PDA

View Full Version : Komponentai gale?

driver323f
2009-05-31, 02:09 PM
Kurioj vietoj montuot komponentus?i stoike galine ar i palange?

omsonass
2009-05-31, 02:15 PM
Kurioj vietoj montuot komponentus?i stoike galine ar i palange?
o kam tau komponentai gale? palangeje negros komponentai

driver323f
2009-05-31, 02:26 PM
Gal geriau negu elipses bus man atrodo

zavas
2009-05-31, 02:47 PM
Gal geriau negu elipses bus man atrodo

Jau geriau normalesnes elipses, nei komponentai ;) Komponentam per didelis bagazines turis - negalesi daugiau galios paduoti. Elipses garsiau grotu ir daugiau zemu duotu. O kadangi labai didelis noras kazka i gala deti, matyt didelio "audiofilizmo" nesiekiama. Beje, kodel nori i palange deti? Juk galinese duryse puikiai 13'tukai tilptu...

driver323f
2009-05-31, 03:12 PM
As 16liktukus desiu,elipses magnat 3 juostu,o gal komponentus sakau i galine stoike det ten ir 20tukus ideceu podiumus padares

zavas
2009-05-31, 04:08 PM
As 16liktukus desiu,elipses magnat 3 juostu,o gal komponentus sakau i galine stoike det ten ir 20tukus ideceu podiumus padares

Nieko neimanoma suprasti...

1. Stoikes - plastmases ant statramsciu. I jas nelabai sukisi komponentu. (i jas dedami tik aukstadazniai)

2. Kam tau viska i gala kisti? Nori daug garso? Tai ir dedi 2 priesbosius i priekines duris ar 8 coliu priesbosi.

stalius339
2009-05-31, 04:41 PM
tau ziuriu nedaeina vistiek ,nu kiek tau kartu zmones gali aiskinti???jei esi profesorius tai kam tada aplamai klausineji,tai daryk jei manai jog zinai ka darai!

Vilmantas
2009-05-31, 05:23 PM
Jei tu prikimsi garsiakalbiu pilna masina - ar pagalvoji, ka jiems duosi valgyti?
Nori daug garso - privalai visa sistema peneti stiprintuvu. Ir aplamai, apsiribok gale 16' tukais arba 13' tukais koaksialais. Dar to truko - subas ir elipses.
Beje - tarkim elipsese, jei daugiau juostu - absoliuciai nereiskia kad jos gros geriau uz maziau juostu turincias.

driver323f
2009-05-31, 10:29 PM
Galine stoike pas 323f BG mazda,kur tarp galiniu dureliu stiklo ir galinio lango plati palei 30cm,i ja as galvoju deti komponentus,beje komponentai is priekio,elipses taipat turiu,20cm skersmens kolonele tik kaip pvz kad galiu idet buvo,didesniu nei 16cm nedeciau,o del stipro gavau magnat 4 kanalu,tai i gala komponentai,ar elipses geriau,ir kurioj vietoj?palangej ar stoikej?

stalius339
2009-05-31, 10:44 PM
Galine stoike pas 323f BG mazda,kur tarp galiniu dureliu stiklo ir galinio lango plati palei 30cm,i ja as galvoju deti komponentus,beje komponentai is priekio,elipses taipat turiu,20cm skersmens kolonele tik kaip pvz kad galiu idet buvo,didesniu nei 16cm nedeciau,o del stipro gavau magnat 4 kanalu,tai i gala komponentai,ar elipses geriau,ir kurioj vietoj?palangej ar stoikej?
i vel tu tapati!

Vilmantas
2009-05-31, 11:48 PM
Kantrybes Staliau, visa tai tuoj baigsis...:)
Nei komponentu nei elipsiu i gala NEDEK. Dek ka parasiau - bus ir pigiau ir geriau.

Montuok i palange. Stoikej garsiakalbiui nebus kuo kvepuoti - negros. Labai pats parekautum , jei birbyne kas uzkistu...? :)

mindosy
2009-06-02, 12:27 PM
dek viska kiek vietos yra, jei ka pigiai dar gali gaut irgi imk ir dek, tada laidus i kruva ir prie 2kw stiprintuvo, nepamirsk gesintuvo :))) JOKE nesupyk, bet biski pievas rasai, skaityk foruma ir suprasi kaip yra geriau, o kaip daryti niekas tau pagal tavo nuomone nepatars, nes ja jau pats matau turi ir be reikalo klausineji. Rimti garsiaklabiai priekyje, gale del fono gali nuo mago pasileist koaksus ar tik viduriukus, kuriuos galetum esant reiklaui atsijungt kad ir is to pacio mago stipro, bagazinej subas, dviracio neisradinek.

Amigos
2009-06-02, 12:38 PM
Manau klausimo autorius nera girdejes ne vienos normaliai padarytos masinos, todel nelabai isivaizduoja apie ka sneka. Jam dar vis atrodo kad is kiekybes gaunasi kokybe ;)

mariux
2009-06-02, 12:43 PM
viskas cia gerai yra. prieki reikia pajungti muo mago. stokese gale jei telpa du komplektai komponentu, palangeje tris skirtingu firmu elipses ir bagaznike dvigubas vibe. ir visas galas pajungtas nuo vieno magnat stiprintuvo. va cia tai gautusi geris:)

mindosy
2009-06-02, 12:48 PM
beje nemazai zmoniu kurie mazai ka supranta isivaizduoja kad komponentai yra pescialkos, cia netaikau temos autoriui, pasitaike cia man keletas kartu kai klause kas cia prieki per garsiakalbiai, sakau komponentai nu, sako nu tai matau o durelese?:D:D:D sorry uz OT

Amigos
2009-06-02, 12:54 PM
beje nemazai zmoniu kurie mazai ka supranta isivaizduoja kad komponentai yra pescialkos, cia netaikau temos autoriui, pasitaike cia man keletas kartu kai klause kas cia prieki per garsiakalbiai, sakau komponentai nu, sako nu tai matau o durelese?:D:D:D sorry uz OT

Linksmiausia ka esu mates, tai bagazinej subas aktyvus fli ar kazkas is tos serijos, pajungtas ant kokiu 8kv maitinimo laido, deze neprisukta, o maitinimo laidas po kapotu islenda per skyle skardoje, be jokiu gofru ir ant itempimo uzlauzdas o tada be jokiu saugikliu prie akumo prisuktas :D idomu ar dar nesudege ta masina :cool:

manacas
2009-06-02, 10:37 PM
Linksmiausia ka esu mates, tai bagazinej subas aktyvus fli ar kazkas is tos serijos, pajungtas ant kokiu 8kv maitinimo laido, deze neprisukta, o maitinimo laidas po kapotu islenda per skyle skardoje, be jokiu gofru ir ant itempimo uzlauzdas o tada be jokiu saugikliu prie akumo prisuktas :D idomu ar dar nesudege ta masina :cool:

Kai as vedziausi laidus, bendradarbis prigrase, kad imauciau viska i gofra, nes sake pazistamas jo vos nesudege su ziguliuku, gerai, kad kirvuka vezesi, tai spejo atsidaryt kapota ir nukirst laida :D

scorpionas1
2009-06-04, 08:58 AM
as manau, kad reikia zmogui leisti pavaikscioti sunkeliais, kad atrastu teisinga kelia.
Aisku kai kas to kelio ir neranda.

driver323f
2009-06-06, 12:53 PM
Vienuzodziu juokites is manes kad as esu kitox,o as juoksiuosi is jusu kad jus visi vienodi

kestukas
2009-06-06, 05:29 PM
Vienuzodziu juokites is manes kad as esu kitox,o as juoksiuosi is jusu kad jus visi vienodi
kitaip neina kai tu savo isikirtes. tu klausyk ka tau pataria

zavas
2009-06-06, 05:45 PM

Matai, cia zmones nelabai rimti susirinke... Tai jiem garsiaklbiu per daug tai jiem garsas is visu pusiu nepatinka... Kazkokie nesusivokeliai... Juk visa gyvenima garsai is visu pusiu mus pasiekia...

Duosiu kelias nuorodas, kur daugiau bendraminciu rasi, kurie tikrai ras ka patarti. Sekmes tolimesniuose darbuose :rolleyes:

http://auto.plius.lt/forumas/forumdisplay.php?fid=22

Va cia rimti dedes renkasi, jie irgi elipsiu gale nelabai megsta, bet gali patarti koki suba pirkti kad mazdike saibom isbyretu...

http://audioclub.xtreme.lt/carsound/forum/forum.php

Jei kils kokiu klausimu su instaliacija, galiu rekomenduoti

www.garsogalerija.lt

Puikus zmones dirba... Visa laika paaiskins, papasakos... Is ju tikrai yra ko pasimokyti!

mindosy
2009-06-06, 05:47 PM
zavas tu cia su ta garso galerija rimtai?

zavas
2009-06-06, 06:04 PM
zavas tu cia su ta garso galerija rimtai?

Visiskai! Puikus zmones. Jie visada randa kuo nustebinti. Kazkada tvirtino kad mchamer puikus stiprintuvai, tik reikia gero maitinimo, kazkada zadejo puiku zema dazni su dviem subais ant vieno omo kepinamais kai galia apie kilovata, ir tvirtino, kad pilnai visam tam pakaks standartinio 1.6 benzino generatoriaus... Aisku, sitie pasisakymai galejo buti isprovokuoti mazu finansiniu galimybiu... Dezes daro pagal gamintojo nurodymus arba paskaiciuoja su winISD. Juk vis geriau, nei kokie "profai" is klausos, patirties daro...

mindosy
2009-06-06, 06:42 PM
nu jo...uzjungia nuo gamyklinio mago U-Dimension komponentus per TERMINATOR stiprus be signalo stiprintuvo, o bagazine perskiria kaip subo deze su 4cm oro tarpais...ir vel TERMINATOR....ir tik uz 5500Lt ;)

driver323f
2009-06-06, 10:13 PM
kitaip neina kai tu savo isikirtes. tu klausyk ka tau pataria

man nereik kad gale tik subas kaltu,ir tiek,kaip kiti to nesupranta,kox idomumas gale sedint klausyt kai zemi i nugara kala isvien,jokio fono

stalius339
2009-06-06, 10:24 PM
man nereik kad gale tik subas kaltu,ir tiek,kaip kiti to nesupranta,kox idomumas gale sedint klausyt kai zemi i nugara kala isvien,jokio fono
bet kaip pats nesupranti tie kiti,zino ka sneka-ateis laikas gal ir pats suvoksi,bet ka as cia sneku :) kogero kad ne....

zavas
2009-06-06, 10:45 PM

O jei suba pritildai iki tokio garsumo, kokiu groja priekiniai garsiaklbiai? Tada sedint gale atrodys kiek per daug zemu dazniu, bet ne tragiskai.

driver323f
2009-06-12, 10:56 AM
Na bet vistiek jokio fono

egixx
2009-06-12, 11:19 AM
Tau reikia fono, tu jį ir darykis, nieks su pagaliu per galvą už tai neduos, bet kitiems savo idėju nekišk sakydamas, kad taip skamba geriau, kiekvienas atskirai sprendžiame koks garsas mums patinka.:) Ir galiausia jei jau taip nori kažko gale tai nekišk ten elipsių ar aukštadažnių, dėk tik priešbosius :)

driver323f
2009-06-12, 01:11 PM
Tai as nieko nekisu o klausiu,kur geriau

kestukas
2009-06-12, 01:23 PM
Tai as nieko nekisu o klausiu,kur geriau
koaksalus isidek tada

egixx
2009-06-12, 02:17 PM
Geriau į galą nedėti nieko. Jei taip norisi daaauuug garso tai dedi dvigubą priešbosį į priekines dureles ir ura, netrūks garso nei priekyje, nei gale, nei lauke :) Verčiau to, kad išvedžiotum, kad gale ten kažko trūksta, kad tik subas girdisi ar dar kažkas imk atsisėsk į tą galą ir paklausyk trūksta ten ko ar ne.

kestukas
2009-06-12, 07:39 PM
suba ir aukstadaznius:D

driver323f
2009-06-12, 09:19 PM
Butent del to as ir noriu fono i gala,nustatai kad negrotu elipses,tai nieko nesigirdi per suba stiprintuve viskas per viduri,mage 10 is 15

mindosy
2009-06-13, 08:10 PM
reikia klausyti o ne ziuret per viduri i desine ar i kaire ar 10 is 15 ar 8 is 25, ausys tam yra

Kleckas78
2009-06-14, 11:42 PM
Butent del to as ir noriu fono i gala,nustatai kad negrotu elipses,tai nieko nesigirdi per suba stiprintuve viskas per viduri,mage 10 is 15
Tokioj nedidelioje masinoje tikrai nebuna bedu su sedejimu gale ir klausymusi :)

gal isjunk pradziai lauk visus loudus ir bass ir treble nustatyk ant 0 - isjunk visus ekvalaizerius ir kita s...
ir susireguliuok normaliai suba su priekiu ir tada paziuresim kaip kas ;)

nes itariu kad yra klausoma tikrai ir su loudu ir kitais pribombasais :D

driver323f
2009-06-17, 08:01 PM
Jei gale gerai,prieki zemo truksta,beje jokiu loud ner

bass +2 80hz
(60hz,80hz,100hz,120hz)

treble +5 10khz
(7.5khz,10khz,12.5khz,15khz)

SubSYS 1 (SubSYS 1,SubSYS 2)

Subwoofer 10 (0 - 15)

gale vien zemi

nera ant 9851 alpines loud ir pan

peris
2009-06-17, 08:02 PM
ajoptvaimat ka cia prireguliaves

driver323f
2009-06-17, 08:03 PM
O jeigu priesbosy gale imetus,arba piscelkas tik

driver323f
2009-06-17, 08:04 PM
ajoptvaimat ka cia prireguliaves

kas negerai?

omsonass
2009-06-17, 08:07 PM
kas negerai?

viskas blogai, apie muzika jokio supratimo pas tave

peris
2009-06-17, 08:08 PM
o nebandei ant default visko palikt tik subui reguliuotis kas smagu prieky butu?

driver323f
2009-06-17, 08:09 PM
Gali but nesigincinu,beje kaip siulot sureguliuot maga (Alpine CDA-9851R)

driver323f
2009-06-17, 08:12 PM
Tada prieki pradeda plerpt priesbosiai garso daugiau atsukus jei default buna,20 padalu is 35 atsuki ir pradeda negraziai grot

peris
2009-06-17, 08:12 PM
tai ple uzraitoji priesbosiam zemu ir sakai maziau kankini juos nei kad maziau brudo jiem duotum?

driver323f
2009-06-17, 08:30 PM
Tai nuo kiek tuos priesbosius leist 60-120hz

egixx
2009-06-17, 08:51 PM
60-80hz. Jei nori jiems daugiau vatų duoti tada jau virš 100hz. Bet tada nesistebėk, kad subas kala ir gale vien žemi :) Tiesiog pabandyk viską (bass, bybass, treble ir kitus navarotus pastatyt ant 0) Priešbosius ir subą sukergti ties 80hz ir paklausyti taip bent vieną dieną (ne vieną dainą) Ir gain sureguliuok žmoniškai.

peris
2009-06-17, 10:13 PM
o jeigu kazkuo uzsikabina ausis prie sureguliutos muzikos, bent savaite pavazinek paklausyk, stovincioj paklausyk ivairius muzikos stilius, kuo geresnes kokybes irasus aisku, tada bus aisku ar patinka, ar nepatinka, o kad ten puse dienos krusiesi tai sekancia diena jau nepatiks ka pridirbsi

mindosy
2009-06-17, 10:27 PM
pizdauskis :confused: +5 ir dar ties 10kHz, nu jo... kazkaip manau kad hpf filtras tikrai yra, todel ten nustatyk 80Hz, aukstu siulyciau neliest nebent jei jau ju truksta +1 ties 17kHz, aisku isgirst reikia bet panasu kad ten ir daugiau prireguliaves gali but nesamoniu, loudness turetu isijungt paspaudus source arba garso sukikli ir palaikius 3-4sek, bet visai sugadinsi garsa bet gal patiks tau;)

driver323f
2009-06-24, 08:24 PM
Dabar manau kad reik aukstadaznius gal gale sudet ir nesukt galvos?buvau pajunges patikrint,bet laidai danese iki galiniu duru vidurio,jei subo daugiau atsuki viskas okei gaunas,tiesa aukstadazniai buvo TURGAUS lygio is baziu uz 12lt,neaisku kaip bus suba kita pajungus:D

stalius339
2009-06-24, 08:41 PM
Dabar manau kad reik aukstadaznius gal gale sudet ir nesukt galvos?buvau pajunges patikrint,bet laidai danese iki galiniu duru vidurio,jei subo daugiau atsuki viskas okei gaunas,tiesa aukstadazniai buvo TURGAUS lygio is baziu uz 12lt,neaisku kaip bus suba kita pajungus:D
oi blyn nebegaliu,nu zmogau nupirk brendzio buteli ir nuvaziuok pas koki zmogu-KURIS RAUKIA TAM REIKALE,nu kiek tu taip laiko sugaisti ir pinigu veltui ismeti-nu pagalvok
beje is kur esi?parasyk,va po joniniu kaip tik nevienam pachmieliuko reikia tai ir sutarsi

Black Scorpio
2009-06-24, 10:01 PM
austadaznius tik gale? gal visai su galva negerai? :eek: vienas pazystamas buvo pasidares toki varianta, subas + ausktadazniai gale, tai ant galines sodynes keliauti jo automobilyje kosmaras kazkoks, dziaugiausi kai galejau is tos masinos pabegti :mad:

driver323f
2009-06-24, 11:22 PM
Kodel aukstadazniai netinka gale?pas mane tai gerai groja,kai subo atsuki daugiau,ir FADER padarai F10 (F0 - F15)

beje akustika gautusi tokia

priekyje komponentai nuo stiprintuvo

gale aukstadazniai nuo mago

bagazinej subas

Black Scorpio
2009-06-24, 11:24 PM
todel, kad gale sedintiems ruosiesi surenkti kankinimu seansa :D pats bagalvok, girdesis ten sedint tim "buum" ir "cikt" ir nieko daugiau. plius padeti i stoikes kaip tu planuoji bus atsukti tiesiai i ausi... blogiau sugalvoti ko gero neimanoma...

driver323f
2009-06-24, 11:28 PM
Aukstadazniai atsukti i galini stikla bus beje FADER prisuktas?tai ka del fono det i gala?

manacas
2009-06-27, 01:24 PM
Aukstadazniai atsukti i galini stikla bus beje FADER prisuktas?tai ka del fono det i gala?

zmogau, siulau tau daugiau nei vieno posto nerasyt, kad nepasirodytum dar bukesnis, tik nesupyk ant manes...

Blemba, tau nors kuola ant galvos tasyk, tu vis tiek nesupranti. Tau gi buvo sakoma, kad NEGERAI, tu vis tiek savo vapalioji.

Nori geros sistemos, darai normaliai: dvijuosciai komponentai priekyje, magas ir, jei yra galimybe, stiprintuvas, o tik paskui subas ir visa kita.

Dabar ne tik atviortke, bet ir mane, labai tolerantiska zmogu, stebini savo bukumu...

Jazzas
2009-06-27, 02:33 PM
apie galą, manau, ne laikas galvoti, pasidaryk komponentus priekyje, subą bagažinėje. Po to įdomumo dėlei atsijunk priešbosius (palik aukštus ir subą) ir pasivažinėk pora savaičių. Ir po to pasvarstyk ar norėtum, kad tavo keleiviai taip kankintusi kelionės metu :D

skerslita
2009-06-27, 05:16 PM
primena man Ravshano ir Dzumshudo pokalbi su Nachialnika is "Nasha Russia"
:D

http://www.youtube.com/watch?v=8QiafrCq8vc

driver323f
2009-06-28, 01:59 PM
As ir negaliu suprast tokio dalyko,vietoj to kad patartut ka i gala isimest,jus man sakot kad nereik nieko det,nors as jau daug kartu sakiau kad man taip nepatinka

driver323f
2009-06-28, 02:02 PM
apie galą, manau, ne laikas galvoti, pasidaryk komponentus priekyje, subą bagažinėje. Po to įdomumo dėlei atsijunk priešbosius (palik aukštus ir subą) ir pasivažinėk pora savaičių. Ir po to pasvarstyk ar norėtum, kad tavo keleiviai taip kankintusi kelionės metu :D

isimesk suba ant priekines sedynes,ir suba ir komponentus perkelk i gala,ir pavazinek taipat 2 savaite (cia tas pats)

egixx
2009-06-28, 03:51 PM
As ir negaliu suprast tokio dalyko,vietoj to kad patartut ka i gala isimest,jus man sakot kad nereik nieko det,nors as jau daug kartu sakiau kad man taip nepatinka
Tada dėk tik priešbosius. Aukštadažnių nedėk.

driver323f
2009-06-28, 07:27 PM
O del filtru?det ar tiesiai nuo mago jungt?

egixx
2009-06-28, 08:20 PM
O čia jau klausyti reikės. Jei viduriukas labai rėks tada uždėk ritę.

mindosy
2009-06-28, 10:06 PM
as tau patarsiu bezaparu kaip geriau, manau patiks: dek bele kokius komponentus i prieki, gale elipses ir suba, jei nera vietos bele kokius garsiakalbius kuriems turi pinigu ir dviguba suba, ka lengviau pajungt nuo stipro ta ir junk, bus panasiai manau, jei nori elipsiu, man palyginus neblogai grojo Infinity reference jei is pigesniu, suba magnat, komponentus paieskok focal kad aukstadazniai but jie garsiau rekia auksta, zodziu dek kaip tau atrodo normaliausiai ir sitam forume nebeklausk patarimu net nemanydamas jais pasinaudot, bereikalingas rasinejimas su humoro prieskoniu gaunas, o nejaugi tau smagu kai is taves juokiasi? Pys

driver323f
2009-06-28, 10:20 PM
as tau patarsiu bezaparu kaip geriau, manau patiks: dek bele kokius komponentus i prieki, gale elipses ir suba, jei nera vietos bele kokius garsiakalbius kuriems turi pinigu ir dviguba suba, ka lengviau pajungt nuo stipro ta ir junk, bus panasiai manau, jei nori elipsiu, man palyginus neblogai grojo Infinity reference jei is pigesniu, suba magnat, komponentus paieskok focal kad aukstadazniai but jie garsiau rekia auksta, zodziu dek kaip tau atrodo normaliausiai ir sitam forume nebeklausk patarimu net nemanydamas jais pasinaudot, bereikalingas rasinejimas su humoro prieskoniu gaunas, o nejaugi tau smagu kai is taves juokiasi? Pys

jeigu tu neturi komponentu priekije,bei tik subo gale,tada reik is taves juoktis,taip iseina?jeigu kazka nori isimest i gala?

As nenoriu prasaut,delto ir klausiu tokio dalyko,temoje nebuvo detalaus paaiskinimo

nereik man kad auksti,ar viduriai prarektu suba,bet nenoriu ir kad gale sedint tik subas i nugara kaltu,siokio tokio fono,bet kaip matau niekas nenori suprast ir kisa toki varianta kad nieko i gala nedet

vieni raso aukstadaznius,kiti raso koxialus,kiti priesbosius,bet neargumentuoja

Jazzas
2009-06-28, 10:47 PM
Tu prašei patarimo, kas nepatingėjo tas patarė, o tai, kad tau tie patarimai nepatiko, čia jau tavo bėda. Niekas iš tavęs nesijuokė, kai tu pirmą kartą paklausei. Tau gražiai paaiškino, jog neverta (nereikia) dėti nieko į galą. Bet kai pradėjai nereaguoti į patarimus ir vėl klausinėti tą patį, va tada ir pradėjo į tave kažkaip keistai žiūrėti.
Realiai šiame forume, tau kitokio atsakymo (patarimo) ir neduos.

driver323f
2009-06-28, 11:08 PM
As ta ir supratau,kad forumas dauguma sako i gala nieko nedet,bet as 3 savaites vazinejau be galo,ir su prisuktu subu,ir man nepatiko,dabar ir subo neturiu,juolabiau i gala kazko reikia,truksta man fono is galo paciam,bet niekas negali padeti,tik pasijuokt kad neklausau patarimu (kad i gala nedeti)

BartekZ
2009-06-28, 11:21 PM
manau, kad as toks pat zalias kaip ir tu... Bet ka as supratau skaitydamas foruma, kad sutelkt reikia demesi i prieki. Bandyk formuot scena, ruosk dureles, zaisk su aukstadazniais :) kad ir prieki pasidares belekaip, bet tikrai man nereikia jokio fono is galo. Ar ne tavo posta maciau kazkur, kad leidi prieki nuo 400hz?

kestukas
2009-06-29, 12:33 AM
As ta ir supratau,kad forumas dauguma sako i gala nieko nedet,bet as 3 savaites vazinejau be galo,ir su prisuktu subu,ir man nepatiko,dabar ir subo neturiu,juolabiau i gala kazko reikia,truksta man fono is galo paciam,bet niekas negali padeti,tik pasijuokt kad neklausau patarimu (kad i gala nedeti)
neprisimenu kas buvo parases, bet labai teisingus zodzius: "kai ateini i koncerta nugara i scena atsisedi?" visi tau pataria nieko nedet i gala, o jei gale sedint truksta kazko isimesk koksialus ir pajunk nuo mago prisukes. ir taip cia jau uzsitesus tema

BartekZ
2009-06-29, 01:00 AM
neprisimenu kas buvo parases, bet labai teisingus zodzius: "kai ateini i koncerta nugara i scena atsisedi?" visi tau pataria nieko nedet i gala, o jei gale sedint truksta kazko isimesk koksialus ir pajunk nuo mago prisukes. ir taip cia jau uzsitesus tema
del koncerto, tai cia auksiniai zodziai, kuriuos jau daug kas rase :) taip.. tegu gale sedi ten kokie koksialai ir juos per fader pazadinsi tik kai gale kasnors sedes :)

driver323f
2009-06-29, 09:12 AM
manau, kad as toks pat zalias kaip ir tu... Bet ka as supratau skaitydamas foruma, kad sutelkt reikia demesi i prieki. Bandyk formuot scena, ruosk dureles, zaisk su aukstadazniais :) kad ir prieki pasidares belekaip, bet tikrai man nereikia jokio fono is galo. Ar ne tavo posta maciau kazkur, kad leidi prieki nuo 400hz?

HPF pas mane nuo 400hz ant Helix DB 2,leidziu nuo 120hz,karpau su magu

manacas
2009-06-29, 09:14 AM
HPF pas mane nuo 400hz ant Helix DB 2,leidziu nuo 120hz,karpau su magu

kaip tu gali leist nuo 120 Hz, jei HPF ant 400 Hz?..:rolleyes:

driver323f
2009-06-29, 09:16 AM

o niekas nepastebi kad gale kampuose dazniausia koncerto jeigu jis vyksta saleje yra koloneles kurios taipat groja

driver323f
2009-06-29, 09:17 AM
kaip tu gali leist nuo 120 Hz, jei HPF ant 400 Hz?..:rolleyes:

HPF,FULL,LPF as per vidury pastates FULL;)nukarpyta su magu

omsonass
2009-06-29, 01:43 PM
HPF,FULL,LPF as per vidury pastates FULL;)nukarpyta su magu

noreciau pas tave paklausyti galutiny tavo "audio" varianta, bet bijau, kad gali bloga pasidaryti

driver323f
2009-06-29, 01:53 PM
noreciau pas tave paklausyti galutiny tavo "audio" varianta, bet bijau, kad gali bloga pasidaryti

kodel?groja neispudingai,bet tikrai geriau nei per HPF,db be subo likau tai jei per HPF leidi garsiai paklausius asaros begt pradeda

(dureles neparuostos dar)

mindosy
2009-06-29, 02:30 PM
klausant instrumentine muzika as pvz nenaudoju jokiu HPF, mano fader balance ir kt stovi ant 0, EQ stovi ant 0 visi, subas groja iki kazkur 60Hz (LPF is stipro). Sedint gale nera koncerto bet subas patikek manim irgi nedauzo per galva, nes nuo priekio visai neblogai groja, pasidarysi jei bus idomu po keliu metu normaliai ir pats suprasi ka norejom tau pasakyti, nebutina naudot visu "navarotu" kurie sukisti i maga ar stipra, kuo ju maziau tuo geriau, o jei nesupranti kam jie skirti tai isvis geriau patiketi tai suprantantiems, manau reikia sita tema rist nes cia jau balaganas gaunasi. dek i gala kas tau atrodo geriau ir viskas, cia nera kaip reikia daryt kiekvienas turi savo skoni ir supratima apie muzika. ir jei tu klausai bumcikus tai ne koncerte esme dek kuo daugiau watu ir varyk, o kur jie stovi cia jau tavo fantazijos reikalas

Jazzas
2009-06-29, 02:33 PM
Tai kitaip ir neturėjo būti.

Visų pirma dureles pasiruošk ir tik tada eik prie kito etapo, be durelių paruošimo pilstysi iš tuščio į kiaurą!

driver323f
2009-06-29, 03:40 PM
Tai kitaip ir neturėjo būti.

Visų pirma dureles pasiruošk ir tik tada eik prie kito etapo, be durelių paruošimo pilstysi iš tuščio į kiaurą!

artimiausi planai nusimato kita menesi,pradesiu ruost,ir jau ne dureles,o beveik viska iskyrus dugna

omsonass
2009-06-29, 03:46 PM
artimiausi planai nusimato kita menesi,pradesiu ruost,ir jau ne dureles,o beveik viska iskyrus dugna

gal pirma pasiruošk tinkamai tik duris, nes vėl prišikniosi ir naudos bus 0, na papasakok kaip ruoši tas duris, kad neprisidarytai nesąmonių.

driver323f
2009-06-29, 03:49 PM
klausant instrumentine muzika as pvz nenaudoju jokiu HPF, mano fader balance ir kt stovi ant 0, EQ stovi ant 0 visi, subas groja iki kazkur 60Hz (LPF is stipro). Sedint gale nera koncerto bet subas patikek manim irgi nedauzo per galva, nes nuo priekio visai neblogai groja, pasidarysi jei bus idomu po keliu metu normaliai ir pats suprasi ka norejom tau pasakyti, nebutina naudot visu "navarotu" kurie sukisti i maga ar stipra, kuo ju maziau tuo geriau, o jei nesupranti kam jie skirti tai isvis geriau patiketi tai suprantantiems, manau reikia sita tema rist nes cia jau balaganas gaunasi. dek i gala kas tau atrodo geriau ir viskas, cia nera kaip reikia daryt kiekvienas turi savo skoni ir supratima apie muzika. ir jei tu klausai bumcikus tai ne koncerte esme dek kuo daugiau watu ir varyk, o kur jie stovi cia jau tavo fantazijos reikalas

pas mane viskas ant 0,tik BASS 120hz,TREBLE 7.5khz

(stock BASS 80hz,TREBLE 10khz)

daugiau nieko nelietes,taipat stiprintuve GAIN iki minimumo nusuktas daugiau nieko nedaryta

subas usuktas buvo tikrai ne ant max,ir dar toli iki to

o mano klausoma muzika popsas (ladygaga,rihana,agnes,britney spears ir pan) bei hiphopas atrodo (dmx,florida,50cent,eminemas),nelabai megstu bumciku

klausant megstu kad nuo zemiau kabintu,bet stogo nekilnotu per daug,tureto vibe garso uzteko tiek kad netaip zemai kabino

va tiek is mano puses

driver323f
2009-06-29, 04:02 PM
Kaip pvz paimsiu daina tikrai visiem zinoma,gal suprasit kas man patink

DMX - X Gonna Give It

tas 14s ir 16s 2 kartus kala zemas su zodziais OH JEE tai va tuo momentu as noriu kad is galo kaltu neplaktukas,ir nebaubiantis bosas,tiesiog zemas daznis gerai pakasantis nugara,ir kartu aiskus zodziai,is galo ne is sonu,tas pats galioja visom dainom kurias klausau,va kox mano norimas rezultas

omsonass
2009-06-29, 04:12 PM
Kaip pvz paimsiu daina tikrai visiem zinoma,gal suprasit kas man patink

DMX - X Gonna Give It

tas 14s ir 16s 2 kartus kala zemas su zodziais OH JEE tai va tuo momentu as noriu kad is galo kaltu neplaktukas,ir nebaubiantis bosas,tiesiog zemas daznis gerai pakasantis nugara,ir kartu aiskus zodziai,is galo ne is sonu,tas pats galioja visom dainom kurias klausau,va kox mano norimas rezultas

nieko nesuprantu kodėl iš galo tau reikia, tai gale koncertines kolonkes įsimesk ir bus tau to garso iš galo :D man atrodo pirmiausiai tai pats apsispręsk ko tu iš tikro nori ir jei esi tikras, kad nori to ką čia dabar paistai tai eik geruoju iš šio forumo ;) nes čia žmonės renkasi su kitokiais tikslais.

Gincė
2009-06-29, 04:14 PM
dar gerai ,kad surroundo nenori ...:eek:

Jazzas
2009-06-29, 04:21 PM
Geriausiai, manau, būtų pasiklausyti šio forumo dalyvių sistemų. Nes kol kas atrodo, jog tu šneki apie batus, o mes apie ratus. Manau nei vienas neatsisakytu tau pademonstruoti. Arba atvažiuok į vasaros meet'ą ir vietoje pasiklausysi sistemų ir tuo pačiu tavo įvertintu specai!

driver323f
2009-06-29, 04:30 PM
gal pirma pasiruošk tinkamai tik duris, nes vėl prišikniosi ir naudos bus 0, na papasakok kaip ruoši tas duris, kad neprisidarytai nesąmonių.

vibracijai,autodetalese yra tokios medziagos kaip guma,5l kibiras + kietiklis 32lt,sumaisai ir tepi,pan kaip dugnai masinu tepami,garsui statybose naudojamas po grindim,su abipusia folga paralonas akytas,galiu gaut 4free

driver323f
2009-06-29, 04:33 PM
nu vat man patinka kai taip groja kaip as butent parasiau,kiekvieno skonis skirtingas,o del meeto butinai atvaziuosiu jei galesiu,kada cia jis numatomas

Gincė
2009-06-29, 04:35 PM
durys- ne mašinos dugnas ir ne statybos ... 1001 kartą apšnekėta tema ir vėl "trukt už vadžių ir VĖL iš pradžių"

JDM
2009-06-29, 04:36 PM
SKAITYK FORUMA ir maziau klausinek!

driver323f
2009-06-29, 04:38 PM
SKAITYK FORUMA ir maziau klausinek!

del kuriu cia klausimu?meeto?

stalius339
2009-06-29, 04:41 PM
del kuriu cia klausimu?meeto?
:D:D:D:D:D:D:D
bet kaip tau taip iseina?a?tu merga turi?

Gincė
2009-06-29, 04:41 PM
visų VISŲ klausimų :D

driver323f
2009-06-29, 04:45 PM
bet kaip tau taip iseina?a?tu merga turi?

nesupratau klausimo pirmojo?

apie mergas kalbant,taip turiu

JDM
2009-06-29, 04:48 PM
o tu jos taip pat tiek daug klausinėji?! ir visada?! ar su ja jau ir makaulė veikia?

stalius339
2009-06-29, 04:49 PM
o tu jos taip pat tiek daug klausinėji?! ir visada?! ar su ja jau ir makaulė veikia?
:D:D saunuolis-savas ;)

driver323f
2009-06-29, 04:50 PM
Turiu klausima visiems?

JUS GAL NUSISTATE PRIES TUOS KURIE METASI I GALA KA NORS?AR TIESIOG JUM TAI NEPRIIMTINA?

Gincė
2009-06-29, 04:52 PM
Turiu klausima visiems?

JUS GAL NUSISTATE PRIES TUOS KURIE METASI I GALA KA NORS?AR TIESIOG JUM TAI NEPRIIMTINA?
muzikos yrašai YRA tokie (stereo) kad juos ATKŪRTI REIKALINGA STEREO sistema :D... pačiu geriauusiu atveju gariakalbiai du ,blogesniu keturi (dvi juostos) dar blogesniu penki (subas) visai blogu šeši ar septyni ... pas tave tai ne stereo

stalius339
2009-06-29, 04:55 PM
muzikos yrašai YRA tokie (stereo) kad juos ATKŪRTI REIKALINGA STEREO sistema :D
gince,na tu vel jam aukstom frazem pasakei :D
-o kas tas stereo?- :)

driver323f
2009-06-29, 04:55 PM

mano toks charakteris yra dirbant,as isiklausineju jeigu nezinau paskui darau,jeigu man nepaaiskina as nedarau kol negaunu atsakymo,tox mano budas (neuzpykit del to,kadangi as tox esu jau,ir nieko nepakeisi)

JDM
2009-06-29, 04:58 PM
nesikeisi - greit ir neberasysi cia (nuojauta kuzda) ;)

Gincė
2009-06-29, 04:59 PM
mano toks charakteris yra dirbant,as isiklausineju jeigu nezinau paskui darau,jeigu man nepaaiskina as nedarau kol negaunu atsakymo,tox mano budas (neuzpykit del to,kadangi as tox esu jau,ir nieko nepakeisi)
nepyk ,bet pagal savo charakterį greitu laiku išrasi dviratį ,bent jau automobilinio garso srityje tai tikrai ;)

driver323f
2009-06-29, 05:01 PM
nesikeisi - greit ir neberasysi cia (nuojauta kuzda) ;)

:wow: mano tox charakteris,pakeist ji sunku,dauguma dalyku supratau skaitydamas foruma,bet i kuriuos klausimus atsakymo nesuprantu,tai ir klausiu?

Siuo atveju i klausima del galines akustikos be subo

skerslita
2009-06-29, 05:07 PM
http://www.avtozvuk.com/az/2008/08/030.htm

gal pravers...
mazda 3

matai gale kiaushus ar komponentus ar dar ka?
tik subas

Gincė
2009-06-29, 05:08 PM
garsas tai garso bangos - oro virpesiai ... iš skirtigų garsiakalbių nevienodai sudėdamas/sulipdydamas garsą išdarkai tai ką iš pat pradžių buvo įrašę ... gauni atskirų garsų "kratinį" su visokiais baubimais žemuose spiegimais ir cypimais viduurriuose irr auukštuose ir panašiai ... fizika pasidomėk ;)

driver323f
2009-06-29, 05:12 PM
garsas tai garso bangos - oro virpesiai ... iš skirtigų garsiakalbių nevienodai sudėdamas/sulipdydamas garsą išdarkai tai ką iš pat pradžių buvo įrašę ... gauni atskirų garsų "kratinį" su visokiais baubimais žemuose spiegimais ir cypimais viduurriuose irr auukštuose ir panašiai ... fizika pasidomėk ;)

bet va tame esme kad as 2 savaites vazinejau be fono gale,tik su subu,ir man nepatiko

driver323f
2009-06-29, 05:16 PM
Gerai paimsiu pvz:

subas groja iki 200hz imam priesbosi 90hz-3khz kabinam filtra 200hz-1khz ir montuojam,garso kokybei labai pakenks?

Gincė
2009-06-29, 05:18 PM
turiu parduot specialų autoprocesorių kuris iš priekio padaro ir priekį ir dar galą ... gal nori už 200 lt tokį malonumą apturėsi mašinoj muziką klausydamas ...ir dar subą valdo su visais fadereriais ir centriniu kanalu

zavas
2009-06-29, 05:23 PM
bet va tame esme kad as 2 savaites vazinejau be fono gale,tik su subu,ir man nepatiko

Tai ok, nedaryk bedos :rolleyes: dekis komponentus i galines duris ar kokias elipses i palange. Tik tada cia nesigirk savo zygdarbiais.

Rekomenduoju pora komplektuku http://www.evita.lt/det-1200-product.html tikrai netruks galines akustikos garso. O sios dar ir smagiai papurto... Tik reikia apinormalio stiprintuvo, kad nesudegtu.

driver323f
2009-06-29, 05:24 PM
turiu parduot specialų autoprocesorių kuris iš priekio padaro ir priekį ir dar galą ... gal nori už 200 lt tokį malonumą apturėsi mašinoj muziką klausydamas ...ir dar subą valdo su visais fadereriais ir centriniu kanalu

pasiulymas dominantis,tik biudzetas neleidzia siuo metu?

Gincė
2009-06-29, 05:26 PM
pasiulymas dominantis,tik biudzetas neleidzia siuo metu?
nejuokauk ;) TIKSLAS PATEISINA PRIEMONES geras garsas v.s. biudžetą

driver323f
2009-06-29, 05:29 PM
nejuokauk ;) TIKSLAS PATEISINA PRIEMONES geras garsas v.s. biudžetą

cia tu aisku pajuokavai,kaip ir as su tuo postu,kam tie procesoriai paprastam vartotojui,cia juk ne SQ

driver323f
2009-06-29, 05:32 PM
Priejom isvada kad man niekas tikrai nepades ir nesupras,isvada tokia kad teks paciam experimentuot nes is forumo pagalbos sulaukt vilties nebera

BartekZ
2009-06-29, 05:44 PM
ne i ta foruma uzsukai su tokiais klausimais :) cia zmones zino, kaip teisingai turi groti sistema ir tau jokiu budu nepatars kaip padaryti, kad ji grotu neteisingai :) Ne jie taves nesupranta, bet tu dar neturi pakankamai supratimo, kad isigilintum ka jie sako. Isidek tuos kiausius. Po metu pasiklausymo gal jau busi pasiruoses grizt vel cia ir viska daryt nuo pradziu :) Man tiek uzteko... Dabar galiniu koloneliu pas mane visiskai nera :)

Jazzas
2009-06-29, 05:44 PM
tiesiog požiūris į gerą garsą skiriasi ir tiek

driver323f
2009-06-29, 07:13 PM
tiesiog požiūris į gerą garsą skiriasi ir tiek

vat butent:)

Gincė
2009-06-29, 07:41 PM
čia kaip mikrochirurgų forume paklaust : " o kaip čia man venas persipjauti ,kad humaniškiau būtų "

driver323f
2009-06-29, 08:26 PM
Viska supratau,tik galima buvo kiek anksciau tai parasyt;)

peris
2009-06-29, 11:16 PM
nieko tu nesupratai

manacas
2009-06-30, 07:44 AM
Kolektyvas, cia yra kova su vejo malunais :) patarkit kas nors, kad jam gale kuo geriau kaltu, kaip buvo va vienas elipsiu pasiulymas, ir padarysit zmogu LAIMINGA!!! kokios problemos??:)) jau nemazai skaitineju foruma, nemazai zmoniu jis atvede prie teisigesnio garso (tarp ju ir mane), bet sito veikejo artimiausiu metu neatsves, bent jau mano tokia nuomone...

JDM
2009-06-30, 08:06 AM
taigi pasiūlė elipses už 170lt, biudžetas vyruko neneša, ką dar galima patart?

Dėkis S90 i bagažinę, visko pakaks, nepakaks, tuomet ir antrą įsimesk! :cool:

Irmantas
2009-06-30, 09:39 AM
Brangias elipses siulo, mates ir pigesniu. Kazkada bazej buvo ir uz ~70lt, ten verciau pasiziureti.

man_alaus
2009-06-30, 09:55 AM
Toj pacioj evitoj yra BM ALX GIGA 993. Tegu isideda jas, net subo nereikes. Ir ramu gales bildet visa rajona.
http://www.evita.lt/det-1201-product.html
2x125w rms, drebins veidrodelius ir dar duju balionui gale vietos bus. Langus nakti isdauzys kad pavogt narkomanai jas, nes dideles issokusios ir tiek.
Jei nenori muzikos is priekio, turesi triuksma is galo.

zavas
2009-06-30, 10:07 AM
Brangias elipses siulo, mates ir pigesniu. Kazkada bazej buvo ir uz ~70lt, ten verciau pasiziureti.

Gerbiamas forumieti, kaip drisote pamirsti, kad kokybe (siuo ateveju kiekybe) reikalauja finansiniu auku? As galiu ranka prie sirdies pridejes pasakyti, kad neverta pirkti uz 70 lt geriau pasitaupyti dvigubai ir nagleneses elipses nusipirkti :cool:

Nors esant sunkiai finansinei padeciai, galimas ir toks variantas: http://www.evita.lt/det-15942-product.html

DMA
2009-06-30, 11:33 AM
Jus ka, neskaitet temos pavadinimo?
KOMPONENTU reikia i gala! Va, prasom:
http://www.evita.lt/det-1198-komponentiniai-garsiakalbiai-american-research-p626-4-200wmax-zd-6.5-89db-ad-91d.html:D

Black Scorpio
2009-06-30, 01:30 PM
neisivaizduoju kam toki slamsta is viso kisti... taip paskaiciavus, (atmetus visus muitus, antkainius ir panasiai) viena priesbosi pagaminti kainuoja kazkur... 4lt :D

mindosy
2009-06-30, 08:04 PM
humoro vakaras

DMA
2009-06-30, 08:55 PM
Jei gale metu rinktume "metu tema", tai sita butu be konkurencijos:D

mindosy
2009-06-30, 11:15 PM
o temos autorius neuzmusamas :o

Hariukas
2009-07-01, 07:44 PM
manau jai nera subo tai verta gale det gerus komponentus, esu jau ismegines! db desiuos hertz esk570 elipses formos komponentus, priesbosius ciut pakreipsiu kad nemustu i virsu nes ju kriptingumas didelis, ir nutaikisiu kad kairys mustu i desine salono centra o desinys i kaire salono centra ziuresiu kas gausis. reik tesingai nukreipt ir groja tikrai ispudingai. tik reik butinai dezutes daryt nes didelis turis pagazines pajutau stipriai.

man_alaus
2009-07-07, 12:14 PM
manau jai nera subo tai verta gale det gerus komponentus, esu jau ismegines! db desiuos hertz esk570 elipses formos komponentus, priesbosius ciut pakreipsiu kad nemustu i virsu nes ju kriptingumas didelis, ir nutaikisiu kad kairys mustu i desine salono centra o desinys i kaire salono centra ziuresiu kas gausis. reik tesingai nukreipt ir groja tikrai ispudingai. tik reik butinai dezutes daryt nes didelis turis pagazines pajutau stipriai.
O kaip pakreipti kad mushtu per kepenis ir inkstus? :D:D:D

Amigos
2009-07-07, 12:24 PM
Manau siuos pokalbius reiketu perkelti i humoro skyreli, nes kuo toliau tuo linksmiau darosi :D

DMA
2009-07-07, 12:26 PM

Reikia kad mustu per smegenis!

Amigos
2009-07-07, 12:32 PM

Reikia kad mustu per smegenis!

Tada yra daug pigesnis budas, perki plaktuka arba randi ji kur pakampej ir kali i takta per makaule :D

Sautuvas
2009-07-07, 06:52 PM
[quote=DMA;98134]O kaip pakreipti kad mushtu per kepenis ir inkstus? :D:D:D

Norint mušimo per kepenis ir inkstus yra labai paprasta išeitis, pasijami porą plytgalių, eini prie artimiausio policijos komisariato ar nuovados, iš bėdos tinka ir patrulių automobilis, turimais plytgaliais išbeldi aukščiau minėtiems objektams langus ir iš už jų išlindę žali žmogeliukai muš ir per kepenis ir per inkstus :) dar galima tą patį fintą atlikti su gaisrininkais :D Čia jau kaip kam patogiau. :D

driver323f
2009-07-08, 09:51 PM
xD...jo...xD

kestukas
2009-07-08, 11:49 PM
va cia tai ziauriai uzstume su tais mentais:D gal jau sitai temai dekit kryziu, be galo, be krasto cia

Amigos
2009-07-09, 09:14 AM
va cia tai ziauriai uzstume su tais mentais:D gal jau sitai temai dekit kryziu, be galo, be krasto cia

Uztat efektingas kalimas gaunasi :D