PDA

View Full Version : SISTEMOS SUVEDIMAS, help !

mindosy
2009-04-03, 06:27 PM
Taigi kai jau viskas sudeta, prasau patarimu kaip bent jau teoriskai butu geriau suvesti si reikala taip kad pasiekti geriausia rezultata. Is esmes norisi ir kokybes ir siek tiek garso :)
Visu pirma automobilis Honda civic sedanas, priekines durelese bei bagazineje padaryta garso vibro, durelese podiumai ir tt.
sistema:
Galva:
Alpine cda 9886r (vidinis stipras off)
Akustika:
Focal utopia 180w (18cm priesbosis ir tn51 tweeteriai) pajungti bi-wiringu per savo filtrus nuo audison millennium power 4
Subas:
AudioSystem, apie nieko internete nerandu nes niekaip neissiaiskinu tikslaus jo modelio (mano parase yra nuoroda i nuotraukas gal kas pades)
Stiprintuvai:
priekis bi-wiringú per Audison millennium power 4
subui Audiosystem F2 190

Tai va: focal 18-tukas teoriskai groja nuo 45Hz, taciau kadangi megstu paklausyt ir garsiau (muzika dazniausiai electronica ir tt) noreciau ji paleist nuo 60Hz kad nesiplesytu per daug, bet mano alpine turi hpf tik 80/120/160Hz, bandziau HPF OFF ir suba atsukt iki 50Hz, su gyva muzika tikrai neblogai, bet su elektronika man nepatiko, db atsukes suba ties 60Hz ir ijunges HPF nuo 80Hz, turiu ta 20Hz skirtuma, bet groja sakykim "galima daugiau atsukt" rezimu. Apskritai kadangi bi-wiringas, tai ir aukstus su midais suvest normaliai reikia. Kas kokiu patarimu?

mindosy
2009-04-03, 06:29 PM
uzbegu ivykiams uz akiu ko as noriu:
kokybes ir garso viduriuko...
beje kaip supratau kuo geresne sistema tuo labiau reaguoja i prastesnes kokybes irasus ar kaip cia?:Dbent taip is praktikos matos man

Artūras S
2009-04-03, 07:42 PM
Nieko nepakeisi.Jei klausai garsiau negu išneša komponentai, bet kokiu atveju teks riboti jų apačias ir kuo aukščiau ribosi tuo daugiau vatų atsiras.Tačiau visa tai turi savo pasekmes gali atsirasti problemų sujungimo vietoje.Kas konkrečiai yra pas tave labai sunku pasakyti.Reiktų išgirsti.Nežinau, gal kas ir sugebės ką nors patarti.

muzotonas
2009-04-04, 04:36 PM
Taigi audisone man atrodo krosai yra.

zavas
2009-04-04, 05:47 PM
Beje, dar buvai minejes, kaip priesbosiai "pilna juosta" groja jie su zemadazniu susipyksta - gal vertetu pabandyti zemadazniui faze apversti?

Kleckas78
2009-04-04, 10:55 PM
Beje, dar buvai minejes, kaip priesbosiai "pilna juosta" groja jie su zemadazniu susipyksta - gal vertetu pabandyti zemadazniui faze apversti?

cia zmogus turejo minti kad subui pliusa su minusu sukeisti reiktu pabandyti ;)
O siaip kas cia tokio?
Pas mane komponentai groja iki 50 Hz o i apacia dusina grotuvas, o subas nuo 65 Hz 4 eiles filtru tildomas.
nematau jokios bedos viskas norm groja, bet jei komponentus padarau nuo 80 hz tai nebelimpa man nes truksta is priesbosiu grojimo tokio ir pasidaro automatiskai jausmas kad subas begroja bagazinej.

mariux
2009-04-05, 04:12 PM
tai gal komponentai nuo 50hz groja? o subas iki 65...

Kleckas78
2009-04-05, 07:09 PM
tai gal komponentai nuo 50hz groja? o subas iki 65...
Na cia tik zodziu zaismas - o siaip tai abu parasem ta pati tik skirtingai ;) kas norejo tas suprato ;)
nes galima parasyti kad subas groja nuo 65 hz ir i apacia, o komponentai nuo virsaus( t.y. nuo 17 khz) ir iki 50 Hz.
Aisku gramatiskai tavo variantas geresnis ir lengviau suprantamas, bet kai rasiau alaus atsigeres - prasau nepykti uz klaidas :)

mindosy
2009-04-05, 08:40 PM
per visus bandymus manau geriausias variantas butu kad midbasai grotu nuo 50 arba 60, bet magas pjauna zemiausiai nuo 80 tai va tokia ir beda, kas del audisono krosu tai sito modelio krosai yra tragiski grojimo prasme, nupjauna auksta nezmoniskai, zodziu jau atskira tema cia

muzotonas
2009-04-06, 08:02 AM
Nu seip neisizeisk bei akustika pas tave kurkas aukštesnio lygio negu stipriakas ir jei negali suvesti is to ka turi tai kaska reikia pakeisti elementaru.

mindosy
2009-04-06, 11:45 AM
na stipru as esu visiskai patenkintas o ir krosu is stiprintuvo as nenaudociau nes mano nuomone patys utopia krosai yra tikrai neprasti, kazkaip manau kad reiktu keisti galva sitoj situacijoj su truputi lankstesniais nustatymais, beje ko cia isizeist :)
na sis stipras manau manau komponentams tikrai geriau nei audisono srx serija, nezinau lyginant su lrx, galios gal nedaug bet grojimas visai nieko tikrai
beje ir stipru derinys buvo toks rinkamas del nedidelio amperazo bei prie kitos akustikos, bet taip gavos :)

mindosy
2009-04-06, 11:50 AM
beje gal dar turit pattarimu del subo sedane, mane zudo sitas reikalas, vakar draugui suvedinejau biski sistema savo sudeta, pas ji biudzetinis reikalas su keturkanaliu jbl 80.4 stipru, pioneer (db nezinau modelio) subu, akustika ESX+morel, kuriuos kazkada cia pardavinejau, tai va subas karavane groja lb graziai, kaip bent kazkiek priartet prie sito man savo sedane??? Ar tik bandpass su faziku i salone?

Artūras S
2009-04-06, 12:21 PM
............... patys utopia krosai yra tikrai neprasti, kazkaip manau kad reiktu keisti galva sitoj situacijoj su truputi lankstesniais nustatymais, ............ :)

Pačios geriausios galvos yro tos kurios turi Direct.(McIntosh MX 406, Denon A1 arba Z1,nakamichi CD700 ir t.t.)Kitaip sakant atsijungia tembrų blokas, balansas ir faderis.Nelieka jokių reguliavimų ir signalo kelias sutrumpėja.Čia yra esmė. o ne reguliavimuose.

mindosy
2009-04-06, 12:49 PM
tikrai del to nesiginciju, bet kai visa sistema nera hi end ar pan, tai minimalus nustatymai gali pakoreguoti skambesi mano ausu pasitenkinimui :) nesiginciju as del siu galvu ir apskritai sistemos pasirinkimo ar montavimo audiofiliniu receptu, paprasciausiai manau savo montuojama sistema yra siek tiek ir asmeniska, paklausius patarimu atsirenki kazka pasibandai, su laiku gal ir pakeiti. Juolab pas mane grojanti muzika 80 proc yra sintetine, kartais vien nuo ableton ar kt audio apdirbimo programu suzaloti irasai buna , todel buna kad atskiriems cd reikia tam tikru variaciju ir cia galiu gincytis iki paskutinio, nes sitoj muzikoj tikrai nemazai raukiu, todel kad is jos duona valgau ir sistema perku :D zodziu griztu prie to nuo ko pradejau, manau 9887r alpine pagelbetu sitoj situacijoj, bet dar pasukiosiu kokias kelias savaites rankeneles gal pribursiu tai ko noriu

mindosy
2009-04-06, 12:52 PM
beje kas is arti susidure su tais imprint procais ir ju teikiama nauda-zala??

Autoedgaras
2009-04-06, 01:26 PM
mindosy> gal nebusi labai pries, as toki teorini klausimuka tavo temoj uzduosiu ok? :)

jei stiprintuvas neturi krosu, galima nenaudot magnetolos krosu ir leist komponentus pilna HZ juosta?

blogybes?

mindosy
2009-04-06, 01:28 PM
o komponentai savo krosus turi?

Autoedgaras
2009-04-06, 02:16 PM
Taip turi.

Black Scorpio
2009-04-06, 04:20 PM
Taip turi.
o kaip tau atrodo kam jie skirti? :eek:

Autoedgaras
2009-04-06, 04:46 PM
jie skirti tam, kad signalui einant nuo stiprintuvo iki garsiakalbio, dirbtu, kaip trigziu sukelejas, tam tikru Hz daznumu, kuriu dazniausiai zmogaus ausys negirdi, taciau labai geras dalykas baidyti vabdziams nuo automobilio...
del to ir yra tie Hz nurodyti!
60Hz - musem
80Hz - uodam
ir t.t.

NE?

Artūras S
2009-04-06, 06:10 PM
....... Juolab pas mane grojanti muzika 80 proc yra sintetine, kartais vien nuo ableton ar kt audio apdirbimo programu suzaloti irasai buna , todel buna kad atskiriems cd reikia tam tikru variaciju ir cia galiu gincytis iki paskutinio, nes sitoj muzikoj tikrai nemazai raukiu, todel kad is jos duona valgau ir sistema perku :D zodziu griztu prie to nuo ko pradejau, manau 9887r alpine pagelbetu sitoj situacijoj, bet dar pasukiosiu kokias kelias savaites rankeneles gal pribursiu tai ko noriu

Su teisingai grojančia sistema geriau suprasi kiek tavi įrašai yra sužaloti.Aišku jei klausai tokias nesamones tai pasireguliuoti reikėtų.;)......

beje kas is arti susidure su tais imprint procais ir ju teikiama nauda-zala??

......tačiau teks imprintą pasileisti prieš įdedant vis kitą diską.Žodžiu gaunasi nesamonės.Imprintas tai softas skirtas pasimatuoti ir susireguliuoti.Tai lygiai tas pats kas buitiniuose daugiakalnaliuose resyveriuose.Softas pats nusistato atstumus ir kreivę.Po to viską "pataiso".Komerciškai labai teisingas daiktas.Tai prietaisas instaliuotojui padedantis greitai uždirbti litus.Eilinis pilietis juo nepasinaudos, o ar jis veikia gerai ar ne tai jau diskusinis klausimas.

mindosy
2009-04-06, 11:02 PM
kiek tai samone kiek ne manau ne man ir ne tau sprest ;) toje muzikoje yra galima rasti daug to ko reiktu net lb dideliems kompozitoriams pasimokyt bet tikrai vienetai, velgi atskira diskusija...zodziu manau bandysim verstis su tuo kas yra db, prasysiu kazkieno pagalbos kai busiu kaune

peris
2009-04-07, 08:35 AM
o tai gal kerta nelabai staciai tie tavo filtrai ir viskas labai graziai susileidzia priesbosi siek tiek auksciau o zema siek tiek zemiau kerpant?

mindosy
2009-04-07, 10:57 AM
turi omeny mago HPF? zinok tikrai nezinau, bandau sukiot va visaip, kazkaip man ir pats subas nelabai patinka, bandysiu isidet koki kita paziuret, kas blogiausia niekaip as neatrenku kas ten per modelis

rebik
2009-04-07, 01:11 PM
As vis skaitau skaitau visus postus ir spelioju, kiek dar distanciniu budu bandysi susireguliuoti savo sistema net nalabai mokedamas paaskinti savo problemas.
Ar nebutu paprasciau ir teisingiau susirasti, kas tau bent pirma karta tai padetu padaryti ir nors biski paaskinti ka ir kaip reikia reguliuoti ne internete, o realiai skirti viena vakara tam.

manacas
2009-04-07, 01:39 PM
As vis skaitau skaitau visus postus ir spelioju, kiek dar distanciniu budu bandysi susireguliuoti savo sistema net nalabai mokedamas paaskinti savo problemas.
Ar nebutu paprasciau ir teisingiau susirasti, kas tau bent pirma karta tai padetu padaryti ir nors biski paaskinti ka ir kaip reikia reguliuoti ne internete, o realiai skirti viena vakara tam.

greiciausiai vieno vakaro neuzteks... :)

rebik
2009-04-07, 01:54 PM
kad musu vakarai iki paryciu:D

mindosy
2009-04-07, 02:23 PM
seip jei galvojat kad esu zalias tikrai toks nesu, sitoj situacijoj galbut reiktu ivardint visa situacija: O KAIP TURETU BUTI :) nes viena diena gerai, kita jau nebe, kas klausesi visiems viskas ok,o man blogai, realiai nesusitvarkau arba su paciu subu arba su jo jungimu su midbasais, todel ir sakau kad prie progos bandysiu susimatyt su kuom nors, panevezyje nemanau kad yra zmoniu kurie per daug daugiau rauktu, todel laukiu progos kol atsidursiu vln ar kaune, o tada kazka jau is jusu alum vaisinsiu ;)

manacas
2009-04-07, 02:48 PM
seip jei galvojat kad esu zalias tikrai toks nesu, sitoj situacijoj galbut reiktu ivardint visa situacija: O KAIP TURETU BUTI :) nes viena diena gerai, kita jau nebe, kas klausesi visiems viskas ok,o man blogai, realiai nesusitvarkau arba su paciu subu arba su jo jungimu su midbasais, todel ir sakau kad prie progos bandysiu susimatyt su kuom nors, panevezyje nemanau kad yra zmoniu kurie per daug daugiau rauktu, todel laukiu progos kol atsidursiu vln ar kaune, o tada kazka jau is jusu alum vaisinsiu ;)

"viena diena gerai, kita jau nebe" as tai ir turejau omeny sakydamas, kad vieno vakaro, nors ir iki paryciu, neuzteks... :D;)