View Full Version : Grotuvas ar stiprintuvas.
ZaXaS
2009-08-31, 01:21 PM
Sveiki, iškilo toks klausimas: turime maždaug vienodo lygio stiprintuvą ir grotuvą, kurį iš jų labiau verta keisti geresniu? Kuris gali atnešti daugiau gėrio į turimą sistemą? Aš kažkodėl galvoju, kad stiprintuvas :)
Kalbu daugiau apie butinę aparatųrą.
P.S. Namų audio sistemo skilties "bendros diskusijos" nera, tai temą talpinu čia ;)
pagalvok kas pirmiau - signalas ar jo stiprinimas ;)
manacas
2009-08-31, 01:28 PM
Manau, kad bet kokiu atveju grandinės stiprumas priklauso nuo silpniausios grandies stiprumo :)
Jazzas
2009-08-31, 01:30 PM
Aš už šaltinį! Kodėl? Bent jau mano įsitikinimu, jei garso šaltinis blogas, kad ir kokios geros sekančios grandys, užmušto garso neatgaivins. Nors dažniausiai visi daro atvirkščiai :o
Amigos
2009-08-31, 01:53 PM
Aš už šaltinį! Kodėl? Bent jau mano įsitikinimu, jei garso šaltinis blogas, kad ir kokios geros sekančios grandys, užmušto garso neatgaivins. Nors dažniausiai visi daro atvirkščiai :o
Sutinku ;), bet ir blogu stiprinimu galima užmušti gera signalą :D
spydas
2009-08-31, 03:24 PM
Jeigu tai spręst kaip loginį uždavinį - tai reikia keisti arba abu arba nieko :D Keičiant tik vieną jų, sistemos lygis vistiek lieka silpniausio komponento lygyje, t.y. kur buvo. O babkės išmestos. :D
Amigos
2009-08-31, 03:35 PM
Jeigu tai spręst kaip loginį uždavinį - tai reikia keisti arba abu arba nieko :D Keičiant tik vieną jų, sistemos lygis vistiek lieka silpniausio komponento lygyje, t.y. kur buvo. O babkės išmestos. :D
Klysti, kiekvienu atveju atsiranda pokyčiu. Kiekvienas daigtas ineša savo bruožu ;)
Aišku geriau keisti viska, bet galima ir eksperimentu keliu eiti ir mėginti kaitalioti atskiras grandinės dalis pagal galimybes :rolleyes:
Artūras S
2009-09-06, 10:43 AM
Svarbiausias komponentas sistemoje yra jos pradinis ir kuo kokybiškesnis signalas.Nuo šitos dalies daugiausiai viskas priklauso.Turint gerą pradinį signalą stiprinimo prietaisai, kokybine prasme, turi mažesnę įtaką galutiniam rezultatui.
Vienareikšmiškai pirmu numeriu eina grotuvas.
Tai aišku kad grotuvas, namie turiu pigu mikroschemini stiprintuva ir kiekviena kart tik šaltinio pakeitimas i geresni duodavo dižiausia nauda, skirtumai neitikėtini. Mano buve šaltiniai: philips cd 830 - viskas buvo gerai ir gražu bet užsimaniau kad kompas grotu, tai cd pakeičiau i audigy 2 - čia buvo pirmoji gyvenimo klaida. Tada pagalvojau reik grižt prie stacionaraus komponentinio garso, tada pradėjo plėstis didelės raiškos įrašai SACD, DVD audio, ir čia padariau antrą klaidą . Nusipirkau Philips dvd "sacd' grotuvą 963sa , garsas vistiek buvo kraupus prisiminus philips cd, bandžiau dar brangesnių dvd grotuvų, tobulinau savo 963 . Kol spjoviau i tuos dvd, ir nusiprkau cd . net ir pigiausias soniukas lengvai apgrojo turetus dvd, poto cd vis keitėsi ir keitėsi , o garsas vis gerėjo ir gerėjo . Likau prie philips cd204 , kuri karts nuo karto pakrapštinėju , pasibandau ir nauju rotel ,arcam ,ca grotuvelių. Pažangos per 20m. galiu pasakyt jokios ,tik piginimas ,taupymas stebint vis naujus išleidžiamus modelius.
Taiva nusiperki zaxai cd su geru transportu ir pasidarai garsą koki tik nori pats.
ZaXaS
2009-09-06, 10:43 PM
Na dėkuj už nuomones ;) Ko gero taip ir teks daryti :)
Tęsiant ginčą, įdomu su kokio lygio grotuvais lyginai ta 204 :rolleyes: Manau topiniai šiandienos grotuvai dėtų į pavėsį tuos philipsus ;) Tik kad jų kainos mirtingiesiems neprieinamos :(
Amigos
2009-09-07, 09:37 AM
Tai aišku kad grotuvas, namie turiu pigu mikroschemini stiprintuva ir kiekviena kart tik šaltinio pakeitimas i geresni duodavo dižiausia nauda, skirtumai neitikėtini. Mano buve šaltiniai: philips cd 830 - viskas buvo gerai ir gražu bet užsimaniau kad kompas grotu, tai cd pakeičiau i audigy 2 - čia buvo pirmoji gyvenimo klaida. Tada pagalvojau reik grižt prie stacionaraus komponentinio garso, tada pradėjo plėstis didelės raiškos įrašai SACD, DVD audio, ir čia padariau antrą klaidą . Nusipirkau Philips dvd "sacd' grotuvą 963sa , garsas vistiek buvo kraupus prisiminus philips cd, bandžiau dar brangesnių dvd grotuvų, tobulinau savo 963 . Kol spjoviau i tuos dvd, ir nusiprkau cd . net ir pigiausias soniukas lengvai apgrojo turetus dvd, poto cd vis keitėsi ir keitėsi , o garsas vis gerėjo ir gerėjo . Likau prie philips cd204 , kuri karts nuo karto pakrapštinėju , pasibandau ir nauju rotel ,arcam ,ca grotuvelių. Pažangos per 20m. galiu pasakyt jokios ,tik piginimas ,taupymas stebint vis naujus išleidžiamus modelius.
Taiva nusiperki zaxai cd su geru transportu ir pasidarai garsą koki tik nori pats.
CD204 tikrai geras grotuvas. Turėjau ir aš toki, tik biški jis pagedo ir jau pora metų guli pas meistrą. Filmam žiūrėti turiu DVD grotuva Pioneer 696 kuris nuskaito ir DVD_Audio. Tai klausant pvz Diana Krall DVD_Audio ispudis tikrai geras. CD klausyt neimanoma per ji, bet DVD_Audio tai mano ausiai labai netgi neblogai ;)
cd204 lyginau su iki 2200lt kainuojančiais grotuvais: denon, rotel ,yamaha ,teac , cambridge audio ,marantz , arcam , atoll . Arcam (nepamenu modelio) , rotel rcd 06 jau galima pirkt grot jau pradeda, bet pigesni tai stipriai blogesni uz kažkoki sena philipsa. Brangesni aišku gros geriau, bet dabar ir philipsas mano pakrapštinėtas visiškai kitaip jau skamba. Dabar klausau su nieko nekainuojančiu patobulinimu: atjungtas skaitmeninis filtras, iv konversija varža ir i stiprintuva. Dabar planuose naujas clock generatorius, atskiri maitinimai, ir lempinis išėjimas.
Artūras-M
2009-09-10, 09:26 AM
cd204 lyginau su iki 2200lt kainuojančiais grotuvais
Tai neteisingai lyginai. Šio Philips kaina buvo ~1300 D. Įvertinant pinigų kursą, vertę ir tt, tai šiuo metu šiam Philips lygių reiktų ieškoti kainos kategorijoje gerokai virš 4000 LT.Ir brangesni nebūtinai gros geriau. Jame stovi vos ne visų laikų geriausias CDM-1 transportas plius vos ne geriausias SAK - TDA 1540. O ir likęs traktas visai nieko.
P.S. Skaitmeninio filtro kiek pamenu šiame CD nėra, taip kad..... prieš kišant nagus prie tokio grotuvo, reiktų susirinkti atitinkamą likusią sistemą, nes po to grauši nagus, kad su savo invazijom sugadinai gerą daiktą....
nu nemačiau dar gamyklinio grotuvo be skaitmeninio filtro , gal ne taip išverčiau i lietuvių kalbą - oversampling atjungtas. po mano nieko nekainuojančių pabloginimų garsas pagerėjo neįtiketinai , tik kad atsirado šnypštimas ir signalo lygis sumažėjo . Jei pvz pakeitus jo ne5532 operacinius i kokius lm4562, maitinimo kondikus pakeitus i panasonic fc ar silmik tai garsas vos vos pagerėja tik , o atjungus oversampling ir iv konversijai naudojant varžas - garsas labai stipriai pagerėja. nu negalvojau kad mano philipsiukas toks brangus buvo , analoginė dalis labai jau papigiai padaryta, pagirt galima tik už tai kad vietoj mute tranzų relinis garso įjungimas, geri keitikliai ir transportas . na bet garsas mane labai tenkina, ypač sužinojus buvusią kaina :)
Artūras-M
2009-09-11, 11:14 PM
Galvojau patylėti, bet vis tiek neišlaikiau :beer:
Kiekviena koncepcija gali gyventi esant tam tikroms aplinkybėms. Jeigu sistemoje stiprintuvas tik nežymiai prastesnis nei signalo šaltinis, tuomet galima prioritetiniu laikyti grotuvą. Tačiau jeigu stiprintuvas yra smarkiai prastesnis nei grotuvas, tuomet grotuvo keitimas į dar geresnį jokios naudos neduos. Skambėjimas gal kažkiek skirsis, tiek kiek skiriasi grotuvų braižas, tačiau realios kokybės nebus.
Esu kaitaliojęs grotuvus sistemose:
1. Gera akustika plius geras stiprintuvas.
2. Gera akustika plius poprastis stiprintuvas.
3. Popraste akustika ir poprasčiu stiprintuvu.
4. Popraste akustika ir geru stiprintuvu.
1 ir 4 atveju, groja gerai su visais grotuvais. Kuo grotuvas geresnis, tuo žinoma geriau.
2 ir 4 atveju keičiant grotuvus skirtingų gamintojų, sakykim Alpine >> Blaupunkt garsas keičiasi. Tačiau keičiant Alpine CDA-9835R į CDA-7990R skirtumo praktiškai nėra. Taip pat pvz jungiant kašką iš Alpine 790x serijos, jie groja prasčiau nei CDA-9835R :D Analogiški rezultatai ir su namine aparatūra.
Mano koncepcijoj yra prioritetas stiprintuvui suderintam su akustika, o grotuvu tenkintis pagal biudžeto galimybes, žinoma laikantis logikos.
IMHO....
Jazzas
2009-09-12, 10:22 AM
Šaunu, jog nėra vieningos nuomonės, nes kitaip būtų neįdomu su visais sutikti ir pritarinėti :o:beer:
Artūras S
2009-09-12, 10:33 AM
Grįžtame prie visiem senai žinomo teiginio, kad visi sistemos komponentai turi būti panašaus lygio, nes kitaip blogiausias komponentas viską nutemps iki savo lygio.
Jazzas
2009-09-12, 11:45 AM
Be abejo, visi komponentai sistemoje turi būti vienodo lygio. Bet kai žmonės sumano tobulinti sistemą ir keisti po vieną sistemos komponentą, dažniausiai pradeda nuo stiprintuvo (ale daugiau vatų - geriau gros ir pan., bent jau mano klientai taip dažniausiai daro :sorry:)...:confused:
Pagal mane tai klaida :baseballbat:
pateršiu forumą, teisingai šnekat. viskas turi būt panašaus lygio. tai kokia zaxai pas tave sistema? gramofone mačiau philips 9xx uz 150lt atiduoda, keitklis geras , transportas normalus - galima griebt.
ZaXaS
2009-09-15, 08:15 PM
Nieko įpatingo ta sistema ;) Ir kolkas ji liks tokia, kokia yra :mad: Investuosiu į auto garsą, čia lengviau priartėti prie finišo :D
tolka
2009-09-15, 08:56 PM
...Investuosiu į auto garsą, čia lengviau priartėti prie finišo :D
Čia tik tau taip atrodo...:D
ZaXaS
2009-09-15, 09:43 PM
Sakai? :D Na finansiniu požiūriu tai tikrai automobilyje tas finišas arčiau ;) DIY požiūriu tai ten yra daugiau ka veikti, bet čia jau kitas etapas :o
Black Scorpio
2009-09-17, 12:17 PM
aš asmeniškai manau, kad tokiuose reikaluose finišas neegzistuoja aplamai :old:
nebent finišas gali būti piniginės ištekliams :D