View Full Version : JL AUDIO ir radijas
Sveiki,
Situacija tokia, kad pajungus stiprintuva JL AUDIO 500/1 automobilyje BMW e36, iskart nustoja gaudyti radijas. Kaip zinia, antena isvedziota galiniam stikle su pastiprinimu, uztenka stiprintuva padeti i bagazine ir uzmaitinti (net nejungiant linijiniu laidu) nustoja groti radijas. Gal kas susiduret su panasia beda, gal kokiu minciu kyla ?
Edmas
2009-08-23, 12:04 AM
tai net neprijungtas stiprintuvas? ar tik rca laidai? kažkaip keistoka bėda pas tave...
Stiprintuvas pajungtas, bet nesvarbu, ar RCA prijungti ar ne- radija nustoja "gaudyti" (tiksliau pasakius, kažkiek gaudo, bet su l.l.dideliais trugdžiais). Atjungus stiprintuvą- viskas idealu..Esu įsitikinęs 100%, kad kaltas stiprintuvas, tik klausimas kame šaknys ?
Edmas
2009-08-23, 01:34 AM
Stiprintuvas pajungtas, bet nesvarbu, ar RCA prijungti ar ne- radija nustoja "gaudyti" (tiksliau pasakius, kažkiek gaudo, bet su l.l.dideliais trugdžiais). Atjungus stiprintuvą- viskas idealu..Esu įsitikinęs 100%, kad kaltas stiprintuvas, tik klausimas kame šaknys ?
tuomet aš įžvelgiu tik mistiką arba laidus (antena+ gal sumaišęs su rem) ar dar kažką...
Kad nėra ką sumaišyti..Antena ir remote pajungti kaip priklauso, grotuvą bandžiau pakeisti kitu- situacija nesikeičia.
Abejonių nėra- kaltas JL Audio stiprintuvas, bet tik kam jam nutikę ? kas ten gali skleisti tokį stiprų trugdžių lauka ?
Pabandyk atjungti Remote ir nuo maitinimo pajungk.
Pabandyk atjungti Remote ir nuo maitinimo pajungk.
Bandžiau ir tą variantą, tik prijungus maitinimą po poros sekundžių radijas šnypšia...:(
Edmas
2009-08-23, 11:36 AM
o kaip maitinimo kontaktai? ty minusas prie korpuso, klema. (gal kur pratrintas laidas liečiasi) beto turi bandyti kita stiprintuvą. jei problema išliks -laidai. jei ne -stiprintuvas. bet tai tik spėjimas.
Aš gi jum sakau, kad kaltas stiprintuvas, nes kol pajungtas stiprintuvas komponentam - radijas groja be priekaištų, bet kai pajungiu JL audio subui- prasideda trugdžiai. (instaliacija ta pati ir vienam ir kitam stiprui)..
Vienintelis klausimas - kas jam nutikę, ?
P.S. nežiūrint į tuos trukdžius, stiprintuvas groja gerai..
Artūras-M
2009-08-23, 01:19 PM
rns- taip ir turi būti, pas tave ne stiprintuvas, o impulsų generatorius valdomas įtampa. Realiai gali pabandyti stiprintuvą nunešti kaip galima toliau nuo antenos arba bandyti jį statyti vertikaliai arba horizontaliai ir surasti kokioje padėtyje mažiausi trukdžiai. Jeigu stiprintuvas savo šiukšles varo į maitinimą, tuomet gali bandyti statyti ant siprintuvo maitinimo papildomą filtrą, jų yra Lemonoj. Tai nieko blatno, ant ferito suvyniotos kelios apvijos. Reikia žiūrėti pagal sroves kokios reikia. Pigu nebus, rezultatas nebūtinai bus teigiamas. Šiaip čia darbas istaliatoriaus, kuris įsiūlė šitą stiprintuvą, jei pats užsimanei, tai pats kaltas ;)
Beje, visus bandymus reikia pradėti nenaudojant mago remote, stiprintuvą įjungi padavęs tiesiogiai pliusą vietoj remote įtampos.
rns- taip ir turi būti, pas tave ne stiprintuvas, o impulsų generatorius valdomas įtampa. Realiai gali pabandyti stiprintuvą nunešti kaip galima toliau nuo antenos arba bandyti jį statyti vertikaliai arba horizontaliai ir surasti kokioje padėtyje mažiausi trukdžiai. Jeigu stiprintuvas savo šiukšles varo į maitinimą, tuomet gali bandyti statyti ant siprintuvą papildomą filtrą, jų yra Lemonoj. Tai nieko blatno, ant ferito suvyniotos kelios apvijos. Reikia žiūrėti pagal sroves kokios reikia. Pigu nebus, rezultatas nebūtinai bus teigiamas. Šiaip čia darbas istaliatoriaus, kuris įsiūlė šitą stiprintuvą, jei pats užsimanei, tai pats kaltas ;)
Beje, visus bandymus reikia pradėti nenaudojant mago remote, stiprintuvą įjungi padavęs tiesiogiai pliusą vietoj remote įtampos.
Dėkoju už rimtą atsakymą :) kiek bandžiau, tai užtenka stiprintuvą į bagažinę padėti bet kurioj vietoj ir radio nebegroja.. prieš pirkdamas tikrai nežinojau, kad JL Audio gali taip elgtis su stiprintuvine antena :)
mersas32
2009-08-24, 11:16 AM
Dėkoju už rimtą atsakymą :) kiek bandžiau, tai užtenka stiprintuvą į bagažinę padėti bet kurioj vietoj ir radio nebegroja.. prieš pirkdamas tikrai nežinojau, kad JL Audio gali taip elgtis su stiprintuvine antena :)
Pas mane tas pats buvo indentiškai. JL audio 500/1. Tiek audi a6, BMW 5, tiek MB, E. Išeitis - kitas stipras. parduodi tą ir jami kitą. Pasirinkimo per akis ypač Lt. rinkoj
Nevark!!!
nėra jis tikrai stebuklingai grojantis. Vakar testavom 10w6 d2 jL ant minėto stipro ir paprasto pigaus rockford fosgate 501x 4ch. Rockfordo žemas gražesnis. tik aišku galios mažoka, bet juk tik 4 x 65rms. ner ko norėti.
Vilmantas
2009-08-24, 02:55 PM
Neperlenkei lazdos su " mazoka galios" ? Tas pats su kokybe - kazkaip netikiu, pigus RF pagulde ant menciu 500/1?
Kokio lygio testas ir testuotojai?
mersas32
2009-08-24, 06:15 PM
Neperlenkei lazdos su " mazoka galios" ? Tas pats su kokybe - kazkaip netikiu, pigus RF pagulde ant menciu 500/1?
Kokio lygio testas ir testuotojai?
rf 500X.
4 x 62.5 @ 4 ohms
4 x 125 @ 2 ohms
THD: 0.05%
S/N ratio: 100
Freq Response : 20 - 20 KHz
dimensions: 9.8" x 13.35" x 2.4" (24.8 x 33.9 x 6.0 cm)
Handcrafted in the USA
http://ampguts.realmofexcursion.com/Rockford_Fosgate_500x/
pastarasis stipras kainavo 80 svr or jl,- 150 svr.
''mažoka galios'' lyginant su Jl. Bet testo metu,- žemas buvo svaresnis tikslesnis detalesnis.
JL turi daug galios, gilų žemą, trukdžius radijai,- bet ne SQ sistemai tikrai.
Testo muzika m.jackson. tina turner.
testo bosas jl audio 10w6 pirktas iš wilmanto;)
testuotojų lygis- neakredituotas ir nepriskirtinas forumo grietinėlei...
P.S. skirtumas buvo- manau normalus reiškinys.
tiesa vilmantai įmesk pm su 8w7 tavo kaina.
Dėkuij
Vilmantas
2009-08-24, 06:20 PM
Nu ausys pas visus irgi skiriasi bei neakredituotos - cia ne ginco objektas - bet palyginti po tavo posto ir man maga. Juolab sitos serijos RF negirdejes ko gero jei teisingai pamenu.
mersas32
2009-08-24, 07:04 PM
cia ne ginco objektas - bet palyginti po tavo posto ir man maga. Juolab sitos serijos RF negirdejes ko gero jei teisingai pamenu.[/quote]
dovanok.nelabai supratau apie ta maga čia.
mersas32
2009-08-24, 07:07 PM
tos serijos RF buvo paskutiniai ''hand crafted''.Manau, jog tai, kad Tavo jl 10w6 pajudina visai neblogai, atsižvelgiant į deklaruojamus watus ,kažką sako anyway.
Vilmantas
2009-08-25, 12:08 AM
"Maga/magetu" - tipo cia man norisi/geidaučiau/knietetu pabandyti/išmėginti...
Ai - tingiu ieskoti atitikmens zodyne...
Artūras-M
2009-08-25, 12:26 AM
"Maga/magetu" - tipo cia man norisi/geidaučiau/knietetu pabandyti/išmėginti...
Ai - tingiu ieskoti atitikmens zodyne...
Na tikiu, kad ateityje netingėsi rašyti normaliais lietuviškais rašmenimis ;)
Kas link RF vs JL - tai aš asmeniškai nesu sutikęs gero JL stiprintuvo, RF esu ir ne vieną. RF deklaruojamą galingumą gali dauginti maždaug 1,3 - 1,5 priklausomai nuo modelio, gal būt nuo konkretaus ekzemplioriaus. Visų sutiktų dinamika puiki tiek subui tiek akustikai. Gana skaidrūs (šaižoki), tačiau groja agresyviai. Subtilumo daug nėra, tačiau daugumai jie tinka.
Nesakau, kad JL yra š..., tačiau jeigu yra pasirinkimas tarp JL ir RF ir klausia mano nuomonės, visada pirštu parodysiu į RF. Nieko asmeniško ;)
Vilmantas
2009-08-25, 12:37 AM
Mane asmeniskai JL stiprekai paperka tamsiu greitu smugiu. Sudaro įspūdį, kad kabina nuo zemai.
Seneliu RF neklauses atidziai - del to no comment's...
mersas32
2009-08-25, 02:32 AM
Na tikiu, kad ateityje netingėsi rašyti normaliais lietuviškais rašmenimis ;)
Kas link RF vs JL - tai aš asmeniškai nesu sutikęs gero JL stiprintuvo, RF esu ir ne vieną. RF deklaruojamą galingumą gali dauginti maždaug 1,3 - 1,5 priklausomai nuo modelio, gal būt nuo konkretaus ekzemplioriaus. Visų sutiktų dinamika puiki tiek subui tiek akustikai. Gana skaidrūs (šaižoki), tačiau groja agresyviai. Subtilumo daug nėra, tačiau daugumai jie tinka.
Nesakau, kad JL yra š..., tačiau jeigu yra pasirinkimas tarp JL ir RF ir klausia mano nuomonės, visada pirštu parodysiu į RF. Nieko asmeniško ;)
Va va labai tikslus profesionalus komentaras, nei gramo melo ar asmeniskumo. Super objektyvu. Ryt bandysim kabinti RF 500.1bd.
galia artimesnė JL 500/1.
Ps. 10w6 buvo pajunktas ant 2 omu, kuriu stipras pagal tech.duom nepalaiko!!!.Grojo kaip bitė, kaito bet grojo.
reziumė-siūlyčiau temos autoriui JL parduoti...
Artūras-M
2009-08-25, 09:13 AM
ar 250W ar 500W su tais pačiais garsiakalbiais žmogus jaučia tik 3dB skirtumą. Kitą kartą mažesnio stiprintuvo kokybinis pranašumas gali subjektyviai tuos 3 dB ir uždirbti ;)
peris
2009-08-25, 09:27 AM
o kaip ten su tais DB dar idomu, žmones šneka, kad kuo kokybiškesnis garsas, tuo tyliau atrodo groja, ypač tai jaučiasi žemuose dažniuose. taip išeina, kad su kokybiška sistema turint -3db tarkim ant 40hz, tai ju praktiškai ir nesigirdės, o turint +3db jausis tik minimalus pagarsėjimas. pats pastebėjau, kad lipant mažais laipteliais aukštyn kokybėj, muzika groja vis tyliau ir tyliau kaskart. ar čia tiesiog kvailas išmislas
omsonass
2009-08-25, 09:35 AM
o kaip ten su tais DB dar idomu, žmones šneka, kad kuo kokybiškesnis garsas, tuo tyliau atrodo groja, ypač tai jaučiasi žemuose dažniuose. taip išeina, kad su kokybiška sistema turint -3db tarkim ant 40hz, tai ju praktiškai ir nesigirdės, o turint +3db jausis tik minimalus pagarsėjimas. pats pastebėjau, kad lipant mažais laipteliais aukštyn kokybėj, muzika groja vis tyliau ir tyliau kaskart. ar čia tiesiog kvailas išmislas
manau, kad taip ir yra, nes pas mane tokia pati situacija :)
Artūras-M
2009-08-25, 10:01 AM
Chiebra, ar jūs mastot viršutine galvute ar apatine?
Blogulis
2009-08-25, 04:00 PM
Aš tik pridursiu, kad pas mane Vectra B ir kai į galą įmečiau JL 500/1 atsitiko lygiai taspats-pradėjo radija labai blogai gaudyt, šnypščiot (užmiestyje)....Mieste viskas tvarkoj. Tik atjungiu ir viskas ok su radijūle net ir užmiesty... Bet parduot tikrai nesiruošiu nes radiją labai retai klausau:)
ErnasGTD
2009-08-26, 05:14 PM
Pas mane Jl 500/1v2, buvo pajungtas i bmw E46,jokių problemų su radija nebuvo.
Pas mane Jl 500/1v2, buvo pajungtas i bmw E46,jokių problemų su radija nebuvo.
Kurioj automobilio vietoj jis buvo įmontuotas ?
ErnasGTD
2009-08-27, 02:57 PM
Bagažinėje,prisuktas prie pertvaros tarp bagažinės ir sėdynių.
ErnasGTD
2009-08-27, 03:02 PM
Bėje magnetola buvo pioneer p88rsII.
phase
2011-05-27, 10:29 AM
analogiška problema buvo ir su Alpine PDX 4.150 tai užteko antenai minusa pajungti, nes magnetoloje nulužes buvo ,padejo daugiau ir nesigilinom .masina civic.