PDA

View Full Version : del elipsiu ir subo

Cdrw
2009-05-27, 07:32 PM
sveiki. Skaitinėjau aš čia visur ir aptikau kad ne vienoje vietoje kur kalba eina apie elipses esančias galinėje palangėje ir suba esantį bagažinėje jūs visi liepete atsisakyti kaškurio vieno dalyko. Kiek jieškojau info apie tai nieko neradau. Pas mane kaiptik taip ir yra. palangėje elipsės o bagažinėje subas. Kdl taip negerai? Kuomet patariate geriau kreipti dėmesį į priekinius komponentus tai nejaugi jie suteiks daugiau galios nei elipsės?

ZaXaS
2009-05-27, 07:54 PM
Esi mates buitinius garsiakalbius kiausinio formos? Normaliai garsa atkuria tik apvalus garsiakalbiai. Jei tau reikia tik galios, tada aisku dek tas elipses, pasimk keturkampi kicker suba ir busi patenkintas :) Vieni jaucia malonuma, kai "pucia", kiti, kai skamba... Sitam forume dauguma ji jaucia nuo skambejimo ;) Ir patikek manim, susidejus gerus komponentus priekyje, isidejus gera suba, tau tos galios mazai tikrai nepasirodys... Tik tokie dalykai ne simtais kainuoja... Daznai linijiniai laidai buna brangesni uz tavo elipses...

Nu, bet saunuolis klausyk, kad bent paieska moki naudotis :D

Cdrw
2009-05-27, 08:02 PM
hmmmm....Tai čia esmė tik formoje ar yra ir kita blogybes pusė? Kiek paskaičiau tai susidariau tokia nuomone, kad subo išpučiamas oras maišosi su elipsių ir todėl huinia gaunas.... Teisingai mastau?

peris
2009-05-27, 08:12 PM
Esi mates buitinius garsiakalbius kiausinio formos? Normaliai garsa atkuria tik apvalus garsiakalbiai. Jei tau reikia tik galios, tada aisku dek tas elipses, pasimk keturkampi kicker suba ir busi patenkintas :) Vieni jaucia malonuma, kai "pucia", kiti, kai skamba... Sitam forume dauguma ji jaucia nuo skambejimo ;) Ir patikek manim, susidejus gerus komponentus priekyje, isidejus gera suba, tau tos galios mazai tikrai nepasirodys... Tik tokie dalykai ne simtais kainuoja... Daznai linijiniai laidai buna brangesni uz tavo elipses...

pasijungiau aukstadaznius elipses formos ir ka tu i tai?:D

tolka
2009-05-27, 08:18 PM

yra elipsiniu vintaziniu placiajuosciu tikrai rimtu,gal tik nesat mate
http://www.german-vintage-loudspeakers.com/navid.361/isophon-tweeter-5411-13-x-75-cm.htm
http://www.german-vintage-loudspeakers.com/navid.364/isophon-p2132-full-range-driver-32-x-21-cm.htm

Cdrw
2009-05-27, 08:24 PM
atrodo kaip sovietinės kaškokios.... Gerai man db ydomu ka su savosiomis daryti... mesti lauk ir galvoti kasa apie priekinius komponentus ar palikti... kaip tik savaidgali ruosiaus visaka tvarkyti. linijinius naujus pirkau bitumo tad rei sumastyt iki to kaip pasielgti.

peris
2009-05-27, 08:26 PM
jeigu subas yra tada parduok elipses, jei nera vistiek parduok

Cdrw
2009-05-27, 08:31 PM
yra yra. na gerai mastysiu kaska.... o del mano minties kdl negerai palangeje elipses tai taip ir nesupraau:)

ZaXaS
2009-05-27, 08:37 PM
pasijungiau aukstadaznius elipses formos ir ka tu i tai?:D

Nors ir Archimedo spirales formos...

ZaXaS
2009-05-27, 08:39 PM
yra elipsiniu vintaziniu placiajuosciu tikrai rimtu,gal tik nesat mate
http://www.german-vintage-loudspeakers.com/navid.361/isophon-tweeter-5411-13-x-75-cm.htm
http://www.german-vintage-loudspeakers.com/navid.364/isophon-p2132-full-range-driver-32-x-21-cm.htm

Nu jo, tikrai nebuvau mates... Bet kazkodel labai skeptiskai i tai ziuriu...

peris
2009-05-27, 08:47 PM
Nors ir Archimedo spirales formos...

turejau galvoj, kaip cia pasakyt, bet koks kategoriskumas dazniausiai buna tik kompetencijos stoka ;)

ZaXaS
2009-05-27, 09:15 PM
Eik anoj temoj apie fazikines dezes savo kompetencija parodyk.

peris
2009-05-27, 09:47 PM
nesakyk kur man ka rodyk, geriau pats parodyk gerai suinstaliuodamas savo sitema

Cdrw
2009-05-27, 09:53 PM
baikit gal ka? cia as bandau sudetingus klausimus issprest:) pas mane golf3 tai kiek va radau info tai i dureles reikia 16 deti ane?o i visas keturias krauti ar tik i priekines?

peris
2009-05-27, 09:55 PM
dek tik i priekines, elipses mesk lauk, tiksliau parduok o uz gautus pinigus nusipirk bitumo, tada i prikines dureles buitinius sesioliktukus, del aukstadazniu nieko nepasiulysiu ir galesi i sveikata groti

Cdrw
2009-05-27, 10:03 PM
bitumo jau turiu. savaidgali kaip tik ir klijuosiu. dar kitas lausimas priekines tik klijuoti ar ir galines dureles? manau priekinems jai ten 16 bus tai tikrai reikia o galinems tada nebezinau jau....

peris
2009-05-27, 10:05 PM
galinem nieko nedaryk, nebent turi atliekamos medziagos garzo izoliacijai tada gali ja paklijuot del tylos vidine skarda dureliu

pontifikas
2009-05-27, 10:06 PM
jei turi pinigų pakankamai tai visą mašiną išsiklijuok, bus į naudą, jei ne - pradžiai tiks ir priekinės.

Cdrw
2009-05-27, 10:09 PM
aisku. dekui uz informacija. kaskaip galvojau jok zinau pakankamai taciau kai uzklydau i si frm supratau kad tamsus miskas visa tai :D.

del kaloneliu taip pat manau idomi jusu nuomone butu bet nujauciu, kad klausit koks stipras pas mane tad negaliu db pasakyti... "Tinly" ar kokia tai ten firma...

Cdrw
2009-05-27, 10:10 PM
jei turi pinigų pakankamai tai visą mašiną išsiklijuok, bus į naudą, jei ne - pradžiai tiks ir priekinės.
kad tokiai masinai kaip golfui nesinori tiek aukoti pinigo:) o bagazines nereikia klijuoti? juk ten man daugiausia dreba skardos nuo subo?

stalius339
2009-05-27, 10:12 PM
aisku. dekui uz informacija. kaskaip galvojau jok zinau pakankamai taciau kai uzklydau i si frm supratau kad tamsus miskas visa tai :D.

del kaloneliu taip pat manau idomi jusu nuomone butu bet nujauciu, kad klausit koks stipras pas mane tad negaliu db pasakyti... "Tinly" ar kokia tai ten firma...
visa demesi dabar turetum maksimaliai skirti priekui-komponentams ir tinkamai paruosti duris,o paskui jau ziuresi toliau,kiek pinigeliu ir kokiem daigtam zadi skirti?

Cdrw
2009-05-27, 10:18 PM
na maga suba stiprintuva turiu juk jau. o priekinems kalonelems iki 300 galeciau moketi laisvai.

Dar va viena perskaiciau info. kad minusinis laidas turi buti toks pat kaip ir +. pasmane jis plonesnis tai cia labai jau blogai? beto juk vieni jungia prie kebulo minusa tad automatiskai jis jau trumpesnis buna juk nepakieka manau i kruva suvinioto jo. pas mane tai i akumo - nueina tad ilgis toks pat tik kad plonesnis...

stalius339
2009-05-27, 10:34 PM
na maga suba stiprintuva turiu juk jau. o priekinems kalonelems iki 300 galeciau moketi laisvai.

Dar va viena perskaiciau info. kad minusinis laidas turi buti toks pat kaip ir +. pasmane jis plonesnis tai cia labai jau blogai? beto juk vieni jungia prie kebulo minusa tad automatiskai jis jau trumpesnis buna juk nepakieka manau i kruva suvinioto jo. pas mane tai i akumo - nueina tad ilgis toks pat tik kad plonesnis...
su 300 gali i maksima nueiti apsipirkti,o ne komponentus ieskotis,nebent devetus

Cdrw
2009-05-27, 10:46 PM
su 300 gali i maksima nueiti apsipirkti,o ne komponentus ieskotis,nebent devetus
tai kiek jiems skirti reikia? dviems sesioliktukams 500? 800? kokia yra ta kaina kad jau good? nesu mates kaloneliu tokiu uz tokias kainas (perdaug ir neieskojau,beto nekalbu apie auksciausios klases).... suba uz 1000lt jau gera paimtum o cia sesioliktukai du....

stalius339
2009-05-27, 10:50 PM
tai kiek jiems skirti reikia? dviems sesioliktukams 500? 800? kokia yra ta kaina kad jau good? nesu mates kaloneliu tokiu uz tokias kainas (perdaug ir neieskojau,beto nekalbu apie auksciausios klases).... suba uz 1000lt jau gera paimtum o cia sesioliktukai du....
subas papildo sistema,sakiau juk ir tau kekvienas ta pasakys,komponentams turi skirti pati didziausia demesi ir nemanyk,kad subas svarbiausia,na kam ko reikia,turetum pradziai pasiklausyti pas kitus kokie komponentai kaip groja ir suprasi kad 500 tai ne stebuklas

ZaXaS
2009-05-27, 10:51 PM

Nu kam taip ziauriai :D Viskas normaliai yra :) Ten prie jo sistemos as manau bus normaliai tie komponentai, laikui begant gales pasikeisti :o Nors jei jau dureles klijuojant, tai gal ir vertetu geresnius deti :) Bet tada likusi sistemos dalis neleis atsiskleisti geresniem :)

Zodziu taip: jei ateity zadi dar kazka tobulinti, tada taupyk dar, jei ne - nesuk galvos :)

ZaXaS
2009-05-27, 10:54 PM

Nesenai uz devetus komponentus 950 sumokejau ;)
Yra forumieciu, kur vien uz piscialkas tiek paliko :rolleyes:

Cdrw
2009-05-27, 11:00 PM
Nesenai uz devetus komponentus 950 sumokejau ;)
Yra forumieciu, kur vien uz piscialkas tiek paliko :rolleyes:
tai cia jau zinai ne mano nosiai tokie. cia melomanu reikia buti kad ojojoi:) ir piniguocium nemazu:) Na bent jau issiaiskinau kai ka. keli klausimai visdar liko neatsakyti visdelto:) apie laidus stiprintuvo tarkim:)

JDM
2009-05-28, 08:21 AM
Tu nesiparink del kainos, uz sia suma jau gali sita nupirkt. Pasiziurinek cia skelbimu sriti, manau tikrai kazka atrasi. Jei turi noro konstruot, siulyciau pasizvalgyt i buitinius garsiukus, jie dazniausiai buna jautresni. Jei is tikruju turi noro konstruot, dek i duris 18-20cm garsiukus, gal net subo atsisakysi ir turesi labai neblogai grojancia sistema + labai greita ;)

Siaip pastebejimas ZaXui. Matau kad seki foruma, daug nori pasireikst, taciau kad senesnes temas butum paknaisiojes pasigendu. Garsiuku forma dar nenusako ju grojimo ;) ir siaip, sukaut cia tikrai nera ko. Tu dar renki info (kaip ir as, siaip jau), o kiti jau ne po viena sistema sulipde, tad siulyciau atszvelgt i tai ir tona zemesni parinkt ;) (cia nepiktybiskai, jei ka)

O del elipsiu ir subo bagazinej, tai kaip kazkas jau minejo, maisosi oro srautai. Elipses groja atvirai, t. y. be dezuciu, o subas pucia is saves i bagazine slegi, ko pasekoje elipses tampomos taip kaip subas nori ir is ju mazai naudos, apart aukstesniuju dazniu.

ZaXaS
2009-05-28, 01:31 PM
Niekas ir nesukauja ;) Aisku auksciausio lygio elipses gal ir gerai skamba, bet kazkodel ju yra vienetai... Nu ne vakar gimiau, nemazai aparaturos esu mates, bet elipsiu auksto lygio sistemose kaip ir nepastebejau... Kalbu labiau apie buitine aparatura, nes ten nera svarbus dydziai ir formos... Studijose monitoriai kazkodel apvalus... Tolka uz mane daugiau mate, tai jis pamate, nu bet cia isimtys :) Beje mano atsakymo pilnai pakako temos autoriuj, kad suprasti jog elipsiu gale niekas nededa...
O kai man pradeda aiskinti apie kompetencijos stoka, tegul i save visu pirma pasiziuri :)

Jeigu matai, kad kazkas skleidzia erezijas, galima ramiai isaiskinti (kaip tai padare tolka), o ne pulti i akis (kaip daro peris)... :)

peris
2009-05-28, 01:45 PM
kas tamstai yra auksto lygio sistema?

Jazzas
2009-05-28, 01:57 PM
KEF'ai ankščiau turėjo elipsės formos garsiakalbius, pora pvz.:

[/URL][URL="http://www.kef.com/history/1990_2/rdmthree.asp"]Monitor Serija (http://www.kef.com/history/1990_2/q_series/q_series_intro.asp)

Q Serija (http://www.kef.com/history/1990_2/q_series/q_series_intro.asp)

:D

ZaXaS
2009-05-28, 02:03 PM
kas tamstai yra auksto lygio sistema?

Gal baikim, ka? ;)

peris
2009-05-28, 02:05 PM
tai pabaigiam ka pradejom. kas yra auksto lygio sistema?

ZaXaS
2009-05-28, 02:05 PM
KEF'ai ankščiau turėjo elipsės formos garsiakalbius, pora pvz.:

[/URL][URL="http://www.kef.com/history/1990_2/rdmthree.asp"]Monitor Serija (http://www.kef.com/history/1990_2/q_series/q_series_intro.asp)

Q Serija (http://www.kef.com/history/1990_2/q_series/q_series_intro.asp)

:D

Idomu del ko buvo ju atsisakyta :rolleyes:

Ir aplamai, kad jau uzvire diskusija, gal kas galetu papasakoti tokiu garsiakalbiu privalumus? :)

Jazzas
2009-05-28, 02:08 PM
Idomu del ko buvo ju atsisakyta :rolleyes:

Ir aplamai, kad jau uzvire diskusija, gal kas galetu papasakoti tokiu garsiakalbiu privalumus? :)

tada man irgi kyla klausimas, kodėl yra atsisakyta Alnico magnetų? Jie prastesni? :confused::rolleyes:

ZaXaS
2009-05-28, 02:25 PM
Zinok negaliu atsakyti tau i sita klausima :D

Black Scorpio
2009-05-28, 02:49 PM
gal jus susikurkit atskira tema ir ten gincykites, nea matau temos autorius jau visai pamirstas pasidare :eek::D:D:D

zavas
2009-05-28, 03:14 PM
Kas idomiausia, maza to, kad uzmirstas temos autorius, bet ir nesigilinama i jo poreikius - garso kieki. Reikia tikrai galingu komponentu kad triuksmo lygiu pasivytu kad ir nelabai brangius didesnius bendraasius garsiaklbius.

Cdrw
2009-05-28, 04:02 PM
Xe tai jau tikrai pamirsatas as....:D Gerai Tai kaip del laido minusinio ka pasakysit dar? Pas mane jis grista i akuma. vienur maciau rasete aie tai kad rei prie kebulo junkt kitur, kad ir i akuma gerai, tai kaip visdelto? Beto mano minusas plonesnis uz pliusa tai lb blogai jau? pliusas kokio 1cm plocio o minusas 0,5cm

JDM
2009-05-28, 04:24 PM
siaip jau alnico magnetai vis dar naudojami ir dar kaip naudojami ;)

cia vienas is "kukliu" pavyzdziu
http://www.fostexspeaker.de/fe138esr.htm

peris
2009-05-28, 04:31 PM
jei jau pradejom http://www.bmm-electronics.com/Product.asp?Product_ID=7214

JDM
2009-05-28, 04:37 PM
tu cia zmonem nerodyk visu JL alternatyvu, bo nebebus biznio vietiniam :D

peris
2009-05-28, 04:38 PM
bus tas biznis :D greiciau mane akmenim uzmetys :D

Black Scorpio
2009-05-28, 05:38 PM
Cdrw >> realiai i akuma minusas yra geriau, tik ne visada tikslinga pinigu atzvilgiu ta daryti :) kas del storio, tai elektra teka tiek + tiek - laidu, (t.y teka ratu) ir jeigu pas tave minusinis laidas dvigubai plonesnis (seip reiketu ne skersmeni o plota skerspjuvio zinoti) tai elektros kiekis pratekantis bus toks kaip minusiniame laide :) pvz idek 10mm2 minusini laida ir 50mm2 pliusini laida, o rezultate gausis tas pats kas ir + ir - laidas butu 10mm2 ;)

Cdrw
2009-05-28, 08:21 PM
Cdrw >> realiai i akuma minusas yra geriau, tik ne visada tikslinga pinigu atzvilgiu ta daryti :) kas del storio, tai elektra teka tiek + tiek - laidu, (t.y teka ratu) ir jeigu pas tave minusinis laidas dvigubai plonesnis (seip reiketu ne skersmeni o plota skerspjuvio zinoti) tai elektros kiekis pratekantis bus toks kaip minusiniame laide :) pvz idek 10mm2 minusini laida ir 50mm2 pliusini laida, o rezultate gausis tas pats kas ir + ir - laidas butu 10mm2 ;)

Va nors vienas aiskus atsakymas. vnz tas mano storas pliusas taspats kas nieko pasirodo. Pasakyciau ir skerspjuvi jo bet kaip jus ji matuojat? slankmaciu? as ir ruosiausiu jungti prie kebulo toki pat laida kaip + bet ten man stipras isvis neveike. negaudavo minuso.... Galbut reiktu isvis pragresti skyle ir varstu kokiu prisuti taip gautu? kuri vieta geriausia minusui?

Black Scorpio
2009-05-28, 08:36 PM
Va nors vienas aiskus atsakymas. vnz tas mano storas pliusas taspats kas nieko pasirodo. Pasakyciau ir skerspjuvi jo bet kaip jus ji matuojat? slankmaciu? as ir ruosiausiu jungti prie kebulo toki pat laida kaip + bet ten man stipras isvis neveike. negaudavo minuso.... Galbut reiktu isvis pragresti skyle ir varstu kokiu prisuti taip gautu? kuri vieta geriausia minusui?
geriausia vieta minusui buna varztai pagaminti is bronzos ir ilieti i masinos kebula :) jie panasiais tikslais is buna imontuoti. o skerspjuvio plotas turi buti ant laido parasytas (isreiksta gali buti - AWG arba mm2)

omsonass
2009-05-28, 08:41 PM
tas galioja jei abu laidai + ir - vienodo ilgio, jei - tvirtinamas prie kėbulo netoli stipreko tai - gali būti plonesnis už +
tai galima puikiai suprasti pasižiurėjus į emmos taisyklėse duotą laidų skerspjūviai nuo jo ilgio storių lentelę

Cdrw
2009-05-28, 08:41 PM
geriausia vieta minusui buna varztai pagaminti is bronzos ir ilieti i masinos kebula :) jie panasiais tikslais is buna imontuoti. o skerspjuvio plotas turi buti ant laido parasytas (isreiksta gali buti - AWG arba mm2)
tai jau masinoje tas varstas turetu buti? kur jis dazniausiai buna? seip kai jungiau tai buvo po galinem sedinem ten kasoks varstas man rodos....

JoJo
2009-05-28, 08:54 PM
I dirzu varsta gali...tik butinai dazus nuvalyk iki metalo ,kad kontaktas butu geresnis

Cdrw
2009-05-28, 09:03 PM
I dirzu varsta gali...tik butinai dazus nuvalyk iki metalo ,kad kontaktas butu geresnis
Tai cia savaime aisku. per dazus isvis ar ten koks kontaktas dar galetu buti....

Black Scorpio
2009-05-28, 09:11 PM
jop, greiciausiai tas pats kur po sodynem :) kas liecia dirzu varztus golfe, tai man amziais ten su jais mistika kazkoka, uzlenki sodynes yra kontaktas, atlenki sodynes - nera kontakto :D butent sitose masinose kazkaip stengiuos vengti dirzo varztu :)

dar pazystamas elektrikas pasakojes yra apie kazkoki cinko piestuka (tik kiek supratau padla daug kainuoja) tai su tuo daiktu itrynus nusveista vieta ji veliau nerudija + kontaktas geresnis buna :) jeigu rastai is ko pasiskolinti butu labai liuks dalykas ;)

Cdrw
2009-05-28, 09:22 PM
tai apseisiu ir be piestuko:D Ai va tiesa kai pasiulimas buvo susideti komponentus buitinius... Tai ta prasme tokius kurie namuose groja? :eek: Tai o kuo jie geriau nei masininiai? ju masininiai jau tam skirti yra. manau maziau ir dregmes ir salcio bijo.

Black Scorpio
2009-05-28, 09:29 PM
tai apseisiu ir be piestuko:D Ai va tiesa kai pasiulimas buvo susideti komponentus buitinius... Tai ta prasme tokius kurie namuose groja? :eek: Tai o kuo jie geriau nei masininiai? ju masininiai jau tam skirti yra. manau maziau ir dregmes ir salcio bijo.
panasiai, ypac kai durys kiauros yra... be o masininiai yra numatyti groti mazdaug duru turyje, o buitiniai daznia skaiciuojami visai kitokiems turiams, tai realiai rezultata pasiekti gali tekti dezutes darytis, o seip kas liecia buitinius

Pliusai: zymiai pigiau (kartais kelis kart) uz atitinkama masinini varianta
Minusai: filtrus jau paciam gali tekti gamintis (ir kaina ju gali buti nejuokinga), didele tikimybe kad gali netikti garsiakalbio turis

Cdrw
2009-05-28, 09:33 PM
na va cia jau butu daug daugiau klausimu nes daug ko nesuprasiu as bet db tiek to. savaidgali bituma susiklijuosiu, linijinius pasikeisiu ir minusa sutvarkysiu.

Cdrw
2009-05-28, 09:41 PM
beja, o filtrai jusu vadinami tai yra crosoveriai?

Black Scorpio
2009-05-28, 09:45 PM
beja, o filtrai jusu vadinami tai yra crosoveriai?nu principe tai taip :)

Vilmantas
2009-05-29, 06:20 AM
Zmogui galva isisopes tik nuo tokiu aukstu fraziu ir neiprastu dalyku...:)
Zodziu - tik kai pirksi, neziurek i RMS israiska - tai yra aklai nesivadovauk skaiciais. Aplamai - jei kas kris i aki - grisi cia, paklausinesi - bus aiskiau.
Ir pasidomek gamintojais - kad zinotum ne vien Pijonier ar Sony prekinius zenklus...:)

Cdrw
2009-05-31, 07:39 PM
na ka susitvarkiau minusini laida, bitumu isklojau ir atjungau elpses tas. i dureles idejau ivolgas paprastas nuo mago pajungtas kolkas ir galiu pasakyti, kad groja viskas daug geriau nei su elipsem. subas graziau pucia. tik ketokai. cia skaiciau kad vatos reik ideti i dezia daugiau. Tiesa? kokia ja deti? paprasta tinka? beto jai vazika ilgesni ideciau jis irgi minkstina zema tiesa?

manacas
2009-06-02, 10:48 PM
ne vata, o sintepona prie dezes sieneliu prisaudyk, gal pajusi skirtuma :)

Cdrw
2009-06-03, 03:43 PM
ne vata, o sintepona prie dezes sieneliu prisaudyk, gal pajusi skirtuma :)
tuo sinteponu prekiauja specializuotos parduotuves ar galma daug kur nusipirkti? nezinau kur ieskoti pradeti.

manacas
2009-06-03, 04:01 PM
tuo sinteponu prekiauja specializuotos parduotuves ar galma daug kur nusipirkti? nezinau kur ieskoti pradeti.

nuo parduotuviu, kur prekiaujama medziagomis :)

Black Scorpio
2009-06-03, 07:42 PM
nuo parduotuviu, kur prekiaujama medziagomis :)
tiksliau audiniais :) o tai dar i statybines medziagas nusibels :D

Vince
2009-06-03, 08:24 PM
o jaigu rimtai kokiuose senukuose butu? :)

Black Scorpio
2009-06-03, 08:35 PM
o jaigu rimtai kokiuose senukuose butu? :)labai abejoju :) nu nebent kur sodo reikmenys yra tikimybes, kur baldams ,medziagos, o geriausia audiniu parduotuvese, galu ale kas is vilniaus yra, tai gariunuose prie medziagu laisvai rasti galima ;)

Vince
2009-06-03, 11:40 PM
aisq dekui uz info :) manau kaune turetu but raudondvario plente prie buvusio vilko kur yra salonu siuvykla ten visokie audiniai tai tikiuosi kad ten bus :)

manacas
2009-06-04, 07:46 AM
kaune bazej 10000% rasi :)

Vince
2009-06-04, 09:00 PM
o net ir nepagalvojau apie baze :)))