PDA

View Full Version : Atsijungia stiprintuvas, dingtsa įtampa

`BACARDI`
2009-02-13, 05:34 PM
Sveiki, pagelbėgit, nesuprantu kas vyksta:confused:

Stiprintuvas audiosystem F190

Anksčiau buvo viskas gerai, grojo neatsijunginėjo niekada... o dabar situacija tokia, kartą atsijungė sūbas, palindes žiūriu dega raudona lempute. Ištrauki - įdedi saugiklį pliusinio laido, stiprintuvas veikia, sūbas groja, dega žalia lemputė (čia minimaliu garsu) padidini apie 10-15 atsijungia ir vėl raudona dega... perkišus saugiklį laido pliusinio vėl veikia ir vėl padidinus garsą atsijungia... kai stiprintuvas veikia tuo minimaliu garsu testeriu pamatavus įtampa normali, truputi virš 12v, kai padidinus garsą jis atsijungia įtampa dingsta, rodyklė testerio vos vos pakyla, bet labai minimaliai, galima sakyti vos sujuda... kas do velnias? Pliusinis laidas trumpina? ar kas daugiau? :(

spydas
2009-02-13, 05:48 PM
Kartą man panaši nesąmonė buvo - AGU saugiklis nekokybiškas buvo, nors iš išvaizdos OK. Paskui pakeičiau ir visą saugilkinę.

Ernestas
2009-02-13, 06:01 PM
o matavai įtampą tarp kėbulo ir stipriako pliuso ar tiesiai ant stiprintuvo klemų? nes gali būt masė nupuvo..........

`BACARDI`
2009-02-13, 06:28 PM
Kartą man panaši nesąmonė buvo - AGU saugiklis nekokybiškas buvo, nors iš išvaizdos OK. Paskui pakeičiau ir visą saugilkinę.

na neperseniausei keičiau saugiklį, bet kad su esamu jau netrumpai grojo... hmz, na reiks kitą nupirkt...

o matavai įtampą tarp kėbulo ir stipriako pliuso ar tiesiai ant stiprintuvo klemų? nes gali būt masė nupuvo..........

matavau nuo nuo stipriako klėmų ir stipriako klėmos (pliuso) ir prie kėbulo, tas pats kaip ir prie klėmų stipriako :(

na reiks klėmas + ir - patikrint, sutept tepalu specialiu, kontakto nėra gal...

bet jei nebūtų kontakto tai stiprintuvas juk išvis netūrėtų veikti, o jis veikia ant minimalaus garso...hmz, nežinau :confused: man tas saugiklis įtarimus kelia:mad:

Black Scorpio
2009-02-13, 06:41 PM
grot grotu tik iki tam tikro lygio. priklausomai nuo kontakto ploto ir sroves pralaidumas yra... pvz jeigu tu prie akumo klemos tik su smeigtuku kontakta padaryti tai grotru tau max iki kokiu 5 padalu garso (emiau pagal tavo nurodytas nes net neisivaizduoju koks ten jautrumas)

spydas
2009-02-13, 11:17 PM
Na, krc supratai, kad tau greičiausiai problemos su maitinimu. Atsuki garsą, sulauki kol stiepras "numirs", jami testerį į rankas ir eini laidu nuo akumo ar nuo stiprintuvo - pagal skonį :D ieškodamas kur tavo voltai dingo :D Na, ir minusą, aišku patikrini :D

JoJo
2009-02-14, 06:20 PM
man kaskada taip buvo tik vziuojant...tai saugikline buvo kalta...saugiklis gerai nesilaike

`BACARDI`
2009-02-15, 05:57 PM
dėkui už pagalbą... visgi saugiklis kaltas... ta plokštelė viduje esanti stovėjo kampu, papurčius saugikli ji klibėjo, dėl to ir nebuvo kontakto :)

spydas
2009-02-15, 07:07 PM
Yo welkam :D