View Full Version : Išsikrauna akumuliatorius...
CTO_Saras
2009-06-22, 02:45 PM
Sveiki, gal kam tekę susidurti su akumuliatoriaus išsikrovimu, kai mašina pastovi apie savaitę nenaudojama. Ar gali būti, kad 0.3 V per savaitę prarandama dėl dviejų stiprintuvų (jie būna išjungti, bent lemputės tai nedega) bei neįjungtos signalizacijos (ji tik ieško tabletės kuri aktyvuoja slapuką). Šitie dalykai kažkiek naudoja energijos, bet ar gali būti kad 0.3 V per savaitę. Akumas jau prie mirties, bet ar nebus ir su nauju tas pats?
Jei kas gerai išmano elektra, būtų įdomi jų nuomonė. Iš anksto dėkoju.
omsonass
2009-06-22, 03:05 PM
Sveiki, gal kam tekę susidurti su akumuliatoriaus išsikrovimu, kai mašina pastovi apie savaitę nenaudojama. Ar gali būti, kad 0.3 V per savaitę prarandama dėl dviejų stiprintuvų (jie būna išjungti, bent lemputės tai nedega) bei neįjungtos signalizacijos (ji tik ieško tabletės kuri aktyvuoja slapuką). Šitie dalykai kažkiek naudoja energijos, bet ar gali būti kad 0.3 V per savaitę. Akumas jau prie mirties, bet ar nebus ir su nauju tas pats?
Jei kas gerai išmano elektra, būtų įdomi jų nuomonė. Iš anksto dėkoju.
jei akumas prie mirties tai todėl taip ir atsitinka, o šiaip turi pasižiūrėti su testeriu, atsijungęs vieną klemą ir tarpe kiek A suvartoja pas tave kai viskas išjungta
CTO_Saras
2009-06-22, 03:21 PM
Atjungus klemą, "atgaunamas" 0,1 V. Man tik įdomu ar tiek galima prarasti dėl prijungtų stiprintuvų (tarkim kondensatorių užkrovimui palaikyti ar dar kokiam galui...)?
omsonass
2009-06-22, 03:39 PM
Atjungus klemą, "atgaunamas" 0,1 V. Man tik įdomu ar tiek galima prarasti dėl prijungtų stiprintuvų (tarkim kondensatorių užkrovimui palaikyti ar dar kokiam galui...)?
o kiek jis aplamai rodo V
CTO_Saras
2009-06-22, 03:41 PM
Kasdien važinėjant būna 12.1.-12.3. Užkūrimui pilnai pakanka. Pilnai pakrovus pavažinėjus pora dienų vistiek lieka 12.3 max. Tai mano supratimu jam jau šakės. Tik galvoju ar ieškot nuotėkio ar čia normalu :)
omsonass
2009-06-22, 03:45 PM
Kasdien važinėjant būna 12.1.-12.3. Užkūrimui pilnai pakanka. Pilnai pakrovus pavažinėjus pora dienų vistiek lieka 12.3 max. Tai mano supratimu jam jau šakės. Tik galvoju ar ieškot nuotėkio ar čia normalu :)
ant pastipusio, kad tik 0,1V krenta tai viskas normalu, pas mane buvo panašiai tokio gyvumo tai nukrisdavo iki 10 V bet dar uzsukdavo varikliuka :) atsidarius radau du blokus uztrumpintus jau sausus :)
CTO_Saras
2009-06-22, 03:54 PM
Tai dar mano matyt visai geras palygint su taviškiu :) Matyt teks vistiek imt nauja ir tada žiūrėt kaip laikys.
driver323f
2009-06-26, 03:35 PM
Pas mane irgi taspats,tiek kad akumas per para isikrauna,pirktas pries metus,birzelio pradzioj JENOX 62AH 480A moketa 165LT ir garantija baigesi jau,generatorius pas mane 70A atrodo,taipat 2 stiprintuvai,kodel uzlenke akuma nesuprantu,juk jam tik metai laiko
omsonass
2009-06-26, 04:08 PM
Pas mane irgi taspats,tiek kad akumas per para isikrauna,pirktas pries metus,birzelio pradzioj JENOX 62AH 480A moketa 165LT ir garantija baigesi jau,generatorius pas mane 70A atrodo,taipat 2 stiprintuvai,kodel uzlenke akuma nesuprantu,juk jam tik metai laiko
as mokejau virs 300 lt ir metu neatlaike ir ka? jei akuma pilnai iskrauni, kad masina nebeuzsikuria tai po keletos tokiu navarotu akumui ata
CTO_Saras
2009-06-27, 06:28 PM
Pas mane paseda iki 11.8 ir jau uzkurimui neuztenka. Be to akumui jau 4 metai, 2 metai su siokia tokia aparatura. Bet su salyga, kad visada buvo priziurimas ir pakrautas, tai vistiek trumpokai laike...
driver323f
2009-06-29, 08:41 PM
Pilnai iskrautas nebuvo,bet sunkiai suka ryte
speju JL TMA stiprintuvas per savaite galejo nugaisint akuma nes iki tol nebuvo taip,4x15A saugai + 1x30A ant helixo,su VIBE to nebuvo tas tik 1x20A,bet nesu garantuotas
CTO_Saras
2009-06-29, 09:53 PM
Pas tave labai maza startine srove, tai speju jei kazkiek paseda, jau sunkiai ir suka. Siaip normaliai nieks ir neatsake, kodel per savaite tas akumas paseda per kelias desimtasias volto dalis. Bet speju, kad cia normalus procesas, gal tik didesnes talpos akumas ir naujas turetu laikyt bent 10 kartu ilgiau.
atvortke
2009-06-30, 09:25 AM
Pas tave labai maza startine srove, tai speju jei kazkiek paseda, jau sunkiai ir suka. Siaip normaliai nieks ir neatsake, kodel per savaite tas akumas paseda per kelias desimtasias volto dalis. Bet speju, kad cia normalus procesas, gal tik didesnes talpos akumas ir naujas turetu laikyt bent 10 kartu ilgiau.
Gal pirmiausia reiktų išmatuot iškrovą tada jau aparatūrą kaltint.
CTO_Saras
2009-06-30, 10:04 AM
Nelabai zinau termino "iskrova" :) Jeigu po to kai pajungi klemas kiek krenta itampa, tai mazdaug 0,1 V.
BartekZ
2009-06-30, 08:46 PM
Nelabai zinau termino "iskrova" :) Jeigu po to kai pajungi klemas kiek krenta itampa, tai mazdaug 0,1 V.
Kaip supratau, tai turejo omeny, koks sroves nutekejimas viska isjungus...