View Full Version : Noriu pirkt ausines - reikia nuomonės // Vid klasės
urahara
2009-09-28, 08:51 PM
Labas,
Esu naujokas ir tiesa sakant užsiregistravau čia nes man reikia pagalbos.
Noriu pirkt ausines (ne sau) ir labai sunku apsisprest. Idomu ką patartumėte jūs ir kokia jūsų nuomonė. Pats turiu KOSS R/80, man užtenka. Žmogus nori kokybiško garso. Esant ribotiems finansams ir daukmaž peržiurėjus statistika liko trys kandidatai.
1. KOSS PRO4AAT
2. SENNHEISER HD555
3. KOSS R/80
1 klausimas: Ar 250Ohm ausines patemptu PC garso plokštė (ne butinai integruota :D), kad normaliai klausyt būtų galima? :confused:
2 klausimas: Ar esat kuris nors bandes HD555 ar kažką panašaus? Kaip garso izoliacija? Faktorius gan būtu svarbus... Ar labai praleidžia garsą vidun ir išorėn, ar bent vidutiniškai izoliuoja?
3 klausimas: Ką rinktumėtės jūs? Kodėl?
Pagarbiai,
Jonas S.
Jazzas
2009-09-28, 09:04 PM
Labas,
Esu naujokas ir tiesa sakant užsiregistravau čia nes man reikia pagalbos.
Noriu pirkt ausines (ne sau) ir labai sunku apsisprest. Idomu ką patartumėte jūs ir kokia jūsų nuomonė. Pats turiu KOSS R/80, man užtenka. Žmogus nori kokybiško garso. Esant ribotiems finansams ir daukmaž peržiurėjus statistika liko trys kandidatai.
1. KOSS PRO4AAT
2. SENNHEISER HD555
3. KOSS R/80
1 klausimas: Ar 250Ohm ausines patemptu PC garso plokštė (ne butinai integruota :D), kad normaliai klausyt būtų galima? :confused:
2 klausimas: Ar esat kuris nors bandes HD555 ar kažką panašaus? Kaip garso izoliacija? Faktorius gan būtu svarbus... Ar labai praleidžia garsą vidun ir išorėn, ar bent vidutiniškai izoliuoja?
3 klausimas: Ką rinktumėtės jūs? Kodėl?
Pagarbiai,
Jonas S.
Jei reikia gero garso slopinimo, 555 iškart atkrenta, nes jos kaip ir visos atviro tipo ausinės praleidžia garsus (tu puikiai girdi aplinką, kaip ir palink tave žmonės girdi ką tu klausai).
Koss'u neklausęs.
Tavo atveju siūlau atkreipti į Denon'us, tiksliau į AH-D501, kaina labai panaši, groja mano manymu geriau ir kas svarbiausia yra uždaro tipo.
ZaXaS
2009-09-28, 09:49 PM
Koss Porta Pro ;)
Netikiu, kad už tokius pinigus rastum ką nors gražiau grojančio ;) Klausiausi, groja super ;) Aišku atsižvelgiant į kaina :p Tik vat, kad neuždaros ir neišvaizdžios ;)
Jazzas
2009-09-28, 09:57 PM
O man asmeniškai PortaPro, visiškai nepatiko... kažkoks plastmasinis garsas, žemi nei gilūs, nei artikuliuoti... aukšti žviegantys, beje labai nepatogios man (kaip ir absoliučiai visos Grado ausinės, išskyrus gal būt pigiausias - SR60), kas man labai svarbu naudojant ausines. Aišku viskas IMHO
omsonass
2009-09-28, 09:58 PM
turiu tokias (Sennheiser EH 350) ir esu patenkintas, skamba tikrai kokybiškai, garsas į išore truputį patenka, bet garsiau klausantis visiškai atsiriboju nuo pašalinių garsų
ZaXaS
2009-09-28, 10:04 PM
O man asmeniškai PortaPro, visiškai nepatiko... kažkoks plastmasinis garsas, žemi nei gilūs, nei artikuliuoti... aukšti žviegantys, beje labai nepatogios man (kaip ir absoliučiai visos Grado ausinės, išskyrus gal būt pigiausias - SR60), kas man labai svarbu naudojant ausines. Aišku viskas IMHO
Na žemų nėra ko norėti iš tokio tipo ausinių :) Dėl nepatogumo irgi sutinku :) O dėl plasmasės ir spiegimo, tai tikrai nesutiksiu :p Beje ne aš vienas klausiau ir buvo vieninga nuomonė ;)
muzotonas
2009-09-28, 10:13 PM
Turiu SENNHEISER HD595
Klausau darbe nuo paprastos garso plokstes groja normaliai. kas dėl garso izoliacijos klausant tyliai girdi aplinka, ir kaip minėjo tavo garsą girdi kiti.
Tavo minėtu neklausiau, ir aplamai jau kokius 2 metus kitu ausinių neklausiau.
Dar vienas pastebėjimas, labai gerai sėdi ant galvos ir po visos darbo dienos nejauti diskomforto.
Jazzas
2009-09-28, 10:17 PM
Dar vieną variantą prisiminiau, Sennheiser PX200 uždaro tipo, PX100 atviro topo. PX100 manau yra tiesioginis konkurentas Porta'iPro (kainuoja panašiai, abi susilanksto, atviro tipo ir t.t.)
urahara
2009-09-29, 07:08 PM
Dėkui :)
Denonus reiks pabandyt realiai Hi-fi pasauly.
Gaila neturi jie KOSS, norėčiau palygint. O kitas manau tiesiog bandysiu...
JLsystem
2009-09-29, 10:33 PM
Na jei ka galim suderinti ir AKG K430 pabandymui kaina paderinsim irgi.
mindosy
2009-10-01, 10:36 PM
Technics RP-dj1200 :old:
ir groja ir valina :beer: 8 metai prie pulto ir jokių bėdų, kaina apie 400Lt. Senheiser labai dažnai neatitinka kainos ir kokybės santykio
hellmis
2009-10-04, 05:25 PM
Lyginamos Koss ausinės R80 ir Pro 4aat yra iš esmės skirtingos, vienos, sakykim, plačiai visuomenei, kitos - studijinės, groja irgi visiškai skirtingai. Pagaminimas taip pat skiriasi, kaip ir kaina :) Porta pro modelis su normaliu grotuvu groja tikrai gerai, aišku turi savitą garso specifiką, bet tai yra nešiojimui skirtos atviro tipo ausinės, pagal skambesį arčiau prie R80 nei Pro 4aat. Nešiojimui nieko įdomiau neradau už panašią kainą. Iš sennheiser girdėjau labai nedaug modelių, įspūdį paliko tik hd600, tiesa ir jų kaina :) Siūlyčiau nueiti ir pasiklausyti, susirask atstovą.
urahara
2009-10-04, 08:31 PM
Dėkui visiem už pagalbą! Tema galima trinti.
Nusipirkom SENNHEISER HD 555. Garsas labai švarus ir gražus. Klausant ankustinės muzikos visos galinybės atsiskleidžia. Labai malonu klausyt. Išbandėm visas iš sąrašo (ir DENON). Kadangi merginos galva palyginus su maniške tai jai KOSS netiko nei vienos nes nepatogios buvo ir normaliai neprisispaudė, DENON ir man ir jai lb kazkaip keistai ant galvos "sėdėjo", o ir garsas prislopintas jautėsi (lyginant su uždarom, KOSS R/80 geriau skamba), SENNHEISER HD 448 iri tokios prislopintos jautėsi, bet kažkas turbūt panašaus į KOSS R/80, tik kažkaip iri nepatogiai ant galvos sėdi. Va KOSS Pro4AAT tikrai gerai skamba, bet čia jau irgi patogumo klausimas koja pakišo :/ O HD 515 nebuvo rinktasi nes nežymiai prislopintas garsas buvo lyginant su HD 555, bet kadangi spalva merginai labiau patiko o ausinėm buvo ruoštasi iki 300lt išleist tai buvo pasirinktos HD 555.
firebug
2009-10-05, 04:32 PM
555 labai mielos ausines jei klausyt namie ramiai išsidrebus ant sofkutes kai niekas aplink nesibaladoja ir nenervina nei mergina su kočelu nei šuo su pypsinčiais žaislais.
Prie tokių ausinių dar pasikomplektuočiau lempini ausinių stiprintuvą :)
Finalfour
2009-10-19, 09:54 PM
555 labai mielos ausines jei klausyt namie ramiai išsidrebus ant sofkutes kai niekas aplink nesibaladoja ir nenervina nei mergina su kočelu nei šuo su pypsinčiais žaislais.
Prie tokių ausinių dar pasikomplektuočiau lempini ausinių stiprintuvą :)
Sennheiser HD 555 labai mielos ausines, bet gaila atviro tipo, su savais minusiais ir aisku pliusiais. Ne, bet paklauses kaip skamba Denon AH-D1001 padejau i sali tuos sennheiserius :)
O tie pigesni denonai tikrai ant galvos nepatogus, o stai sie mano isigyti denonai - tobulo patogumo. konrastai, ne kitaip ;) Ne, bet ir kainu kategorija jau kita, Denon ah-d1001 520lt kastuoja...