priesbosi maniski MB Q Nei isgirti isseileti Revelatoriai niekas taip negroja. O i rankas paemes tarkim MBQ nesupranti kas ten gali grot, paimi Revelatoriu nesupranti kaip jis negali grot (ta prasme groja, bet nepakankamai kad butu galima pasakyt va sitas jau visam).

525i
2009-01-28, 08:46 PM
As zinau,kad visuma groja,bet jei galva su sudina apatine dalim tai niekaip neistaisysi.
Apie HX'skaiciau geru atsiliepimu kas liecia priesbosi,beto ir klauses labai auksto lygio sistema,man patiko.
O kas liecia revelatorius arba Genesis abs(beveik tas pats tik automobilinis) irgi sugeba grot priesbosi,bet nevisi sugeba ji masinoj uzgrajint.Cia taip rusu forume skaiciau.Tie kurie sugebejo ta padaryt, liko tikrai patenkinti.Taip,kad negalima kategoriskai tvirtint,kad jis negali grot.
As pats klausiau 2 auto 1 ABSoliutai grojo super kitoje Revelatoriai isvis skystai:eek:
p.s. siaip kaip buves savininkas manau turiu teise isgirsti ka mano zibaline lempa sugeba :D

Truemayhem
2009-01-29, 01:41 AM
Liko patenkinti... xexe patinka man tas posakis, daug patenkintu su P9 klausosi ir morelio midbosais ir ka ? A juk nihera negroja midbosas, mires visiskai.. Palygintum tu asmeniskai ta pati hx-d2 su denon'u bet kokiu ant to pacio stipro - kas liecia priesbosi suprastum apie ka as. O kas liecia MB Quart'u midbosa - JOKS 16-18cm midbosas negroja taip kaip groja 20cm quartas, scanspeak'ai ir kiti ilsisi, nieko panasaus neteko girdet per savo gyvenima, pas kai kuriuos namuose taip wooferiai negroja..

Hipy
2009-01-29, 08:33 AM
Liko patenkinti... xexe patinka man tas posakis, daug patenkintu su P9 klausosi ir morelio midbosais ir ka ? A juk nihera negroja midbosas, mires visiskai.. Palygintum tu asmeniskai ta pati hx-d2 su denon'u bet kokiu ant to pacio stipro - kas liecia priesbosi suprastum apie ka as. O kas liecia MB Quart'u midbosa - JOKS 16-18cm midbosas negroja taip kaip groja 20cm quartas, scanspeak'ai ir kiti ilsisi, nieko panasaus neteko girdet per savo gyvenima, pas kai kuriuos namuose taip wooferiai negroja..
is kur toks noras ,kad midbosas ,kaip wooferis grotu ir is vis pas tave kalbos, tik apie bosus ir midbosus .Ka dar girdi?:confused:

eXtreme
2009-01-29, 08:54 AM
As zinau,kad visuma groja,bet jei galva su sudina apatine dalim tai niekaip neistaisysi.
Apie HX'skaiciau geru atsiliepimu kas liecia priesbosi,beto ir klauses labai auksto lygio sistema,man patiko.
O kas liecia revelatorius arba Genesis abs(beveik tas pats tik automobilinis) irgi sugeba grot priesbosi,bet nevisi sugeba ji masinoj uzgrajint.Cia taip rusu forume skaiciau.Tie kurie sugebejo ta padaryt, liko tikrai patenkinti.Taip,kad negalima kategoriskai tvirtint,kad jis negali grot.
As pats klausiau 2 auto 1 ABSoliutai grojo super kitoje Revelatoriai isvis skystai:eek:
p.s. siaip kaip buves savininkas manau turiu teise isgirsti ka mano zibaline lempa sugeba :D

Na sutinku kad reveletorius galima uzkurt... tik kas juos realiai uzkure? Arunui - Rolandas, kas dar? hmmmm.... Subtilybe teisingai suprojektuotame crose, tik kiek zmoniu lietuvoj sugeba juos teisingai ne tik suprojektuot bet ir teisingai surinkt, nes projektas lape nuo projekto realybej visiskai skiriasi. todel ir gaunasi prisiperka geru garsiakalbiu a ka su jais daryt nezino todel ir gaunasi kad negroja.
A siaip pries revelatorius as nieko pries neturiu.
Beja revelatorius su genesis absoliutu neturi nieko bendro isskyrus kad scanas gamino, duomenys tiek scano revelatoriaus tiek genio absoliuto bus skirtingi. Ir jokia paslaptis tymphany yra tik donoras garsiakalbiu gamyboje.
Didzioji dauguma garsiakalbiu yra gaminami tymphany (scan speak, wifa, peerless) gamintoju ir iseina kitu flagmanu velevomis kaip po (alpine, xetec, genesis ir t.t.) bet groja jie visi skirtingai, ir garsiakalbiai visis skirtingi, tik isvaizda panasi.
Kas liecia zibalines lempos mestelk i privata tlf bo kurtais uzmeciau.. bus galima paziuret kas ten nutiko.;)

525i
2009-01-29, 11:31 AM
Atsiprasau,kad uzgavau Lietuvos caraudio guru savimeile.Nezinojau,kad egzistuoja tik TAVO tiesa.

To Extreme: tarp kitko kada paskutini karta klausiau pas Aruna, pas ji priesbosio ir nebuvo.Jis ir pats su tuo sutiko.Kaip dabar nezinau,gal susitvarke.

Gincė
2009-01-29, 11:35 AM
dar kartą paprašysiu be asmeniškumų ... žodžių karo čia nereikia . Prašau tvarkos !!!! Diskutuojam civilizuotai ,kiek tai įmanoma reiškiant savo nuomonę, tokioje dviprasmiškoje diskusijoje ,kurioje kiekviena pusė turi savo tvirtą nuomonę apie tikrą realistišką įrašo atkūrimą psiaudo stereo aplinkoje

Truemayhem
2009-01-29, 12:49 PM
Kaip jus lengva sunervint visus :D Krize jauciasi, nervai silpni :)