PDA

View Full Version : Stiprintuvas visaton

Sautuvas
2009-06-10, 06:20 PM
Sveiki gyvi, kilo minčių pažaisti su visaton garsiakalbiais automobilyje. Aukštadažnis pradžiai nužiūrėtas yra visaton CP13. Teko skaityti apie jį visokių atsiliepimų, girdėti negirdėjau, bet manau jį pavyktų neblogai įmontuoti į mano turimo passat originalią aukštadažnio vietą, laikui bėgant gal ir mesčiau juos lauk bet ne apie tai. :) Vidutiniams šioj sistemoj nužiūrėtas WS17E, montuojamas būtų į duris darant podiumus, bet iš esmės originalioje vietoje. Tokios sistemos nesu klausęs, bet apžiūrėjęs techninius parametrus ir atsižvelgdamas į kainą esu linkęs surizikuoti :) Dabar apie reikalo esmę. Krosoveriai ir filtrai, bei jų darymas yra gana sudėtingas reikalas bent jau man. Atvažiuoti iki kokio gudraus žmogaus vėlgi nelabai yra kada ir kaip, tad manau, jog šiam reikalui bandyčiau naudoti stiprintuvo filtrus. Taigi klausimas: kokį stiprintuvą pasirinkti, kad jungiant biampingu šiuos komponentus jo filtrai leistų normaliai suderinti garsiukus tarpusavyje ? Manau žiūrėčiau kažką iš dėvėtų ir iki 1000 lt. Visai neužpykčiau jei stiprintuvas būtų ir 5 ar 6 kanalų, kadangi subas irgi bagažinėn kaip ir užplanuotas kiek vėliau. Šiaip manau neblogai tiktų sinuslive 260.4 bet kur jį išpiešti protinga kaina nežinau, o 300 eurų mokėti kažkaip.... Galvą pritaikyti manau vienas paprastesnių darbų ir esant sistemai, ją bent jau mano atveju lengviausia parinkti.
Tad laukiu forumiečių nuomonių ir pasiūlymų, bei pagalbos pasirenkant, išskyrus pasiūlymą eiti paskaityti forumą, jį jau skaitau seniai seniai, bet.... :p

peris
2009-06-10, 06:33 PM
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=8621

DMA
2009-06-10, 06:44 PM
Dar yra variantas viska pjaustyt is galvos, o stiprintuve gali visai nebut jokiu filtru(teneuzpyksta pure passive salininkai:)

Sautuvas
2009-06-10, 06:53 PM
Peri mačiau šitą skelbimą, manai išeitų kas nors ? na aš labiau linkęs žiūrėti kokį nors "brendą", kad ir tą patį Genesis :) ebay yra variantų :) o beje mačiau pas tave paraše vyžaton yra, gal trumpai apšviestum kaip tu šitą reikalą išsprendei ?

DMA pjaustyti, tai pjaustyti, bet klausimas kaip ? :) man ir tai truputėlį kelia problemų. Gyvenu šakiuose, tu kaip netolimo kaimo rezidentas turėtum numanyti kiek elektronikos parduotuvių ar instalerių yra mano "kolhoze" :)

DMA
2009-06-10, 07:10 PM
Peri mačiau šitą skelbimą, manai išeitų kas nors ? na aš labiau linkęs žiūrėti kokį nors "brendą", kad ir tą patį Genesis :) ebay yra variantų :) o beje mačiau pas tave paraše vyžaton yra, gal trumpai apšviestum kaip tu šitą reikalą išsprendei ?

DMA pjaustyti, tai pjaustyti, bet klausimas kaip ? :) man ir tai truputėlį kelia problemų. Gyvenu šakiuose, tu kaip netolimo kaimo rezidentas turėtum numanyti kiek elektronikos parduotuvių ar instalerių yra mano "kolhoze" :)

Matau, entuziazmo netruksta, taigi instaleris busi tu pats:)
Visokiu laidu, saugikliu-tai i Kauna arba Marijampole.
Aparatura- is klubieciu:D
Kaip pjaustyt-pabandysi.Pjaustant is galvos privalumas tas, kad nereikia prisipirkt riciu ir kondiku uz xxxx litu, o gali eksperimentuot kiek tinkamas.Manau, reiketu pjaut 1-a eile ties 3-6kHz(bandymu-klydimu metodu:D) Bandau spet, kad geriausia bus ties ~5kHz.

peris
2009-06-10, 08:53 PM

priesbosis toks kaip tavo, 8ohm, groja pilna juosta nuo apacios iki kiek traukia, rekimo jokio nera

Sautuvas
2009-06-10, 11:25 PM
Pagal grafikus lyg išeitų pjovimas ties 4 khz. bet aš va ir noriu šiam gyvenime stiprintuvo, kuris man padėtų išspręsti šią problemą, nes man aiškiau kaip elgtis su stiprintuvo filtrais :) o gal apsieiti iš viso be aukštadažnio ir leisti pilna juosta kaip peris įsitaisęs ir nesukti sau plaučių ?
kas dėl laidų ir saugiklių, yra pas mane ir laidai pratampyti ir saugiklis vienas kitas įkištas :)

zavas
2009-06-11, 12:02 AM
Pagal grafikus lyg išeitų pjovimas ties 4 khz. bet aš va ir noriu šiam gyvenime stiprintuvo, kuris man padėtų išspręsti šią problemą, nes man aiškiau kaip elgtis su stiprintuvo filtrais :) o gal apsieiti iš viso be aukštadažnio ir leisti pilna juosta kaip peris įsitaisęs ir nesukti sau plaučių ?
kas dėl laidų ir saugiklių, yra pas mane ir laidai pratampyti ir saugiklis vienas kitas įkištas :)

Kaip jau minejo, galima naudoti GROTUVO filtrus (gersni grotuvai juos turi), kurie atstotu filtrus stiprintuve. Tada reikes 4 kanalu stiprintuvo. Peris rase, kad priesbosio nepripjauna is virsaus, o aukstadaznis BUTINAS. Jei garsiaklbiu dar neesate nusipirkes, manau dali stiprintuv pinigu vertetu paaukoti geresniam garsiaklbiam, nes dabar nusiziureti nera stebuklas, ypac aukstadaznis.

Sautuvas
2009-06-11, 12:41 AM
Dėl grotuvo supratau po to kai parašiau atsakymą :) nupirkta dar nieko nėra, bet už tą kainą, kurią mokėčiau už a la komponentus nemanau kad kažkokie padorūs brandiniai komponentai išeitų, arba aš per daug prisiskaičiau forumo ir susidariau klaidingą įspūdį, jog jei komponentai nekainuoja 1000 lt. jie yra.... na patys žinot kas :) be to su šiuolaikiniu marketingu ir modelių bei gamintojų gama.... Aišku esant galimybei paklausyti kažką gal ir galima būtų išsirinkti... bet vėlgi tokios galimybės nelabai turiu.
Dėl aukštadažnio teko susidurti su nuomone, jog jis nėra labai jau stebuklingas, bet manau paeksperimentavimui nieko tokio nenutiks, vėliau jei jie manęs netenkins pasikeisti bus nesudėtinga.
Kitas dalykas tema buvo pradėta stiprintuvo pasirinkimui, o kol kas kažkokio konkretesnio modelio ar gamintojo, nors minimaliai derančio su planuojama akustika niekas kaip ir neįvardijo. Klausoma muzika popsas, nors užplaukia ir klasikos valandėlės ar kokios DDT paklausau.
Iš svetimų klaidų mokytis galima, bet manau, jog reikia jas patirti savo kailiu :)

Evaldas
2009-06-11, 01:04 AM
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=8680

Priešbosiai ir viduriukai tikrai geri daiktai ir kaina nebloga. Jei darai dvijuostę, tai viduriukai tau neaktualu, bet apie priešbosius pagalvok.

JoJo
2009-06-11, 10:26 AM
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=8126&page=2

Prasom padorus stiprintuvas uz sita kaina.... Tik nezinau kokius filtrus turi....

O tai aukstai sukirtima daryt nesamone,kalusysi priesbosius....Pastudijuok geru gamintoju filtrus ties kokia riba sukerta...As asmeniskai daugiau kai 2.7 nedaryciau...

DMA
2009-06-11, 11:35 AM
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=8126&page=2

Prasom padorus stiprintuvas uz sita kaina.... Tik nezinau kokius filtrus turi....

O tai aukstai sukirtima daryt nesamone,kalusysi priesbosius....Pastudijuok geru gamintoju filtrus ties kokia riba sukerta...As asmeniskai daugiau kai 2.7 nedaryciau...

Bet cia 2-kanalis, tai is grotuvo jau nieko nepripjaustysi.

JoJo
2009-06-11, 12:16 PM
Sory sumaisiau:D;) Sendien makaule nedirba:D:D:D

Sautuvas
2009-06-11, 05:07 PM
Būna :) karšta gi makaulėms :) Šiaip akys krypsta į Genesis firmą, bet čia jau keturkanalio kaip ir reiktų... Na laukiam pasiūlymų ir pamastymų toliau :)

DMA
2009-06-11, 05:17 PM
Kodel butinai Genesis? Maciau, kolegos pardavineja 4-kanalius Audison, Helix- nemanau, kad jie labai nusileidzia kokybe.

Sautuvas
2009-06-11, 05:24 PM
kokybe tikiu jog ne :) bet kaina... bent audisonai tikrai kandžiojasi, tiek lietuvoje, tiek ir ne. Tuo tarpu Genesis manau pasikuitus po aukcionus galima visai normaliom kainom pajamti. Apie audison šiaip info nemažai rasti ir paskaityti pavyko, tuo tarpu helix man kol kas tamsus miškas.

DMA
2009-06-11, 07:51 PM
Cia matei? http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=8676
Ar Genesis randi pigiau?

Sautuvas
2009-06-11, 08:31 PM
Jūs kolega bendravardi labai teisus, einam derėtis :)

Sautuvas
2009-06-25, 10:56 PM
Kad nekurti naujos temos, kuo geriau pamaitinti porą visatonų W 200 automobilio palangėj ? planuojamas free air.