View Full Version : JL 12w7 ar JL 12w6?
ErnasGTD
2009-09-02, 09:51 PM
Sveiki, norėčiau sužinoti kuris iš šių subų yra geresnis ,slėgio ir kokybės atžvilgiu.
Kleckas78
2009-09-02, 10:38 PM
Sveiki, norėčiau sužinoti kuris iš šių subų yra geresnis ,slėgio ir kokybės atžvilgiu.
nori slėgio - imk subą, kuris slėgs, o ne JL :D:D:D
nori kad grotų labai gerai ir gražiai - rinkis kažką lengvo ir greito ir kokį 10"
o kas kažkiek slegia ir kažkiek groja - netinka nei muzikai nei spl ;)
beje jei nesupratai ką parašiau - teks išbandyti savo kailiu ;)
ai ir dar turiu parduot JL 12w7 naudota l.gero stovio - jei ką į pm.
JLsystem
2009-09-02, 10:51 PM
Turejau 12W7 ir 2x10W6v2 pasilikau prie W6. tikrai geri zaisliukai kaip ir visi JL. jei domina galeciau perlesti. PM
ErnasGTD
2009-09-02, 11:14 PM
Pats esu turėjęs 2 jl 10w3 ir galvoju kuo juos pakeisti.
Vilmantas
2009-09-02, 11:22 PM
Vienas 12w6 prie 500/1 - tikrai puikus derinys. W7 neperduos tiek informacijos kiek W6.
O ir W7 jau reikia uuuaaa stipreko....
ErnasGTD
2009-09-03, 10:50 AM
tai w6 yra muzikalesnis bosas už w7?
peris
2009-09-03, 12:35 PM
http://www.senukai.lt/out/1/html/0/dyn_images/z1/00005070948950709489_z1.jpg panašų efekta duos :D
ErnasGTD
2009-09-03, 01:32 PM
Tai ką tuomet siūlai rinktis vietoj JL, jeigu jie tau pompos? Esu turėjęs JL ir man jų grojimas patiko, nepavadinčiau jų pompom.
peris
2009-09-03, 02:09 PM
tai va kad ir pats nežinau jau kas čia pas mus lietuvėlėj vertas dėmesio, beveik viskas ką išgirstu man baubia :D
Cezarijus
2009-09-03, 02:18 PM
http://www.senukai.lt/out/1/html/0/dyn_images/z1/00005070948950709489_z1.jpg panašų efekta duos :D
:D 10 balų
ErnasGTD
2009-09-03, 02:41 PM
tai va kad ir pats nežinau jau kas čia pas mus lietuvėlėj vertas dėmesio, beveik viskas ką išgirstu man baubia :D
O tai pats ką esi įsimetęs i mašiną jeigu tau visi baubia?
peris
2009-09-03, 02:48 PM
vakar įdėjau pabandymui į palangę kažkokį kitaiską dešimtuką, su gofra. tai dar nežinau nespejau žmoniškai paklausyt, visi pliusai minusai per lauką išvedžioti buvo ir atidarytom durim :D
ErnasGTD
2009-09-03, 02:50 PM
Aišku :D Na gal bus dar minčių dėl subų?
peris
2009-09-03, 02:52 PM
didelis jautrus popierinukas mano siulymas :D klausimas, kuris būtent
ErnasGTD
2009-09-03, 03:05 PM
O kuriuos esi klausęs gal pameni ir kurį galėtum pasiūlyt?
peris
2009-09-03, 03:12 PM
pas save mažai subu klausęs, palauk tolka lygtais kažka iš lietuvoj lengvai gaunamų gal pasipasakos :)
ErnasGTD
2009-09-03, 03:17 PM
Na popierinio normalaus žemadažnio nesu klausęs, būtų įdomu paklausyti.
Cezarijus
2009-09-03, 03:27 PM
kažkada turėjau popirinį Arizona eagle 12", tikrai labiau patiko žemas negu 12w3
ErnasGTD
2009-09-03, 03:28 PM
Būtų įdomu pas ką nors paklausyti kaip groja popierinis subas.
Ernestas
2009-09-03, 05:59 PM
Būtų įdomu pas ką nors paklausyti kaip groja popierinis subas.
turiu cielus du parduot, žiurėk temą kur aš savo mašiną dalim leidžiu......
eXtreme
2009-09-03, 09:12 PM
jei jau kalbama apie popieriu ar polipropilena, ir kalbama apie tikslu bosa tuomet reiktu pamirst apie bosa kaip toki, bus didelis priesbosis, nebent reiks didelio didelio deametro.
teko turet viena toki 15 tuka emphaser popierini eiga i abi puses 8 mm difuzorias svoris 98 g. :eek: grojo kaip didelis priesbosis nu bet tikslumas neispasakytas. o jei jau kalba apie gyli tai be long stroke nieko nebus ir neypatingai lengvo difuzorias , atsparaus didelem deformacijoms.
Jei norima tikslaus subo.. tokio nera.. yra dirbama su prikiu, dedama 20 tukai 25 tukai i dureles ir pamirstama apie subus, jei norisi baksnojimo, renkamasi subikusm pagal skoni, o skonis kiekvieno skirtingas. aplamai W7 10 tukas bei 8 tukas yra tikrai neblogas variantas tikraja ta zodzio prasme. Ir nereik cia pradet skydaliot... tam kas prades fludint tegul pasiziuri kaip jis konstrukciskai padarytas.. nesiuruosiu liaupsint nei peikt.. tiesiog siulau pasiklausyt teisingai apiforminto. 10w6 yra mazai vieno uzdaroj dezej ir cia tikrai nera jokios kalbos apie kelbasa ar dar kazka. 10w7 uztenka per akis.
stalius339
2009-09-04, 12:33 AM
jl jl ir jl,kuom alpine type x prastesnis? kalbant apie grojima??
ErnasGTD
2009-09-04, 01:02 PM
o ar jl 500/1v2 užmaitintų 10w7?
Vilmantas
2009-09-04, 03:29 PM
Reikėtu tarkim - kokio 700/1, kad būtų pats tas.
Man W7 serijos pernelyg vienodas monotoniškas dunksėjimas. Asmeniškai linkstu prie W6 serijos.
eXtreme
2009-09-04, 08:18 PM
Su geru stiprintuvu viskas tvarkoj. Iš principo jei reik boso, tai man asmeniskai reik kad jis grotu max iki 50-70 hz. nes mano priešbosiai pilnavertiškai groja iki 35-40 hz (Išmatuota naturoj) Jei bosas kalena nuo 50 kaip dauguma. tuomet man boso tikrai nereikia. Iš daugilio kruvos bandytu siai dienai 10w7 man atitiko lukešcius labiausiai. jis dirba butent iki tos ribos kurios man reik mano automobilyje. ir nuo mano popieriniui 20 tuku jis tikrai tragiškai neatsilieka.
Iš principo norėčiau išgirsti gero popierinio bosiuko su maza xmax eiga. grojanciu neraliai tiksliai kad atliktu boso vaidmeni o ne priesbosio. ir bagažinėja neužimtu dėžė viso badažinės tūrio.
Kuom skiriasi Type X nuo w7? viskuom. pasiklausyk ir suprasi, bet tai nereiškia kad Type X yra blogai.
Tikrai nsiruošiu įrodinėt kad w 7 yra dievas visa kita š... tai yra pasirinkimas kiekvieno asmeniškas jo asmeniškai sistemai. Kažkam tai pompa, tai tiem kas jo negirdejo arba girdejo prastai suinstaliuoto arba naudojamo slegiams spausti. konstrukciskai jis turi pakankamai lengva judamaja mase su polipropileno pakaba, tai yra tukstancius sykiu geriau nei dviračio kamara, bei tvirta ir labai sunku korpusa sprantate patys kam, bei nepriekaišinga magnetine sistema.. nors ta didžiule pakaba labiau visiem asocijuojasi su spl :D nors gamintojas dare ja su tuo tikslu kad padidint difuzoriaus plota... ir 10 tukas dirbtu kaip eilinis 12 tukas. bet prie to turedamas lendvesnia judamaja sistema su pakaba. bet kaip sakoma kam tai idomu.. visi žiuri ir daro isvadas pagal supratima ir isilavinima... :D
Mano poziuris buvo pakankamai ilgas toks... w7 šūūūūūūūūūūūūū...dddddddd.....as
kol nepaėmiau ir pats jo gerai neištestavau su rimtu stiprintuvu. gerai pragrojau ir šypsena veide dingo (tipo kad šūdas) pasirodo kad (nešūdas).
eXtreme
2009-09-04, 08:27 PM
o ar jl 500/1v2 užmaitintų 10w7?
Gamintojo rekomendacija normaliam klausymuj turėtu užtekt.
Aš jam duodu AB kleses stiprintuvo 600w. tragizmo nematu. naudoju uždaroj dėžėj, jokioj bandpass, jokiam fazike... jis nenaudotinas. Kiekvienas galys elgtis pagal save.
Jau keletą metų bagažinėj JL 500/1 + 12w6, 90 proc išjungtas :) Dabar nei parduot už dyką, nei klausyti... :) Senasis 12w3 netgi ir malonesnis buvo, gal dėl to, kad ne toks ne natūralus, velniai žino :) Nesamonė tie wooferiai
Vilmantas
2009-09-04, 11:45 PM
Daugiau lavink supratimą gal... I koncertus kokius dažniau nueik... Chren žino, kaip ten pas tave kas yra, kad W6 negeras.
muzotonas
2009-09-04, 11:57 PM
Kokia mase yra JL 10W7? vadinama salyginai lengva?
eXtreme
2009-09-05, 08:25 AM
Gamintojas specifikacijos nenurodo, taciau ne daugiau 100-120g. 10tukas.
eXtreme
2009-09-05, 08:49 AM
Kokia mase yra JL 10W7? vadinama salyginai lengva?
Betkuriuo atveju nereik tiketis labai lengvo dėl vienos priezasties t.y. didelės eigos. Visiškai nedžiūgaučiau jei žematonio judamoji masė butu super lengva. tuomet turetu buti ir super maža eiga , toj pasekoje reikėtu labai didelio skersmens ir labai didelio turio kuriame jis dirbtu. (dežės tipas butu rekomenduojasm koks net faikinis). norint pakabint apatines natas.
Norint turet sąliginai maža dėžės darbini turi bei žemą rezonansa, judamoji masė turi turėti svorio, o jei dar prie viso to norima galios iš pakanamai mažo ploto yra mušams jautrumas ir didinama eiga. beto W6 bei W7 trui super gera korpusa, sunku, masyvu, tam kad virpetu judamoji masė, o ne korpusas.Gaminant dėžę aš rekomenduoju visalaika daryti sieneles minimum 5 cm storio.
su rimtu stiprintuvu,w7 groja puikiai. plius JL audio rekomenduojamas ilgas pragrojimo laikas ne maziau 100 žematonio darbo valandu. tam kad ūkiškai kalbant suminkštetu jo pakaba.
Kaip ir minejau aukščiau tai nėra vienintelis pasirinkimas, yra ir kitų gerų žematonių. Dažniausiai apie w7 bloguma kalba tie kurie jo arba negirdėjo arba jo nesugebėjo suvaldyt arba girdėjo blogai suvaldyta, arba mintis buvo ta kad jis baubtų, o ne grotu nes 90 procentų jaunimo reik, kad žematonis ne grotu o valintų baubtų, skardas virpintu. apie muziką nei kalbos nėra, dėja.
kam idomu ir kas supranta EN imetu pasiskaitymui info JL AUDIO gamintojo kuris giriasi apie savo technines aukštumas.
http://mobile.jlaudio.com/pdfs/7591.pdf
Šiaip aš stengiausii atsaky i autoriaus kalusyma del W6 ir w7. mano akimis kadangi turėjau tiek w6 tiek w7, 10w7 ir 8w7 už šiuos žematonius AUTOMOBILYJE neesu nieko geriau girdejas. Pabrėžiu žematonius o ne žematonius-priešbosius.
stalius339
2009-09-05, 09:01 AM
Su geru stiprintuvu viskas tvarkoj. Iš principo jei reik boso, tai man asmeniskai reik kad jis grotu max iki 50-70 hz. nes mano priešbosiai pilnavertiškai groja iki 35-40 hz (Išmatuota naturoj) Jei bosas kalena nuo 50 kaip dauguma. tuomet man boso tikrai nereikia. Iš daugilio kruvos bandytu siai dienai 10w7 man atitiko lukešcius labiausiai. jis dirba butent iki tos ribos kurios man reik mano automobilyje. ir nuo mano popieriniui 20 tuku jis tikrai tragiškai neatsilieka.
Iš principo norėčiau išgirsti gero popierinio bosiuko su maza xmax eiga. grojanciu neraliai tiksliai kad atliktu boso vaidmeni o ne priesbosio. ir bagažinėja neužimtu dėžė viso badažinės tūrio.
Kuom skiriasi Type X nuo w7? viskuom. pasiklausyk ir suprasi, bet tai nereiškia kad Type X yra blogai.
Tikrai nsiruošiu įrodinėt kad w 7 yra dievas visa kita š... tai yra pasirinkimas kiekvieno asmeniškas jo asmeniškai sistemai. Kažkam tai pompa, tai tiem kas jo negirdejo arba girdejo prastai suinstaliuoto arba naudojamo slegiams spausti. konstrukciskai jis turi pakankamai lengva judamaja mase su polipropileno pakaba, tai yra tukstancius sykiu geriau nei dviračio kamara, bei tvirta ir labai sunku korpusa sprantate patys kam, bei nepriekaišinga magnetine sistema.. nors ta didžiule pakaba labiau visiem asocijuojasi su spl :D nors gamintojas dare ja su tuo tikslu kad padidint difuzoriaus plota... ir 10 tukas dirbtu kaip eilinis 12 tukas. bet prie to turedamas lendvesnia judamaja sistema su pakaba. bet kaip sakoma kam tai idomu.. visi žiuri ir daro isvadas pagal supratima ir isilavinima... :D
Mano poziuris buvo pakankamai ilgas toks... w7 šūūūūūūūūūūūūū...dddddddd.....as
kol nepaėmiau ir pats jo gerai neištestavau su rimtu stiprintuvu. gerai pragrojau ir šypsena veide dingo (tipo kad šūdas) pasirodo kad (nešūdas).
tikrai norečiau pasiklausyti to gėrio w7,o type x turiu tai labai pergyventi del to nereikia ;) bet nelabai tikiu,kad w7 greitesnis,na čia mano nuomone ;)
mariux
2009-09-05, 09:46 AM
nedrįstu ginčytis, nes jūs tiek daug jau visko priklausęs, pratestavęs esat, kai aš dar net nesapnavau to, bet įdomiai skamba: Kaip ir minejau aukščiau tai nėra vienintelis pasirinkimas, yra ir kitų gerų žematonių. betuž šiuos žematonius AUTOMOBILYJE neesu nieko geriau girdejas.
"Dažniausiai apie w7 bloguma kalba tie kurie jo arba negirdėjo arba jo nesugebėjo suvaldyt arba girdėjo blogai suvaldyta, arba mintis buvo ta kad jis baubtų, o ne grotu nes 90 procentų jaunimo reik, kad žematonis ne grotu o valintų baubtų, skardas virpintu. apie muziką nei kalbos nėra, dėja." - galima pamanyti, kad esat pasaulio vertintojų komandos bamba ir jūsų asmeninė nuomonė turėtų būti šviturys ateities kartoms;)
muzotonas
2009-09-05, 11:08 AM
Gamintojas specifikacijos nenurodo, taciau ne daugiau 100-120g. 10tukas.
Tai tik tavo spelionės manau, kad ten bus daugiau nuo 140 ir į viršų, o tai yra daug. Jis tiksliai groja dėl to, kad geras variklis ( magnetas su rite). Skaiciuojant spikeršopu gaunamas Mms rezultatas 158 g.
muzotonas
2009-09-05, 11:16 AM
Seip sutinko dėl išrekšto ankščiau, kad masė turi buti, kad žemai kabintų, bet tai galima padaryti kitaip. Padarius žema Qts reikšmę 0,2-0,25, ir su minkšta pakaba, Vas parametras gali lipti ir per 100 litrų, bet dėžės turis vistiek bus priimtinas. Kitas tokio garsiakalbio privalumas dažnai buna jo jautrumas bent apie 88-90dB, ir mažesnė pakabos įtaka jo grojimui. Bet čia skonio reikalas, čia tas pats kaip rinktis tarp kokio Lotus Elise ir ir kokio sunkiasvorio salykim Lexus Is-F. abu skirti tam pačiam tikslui tik kaip tai realizuojama yra kiekvieno pasirinkimas.
eXtreme
2009-09-05, 11:26 AM
nedrįstu ginčytis, nes jūs tiek daug jau visko priklausęs, pratestavęs esat, kai aš dar net nesapnavau to, bet įdomiai skamba: Kaip ir minejau aukščiau tai nėra vienintelis pasirinkimas, yra ir kitų gerų žematonių. betuž šiuos žematonius AUTOMOBILYJE neesu nieko geriau girdejas.
"Dažniausiai apie w7 bloguma kalba tie kurie jo arba negirdėjo arba jo nesugebėjo suvaldyt arba girdėjo blogai suvaldyta, arba mintis buvo ta kad jis baubtų, o ne grotu nes 90 procentų jaunimo reik, kad žematonis ne grotu o valintų baubtų, skardas virpintu. apie muziką nei kalbos nėra, dėja." - galima pamanyti, kad esat pasaulio vertintojų komandos bamba ir jūsų asmeninė nuomonė turėtų būti šviturys ateities kartoms;)
Siulyciau dar syki perskaityti ka parašiau, kalba eina apie mano nuomone ir mano patirtį. Kaip ir visalaik sakau, sistema montuoju sau, o ne kazkam.
Ir aplamai nesuprantu, kažkokie asmeniškumai arkas čia, ar bandysi įrodyt kas man turetu patikt?
eXtreme
2009-09-05, 11:30 AM
Tai tik tavo spelionės manau, kad ten bus daugiau nuo 140 ir į viršų, o tai yra daug. Jis tiksliai groja dėl to, kad geras variklis ( magnetas su rite). Skaiciuojant spikeršopu gaunamas Mms rezultatas 158 g.
taip speliones, betkuriuo atveju ir spikersopas tiksliai nepaskaiciuoja. parametrus riektu visgi ismatuot. ;)
eXtreme
2009-09-05, 11:36 AM
tikrai norečiau pasiklausyti to gėrio w7,o type x turiu tai labai pergyventi del to nereikia ;) bet nelabai tikiu,kad w7 greitesnis,na čia mano nuomone ;)
Klausyk prie ko čia tu aplamai? Žmogus paklause del W7 ir W6. tai ir atsakinetk i tema, prie ko čia savo ta type x kisi?
mariux
2009-09-05, 12:08 PM
Siulyciau dar syki perskaityti ka parašiau, kalba eina apie mano nuomone ir mano patirtį. Kaip ir visalaik sakau, sistema montuoju sau, o ne kazkam.
Ir aplamai nesuprantu, kažkokie asmeniškumai arkas čia, ar bandysi įrodyt kas man turetu patikt?[/quote]
jokių nuoskaudų asmeninų neturiu ir nieko nebandau įteigti, tik ta tavo nuomonė yra tokia, kad pvz. aš, atsisėdęs į mašiną ir išgirdęs nusigrojantį w7, esu užlinkusion ausim ir sistema automatiškai prastai sustyguota..
Kas link pasirinkimo w7 ar w6, tai sakau w6. 13w7 ir 8w7 neklausiau, 12w7, 10w7 ir 12w6, 10w6 klausiau ir nenorėčiau sutikti, kad sistemos kuriose klausiau buvo kažkaip netaip padarytos
tiesa, gal būtų galima paklausyti to gerai apiforminto w7? gal tikrai išgirsiu ko negirdėjau
stalius339
2009-09-05, 01:36 PM
Klausyk prie ko čia tu aplamai? Žmogus paklause del W7 ir W6. tai ir atsakinetk i tema, prie ko čia savo ta type x kisi?
''ase'' niekas nekiša!,tik sakau ,kad yra alternatyvu...
išgerk alaus atsiras gal nuotaika,mažiau priesai aplinkui vaidensis ;)
stalius339
2009-09-05, 01:40 PM
tiesa, gal būtų galima paklausyti to gerai apiforminto w7? gal tikrai išgirsiu ko negirdėjau
jo,ir aš norečiau išgirsti,manau atsirastu dar keletas''neišmaneliu''kuriems ydomu butu peace :rolleyes:
eXtreme
2009-09-05, 05:32 PM
Noreti nedraudžiama. Panorėsi ir praeis. :rolleyes:
Beja nenukrypstant nuo temos. prašom atsakinėkit autoriui į klausimą.
ErnasGTD
2009-09-05, 06:00 PM
Na man būtų labai įdomu paklausyti w6 serijos, nes w7 seriją esu girdėjęs, kaip bebūtų, ačiū už atsakymus.
ErnasGTD
2009-09-05, 06:07 PM
O dėl type x tai esu jį girdėjęs ir man jis pasirodė per kietas, nzn gal buvo prastai sistema sustyguota ar kas, bet man jo grojimas ne prie širdies.
ZaXaS
2009-09-05, 09:06 PM
Man w7 labai patiko ;) :)
Kiek pamenu,turėjau 10 w6 ir 8w7 tuo pat metu ir badžiau abu. Tai tikrai 8w7 buvo gilesnis,greitesnis,malonesnis klausyt. O 10w6 grojo,bet link plaktuko. Pajungta buvo nuo Audison vrx.
Klausiau 10w7 uždaroj dėžėj apie 40 litrų , su jl 500.1 stiprintuvu , mb e sedane . Viskas gerai su tuo subu, tokio sau irgi norėčiau, tik boso kontrolė ir ataka su tuo jl stiprintuvu vidutiniška . Su kokiu ab režimo monstru turėtu įdomiau grot.
ErnasGTD
2009-09-06, 06:32 PM
Tai manau būtų geriau imti 12w6, nes mano stiprintuvas gali neužmaitint 10w7
ErnasGTD
2009-09-06, 06:52 PM
JL 500/1v2.
Jai i spl nesiruosi ir nelauši 100% galios iš jo,manau turetu užtekti vatu.
ErnasGTD
2009-09-06, 07:02 PM
Na būtų įdomu pažiūrėt kaip jis grotų su šiuo stiprintuvu
Plius gi demping faktorius pas šį stiprintuva nemažas.Blogiausiu atveju pakeisi stiprintuva...Geriau iškart geresni,negu veliau keisi;)
ErnasGTD
2009-09-06, 08:56 PM
Na gal ir tiesą sakai.
senuks28
2009-10-28, 12:26 AM
kabini 1000.1 ir nebus problemu tam 10w7
edga99
2012-01-07, 02:00 PM
sveiki, kad nekurti dar vienos temos apie W6 tai rašau čia :)
JL'o tinklapyje radau kad 12W6 jungiasi ant 2 arba 8 ohm'u
ar nieko blogo neatsitiks pajungus ant 4 ohm ?
norečiau jį užmaitinti nuo Eton pa 2802 bet pas ji 1kw tik prie 4ohm :confused:
atvortke
2012-01-07, 05:33 PM
tik kaip tu tai padaryt ketini?
edga99
2012-01-07, 06:11 PM
ta prasme jo net neišeis ant 4 pajungt ane ? :mad1:
kol neprisipirkau nesąmonių patark ar nieko neatsitiks tam w6 užmaitinus jį nuo sutiltuoto eton'o ?
Sabinas
2012-01-07, 07:37 PM
W6 jung tik ant 8 omų. Nuo šito etono galios bus jam kaip tik.