View Full Version : Patarkit: Lexus GS zemadaznis
Saull
2009-08-25, 09:47 PM
Sveiki
Tikriausia vienintele vieta pasiklausti kompetetingu zmoniu pagalbos, ka ir padarysiu.
Grotuvas Alpine CDA-9885
Automobilis: Lexus GS
Gamyklinio JBL sistemos skambesio kokybes pilnia pakanka, tiesiog noreciau kazka pakeisti vietoje standartinio 10" zemadaznio, kuris buvo gamykliskai montuojamas i palange. Ka patartumet is siuo metu rinkoje esanciu Free-Air'u. Kadangi masina nemaza, tai reiketu kazko stipresnio, nors pagrindinis kriterijus nera garso stiprumas, o jo kokybe.
Biudzetas:
Garsiakalbiui (Subwoofer'iui) : 200-250 svaru.
Stiprintuvui (monoblock'ui) : 200-250 svaru.
Klausomas muzikos stilius : greitesne ar letesne Elektronine muzika
Bagazines bei palanges foto idesiu veliau.
Jei atsiras tautieciu galinciu/norinciu parduoti reikiama produkta, mielai apsvarstysiu tokia galimybe.
Is anksto aciu uz naudinga info.
P.S.
darbe uzdraustas vartotojo priejimas prie kalbos pakeitimu, tad negaliu suinstaliuot Lietuvisko srifto ir rasyt Lietuviskai negaliu.
Artūras-M
2009-08-25, 11:10 PM
Pradžiai patarčiau ieškoti galimybės keisti 10" į 12". Jeigu pavyks sukišti 12 tuką, tuomet situacija palengvėja. Bendrais bruožais galvočiau apie lengvą difuzorių su labai stipriu magnetu. Iš automobilnių sunkiasvorių gali būti ale Alpine SWX, JBL WGTi serijos. Jų difuzoriai sunkūs, tačiau dėka gerų magnetų neblogai kontroliuojami. Jeigu dviritis, būtinai 2x4 ne 2x2. Nors geriau kažką ieškoti iš profesionalių. Mašininiai free air skirti ne tiems kurie ieško kokybės, iš jų nieko gero nėra.
Stiprintuvas tik analoginis, didelio galingumo nereikia 2x50 daugiau nei sočiai. Tikras subo stiprintuvas su free air gerai nedirbs. Reikalavimai sitprintuvui - geras maitblokis + būtinai BRAX 0,5 F ant maitinimo.
Tai yra, negali kontroliuoti garsiakalbio akustiškai, reiškia turi kontroliuoti per elektrą. Yra kažkieno pagaminti subui stiprintuvai su neigiama išėjimo varža, tačiau dabar nepamenu firmos...
Vilmantas
2009-08-25, 11:12 PM
Manyčiau reikėtų atsisakyti free'air subo. Nes jeigu dėsi rimtesnį subą - turesi reikalų su palangės tvirtinimu, izoliacija - kas tikrai kainuos... Juolab ir free'air subų pasirinkimas ribotas.
Kita vertus - žemukas dėzėje labai gražiai girdėsis ir per isimtą originalaus pagedėlio skylę. Ir už savo skiriamą biudžetą tikrai gali pasikomplektuoti dėmesio vertą sistemą su tarkim, kokiu dešimtuku uždaroje dežutėje.
Artūras-M
2009-08-25, 11:17 PM
Vilmantai nebūčiau toks kategoriškas. Nežiūrint to, kad moku ir galiu pasidaryti sau gerą subą, tačiau aš asmeniškai arba dėsiu sau free air arba nieko ir nedėsiu. Na kad nereikia man, pasirodyt prieš nieką nereikia, o sau tai irgi geras mono geriau nei blogas stereo :D
Saull
2009-08-25, 11:22 PM
Pradzioje buvo mintis apie Alpine SWR 10"uka ar 12"uka + PDX1.600 , tik ta skyle i salona man ramybes nedave + noras sutaupyti siek tiek vietos, o ir siuo atveju deze butu privaloma. Aisku neatmetu galimybes ir del SWX + PDX1.1000 , bet man kazkaip atrodo jog man tiek nereikia. Aisku malonu butu isgirst nuomoniu palyginimui.
Artūras-M
2009-08-25, 11:28 PM
Nebus geras SWR free air vaidmenyje, juo labiau su pdx.... tada jau geriau daryti bandpass, kažkada dariau su 10 swr, ~20 litr (o gal 13) dėžė kažkur buvo. Džipą pašėrė ;)
Saull
2009-08-25, 11:33 PM
Nebus geras SWR free air vaidmenyje, juo labiau su pdx.... tada jau geriau daryti bandpass, kažkada dariau su 10 swr, ~20 litr (o gal 13) dėžė kažkur buvo. Džipą pašėrė ;)
Tiek SWR tiek SWX atveju , manau, deze butu butina.
Vilmantas
2009-08-25, 11:39 PM
Vilmantai nebūčiau toks kategoriškas. Nežiūrint to, kad moku ir galiu pasidaryti sau gerą subą, tačiau aš asmeniškai arba dėsiu sau free air arba nieko ir nedėsiu. Na kad nereikia man, pasirodyt prieš nieką nereikia, o sau tai irgi geras mono geriau nei blogas stereo :D
Aš už temos autorių pergyvenu del būsimų mikučio vargų su free'air. Reikia rasti tokį instalerį, kad su meile ir teisingai padarytų free'air variantą. Rasti tinkamą subą...
Kita vertus - tikrai kainuos nepigiai.
O kas liecia girdejimą - ausytės gi ne visų vienu kurpaliu siutos...:D
Saull
2009-08-25, 11:50 PM
Turiu prielaida, jog greitai viskas baigsis tinkama deze swx ar swr su atitinkamu pdx'u. Vienas pliusu tas, kad galesiu pasiimt viska i kita masina kai ateis laikas parduot pastaraja :)
Vilmantas
2009-08-25, 11:55 PM
... čia irgi pliusas - pamiršau paminėti...
Prieš rinkdamasis - pasidomėk ir kitais brand'ais be ALPINE. Laiko turi - pinigai pernelyg nevaržo - nesiskubink.
peris
2009-08-26, 12:33 AM
as rinkčiausi kažka iš free air arba kas reikalautų didelio dežės tūrio, dažniausiai tai bus popierinis garsiakalbis. taigi tvirtinkis palangę ir kišk ten greita lengvą ir jautrų buitinį subą
Saull
2009-08-26, 12:57 AM
...
Prieš rinkdamasis - pasidomėk ir kitais brand'ais be ALPINE. Laiko turi - pinigai pernelyg nevaržo - nesiskubink.
Tai aš ir darau skaitydamas forumą. Tiesiog maniau jog Free-Air instaliacija mano atveju bus mažiau problematiška dėl jau gamykliškai esančio žemadažnio ir jam pritaikytos vietos. Kas leičia kitus brand'us , tai tikiuosi sulaukt konkrečių pasiūlymų su jau patikrintais modeliais.
Saull
2009-08-26, 11:10 AM
Kadangi kalba pamazu krypsta nuo Free-Air'o ir protingi zmones pasiule pasidairyt kazko kito apart Alpine, tai radau pastaruosius siprintuvus + garsiakalbius, kuri geriausia kombinacija Jusu akimis ( ar ausimis) gautusi):
Stiprintuvai :
Harman Kardon CA1500M - 360W rms 4 ohm
Audiobahn A8000V - 400rms 4 ohm
Rockford Fosgate Prime R500-1 - 320 Watts RMS x 1 @ 4-Ohms, 500 Watts RMS x 1 @ 2-Ohms
Garsiakalbiai :
MTX T812-44 12"
JL Audio 12W0v2 -
JL Audio 12W3v3 -
Ar imanoma kokia nors zmoniska kombinacija is auksciau duotuju komponentu ?
peris
2009-08-26, 11:53 AM
o nenori pasidairyt dar kažko įdomesnio? kaip suprantu UK gyveni, ten vistik pasirinkimas biški didesnis nei pas mus
Saull
2009-08-26, 11:58 AM
o nenori pasidairyt dar kažko įdomesnio? kaip suprantu UK gyveni, ten vistik pasirinkimas biški didesnis nei pas mus
Kad pasidaryt as turiu suprast/zinot kodel as tai darau. Visa tai turi ateit su laiku per zinias.
Taip, pasirinkimas gal but ir didesnis, bet pradziai reikai suprast kodel renkuos ta ar kita brand'a ir produkta , o tai be praktikos padaryt gan sunku. Del to ir klausiu kompetetingu, su tuo kasdien susidurianciu zmoniu pagalbos.
peris
2009-08-26, 12:47 PM
pradžiai reiktų suprast, ko nori, koks žemas reikalingas, paklausyt vieną kitą visiškai skirtingus garsiakalbius, tada kokią rimtesnę namų sistemą. butų tada visiem daug lengviau pagelbėt
Saull
2009-08-26, 12:56 PM
pradžiai reiktų suprast, ko nori, koks žemas reikalingas, paklausyt vieną kitą visiškai skirtingus garsiakalbius, tada kokią rimtesnę namų sistemą. butų tada visiem daug lengviau pagelbėt
Ko noriu jau parasiau auksciau - noriu maximum kokybes uz pateiktas sumas. Aisku 10 -30 svaru skirtumas pasirinkimo neitakoja. Klausoma muzika irgi parasiau. Siuo metu turiu tokia sh... sistema kad tikrai jos nedesiu atgal apart cd grotuvo, kuri taip pat paminejau. Noretusi kietoko, nebaubiancio boso. Pazystamas turejo MTX zemadazni + stiprintuva, tai mano ausims jis labai patiko( modelio deja neturiu). Mano siuo metu turimas bosas + stiprintuvas groja tik siek tiek atsukus garsa, o ir tie zemi tokie uziantys, o ne musantys. Kaip jau minejau tam kad pabandyt reikia zinot ka bandyt. Juk neuzsisakysiu garsiakalbio 5 dienom tam kad pratestuociau ir siusciau atgal. Siuo atveju nesidalinu patirtim, o noreciau isklausyt ka kiti turi tuo klausimu pasakyti/pasiulyti .
peris
2009-08-26, 01:23 PM
Ko noriu jau parasiau auksciau - noriu maximum kokybes uz pateiktas sumas. Aisku 10 -30 svaru skirtumas pasirinkimo neitakoja. Klausoma muzika irgi parasiau. Siuo metu turiu tokia sh... sistema kad tikrai jos nedesiu atgal apart cd grotuvo, kuri taip pat paminejau. Noretusi kietoko, nebaubiancio boso. Pazystamas turejo MTX zemadazni + stiprintuva, tai mano ausims jis labai patiko( modelio deja neturiu). Mano siuo metu turimas bosas + stiprintuvas groja tik siek tiek atsukus garsa, o ir tie zemi tokie uziantys, o ne musantys. Kaip jau minejau tam kad pabandyt reikia zinot ka bandyt. Juk neuzsisakysiu garsiakalbio 5 dienom tam kad pratestuociau ir siusciau atgal. Siuo atveju nesidalinu patirtim, o noreciau isklausyt ka kiti turi tuo klausimu pasakyti/pasiulyti .
norejau pasakyt, kad kaip tu tą kokybę supranti, dabar daugmaš aišku. kietesnio žemadažnio noresi, as vistiek betkokiu atveju imčiau popierini garsiakalbį, jis butu greitas kietokas
Vilmantas
2009-08-26, 02:36 PM
Truputis emocijų... Man tas HARMAN' as tai įspudingai ziūrisi, irgi gražus koks...
Saull
2009-08-26, 04:58 PM
Idedu keletą bagažinės ir palangės foto patarimams.
http://i154.photobucket.com/albums/s270/saullz/Misc/26082009200.jpg
http://i154.photobucket.com/albums/s270/saullz/Misc/26082009201.jpg
http://i154.photobucket.com/albums/s270/saullz/Misc/26082009202.jpg
http://i154.photobucket.com/albums/s270/saullz/Misc/26082009203.jpg
Saull
2009-08-27, 12:10 AM
Truputis emocijų... Man tas HARMAN' as tai įspudingai ziūrisi, irgi gražus koks...
man idomu kaip jis Focal Polyglass 33 V1 susigrotu
Saull
2009-08-27, 12:51 AM
Gal galit paaiškint istaliaciją ? Netrūksta dėžės tam SWR'ui ?
http://img.photobucket.com/albums/v306/TomVM/Easterbunny%202008/EasterBunnysTuningDay2227-border.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v306/TomVM/Easterbunny%202008/EasterBunnysTuningDay2226-border.jpg
atvortke
2009-08-27, 12:58 AM
dėžė apačioj ;)
Tiesiog garsekalbis apverstas...
Artūras-M
2009-08-27, 10:04 AM
Savininkas tik tiek smegenų teturėjo....
mersas32
2009-08-27, 11:15 PM
man idomu kaip jis Focal Polyglass 33 V1 susigrotu
focal nerekomenduoju is principo
turėjau 27v2, turėjau 27wx, keisti kažkokie.
Siulau pažiūrėti JL audio w6, arba IDmax., alliante dar neblogi, peerless.
Dabar vienas pardavinėja JLaudio 10w6 2 subai 100svr each. Kazkur coventry tai turbut prie londono kiek atsimenu. Anglijoj UK mainland nusipirkt suba tai tikrai niera sunku gali paklauyti ir pasirinimas tikrai didelis. Gumtree.com pasižiūrėk. ten kartais kaimietukai parduoda kainų nežino.
.Stiprai: DLS a6 ultimate gali už 200svr easy pajamt.,Genesis gi jie labai myli ir paplitę plačiai., tie patys JL / serijos. Su tom alpinėm nzn. Nesupykit alpinių fanai.
Stiprų UK sunku rasti, geriau žiūrek vokietijos ebay.de ten jų tikrai plenty. Jie siunčia į UK už 20-25svr. Tik su apmokėjimu pas juos problemos paypal jie mažai naudoja.
Ps.visos išvardintos firmos ir pasiūlymai yra išsakyti atsižvelgus į vietinės faunos(UK) naudojamų daiktų paplitimą ir įvairovę.
Pas vokiečius dažniausiai apmokėjimas tiesiai į jų sąskaitą....
Keisti jie man, ir juo labiau, kai tarptautiniai pervedimai nepigiai kainuoja
Artūras-M
2009-08-28, 11:13 AM
Keisti jie man, ir juo labiau, kai tarptautiniai pervedimai nepigiai kainuoja
Eurais nieko nekainuoja tarp EU valstybių ;)
Na nežinau, iš manęs SEB'as nuskaičiuodavo 70lt... Gal aš kažko nežinau...
Jei gali plačiau paaiškint kaip už dyką tai daryt brūkstelk PM, nes temą teršiam ;)
Artūras-M
2009-08-28, 01:14 PM
Na nežinau, iš manęs SEB'as nuskaičiuodavo 70lt... Gal aš kažko nežinau...
Jei gali plačiau paaiškint kaip už dyką tai daryt brūkstelk PM, nes temą teršiam ;)
Jau kažkur kažkada rašiau - siunti eurais ir nurodai, kad moka gavėjas. EU viduje pinigų gavimas Eurais yra nemokamas.
Diskutuoti šia tema neverta, tai kaip aksioma. Manau daug kam naudinga žinoti ;)
Saull
2009-08-28, 09:27 PM
Ačiū už patarių gausą pvedimų tema, bet klausiau kai ko kito :). gryžtant prie temos : ką patartumėt suporuot su JL 500/1 ? Vakar puse vakaro praleidau e-parduotuvėse kol viskas susiplakė... Per daug info vienu metu.
Vilmantas
2009-08-28, 10:59 PM
Ne pagal prioritetus - bet galimi ir labai labai normalus variantai...
JL 10 - 12 W6
HELIX PRECISION
MB QUART PRECISION
DLS NOBELIUM arba IRIDIUM
Saull
2009-08-29, 12:15 AM
Ne pagal prioritetus - bet galimi ir labai labai normalus variantai...
JL 10 - 12 W6
HELIX PRECISION
MB QUART PRECISION
DLS NOBELIUM arba IRIDIUM
Pastarieji "šiek tiek" virš biudžeto :) , o Cerwin Vega V max-12 arba Rockford Fosgate P312D4 12" Punch P3 telpa. :)
ErnasGTD
2009-08-29, 11:33 AM
Manau, geriau tuomet žiūrėk į JL w3 seriją.
Saull
2009-08-29, 08:34 PM
klausimėlis1: ar 4 db jautrumo skirtumas tarp vieno ir kito žemadažnio garsiakalbio yra daug ?
klausimėlis2: as 85 dba prieš 110 dba signal to noise ratio skirtumas yra daug ir ar tai jaučiasi ?
ErnasGTD
2009-08-29, 10:40 PM
klausimėlis1: ar 4 db jautrumo skirtumas tarp vieno ir kito žemadažnio garsiakalbio yra daug ?
klausimėlis2: as 85 dba prieš 110 dba signal to noise ratio skirtumas yra daug ir ar tai jaučiasi ?
Na skirtumas žinoma yra, bet kiekvieno ausys skirtingos, vienas gali išgirst iškarto, o kitas ne.
Saull
2009-09-06, 08:17 PM
Atėjo stiprintuvas. Su JL 500/1 Amerikoj išėjo nesusipratimas, tai paėmiau pdx 1.600 čia UK.
Šiuo metu dairaus į sekančius sub'us:
Alpine swr 1242
MTX Thunder T812-44
Infinity Kappa PERFECT 12 VQ
Kuris iš jų Jūsų nuomone labiausai tiktų PDX'ui į poras?
P.S. Visus juos galima nusipirkt tiek individualiai, tiek jau dėžėje. Ar vertas dėmesio tas pilno komplekto pirkimas ( sub'as + dėžė ), ar pirkt garsiakalbį atskirai ir geriau rast kas vietoje padarys žmonišką dėžę.
pontifikas
2009-09-06, 09:56 PM
Kiek teko matyt tų dėžių tai visos pagamintos iš per plonos plokštės.
ErnasGTD
2009-09-07, 02:59 PM
Dėžę jau geriau darytis pačiam arba jeigu neleidžia galimybės, tai patikėti tą darbą toje srity suprantančiam žmogui.O dėl subų pasirinkimo, tai pirmieji du yra daugiau slėginiai, o trečiasis šiek tiek jau daugiau link kokybės suka, na čia skonio reikalas ką pasirinkti.
Saull
2009-09-07, 06:10 PM
paskaitinejes talkaudio.co.uk taip pat susidariau nuomone , jog kokybiskiausias is paminetuju (uz mano turimus pinigus) turetu but Infinity. Deja nepavyko niekur kolkas rast perfect 12d VQ, pas visus tik perfect 12 VQ.
ErnasGTD
2009-09-07, 06:13 PM
o kodėl nenori pvz jl 12w3?
Saull
2009-09-07, 06:36 PM
o kodėl nenori pvz jl 12w3?
Nes pagal tai ,kiek perskaiciau, Infinity Kappa perfect 12 VQ turetu geriau grot SQ atzvilgiu.
ErnasGTD
2009-09-07, 08:54 PM
Na jeigu dėl sq tai manau tu teisus.
Saull
2009-09-16, 08:39 AM
Del stiprintuvo apsispresta ir paemiau JL Audio HD750/1 vietoj PDX 1.600 . Dabar telieka sulaukt atplaukiant/atskrendant ir galutinai apsisprest del sub'o. Jau pradedu nekantraut kaip visa tai gros.
Saull
2009-09-28, 10:14 PM
su salyga kad gamyklinis aukstadaznis ,kuris ir taip merdejo nusibaige visiskai, o priesbosis tarska susirinkau toki rinkinuka
Focal Polyglass 165 VR
JL Audio G2250
ka pie tai manot ?
perziurejau kruva variantu ir sitas man pasirode priimtiniausias.
Vilmantas
2009-09-28, 10:32 PM
Is esmės, gali JL stipreko G modelį keisti į A - ten tas pat, tik A bus pigiau.
Ir FOCAL pasieškojęs už panašius pinigus gali ipirkti jau KF modeliuką. Na - nebent tau VR serija geriau.
Saull
2009-10-07, 11:08 PM
Taigi - Priekinė akustika jau namuose.
Palygint pigiai pėmiau dėvėtą JL G2250 , Komponentai Infinity Kappa CS65.9. Taip jau atsitiko, jog pastarieji MANO ausims patiko labiau nei Focal ( dar kainą padarė labai gerą ). Žinoma nepamiršau ir Dynamat'o abiems durims.
Dabar klausimėlis dėl instaliacijos.
Ar bus gerai jei priekis bus sureguliuotas taip:
Grotuvas - HPF:OFF
Stiprintuvas priekiui - HPF/LPF: OFF
Komponentai - Viskas sureguliuota iš Crossover'ių
Ačiū
omsonass
2009-10-08, 08:47 AM
Taigi - Priekinė akustika jau namuose.
Palygint pigiai pėmiau dėvėtą JL G2250 , Komponentai Infinity Kappa CS65.9. Taip jau atsitiko, jog pastarieji MANO ausims patiko labiau nei Focal ( dar kainą padarė labai gerą ). Žinoma nepamiršau ir Dynamat'o abiems durims.
Dabar klausimėlis dėl instaliacijos.
Ar bus gerai jei priekis bus sureguliuotas taip:
Grotuvas - HPF:OFF
Stiprintuvas priekiui - HPF/LPF: OFF
Komponentai - Viskas sureguliuota iš Crossover'ių
Ačiū
bus gerai, jei priešbosis išgros apatinė dalį jei ne tai galėsi grotuve įjungti filtrą ir iki kokios 50 - 80 hz apkarpyti priešbosio apačią
Saull
2009-10-23, 09:31 PM
na kagi - Komponentai + garso izoliacija durelese dalinai sutvarkyta (kolkas viena sluoksni i vidine puse uzklijavau, ko pasekoje skirtumas labai didelis). Pravesti laidai tiesiai nuo stiprintuvo i priekines dureles. Garso kokybe labai patenkintas kaip uz sumoketus pinigus, tik kitkart Infinity nebepirksiu... Ten keleta tokiu niuansu labai nuvyle. O siaip beliko sulaukt kaip istorija su stiprintuvu ir sub'u baigsis , nes tas siuntimasis is USA labai daug laiko ir nervu kainuoja, o dar kai prasideda visokie nesusipratimai tai...
Saull
2009-11-03, 03:16 PM
Ar gerai draugautų JL Audio 500/1 su DLS Iridium 12 ?