View Full Version : Patarkit issirinkti du subus
Cipsas
2009-08-06, 12:18 AM
Prieinama alpine swr 2x10" 2omu ir 2x12" 4omu., gal galit patarti daugiau geru firmu? Audi a6 2001 sedanas, alpine 9835r, JL 1000/1v2. 13w6 per mazai, norisi daugiau.
man_alaus
2009-08-06, 10:43 AM
Prieinama alpine swr 2x10" 2omu ir 2x12" 4omu., gal galit patarti daugiau geru firmu? Audi a6 2001 sedanas, alpine 9835r, JL 1000/1v2. 13w6 per mazai, norisi daugiau.
o tas 13w6 numestas bagazinej su dezute ir tiek buvo?
Tadastoppp
2009-08-06, 10:39 PM
Tavo pasirinkimas (alpine swr serija) tikrai geras, tai vieni is populiaresniu zemadazniu. Jei 13w6 buvo per mazai, tai tavo vietoj apie desimtukus net ir negalvociau. Niekas nepaneigs, jog dvyliktukai bene optimaliausias variantas visais atvejais. "Draivo" tau manau nuo ju butu pakankamai ;)
Cipsas
2009-08-07, 12:47 AM
o tas 13w6 numestas bagazinej su dezute ir tiek buvo?
buvo portinej dezej ir jis dare savo, masina visa purtesi. A4 priekinio lango abiejuose kampuose nuskilo kampai, liukas darinejasi ir mano langas. manai kad dezute prasta?:D
du subai kitaip groja negu vienas, man asmeniskai netinka vienas.
Kleckas78
2009-08-07, 12:47 AM
nu jei nori kazko rimciau ant srauto ir slegio kad langai drebetu ir stogas linguotu
Kicker Solo-Baric L7 15 :D:D:D pateisins tavo lukescius ir kiseniu neistustins stipriai ;)
http://www.kicker.com/Solo-Baric_L7
beje neuzmirsk kad uzmaitinti reiktu ji su kokiais 2 kw ;)
beje jei nori daugiau Garso ir purtymu - reikia ir vatu daugiau, o kur vatai ten elektra - 2kw reikia ~250 amperu geru taip kad genera gali kita ieskotis ir akumas koks Optima nepamaisys :)
sekmes - gal ir SPL kada sudalyvausi - nes muzikai 1 kw ir 13w6 jau nesamone, cia tik kalbasinimo liga prasidejo tau ir tiek.
Cipsas
2009-08-07, 12:49 AM
Tavo pasirinkimas (alpine swr serija) tikrai geras, tai vieni is populiaresniu zemadazniu. Jei 13w6 buvo per mazai, tai tavo vietoj apie desimtukus net ir negalvociau. Niekas nepaneigs, jog dvyliktukai bene optimaliausias variantas visais atvejais. "Draivo" tau manau nuo ju butu pakankamai ;)
as ir noreciau 12" bet esu seniai skaites kad SWR reikia daugiau duoti negu 500rms. gal kas galetu pataisyti mane?
Cipsas
2009-08-07, 12:55 AM
nu jei nori kazko rimciau ant srauto ir slegio kad langai drebetu ir stogas linguotu
Kicker Solo-Baric L7 15 :D:D:D pateisins tavo lukescius ir kiseniu neistustins stipriai ;)
http://www.kicker.com/Solo-Baric_L7
beje neuzmirsk kad uzmaitinti reiktu ji su kokiais 2 kw ;)
beje jei nori daugiau Garso ir purtymu - reikia ir vatu daugiau, o kur vatai ten elektra - 2kw reikia ~250 amperu geru taip kad genera gali kita ieskotis ir akumas koks Optima nepamaisys :)
sekmes - gal ir SPL kada sudalyvausi - nes muzikai 1 kw ir 13w6 jau nesamone, cia tik kalbasinimo liga prasidejo tau ir tiek.
netaip supratai mane, as noriu kabint prie JL 1000 derinti du subus. apie kicker L klases esu klauses ispudi padare, man patiko.
taip tu teisus man kilbasinimas ziaurus dalykas, visada mala :D
Tadastoppp
2009-08-07, 01:23 AM
as ir noreciau 12" bet esu seniai skaites kad SWR reikia daugiau duoti negu 500rms. gal kas galetu pataisyti mane?
Visais atvejais yra geriau tureti galingesni stiprintuva nei kad yra garsiakalbis. T.y. geriau kazkiek (proto ribose) virsyti galia, nei kad jos nedaduoti (nes tokiu atveju pasireiskia daug blogybiu ir atsiranda reali galimybe sudegint suba - stiprintuvas dirbdamas prie savo "galimybiu ribos slenkscio" pradeda atidavineti nebetokia itampa, nuo kurios gali sudegti garsiakalbio apvijos)
Cipsas
2009-08-07, 11:54 PM
Dar esu skaites kad pvz. subui 300 uzteks 250 stiprintuvo. jei vienas prie vieno butu, jungiant 8omus (maziau ims energijos)?
Tadastoppp
2009-08-08, 12:42 AM
Geriau jau galingesni stipreka turet, paskui gailesies kai pasuksi garso kiek daugiau ir atsiras iskraipymai dideli.
Del energijos sunaudojimo nezinau, bet atmin tai, kad kuo mazesne varza - tuo didesne gaunama galia ;)
Edmas
2009-08-08, 11:26 PM
kad kuo mazesne varza - tuo didesne gaunama galia ;)ir mažiau "kontroliuojamas" garsiakalbis.
Vilmantas
2009-08-08, 11:44 PM
Gal nepopuliarus pasirodysiu - bet stipriai i nauda butu priekio pagerinimas. Nepamenu kas ten tupi, taciau stiprus frontas duoda nemenka paspirti bendram rezultatui.
O subams tai prie esamo stipreko manau pora blatnu desimtuku ne uzdarose dezese - butu pats tas.
Difuzoriaus plotas didesnis - o ir stipreko bei ten akumo ir t.t. keisti nereikes.
Kita vertus - viskas - pagal babytes ziurisi...
Cipsas
2009-08-09, 06:52 PM
Gal nepopuliarus pasirodysiu - bet stipriai i nauda butu priekio pagerinimas. Nepamenu kas ten tupi, taciau stiprus frontas duoda nemenka paspirti bendram rezultatui.
O subams tai prie esamo stipreko manau pora blatnu desimtuku ne uzdarose dezese - butu pats tas.
Difuzoriaus plotas didesnis - o ir stipreko bei ten akumo ir t.t. keisti nereikes.
Kita vertus - viskas - pagal babytes ziurisi...
del priekio-galeciau pasigincyti. klausiau dvieju kicker L5 15", komponentai VIBE-savaime suprantama kad nerimta. bet ispudi padare gera man po 13w6 ir varzybose pasirode neblogai.
Cipsas
2009-08-09, 06:54 PM
ir mažiau "kontroliuojamas" garsiakalbis.
ir kiek suprantu subas dirbdamas prie 8omu reikalauja maziau is stiprintuvo negu prie 2omu.
BartekZ
2009-08-10, 01:00 AM
ir kiek suprantu subas dirbdamas prie 8omu reikalauja maziau is stiprintuvo negu prie 2omu.
Na tiksliai nezinau, bet man rodos, kad paprasciausiai garsiakalbis daugiau "suryja" del didesnes varzos. Tai nemanau, kad stiprintuvui daug lengvesnis toks režimas.
P.S. Nenustebciau jei busiu greit labai sukritikuotas :D
atvortke
2009-08-10, 08:11 AM
klausyk, elektrikai, yra dviejų omų apkrova ir keturių. tai kaip manai kuri vartos daugiau srovės, bei kurią bus sunkiau valdyt?:D
Vilmantas
2009-08-10, 10:05 AM
del priekio-galeciau pasigincyti. klausiau dvieju kicker L5 15", komponentai VIBE-savaime suprantama kad nerimta. bet ispudi padare gera man po 13w6 ir varzybose pasirode neblogai.
Galetum pasigincyti sakai?
Isivaizduoju kokie iskraipymai buvo klausant, zinoma tyliai ten niekam nebuvo idomu - ir pilna katuske atidarius kas ten vyko - kurcias issigastu...:rolleyes:
Priekio visisko negrojimo negirdejai per zema dazni. Pasileistum WIBE prieki be subu paramos - apsiverktum.
Ir kas per varzybos, kad su WIBE priekiu neblogai pasirodo...? ;)
atvortke
2009-08-10, 10:11 AM
Isivaizduoju kokie iskraipymai buvo klausant, zinoma tyliai ten niekam nebuvo idomu - ir pilna katuske atidarius kas ten vyko - kurcias issigastu...:rolleyes:
Priekio visisko negrojimo negirdejai per zema dazni. Pasileistum WIBE prieki be subu paramos - apsiverktum.
taigi jis ten kur mašinos su neteisingoj pusėj vairu :)
Kleckas78
2009-08-10, 10:48 AM
netaip supratai mane, as noriu kabint prie JL 1000 derinti du subus. apie kicker L klases esu klauses ispudi padare, man patiko.
taip tu teisus man kilbasinimas ziaurus dalykas, visada mala :D
tai va nekeiciant stiprintuvo (vatu kiekio) norint daugiau gauti kilbasinimo reikia didinti subo dydi (difuzoriaus plota) bei kad subo jautrumas butu didesnis - del to ir sakau kad 15L7 tau tiktu - nes plotas difuzoriaus didelis o ir 1kw uzteks isjudinti ji :)
2x10" irgi neblogas variantas bet difuzoriaus plotas bus kaip pas tavo 13w6 - tada jau geriau 2x12" nes vel tau bus maza 2x10 ;)
Edmas
2009-08-10, 12:33 PM
kažkur yra paaiškinimas dėl tų varžų paprastas kaip du kart du tik vietoje stiprintuvo paimtas irkluotojas o vietoje garsiakalbio valtis. perskaičius iškarto viskas aišku pasidaro ir esmė ta kad jei stiprintuvas geriausiai dirba 4ohm ir garsiakalbis tai nereikia išradinėti dviračio o taip ir jungti. o su tais irklais tai jei gerai pamenu tai tipo taip. irkluotojo irklai per pusę viena dalis valtyje kita dalis už borto viskas gerai 4 ohm. dabar iškiškim už borto ilgus galus o irkluotojui palikim trumpus. irkluotojui reikės daug pastangų bet valtis plauks greičiau tai kaip 2 ohm. ir atvirkščiai už borto trumpi, o valtyje ilgi galai irkluotojas irkluoja lengvai bet prakaitas bėga nuo greito ir dažno mosikavimo irklais nes valtis vos vos juda o norisi greičiau tai 8 ohm.
Cipsas
2009-08-11, 12:33 AM
akustika tai tikrai nekokia, as noriu pasakyt kad nereikejo komponentu pagalbos, kaip sakiai kad prieki pakeist rimciau ir nereikes dvieju subu. masina juk ne golfukas.
varzybose jis dalyvaut nesiruose-nenorejo apsijuokt tik paprase ir jo patestuot, zmogui idomu buvo.
Cipsas
2009-08-11, 12:39 AM
taigi jis ten kur mašinos su neteisingoj pusėj vairu :)
tu tokios masinos vairuot nesugebi :D:D nepatinka, neskaityk, nebendrauk gudragalvi PICE! enoval;)
Cipsas
2009-08-11, 12:45 AM
tai va nekeiciant stiprintuvo (vatu kiekio) norint daugiau gauti kilbasinimo reikia didinti subo dydi (difuzoriaus plota) bei kad subo jautrumas butu didesnis - del to ir sakau kad 15L7 tau tiktu - nes plotas difuzoriaus didelis o ir 1kw uzteks isjudinti ji :)
2x10" irgi neblogas variantas bet difuzoriaus plotas bus kaip pas tavo 13w6 - tada jau geriau 2x12" nes vel tau bus maza 2x10 ;)
atsizvelgiant i kaina 15 L7 iseina swr 2x12 nauji bet kuris varijantas geresnis, dar iseina swx 12" naujas.
Cipsas
2009-08-11, 12:49 AM
kažkur yra paaiškinimas dėl tų varžų paprastas kaip du kart du tik vietoje stiprintuvo paimtas irkluotojas o vietoje garsiakalbio valtis. perskaičius iškarto viskas aišku pasidaro ir esmė ta kad jei stiprintuvas geriausiai dirba 4ohm ir garsiakalbis tai nereikia išradinėti dviračio o taip ir jungti. o su tais irklais tai jei gerai pamenu tai tipo taip. irkluotojo irklai per pusę viena dalis valtyje kita dalis už borto viskas gerai 4 ohm. dabar iškiškim už borto ilgus galus o irkluotojui palikim trumpus. irkluotojui reikės daug pastangų bet valtis plauks greičiau tai kaip 2 ohm. ir atvirkščiai už borto trumpi, o valtyje ilgi galai irkluotojas irkluoja lengvai bet prakaitas bėga nuo greito ir dažno mosikavimo irklais nes valtis vos vos juda o norisi greičiau tai 8 ohm.
reiskia vienas jusu gerai zinomas forumietis suklaidino mane. 13w6 jungt prie 8omu maziau stiprintuvui apkrovos. tikslus paaiskinimas :)
Edmas
2009-08-11, 02:36 AM
reiskia vienas jusu gerai zinomas forumietis suklaidino mane. 13w6 jungt prie 8omu maziau stiprintuvui apkrovos. tikslus paaiskinimas :)štai suradau ir tik dėl tavęs. skaityk (http://www.elektronika.lt/tips/theme/189/379/comments/&cid=5175)
atvortke
2009-08-11, 10:49 AM
tu tokios masinos vairuot nesugebi :D:D nepatinka, neskaityk, nebendrauk gudragalvi PICE! enoval;)
Kašperovskis gal būsi? iš kur žinai ką sugebu ir ko ne ?
Kas čia per paskutiniai du žodžiai?
Juk parašyta
Primenu, kad taisyklių niekas neatšaukė, tame tarpe ir rašymo lietuvių kalba. Visų temų neperžiūriu, tačiau kur tik pastebėsiu lietuvių kalbos ignoravimą, ten bus problemos. Kas nesugeba rašyti normaliai lietuviškai, gali rašyti taisyklingai angliškai. Tačiau už klaidas pastariesiems bus banas amžinas ir neskundžiamas.
Kleckas78
2009-08-11, 11:41 AM
atsizvelgiant i kaina 15 L7 iseina swr 2x12 nauji bet kuris varijantas geresnis, dar iseina swx 12" naujas.
esme tame kad tu nei vieno varianto normaliai neuzmaitinsi :)
persilpnas stiprintuvas.
as 1 swr 1222d duodavau 1kw :) o tu teturi 600 w prie 2 omu ir tai + kritimai sroves ir bebus kokie 500.
tavo vietoje keisciau stiprintuva, o ne suba nes tavo subui 13w6 1kw tikrai nebaisus, o tu ji dabar teisnaudoji puse galimybiu ;)
beje su 1 kw ir 13w6 turi tikrai stogas biski palinguoti
Realiai tiek swr 12x2 tiek 1x 15L7 reikia apie 1.5kw taip kad pradziai susirandi rimta stiprintuva su bent 1 kw, o tada ir apie subus galvok nes kas is to kad tu juos susidesi o neisjudinsi?
Cipsas
2009-08-11, 05:35 PM
štai suradau ir tik dėl tavęs. skaityk (http://www.elektronika.lt/tips/theme/189/379/comments/&cid=5175)
didelis dekui!!!;)
Cipsas
2009-08-11, 05:39 PM
Kašperovskis gal būsi? iš kur žinai ką sugebu ir ko ne ?
Kas čia per paskutiniai du žodžiai?
Juk parašyta
baigesi gudragalvio madrystes, negali perskaityt lietuvisko zodzio-analizuok
Cipsas
2009-08-11, 05:47 PM
esme tame kad tu nei vieno varianto normaliai neuzmaitinsi :)
persilpnas stiprintuvas.
as 1 swr 1222d duodavau 1kw :) o tu teturi 600 w prie 2 omu ir tai + kritimai sroves ir bebus kokie 500.
tavo vietoje keisciau stiprintuva, o ne suba nes tavo subui 13w6 1kw tikrai nebaisus, o tu ji dabar teisnaudoji puse galimybiu ;)
beje su 1 kw ir 13w6 turi tikrai stogas biski palinguoti
Realiai tiek swr 12x2 tiek 1x 15L7 reikia apie 1.5kw taip kad pradziai susirandi rimta stiprintuva su bent 1 kw, o tada ir apie subus galvok nes kas is to kad tu juos susidesi o neisjudinsi?
juk JL 1000/1v2 ir turi 1kw, gaudavo vatu su kvapu. man tas 13w6 daugiau kratytuvas. priekines dureliu absyfkes net banguodavo.
va ta ir noriu suzinot ka kabint nekeiciant stiprintuvo ir geriau uz 13w6, jei nera varijantu-lieku su 13w6. stiprintuvo nenoriu keist nes neverta parduot nauja daigta uz centus :)
Kleckas78
2009-08-11, 06:10 PM
sorry - susimaisiau su kita tema - manau reikia vatu daugiau tada ir triuksmo daugiau bus :)
siaip 15L7 turi didesni difuzoriu uz 13w6 - teoriskai srauto turi buti daugiau :) bet cia nuo daug ko priklauso - kaip deze pasidarysi ir t.t. :)
Cipsas
2010-03-08, 11:54 PM
kurie pranesasni 2x12" alpine swr ar jl'ai 12w6 prie jl 1000/1v2????
nezinau kas buvo jl'e 13w6 pradege du pliusai, senoj masinoj gaudavo vatu kaip turi but, gali but kad per daug vatu? bet juk jl'as nebijo vatu. stiprintuvo gainas uzsuktas daugiau negu puse.
ErnasGTD
2010-03-09, 07:02 PM
kurie pranesasni 2x12" alpine swr ar jl'ai 12w6 prie jl 1000/1v2????
nezinau kas buvo jl'e 13w6 pradege du pliusai, senoj masinoj gaudavo vatu kaip turi but, gali but kad per daug vatu? bet juk jl'as nebijo vatu. stiprintuvo gainas uzsuktas daugiau negu puse.
jeigu nori grojimui 12w6 ,jeigu valinimui swr. Jeigu nėra proto , tai galima sudegint bent kokius subus.
Cipsas
2010-03-09, 09:18 PM
grojimo ir valinimo, abieju, manau kad per sunkus bus 2x12w6
kalimciks
2010-03-09, 09:42 PM
nelaiko w6 valinimo,ne tam skirti sūbai ;) pakabos nelaiko ;)
Cipsas
2010-03-09, 11:43 PM
nelaiko w6 valinimo,ne tam skirti sūbai ;) pakabos nelaiko ;)
kaip swr valinimui? esu klauses 2x12" swr nuo pdx1.1000 audi a4 97m. nebloga ispudi padare, patiko.