View Full Version : Stiprintuvo parinkimas komponentams
Flyner
2009-11-11, 10:01 PM
Sveiki,
automobilis Golf 3. Durelėse ir greitu laiku bagažinėje bei lubose- vibro bei garso izoliacija. Priekyje: ETON PRO170 (ruošiamasi pusės metų bėgyje keisti esančius tweeterius į Morel MT23, paskui bus matyti ar esami krosoveriai bus ausiai mieli)
Gale: Rainbow SL165 (jie tik tarp kitko, dažniausiai FADER sukamas ant priekinių kolonėlių)
Linijiniai: ZEALUM
Grotuvas: Blaupunkt Bronx MP75 (įtariu bus keičiamas, tik nzn į ką)
Klausoma muzika: dažniausiai Rammstein, Slipknot, Monster Magnet, AC-DC, Muse ir pan. Rečiau IL DIVO, Prodigy, Jurga bei senos geros 80/90-ųjų dainos.
Reikia: pradžiai keturkanalio grojančio stiprintuvo. Galia ne tiek svarbi. Svarbu, kad komfortiškai grotų ir judintų esamas kolonėles. Subo kol kas nebus.
Pinigai: minimaliom sąnaudom- maksimalus variantas pageidautinas. Iš bėdos iki 1000lt šiuo metu galiu skirti.
Patarimai?
AČIŪ
ZaXaS
2009-11-11, 11:21 PM
Turiu pasiūlyti JL 300/4 ;) Pliusas tas, kad yra LP/HP filtrai iki 5kHz, reikalui esant galima jungti bi-ampingu nenaudojant pasivių filtrų. Manau, kad atgroja savo pinigus, nebent rastum ką nors iš old school ;)
Flyner
2009-11-11, 11:29 PM
Turiu pasiūlyti JL 300/4 ;) Pliusas tas, kad yra LP/HP filtrai iki 5kHz, reikalui esant galima jungti bi-ampingu nenaudojant pasivių filtrų. Manau, kad atgroja savo pinigus, nebent rastum ką nors iš old school ;)
Nei vieno JL neesu klausęs. Nežinau ir ką atsakyti. Pažadu pasidomėti.
atvortke
2009-11-12, 08:39 AM
turiu naują audiosystem f4-260 detaliai groja, gal net ir morelių nesinorės :)
Jei davažiuosi iki Vilniaus, galėsi ir išmėginti.
Flyner
2009-11-12, 06:50 PM
Pasiūlymai vilioja... Lengviau būtų, jei parašytumėte veiksmo vietą, bei apytikriai kokia kaina siūlote produktą. Ar naudotas ar naujas.
Užmačiau Topo centre išpardavimą. Siūlomas AXTON A495 už 299Lt. Ar jis ko nors vertas? Žinoma, net gėda lyginti tokius produktus kaip Audison, ar JL su AXTON. Tačiau labai vilioja kaina. Žinoma skiriasi kainų kategorija nuo 1000 iki 300, bet būtų smalsu žinoti ar vertas jis bent tokių pinigų? Išgirdau pastabų, kad mano esamai sistemai nelabai ir reikia gero stiprintuvo, kadangi tai tik vidutinio lygio komponentai ir neverta investuoti į brangų stiprintuvą.
Prašau kompetetingų dalyvių, jei nesunku, brūkštelti asmeninę žinutę, idant neteršti temos, ir patarti ar duoti pastabų, pakritikuoti dėl šios situacijos.
atsiprašau už netemines mintis
STIPRINTUVAS TEBEIEŠKOMAS
Tik jau ne axton,grojimo 0.
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=9391
Flyner
2009-11-12, 07:23 PM
AČIŪ. Žinosiu.
Dėl tų visų pasakymų tavo turimi garsiukai per prasti vienam ar kitam. mano nuomonė tokia:
visų pirma norint turėti kokybę reikia pradėti nuo kokybiškų įrašų - (ne visada eina gaut originalius CD, brangu - dažniausiai brangiausiai kainuojanti sistemos dalis, nebent klausomasi tik 2 CD :D)
tuomet grotuvas
tuomet striprius ir laidai
ir tik tada garsiukai.
Pasakysiu atvirai - labai dažnai net nežinom ką gali mūsų originalūs garsiukai, kadangi ldažniausiai juos pakeičiame pirmiausia.
Susistygavęs savo sistemą (nu maždaug jau :D) aš labai stipriai nustebau, kaip groja originalus mano priešbosiai (blaupunkt) ir net negalvoju apie jų keitimą.
Tad mano siūlymas toks, pirk geriau seną bet kokybiškesnį - geriau grojantį gaminį, nei naują pigų plastmasės gabalą.
KaTiS
2009-11-25, 02:26 PM
O aš siūlyčiau pirkti gera stiprintuvą, nesvarbu, kad jis pergeras tavo garsiukam, bet užtat, kai pasikeisi garsiukus, nereikės ieškoti kito stiprintuvo, taip sutaupysi pinigų.
Flyner
2009-11-25, 07:12 PM
Šioj srity visiškas proffanas neesu, tad tokie elementarūs dalykai ir taip aiškūs. Kas dėl Golf 3 garsiakalbių, tai tikrai net neverta pradėti kalbėti apie jų grojimą... Kas dėl pačio stiprintuvo, tai pasiūlymų gaunu daug, o informacijos- nelabai. Informacijos noriu, kadangi neturiu galimybės paklausyti kaip vienas ar kitas groja, o ir gyvenime garso aparatūros montavimu- pardavimu neužsiimu, todėl sunku sekti rinką. Į kitus miestus neprivažinėsiu dėl kiekvieno pasiūlymo.
Galbūt daugelis nesuprato mano norų. Man Watų su milijonais nulių nereikia. Reikia greito ir grojančio stiprintuvo, max RMS 100w kanalui. O ir tiek nelabai reikia. Kainos ir kokybės santykis- privalumas. Nežadu dalyvauti varžybose, noriu komfortiškai klausyti savo mėgstamos muzikos.
atvortke
2009-11-25, 09:19 PM
turiu 6kanalų old-school sony su pakeistai kondais į audiofilinius blackgate ir denon'ą 4kanalų, jei domina numeris kiek žemiau.
peris
2009-11-25, 09:55 PM
Dėl tų visų pasakymų tavo turimi garsiukai per prasti vienam ar kitam. mano nuomonė tokia:
visų pirma norint turėti kokybę reikia pradėti nuo kokybiškų įrašų - (ne visada eina gaut originalius CD, brangu - dažniausiai brangiausiai kainuojanti sistemos dalis, nebent klausomasi tik 2 CD :D)
tuomet grotuvas
tuomet striprius ir laidai
ir tik tada garsiukai.
Pasakysiu atvirai - labai dažnai net nežinom ką gali mūsų originalūs garsiukai, kadangi ldažniausiai juos pakeičiame pirmiausia.
Susistygavęs savo sistemą (nu maždaug jau :D) aš labai stipriai nustebau, kaip groja originalus mano priešbosiai (blaupunkt) ir net negalvoju apie jų keitimą.
Tad mano siūlymas toks, pirk geriau seną bet kokybiškesnį - geriau grojantį gaminį, nei naują pigų plastmasės gabalą.
100% pritariu, sau taip pat nieko nebūčiau judinęs kas link akustikos originalios, jei ta akustika nebūtų viena pusgyvė elipsė ir kitose duryse kažkoks rėksnys iš teliko įgrūstas :)
Black Scorpio
2009-11-27, 11:07 AM
Reikia greito ir grojančio stiprintuvo, max RMS 100w kanalui. O ir tiek nelabai reikia. realus 100w/rms kanalui yra labai daug komponentams :) pvz, pas save priekį esu paleidęs nuo 2x65w/rms mažyčio stiprintuvėlio tai bent jau garso išgauna tikrai nemažai :) (nu ir pagal grojimą ne paskutinėj vietoj)
KaTiS
2009-11-27, 11:20 AM
Kas dėl Golf 3 garsiakalbių, tai tikrai net neverta pradėti kalbėti apie jų grojimą... Kas dėl pačio stiprintuvo, tai pasiūlymų gaunu daug, o informacijos- nelabai. Informacijos noriu, kadangi neturiu galimybės paklausyti kaip vienas ar kitas groja
Savo nuomonę pasakysiu šmaikščiai: dažnai atrodo, kad nenori šikt, bet va tik obą ir užsimanai, tada jau reikia lėkt į tuoletą, o jeigu esi ne namie, tai gailiesi, kad nenuėjai į tuoletą, kai turėjai progą, pakentėjęs vėl užsimanai, kol nepadarai to, ko nori ;)
Aišku, čia tavo reikalas :)
darko
2009-11-27, 11:29 AM
Galbūt daugelis nesuprato mano norų. Man Watų su milijonais nulių nereikia. Reikia greito ir grojančio stiprintuvo, max RMS 100w kanalui. O ir tiek nelabai reikia. Kainos ir kokybės santykis- privalumas. Nežadu dalyvauti varžybose, noriu komfortiškai klausyti savo mėgstamos muzikos.
Tavo vietoj susirašyčiau su kokiu forumiečiu ir paklausyčiau kiek garso išgauna normalus stiprintuvas, tarkim vakar savo senuką 2x25 watus vaikyt užsinorėjau, tai iki galo neišspaudžiau, per garsiai pasidarė, o šiaip ant pusės padalų jau man yra garsiai :) Tai pagalvok, ar tikrai tau normaliam klausimui reikalingas tas 100 vatų ;)
DEIVISC
2009-11-27, 03:52 PM
namie uztenka ir 10w,bet masinoje jei maziau 100w ant kanalo paprasciausiai neidomu klausyt..masinoje muzika turi vezt..t.y.grot garsiai ir kokybiskai, o tai pasiekt labai sunku ir su brangia aparatura, todel daug kas apsiriboja mazais vatais automobilyje del sunkumu su atspindziais ,vidutiniu ir aukstadazniu dazniu klykimu, priesbosio plerpimu kartu su barskanciom duru plastmasem ir t.t, o tyliai klausant bedu zymiai maziau:cool:
darko
2009-11-27, 09:54 PM
Mano atveju, tai tikrai ne pašaliniai garsai trikdė, o tiesiog ant ausų per daug garso buvo :)
Flyner
2009-12-04, 08:47 PM
Galbūt ir vėl neteisingai išsireiškiau, arba neteisingai mane supratote :) MAN NEREIKIA 100 W RMS.
Nors su keletu forumiečių susirašinėjant dažnas sako, kad galingesnis geriau suvaldo garsiakalbius ir dėl to neprarandamas tikslumas.
Gyvenime esu turėjęs senuką Alpine (modelio nepamenu) kurio kanalo galingumas 25W. Tai tas aparatėlis taip smagiai krutindavo garsiakalbius, kad smagu klausyt buvo. Dar turėjau Simfoni stipriuką- tas irgi neįspūdingai W turėjo, bet savo atgrodavo.
Jau kai kam sakiau, kad giliai į mišką nenoriu lįsti- ten medžių per daug. Ir matosi, kad neklystu...
Štai šį savaitgalį tempsiu laidus ir kalėdoms bandysiu pasidovanoti stiprintuvą.
DEIVISC
2009-12-05, 09:58 AM
ir galesi 25 w garsa vaziuodamas klausyt itempes ausis su nejautriais masininniais garsiakalbiais:respekt:. juokauju cia kaip kam patinka..
Artūras S
2009-12-06, 11:19 AM
Daugelio čia esančių patirtis yra: kuo trumpesnis signalo kelias tuo geresnis garsas kolonėlėse. Iš to seka, kad stiprintuvas turėtų būti be jokių filtrų ir.t.t. Pigu ir geras variantas būtų savos gamybos Gainklonas. Kaip tik toks pas mane guli ant lentynos. Žinoma tai tik vienas iš pavyzdžių. Tačiau labai rekomenduočiau prieš perkant bet kurį stiprintuvą pasileisti ir pasiklausyti.
Flyner
2010-01-07, 07:54 PM
Taigis...
Per šventes tingėjau kažką daryti, tačiau šį ta padariau- pratempiau laidus. Stiprintuvo nenupirkau. Dar bandau žaisti su instaliacija, kad gražu ir nematoma būtų. Bandysiu dar dureles tobulinti akustiniu požiūriu, nes galas labai kietai bosą muša, net sumažinus dažnius iki 50Hz. Kokios būtų mintys?
Turiu dar porą klausimų, jei dar neįkyrėjau. Gavau pasiūlymą pirkti stiprintuvą Helix HXA 400 MK2. Ko jis vertas? Ir kiek daugmaž vertas pinigine prasme? Žmogus parduodantis, nelabai žino kiek prašyti.
Kitas klausimas: kur kreipti Golf 3 tweeterius? Nepatinka man originaliose vietose. Ar tiktų, jei į priekinio stiklo vidurį, apie sprindis aukščio nuo panelės? Su plastilinu jau pabodo žaisti- niekaip scenos nepagaunu. Gal blogoje lokacijoje gaudau? Prašau į PM, kad neteršti temos.
AČIŪ
omsonass
2010-01-07, 08:03 PM
Taigis...
Per šventes tingėjau kažką daryti, tačiau šį ta padariau- pratempiau laidus. Stiprintuvo nenupirkau. Dabar bent galėsiu pasijungti ir paklausyti kaip kas skamba.
Turiu porą klausimų, jei dar neįkyrėjau. Gavau pasiūlymą pirkti Helix HXA 400 MK2. Ko jis vertas? Ir kiek daugmaž vertas pinigine prasme?
Kitas klausimas: kur kreipti Golf 3 tweeterius? Nepatinka man originaliose vietose. Ar tiktų, jei į priekinio stiklo vidurį, apie sprindis aukščio nuo panelės? Su plastilinu jau pabodo žaisti- niekaip scenos nepagaunu. Gal blogoje lokacijoje gaudau? Prašau į PM, kad neteršti temos.
AČIŪ
tai, kad viskas priklausys nuo tavo visos sistemos, neina konkrečiai pasakyti, kur ir kaip sumontuoti, kai jau viską turėsi tada pats dėliokis aukšta dažnius ir nuspręsi kur geriausiai skambės, labai daug priklausys koki aukšta dažniai pas tave bus, teko rs audio spl aukštadažnius dėti į 3 golfą tai teko dėti į stoikes ir pakreipti vieną į kitą gal kiek daugiau link priekinio stiklo, nes kitaip labai aštriai jie skamba
Flyner
2010-01-07, 08:06 PM
Labai atsiprašau, naparašiau, kad sistema liko ta pati kol kas. T.y. priekyje ETON PRO170, gale- nesvarbu :) Padaryta vibro ir garso izoliacija, MID prisuktas prie storos faneros. Berods 18mm. MID- originalioje vietoje apačioje.
manacas
2010-01-08, 07:28 AM
Na ta helixa as turiu, pajungęs ant focal 165 v2s biampingu, tai komponentams jis tikrai neblogas, bent kiek man tai leidžia spręsti mano klausa. Kiek už jį mokėt tai nežinau... aš dar seniau 400 mokėjau...
Keisk operacinius ir pamatysi kaip atsigaus.
Flyner
2010-01-09, 12:22 AM
Na, daiktas naujas, tas Helix. Su dokumentais ir visa kita. Man naujas yra naujas. Visada perku tik naują produktą (išskyrus, galbūt, automobilius :) ) Suderėjau 800lt, pirmadienį bus matyt. Kiek žiūrėjau, jų nelabai pirkti yra, o kur yra tai panaši kaina ir yra- 232eur= 800lt (užsienis. internetas).
Tik labai tikiuosi, kad ir energingumo jam netrūks. Parametrai tai tikrai geri...
mindosy
2010-01-11, 09:44 PM
tau tikrai siūlė ne ką prastesnių variantų už tą helixą už dukart mažesnę kainą, paprašyk Artūro_S gainclono. Jei išeis nebrangiai nupirkt dar pasikeisi magą, tada susirgsi liga, kuria čia sergančiu nemažai ir išlakstys iš galo komponentai, prasidės ilgas ir nuobodus kelias pažinimo ir tobulybės link...
Flyner
2010-01-12, 11:46 PM
Ta liga jau seniai susirgta.. Reikalas tas, kad tai eksperimentinis auto, o ir pirmasis į kurio audio aparatūrą tiek investuoju. Ir žiūrėsiu kas iš to gausis. Magą tikrai keisiu, jau žinau, kad noriu kažkada turėto KENWOOD KDC-W808 arba 909. Gal dar kokiu susigundysiu, bet KENWOOD man patiko detalus garsas ir plačios garso reguliavimo galimybės. Kas dėl stipro, tai tikrai nežinau, kas tas gainclonas ir su kuo valgomas. Bet įtariu, kad jis neturi filtrų, tai tektų papildomai ekvalaizerį statyt? Ar ir nuo mago tiktų? Apšvieskit prašau.
Flyner
2010-01-12, 11:50 PM
Dar prie to paties galiu pasakyti, kad gale gyvenime komponentų nedėjau, o tie koaksialai, kurie dabar yra gale, tik retkarčiais gauna garsu pasilepint. Fader pas mane tik ant front.
Flyner
2010-01-20, 09:52 PM
Žodžiu ilgai galvota, mastyta ir apsistota ties dviem variantais: Tru Technology S44 ir Helix HXA 400 MK2. Belieka išsirinkti.
Temą stabdau.
mindosy
2010-01-21, 12:26 AM
manau tik tru...o šiaip, kuo mažiau tų vadinamų ekvalaizerių ir filtrų,tuo geriau...
Flyner
2010-01-23, 09:09 PM
Išsirinktas ir nupirktas TRU TECHNOLOGY.