PDA

View Full Version : SQ komplektukas. Ka manote?

Puslapiai : [1] 2

ZaXaS
2009-02-18, 11:55 PM
Galva: Alpine - DVA 9861Ri 1900lt
Komponentai: Focal - KIT 165KR 1000lt
Subas: Focal - KIT 33V2 1100lt
Stiprintuvas komponentam: Audison - Wrx2.150 2000lt
Stiprintuvas subui: JL audio - 500/1 V2 1500lt
Kondecatorius: Brax - IPC-1 750lt
Laidai, saugikliai ir t.t 500lt

Kokios jusu nuomones? Ka vertetu keisti, ieskant teisingos muzikos?
Siaip svarstau dar del subo... Ar verta butu imti Focal - 33KX, kaina beveik dvigubai skiriasi :( Ar vertas jis tu pinigu?
Kas del komponentu, tai ziuriu audioprojektuose yra 165KF, cia kaip suprantu - senesne serija. Senesne - ne visada prastesne ;), gal kam teko lyginti situos daigtus, ar siaip ka girdejot? :o
Ir dar labai didelis klausimas del grotuvo: siaip noretusi, kad palaikytu DVD, gal kadanors ir monitoriu isideciau, taciau ar del to nenukentes garso kokybe? Gal CDA-9855R arba CDA-9887R skambetu kurkas geriau? O gal verta dairytis i Nakamichi?

Is anksto aciu tiem, kas nepatingesit pakomentuoti :) :rolleyes:

Stereo
2009-02-19, 01:07 AM
na matau komplektuotis nori is parduotuveje pirktu daiktu , siaip as rinkciausi naudotus daiktus, taciau uz tuos pinigus jie iseitu zymiai rimtesni. va kaip antai neseniai buvo cia skelbime focal utopia komponentai ir panasiai ... Alpine DVA-9965 butu mano pasirinkimas jei nori dvd, keisciau suba ir stipreka, nedeciau kondiko.

mariux
2009-02-19, 08:35 AM
tam braksui tokius pinigus ismest tai pfffffffffffffff..... tuos litus geriau laidams ar geresnei akustikai skirk.. stiprintuvas subui nera blogas, bet as asmeniskai rinkciausi a/b klase.

JoJo
2009-02-19, 08:48 AM
Tai vrx ir yra a/b klase isideda korta ir a klase...Bet nei subo focal nedeciau nei akustikos...
ir kondiko nedeciau...geriau geros firmos pagal galimybes daugiau amperu akuma...

Ir jai gali paminek savo Auto ir kalusoma muzika tai ir aktualu...

O del mago geriau 55,87...O kaskada noresi dvd...Isidesi dvd grotuveli,paleisi per Alpine AUX garsa...Ir gausis tas patc...Ir pigaiu ir nelabai daznai tu ji ziuresi tai ar verta?

Ir vrx kreipkis i Sabina jis 2 kanalu lyg ir pardavineja...Manau bus pigiau nei 2000....

Kantrybes ir neskubejimo....Dar instalui pataupyk kad nereiktu perdarinet...

Stereo
2009-02-19, 09:31 AM
tam braksui tokius pinigus ismest tai pfffffffffffffff..... tuos litus geriau laidams ar geresnei akustikai skirk.. stiprintuvas subui nera blogas, bet as asmeniskai rinkciausi a/b klase.

Tai vrx ir yra a/b klase isideda korta ir a klase...Bet nei subo focal nedeciau nei akustikos...
ir kondiko nedeciau...geriau geros firmos pagal galimybes daugiau amperu akuma...

kalbama apie jl audio.
kuo nusikalto focal akustika?

JoJo
2009-02-19, 09:48 AM
Subui JL Audijo gerai...tikrai...O man focal is esmes nepatinka auksti,astrus...Ir su priesbosiu amzinai beda buna...Nu bet jai zmogui daug garso reik jie isreks:D:D:D

Sabinas
2009-02-19, 09:56 AM
Ir vrx kreipkis i Sabina jis 2 kanalu lyg ir pardavineja...Manau bus pigiau nei 2000....

Pas mane VRX 2.400 ir pigiau nei uz 2200 Lt atiduoti nenoreciau, nes daiktas apynaujis.
O ar ir verta toki galinga jungti dvijuostei sistemai.

JoJo
2009-02-19, 10:00 AM
As neatsiminiau modelio...Nu bet kokiu atveju yra toks forume...:D

ZaXaS
2009-02-19, 10:16 AM
na matau komplektuotis nori is parduotuveje pirktu daiktu , siaip as rinkciausi naudotus daiktus, taciau uz tuos pinigus jie iseitu zymiai rimtesni. va kaip antai neseniai buvo cia skelbime focal utopia komponentai ir panasiai ... Alpine DVA-9965 butu mano pasirinkimas jei nori dvd, keisciau suba ir stipreka, nedeciau kondiko.

Siaip parduotuvei manau galima gauti nuolaida apie 10%, beto as dar ir PVM'a susigrazinciau, taip kad gautusi mazdaug 28% pigiau. Todel i devetus daiktus dairytis tikrai nenoriu. 9965, kaina skiriasi ant 2500, uz tuos pinigus iseitu labai geri ratai :D Ir butent suba su stipreku rinktumeisi? Kodel?

mariux
2009-02-19, 10:17 AM
Subui JL Audijo gerai...tikrai...O man focal is esmes nepatinka auksti,astrus...Ir su priesbosiu amzinai beda buna...Nu bet jai zmogui daug garso reik jie isreks:D:D:D

as nesakau kad jl subui blogai;) pats naudojau ir zinau kiek ten to gerio yra:rolleyes: ieskant sq tokio pat lygio kaip jl audio, a/b klases stiprintuvas bus geriau;) o focal blogai kai suporuoji su alpina - vat tada ir cipia auksti.. normaliai suinstaliuokit, pajunkit su p77, p88 ir nebebus astru:)

ZaXaS
2009-02-19, 10:20 AM

Tai kiek tavo manymu vertetu isleisti laidams? Konkreciai kokie stiprintuvai tavo manymu butu geresnis pasirinkimas? :)

JoJo
2009-02-19, 10:21 AM
Bet alpina skaidresne,detalesne,ir toninis balansas geresnis...Cia mano nuomone....! Is daugumos bandytu daiktu...

ZaXaS
2009-02-19, 10:28 AM

Ir jai gali paminek savo Auto ir kalusoma muzika tai ir aktualu...

O del mago geriau 55,87...O kaskada noresi dvd...Isidesi dvd grotuveli,paleisi per Alpine AUX garsa...Ir gausis tas patc...Ir pigaiu ir nelabai daznai tu ji ziuresi tai ar verta?

Kantrybes ir neskubejimo....Dar instalui pataupyk kad nereiktu perdarinet...

Zmogus turejo omeny JL stiprintuva subui, jis yra D klases :p Nu del kondiko, tai dbr labai rimtai susimasciau :rolleyes: Del to DVD tai dar privalumas tas, kad daug daug dainu telpa... Zinau, kad mp3 visiskai nedera prie tokios sistemos, taciau nuolat pirkti CD po 80 litu irgi nekoks variantas :mad: O masina kolkas Mazda 6, taciau ant vasaros planuoju imti Peugeot 407 arba Volvo S80, muzika klausoma: house, trance, pop, rap, chillout, r&b ir pan ;) Tai ka rinktumeisi vietoj Focal? :eek: Kazkaip net neisivaizduoju alternatyvu... Kazka gero apie MB quart esu girdejes, dar Genesis, bet jo kainos kosmines :confused:

mariux
2009-02-19, 10:30 AM
Ir butent suba su stipreku rinktumeisi? Kodel?[/quote]

as asmeniskai pasidairyciau i jl audio w6, peerless xxls;) focal man pats grojimo braizas nepatinka.. stiprintuva kad ir ta pati wrx, dls ultimate - kas juos lygino su jl audio ir pas ka ausys mesku vaikysteje nenumindytos, manau skirtuma a/b klases naudau mate;)

ZaXaS
2009-02-19, 10:31 AM
Bet alpina skaidresne,detalesne,ir toninis balansas geresnis...Cia mano nuomone....! Is daugumos bandytu daiktu...

O kokie atsiliepimai apie Nakamichi? :)

mariux
2009-02-19, 10:42 AM
cia tavo nuomone;) man tos naujosios alpinos visos saizios, astrios:( per siuos minusus tas skaidrumas, detalumas malonumo nesukelia;)

JoJo
2009-02-19, 10:46 AM
Kai akustika normali ir suinstaliuota tinkamai jokio caizumo nera...O jai auksti metaliniai tai kaip nebus caizu? + dar krosoveriu detales ir visa kita ta caizuma duoda...Nevien magas caizuma duoda!

ZaXaS
2009-02-19, 10:47 AM
Nu ok, alternatyvos:
1. Geras akumas vietoj kondiko
2. Vietoj Focal subo JL Audio 13W6V2. Lietuvoj parduotuvese kurnors yra tokiu?
3. Grotuvas Alpine 9887R arba pioneer p77 arba p88
4. Vietoj JL stiprintuvo DLS Ultimate A6 1800lt arba WRX1.500 3300lt (pastarojo kaina labai kandziojasi).
Ka kiti apie tai mano? :rolleyes:

mariux
2009-02-19, 10:48 AM
pagal klausoma muzika ko gero imciau jl audio 12w6. prie jo tiktu ir 500.1, bet as nepagaileciau +keliu papildomu litu ir paimciau dls a6 - turetum ir galios daugiau, o ir siaip silciau, giliau dundetu:) laidams is principo kuo daugiau lt, tuo geriau. tik per daug nepersistenk:) akustikos linijiniam nepagailek.

JoJo
2009-02-19, 10:50 AM
Yra beabejo ir w7 ir w6:D O vrx 1.500...Ir vienas forumietis turi:D:D:Dir berodts uz 2200:D http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=7801 ) gal noras yra toks stiprintuvas? http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=7988:D

mariux
2009-02-19, 10:52 AM
Kai akustika normali ir suinstaliuota tinkamai jokio caizumo nera...O jai auksti metaliniai tai kaip nebus caizu? + dar krosoveriu detales ir visa kita ta caizuma duoda...Nevien magas caizuma duoda!
jus visiskai teisus, nesinervuojam ir nedeliojam sauktuku:) sakykim turim suderinta sistema, tinkamai sumontuota ir aukstadaznius su titanu;) turim 9887 ir p88.. garsas svelnesnis bus su pioneer. man nera slyksciau, kai aukstadazniai sukelia "dantu skausma":D

JoJo
2009-02-19, 10:55 AM
As visiskai Ramus kaip Belgas:D:D:D Tik nuo daug ko priklauso...O ir kiek vazevau i varzybas buvo alpine...Kaip ir pas daugum;) Ir niekam dantu neskaudejo...Nes brendis visa dizinfekcija padare:D:D:D

mariux
2009-02-19, 11:05 AM
kad matai sitame svogeriu kraste, bananu zemeje, asaru pakalneje tos varzybos labai jau neskaidrus dalykas. teisejei pardavinetu aiwa - visi detu jas ir laimetu..negaila man tu pirmu vietu (pagarba uz kazko daryma, dalyvavima), bet suzibekit tarptautiniu mastu tada kitaip pakalbesim:)

JoJo
2009-02-19, 11:08 AM
tai kad tenir gaunas tarptautinis...o jai viskas gausis kaip tikiusi ir finansai atlaikys...o kodel gi ne?:D

mariux
2009-02-19, 11:16 AM
truputi ne taip supratai, bet nesvarbu:)

ZaXaS
2009-02-19, 11:22 AM
pagal klausoma muzika ko gero imciau jl audio 12w6. prie jo tiktu ir 500.1, bet as nepagaileciau +keliu papildomu litu ir paimciau dls a6 - turetum ir galios daugiau, o ir siaip silciau, giliau dundetu:) laidams is principo kuo daugiau lt, tuo geriau. tik per daug nepersistenk:) akustikos linijiniam nepagailek.

Bet kad nematau as LT nei w6 nei w7, atstovas belcanto tokiu neturi :( Gal dar kamnors kanors teko girdeti apie dls a6? Tai kiek mazdaug gali kainuoti geru laidu ir saugikliu komplektas? maniau, kad 500 turetu uztekti.

mariux
2009-02-19, 11:24 AM
www.supergarsas.lt (http://www.supergarsas.lt)

ZaXaS
2009-02-19, 11:25 AM
Dar karta kartoju, kad devetu daiktu nenori.
1. Gaunu beveik 30% naujiems.
2. Deveto wrx viduje gali buti puse MC hammer :D

Tai kas cia sakete, kad komponentu focal neimtumet? Gal kokiu konkreciu pasiulimu tada butu galima? :rolleyes:

mariux
2009-02-19, 11:26 AM
beje su siuo tinklapiu as niekaip nesusijes ir reklamos nedarau:) paprasciausiai cia geromis kainomis yra ieskomi daiktai:)

ZaXaS
2009-02-19, 11:30 AM
www.supergarsas.lt (http://www.supergarsas.lt)

Ooo, geras :) Labai aciu :rolleyes: Google nedraugauja su situo puslapiu :D

JoJo
2009-02-19, 11:34 AM
http://www.audiokomponentai.lt/ O cia atstovas visam JL...

Cia jau tavo reikalas...Ka nori ta pirk tik manau turetum dziauktis,kad yra pasiulyta o tau sprest ar tau reik

mariux
2009-02-19, 11:40 AM

Cia jau tavo reikalas...Ka nori ta pirk tik manau turetum dziauktis,kad yra pasiulyta o tau sprest ar tau reik
cia brungu:p

ZaXaS
2009-02-19, 11:40 AM

Tai as labai dziaugiuosi, taciau kai pirmo pasiulimo atsisakai ir tau siulo tapati antra karta, tai jau gaunasi nebesiulimas :D Nu bet cia neesme. Nenukrypkim nuo temos :rolleyes: Beje kaip manot, kas geriau skambetu ar 13W6v2 ar 10W7-3, galingumai tiepatis, w6 netgi brangesnis ir jis dirba prie 4ohm o w6 prie 3ohm. :rolleyes:

Pasirodo cia dvi rites po 3 arba 4 omus, tai w6 tektu jungti ant 2ohm, o w7 ant 1,5.

mariux
2009-02-19, 11:52 AM
ieskant siknoj slieku muzikalesnis yra w6. bet sakyciau 10w6, 12w6. siaip sunkesnei muzikai ir w7 nera blogis:)

mariux
2009-02-19, 11:57 AM
gali ir ant 8 ir 6 om jungti:) tavo klausomai muzikai gal w7 ir geriau..

JoJo
2009-02-19, 11:58 AM
Kad w7 vienas pajungimas ir tik 3 omh ir groja:D

ZaXaS
2009-02-19, 12:02 PM
gali ir ant 8 ir 6 om jungti:) tavo klausomai muzikai gal w7 ir geriau..

Tai zinau, kad galiu, bet tam atitinkamu stiprintuvu reikia, kurie kainuos dvigubai daugiau, o muzikalumo zemiems dazniams tie papildomi omai daug nepriduos... Susipainiojau visai :D Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu :D Kai nuvaziuosiu, pas prekybininkus, kogero dar naujienu isgirsiu :eek:

ZaXaS
2009-02-19, 12:04 PM
Kad w7 vienas pajungimas ir tik 3 omh ir groja:D

Žemų dažnių garsiakalbis -"JL Audio" 12W7v2
30cm garsiakalbis-lietas korpusas. 2 Ritės po 3 Om.

Nezinau, 10-tuke gal ir viena rite, nerandu jo aprasymo :(

Jo Jl puslapi raso, kad w7 turi viena rite 3ohm, cia turbut audiokomponentai klaidu privele :(

JoJo
2009-02-19, 12:09 PM
O as tau is praktikos sakau;) Ten jau viduja sudubliuota...O pas w6 atskiros rites

mariux
2009-02-19, 12:55 PM
tu sakai, tu zinai:) w6 tikrai jungiasi 2-8om, o del w7 nesigincisiu

Black Scorpio
2009-02-19, 02:03 PM
man aplamai keistai vien mintis SQ sistemai detis 13" bosavyka skamba svelniai tariant keistai :rolleyes: aplamai geriausia 10", o del sveikatos tai jeigu jau sistemq yra SQ tai galios super daug nereikia, jeigu jau nori ekstraatvejui bumsalo daug tai tada dek 2x10w6 arba 2x10w7, bet ne 12" ir juo labiau ne 13" :confused:

mariux
2009-02-19, 02:29 PM
bet ne 12" ir juo labiau ne 13" :confused:[/quote]

nu kodel gi taip griestai? tai jei mano sistemoje yra 12'', tai jau cia nebetinka sq? ismest man ji?:confused: toks pvz 10w7 tikrai nebus labiau vykes greicio, muzikalumo prasme nei i tai orientuotas 12'';)

mariux
2009-02-19, 02:30 PM
beje man labiau keistai skamba mintis sq susieti su w7:)

ZaXaS
2009-02-19, 02:40 PM
mariux, taigi pats pasiulei imti w7 :D is pradziu paminejai w6, o paskuj w7 :D jo...

Tai galu gale kuri JL klase yra skirta SQ?

Siaip dar ziurineju Focal 27KX, ka apie ji manote?

mariux
2009-02-19, 02:45 PM
matai vien jau tavo klausoma muzika man nesiderina su sq:) kad parasei noriu sq sistemeles dar nieko nereiskia - kas kaip ta sq supranta. o siulimus daviau butent atsizvelgdamas i tavo klausoma muzika. to focal neklauses..

JoJo
2009-02-19, 02:45 PM
Yra toks varijantas,manau forume tikrai rastu pas ka galetum paklausyt..pabandyk susiorganizuot...Ar JL ar focal

ZaXaS
2009-02-19, 02:52 PM
matai vien jau tavo klausoma muzika man nesiderina su sq:) kad parasei noriu sq sistemeles dar nieko nereiskia - kas kaip ta sq supranta. o siulimus daviau butent atsizvelgdamas i tavo klausoma muzika. to focal neklauses..

SQ derinasi su betkokia muzika, aplamai su betkuo kas skleidzia garsa... SQ, tai teisingas, neiskraipytas garsas ir nesvaarbu kokio jis daznio.

ZaXaS
2009-02-19, 02:56 PM
Yra toks varijantas,manau forume tikrai rastu pas ka galetum paklausyt..pabandyk susiorganizuot...Ar JL ar focal

Na butu neblogai, taciau like komponentai bus skirtingi ir kazink ka bus galima spresti apie tuos subus... Pardaveju prasyti, kad duotu palyginti irgi ne pats geriausias variantas, neprasigroje dar bus... Na bet kazkaip teks issirinkti, tikiuos labai neapsiriksiu :)

mariux
2009-02-19, 02:56 PM
nu nu... beni benasi.. cik cik bum bum ir cia sq???

ZaXaS
2009-02-19, 02:59 PM
nu nu... beni benasi.. cik cik bum bum ir cia sq???

O kuom tau cia ne sq? Tavo manymu sound quality parodo atlikejo vardas? Tai gal man palikti orginalia aparatura, klausytis mocerto, ir visiem girtis, kad pas mane Hi-End'as?

mariux
2009-02-19, 03:07 PM
tai jei ta tavo originali aparatura teisingai atkurs garso irasa, tada jo pas tave sq:) ir jei pas tave toks suvokimas-tada ir soloX bus sq subas

ZaXaS
2009-02-19, 03:11 PM
tai jei ta tavo originali aparatura teisingai atkurs garso irasa, tada jo pas tave sq:) ir jei pas tave toks suvokimas-tada ir soloX bus sq subas

Nu matai ne maybach'a vairuoju, kad pas mane orginali aparatura atkurtu teisinga garsa :D Nu tai pasipasakok, kas tavo manymu yra garso kokybe? :D

mariux
2009-02-19, 03:18 PM
tai kad sunku kalbet:)vienas 2x13w7 susidejes nuo 2x1000.1v2 ir vadina sq kitas koki 8'' subuka 150rms pajunges nuo lempinio stipriaus... paziurek kaip audio vertinama sq varzybose? ar testuojama su dj tiesto? brooklyn boums?:) nemanau. naudojami irasai su gyva muzika, tikrais instrumentais ir t.t... ir ziurima kaip garso sistema sugeba atkurti tikra muzika, o ne kaip du bliudai po 2kw dusina ir retkarciais pro 2.5t kainavusius komponentus pasigirsta elektroninis bobos padejavimas:)

JoJo
2009-02-19, 03:28 PM
Tarpcitko kaskurem Focal testinem diske...Yra vienas Benni Benasi gabalas...

spydas
2009-02-19, 03:33 PM
Manau, jei sistema sugebės teisingai atgroti vargonų žemiausius registrus bei didįjį orkestro būgną, tai Benasis bus tik užkandėlė :D

ZaXaS
2009-02-19, 03:35 PM
tai kad sunku kalbet:)vienas 2x13w7 susidejes nuo 2x1000.1v2 ir vadina sq kitas koki 8'' subuka 150rms pajunges nuo lempinio stipriaus... paziurek kaip audio vertinama sq varzybose? ar testuojama su dj tiesto? brooklyn boums?:) nemanau. naudojami irasai su gyva muzika, tikrais instrumentais ir t.t... ir ziurima kaip garso sistema sugeba atkurti tikra muzika, o ne kaip du bliudai po 2kw dusina ir retkarciais pro 2.5t kainavusius komponentus pasigirsta elektroninis bobos padejavimas:)

Tu isvis esi kanors girdejes apie dazniu amplitude? Beje garsiakalbis nera muzikos instrumentas, tai elementarus elektroniniu virpesiu keitiklis i mechanines bangas. Ir jei vienos koloneles tau skamba geriau, tai nereiskia, kad jos yra geresnes. Jos turi skambeti lygiai taip pat, koks buvo pradinis skambesys, ar tai tavo mineta gyva muzika ar tai signalas is kompiuterio, ar kamazo variklio sukiai. O aparatura testuojama su gyva muzika, todel kad taip geriau galima isgirsti visa dazniu amplitude, tai yra nuo 20Hz iki 20000Hz ir nustatyti kaip yra iskaraipomas tam tikras dazniu ruozas. O su Tiesto pavyktu patikrinti tik zemus ir aukstus daznius. Beje tose varzybose yra testuojami ir zemi dazniai, ir su kokia muzika tavo manymu tai daroma? Gal su Celine Dion vokalu? :D
Cia tas pats, kas apie automobilio kokybe spresti is jo variklio darbinio turio ir zenkliuko ant kapoto.
Krc jei nesuvoki net tokiu dalyku, tai bent sitoje temoje susilaikyk nuo komentaru!!!

JoJo
2009-02-19, 03:38 PM
Kaip slapiu skuduru:D:D:D:eek:

mariux
2009-02-19, 03:44 PM
.................................

mariux
2009-02-19, 03:45 PM
:cool:...............................

mariux
2009-02-19, 03:50 PM
kaip man istrinti savo postus? nemoku

mariux
2009-02-19, 04:21 PM
Beje tose varzybose yra testuojami ir zemi dazniai, ir su kokia muzika tavo manymu tai daroma? Gal su Celine Dion vokalu? :D
Cia tas pats, kas apie automobilio kokybe spresti is jo variklio darbinio turio ir zenkliuko ant kapoto.
Krc jei nesuvoki net tokiu dalyku, tai bent sitoje temoje susilaikyk nuo komentaru!!![/quote]

atsiprasau, dar truputi nesusilaikiau:o jei tu toks profas tai kokio velnio cia klausineji tokiu dalyku?? ir beje zemi dazniai turbut negali but testuojami su bugnu, su kontrabosu, o tik su beni benassi. dar syki atsiprasau

ZaXaS
2009-02-19, 04:39 PM
Kai as klausiu, tai tikiuos, atsakyma gauti is daugiau zinancio zmogaus, tarkim audio instalerio, ar SQ varzybu priziniu vietu laimetojo, na gal siaip audiofilo (audiofilas tai ne tas, kas turi brangia aparatura).
O tu i kaima su mercedes irgi negali nuvaziuoti? Turbut pasikinkai arkliuka ir pirmyn :D
Kai dar iskils koks klausimas, tada giliai ikvepk, nusiramink ir perskaityk mano ankstesni posta. :mad:

peris
2009-02-19, 05:03 PM
o kodel kartais zemus daznius megsta paziuret paleidziant zema vyriska balsa? kartu ir dar keleta balsu

ZaXaS
2009-02-19, 05:04 PM
Kai as klausiu, tai tikiuos, atsakyma gauti is daugiau zinancio zmogaus, tarkim audio instalerio, ar SQ varzybu priziniu vietu laimetojo, na gal siaip audiofilo (audiofilas tai ne tas, kas turi brangia aparatura).
O tu i kaima su mercedes irgi negali nuvaziuoti? Turbut pasikinkai arkliuka ir pirmyn :D
Kai dar iskils koks klausimas, tada giliai ikvepk, nusiramink ir perskaityk mano ankstesni posta. :mad:

ZaXaS
2009-02-19, 06:03 PM

ZaXaS
2009-02-19, 06:19 PM
o kodel kartais zemus daznius megsta paziuret paleidziant zema vyriska balsa? kartu ir dar keleta balsu

Nezinau, turbut tikrina, kaip suderinta sistema, ar zemi nesipjauna su vidutiniais ir panasiai. O gal taip susidaro tam tikras daznis, kuri nori patikrinti.
O kaip sitas klausimas susijas su aptariama tema? :rolleyes:

peris
2009-02-19, 06:25 PM
o susijes tuo, kad benasius visus sugeba groti beveik bet kas, ten nereikia bum, ten uztenka buuummm, kartais ir tiesiog uuuummmm.

JLsystem
2009-02-19, 06:37 PM
Jau kad prie tokios sistemos JL subas yra gerai tai faktas. sistema vidutine, norisi kaip matau gero, kokybisko garso, Siaip Kolegos vietoj pradziai bandyciau ieskotis paklausyti kitu sistemu apziureti kaip kas groja. KO ko bet jau audisono antro tikrai gyvenime nepirkciau. uz tuos pinigus sinfonis iseina tikrai neblogas 2x50W ir apgors savo kainoj manau neviena konkurenta. Kompentus galima rinktis ir radical ar kazka is maziau zvigdaus. suba siulyciau 10W6 arba 13TW5 uzdaroj ir tik uzdaroj dezej. magas alpine ar pioneer per daug nesuzais jei nepats prasciausias. mp77 keik klausiau kazkokie susibugine ir tikrai nera 88 lygio bent is paskutiniu 5 magu kiek maciau visi buvo su pasaliniais garsais skaitant kompaktus. nu cia mano nuomone.

ZaXaS
2009-02-19, 06:43 PM
o susijes tuo, kad benasius visus sugeba groti beveik bet kas, ten nereikia bum, ten uztenka buuummm, kartais ir tiesiog uuuummmm.

Mano laptopas irgi sugeba benasi pagroti, tik klausimas, kaip kokybiskai jis tai atlieka.
Tai jei nori pasigincyti, tai pirma issakyk savo nuomone, o paskuj pateik argumentus. O gal nori parodyti, kiek daug zinai apie SQ varzybas?

Tavo klausimas visiskai nesusijes, su mano tema, as klausiau apie SQ (kitaip tariant ne SPL) komplektacija. Ir jei tu manai, kad elektroninei muzikai atkurti uztenka orginalios aparaturos, tai buk malonus ir neberasyk. Jei jau klausaisi tarkim "geros" muzikos, tai nereikia pykti ant tu, kurie klausosi kitokios muzikos.

Ir tegul meta i mane akmeni, kas irodis, kad tam tikram garsu dazniui (tam tikram muzikos stiliui) atkurti nereikia kokybiskos aparaturos.

SQ - sound quality - garso kokybe- visiskai nera susijusi su muzikos zanrais ir juo labiau atlikejais. Sia tema daugiau komentaru is mano puses nebus.

Butu malonu isgirsti atsiliepimus apie Focal garsiakalbius, bei Alpine 98.. ar pioneer p77, p88 grotuvus.

ZaXaS
2009-02-19, 06:50 PM
Jau kad prie tokios sistemos JL subas yra gerai tai faktas. sistema vidutine, norisi kaip matau gero, kokybisko garso, Siaip Kolegos vietoj pradziai bandyciau ieskotis paklausyti kitu sistemu apziureti kaip kas groja. KO ko bet jau audisono antro tikrai gyvenime nepirkciau. uz tuos pinigus sinfonis iseina tikrai neblogas 2x50W ir apgors savo kainoj manau neviena konkurenta. Kompentus galima rinktis ir radical ar kazka is maziau zvigdaus. suba siulyciau 10W6 arba 13TW5 uzdaroj ir tik uzdaroj dezej. magas alpine ar pioneer per daug nesuzais jei nepats prasciausias. mp77 keik klausiau kazkokie susibugine ir tikrai nera 88 lygio bent is paskutiniu 5 magu kiek maciau visi buvo su pasaliniais garsais skaitant kompaktus. nu cia mano nuomone.

Leisk paklausti, kur galima isigyti simfonio ir radicalo produkcijos? O reliai kuom skiriasi W6 ir W7 klases? Ir ar uzteks 10'uo uzdaroj dezej patalpinto sedano bagazinej? Reikes geru instaleriu :rolleyes:

Black Scorpio
2009-02-19, 07:15 PM
esme yra tokia, kad SQ instaliacijai 12" ir 13" subai yra letoki gana...

SQ nera vien tiktai be iskraipymu atkuriama muzika, ta sugeba is graziai valinanti aparatura :D SQ yra: muzikos atkurimo svarumas, muzikos naturalumas, scena, spektrinis balansas ir dar galybe niuansu viename. tai kad muzika tavo sistemoje bus atkuriama be iskraipymu, labai toli saukia iki SQ... manau sitoje vietoje pagrindiniai gincai ir vyksta :)

p.s. o su spektriniu balansu tu labai jau i pikus o ne tolyguma lendi ;)

P.P.S. neisizaisk, bet man toks jausmas kad nesi klauses tikros SQ instaliacijos ir visi firmu vardai surinkti tik pagal atsiliepimus (taip man pasirode jau nuo pacio pirmo posto) is anksto atsiprasau jeigu klystu :rolleyes:

ZaXaS
2009-02-19, 07:21 PM
esme yra tokia, kad SQ instaliacijai 12" ir 13" subai yra letoki gana...

SQ nera vien tiktai be iskraipymu atkuriama muzika, ta sugeba is graziai valinanti aparatura :D SQ yra: muzikos atkurimo svarumas, muzikos naturalumas, scena, spektrinis balansas ir dar galybe niuansu viename. tai kad muzika tavo sistemoje bus atkuriama be iskraipymu, labai toli saukia iki SQ... manau sitoje vietoje pagrindiniai gincai ir vyksta :)

p.s. o su spektriniu balansu tu labai jau i pikus o ne tolyguma lendi ;)

P.P.S. neisizaisk, bet man toks jausmas kad nesi klauses tikros SQ instaliacijos ir visi firmu vardai surinkti tik pagal atsiliepimus (taip man pasirode jau nuo pacio pirmo posto) is anksto atsiprasau jeigu klystu :rolleyes:

Neiskaraipyta muzika ir bus naturali, svari ir gyva.

Taip nesu, bet nuo kazko juk reikia pradeti, o pradejau nuo 3500lt ir vardo Alpine.

Black Scorpio
2009-02-19, 07:26 PM
Neiskraipyta muzika ir bus naturali, svari ir gyva.

klysti zinok :rolleyes:

kartais klausant muzikos, dazniu atkurimas atrodo idealus, iskraipymu nulis, bet vistiek jauciasi kad ji kazkokia negyva ir sintetine...

Ernestas
2009-02-19, 07:40 PM
kas visą šitą sistemą instaliuos-reguliuos?

mariux
2009-02-19, 07:48 PM
dr. temos autoriau, tai kaip cia dabar yra, suklydote? o man jau autoritetu buvote pasidares:( prisikaites visokiu terminu, nieko normalaus negirdejes, o rekt nesamones ir saipytis tai puikiai moki. as pasiuliau vienokia aparatura - issisiepes puolei prie jos. kazkas galbut visai nesuprantantis pasiule radicalus ir somfonius, kurie galbut yra tikras slamstas - issisiepes puoli prie ju. nors realei pats nieko neklauses ir matosi kad net nelabai supranti kas kaip turetu groti, jei jau zema supranti kaip tik garsa buuum..o kad tai gali buti "sunkesnio" instrumento, zemo balso garsas matau kad sunkiai daeina. susidesi w7 kad ir 10'' ir jis tau be iskraipimu atgros clubine muzika..ir cia jau bus sq pagal tave.. tas pats w7 atgors ir bugnus be iskraipimu, ir dar kazi ka, o kad tame grojime pvz gali nebuti (beje ir nebus) jokio naturalumo tau suprantama profesoriau? tokios subas del savo kamazo padangos konstrukcijos ir 3cm eigos gerai sugros tam tikrose vietose apatini registra, bet veluos, baubs, daugelyje kitu vietu...

mariux
2009-02-19, 08:03 PM

o tau tai tie baldielinimai ausis isvarvino arba meile kankina, nes skleidi kazkokia dezinformacija:p ka reiskia susibugine? tas p77 nusileidzia p88 tik tuom kad proco neturi, o paciame grojime kai kur ir lenkia;) turejau ir ta ir ta - lygis grojimo prasme labai panasus.. beje su pasaliniais garsais bedu neturejau. neklaidink profesoriaus, nes ir tau uzdraus reikstis:D

Cezarijus
2009-02-19, 08:17 PM
o tau tai tie baldielinimai ausis isvarvino arba meile kankina, nes skleidi kazkokia dezinformacija:p ka reiskia susibugine? tas p77 nusileidzia p88 tik tuom kad proco neturi, o paciame grojime kai kur ir lenkia;) turejau ir ta ir ta - lygis grojimo prasme labai panasus.. beje su pasaliniais garsais bedu neturejau. neklaidink profesoriaus, nes ir tau uzdraus reikstis:D

matyt buvo turima galvoje tai kad garsiai nuskaitineja diska(gak mechanizmas pats garsiai veikia nzn) tusiu sita beda, nuskaicius cd pasaliniai garsai lyg ir dingsta

mariux
2009-02-19, 08:22 PM
juk grotuvas jau senokas, neaisku kaip naudotas - niuansu gali buti..sakau - as bedu neturejau

Vilmantas
2009-02-19, 08:48 PM
Akustika priekiui gerai butu silkiniai, graziau gal. Priesbosi asmeniskai imciau RS AUDIO PRO serijos.
Subo gana ir desimtuko. Kad ir to paties 10w7 nuo gero stipreko.

JLsystem
2009-02-19, 08:50 PM
nu mariux kazka jau stumi tu cia ant manes :D Lyginau panasios kainos zaislus savo masinoj. kai prekes kainuoja vos po 2k lt tai galima tikrai is ju ispesti kokybes ir mano masinoj. Lyginau sinfoni su kitais stiprrintuvais panasios kainos. ir patikek Gyvumo ir "kokybes" sinofonis turi. atlek ryt pas mane parodysiu neviena stipra galesi pats susidaryti nuomone. http://img520.imageshack.us/img520/327/sinfoniel1.jpg
(http://img520.imageshack.us/img520/327/sinfoniel1.jpg)

mariux
2009-02-19, 09:26 PM
cia man atvaziuot? kur tiksliai? idomu butu:) nestumiu ant taves, gal truputi:)) profesorius ant manes stumia, tai as jam ten vaizdziau bandziau paaiskint

ZaXaS
2009-02-19, 10:01 PM
kas visą šitą sistemą instaliuos-reguliuos?

Nznau, i kazkokia firma reikes kreiptis, gal audioprojektus, ziuresiu kaip kainos, dar situo dalyku nesidomejau, nes iki vasaros tai aplamai nebus jokio instaliavimo, kol auto nepasikeisiu ;) O ka pasiulitum?

ZaXaS
2009-02-19, 10:12 PM
dr. temos autoriau, tai kaip cia dabar yra, suklydote? o man jau autoritetu buvote pasidares:( prisikaites visokiu terminu, nieko normalaus negirdejes, o rekt nesamones ir saipytis tai puikiai moki. as pasiuliau vienokia aparatura - issisiepes puolei prie jos. kazkas galbut visai nesuprantantis pasiule radicalus ir somfonius, kurie galbut yra tikras slamstas - issisiepes puoli prie ju. nors realei pats nieko neklauses ir matosi kad net nelabai supranti kas kaip turetu groti, jei jau zema supranti kaip tik garsa buuum..o kad tai gali buti "sunkesnio" instrumento, zemo balso garsas matau kad sunkiai daeina. susidesi w7 kad ir 10'' ir jis tau be iskraipimu atgros clubine muzika..ir cia jau bus sq pagal tave.. tas pats w7 atgors ir bugnus be iskraipimu, ir dar kazi ka, o kad tame grojime pvz gali nebuti (beje ir nebus) jokio naturalumo tau suprantama profesoriau? tokios subas del savo kamazo padangos konstrukcijos ir 3cm eigos gerai sugros tam tikrose vietose apatini registra, bet veluos, baubs, daugelyje kitu vietu...

Prasiau taves neberasyti sitoj temoj.
Ir kur as suklydau? Kam cia teko klausytis neiskraipytu dazniu? Kuom jis matavo ta iskraipima? Jei muzika atkuriama neiskraipyta, tai ji skamba lygiai taip pat, kaip gyvai klausantis tos muzikos atlikejo, kas siam pasaulyje yra neimanoma ir kogero dar ilgai taip bus? Kam tada yra kuriamos kolonele puse milijono vertes, jei jau kazkas sukure tokias, kurios neiskraipo garso? Parodykit man dazniu charakteristika, kurioje yra nubrezta tiese!!!

Visu antra as issisiepes prie nieko nepuoliau, o tik paprasiau linku, kad galeciau bent kazkokius duomenis apie jas suzinoti, o gal ir dar forumuose kanors apie jas paskaitineti.

Visu trecia tu atsi*isk, nes temos antrasteje buvo parasyta SQ, tu man pasiulei W7 ir uz 10min. sakai, kad tai nesuderinama su SQ, tai nx tu man isviso siulei ta W7. Sakai, kad mano muzika nesuderinama su SQ, nu irodyk man tai, as tau *ybi paciulpsiu. Sorry visu, bet nebelaiko nervai nuo tokiu dalbajobu. Tu pats isiskaityk i savo posta ir pasidomek kas yra dazniu iskraipymas, tai jei jis baubs kita registra, tai ir amplitude to pasekoje bus kreiva.
Krc atsok!!!

tolka
2009-02-19, 10:40 PM
Prasiau taves neberasyti sitoj temoj.
... nu irodyk man tai, as tau *ybi paciulpsiu.

drasus pareiskimas:D

Black Scorpio
2009-02-19, 10:46 PM
zaxas, o tau tiesios daznumines ir nereikia :rolleyes:

atvortke
2009-02-19, 10:51 PM
zaxas, o tau tiesios daznumines ir nereikia :rolleyes:
+5 dB 40-60hz 150-250hz ir ant kokių 3khz ir bus vualia :D

atvortke
2009-02-19, 10:56 PM
Autoriau, nemanai kad gali tekt pailsėt nuo forumo tokį leksikoną vartojant?
Paprasčiausias variantas tavo SQ sistemai įvertinti, atlėk į varžybas- experienced arba advanced klasę, ten jau neblogai vertinamas garsas, ir pamatysi.....
O kad nori bennasis, kad gražiai grotų tai....
Zulink kiek nori technuškę, bet gyvumo nebus..... o paėmus gerą gyvos muzikos(muzikos o ne triukšmo) cd galima išgirst nemažai niuansų muzikinių, muzikanto atsidusimas, piršto prisilietimas prie stygos ir kt....

Ernestas
2009-02-19, 11:48 PM
Nznau, i kazkokia firma reikes kreiptis, gal audioprojektus, ziuresiu kaip kainos, dar situo dalyku nesidomejau, nes iki vasaros tai aplamai nebus jokio instaliavimo, kol auto nepasikeisiu ;) O ka pasiulitum?
jei dėsies ne pats tai gali čia nieko ir nerankiot, vistiek bus sudėta tai ką žino - išbandęs instaleris.......:D:D:D

ZaXaS
2009-02-19, 11:55 PM
Autoriau, nemanai kad gali tekt pailsėt nuo forumo tokį leksikoną vartojant?
Paprasčiausias variantas tavo SQ sistemai įvertinti, atlėk į varžybas- experienced arba advanced klasę, ten jau neblogai vertinamas garsas, ir pamatysi.....
O kad nori bennasis, kad gražiai grotų tai....
Zulink kiek nori technuškę, bet gyvumo nebus..... o paėmus gerą gyvos muzikos(muzikos o ne triukšmo) cd galima išgirst nemažai niuansų muzikinių, muzikanto atsidusimas, piršto prisilietimas prie stygos ir kt....

Nu gal ir gali, bet mano kantrybe ne gelezine ;)
As nenoriu graziau, as noriu - teisingai :) Ir beto benasi cia mariux ikiso, jo beje neklausau :p
O kaip manai tarkim Enya ar Hans Zimmer gali graziai groti? Jie ieina i mano klausomu sarasa, juk minejau ir chillout zanra.

Zodziu, mieli forumieciai, neprasiau as jusu man skaityti moralu apie muzikos stilius, jos kilme ir panasiai... Jus turit savo megiamus atlikejus, as savo. Jus norite girdeti ju atsidusima, as noriu girdeti tai, ka girdi Tiesto, kurdamas kurinius, kuriu klausosi milijonai zmoniu. Ir garantuoju, kad ir jusu grojarasciuose yra tu paciu kuriniu, kurie ir man patinka. Tai tiek ta tema.

O kas liecia komplektacija, tai supratau kad mano pasirinkimas nera aukso viduriukas, ir kad, kiek zmoniu tiek ir nuomuoniu, vienigo kazkokio sprendimo neisgirdau, reikes bandyti isgirsti jusu minetus gaminius, gal kanors ir apsipirksiu, bet labai smarkiai tureciau neprasauti. Reikes pasdometi jusu minetom firmom, na gal aisku tai kad atsisakysiu kondencatoriaus, DVD grotuve, ir sumazinsiu subo skrsmeni.

Aciu visiem, uz nuomones, tikiuosi, jos bus naudingos :)

ZaXaS
2009-02-19, 11:58 PM
jei dėsies ne pats tai gali čia nieko ir nerankiot, vistiek bus sudėta tai ką žino - išbandęs instaleris.......:D:D:D

Ne, bus sudeta, tai ka as isigysiu ;) Gal nenusipirksiu kokiu kosminiu komponentu, kuriu niekas nebus mates :D O tas instaleris gali pasiulyti tai, nuo ko daugiau jis uzdirbs ir ka lengviau jam montuoti. Na aisku yra ir saziningu instaleriu, bet ant kaktos jiem neparasyta, kuris sazinningas, kuris ne :D

Hipy
2009-02-20, 12:09 AM
Joooooooo... eilini karta ......Zmogus ,uzvede normalia tema , Bet isikiso "profai" is didiosios P ir gavosi
.........................nesikeikus
As galvoju ......kad "forumui" tai, neinauda

Na.. pirtelei, reiks apie tai apkalbeti

Cipsas
2009-02-20, 12:17 AM
as asmeniskai patarciau kreiptis pas zmogu kuris tikrai tai ismano, daro tai ir nereikes tiek litu isleist. nusipirksi ta tai ta bet nesiderins. paklausk ar kas yra nusipirkes is pirmo karto viska nuo a iki z kad tiktu, derintusi. as manau dauguma bande, keite, testave, pardave-vel pirke ir t. t. nuvaziaves pas tinkama zmogu pasakysi ko reikia, jis tau gali sudet tarkim komponentus 50rms ir subuka koki 300rms manau pagalvotum ar verta tiek leist pinigu, du stiprintuvai ir visa kita ;)

ZaXaS
2009-02-20, 12:39 AM
as asmeniskai patarciau kreiptis pas zmogu kuris tikrai tai ismano, daro tai ir nereikes tiek litu isleist. nusipirksi ta tai ta bet nesiderins. paklausk ar kas yra nusipirkes is pirmo karto viska nuo a iki z kad tiktu, derintusi. as manau dauguma bande, keite, testave, pardave-vel pirke ir t. t. nuvaziaves pas tinkama zmogu pasakysi ko reikia, jis tau gali sudet tarkim komponentus 50rms ir subuka koki 300rms manau pagalvotum ar verta tiek leist pinigu, du stiprintuvai ir visa kita ;)

Na ir su instleriais be abejo pasikonsultuosiu, aklai juk betko nepirkssiu. Taip pat aklai nezadu pasitiketi kazkokio meistro X nuomuone.

Hipy, aciu uz palaikima ;)

mariux
2009-02-20, 08:14 AM
Joooooooo... eilini karta ......Zmogus ,uzvede normalia tema , Bet isikiso "profai" is didiosios P ir gavosi
.........................nesikeikus
As galvoju ......kad "forumui" tai, neinauda

Na.. pirtelei, reiks apie tai apkalbeti

tu cia man adresuoji? o kad tas zmogus zalio supratimo neturi, ir diskusija supranta kaip jo nuomones palaikyma tai jau nesvarbu.. jei mano nuomone nesutampa su jo tai jau ji nelaukiama cia ir isvis neteisinga;)

profesoriau koki as tau benasi ikisau? as juk paakiau kad tas tavo benassis su tikru sq ir tikra muzika neturi nieko bendro.. o kas toks sake atvirksčiai? ne tu? beje kas cia per sapalione kad sq tai garsas atkuriamas be iskraipymu.. paprasta, pigi aparatura iki tam tikro lygio irgi garsa atkurs be iskraipimu.. ir tu manai cia jau bus gerai? o tuos visus ciulpk, uzsixxxxxsk pasilaikyk sau;)

mariux
2009-02-20, 09:05 AM
"SQ derinasi su betkokia muzika, aplamai su betkuo kas skleidzia garsa... SQ, tai teisingas, neiskraipytas garsas ir nesvaarbu kokio jis daznio."

garsas tai daznis pagal tave? tai gal tu tokius cd ir klausai: 44hz, 45hz,...,67hz? zinok 57hz be iskraipimu gali ir w7 ir revolendas pagroti.. o jei tau club house rnb sq tai w7 puikiai tiks.. del nervu pasikonsultuok su gydytoju arba vaistininku

Truemayhem
2009-02-20, 09:08 AM
Ka jus ta w7 visur kisat kur papuola ? Dauguma cia net zalio supratimo neturi ka jis gali grot ir kaip., mociuciu nuomoniu priraso iki absurdo kad juokas ima..

mariux
2009-02-20, 09:15 AM
Ka jus ta w7 visur kisat kur papuola ? Dauguma cia net zalio supratimo neturi ka jis gali grot ir kaip., mociuciu nuomoniu priraso iki absurdo kad juokas ima..

mano babyte turi ji fiestoje:D vakarais pasakoja kaip valina:D:D o tai tipo jis clubinei muzikai netinka? sq subo eiga jei gerai pamenu ar tai 1.2 ar 1.5 cm;) o kam reikalingi 3cm?

Hipy
2009-02-20, 09:18 AM
[quote=mariux;89303]tu cia man adresuoji? o kad tas zmogus zalio supratimo neturi, ir diskusija supranta kaip jo nuomones palaikyma tai jau nesvarbu.. jei mano nuomone nesutampa su jo tai jau ji nelaukiama cia ir isvis neteisinga;)

adresuoju tau.......nepasakyciau ,kad zmogus, visaaai... neturi supratimo ir tai kad jis klauso "benasi" ar pan ,tai nereiketu jo uzsipulti ir t.t
be kita ko ....tavo supratimas , man irgi kelia abejoniu .......pastebejau, kai po vieno "zax...." atsakymo pradejai "metitis" ir trinti savo zinutes
ir tik paskaites ,kad jis ,neklauses "geros" sq, sistemos ,vel pradejai reikstis

taigi....kaip ir zmogus ...graaazei prase...geriau nerasyk jo temoi Aciu:)

mariux
2009-02-20, 09:38 AM
[quote=mariux;89303]tu cia man adresuoji? o kad tas zmogus zalio supratimo neturi, ir diskusija supranta kaip jo nuomones palaikyma tai jau nesvarbu.. jei mano nuomone nesutampa su jo tai jau ji nelaukiama cia ir isvis neteisinga;)

adresuoju tau.......nepasakyciau ,kad zmogus, visaaai... neturi supratimo ir tai kad jis klauso "benasi" ar pan ,tai nereiketu jo uzsipulti ir t.t
be kita ko ....tavo supratimas , man irgi kelia abejoniu .......pastebejau, kai po vieno "zax...." atsakymo pradejai "metitis" ir trinti savo zinutes
ir tik paskaites ,kad jis ,neklauses "geros" sq, sistemos ,vel pradejai reikstis

taigi....kaip ir zmogus ...graaazei prase...geriau nerasyk jo temoi Aciu:)

:D:D:Dmetitis? taigi "ant bajerio" norejau absoliuciai visas istrinti, nes reabilituotas mokslu daktaras rekomendavo nerasyti jo temoje:o:D:D:eek: bet nesigavo.. beje ne del klausomos muzikos ji "uzsipuolu";) beje kas ka uzsipuola? maniau kad cia "gieztas" forumas, bet ziuriu kad terminai "ciulpt pim,,ala" ar "uzpi..sai" cia toleruojami..

Black Scorpio
2009-02-20, 09:45 AM
mano babyte turi ji fiestoje:D vakarais pasakoja kaip valina:D:D o tai tipo jis clubinei muzikai netinka? sq subo eiga jei gerai pamenu ar tai 1.2 ar 1.5 cm;) o kam reikalingi 3cm?
tu ji bent jau girdejes?

Black Scorpio
2009-02-20, 09:48 AM
maniau kad cia "gieztas" forumas, bet ziuriu kad terminai "ciulpt pim,,ala" ar "uzpi..sai" cia toleruojami..
netoleruojami, tiesiog dar ko gero nei vienas moderatorius i sita blevyzgu tema uzsukes nebuvo :D

temos autoriui: jeigu vistiek aparatura planuoji tik vasarai, tai geguzes menesi atvaziuok i alytu, isgirsi SQ sistemu, gal tada geriau susigaudysi ko nori ;)

Truemayhem
2009-02-20, 10:00 AM

Tame ir esme kad normaliai neklauses, kai paklausysi 8W7 tarkim tada suprasi kam reikalinga.. Teoretiku nebuk :) xxls irgi 1.2cm eiga turi ? :D :confused:

mariux
2009-02-20, 10:02 AM
tu ji bent jau girdejes?

oj ne:D:D siaip nesamones rasineju. klauses - 12w7 ir 10w7. tai jei varzybose nesivaidenu, po niku nera saraso ka turiu, as jau nekompetetingas sitame reikale?

Truemayhem
2009-02-20, 10:05 AM
Viskas norma nesiparink, i klausima neatsakej ;) Beto kur lempinuka 150W tu matei? ;)

mariux
2009-02-20, 10:08 AM
Tame ir esme kad normaliai neklauses, kai paklausysi 8W7 tarkim tada suprasi kam reikalinga.. Teoretiku nebuk :) xxls irgi 1.2cm eiga turi ? :D :confused:

pala pala? mes kartu miegam ar kaip cia? is kur tu zinai ka ir kokiom salygom as klauses?

kas del xxls jis nera tobulas, o eiga bijau pameluot. ar tik ne 12.5 mm

nemaciau jokio lempinuko 150w. rasiau subuka 150w nuo lempinuko. o jis gali but ir 2x33w

Hipy
2009-02-20, 10:09 AM
[quote=mariux;89310][quote=Hipy;89309]

:D:D:Dmetitis? taigi "ant bajerio" norejau absoliuciai visas istrinti, nes reabilituotas mokslu daktaras rekomendavo nerasyti jo temoje:o:D:D:eek: bet nesigavo.. beje ne del klausomos muzikos ji "uzsipuolu";) beje kas ka uzsipuola?

matai tu gali reikstis ......sistemose iki ~1000 lt

cia, tas..... reeetas, atvejis, kai zmogus nori "investuoti" tikrai nemaza pinigu suma

o tokie kaip tu ,jam "krusa" smegenis ..........blogai ,laabai blogai

as nezinau ,kokia nuomone, apie "foruma" jam gali, susiformuoti:eek:

taigi pries rasydamas .....geerai pagalvok

mariux
2009-02-20, 10:18 AM
[quote=mariux;89310][quote=Hipy;89309]

:D:D:Dmetitis? taigi "ant bajerio" norejau absoliuciai visas istrinti, nes reabilituotas mokslu daktaras rekomendavo nerasyti jo temoje:o:D:D:eek: bet nesigavo.. beje ne del klausomos muzikos ji "uzsipuolu";) beje kas ka uzsipuola?

matai tu gali reikstis ......sistemose iki ~1000 lt

cia, tas..... reeetas, atvejis, kai zmogus nori "investuoti" tikrai nemaza pinigu suma

o tokie kaip tu ,jam "krusa" smegenis ..........blogai ,laabai blogai

as nezinau ,kokia nuomone, apie "foruma" jam gali, susiformuoti:eek:

taigi pries rasydamas .....geerai pagalvok

kiek tau metu?:) viena uzpi..au, pagal kita - krusu smegenis:D nurimkit - man moterys patinka:o vienas visiskai nepazystantis manes zino ka ir kaip klausau, kitas leidzia reikstis sistemose iki 1000lt.. pas mane galbut linijinimas laidams daugiau isleista

Gincė
2009-02-20, 10:22 AM
tu gal nusiramink truputį

mariux
2009-02-20, 10:40 AM
man nusiraminti? o tai ka as ne taip darau?

Hipy
2009-02-20, 11:01 AM
[quote=Hipy;89317][quote=mariux;89310]

1000lt.. pas mane galbut linijinimas laidams daugiau isleista

jei tu... tiek leidi ,linijiniams laidams ........tai tu, tikrai "vargsas":cool:

nepyk:cool:

Kleckas78
2009-02-20, 11:08 AM
Na prie idialios!!! SQ sistemos gal subo isvis ir nereiketu? gal geriau kokius sudvejintus priesbosius giliai grojancius trijuosteje ir t.t.
taigi subui su stiprintuvui planuoja isleisti ~3000 lt - taigi subo atsisakius, galima tuos 3000 isleisti ant pokanalinio pajungimo trijuostiai ir pajungti zemai kabinancius priesbosius zymiai aukstesnio lygio nei uz tavo skirtus 1000 lt. ir t.t.
Nes kaip bebutu subas veluos ir t.t.

Bet va jei norisi "srauto" nuo subo kad pusteltu prie elektronines muzikos kad butu malonu klausytis kaip tau patinka o ne kad butu idialus SQ variantas, tai tada nebesvaigstam apie SQ - OK ;) nes juokas rimtai jau ima, kai vieni ant kitu stume, kam to reikia? manau tikrai kad visi kazka supranta vieni daugiau kiti maziau, bet nereikia varyti ir zeminti kitu nes taip mes tik parodome kad mes esame patys silpni ir kruti pasijauciame tik kitus zemindami.

Man pvz norisi srauto kad butu vaje vaje uztat ir stovi pas mane 12w7 ir JL 1000/1 ir man dzn kad ten ne SQ ir kad subas veluoja ir kad komponentai tik uz 700 lt o ne uz 2000 kaip subas kainuoja :) - nes man klausyti o ne jum (ir beje ta pompa nei baube nei ka groja visai i tema ir to gyvumo uztenka - taip jinai letoka bet ne flegma yra kurkas letesniu)
Manau kas nores tas supras ka norejau pasakyti apie SQ ir apie tai kas kam patinka ir kas kaip klauso ir girdi, nes gaunasi taip kad yra SQ ir taip turetu buti, bet vat kaip mum patinka taip mes ir klausom nes tai jau asmeninis kiekvieno reikalas.

o kam nedaeis ka parasiau tas eilini syki bandys issidergt galiu pasakyti i gincus tikrai nesivelsiu ir giliai man dzn kad as gal neteisus bet juk tai mano nuomone ir as jos jum nepersu.

O siaip is subu ~1500 lt. bandyciau gal Morel Ultimo 12" nes MMS 143gr arba 135gr ir Fs 20 arba 22 Hz kas tikrai ispudingai :) ir dezej uzdaroj turetu giliai kabinti.
Subui tiks ir tas JL 500/1 nesugadins jisai nieko labai stipriai.
Na del komponentu galetum skirti 1500 lt ir stiprintuvui jiem 1500 lt o ne komponentam 1000 o stiprintuvui 2000 lt.
nezinau kodel bet komponentam as audisono neimciau nes manau kad ju kaina yra perdidele (uzkelta)
Focal astroki auksti bet jei tau tokie patinka tai ir pirk jokiu bedu.
O beje jei skirsi komponentam ~1500 lt tai ar imsi kokius Focal ar Morelius ar Rainbow ar dar koki velnia kokybe bus ju daugmaz panasi ir skirsi ar tai astresni ar svelnesni ar priesbosis lengvesnis ar tvirtesnis ir t.t. pas visu savi pliusai ir minusai ir del to reiktu paciam jau rinktis butent komponentus (Klausantis), o issirinkus komponentus tada galima derinti ir stiprintuva prie ju (nes kaip jau buvo mineta Focal dera su audisonu nes audisonas groja svelniau ir susvelnina Focal astruma siektiek ir t.t. ir t.t.)
Kai issirinksi komponentus zinosi kokios galios reikia ir t.t.

mariux
2009-02-20, 11:18 AM
re5pect. rimtai

Ernestas
2009-02-20, 12:07 PM
geriausia išeitis temos autoriui atvažiuot šiandien į balių ir kampe pasėdėt ausis pastačius įsiklausant ką "seniai" prie brendžiuko išgimdys protingo beblevyzgodami.........

mariux
2009-02-20, 12:50 PM
beje kleckai78 w7 tikrai nera blogas subas. o ji taip nuvalkiojo juk pats igoris:) uzvemes kad tai pats tobuliausias daiktas.. jis nera letapedis totalus, bet pripazinkim letokas.. ir kaip sakei svaigt kad jis puikus pasirinkimas sq nereiktu.. o pats daiktas tikrai geras- tik naudokim pagal paskirti:)

Truemayhem
2009-02-20, 01:08 PM
Svaigsti Mariau :)
jei net 10W7 tau letas tai siulau paklausyt tau 8W7, manau kad nuomone kordinaliai pasikeis. Nevemiu as ir nera tobulu daiktu, bet xxls'ui tai tikrai toli iki tobulumo, subas turi but subu o ne dideliu midbosu :D

mariux
2009-02-20, 01:20 PM
Svaigsti Mariau :)
jei net 10W7 tau letas tai siulau paklausyt tau 8W7, manau kad nuomone kordinaliai pasikeis. Nevemiu as ir nera tobulu daiktu, bet xxls'ui tai tikrai toli iki tobulumo, subas turi but subu o ne dideliu midbosu :D

as juk nesakiau kad xxls yra tobulas pagal grojima ir pagal pagaminimo technologijas:D:D:cool:

Truemayhem
2009-02-20, 01:31 PM
as juk nesakiau kad xxls yra tobulas pagal grojima ir pagal pagaminimo technologijas:D:D:cool:

Saunuolis :D

mariux
2009-02-20, 01:50 PM
o w7 pagal tave toks:)

Truemayhem
2009-02-20, 01:57 PM
o w7 pagal tave toks:)

Labai geras, tik 8" ir 10" bet ne tobulas nes tobulu juk nebuna :)
bet imho geriausias is to ka isvys galima surasti uz sveika kaina. Alternatyvu parodyk 8" ir as nustebsiu :p

mariux
2009-02-20, 02:41 PM
"bet imho geriausias is to ka isvys galima surasti uz sveika kaina"

sviestas sviestuotas:D nu tai geresniu nebera is to ka galima nupirkti

ZaXaS
2009-02-20, 02:47 PM
netoleruojami, tiesiog dar ko gero nei vienas moderatorius i sita blevyzgu tema uzsukes nebuvo :D

temos autoriui: jeigu vistiek aparatura planuoji tik vasarai, tai geguzes menesi atvaziuok i alytu, isgirsi SQ sistemu, gal tada geriau susigaudysi ko nori ;)

Butinai taip ir padarysiu, tik bent koponentus noriu isigyti dar iki to, labai jau erzina tos 16,5cm skyles :D

ZaXaS
2009-02-20, 02:55 PM
Na prie idialios!!! SQ sistemos gal subo isvis ir nereiketu? gal geriau kokius sudvejintus priesbosius giliai grojancius trijuosteje ir t.t.
taigi subui su stiprintuvui planuoja isleisti ~3000 lt - taigi subo atsisakius, galima tuos 3000 isleisti ant pokanalinio pajungimo trijuostiai ir pajungti zemai kabinancius priesbosius zymiai aukstesnio lygio nei uz tavo skirtus 1000 lt. ir t.t.
Nes kaip bebutu subas veluos ir t.t.

Bet va jei norisi "srauto" nuo subo kad pusteltu prie elektronines muzikos kad butu malonu klausytis kaip tau patinka o ne kad butu idialus SQ variantas, tai tada nebesvaigstam apie SQ - OK ;) nes juokas rimtai jau ima, kai vieni ant kitu stume, kam to reikia? manau tikrai kad visi kazka supranta vieni daugiau kiti maziau, bet nereikia varyti ir zeminti kitu nes taip mes tik parodome kad mes esame patys silpni ir kruti pasijauciame tik kitus zemindami.

Man pvz norisi srauto kad butu vaje vaje uztat ir stovi pas mane 12w7 ir JL 1000/1 ir man dzn kad ten ne SQ ir kad subas veluoja ir kad komponentai tik uz 700 lt o ne uz 2000 kaip subas kainuoja :) - nes man klausyti o ne jum (ir beje ta pompa nei baube nei ka groja visai i tema ir to gyvumo uztenka - taip jinai letoka bet ne flegma yra kurkas letesniu)
Manau kas nores tas supras ka norejau pasakyti apie SQ ir apie tai kas kam patinka ir kas kaip klauso ir girdi, nes gaunasi taip kad yra SQ ir taip turetu buti, bet vat kaip mum patinka taip mes ir klausom nes tai jau asmeninis kiekvieno reikalas.

o kam nedaeis ka parasiau tas eilini syki bandys issidergt galiu pasakyti i gincus tikrai nesivelsiu ir giliai man dzn kad as gal neteisus bet juk tai mano nuomone ir as jos jum nepersu.

O siaip is subu ~1500 lt. bandyciau gal Morel Ultimo 12" nes MMS 143gr arba 135gr ir Fs 20 arba 22 Hz kas tikrai ispudingai :) ir dezej uzdaroj turetu giliai kabinti.
Subui tiks ir tas JL 500/1 nesugadins jisai nieko labai stipriai.
Na del komponentu galetum skirti 1500 lt ir stiprintuvui jiem 1500 lt o ne komponentam 1000 o stiprintuvui 2000 lt.
nezinau kodel bet komponentam as audisono neimciau nes manau kad ju kaina yra perdidele (uzkelta)
Focal astroki auksti bet jei tau tokie patinka tai ir pirk jokiu bedu.
O beje jei skirsi komponentam ~1500 lt tai ar imsi kokius Focal ar Morelius ar Rainbow ar dar koki velnia kokybe bus ju daugmaz panasi ir skirsi ar tai astresni ar svelnesni ar priesbosis lengvesnis ar tvirtesnis ir t.t. pas visu savi pliusai ir minusai ir del to reiktu paciam jau rinktis butent komponentus (Klausantis), o issirinkus komponentus tada galima derinti ir stiprintuva prie ju (nes kaip jau buvo mineta Focal dera su audisonu nes audisonas groja svelniau ir susvelnina Focal astruma siektiek ir t.t. ir t.t.)
Kai issirinksi komponentus zinosi kokios galios reikia ir t.t.

Na trijuostes nelabai noriu, nes ji nepraktiska, kazin ar daugelis instaleriu sugebetu gerai apiforminti trijuoste, beto tai yra brangiau, o dar ir su tuo paciu auto vazinesiu, gal kokius 3 metus. Manau dvijuoste + subas mano poreikiam labiau tinka, nors tai ir nebus idealus SQ variantas.
O del Morel subo ir geresniu komponentu, tai butinai apsvarstysiu si varianta, aciu ;)

ZaXaS
2009-02-20, 02:57 PM
geriausia išeitis temos autoriui atvažiuot šiandien į balių ir kampe pasėdėt ausis pastačius įsiklausant ką "seniai" prie brendžiuko išgimdys protingo beblevyzgodami.........

Siaip kamputyje sedeti nelabai noriu :D O ir kiek seniu bus, tai manau nuomuoniu isgirsiu bent puse tiek :D O su kiekviena stopke ju vis dauges :D

peris
2009-02-20, 03:38 PM
na va ir po ilgu betiksliu gincu iseitis rasta:D
o jei taip norisi uzkist tas skyles, tai jami bet kokius pigius komponentus naudotus ir uzkisi:D
o alytui paklausius, susidarysi nuomone kas patinka koks garsas patinka, koks nepatinka, gal tas jl subas tau pasirodys stebuklas, o gal kazkoks nesusipratimas, gal ir tu tokiu brangiu komponentu pagalvosi kad nereikia, o gal kaip tik subo atsisakysi o tiek prie priekines akustikos grisi. paklausinesi papasakos kiek kainuos instaliavimas net jei paciam detis. tokiu budu jei uzsikresi sutaupysi daug pinigu.
mano arbatinukiskas patarimas palauk alytaus, bus netgi lengviau suformuluot ko nori is garso :)

tolka
2009-02-20, 03:39 PM
nuo kiek metu jau 'seniu' esi ten laikomas?:D
p.s. diskusija tikrai intriguojanti,beveik iki mustyniu!ir JL audio W7(tobula pompa) paminetas daug kartu!puiku!

peris
2009-02-20, 03:41 PM
atsimenu jau kazkur buvo panasi diskusija del w7 ir xxls atrodo :)

mariux
2009-02-20, 04:00 PM
kad as to xxls niekur neaukstinau..

Kleckas78
2009-02-20, 06:30 PM
Butinai taip ir padarysiu, tik bent koponentus noriu isigyti dar iki to, labai jau erzina tos 16,5cm skyles :D

mano manymu svarbiausias pasirinkimas ir yra komponentai - nes nuo ju labiausiai (butent kad labiausiai) priklausys grojimo kokybe bei ypatumai (astrumas, detalumas ir t.t.) + geras suinstaliavimas.
aisku magas ir stiprintuvas bei laidai ir t.t. turi irgi nemenka reiksme, bet jei sudesi astrius ar svelnius komponentus tai jokie stiprintuvai tau nepadarys tu komponentu is astriu svelniais ar is svelniu - astriais, ar jei bus silpnas priesbosis pas komponentus tai jie tokie ir liks nes nei magas nei stiprintuvas nei laidai nepadarys ju tvirtais rimtais priesbosiais.

mariux
2009-02-21, 04:48 PM
nu kodel gi? konkreciai turim tarkim focal acces akustika nuo hifonics stiprintuvo (modelio nepamenu) ir pioneer deh 7900. suinstaliavima pavadinkim geru. tai vat garsas toks kad nuo aukstu dantis raizo.. stiprintuva pakeiciam jl audio 300/4 virsutinis registras pasikeicia neatpazystamai, pakeitus dar ir galva i p77 jau galima is bedos klausyti:) kalbu apie tikra atveji..

Stereo
2009-02-21, 05:05 PM
teisingai , audio sistema , tai komponentu visuma turinti dereti tarpusavyje. ir tas astrus + svelnus = normalus vis del to galioja, kaip home taip ir car audio.

Kleckas78
2009-02-21, 06:37 PM
nu kodel gi? konkreciai turim tarkim focal acces akustika nuo hifonics stiprintuvo (modelio nepamenu) ir pioneer deh 7900. suinstaliavima pavadinkim geru. tai vat garsas toks kad nuo aukstu dantis raizo.. stiprintuva pakeiciam jl audio 300/4 virsutinis registras pasikeicia neatpazystamai, pakeitus dar ir galva i p77 jau galima is bedos klausyti:) kalbu apie tikra atveji..

Butent kad jau galima klausyti bet va suinstaliavus kokius Rainbow ar pan. komponentus garsas butu dar svelnesnis ir komfortiskesnis gal dinktu priesbosio kiekis ir t.t.- taip kad kiekvienas sistemos komponentas turi nemenka reiksme, ir kai zmogus sako nu man reikia greitai uzkisti skyles su komponentais manau kad tai nelogiska skubeti akis isdegus ir tiek.
Ir kad butent komponentai tures didele reiksme sistemos grojimo braizui yra faktas ir tiek.

Nes is gero stiprintuvo pakeitus i gera garsas keiciasi palyginus netiek ir daug kaip pakeitus komponentus vienos firmos i kitos, pabandyk paimti kokius Focal komponentus ir ale Rainbow (uz tuos pacius pinigus) tai sistema gros visiskai kitaip.
Nors kitos sistemos dalys bus identiskos.

Butent as ir norejau pasakyti zmogui kad geriau neskubeti ne su viena sistemos dalimi nes prasauti lengva. Ir siaip butu geriau pasiklausyti ka perki o ne ziureti i gamini per interneta ir i jo skaiciukus ir pirkti akis isdegus ir tiek.
Arba kaip megsta zmones va Focal - gerai, todel perku :D

Artūras S
2009-03-01, 09:17 PM

Labai atsiprašau, kad įsiterpiu.Dantis raižo nuo neteisingos instaliacijos.Focal nėra aštriai grojantys.Pioneer turi charakteringą aštrumą aukštuose, bet ne iki tokio lygio, kad raižytų dantis.Stiprintuvo pakeitimas į švelniau grojantį iš esmės problemos neišsprendžia.Kaitaliojant sistemos komponentus skamba tiesiog kitaip, gal kritinės vietos šiek tiek ne taip reiškiasi, bet iš esmės problema kitur.

Tuo noriu pasakyti, kad priklausomai nuo automobilio modelio galima susidurti su rimtomis automobilio salono akustinėmis savybėmis su kuriomis ne visda pavyksta susitvarkyti ir tą darbą dirbantiems ir išmanantiems žmonėms.Tokiu atveju įsigijus brangiausiu ir geriausius sistemos komponentus viskas eina velniop.Galutinis rezultatas 50/50 priklauso nuo instaliacijos (šitas punktas visada turi būti pirmas) ir nuo produktų kokybės (šitas punktas turi būti antras).Gerų produktų yra galybė ir nebūtinai jie geri jei pavadinimas garsus.
Manau temos autoriui nors kiek pagelbėjau.:)

ZaXaS
2009-03-13, 10:37 PM
Jo, kazkiek pagelbejot visi :) Dekuj ;)

O dabar pabandysiu vel prikelti sita tema :)

Istikruju is labai daug zmoniu isgirdau tokius zodzius, kad labai svarbu yra instalas, ir kad gerai jo nepadarius brangus daiktai gali groti prastai. Taip su jumis sutinku, taciau cia kita tema, instaleriu paieskoms skirsiu taip pat nemazai laiko, juolab, kad instalas nusimato tik vasara. Beje labai noreciau isgirsti viesas jusu nuomones apie Lietuvos instalerius (nuo ko begti, kas dirba gerai). Viesu nuomuoniu noriu todel, kad i PM jus galite rasyti betka (marketingas ar dar kasnors panasaus), o cia jusu nuomuones (jei jos yra klaidingos) gali butu viesai pasmerkotos :)
Beje ir i PM gavau pora labai vertingu zinuciu, sulakiau net pasiulymo pasiklausyti muzikytes :p :cool:

Kas del komplektacijos, tai per tas kelias savaites isgirdau 3 automobilius, kaikuriuose buvo mane dominanciu daiktu ir istikruju dar labiau pasimeciau :eek: Rimtai susimasciau apie trijuoste sistema, taciau visgi kogero apsistosiu ties dvijuoste. O dabar rimciausi pretendentai yra sie:

Alpine 9887R
JL 10-W7-3
JL 500/1-2
TRU Billet 4100
RS audio PRO midbass
Morel supremo (gal picolo), su instaleriais reikes tartis.
2x kondecatoriai gal helix ar audison (zodziu 2 pigesni vietoj BRAX'o)

Aisku bandysiu sulaukti Alytaus (tik labai jau noriu isigyti midbasa su stiprintuvu, nezinau ar islauksiu :D)
Bet velgi tapati aparatura tame paciame automobilyje gali skambeti visiskai skirtingai del skirtingo instalo ir suderinimo. O automobiliai aisku visi bus skirtingi ir technika skirtinga ir t.t. todel kazko labai daug is Alytaus nesitikiu, greiciausiai tik dar labiau pasimesiu, todel prasau jusu (kompetetingu zmoniu :D :D:D) nuomuoniu apie mano kompletuka ir aisku pasiulymu, kaip visa tai butu galima pagerinti smarkiai nelipant is finansiniu remu ;)

Artūras S
2009-03-14, 10:38 AM
Kuo daugiau gausi pasiūlymų ir nuomonių, bei rekomendacijų tai tuo daugiau "susivelsi".Taip bus tol kol nepabandysi daugelio dalykų pats.Nepabandęs nesužinosi ko tu nori.Tai brangus kelias ir beveik visi juo eina.:) Taip atsitinka todėl, kad visi nenori išleisti daug pinigų ir su minimaliom žiniom pradeda dažniausiai nuo prastokų daiktų.Reultatas 99% būna prastas.Kitas kelias būtų tiesiog pasitikėti tuo kas instaliuoja, bet čia taip gali pataikyti taip kad sistema neatitiks tavo lūkesčių.Jeigu instaliuotojo ir tavo supratimas apie garsą skirsis tai ir sistema neatitiks lūkesčių.

P.S automobilių garso varžybos tai ta vieta kur galima pasiklausyti daug sistemų, jas palyginti, išgirsti daug nuomonių ir po to visa tai "suvirškinti".Tokiu būdu atsiranda galimybė sužinoti ko tu pats nori ir tokiu būdu sutaupyti pinigų.Kitaip sakant turėti mažiau išlaidų susijusių su sistemos instaliavimu ir pasirinkimu.

Kleckas78
2009-03-14, 04:23 PM
Jo, kazkiek pagelbejot visi :) Dekuj ;)

O dabar pabandysiu vel prikelti sita tema :)

Istikruju is labai daug zmoniu isgirdau tokius zodzius, kad labai svarbu yra instalas, ir kad gerai jo nepadarius brangus daiktai gali groti prastai. Taip su jumis sutinku, taciau cia kita tema, instaleriu paieskoms skirsiu taip pat nemazai laiko, juolab, kad instalas nusimato tik vasara. Beje labai noreciau isgirsti viesas jusu nuomones apie Lietuvos instalerius (nuo ko begti, kas dirba gerai). Viesu nuomuoniu noriu todel, kad i PM jus galite rasyti betka (marketingas ar dar kasnors panasaus), o cia jusu nuomuones (jei jos yra klaidingos) gali butu viesai pasmerkotos :)
Beje ir i PM gavau pora labai vertingu zinuciu, sulakiau net pasiulymo pasiklausyti muzikytes :p :cool:

Kas del komplektacijos, tai per tas kelias savaites isgirdau 3 automobilius, kaikuriuose buvo mane dominanciu daiktu ir istikruju dar labiau pasimeciau :eek: Rimtai susimasciau apie trijuoste sistema, taciau visgi kogero apsistosiu ties dvijuoste. O dabar rimciausi pretendentai yra sie:

Alpine 9887R
JL 10-W7-3
JL 500/1-2
TRU Billet 4100
RS audio PRO midbass
Morel supremo (gal picolo), su instaleriais reikes tartis.
2x kondecatoriai gal helix ar audison (zodziu 2 pigesni vietoj BRAX'o)

Aisku bandysiu sulaukti Alytaus (tik labai jau noriu isigyti midbasa su stiprintuvu, nezinau ar islauksiu :D)
Bet velgi tapati aparatura tame paciame automobilyje gali skambeti visiskai skirtingai del skirtingo instalo ir suderinimo. O automobiliai aisku visi bus skirtingi ir technika skirtinga ir t.t. todel kazko labai daug is Alytaus nesitikiu, greiciausiai tik dar labiau pasimesiu, todel prasau jusu (kompetetingu zmoniu :D :D:D) nuomuoniu apie mano kompletuka ir aisku pasiulymu, kaip visa tai butu galima pagerinti smarkiai nelipant is finansiniu remu ;)

Subui JL 10w7 gali drasiai ir imti JL 1000/1 ir tai dar pilnai neisnaudosi kiek jis gali ;) (galios atzvilgiu) aisku yra ir kitu geru stiprintuvu kruva nereiktu taip susizavet butent JL ir tiek ;)
Kondencatoriu nedeciau mano poziuriu pinigu isleidi daugiau nei naudos gauni :) - geriau geras nedidelis papildomas akumas (optima ar pan), arba vienas geras didelis akumas ir tiek.

ZaXaS
2009-03-14, 10:43 PM
Subui JL 10w7 gali drasiai ir imti JL 1000/1 ir tai dar pilnai neisnaudosi kiek jis gali ;) (galios atzvilgiu) aisku yra ir kitu geru stiprintuvu kruva nereiktu taip susizavet butent JL ir tiek ;)
Kondencatoriu nedeciau mano poziuriu pinigu isleidi daugiau nei naudos gauni :) - geriau geras nedidelis papildomas akumas (optima ar pan), arba vienas geras didelis akumas ir tiek.

jl 1000/1 kaina gan skiriasi, manau turetu uztekti ir 500-uko. Ir kokia ta kruva? Gal pavyzdziu butu galima? ;)

Kleckas78
2009-03-15, 01:14 AM
jl 1000/1 kaina gan skiriasi, manau turetu uztekti ir 500-uko. Ir kokia ta kruva? Gal pavyzdziu butu galima? ;)

Paprasciausiai kadangi matau kad renkiesi suba skirta kalbasinti + dar ir grojanti siek tiek o ne vien tik kad butu SQ tai ir sakau kad reikes daugiau vatu, jei noresi patriuksmauti, o jei manai kad uzteks JL 500 tada imi w6 ir pamirsti w7 nes kam pirkti daikta zymiai brangesni ir jo neisnaudoti?

Kas del stiprintuvu jei nera nusistaymu pries naudotus daiktus tai yra tikrai nemenkas pasirinkimas uz apie 1500 lt. ir ta pati JL 1000 galima rasti beveik idialaus stovio ir t.t.

Jei is nauju iki 1500 lt tada sau imciau audiosystem F2-500 stiprintuva na arba kad ir ta pati eton PA 2802.
Ir siaip pasiskaitinekite, pasidomekite nes ne vien JL pasaulyje gamina kazka padoraus ;) nes rimtai jau ir pats pradedu jaustis kad esu auka JL marketingo - jauciu reiks keisti i kazka kito kad bent butu galima issiskirti :D:D:D

ZaXaS
2009-03-15, 01:05 PM
O tarp w6 ir w7 yra skirtumas muzikalumo atzvilgiu? Kuris muzikalesnis? Leisk paklausti, kur audiosystemu ir etonu galima Lietuvoj isigyti? Na kazkaip apie JL monoblokus teko daug geru atsiliepimu girdeti, tai greiciausiai ties juo ir apsistosiu, na nebent butu imanoma palyginti tavo minetus stiprintuvus :) Beje kokios ju klases :confused:

mariux
2009-03-15, 01:19 PM
w6 muzikalesnis. www.kenwood-centras.lt (http://www.kenwood-centras.lt) nepyk temos netersiu:)

ZaXaS
2009-03-15, 01:59 PM
w6 muzikalesnis. www.kenwood-centras.lt (http://www.kenwood-centras.lt) nepyk temos netersiu:)

O jau buvau issigandes :D Dekuj ;)

Kleckas78
2009-03-15, 02:20 PM
Beje pas tave Mazda 6 sedanas? chacbekas? universalas?
Kodel mastai apie 10" suba?
o ne 12" ? nes siaip masina nemaza - manau jei pasiliksi prie JL 500/1 tada geriau butu 12w6 nei 10w7
jei imsi stiprintuva ~1000 w rms tai gerai bus ir 10w7.
O siaip jei lyginti w6 su w7 tai w7 giliau groja, didesne smugio banga, daugiau slegio ir srauto.
w6 siek tiek muzikalesnis bet tiek nepapusi ir nepadrebinsi kaip su w7 - tai tokie ir skirtumai.

O del JL 500 ir 1000 stiprintuvu gerumo ir as prisiklauses buvau daug gero, bet kai nusipirkau ir pajungiau JL 1000/1 v2 (gerai kad nauja nepirkau) ant JL 12w7 (uzdaroj dezej) po etono PA 2802 tai realiai jokio didelio skirtumo nepajutau, galios tiek pat, muzikos poziuriu taip pat.
Vienintelis ir geras dalykas kad JL sunaudoja maziau elektros ir tai juntama, JL w7 skirtas kalbasinimui ir srautui taip kad joks stepras jo nepadarys greito ir lengvo, taip pat krentant sroviai jauciasi kad JL islaiko savo galinguma (bet cia ir visi jo privalumai baigiasi)
Jei reiktu rinktis pirkti nauja JL 500 ar etona PA 2802 - imciau etona (ir pasidaryciau gera maitinima), o jei reiktu rinktis tarp etono ir audiosystem - imciau audiosystem nes pas drauga masinoj klausiausi ir tikrai padare nebloga ispudi - jauciasi ant lengvesnio subo kad audiosystem siektiek greitesnis, galios taip pat pakankamai pas ji.

Ir isvis jau ir paciam pyktis ima kad esu susigundes ant tu JL :) neverti jie tu pinigu kiek kainuoja nauji ir tiek, bet kadangi pirkau naudotus ir pigiai tai kainos ir kokybes santykis tenkina bet ne daugiau.

JLsystem
2009-03-15, 02:26 PM
Cia geriau reik sakyti tiek ilgai su w6 nepadrebinsi kaip su W7. esme yra watuose. jei su W7 gali drasiai duoti 1kw ir nesukti galvos tai W6 reik apsiriboti 600W.

ZaXaS
2009-03-15, 02:55 PM
Beje pas tave Mazda 6 sedanas? chacbekas? universalas?
Kodel mastai apie 10" suba?
o ne 12" ? nes siaip masina nemaza - manau jei pasiliksi prie JL 500/1 tada geriau butu 12w6 nei 10w7
jei imsi stiprintuva ~1000 w rms tai gerai bus ir 10w7.
O siaip jei lyginti w6 su w7 tai w7 giliau groja, didesne smugio banga, daugiau slegio ir srauto.
w6 siek tiek muzikalesnis bet tiek nepapusi ir nepadrebinsi kaip su w7 - tai tokie ir skirtumai.

O del JL 500 ir 1000 stiprintuvu gerumo ir as prisiklauses buvau daug gero, bet kai nusipirkau ir pajungiau JL 1000/1 v2 (gerai kad nauja nepirkau) ant JL 12w7 (uzdaroj dezej) po etono PA 2802 tai realiai jokio didelio skirtumo nepajutau, galios tiek pat, muzikos poziuriu taip pat.
Vienintelis ir geras dalykas kad JL sunaudoja maziau elektros ir tai juntama, JL w7 skirtas kalbasinimui ir srautui taip kad joks stepras jo nepadarys greito ir lengvo, taip pat krentant sroviai jauciasi kad JL islaiko savo galinguma (bet cia ir visi jo privalumai baigiasi)
Jei reiktu rinktis pirkti nauja JL 500 ar etona PA 2802 - imciau etona (ir pasidaryciau gera maitinima), o jei reiktu rinktis tarp etono ir audiosystem - imciau audiosystem nes pas drauga masinoj klausiausi ir tikrai padare nebloga ispudi - jauciasi ant lengvesnio subo kad audiosystem siektiek greitesnis, galios taip pat pakankamai pas ji.

Ir isvis jau ir paciam pyktis ima kad esu susigundes ant tu JL :) neverti jie tu pinigu kiek kainuoja nauji ir tiek, bet kadangi pirkau naudotus ir pigiai tai kainos ir kokybes santykis tenkina bet ne daugiau.

Sedanas, taciau aparatura instaliuoti zadu i peugeot 407 sedana, na nebent iki vasaros nepavyks mazdos parduoti, tada teks i ja viska deti... 10 o ne 12, nes 10'ukai greitesni ;) Na tai jei nejutai didelio skirtumo tarp JL ir eton, tai nelabai matau reikalo imti Etona ;) O soundsytema teko konkreciai lyginti toje pacioje masinoje su kitais stiprintuvais, ar tik siaip jis ten buvo idetas?

mariux
2009-03-15, 03:25 PM
nu as irgi lyginau etona ir jl... kad jl turi daugiau greicio - tai faktas. siaip jau jie visai skirtingu parapiju yra ir skirtumas grojime yra, ir sakyciau didelis. vien jau veikimo principai visai kitokie... o kad kazkas ju negirdi tai jau kitos bedos...

Kleckas78
2009-03-15, 04:03 PM
lyginta buvo JL 1000 ir eton 2802 (toj pacioj masinoj su jl 12w7) tik kad JL beveik 2 kartus brangesnis!!! - JL 500 dvigubai silpnesnis uz etona o kainuoja tiek pat (tai va jei masinoje bus geri akumai ir geras generatorius geriau deciau etona o ne JL 500 jei bus dedamas JL w7)
sedane bus mazai 1x10" na nebent tas 10" koks w7 su 1000 w rms arba jei subas bus tik del idialiai lygios daznumines (kuom as tikrai netikiu) nes tada ir subas butu nei w7 nei w6 ir stiprintuva imtum ne JL 500/1 ir uztektu 150-200 w rms.

stiprintuvai etonas su audiosystem lygintas brolio masinoj buvo ir su tuo paciu subu ir t.t.
Nes buvau broliui paskolines neilgam etona po to jis nusipirko audiosystem stepra tai susidare galimybe iskart palyginti.
abu stiprintuvai turi ~1000-1200 w rms ir kainuoja panasiai ir net pigiau nei JL 500/1 500-600 wrms del to ir sakau ar verta imti JL 500? vien del vardo ir sustro stiprintuvo maitinimo kurio tau net neprireiks nes su tokia galia (500wrms) tau sroves dideliu kritimu nebus (jei bus geras akumas ir tvarkingas orginalus generatorius nemanau kad kristu daugiau kaip 13.4), taip kad tas sustras maitinimas kaip ir nebetenka prasmes, belieka pas JL stiprintuva tik kad vienoda galia prie ivairiu varzu - bet ir tai jei issirenki suba susiderini su stiprintuvu varzas ir valio jokiu bedu.
As suprantu kad JL 1000/1 yra labai gerai geras sustras stiprintuvo maitinimas nes jis ir elektros nemenkai paeda del ko ir buna dideli kritimai elektros ir tuo paciu gaunasi - galios kritimai jei nebutu toks maitinimas, tai jis tikrai padeda bet mano poziuriu JL 500 jis beveik kaip ir beprasmis tik uzkelentis kaina stiprintuvui ir tiek.

Nu cia prirasiau net pats nustebau :)
Ai ir isvis dzn pirk kas patinka ir bus viskas gerai :)
Maza beda nepatiks parduosi - pasikeisi.
Siaip JL stiprintuvai geri tik kaina ju perlenkta ir tiek.

Vilmantas
2009-03-15, 04:45 PM
Tokiu budu galima tema vystyti toliau: jei ETON ar AUDIOSYSTEM menkai tesiskiria nuo JL - velgi ziurim. Pavyzdziui HIFONICS ar tai CRUNCH ne tiek ir skiriasi galia bei grojimu nuo ETON ir AUDIOSYSTEM kiek kaina - mokesi tikrai maziau. Gi faktiskai irgi mazas skirtumas, tai argi neverta uz maziau isigyti panasiu galimybiu stipreka? O ir pilna nenauju - tai skaityk uz kokius 400 lt. drasiai imsi tikrai normalu daikta...
Ir taip toliau ir panasiai...:)

Artūras S
2009-03-15, 05:24 PM
Jei ir taip toliau ir panašiai, tai pirmiausiai reiktų koncentruoti dėmesį ne į žemadažnio registrą (tai dvidešimtoji žmogaus girdimo diapozono dalis), o į tai kas yra aukščiau virš 80-100hz.Jei aukščiau nebus dinamikos, detalių ir teisingo tonalinio tai bus kaip visada tragedija.Bosas gros gale ir atskirai nuo muzikos.Gausis bendras chaosas.Pvz. būgno garse dalyvauja baveik visas dažnių diapozonas pradedant aukštais dažniais kai lazdelė prisiliečia prie plastiko ir baigiant būgno dėžės tūrio sukuriamu gaudimu.Žodžiu subas turėtų būti aktualus paskutinėje fazėje, o visada būna atvirkščiai.Manau taip yra dėl reklamos įtakos ir nežinojimo.

Kleckas78
2009-03-15, 05:41 PM
Tokiu budu galima tema vystyti toliau: jei ETON ar AUDIOSYSTEM menkai tesiskiria nuo JL - velgi ziurim. Pavyzdziui HIFONICS ar tai CRUNCH ne tiek ir skiriasi galia bei grojimu nuo ETON ir AUDIOSYSTEM kiek kaina - mokesi tikrai maziau. Gi faktiskai irgi mazas skirtumas, tai argi neverta uz maziau isigyti panasiu galimybiu stipreka? O ir pilna nenauju - tai skaityk uz kokius 400 lt. drasiai imsi tikrai normalu daikta...
Ir taip toliau ir panasiai...:)

Sutinku su tavim kad prigavai mane :D ir kad uz gera daikta yra prasoma daug :)
Ir JL tikrai nera kazkas tokio stebuklingo tai tik D klases monoblokas su teisingu maitinimu ir gerais sprendimais ir tiek.
JL stiprintuvai turi gera potenciala ir filtrai neblogi ir t.t. bet kaina neatitinka to ka gauni !!!!!! Nes AB klases gali gauti rimtesni daikta uz tuos pinigus.
2700 lt gi ne juokas?
Jei taip imti nauju daiktu atzvilgiu pagal mazmenines kainas tada vietoj vieno JL 1000
As geriau pasistatau 2xAudiosystem ir 13w7 gerai uzmaitinu nei nusiperku 1x JL 1000
Galios atzvilgiu JL gaunasi 2.5 karto silpnesnis, o del kokybes tai tas JL nera jau toks stebuklas visdelto gi D klase. O audiosystemas tikrai nera letesnis uz JL tik kad uzmaitinti gerai reiktu.
Ir siaip iki tam tikro kokybes lygio zmogus gali suprasti kas kur... ir tik gal keletas procentu zmoniu galetu pasakyti kur groja koks Etonas 2802 ar JL 1000

bet kai paimi ir pateiki kaip tavo pavyzdi gi kad yra dar pigiau ir t.t. tai sutinku kad pagal kokybe ir pinigai, bet ar verta jei nepajus zmogus kur groja koks JL 500 ar Audiosystem ar Eton kokybes atzvilgiu pirkti 2 kart silpnesni stiprintuva uz tuos pacius pinigus?
O kad jis pajus tuos papildomus 500 w rms as tai garantuoju 100%

Pvz. galiu prisipazint - nusipirkau JL 1000 vien del to kad gavau ji uz 800 lt. ir del to iskeiciau praktiskai vienas prie vieno i Eton PA 2802.
JL 12w7 nupirkau uz 1000 lt.
nes SWR sudege (antras) nuo etono :D ir norejau kad laikytu be problemu 1000w.
Mano manymu kiek verti JL produktai mazmeninej rinkoj.
Uz nauja JL 1000 mokeciau iki kokiu 1800-2000 lt ir ne cento daugiau.
Uz JL 500 1000-1200 lt.
JL 12w7 maksimali kaina galetu buti 1500 lt.
12w6 ~ 1000 lt.

Viskas kas virs tu kainu man nesuprantama uz ka tie pinigai yra imami ir tiek.
Nes kitu gamintoju gaminiu yra gan nemazai bet va JL marketingas ir reklama daro savo.

Truemayhem
2009-03-15, 06:11 PM
Pritariu mariux'ui
Kleckas nu pasistengej cia, rasai straipsnius nevaikisko dydzio :D
Dalinai tu teisus, BET:
Isvados mano is visu situ tavo postu kad SQ kazkaip suvoki keistai :) nors cia tavo reikalas, vien slegis, srautas ir maitinimas.. nes daug pasikartojimu kazkokiu keistu.. kazkaip lygini keistai, 13W7 ar 10W7 irgi tas pats ? Juk skamba visai kitaip. Ir be to i fazikine 12" deze as nedeciau, srautine masina gaunasi o ne grojimas, uzdaroj kas kita., daug graziau skamba.
Jei pagal tave JL groja taip pat kaip 2802 tai nezinau as isvys kaip ir ka tu ten klausej.
Skiriasi jie kaip diena ir naktis. Du absoliuciai skirtingai skambantys stiprai. Atskleisiu dar paslapti jei kas nezinojo - Eton PA tai tik vardas, bet tikras gamintojas yra STEG. Nors jei lygint panasu STEG stipra jisai velgi gros dar kitaip. Eton PA2802 turejau du vienetus ir klausiau juos ant skirtingu subu. Eton'as paleistas tiltu per daug lietas ir velkantis garsa. Slash'as groja visiskai kitaip, bosas tikslesnis, kietesnis ir turintis daugiau kontroles. Jei ir naudociau PA2808 subams tai tik ant kanalo, t.y. netiltuojant, kitaip tragedija ten o ne bosas gaunasi. Nezinau ka apie sq gali sneket jei bosas taip velkasi su juo ir groja atskirai nuo midbosu.
Dar toks klausimas ar negirdejai kad Slash'o filtrai triuksmauja su ijingtu EQ? T.y. norint pajungt remote bass control ijungiant EQ - atsiranda labai tilus fonas, siaip nieko baisaus nes jo nesigirdi bet nemalonu, del to jau gamintojas galejo [pasirupint uz tokia kaina. Tiesa kas liecia kainu - viskas normalu, jei skaiciuot su nuolaida. Audison'o VRX kainas pasiziurek del idomum'o ;) Focal, arba Genesis monobloku.. Tada pamastyk dar karta ar tikrai brangu.. O kam brangu - yra A serijos JL, labai geri stiprai beje. Zodziu vienam brangu - kitam papigiai.. Imho kaina nera astronomine ir jie savo pinigus atgroja.
Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako :D Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..

JoJo
2009-03-15, 06:57 PM
Nu bent uz postus galima pagirt:D nes baigent skaityt ,pamirsti kas pradzioja buvo:D

Ps atsiprasau kad ne i tema bet nesusilaikiau:o

Kleckas78
2009-03-15, 07:10 PM
Pritariu mariux'ui
Kleckas nu pasistengej cia, rasai straipsnius nevaikisko dydzio :D
Dalinai tu teisus, BET:
Isvados mano is visu situ tavo postu kad SQ kazkaip suvoki keistai :) nors cia tavo reikalas, vien slegis, srautas ir maitinimas.. nes daug pasikartojimu kazkokiu keistu.. kazkaip lygini keistai, 13W7 ar 10W7 irgi tas pats ? Juk skamba visai kitaip. Ir be to i fazikine 12" deze as nedeciau, srautine masina gaunasi o ne grojimas, uzdaroj kas kita., daug graziau skamba.
Jei pagal tave JL groja taip pat kaip 2802 tai nezinau as isvys kaip ir ka tu ten klausej.
Skiriasi jie kaip diena ir naktis. Du absoliuciai skirtingai skambantys stiprai. Atskleisiu dar paslapti jei kas nezinojo - Eton PA tai tik vardas, bet tikras gamintojas yra STEG. Nors jei lygint panasu STEG stipra jisai velgi gros dar kitaip. Eton PA2802 turejau du vienetus ir klausiau juos ant skirtingu subu. Eton'as paleistas tiltu per daug lietas ir velkantis garsa. Slash'as groja visiskai kitaip, bosas tikslesnis, kietesnis ir turintis daugiau kontroles. Jei ir naudociau PA2808 subams tai tik ant kanalo, t.y. netiltuojant, kitaip tragedija ten o ne bosas gaunasi. Nezinau ka apie sq gali sneket jei bosas taip velkasi su juo ir groja atskirai nuo midbosu.
Dar toks klausimas ar negirdejai kad Slash'o filtrai triuksmauja su ijingtu EQ? T.y. norint pajungt remote bass control ijungiant EQ - atsiranda labai tilus fonas, siaip nieko baisaus nes jo nesigirdi bet nemalonu, del to jau gamintojas galejo [pasirupint uz tokia kaina. Tiesa kas liecia kainu - viskas normalu, jei skaiciuot su nuolaida. Audison'o VRX kainas pasiziurek del idomum'o ;) Focal, arba Genesis monobloku.. Tada pamastyk dar karta ar tikrai brangu.. O kam brangu - yra A serijos JL, labai geri stiprai beje. Zodziu vienam brangu - kitam papigiai.. Imho kaina nera astronomine ir jie savo pinigus atgroja.
Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako :D Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..

Pas mane JL 12w7 ir yra uzdaroje dezeje + JL 1000/1 v2
taip bosas kitoks nei su etonu, bet kad etonas butu labai letas ir butu neimanoma klausytis tikrai nepasakyciau - taip etonas gal siek tiek letesnis ir siek tiek skystesnis (pas JL tvirtesne smugio banga), bet JL 1000 niekuom neipatingas ir nera super duper
ir JL 12w7 beveik taip pat velkasi su JL 1000/1 v2 kaip ir su etonu nes subas nera nei lengvu difuzorium nei maza eiga SQ subas (normaliai klausantis o ne dugnais varant three 6 mafia ar pan)
Na gerai o audiosystem F2-500 ? yra greitesnis ir tvirtesnis uz Etona tai tikrai!!! nes man teko etona su audiosystem palyginti.
O tai kaip butu Audiosystem vs JL 1000/1 v2 ????? nes audiosystem tikrai neletas, o ir smagiai groja???

Ir isvis atsibodo man jau beprasmiai gincai ir tam tikru brendu atstovu pastovus ju produkcijos gyrimas ir t.t. kad JU FIRMOS GAMINYS PATS GERIAUSIAS - tik pamirsta pridurti kad yra kruva kitu rimtu gaminiu kuriu jie patys net nera dar bande.

Pasikartosiu dar karta JL Gaminiai tikrai nera prasti bet kainos perlenktos ir neverti jie tiek kiek yra isaukstinti.
As pabandes tiek JL 12w7 ir JL 1000/1 tikejausi kazko ispudingesnio ir tiek (bent jau uz tiek kiek yra prasoma pinigu uz naujus daiktus mazmenoj)
Viskas taika.
Neberasysiu i sita tema ne vienos zinutes - jusu darbas ir biznis zmogui kazka isiulyti, ikisti - valio siulykite, prekiaukite, dirbkite, bet nereikia kazko sureiksminti, o kazka labai nuvertinti jei jis to nevertas.
Man isvis dzn ka zmogus nusipirks nes as is to naudos vistiek neturesiu ;)

ZaXaS
2009-03-15, 07:53 PM
Zodziu pasilieku ties 10W7, tik su tuo stiprintuvu sugluminot :D Ar tikrai as to 10'uko neisnaudosiu su 500 rms? Siaip pagal gamintoja, tai 750 rms tam subui jau yra riba. Deze bus tik uzdara.
O Arturui S, is dalies nepritariu :p, na gal tai ir dvidesimtoji dalis, bet tai taip pat ir viena juosta is triju (siuo atveju). Nesakau kad reiketu trecdalio demesio skirti subui, na bet penktadalio jis tikrai vertas (velgi mano asmenine nuomone).

Siaip daugiau patarimu noreciau sulaukti del juostu skaiciaus ir jungimo be krosu... Ka patys naudojate? :)

ZaXaS
2009-03-15, 07:55 PM
Nu bent uz postus galima pagirt:D nes baigent skaityt ,pamirsti kas pradzioja buvo:D

Ps atsiprasau kad ne i tema bet nesusilaikiau:o

Nu galiu priminti :D Pradzioje buvo kalbama apie kita sistema :D Pasiliko tik grotuvas ir stiprintuvas subui :D

mariux
2009-03-15, 08:24 PM
Zodziu pasilieku ties 10W7, tik su tuo stiprintuvu sugluminot :D Ar tikrai as to 10'uko neisnaudosiu su 500 rms? Siaip pagal gamintoja, tai 750 rms tam subui jau yra riba. Deze bus tik uzdara.
O Arturui S, is dalies nepritariu :p, na gal tai ir dvidesimtoji dalis, bet tai taip pat ir viena juosta is triju (siuo atveju). Nesakau kad reiketu trecdalio demesio skirti subui, na bet penktadalio jis tikrai vertas (velgi mano asmenine nuomone).

Siaip daugiau patarimu noreciau sulaukti del juostu skaiciaus ir jungimo be krosu... Ka patys naudojate? :)

750w tam jl tikrai ne riba..duok visa 1000 su protu ir nieko nenutiks. pats juk rasei kad nori sq (suvokimas jo skirasi tavo ir mano bet nesvarbu) ir teisingo iraso atkurimo, o ne skardu drebinimo ir srauto beprotisko;) tai poruok ta 10w7 su 500 jl'u ir tikrai nebus blogai;)

mariux
2009-03-15, 08:31 PM
Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako :D Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..[/quote

truemayhem, mano ausiai w6 greitesnis, gylio turi, ataka yra... w7 man per daug tokio minkstumo sakyciau.. taip jis turi gylio daug, bet...nemoku issireikst - toks pamuiliuotas jis..galios isjudinti reikia nemazai... nu skiriasi skoniai musu ir nieko cia nepadarysi;) beje w7 man per daug agresyvus, kol nepajudini jo normaliai - garsas toks be emociju, jei nori kad subas parodytu charakteri-tada jau nupucia prieki...

Artūras S
2009-03-15, 09:02 PM
.........

Nesakau, kad subo nereikia (mano sistemoje jo tikrai nereikia), bet problema ta, kad daugelis koncentruoja visas pajėgas į tą žemą dažnį pamiršdami apie likusios akustikos parinkimą ir teisingą montavimą.Problema ne sube, o būtent kituose diapozonuose.Subas tai tik mažoji dalis visos sistemos.

Pas mane naudojamas dvikanalis stiprintuvas.Maždaug 2*20w ir dvijuostė naudojant priešbosį ir plačiajuostį.Tarpusavyje jie sujungti pasyviais filtrais.

Juostų skaičių sąlygoja automobilio modelis ir žmogaus kišenė, nes trijuostė yra brangesnis malonumas tačiau ne visais atvejais geresnis.Pirmiausiai tai reikia žiūrėti kaip garsiakalbiai montuosis ir priklausomai nuo situacijos rinktis kiek juostų būtų geriau konrečiomis sąlygomis.Juostų skaičių sąlygoja sujungimo tarp garsiakalbių vietos(Hz, khz).Reiktų žiūrėti kad garsiakalbiai būtų kuo arčiau vienas kito.Tai liečia ir dvijuostę ir trijuostę.Be krosoverių galima sujungti tik naudojant akustinius filtrus kurių panaudojimas automobilyje, dėl nežmoniškų gabaritų, nėra įmanomas.Greičiausiai teks naudoti arba aktyvius stiprintuvų krosoverius, arba skaitmeninius esančius grotuve(jei grotuvas turi).Na ir lieka pasyvūs.

ZaXaS
2009-03-15, 09:34 PM
750w tam jl tikrai ne riba..duok visa 1000 su protu ir nieko nenutiks. pats juk rasei kad nori sq (suvokimas jo skirasi tavo ir mano bet nesvarbu) ir teisingo iraso atkurimo, o ne skardu drebinimo ir srauto beprotisko;) tai poruok ta 10w7 su 500 jl'u ir tikrai nebus blogai;)

Nu matai, kaip kazkas jau minejo - nesinori tureti daikta ir neisnaudoti jo galimybiu :)

ZaXaS
2009-03-15, 09:40 PM
Nesakau, kad subo nereikia (mano sistemoje jo tikrai nereikia), bet problema ta, kad daugelis koncentruoja visas pajėgas į tą žemą dažnį pamiršdami apie likusios akustikos parinkimą ir teisingą montavimą.Problema ne sube, o būtent kituose diapozonuose.Subas tai tik mažoji dalis visos sistemos.

Pas mane naudojamas dvikanalis stiprintuvas.Maždaug 2*20w ir dvijuostė naudojant priešbosį ir plačiajuostį.Tarpusavyje jie sujungti pasyviais filtrais.

Juostų skaičių sąlygoja automobilio modelis ir žmogaus kišenė, nes trijuostė yra brangesnis malonumas tačiau ne visais atvejais geresnis.Pirmiausiai tai reikia žiūrėti kaip garsiakalbiai montuosis ir priklausomai nuo situacijos rinktis kiek juostų būtų geriau konrečiomis sąlygomis.Juostų skaičių sąlygoja sujungimo tarp garsiakalbių vietos(Hz, khz).Reiktų žiūrėti kad garsiakalbiai būtų kuo arčiau vienas kito.Tai liečia ir dvijuostę ir trijuostę.Be krosoverių galima sujungti tik naudojant akustinius filtrus kurių panaudojimas automobilyje, dėl nežmoniškų gabaritų, nėra įmanomas.Greičiausiai teks naudoti arba aktyvius stiprintuvų krosoverius, arba skaitmeninius esančius grotuve(jei grotuvas turi).Na ir lieka pasyvūs.

Na as visu pajegu i zema dazni tikrai nekoncentruoju ;) Placiajuosti? Nu arba as kazko nesuprantu, arba tiesiog neteko apie tokius garsiakalbius girdeti :confused: Koks tiksliai modelis to placiajuoscio? ;) Na as turejau omenyje, naudoti tuos skaitmeninius filtrus, kokios nuomones apie toki filtravima? Dar del subo: tai gal tada geresnis variantas prie 500 jl deti 8w7? Teoriskai jis turetu buti dar greitesnis :confused:

Truemayhem
2009-03-16, 12:07 AM
mariux is dalies sutinku, taip abu subai labai geri, bet skirtingi, pagal skoni kiekvienam zodziu.
Del priekio - atskira istorija, reik ji galingesni daryt tada arba suba taip garsiai neuzsukinet :D
Kleckas nesinervuok, viska normaliai parasej paskutiniam poste - taip sutiksiu kad audiosystem geras bet turi ir savo minusu..
Tik del kainos nesutinku, kas liecia ar vertas savo pinigu tai praeita mano posta dar paskaityk, nebutu vertas nebutu ju tiek parduota., Sutinku kai jie buvo seniau po 3300 Lt mazmenine kaina tai nesamone, bet kai baksas nukrito - 2700 + nuolaidos + krizes ir gaunasi tikrai normaliai. Visi topiniai daiktai kainuoja, tas pats hertz, audison, steg ir daug daug kitu, tai kad sprest apie flagmano geruma pagal kaina imho neteisinga, galu gale nori perki, nenori perki pigiau kazka ir tiek..

Artūras S
2009-03-16, 08:33 AM
Na as visu pajegu i zema dazni tikrai nekoncentruoju ;) Placiajuosti? Nu arba as kazko nesuprantu, arba tiesiog neteko apie tokius garsiakalbius girdeti :confused: Koks tiksliai modelis to placiajuoscio? ;) Na as turejau omenyje, naudoti tuos skaitmeninius filtrus, kokios nuomones apie toki filtravima? Dar del subo: tai gal tada geresnis variantas prie 500 jl deti 8w7? Teoriskai jis turetu buti dar greitesnis :confused:

Apie garsiakalbių tipus teks pasidomėti tau pačiam.Plačiajuosčiai, vienaašiai(koksialiniai), komponentiniai ir t.t.

Skaitmeninius filtrus gali naudoti.Viskas su jais gerai, tačiau darant tokius dalykus turėtum susipažinti su garsiakalbio galimybėmis.reikia žinoti kaip jis veikia ir ką konkretus modelis gali.Šiaip bet kur filtruojant galima ir sugadinti daiktą.

peris
2009-03-16, 08:39 AM
o palaukit biski, jus renkates suba ar seip kalbat apie JL? kodel butent Jl subas? 8w7 10w7 13w7 w6 ir visi is eiles bet kalbat tik apie jl ir nieka daugiau lyg banintu cia uz pamineta kitoki gamintoja

ZaXaS
2009-03-16, 01:23 PM
Apie garsiakalbių tipus teks pasidomėti tau pačiam.Plačiajuosčiai, vienaašiai(koksialiniai), komponentiniai ir t.t.

Skaitmeninius filtrus gali naudoti.Viskas su jais gerai, tačiau darant tokius dalykus turėtum susipažinti su garsiakalbio galimybėmis.reikia žinoti kaip jis veikia ir ką konkretus modelis gali.Šiaip bet kur filtruojant galima ir sugadinti daiktą.

Koaksaliai, tai koakslaiai, dabar viskas aisku ;) Na teks del jungimo konkreciau pasitarti su instaleriais :) O kokybes atszvilgiu koks jungimas geriausias, koks prasciausias? Turiu omenyje jungiant aktyviai per grotuvo arba stiprintuvo filtrus arba pasyviai, orginalus arba gaminti filtrai?

ZaXaS
2009-03-16, 01:26 PM
o palaukit biski, jus renkates suba ar seip kalbat apie JL? kodel butent Jl subas? 8w7 10w7 13w7 w6 ir visi is eiles bet kalbat tik apie jl ir nieka daugiau lyg banintu cia uz pamineta kitoki gamintoja

Na is pradziu buvo galvojama ir apie focal KX suba, taciau isgirdus keleta nuomuoniu, atsizvelgus i kainos ir galios santykius, pasiklausius w7, apsistojau ties JL :) O kokie dar variantai galimi?

peris
2009-03-16, 01:44 PM
pradziai tai man vis dar nedaeina ko cia norima is tos sistemos, nes kolkas tai tik apsimoka neapsimoka tas laiko tiek tas laiko aniek vatu

Artūras S
2009-03-16, 03:53 PM
pradziai tai man vis dar nedaeina ko cia norima is tos sistemos, nes kolkas tai tik apsimoka neapsimoka tas laiko tiek tas laiko aniek vatu
:) Taigi žmogus be patirties.Visi tada pradeda nuo vatų.

Na is pradziu buvo galvojama ir apie focal KX suba, taciau isgirdus keleta nuomuoniu, atsizvelgus i kainos ir galios santykius, pasiklausius w7, apsistojau ties JL :) O kokie dar variantai galimi?

Klausimai labai bendri ir pradinuko lygio.Sakyčiau reiktų dar pasiskaitinėti forumą, nes jei pilnai atsakinėti į paties klausimus tai šalia atsiras dar vienas forumas.:)

Kleckas78
2009-03-16, 10:39 PM

Klausimai labai bendri ir pradinuko lygio.Sakyčiau reiktų dar pasiskaitinėti forumą, nes jei pilnai atsakinėti į paties klausimus tai šalia atsiras dar vienas forumas.:)

Sakiau kad neberasysiu - sorry (bet neberasysiu kas manau nebutu ne i tema)
bet manau ir pats temos kurejes nebesusigaudo kas yra SQ (nes apie tai tema ir buvo)
nes SQ tai tikrai ne JL 1000/1 ir 12W7 ;)
Kaip supratau jam patinka gerai ir garsiai grojanti sistema ir tiek,
bet vat ir idomu kiek jisai supranta idialiai atkuriamo garso kokybeje ir kiek jis nori to teisingo garso ir kiek to kokybisko garso,
gal jam isvis reikia garsiai be dideliu iskraipymu grojancios sistemos ir tiek, o ne idialaus SQ ????
gal tai ir butu svarbiausias dalykas issiaiskinti ka jis nori ir kaip jis tai supranta, nes kol mes asmeniskai nebendravome tai labai sunku suprasti ir zinoti ko jis nori ;)
Ir tada gaunasi net beprasmis gilinimasis i tema ir musu gincijimasis ;)

Vilmantas
2009-03-16, 11:08 PM
bet manau ir pats temos kurejes nebesusigaudo kas yra SQ (nes apie tai tema ir buvo)
bet vat ir idomu kiek jisai supranta idialiai atkuriamo garso kokybeje ir kiek jis nori to teisingo garso ir kiek to kokybisko garso,
gal jam isvis reikia garsiai be dideliu iskraipymu grojancios sistemos ir tiek, o ne idialaus SQ ????
gal tai ir butu svarbiausias dalykas issiaiskinti ka jis nori ir kaip jis tai supranta, nes kol mes asmeniskai nebendravome tai labai sunku suprasti ir zinoti ko jis nori ;)

Nebalamutink Kleckai zmogaus. Surinko i kruva neprastus daiktus, prie gero instalo jie duos auksta rezultata - viskas - ko dar?

Jei gerai ir garsiai - tai argi ne SQ ? Nelendam i interpetacijas - idealu/neidealu. Cia jau neatrastos zemes paieskos, palikim tai kitam sykiui.

Manau labai gerai bus ir tie w7 serijos subai - tiek ir SLASH stiprekai, argi mazai prisvaigta forume apie galimus imanomus priartejimus prie tobulo garso...?

Kodel taip rasau - nes daznai prasme igyja sena patarle: "is didelio rasto iseinama is krasto"...

Gal kiek kategoriskai viska pateikiau - sorry.:rolleyes:

Cipsas
2009-03-16, 11:18 PM

pritariu, paprasciausiai temos autorius tegul pasako dar karta kokio stiliaus, kiek, ko jam reikia, kaina, prie ko labiau linkes. o cia tikrai yra daug skirtingu muzikos "myletoju", instaleriu ir paprasciausiai gali pasakyti pagal kisene, lygi, visa sistema. net paklausyti gali ir nereikes taip blaskytis (kaip ir kiekvieno pradedanciojo klaida). Kiekvieno nuomone skirtinga ;););):)

ZaXaS
2009-03-16, 11:36 PM

Nu ir kur cia jau tos kalbos apie vatus? Kalbejau apie galios ir kainos santyki, nes apie skambesi kalbeti ziurint i garsiakalbio charakteristikas butu beprasmiska. O nuspresti apie jo galinguma galima nesunkiai.
Taip pat minejau, kad girdejau 10w7 ir jio skambesys mane tenkina.
Sistema yra orentuota i SQ. Nesakau, kad man reikia bet ko, kad tik geriau skambetu, nesu pamises audiofilas ir t.t. Zinoma kartais noresis ir garsiai pasiklausyti muzikos, todel ir galia nera paskutineje vietoje. Nenoriu sistemai isleides 10.000 tureti 50w, automobilis nera skirtas muzikos klausymuisi, todel bekompromisi SQ palikim namu sistemoms.
Tikiuosi dabar aiskiau ko as noriu.

Ir aplamai toks jausmas, kad jus visi save laikote audio ekspertais, o aplinkui visi kiti apie muzika supranta tik tai, kad "Kuo daugiau vatu, tuo kieciau. Kam pirkti bituma, jei galiu nusipirkti dar viena suba."
Aciu uz jusu tuos patarimus, kad daug demesio skirciau instalui ir mazai zemam dazniuj, bet man jau ju gana.
Taip, kad butu malonu isgirsti konkreciu patarimu, ka galeciau padaryti geriau. Aciu :)

ZaXaS
2009-03-16, 11:38 PM

Kodel pradinuko? Kad pamineti demesio vertus subus tam tikroje kainu kategorijoje reikia atskiros temos? Beje mano nuomuone tu subu yra vos keli (kalbu apie oficialiai galimus isigyti Lietuvoje daaiktus). Na pats pabandysiu pamineti: peereless, focal, morel, dynaudio, hertz, helix, kas dar? Ir aplamai hertz helix ir morel subai bent jau manes visai negundo. O ka gundo? Yra tokiu?

ZaXaS
2009-03-16, 11:45 PM

Visu pirma apie 12w7 as nesvarsciau (jei neskaitysime paciu pirmu postu, nes tauomet nesupratau tokio dalyko, kad kuo subo skersmuo mazesnis, tuo jis tikslesnis. Kas yra SQ as susigaudau, tik gal nelabai pavyko tiksliai perteikti savo noru. Patikslinti pabandziau keliais postais atgal. Na pabandysiu dar konkreciau, bet velgi, tai suprasti kiekvienas gali savaip: 80% SQ ir 20% SPL. Dabar aisku?

zavas
2009-03-17, 12:11 AM
Asmeniskai, mielai rinkciausi ka nors is tavo paminetu "nedominanciu" variantu. siulau ir tau pamastyti... Sakykim, uz JL kaina pora helix p12/w12 i uzdaras dezukes - puikiai gros. Jautrus, zemu fs, tad, uzteks ir gylio. Fazikinese dezutese su jais puikiai triuksmauti galima - gaunasi pikas labai zemuose dazniuose, kas siais laikais madinga... Lygiai taip ir morel ir perlless - puikiai grojantis daiktai, aisku, be tokios agresijos, na, ir "nelygis" siais laikais...

Asmeniskai, as sau, vien del sportinio intereso deciau koki koncertini 12" garsiaklbi i fazikine deze, paziureti kas gausis...

ZaXaS
2009-03-17, 12:44 AM
Asmeniskai, mielai rinkciausi ka nors is tavo paminetu "nedominanciu" variantu. siulau ir tau pamastyti... Sakykim, uz JL kaina pora helix p12/w12 i uzdaras dezukes - puikiai gros. Jautrus, zemu fs, tad, uzteks ir gylio. Fazikinese dezutese su jais puikiai triuksmauti galima - gaunasi pikas labai zemuose dazniuose, kas siais laikais madinga... Lygiai taip ir morel ir perlless - puikiai grojantis daiktai, aisku, be tokios agresijos, na, ir "nelygis" siais laikais...

Asmeniskai, as sau, vien del sportinio intereso deciau koki koncertini 12" garsiaklbi i fazikine deze, paziureti kas gausis...

Gal ir puikiai, tik klausimas ar puikiau :confused: abejoju... Du dvyliktukai vietoj vieno desimtuko :confused: cia man panasiau i 50% spl :D Na bet aciu uz pasiulyma... O gal as klystu? Ka kiti apie tai mano?

Truemayhem
2009-03-17, 12:55 AM

man taip atrodo kad tu pats nesuvoki kas yra SQ :)
SQ yra kiekvienam savaip suprantamas, jei popieriniai placiajuosciai groja labai gerai masinoj tyliai tai yra SQ, pagarsinant jau shudas o ne SQ, kas toliau ? Kokios isvados ? Kita sistema tyliai groja shudinai palyginus su tais placiajuosciais, o garsiai groja daug smagiau ir maloniau tai kas tada ? Vienas supras ir diskutuos apie tai kaip diskoteka, kitam tai bus grynas SQ pagal jo klausa. Krc mano nuomone apie ta uzburta sutrumpinima SQ - kiekvieno atskiros fantazijos, kiekvienam tas SQ yra savotiskas ir skirtingai suprantamas.

peris
2009-03-17, 08:29 AM
tai jei tyliai klausant levai groja tai naudingumo koeficienta mazinant gal pasitaisytu reikalai?

zavas
2009-03-17, 08:47 AM
Gal ir puikiai, tik klausimas ar puikiau :confused: abejoju... Du dvyliktukai vietoj vieno desimtuko :confused: cia man panasiau i 50% spl :D Na bet aciu uz pasiulyma... O gal as klystu? Ka kiti apie tai mano?

Uzdarose dezese pamineti subai, tikrai ne ciut nemaziau (mano nuomone net geriau) SQ nei JL w7 serija... Bus ir jautriau ir w maziau reikes...

Kleckas78
2009-03-17, 10:16 AM
Nebalamutink Kleckai zmogaus. Surinko i kruva neprastus daiktus, prie gero instalo jie duos auksta rezultata - viskas - ko dar?

Jei gerai ir garsiai - tai argi ne SQ ? Nelendam i interpetacijas - idealu/neidealu. Cia jau neatrastos zemes paieskos, palikim tai kitam sykiui.

Manau labai gerai bus ir tie w7 serijos subai - tiek ir SLASH stiprekai, argi mazai prisvaigta forume apie galimus imanomus priartejimus prie tobulo garso...?

Kodel taip rasau - nes daznai prasme igyja sena patarle: "is didelio rasto iseinama is krasto"...

Gal kiek kategoriskai viska pateikiau - sorry.:rolleyes:

Taip su tavim pilnai sutinku. Ir manau kad zmogui nereikalingas idialus SQ.
Paprasciausiai reikia gerai ir kokybiskai su tam tikru polinkiu ar tai daugiau boso ir kokiu aukstu ir t.t. nes kiekvieno supratimas apie muzika savotiskas.

As tik paprasciausiai pasakiau kad neverta pirkti 10w7 jei jungsi su JL 500/1 nes to subo tik puse galimybiu teisnaudosi (o kainuoja jis ne 200 lt ir tiek)
Sitam subui reikia ~1500 w kad gerai paspurdetu ir tiek. O kai noresi pabaldelint (o tai as garantuoju kad bus) nieko gero nebus su 500 w ir 10" subu.
Zymiai geriau bus tada 12w6 + JL 500/1 (ir pigiau ir slegio ir srauto daugiau gausi o kokybe bus ta pati tik kad netaip giliai kabins ir tiek)
Beje kas del dydzio subo - tai tikrai nelemia jo greicio - yra mms ir t.t. ir t.t.
ir koks popierinis 15" gali buti greitesnis uz JL 10w7 ;)

O jei nori butent JL 10w7 kad ji normaliai isnaudot kai noresi patriuksmauti - perki JL 1000/1 arba jei jam nera pinigu tada imi kazka is konkurentu gal netiek idialu stiprintuva bet gera ir turinti pakankama kieki vatu ir tiek (bent su 1000 wrms).

Nereikia tiek vatu??????? - nereikia tada tau ir w7 - cia mano nuomone, nes muzikai su 500W rms yra subu ir pigesniu neblogai grojanciu ir tiek. kad ir tas pats 10w6 ar alpine swx ir t.t.

Vilmantas
2009-03-17, 10:44 AM
Ir zemo daznio ispildymui , jei reikia kokybes - pamastyciau apie tris astuntukus - kas priedo - ir estetinis vaizdas koks butu... Nesu isitikines, taciau ko gero ir stipreko paprastesnio pakaktu.

zavas
2009-03-17, 06:01 PM
Ir zemo daznio ispildymui , jei reikia kokybes - pamastyciau apie tris astuntukus - kas priedo - ir estetinis vaizdas koks butu... Nesu isitikines, taciau ko gero ir stipreko paprastesnio pakaktu.

Nebus su 3 garsiaklbiais nepatogu del varzos? Nei nuosekliai nei lygegrecikai... Ir kur montuoti? I palange? Netruks gylio is tokio mazo garsiaklbio (ypac, jei bus patalpinti uzdarose dezutese)

Truemayhem
2009-03-17, 07:45 PM
Taip su tavim pilnai sutinku. Ir manau kad zmogui nereikalingas idialus SQ.
Paprasciausiai reikia gerai ir kokybiskai su tam tikru polinkiu ar tai daugiau boso ir kokiu aukstu ir t.t. nes kiekvieno supratimas apie muzika savotiskas.

As tik paprasciausiai pasakiau kad neverta pirkti 10w7 jei jungsi su JL 500/1 nes to subo tik puse galimybiu teisnaudosi (o kainuoja jis ne 200 lt ir tiek)
Sitam subui reikia ~1500 w kad gerai paspurdetu ir tiek. O kai noresi pabaldelint (o tai as garantuoju kad bus) nieko gero nebus su 500 w ir 10" subu.
Zymiai geriau bus tada 12w6 + JL 500/1 (ir pigiau ir slegio ir srauto daugiau gausi o kokybe bus ta pati tik kad netaip giliai kabins ir tiek)
Beje kas del dydzio subo - tai tikrai nelemia jo greicio - yra mms ir t.t. ir t.t.
ir koks popierinis 15" gali buti greitesnis uz JL 10w7 ;)

O jei nori butent JL 10w7 kad ji normaliai isnaudot kai noresi patriuksmauti - perki JL 1000/1 arba jei jam nera pinigu tada imi kazka is konkurentu gal netiek idialu stiprintuva bet gera ir turinti pakankama kieki vatu ir tiek (bent su 1000 wrms).

Nereikia tiek vatu??????? - nereikia tada tau ir w7 - cia mano nuomone, nes muzikai su 500W rms yra subu ir pigesniu neblogai grojanciu ir tiek. kad ir tas pats 10w6 ar alpine swx ir t.t.

Zinai nepatikesi man kazkaip sociai uztenka ir pabaldelint ir muzika paklausyt su vienu 8W7 nuo 400W :)
O kam suba pilnai isnaudot ir sert jam tiek watu jei tiesiog patinka to subo grojimo charakteris ??? Ar butinai pust reikia su sliegiu ir srautu ? :confused:

Vilmantas
2009-03-17, 08:23 PM
Visu pirma - blemba - as net nezinau kokia cia bus masina...:D
Kita vertus - jo, tech. puse irgi savo svori turi - mestelejau minti ir tiek..

Reiketu is tiesu imti uzdarose dezese geriau grojancius - nes su fazikais gali buti nemazai klapato jei i palange...Nors faziko i palange ispildymas turetu buti jega...:rolleyes:

Velgi - remiames i litus, toks ir instalas laukia.

Artūras S
2009-03-17, 09:21 PM
Kodel pradinuko? Kad pamineti demesio vertus subus tam tikroje kainu kategorijoje reikia atskiros temos? Beje mano nuomuone tu subu yra vos keli (kalbu apie oficialiai galimus isigyti Lietuvoje daaiktus). Na pats pabandysiu pamineti: peereless, focal, morel, dynaudio, hertz, helix, kas dar? Ir aplamai hertz helix ir morel subai bent jau manes visai negundo. O ka gundo? Yra tokiu?

Jei pastebėjai, neminėjau nei vieno pavadinimo.Kalbu aplamai apie bendrus principus.Vadovaujantis jais galima rezultatą pasiekti ir su gaminiais be pavadinimų ir už žymiai mažesnius pinigus.Tam reikalingos žinios kurios ateina ne per vieną dieną.Pavadinimai yra marketingo dalis ir skirti tokiems vartotojams kaip tu.Pavadinimas iš viso dar nieko nereiškia, nes kėkvienas gamintojas turi kelias kainų kategorijas ir paprastai būna keli vykę modeliai ir tiek.

Na manau man jau atsibodo tas pats per tą patį.Gaila, kad apart subo niekam nieko daugiau ir nereikia.

tolka
2009-03-17, 09:52 PM
Jei pastebėjai, neminėjau nei vieno pavadinimo.Kalbu aplamai apie bendrus principus.Vadovaujantis jais galima rezultatą pasiekti ir su gaminiais be pavadinimų ir už žymiai mažesnius pinigus.Tam reikalingos žinios kurios ateina ne per vieną dieną.Pavadinimai yra marketingo dalis ir skirti tokiems vartotojams kaip tu.Pavadinimas iš viso dar nieko nereiškia, nes kėkvienas gamintojas turi kelias kainų kategorijas ir paprastai būna keli vykę modeliai ir tiek.

Na manau man jau atsibodo tas pats per tą patį.Gaila, kad apart subo niekam nieko daugiau ir nereikia.
nenugincijama tiesa

marko
2009-03-17, 10:32 PM
paskaitinejau kelis paskutinius puslapius,kalba vien apie bumbum net i ankstesnius Arturo postus nebuvo sureaguota.Siuo atveju manau situacija gan beviltiska,kai ziurima is watu/kainos santykio puses ir nemanau kad verta vargt kazka aiskinant,prasieis ta kelia,kuri visi yra pramyne ir gal kazkas daeis :)
kas liecia marketinga...kiek yra naminiu aparatu kainuojanciu pasakiskus pinigus,kai salia kito gamintojo gal but kinijos,toks pats yra 20x pigesnis.pvz kruvos.Bet dazniausiai vis tiek viskas susiveda i DIY t.y. do it yourself,o cia be ziniu nieko nebus...

tolka
2009-03-17, 10:47 PM
...kiek yra naminiu aparatu kainuojanciu pasakiskus pinigus,kai salia kito gamintojo gal but kinijos,toks pats yra 20x pigesnis.pvz kruvos.Bet dazniausiai vis tiek viskas susiveda i DIY t.y. do it yourself,o cia be ziniu nieko nebus...
jei ziniu nebus kainuos ir diy...ir dar daugiau kainuos nei gamykliniai

Kleckas78
2009-03-17, 10:55 PM
Zinai nepatikesi man kazkaip sociai uztenka ir pabaldelint ir muzika paklausyt su vienu 8W7 nuo 400W :)
O kam suba pilnai isnaudot ir sert jam tiek watu jei tiesiog patinka to subo grojimo charakteris ??? Ar butinai pust reikia su sliegiu ir srautu ? :confused:

nebutina ir neprivaloma pusti ir kad srauto butu daug ir t.t. :)
Kiekvienas daro taip kaip nori.
Klausausi masinoj muzikos normaliai be jokiu bas bustu ir t.t. ir galiu pasakyti tam paciam 12w7 pilnai uztektu muzikai klausyti 200 w nes jisai palyginus gan jautrus.
Bet kartais man patinka kad butu daug ir su srautu, vat tada ir prireikia vatu.

Ir paprasciausiai neina man suprasti kam reikia pirkti brangu gera daikta ir neisnaudoti jo pilnai?
Gal geriau pirkti pigesni ir pilnai isnaudoti?
Turbut sutiksi kad yra subu ir neka prasciau grojanciu uz JL 10w7 kokybes atzvilgiu ir kainuojanciu pigiau nei w7, tik kad jie bus zymiai silpnesni ir gros galbut visiskai kitaip (su kitokiu harakteriu)
tai va jei zmogui nereikia daug kiekio ir uztenka kad subas laikytu iki 500 w, tai kam jis perka W7 ?
pvz: jei man nereiktu kad subas be problemu su 1000 w pagrotu Three 6 mafia i tema tai as tikrai netureciau 12w7.

suprask as nesu pries jo pasirinkima ir pries w7 (viskas cia tvarkoje) tik sakau kad nelabai tai racionalu isleisti pinigus ir po to neisnaudoti to daikto pilnai ir tiek.

marko
2009-03-17, 11:06 PM
jei ziniu nebus kainuos ir diy...ir dar daugiau kainuos nei gamykliniai
ka as ir sakiau... stebuklas ka daro teisingi filtrai pvz. Pacia raiskiausia ir geriausia sistema galima sudirbt beleko pridarius :)

ZaXaS
2009-03-17, 11:08 PM

3 astuntukai i palange :confused: Labai jau auto tektu ispjaustyti...

ZaXaS
2009-03-17, 11:09 PM
Visu pirma - blemba - as net nezinau kokia cia bus masina...:D
Kita vertus - jo, tech. puse irgi savo svori turi - mestelejau minti ir tiek..

Reiketu is tiesu imti uzdarose dezese geriau grojancius - nes su fazikais gali buti nemazai klapato jei i palange...Nors faziko i palange ispildymas turetu buti jega...:rolleyes:

Velgi - remiames i litus, toks ir instalas laukia.

Kalba ir eina tik apie uzdaras dezes ;)

atvortke
2009-03-17, 11:19 PM
va tai tau bėda, daug pjaut reikia. vistiek pats nesugebėsi.... o montuotojui ne bėda.

dėjau į palangę 2x10" fazikinėj dėžėj viskas super gavosi.

ZaXaS
2009-03-17, 11:22 PM

As paprasiau pamineti, Jus nepaminejote, o mano norus isvadinote darzelinuko lygio... Kazkas kazko nesupratome... Na taip pavadinimas nieko nereiskia, o jus tikriausiai i auto isidejes garsiakalbius is S90 buitiniu koloneliu laimite pirmas vietas pasaulinio lygio garso varzybose.. Na taip pavadinimas nieko nereiskia, tai gal man nueiti i parduotuve issirinkti kruva subu ant kuriu uzrasyta MC Hammer ir klausytis. Na bent vienas is 10 tikrai turetu buti geras, juk pavadinimas nieko nereiskia. Ir jei su tuo gaminiu be pavadinimo kamnors ir iseina pasiekti gera rezultata, tai su gaminiu "su pavadinimu" tas rezultatas dazniausiai bus geresnis...

Nesupykite ponas Arturai, taciau mano nuomone bandote pasirodyti koks jus visazinis, o kiti neismaneliai... As neprasiau jusu pamokslu. Prasiau pamineti gaminius i kuriuos verta ziureti... Reikejo sakyti: "gaminys be pavadinimo". Kur tokiu galima isigyti?
Labai saunu jei kazkas sugeba pasiekti geru rezultatu su mazai lesu. Tai prasom pasidalinkite savo ziniomis, juk ir gaminiai "be pavadinimo" turi savo pavadinimus. O jei jau nenorite dalintis savo ziniomis, tai pamokslu sakyti nereikia. Kai noresiu isgirsti pamoksla, eisiu i baznycia, o nei i AUDIO foruma. Is mano puses gincas baigtas...

marko
2009-03-17, 11:26 PM
Zaxas,tu vel nesupratai... na gerai susidek ta savo sistema uz kiek ten gabalu 7? Ir zmogus su protingai panaudotu 1000lt biudzetu apgros tave,na gal tik ne DB kiekiu :D

atvortke
2009-03-17, 11:27 PM
Nuveši mašiną Artūrui, papasakos modeliais tiksliais. Nes tikrai niekas tau nepasakos kai iš garsiakalbių po 50lt paruošt mašiną sq varžybom. Pats kai praeisi "kryžiaus kelią", turėsi pakankamai patirties, o kol jos nėra už žinias moki kitiems.

ZaXaS
2009-03-17, 11:30 PM
paskaitinejau kelis paskutinius puslapius,kalba vien apie bumbum net i ankstesnius Arturo postus nebuvo sureaguota.Siuo atveju manau situacija gan beviltiska,kai ziurima is watu/kainos santykio puses ir nemanau kad verta vargt kazka aiskinant,prasieis ta kelia,kuri visi yra pramyne ir gal kazkas daeis :)
kas liecia marketinga...kiek yra naminiu aparatu kainuojanciu pasakiskus pinigus,kai salia kito gamintojo gal but kinijos,toks pats yra 20x pigesnis.pvz kruvos.Bet dazniausiai vis tiek viskas susiveda i DIY t.y. do it yourself,o cia be ziniu nieko nebus...

Esme ir yra, kad skaitinejai tik kelis postus. Nemanai, kad nemandagu isitraukti i diskusija, kai nezinai nuo ko ji prasidejo ir kas yra kas? Jei atidziai viska perskaitysi, suprasi kad cia to bumbum nera nei puses tiek, kiek tau pasirode. Ir suprasi kad watu/kainos santykis, mano nuomone yra vienintelis garsiakalbio aspektas, kuri galime ivertinti net nepamacius to garsiakalbio gyvai. Ir jei nemanai, kad verta kzka pradet aiskinti, tai ir reikejo nepradeti to daryti...

ZaXaS
2009-03-17, 11:32 PM
Zaxas,tu vel nesupratai... na gerai susidek ta savo sistema uz kiek ten gabalu 7? Ir zmogus su protingai panaudotu 1000lt biudzetu apgros tave,na gal tik ne DB kiekiu :D

Ko as nesupratau? Tai prasau papasakok man, ka reikia pirkti uz 1000lt, kad apgrotu 7000? As mielai sutaupysiu 6000. Tai prasau konkreciau jeigu galima... Visi labai protingi, bet to proto parodyti negali...

atvortke
2009-03-17, 11:33 PM
Esme ir yra, kad skaitinejai tik kelis postus. Nemanai, kad nemandagu isitraukti i diskusija, kai nezinai nuo ko ji prasidejo ir kas yra kas? Jei atidziai viska perskaitysi, suprasi kad cia to bumbum nera nei puses tiek, kiek tau pasirode. Ir suprasi kad watu/kainos santykis, mano nuomone yra vienintelis garsiakalbio aspektas, kuri galime ivertinti net nepamacius to garsiakalbio gyvai. Ir jei nemanai, kad verta kzka pradet aiskinti, tai ir reikejo nepradeti to daryti...
watų/kainos santykis.... pieva kažkokia, yra dar toks parametras kaip jautrumas jis daug daugiau imponuoja.... gamintojai mėgsta žaist ant parametrų.... taip kad nieko iš jų gero.

ZaXaS
2009-03-17, 11:37 PM
Nuveši mašiną Artūrui, papasakos modeliais tiksliais. Nes tikrai niekas tau nepasakos kai iš garsiakalbių po 50lt paruošt mašiną sq varžybom. Pats kai praeisi "kryžiaus kelią", turėsi pakankamai patirties, o kol jos nėra už žinias moki kitiems.

Na tai taip ir reikejo sakyti: atvezk man savo auto, as uz 1000 idesiu aparatura, dar 3000 paimsiu uz zinias, dar 3000 uz instala, ir reziume busi sutaupes 3000. Bet kazkodel nieko panasaus negirdejau, tik postringavimus, kad reikia gero instalo ir nereikia brangiu daiktu, ir kad tie, kas perka jl, focal, audison, alpine yra reklamos aukos.

ZaXaS
2009-03-17, 11:39 PM
watų/kainos santykis.... pieva kažkokia, yra dar toks parametras kaip jautrumas jis daug daugiau imponuoja.... gamintojai mėgsta žaist ant parametrų.... taip kad nieko iš jų gero.

Nu vadinasi as klydau, ir KOGERO susidariau bloga ispudi. Aciu uz paaiskinima.

marko
2009-03-17, 11:44 PM
Zaxas ne pirkt o daryt reikia :) dar vienas punktas jau ne karta ishsakytas cia ,gali susipirkt brangiausius daiktus ir jie tau negros.Yra eile atveju kai jau ir prakute zmogeliai keicia tuos topinius daiktus viena paskui kito ir vistiek nirvanos nepasiekia.Sistemos pastatymas (rimtas) ne juokas ir reikia nemaza kelia praeit.Toki kelia praeje sitam forume dauguma instaleriai ,info uz aciu,nedalins. jei rupi gilesnes komerciniu gaminiu analizes versk uzsienio forumus (ne amerikieciu ar britu)

atvortke
2009-03-17, 11:48 PM
Nu vadinasi as klydau, ir KOGERO susidariau bloga ispudi. Aciu uz paaiskinima.
"klysta ne tik kvailiai, bet tik kvailys neprisipažins klydęs" kažkokio baisiai protingo diedo žodžiai.

Nevisai teisingai ten supratai. Pabandysiu kiek kitaip- atvarai pas montuotoją A jis tau sudeda įrangą už 2k eur ir už tiek pat ją sumontuoja, kitas montuotojas B paima įrangą už 1.5keur ir už 2k eur ją sumontuoja ir nenustebsiu jei ji geriau gros nei A montuotojo.
Tiesiog labai daug priklauso nuo to ne kiek kokybiškai bus atliktas darbas kiek ir nuo to kiek žmogus išmano niuansuose ir subtilybėse konkretaus gaminio.

ZaXaS
2009-03-17, 11:52 PM
Jau kokie 4 puslapiai vien sh apie watus. Uzteks. As sia diskusi pradejau, tai as ir pabandysiu uzbaigti :) Zodziu aciu visiem uz nuomuones, jos tikrai buvo naudingos, busima sistema pasikeite kardinaliai ir manau i geraja puse :) Taigi surasysiu esama varianta:

Grotuvas:
Alpine CDA-9887R arba Pioneer P88RS2
Midbasas:
RS Audio PRO 165
Aukstadaznis:
Morel Supremo (kogero Picolo)
Stiprintuvas
TRU Technology Billet B-475
Subas:
JL Audio 10w7
Subui stiprintuvas:
JL 500/1 arba 1000/1
2x kondencatoriai.

Na jei turite kazkokiu konkreciu ideju, tai prasom, pasidalinkite :) Nekonkreciu ideju, gal jau uzteks ;)
Tai tiek... Kai sistema bus instaliuota, butinai pasidalinsiu ispudziais :)

marko
2009-03-18, 12:11 AM
O kas pasikeis jei pasakysiu keisk ana daikta i ta? net jei ir "protingai' argumentuosiu,tu i sita saraseli malonesi irasyt mano siulyta daikta? ne forume tokie dalykai sprendziasi,o klausant... Arba pirkimo-klausymo-pardavimo budu,tai ne pats ismintingiausias kelias ,kai daiktai perkami nauji ,bet nuosirdziai linkiu nesusirgt sia umia liga ir belieka tiketis kad sistema tau uzgros nuostabiai,cia be ironijos,sekmes ;)

Vilmantas
2009-03-18, 12:16 AM
Ne blatnuose pavadinimuose sekme - ziurek kad sudetu kaip dera - antraip liksi muse kandes... O perdarymas jei ka kainuoja irgi ne kapeikas.

omsonass
2009-03-18, 08:57 AM
pries perkant audio visus komponentus susiplanuok kur ir kaip viska instaliuosi, nes pvz Morel Supremo, kad ir Picollo nera aip paprasta sumontuoti as iki siol jiems ieskau tinkamos vietos, visokiu podiumu jau kruva prigaminta guli :)

Kleckas78
2009-03-18, 09:54 AM
Jau kokie 4 puslapiai vien sh apie watus. Uzteks. As sia diskusi pradejau, tai as ir pabandysiu uzbaigti :) Zodziu aciu visiem uz nuomuones, jos tikrai buvo naudingos, busima sistema pasikeite kardinaliai ir manau i geraja puse :) Taigi surasysiu esama varianta:

Grotuvas:
Alpine CDA-9887R arba Pioneer P88RS2
Midbasas:
RS Audio PRO 165
Aukstadaznis:
Morel Supremo (kogero Picolo)
Stiprintuvas
TRU Technology Billet B-475
Subas:
JL Audio 10w7
Subui stiprintuvas:
JL 500/1 arba 1000/1
2x kondencatoriai.

Na jei turite kazkokiu konkreciu ideju, tai prasom, pasidalinkite :) Nekonkreciu ideju, gal jau uzteks ;)
Tai tiek... Kai sistema bus instaliuota, butinai pasidalinsiu ispudziais :)

Geras kondencatorius ne 200 lt kainuoja ir uz 2 vnt paklosi minimum ~1000 lt. mano manymu geriau koki Optima akuma nusipirkti ar pan. nes nieko stebuklingo negauni is tu kondencatoriu - tiksliau jei maitinimas geras (akumas talpus ir greitas su geru atidavimu ir generatorius tvarkoje) tu nepajausi su savo ausim ar yra tie kondencatoriai ar ne + tuo labiau kad pas JL stiprus maitinimas mandras ir prie skirtingu voltazu atiduoda ta pacia gale.
Aisku pinigai tavo tai tau ir spresti. :D

ZaXaS
2009-03-18, 06:33 PM
pries perkant audio visus komponentus susiplanuok kur ir kaip viska instaliuosi, nes pvz Morel Supremo, kad ir Picollo nera aip paprasta sumontuoti as iki siol jiems ieskau tinkamos vietos, visokiu podiumu jau kruva prigaminta guli :)

Turesiu omenyje ;) O tai kiti 28mm aukstadazniai (panasaus lygio) lengviau montuojasi? Cia tik supremo tokie reiklus? Kokie butent sunkumai ten su jais? :confused:

ZaXaS
2009-03-18, 06:47 PM
Geras kondencatorius ne 200 lt kainuoja ir uz 2 vnt paklosi minimum ~1000 lt. mano manymu geriau koki Optima akuma nusipirkti ar pan. nes nieko stebuklingo negauni is tu kondencatoriu - tiksliau jei maitinimas geras (akumas talpus ir greitas su geru atidavimu ir generatorius tvarkoje) tu nepajausi su savo ausim ar yra tie kondencatoriai ar ne + tuo labiau kad pas JL stiprus maitinimas mandras ir prie skirtingu voltazu atiduoda ta pacia gale.
Aisku pinigai tavo tai tau ir spresti. :D

Nu as uz juos pasiryzes kokius 800 moketi, tai vienas po 400 gaunasi...
Na tie kondencatoriai - pats paskutinis pirkinys. Galbut ju ir nedesiu, reikes ziureti ar akumas sugebes susitvarkyti.
Tai jei geras maitinimas, tai faktas, kad nepajusiu. Taciau jei matinimas prastas, tai tie kondencatoriai turetu isspresti visas bedas. O tie akumuliatoriai, na nezinau... Man jie tokie laikini atrodo. Kazkoks forumietis pamenu rase apie optima ar kazkoki kita irgi geros firmos. Tai esme tame, kad po metu naudojimo tas akumas duodavo tiek pat sroves, kiek eilinis kitas... (Na gal siektiek ir meluoju :D, gerai neatsimenu visko, bet esme ta pati ;)).

Artūras S
2009-03-18, 08:16 PM
As paprasiau pamineti, Jus nepaminejote, o mano norus isvadinote darzelinuko lygio... Kazkas kazko nesupratome... Na taip pavadinimas nieko nereiskia, o jus tikriausiai i auto isidejes garsiakalbius is S90 buitiniu koloneliu laimite pirmas vietas pasaulinio lygio garso varzybose.. Na taip pavadinimas nieko nereiskia, tai gal man nueiti i parduotuve issirinkti kruva subu ant kuriu uzrasyta MC Hammer ir klausytis. Na bent vienas is 10 tikrai turetu buti geras, juk pavadinimas nieko nereiskia. Ir jei su tuo gaminiu be pavadinimo kamnors ir iseina pasiekti gera rezultata, tai su gaminiu "su pavadinimu" tas rezultatas dazniausiai bus geresnis...

Nesupykite ponas Arturai, taciau mano nuomone bandote pasirodyti koks jus visazinis, o kiti neismaneliai... As neprasiau jusu pamokslu. Prasiau pamineti gaminius i kuriuos verta ziureti... Reikejo sakyti: "gaminys be pavadinimo". Kur tokiu galima isigyti?
Labai saunu jei kazkas sugeba pasiekti geru rezultatu su mazai lesu. Tai prasom pasidalinkite savo ziniomis, juk ir gaminiai "be pavadinimo" turi savo pavadinimus. O jei jau nenorite dalintis savo ziniomis, tai pamokslu sakyti nereikia. Kai noresiu isgirsti pamoksla, eisiu i baznycia, o nei i AUDIO foruma. Is mano puses gincas baigtas...

Pavadinimų neminiu specialiai.Tai tikrai niekuo nepadės.Atvirkščiai, net pačiam pasirodys kažkokia nesamonė.Pats nesupratai ką norėjau pasakyti.Nežinau kaip tai perteikti.Manau, kad suprastum turi praeiti šiek tiek laiko.Kai pats pabandysi daryti, instaliuoti ir šiek tiek daugiau sužinosi užeik čia ir dar kartą perskaityk šią temą po kokių metų laiko.Tau bandom pasakyti ko reikia, bet dėl patirties ir žinių stokos tu net nesupranti kas apie ką kalbame ar ką norime pasiūlyti.Daugelis čia yra praėję tą patį kelią ir žino kaip galima būtų išleisti mažiau pinigų ir bando tai pasakyti pradedantiesiems, tačiau daina tapati kaip ir šiuo atveju.
Aš taip pat kaip ir visi nesu visažinis, tiesiog už patį žinau daugiau, kai tuo tarpu yra ir daug daugiau už mane žinančių ir tikrai nenorėjau nieko įžeisti.Taigi sėkmės dedantis sistemą.

ZaXaS
2009-03-18, 08:41 PM
Pavadinimų neminiu specialiai.Tai tikrai niekuo nepadės.Atvirkščiai, net pačiam pasirodys kažkokia nesamonė.Pats nesupratai ką norėjau pasakyti.Nežinau kaip tai perteikti.Manau, kad suprastum turi praeiti šiek tiek laiko.Kai pats pabandysi daryti, instaliuoti ir šiek tiek daugiau sužinosi užeik čia ir dar kartą perskaityk šią temą po kokių metų laiko.Tau bandom pasakyti ko reikia, bet dėl patirties ir žinių stokos tu net nesupranti kas apie ką kalbame ar ką norime pasiūlyti.Daugelis čia yra praėję tą patį kelią ir žino kaip galima būtų išleisti mažiau pinigų ir bando tai pasakyti pradedantiesiems, tačiau daina tapati kaip ir šiuo atveju.
Aš taip pat kaip ir visi nesu visažinis, tiesiog už patį žinau daugiau, kai tuo tarpu yra ir daug daugiau už mane žinančių ir tikrai nenorėjau nieko įžeisti.Taigi sėkmės dedantis sistemą.

Gal ir nesuprantu apie ka kalbate... Taip pat nesuprantu kas tas daugelis. Gal jus ir zinot ta kelia, bet, kad bandot ji man parodyti, tikrai nesutiksiu. Tik uzsimenate, kad toks kelias yra ir tiek. O kur kas ir kaip del kazkokiu priezasciu nutylite. Na jei prisiminsiu ta pasiulima (po metu perskaityti), butinai taip ir padarysiu :)

Artūras S
2009-03-18, 08:49 PM
Forume surinkta informacija niekada nebus tokia efektyvi kaip gyvas pokalbis ar audiosistemos paklausymas.Siūlau apsilankyti varžybose arba pas instaliuotojus ir pabendrauti.Garantuoju, kad viskas pradės dėliotis į savo vietas.

ZaXaS
2009-03-18, 08:54 PM
Forume surinkta informacija niekada nebus tokia efektyvi kaip gyvas pokalbis ar audiosistemos paklausymas.Siūlau apsilankyti varžybose arba pas instaliuotojus ir pabendrauti.Garantuoju, kad viskas pradės dėliotis į savo vietas.

Butinai taip ir padarysiu :)

AutoBoomsas
2009-03-18, 09:10 PM
Galu galiausiai taip ir bus, kaip parašė Artūras S. Norint tvirtai žinoti pvz kas yra saldu, visu pirmiausiai, reikia žinoti kas yra sūru, rūgštu bei kartu. ;) Aukščiau išvardinti daiktai yra aukštesnio lygio komponentai. Šita komplektacija ne visam tavo gyvenimui, nereikia iškarto bandyti taip toli "spjauti". Vienu tuo pačiu metu, tu eini teisingu keliu, bet ir darai dideles klaidas (pvz klausai žmoniu nuomonių, komplektoji komponentus, bet apie jos tvirtai nieko nežinai). Būtinai ieškok galimybės paklausyti vieno ir kito daikto, o mažiausiai nuomonės. Visi instaliacijos darbai turi būti atliekami palaipsniu ir tik tavo ausims (pirkimas taip pat). Akustikai ir jos instaliacijai būtinai skirk daugiausiai dėmėsio ir pinigų, o visa kitą galima pakeisti toj pat. Su konderiais visiška nesąmonė.

rebik
2009-03-19, 12:39 AM
As dar patarciau paklausyti su patyrusiu ir ausis turinciu draugu ar pazystamu kokia gera namu ar caraudio sistema tam kad isgirsti muzikos njuansus. Paklausyti bent pora magu-pigu ir brangesni, MP3 ir originalu kompakta, bent pora ivairiu sistemu. Reiktu paciam sau pasakyti-as noriu taip, o gal anaip.
Zmoniu nuomone lieka nuomone, ir ji gali radikaliai skirtis.

ZaXaS
2009-03-20, 03:06 PM
As dar patarciau paklausyti su patyrusiu ir ausis turinciu draugu ar pazystamu kokia gera namu ar caraudio sistema tam kad isgirsti muzikos njuansus. Paklausyti bent pora magu-pigu ir brangesni, MP3 ir originalu kompakta, bent pora ivairiu sistemu. Reiktu paciam sau pasakyti-as noriu taip, o gal anaip.
Zmoniu nuomone lieka nuomone, ir ji gali radikaliai skirtis.

Tai savaime aisku, kiek imanoma, tiek klausausi, tik su CD beda :( Tu dainu kurias as gerai zinau neturiu nei CD nei flac, o geriausiu atveju mp3 320kb/s :(

rebik
2009-03-20, 03:21 PM
tai paieskok inete, jei nesigaus, parasyk man i PM, gal padesiu kuom

omsonass
2009-03-20, 03:46 PM
tai paieskok inete, jei nesigaus, parasyk man i PM, gal padesiu kuom
uzsiregistruok www.torrents.ru ir manau ten rasi ko tau reikia

ZaXaS
2009-03-20, 04:04 PM
uzsiregistruok www.torrents.ru (http://www.torrents.ru) ir manau ten rasi ko tau reikia

Visiskai nieko rusiskai nesigaudau :D Reikes paprasyti grupioku, kad pagelbetu :)

Tai papasakok kokios ten tau bedos su piccolo? Negi kiti 28mm aukstadazniai lengviau montuojami?

omsonass
2009-03-20, 04:48 PM
Visiskai nieko rusiskai nesigaudau :D Reikes paprasyti grupioku, kad pagelbetu :)

Tai papasakok kokios ten tau bedos su piccolo? Negi kiti 28mm aukstadazniai lengviau montuojami?

bandei kada aplamai tokio dydzio aukstadaznius montuoti priekyje? bet kaip, kad vizuliai graziai atrodytu tai no problem sumontuoti, bet kad is ju ispausti max tai reikia ilgai ir nuobodziai su jais zaisti, pries juos perkant maniau bus paprasciau :) esu patenkintas ka jie sugeba tikrai geras daigtas

ZaXaS
2009-03-20, 10:01 PM
bandei kada aplamai tokio dydzio aukstadaznius montuoti priekyje? bet kaip, kad vizuliai graziai atrodytu tai no problem sumontuoti, bet kad is ju ispausti max tai reikia ilgai ir nuobodziai su jais zaisti, pries juos perkant maniau bus paprasciau :) esu patenkintas ka jie sugeba tikrai geras daigtas

Tikrai nebandziau, nei tokio, nei kitokio ;) Na teks pasikliauti instaleriu :)

Vilmantas
2009-03-21, 06:31 AM
Zodziu - lauk varzybu.

ZaXaS
2009-03-23, 12:15 AM
Zodziu netycia radau tokiu faktu :rolleyes: Taigi visiems tiems, kas iki raudonumo man pasakojo, kad zemas daznis tarsi nereiksmingas, kad tai tik kazkelintoji spektro dalis ir t.t.:

"Be zemuju dazniu sukurto pagrindo klasikine muzika taptu neidomi, dingtu dramatiskumas, dinaminis diapazonas ir emocijos. Del idomumo galiu pamineti, kad spektrometru ismatavus klasikines sudeties simfoninio orkestro skleidziamo garso sandara - nepatikesite?! - 70 proc. viso orkestro garso galios sudaro zemiausieji (iki 200 Hz) dazniai."

Paimta is STUDIO Nr. 1.(7) 2009

Nepriimkit kaip issuki, nereikia jokiu paaiskinimu, papildimu ar isvedziojimu. As turiu savo nuomone, jus savo, o cia tik tarp kitko ;)

ale_biski_jo
2009-03-23, 09:11 AM
Zodziu netycia radau tokiu faktu :rolleyes: Taigi visiems tiems, kas iki raudonumo man pasakojo, kad zemas daznis tarsi nereiksmingas, kad tai tik kazkelintoji spektro dalis ir t.t.:

"Be zemuju dazniu sukurto pagrindo klasikine muzika taptu neidomi, dingtu dramatiskumas, dinaminis diapazonas ir emocijos. Del idomumo galiu pamineti, kad spektrometru ismatavus klasikines sudeties simfoninio orkestro skleidziamo garso sandara - nepatikesite?! - 70 proc. viso orkestro garso galios sudaro zemiausieji (iki 200 Hz) dazniai."

Nepriimkit kaip issuki, nereikia jokiu paaiskinimu, papildimu ar isvedziojimu. As turiu savo nuomone, jus savo, o cia tik tarp kitko ;)
nu nesu profas bet 200hz - net subo nereik seip :)

rebik
2009-03-23, 09:18 AM

O tu nepainioji su stiprintuvo galios pasiskirstymu? Ten aisku, subui reikia daugiausia galios. Bet dar pasidomek apie zmogaus ausies autruma tam tikriems dazniams.
O siaip teorija yra teorija, reikia dar ir savo galva tureti ant peciu, ir geriau, kad ji butu netuscia

muzotonas
2009-03-23, 09:42 AM
70 proc iki 200 Hz, o is tu 70 porc. iki 80-90 proc pasiskirste nuo 80-200 Hz diapazone va tau ir atsakimas. O garo dinamika tikrai nėra žemas dažnis.

Artūras S
2009-03-23, 11:24 AM

;) Niekas nekaltas jei tu renki teorinę informaciją neturėdamas žinių ir dėl to neteisingai suprasdamas kas norima pasakyti darai savo išvadas.Rašiau, kad paskaityk šitą temą po metų, tada gal ką ir parašyk jei nebus gėda.;)

ZaXaS
2009-03-23, 06:25 PM
O tu nepainioji su stiprintuvo galios pasiskirstymu? Ten aisku, subui reikia daugiausia galios. Bet dar pasidomek apie zmogaus ausies autruma tam tikriems dazniams.
O siaip teorija yra teorija, reikia dar ir savo galva tureti ant peciu, ir geriau, kad ji butu netuscia

Na zinau as apie ta jautruma, kad zemus daznius zmogus prasciau jaucia, ir todel ju reikia galingesniu, kad mes girdetumem juos tam paciam lygyje, kaip ir kitus.

Na nezinau, gal ir painioju, taciau jei ten rase apie skleidziama garsa (o ne signalo stipruma), tai suprantu, kad ten buvo matuotas koloneliu skleidziamas garsas. Nu zodziu pataisykit, jeigu klystu :)
O be teorijos tau ir galva nepades ;)

ZaXaS
2009-03-23, 06:29 PM
;) Niekas nekaltas jei tu renki teorinę informaciją neturėdamas žinių ir dėl to neteisingai suprasdamas kas norima pasakyti darai savo išvadas.Rašiau, kad paskaityk šitą temą po metų, tada gal ką ir parašyk jei nebus gėda.;)

Zinios ir atsiranda is teorijos ;) Niekas negime mokedamas :) Jei suklydau, visada galite pataisyti, ar ne tam forumas yra :rolleyes: Tikrai parasysiu, nors ir bus geda :)

Artūras S
2009-03-23, 07:02 PM
.......................Nepriimkit kaip issuki, nereikia jokiu paaiskinimu, papildimu ar isvedziojimu. As turiu savo nuomone, jus savo, o cia tik tarp kitko ;)

:) Pirmiausiai tai paaiškinimų nepriimi.Antra tai bandėme tau aiškinti, tačiau manau šitą temą pasiskaityk po kurio laiko kai išleisi truputį pinigų.Tada viskas kitaip atrodys ir šiek tiek daugiau suprasi kas norėta pasakyti.Kito kelio nežinau.

ZaXaS
2009-03-23, 08:09 PM
:) Pirmiausiai tai paaiškinimų nepriimi.Antra tai bandėme tau aiškinti, tačiau manau šitą temą pasiskaityk po kurio laiko kai išleisi truputį pinigų.Tada viskas kitaip atrodys ir šiek tiek daugiau suprasi kas norėta pasakyti.Kito kelio nežinau.

Na jau na jau... Kokiu as paaiskinimu nepriimiau? Prasau pacituok, Arturai ;)

peris
2009-03-23, 08:16 PM
tu geriau parasyk ka priemei, ka supratai is visos sitos temos

ZaXaS
2009-03-23, 09:07 PM
tu geriau parasyk ka priemei, ka supratai is visos sitos temos

Na supratau tikrai nemazai:
1. Dabar renkuosi 10" o ne 12" suba, nes jis bus greitesnis.
2. Atsisakiau minties apie DVD.
3. Supratau, kad Focal akustika nera geriasusias pasirinkimas ir nusprendziau rinktis RS audio PRO midbasa ir morel supremo piccolo aukstadaznius.
4. Supratau, kad yra verta pirkti 4-kanali stiprintuva, ir jungti bi-ampingu.
5. Atsisakiau Focal subo ir pasirinkau JL (teko girdeti tik JL, taciau jis man patiko, todel ji ir renkuosi) (Didelis aciu Sabinui)
6. Gali buti, kad kondencatorius bus nededamas.
7. Laidams teks skirti daugiau negu 500.
8. Visi instaleriai zada aukso kalnus.
9. Krizes metu galima gauti tikrai neblogas kainas :D
10. Verta rimtai pagalvoti apie 3-juoste sistema, apie ka anksciau tikrai nei minties nebuvo. (Taciau kogero del finansiniu sumetimu ir del to, kad mano klausomoje muzikoje vidutiniu dazniu nera daug, rinksiuosi dvijuoste).
11. Nusprendziau, kad butina apsilankyti Alytuje.
12. Vietoj audisono greiciausiai bus TRU billet (berots Vilmantas si pasiulima dave)
13. Komponentam skirsiu beveik dvigubai daugiau pinigu...
Ir dar daug gal ir smulkiu bet naudingu dalyku. Viska susumavus gaunasi vissiskai kitokia sistema.

Vilmantas
2009-03-23, 09:10 PM
Yra kelias...
Uzsakovas atvaziuoja pas kruciausia instaleri ir deda pinigus ant stalo.
Kruciausias instaleris padaro maksimum tobulai kaip tik leidzia finansai. Dzin visi kliento apmastyti brand'ai ir isankstines nuostatos - svarbu rezultatas.
Uzsakovas ir instaleris zino - kad taip kaip groja - kone idealu uz tai ka galejo klientas leisti.
Laikui begant - visada imanoma kazka papidomai pakoreguoti - idant butu dar geriau.

ZaXaS
2009-03-23, 09:37 PM
Yra kelias...
Uzsakovas atvaziuoja pas kruciausia instaleri ir deda pinigus ant stalo.
Kruciausias instaleris padaro maksimum tobulai kaip tik leidzia finansai. Dzin visi kliento apmastyti brand'ai ir isankstines nuostatos - svarbu rezultatas.
Uzsakovas ir instaleris zino - kad taip kaip groja - kone idealu uz tai ka galejo klientas leisti.
Laikui begant - visada imanoma kazka papidomai pakoreguoti - idant butu dar geriau.

Na variantas tikrai neblogas, bet ji rinkciausi tik tuomet, kai buciau garantuotas del instalerio. Buna - pazysti zmogu ir jis tave apgauna, o tokius pinigus betkam padeti ant stalo tikrai nesirysiu. Nors ir jus sakysit, kad va sitas instaleris geriausias, juo pasitikek... Taciau Lietuva svogeriu krastas.... Taip nessisvaistau pinigais :) Geriau siek tiek prasciau, bet zinosiu, kad cia mano pacio pasirinkimas ir busiu garantuotas, kad niekam uz dyka pinigu neatidaviau... ;)
O kur cia tie kruciausio instalerio rinkimai vyksta? :rolleyes: Visai noreciau jo kontaktus suzinoti ;) Beje, Vilmantai, gal galima butu suzinoti kur pats dirbi?

Vilmantas
2009-03-23, 09:54 PM
Garso varzybomis vadinasi tokie rinkimai - cia slapta - kad niekas nesuprastu...:)
Dirbu ten, kur daugiau moka - anokia cia paslaptis...:)

Artūras S
2009-03-23, 10:03 PM
Na supratau tikrai nemazai:
.................................................. .................................................. ........
10. Verta rimtai pagalvoti apie 3-juoste sistema, apie ka anksciau tikrai nei minties nebuvo. (Taciau kogero del finansiniu sumetimu ir del to, kad mano klausomoje muzikoje vidutiniu dazniu nera daug, rinksiuosi dvijuoste)........................................ ..........................
Ir dar daug gal ir smulkiu bet naudingu dalyku. Viska susumavus gaunasi vissiskai kitokia sistema.

Supratai daug, tačiau padarysiu pastabą.Sistema dažnių diapozoną turi atkurti tiesiškai.Taigi niekam neįdomu, kad tavo klausomoje muzikoje vidutinių nedaug (nors aš tuo abejoju).Sistema turi reikalui esant atkurti tą diapozoną.Jei įraše jų nebus tai ir nesigirdės, bet jei jie ten bus, bet tavo sistemą jų nesugebės atkurti tai labai gaila, bet jų taip pat nesigirdės.POP muzikoje vidutiniuose yra daugiausiai informacijos.Čia tik vienas pvz.

Ir dėl antros pastraipos.Tavo audio sistema visada keisis ir tai yra todėl, kad keičiasi žmogus ir jo supratimas.Gal ir pavyks instaliuotojui pataikyti pagal dabartinį tavo supratimą ir skonį, bet bėgant laikui viskas keisis.Taigi geriausias variantas būtų užbėgti šiek tiek į priekį tavo supratimui.;)

ZaXaS
2009-03-23, 10:24 PM
Supratai daug, tačiau padarysiu pastabą.Sistema dažnių diapozoną turi atkurti tiesiškai.Taigi niekam neįdomu, kad tavo klausomoje muzikoje vidutinių nedaug (nors aš tuo abejoju).Sistema turi reikalui esant atkurti tą diapozoną.Jei įraše jų nebus tai ir nesigirdės, bet jei jie ten bus, bet tavo sistemą jų nesugebės atkurti tai labai gaila, bet jų taip pat nesigirdės.POP muzikoje vidutiniuose yra daugiausiai informacijos.Čia tik vienas pvz.

Ir dėl antros pastraipos.Tavo audio sistema visada keisis ir tai yra todėl, kad keičiasi žmogus ir jo supratimas.Gal ir pavyks instaliuotojui pataikyti pagal dabartinį tavo supratimą ir skonį, bet bėgant laikui viskas keisis.Taigi geriausias variantas būtų užbėgti šiek tiek į priekį tavo supratimui.;)

Zinau, kad turi atkurti tiesiskai ir zinau kad mano klausomoje muzikoje yra vidutiniu (taciau ne tiek kiek klasikineje ar jazz muzikoje), todel ir nuostoliai bus ne tokie dideli. Nuostoliai aisku bus, taciau sistema iseis pigesne, ja bus lengviau suderinti, lengviau perkelti i kita auto. Beto is dvijuostes padaryti trijuoste galima palyginus nesunkiai (filtrai, arkos).

Kad sistema keisis, taip pat sutinku, bet dabar noriu tureti tai ka noriu, o ne tai ko noresiu. Gal nereikia uzbegti svajonems uz akiu :) Kiekvienas mokomes is savo klaidu, nors kazkas yra pasakes, kad is ju mokosi tik kvailiai :eek: :D Bet atvortke dave suprasti, kad toks nesu, nes prisipazystu klydes :D:D Zodziu - neaisku kaip cia yra :D

O del trijuostes, nesu dar tvirtai apsisprendes, jei manote, kad ji butu geriau, duokite tai zinoti ;)

Kleckas78
2009-03-23, 10:59 PM
mano poziuriu jei komponentam skirsi ~1500 lt. tai iseis tikrai gera dvijuoste, o trijuosciu kainos cia tik prasideda.
As manau geriau aukstesnio lygio dvijuoste nei zemesnio trijuoste.
Prie to pacio pas trijuoste daugiau sudurimo vietu, sunkesne (brangesne) instaliacija ir dar nevisada 100% pateisinanti lukescius nes cia jau tikrai instalerio rankos svarbiausios (kokie 70% jei nedaugiau priklausys nuo instalerio)
Su dvijuoste paprasciau bet tenka rinktis arba labai geras priesbosis arba labai geri viduriukai ir tiek.

Manau palikim idialias SQ audio sistemas namam kur galima atsipalaidavus be pasaliniu triuksmu (kuriu masinoj pilna) pasiklausyti muzikos (pasiemus ar tai alaus ar vyno kaip kas megsta).
Nes pvz: masinoj as klausau visai kita muzika nei namie, ir visiskai kitaip - zymiai agresyvesne ir agresyviau ir t.t.
Tai va tiek dvijuoste tiek trijuoste turi savo privalumu bei minusu o ko ponulis nori tai cia jau jam paciam spresti.
Beje kai sako kad nebus viduriuku - tai gal nevisiskai cia teisybe kad ju imsi ir negirdesi, nes jie bus - tu juos girdesi bet bus netokie kokybiski kaip trijuosteje ir tiek.
Bet vel klausimas ar tu ta skirtuma girdesi? nes kas vienam gan nekokybiska - kito ausim net labai graziai groja ir t.t.

ZaXaS
2009-03-24, 12:34 AM
mano poziuriu jei komponentam skirsi ~1500 lt. tai iseis tikrai gera dvijuoste, o trijuosciu kainos cia tik prasideda.
As manau geriau aukstesnio lygio dvijuoste nei zemesnio trijuoste.
Prie to pacio pas trijuoste daugiau sudurimo vietu, sunkesne (brangesne) instaliacija ir dar nevisada 100% pateisinanti lukescius nes cia jau tikrai instalerio rankos svarbiausios (kokie 70% jei nedaugiau priklausys nuo instalerio)
Su dvijuoste paprasciau bet tenka rinktis arba labai geras priesbosis arba labai geri viduriukai ir tiek.

Manau palikim idialias SQ audio sistemas namam kur galima atsipalaidavus be pasaliniu triuksmu (kuriu masinoj pilna) pasiklausyti muzikos (pasiemus ar tai alaus ar vyno kaip kas megsta).
Nes pvz: masinoj as klausau visai kita muzika nei namie, ir visiskai kitaip - zymiai agresyvesne ir agresyviau ir t.t.
Tai va tiek dvijuoste tiek trijuoste turi savo privalumu bei minusu o ko ponulis nori tai cia jau jam paciam spresti.
Beje kai sako kad nebus viduriuku - tai gal nevisiskai cia teisybe kad ju imsi ir negirdesi, nes jie bus - tu juos girdesi bet bus netokie kokybiski kaip trijuosteje ir tiek.
Bet vel klausimas ar tu ta skirtuma girdesi? nes kas vienam gan nekokybiska - kito ausim net labai graziai groja ir t.t.

As irgi taip manau :) Beje, Kleckai78, labai aciu uz issamius paaiskinimus ir patarimus, is taves kogero ju sulaukiau daugiausiai ;)

O siaip tai manau, del to skirtumo, tai gali buti, kad nelabai jausciau. Ziurejau garsiakalbiu daznines charakteristikas, tai priesbosis be didesniu nukrypimu islaiko iki 2000Hz, o aukstadaznis kaip tik nuo cia ir pradeda normaliai groti. Lyginau focal utopia be komponentus, taigi siek tiek per auksta klase :rolleyes: todel gali buti, kad maniskiai komponentai tiek neatlaikys :( nerandu ju specifikaciju :( Beje kadangi priesbosis montuojamas prie koju, taigi jam bus sunkiau "atmesti" vidutinius daznius iki ausu... Bet velgi cia tik teorija :)

Kleckas78
2009-03-24, 01:00 AM
As irgi taip manau :) Beje, Kleckai78, labai aciu uz issamius paaiskinimus ir patarimus, is taves kogero ju sulaukiau daugiausiai ;)

O siaip tai manau, del to skirtumo, tai gali buti, kad nelabai jausciau. Ziurejau garsiakalbiu daznines charakteristikas, tai priesbosis be didesniu nukrypimu islaiko iki 2000Hz, o aukstadaznis kaip tik nuo cia ir pradeda normaliai groti. Lyginau focal utopia be komponentus, taigi siek tiek per auksta klase :rolleyes: todel gali buti, kad maniskiai komponentai tiek neatlaikys :( nerandu ju specifikaciju :( Beje kadangi priesbosis montuojamas prie koju, taigi jam bus sunkiau "atmesti" vidutinius daznius iki ausu... Bet velgi cia tik teorija :)

Maziau teoriju ir daznuminiu ziurejimo popieriukuose, ten gi nerodo nei kiek iskraipymu % yra nei kaip naturaliai yra atkuriama nei braizo ir t.t. nei priesbosio tvirtumo ir t.t.
galu gale reikia ziureti kaip gros duru turyje ir t.t.

siulyciau maziau metytis ir daugiau pasiklausyti sistemu tame tarpe ir komponentai kur yra ir uz kokius 800-1000 lt. nes gal tau pilnai ir tokiu uzteks kurie kainuoja ~700 lt. ir nepajausi labai didelio skirtumo nuo zymiai brangesniu. nes siaip uz ~1000 lt. tikrai galima rasti kas butent tau tiks - nes ne tik kaina groja ir grazus pavadinimai ;)
Yra tokiu daiktu kurie kelis kartus maziau kainuoja nei kaip groja - pvz:
VISATON TW6NG - kaina 38 lt. o groja kaip uz 200 lt.
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=906&pcode=GAVSATW6NG&pmode=&frame=3

Artūras S
2009-03-24, 08:47 AM
Sveikas žmogus kuris neturi problemų su klausos aparatu, bet kuris pilietis labai gerai atskiria kur sistema groja detaliau kokybiškiau ir tiksliau.Tam jokių specialių dalykų ar pasiruošimo nereikia.Pilnai užtenka to ką davė Motulė Gamta.Reikia tik turėti tuo pačiu metu kelias sistemas ir kelis tuos pačius į rašus kuriuos reikia paklausyti ant tų kelių sistemų panašiai tuo pačiu laiku.Automobilių varžybose ir naudojamas toks principas.Aišku vertinama ir pagal kitus kriterijus.

zavas
2009-03-24, 02:43 PM
Sveikas žmogus kuris neturi problemų su klausos aparatu, bet kuris pilietis labai gerai atskiria kur sistema groja detaliau kokybiškiau ir tiksliau.Tam jokių specialių dalykų ar pasiruošimo nereikia.Pilnai užtenka to ką davė Motulė Gamta.Reikia tik turėti tuo pačiu metu kelias sistemas ir kelis tuos pačius į rašus kuriuos reikia paklausyti ant tų kelių sistemų panašiai tuo pačiu laiku.Automobilių varžybose ir naudojamas toks principas.Aišku vertinama ir pagal kitus kriterijus.

Na dar reiketu pamineti, kad tas individas turi tureti neiskreipta poziuri i muzika. Pimk statistini "gatvini" zmogu, jis tikrai nezinos i ka reikia isiklausyti, o geresnes sistemos laurus greiciausiai atiduos tai, kuri garsiau gros.

zavas
2009-03-24, 02:52 PM
Temos autoriui:

Pabandyk pasiimti betkokia daina, ir nuo jos nukirpti visus garsus virs 200hz, o veliau ta pacia daina, ir nukirpti visus garsus zemiau 200hz. Kuriuo atveju, liko kazkas, ko galima klausyti, o kuriuo atveju liko tik kazkokie neaiskus baubesiai? Taip yra todel, kad tu pirmuoju atveju pasilikai tik viena simtaja viso girdimo dazniu spektro. Kitas dalykas apie sistema... Kazkur rasei, kad tu net neturi orginalaus cd (na bent flac) kuri gerai zinotum, o labiausiai "girdeti" irasai yra tik 320kb/s mp3. Gal verta susimastyti apskritai, kiek verta pirkti tokia brangia sistema? Kam tau ji? Tokius mp3 tikrai neblogiau (kaikuriais aspektais net geriau) gros gerokai pigesne sistema...

Dar, apie kelius i "teisinga" sistema pigiau - kaikas tau bande uzsiminti apie kiek maziau zinomas firmas, bet tu pareiskiai "man neimponuoja tokie firmu pavadinimai". Aisku, maloniau, kad atodarai bagazine, ten pupso JL w7, ir visi kaimieciai, prisiziureje videogagos jau zino, kad tai yra super subas ir nereikia aiskinti, kodel cia pas tave kazkoks neaiskus morel, DLS ar dar koks nezinomas "fuflo"...

spydas
2009-03-24, 03:08 PM
Na dar reiketu pamineti, kad tas individas turi tureti neiskreipta poziuri i muzika. Pimk statistini "gatvini" zmogu, jis tikrai nezinos i ka reikia isiklausyti, o geresnes sistemos laurus greiciausiai atiduos tai, kuri garsiau gros.
Jei klausomės pusėtinų (na, kurios gerai groja tik pusėje - t.y. tam tikruose žanruose :D) sistemų, kuri viena labai detaliai ir jausmingai išgroja vokalinį džiazą, o kita užtat nepaspringdama garsiau atvalina bumčikus - tada individas rinksis tą, kas geriau atidirba būtent JO stilių - kas iš to gražaus balso, jei bumčiks nevež. :D Na, jei priimt, kad joms priešpastatom GERAS sistemas, kurios pagal teisybę vienodai gerai turi groti VISKĄ, tai individas turėtų atskirt kuri yra GERA. Kuri bumčiką tiesiog garsiai atbumbsi, o kur yra erdvė, detalės, draivas ir tt.:rolleyes:

rebik
2009-03-24, 03:10 PM
Temos autoriui:

Taip yra todel, kad tu pirmuoju atveju pasilikai tik viena simtaja viso girdimo dazniu spektro.
Nepamirsk, kad tas girdimas diapazonas skaiciuojamas oktavom ir pagal logaritmine skale.
O tie 20-200 Hz tai apie 2,5 oktavos is desimties. Tai gaunasi ketvirtadalis.

zavas
2009-03-24, 03:13 PM
Cia irgi sventa teisybe. Bet be pirmu 200hz gyventi palyginus nesunku, o gyventi tik su pirmais 200hz beprasmiska, tad, manau is to ir butu galima tvirtinti, kad tik simtoji muzikos dalis gyvena zemuose dazniuose.

Vilmantas
2009-03-24, 03:42 PM
Kur ten nuo 20 HZ... Gi didzioji dauguma tiek kuriniu tiek instrumentu savo darba pradeda nuo kokiu 30 ar 40 HZ. Tai dar labiau susiaurina taip garbstoma sub'lygmeni.

Kleckas78
2009-03-24, 03:54 PM
as neuprantu kam jus gincijates iki 200 Hz ?????
gi dauguma normaliu 2 juostu komponentu be problemu isgroja iki 50-60 Hz (o kaikurie ir zymiai giliau) ir be problemu gali klausytis muzikos nes kazkiek decibelu i minusa ir 40 hz isgroja tik kad nebuna to kiekio ir bangos ir t.t. bet is principo galim klausytis.

bet jei statom suba nupjaunam subui nuo ~65 hz virsu. ir ka realiai gauni kad suba ir girdi iki kokiu 80 hz ir nesvarbu kad subas groja ir siektiek aukstesnius daznius bet girdisi jau vien komponentai.
subas tai kaip prieskonis svarbus bet tikrai ne pats pagrindinis daiktas muzikos klausyme.
Teisingai sake be subo gi mes klausytumem muzikos be bedu o va vien tik su subu nekas gautusi.

Tai taip paziurejus subas mums groja iki 80 hz. bet jei jo nera mes girdime is komponentu ir 60 hz ir tu 50 hz ir 40 hz bet ne taip kaip grotu su subu ir tiek.
Taip kad cia gincas beprasmis butent apie muzika iki 200 Hz ir nuo 200 Hz.

Vilmantas
2009-03-24, 04:01 PM
Nesureiksmink - cia ne gincas - cia forumas. Ir be visu situ debatu jis taptu nepilnavertis...:)

zavas
2009-03-24, 04:04 PM
Cia ne gincas, o bandymas temos autoriu i kelia atvesti, nes dabar didzioji dalis demesio zemam dazniui skirta, kazkokiame zurnaliuke prisiskaite kad iki 200hz visa esme gludi...

spydas
2009-03-24, 04:35 PM
Cia ne gincas, o bandymas temos autoriu i kelia atvesti, nes dabar didzioji dalis demesio zemam dazniui skirta, kazkokiame zurnaliuke prisiskaite kad iki 200hz visa esme gludi...
Nereikia klavos gadint į forume į protą vest, beprasmiška. Raidėm gero steiko skonio neaprašysi :D Reik žmogui duot paklausyt realiai geros sistemos, be žodžių pusę tiesos supras ;) Krc atsimenu savo jaunystę... :rolleyes: :D