PDA

View Full Version : elektros trukumas

Tadas G.
2009-01-30, 06:02 PM
idejau jl audio 1000v2 stiprintuva jl audio 13w7 bosui apmaitinti , prie viso sito yra stiprintuvas komponentams 2x focal 165vr apmaitinti bei 2 faradu kapsule , akumas mano 65 amperu (naujas), generatorius 90 amperu , koki gelini akuma ar kazka dadeti ,kad lempos nesitraukuliuotu pilnu garsu klausant ?

Kleckas78
2009-01-30, 06:18 PM
nepades joks akumas - reikia galingesnio generatoriaus arba antro.
Idejus galingesni koki akuma - tai neilga laika (gal maksimum 5 min) gelbetu nuo skydelio mirksejimo ir t.t., bet galiausiai akumas pasestu ir prasidetu iatmpos kritimai konkretus.
Pas mane masinoj 120 amperu generas + ETON 2802 + JL 12w7 + stiprintuvas komponentam nakamichi + du akumai po 74 AH ir gerais atidavimais + kondencatorius , bet buvo tas pats :) gerai uzgarsinus praejus keletai (2-3 min nu maks 5) minuciu vistiek pradedavo kristi itampa ir mirkcioti lempos - srove krisdavo ziauriai, Idejau antra generatoriu ir baigesi visos problemos :)
Taip kad mastyk apie rimtesni generatoriu koki 150-160 amperu (nes kokiu 120 ir nelabai gelbes).

Tadas G.
2009-01-30, 06:27 PM
tu manes nesupratai manau , metu lauk sita 65 amperu akuma ir dedu Optima Battery Blue Top DC-5.5L ar man jo pakaks ? klausau tik uzvestoj masinoj ir noriu kad vaziuojant man neknistu proto sviesos , abs lempos mirksejimas ir t.t. ar su situ akumu bus imanoma tai padaryti ? jei istikruju taip nuperku ji ir nesuku sau galvos

Cipsas
2009-01-30, 06:40 PM
akumas nepades, reikia generatoriaus. as taipat turiu jl 1000/1v2 ir nakamichi ir desiu 200a generatoriu nes nepakanka sroves. akomuliatorius elektros negamina!

JLsystem
2009-01-30, 07:21 PM
Geras :D Kleckas kanors girdejai apie D-class stiprintuvus? ir kuo jie skiriasi nuo A/B? Na nzn mano kibire yra 90A generatorius stiprintuvas EA 1800d apkrova 3 ohm ir sroves problemas isprendziau su BOSCH S6 70Ah akumuliatoriumi. itampos kritimas maksimaliu garsu yra iki 13.4V aisku vaziuojant nakti su pilnu peciuku sviesom ir pilna muzika toks itampos stabilumas laikosi nemaziau 30min. maziausiai krinta iki 12.6~V. Todel turint viena 1000/1 puikiausiai uzteks orginalaus generatoriaus. sviesu mirgejima toks akumuliatorius man visiskai pasalino. blue topas kurkas rimtesnis. Jei jus W7 wirinat su A/B klases stiprintuvais tai ten ne 100A imi toks stiprintuvas todel ir dedat anta genera.

Kleckas78
2009-01-31, 12:07 PM
Geras :D Kleckas kanors girdejai apie D-class stiprintuvus? ir kuo jie skiriasi nuo A/B? Na nzn mano kibire yra 90A generatorius stiprintuvas EA 1800d apkrova 3 ohm ir sroves problemas isprendziau su BOSCH S6 70Ah akumuliatoriumi. itampos kritimas maksimaliu garsu yra iki 13.4V aisku vaziuojant nakti su pilnu peciuku sviesom ir pilna muzika toks itampos stabilumas laikosi nemaziau 30min. maziausiai krinta iki 12.6~V. Todel turint viena 1000/1 puikiausiai uzteks orginalaus generatoriaus. sviesu mirgejima toks akumuliatorius man visiskai pasalino. blue topas kurkas rimtesnis. Jei jus W7 wirinat su A/B klases stiprintuvais tai ten ne 100A imi toks stiprintuvas todel ir dedat anta genera.

Matai kai srotui vadovauju tai generatorius nemokamai ir t.t.
Darbininkai pastate ir rado net kita dirzeli ir t.t.
Taip man kainavo generatoriaus pastatymas tik buteli darbininkam nupirkt uz varga, kad prikombinavo ir t.t.
Taip kad as nesukau galvos ilgai del elektros trukumo ir pastaciau generatoriu antra o ne stiprintuva keiciau, nes man taip pigiau.
Beje Etona pirkau uz 700 lt (su deze dokumentais ir t.t.) o ir pardaves dabar nieko gero neipirksiu uz gautus pinigus, o kai ipirksiu kazka rimto ir geresnio nei tas etonas ir ji pakeisiu, o elektros perdaug niekad nebus :D:D:D

AutoBoomsas
2009-01-31, 12:39 PM
.... perdaug niekad nebus :D:D:D

Bet, kas per daug, tas nesveika. ;)

Kleckas78
2009-01-31, 01:15 PM
Bet, kas per daug, tas nesveika. ;)

Na buna ir taip :D:D:D
Geriausiai kai su protu ;)
bet kur ten protas? kai muzika kilovatais pradedam skaiciuoti o ne grojimo kokybe.
Jei protas butu uztektu ir tu 40 amperu muzikai ir net sociai.

AutoBoomsas
2009-01-31, 04:33 PM
Jei protas butu uztektu ir tu 40 amperu muzikai ir net sociai.

Muzikai jų per akis, tik reikia mokėti teisingai jos panauduoti.
To: JLsystem Sutinku su tavimi, jei tokios (D) klasės stiprintuvas naudojamas SPL'e, bet muzikos su jo neklausyčiau, nuobodus. A/B kur kas geriau. ;)

Cipsas
2009-01-31, 05:00 PM
Muzikai jų per akis, tik reikia mokėti teisingai jos panauduoti.
To: JLsystem Sutinku su tavimi, jei tokios (D) klasės stiprintuvas naudojamas SPL'e, bet muzikos su jo neklausyčiau, nuobodus. A/B kur kas geriau. ;)

su kuo klausytum? man tik idomi nuomone, nieko asmenisko :)

Truemayhem
2009-01-31, 05:14 PM
taigi parase - su AB :)

Cipsas
2009-02-02, 06:53 PM
taigi parase - su AB :)

ta prasme kodel d klase netinka?

peris
2009-02-02, 07:10 PM
http://www.bcae1.com/ampclass.htm

JLsystem
2009-02-02, 07:32 PM
NU man nelabai atrodo logiska ieskant kokybes naudoti dvikanalius garsiakalbius tyltu. tokiu budu 4x padideja iskraipymai. o rimtas d klases monoblokas ner jau toks blogas pasirinkimas. aisku galima imti ir AB mono bet kazkaip nedaug tokiu mates.

AutoBoomsas
2009-02-02, 07:48 PM
[quote=JLsystem;88396] ...naudoti dvikanalius garsiakalbius tyltu... [quote]

To JLsystem: Nesuprantu tavo pasakymo, ar dvikanalius - omeny dvikanalį stiprituvą, ar dvikanalius garsiakalbius? Kalba eina apie SQ priekines instaliacijos dalies, dėl subo kita kalba. Savo pirmu post'u norėjau pasakyti, kad D klasės stiprintuvai tiek "šilumos" ir "savijautos" skambėsiui neduos, kaip AB ir tuo labiau A (šilumos). :D

JLsystem
2009-02-02, 08:57 PM
ai ten kazka suveliau :D tipo norejau pasakyti kad naudoti dvikanali stiprintuva tyltu SQ kalasej kaip MONO bloka yra nesamone. :)

rebik
2009-02-02, 11:02 PM
ai ten kazka suveliau :D tipo norejau pasakyti kad naudoti dvikanali stiprintuva tyltu SQ kalasej kaip MONO bloka yra nesamone. :)
Bet kad praktiskai visi monoblokai tai dvieju kanalu stiprintuvai tik sutiltunti vyduje;)

Tadas G.
2009-02-03, 05:17 PM
krc .. milijonas zinovu cia papliurpti apie tai ko gyvenime nera mate ... bent girdejot kaip kas groja ? ar tik youtube ir visokiais forumais vadovaujates duodami patarimus a ? .. aciu uz info nusivyliau ..

JLsystem
2009-02-03, 05:39 PM
rebik rebik... nu kas taip shneka. tu man tada paaiskink kas yra tiltavimas? nes visi MONO stiprintuvai gali tiltuotis tarpusavyje.(ismtys JL slash ir kiti sekantys isejimo varza) Apie stiprintuvo tiltavima pasidometi reikia per koki GOOGLE ten labai paprastai ir aiskiai isdestytos info rasti galima.

Kleckas78
2009-02-03, 06:18 PM
krc .. milijonas zinovu cia papliurpti apie tai ko gyvenime nera mate ... bent girdejot kaip kas groja ? ar tik youtube ir visokiais forumais vadovaujates duodami patarimus a ? .. aciu uz info nusivyliau ..

Idomus tu man :eek:
tai jei viska taip gerai zinai tai ko klausiai tada?
Tam kad pamates ka kas parasys - kad galetum pasitycioti ar kaip?

Beje pasikartosiu - akumas elektros negamina!!!!!
galima ideti galinga ir sustra akuma kuris atiduos srove gerai, bet vat ji pastoviai reikes papildomai ikrovineti, jei nebus atitinkamo generatoriaus ir tiek.
Beje daznai ir giliai iskrovinejent akuma jis ilgai negyvens (na nebent specialus akumai nebijantys iskrovu ir t.t. bet vistiek jiems irgi trumpeje gyvenimas nuo giliu iskrovimu ir t.t. nors ir netaip stipriai)

rebik
2009-02-03, 06:21 PM
Nu nu.
Jeigu trumpai, tai pagrindine salyga tiltinti du stiprintuvus, kad vienas is ju butu invertinis. Tai yra vieno iejimo kaskade turi stoveti invertorius

Tadas G.
2009-02-03, 06:29 PM
ne viska gerai zinau ... o nuperku ir patikrinu .. tada matau kaip kas ir zinau , o del to ka klausiau .. galvojau kad kazkas galbut tai turi ir kazka patars .. bet .. patarimai liko kazkieno spelionemis ...

peris
2009-02-03, 06:47 PM
vienas dalykas be taves dar kokia 10tokiu pat temu cia yra, antra sitoj temoj taip pat atsake i tavo klausima, o trecia tavo bedos jei nesugebi suprast ka tau sako, nu jei jau turi pinigu kaip sieno tai vesk masina i firma ir sakyk noriu tokio tai tokio kuo galingesnio genero, nuvaziuoji i kita parduotuve ir sakai noriu optimos dar i kita noriu kondiko jei jau tau taip patinka kad jis yra

AutoBoomsas
2009-02-03, 09:52 PM
ne viska gerai zinau ... o nuperku ir patikrinu .. tada matau kaip kas ir zinau , o del to ka klausiau .. galvojau kad kazkas galbut tai turi ir kazka patars .. bet .. patarimai liko kazkieno spelionemis ...

Atvažiuosi į varžybas ir pamatysi, kaip žmonės moka spelioti, kad prizinių vietų taures išveža :p