-
Mano patirtis- pamoka tiems kas akustiką matuoja watais!
So,
Praėjusį sekmadienį (kitą dieną po EMMA varžybų), sėdžiu aš pas tėvukus sode.
Tėvas, kadangi dirba mokykloj, kartais partempia visokio nurašyto "š". O šį kartą atvežė į sodą seną radija su patefonu, bei rusišką kolonėlę "ROSIJA". Patefonas labai manęs nedomino, bet kolonėlę nutariau pajungti prie savo auto instaliacijos. Beje kolonėlė super primityvi, įmontuotas 4ГД plačiajuostis popierinis 20cm diametro garsiakalbis. Dėžė netgi neuždara, galas praktiškai atviras, tiktais kažkokia popierinė skkylėta atitvara padaryta.
Tai va, ant garsiakalbio perskaičiau, kad jo galingumas 4W, varža 4omai. Na, galvoju, kaip čia jo nesudeginus prie mano "galingos super aparatūros".
Visus savo įmontuotus gargalus atjungiau. O pajungiau tiktais rusišką GD garsiakalbiuką.
Ir vos žado netekau: plešia afigiennai, ir garsiai ir visai dar muzikaliai. Daviau watų (stiprintuvo kanalo galia RMS 50W), o 4W vargšas garsiakalbis no problem grajna ir vargo nemato!!!
Kai dar biškutį subą įjungiau tai miela malonu klasytis patapo!
Po to padariau eksperimentą. Kairioj pusėj pajungiau Focal 165V2 komponentus, o dešinėj pusėj pastačiau į save nukreiptą ROSIJA kolonėlę. Watų daviau abiem po lygiai, na ir grojo abi pusės maždaug vienu garsumu ir be didelių iškraipymų 4-ių watų garsiakalbis nenusileido 75W Focal'ams.
Taip, kad visas tas reklaminis WATŲ propogavimas nevertas nė sudilusio skatiko!!!!
Galbūt dauguma tą žinojo jau daugelį metų ir nieko naujo nepasakiau. Bet.... (čia straipsnis ne Audrūnams ir ne Artūrams)
-
Ei !, tokias ir as turiu.....lekiu pabandyti....
-
As tokias dvi turiu, prie patefono stovi spintoj.
-
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
cha, pas mane 6W :) :-D
-
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Tai pas tave žvėriukai!!!
.....žinai, jei tiems garsiakalbiukams suteikt tinkamą akustinį apiforminimą (pvz. fazoinvertorinė dėžutė), bei padaryti dvijuostę sistemą su gražiu cypliuku, tai liuks kolonkės gautųsi :D
-
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Tai jau jo ;)
Bl. susinervinau..... antros kolonkes nerandu..... :evil: :evil: :evil:
-
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
.....žinai, jei tiems garsiakalbiukams suteikt tinkamą akustinį apiforminimą (pvz. fazoinvertorinė dėžutė), bei padaryti dvijuostę sistemą su gražiu cypliuku, tai liuks kolonkės gautųsi :D
aga, va ka tik pakuriau... nu nieko, nieko..... pakuriau nuo savadarbio stipro (namuose zinoma, ne masinoje :) ) siaip tikrai nieko, tik aukstu ziauriai truksta... o del korpuso tai nzn.... o nafik su faziku ? sakau, gal ir uzdaram korpuse turetu stukseti..... sunku kazka pasakyti, nes jokiu duomenu neturiu, iskyrus 6 W :(
-
Re: Mano patirtis- pamoka tiems kas akustiką matuoja watais!
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
Ir vos žado netekau: plešia afigiennai, ir garsiai ir visai dar muzikaliai. Daviau watų (stiprintuvo kanalo galia RMS 50W), o 4W vargšas garsiakalbis no problem grajna ir vargo nemato!!!
zinai, pagalvojau....sakau, gal jautrumas jo ziauriai zemas.... , todel ir gali atsukti iki dugno....be to kiek jo varza ? pas mane lyg 8 omus raso... (sunku iskaityti, nes nusitryne...)
pas mane stipras 2x50W (2x TDA 7294) ir paleidau iki dugno... ir .... tikrai nieko... grajina...beveik jokiu iskraipymu.....
:)
-
Citata:
"Arvydas" rašė čia:
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
žinai, pagalvojau....sakau, gal jautrumas jo ziauriai zemas.... , todel ir gali atsukti iki dugno....be to kiek jo varza ? pas mane lyg 8 omus rašo... (sunku iskaityti, nes nusitryne...)
pas mane stipras 2x50W (2x TDA 7294) ir paleidau iki dugno... ir .... tikrai nieko... grajina...beveik jokiu iskraipymu.....
:)
Šiek tiek info radau:
http://auto.novgorod.ru/soundart/theory/010/
-
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
Aciu :)
ir visdelto pas mane irgi 4 W, blyn kaip ten sunku ka iskaityti....tos raides taip sulietos, kad belekas...
-
Radau ir antra. Pajungiau abu.
Svajuncikai, as bbd. nu nerealus garsiukai (savo kainos kategorijoje) ! :) :smt082 :smt082
-
Che, matomai kalbat apie 4ГД-35 arba 4ГД-28 garsiakalbius. Jų slėgis buvo berods 0.34. Kas pervedus į dabar paplitusius decibelus būtų apie 93-95 ;)
Tai tikrai galingi garsiakalbiai, su gera ataka, prastais aukštais ir nelabai stebuklingais žemais, gana dideliais nelinijiniais iškraipymais. Skirti darbui pusiau atviro tipo akustinėse sistemose. Buvo naudojami tokių agregatų kaip Akords 001 stereo patefonas, Весна 201 stereo kolonėlėse ir etc. Pagal rusišką nomenklatūrą buvo skiriami darbui iki 1 klasės akustikos, kurią sudarė vienas ar keli tokie plačiajuosčiai garsiakalbiai. Juos pakeitė modernesni 10ГДЩ-30, liaudyje plačiai žinomi "Gdešai“
Šituos garsiakalbius dėti į uždaro tipo dėžes nelabai verta, nes reiks didelių dėžių. Galima bandyti naudoti nemažuose fazoinvertoriuose. Šiaip juos logiška naudoti izobare.
-
Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
Che, matomai kalbat apie 4ГД-35 arba 4ГД-28 garsiakalbius. Jų slėgis buvo berods 0.34. Kas pervedus į dabar paplitusius decibelus būtų apie 93-95 ;)
Tai tikrai galingi garsiakalbiai, su gera ataka, prastais aukštais ir nelabai stebuklingais žemais, gana dideliais nelinijiniais iškraipymais. Skirti darbui pusiau atviro tipo akustinėse sistemose. Buvo naudojami tokių agregatų kaip Akords 001 stereo patefonas, Весна 201 stereo kolonėlėse ir etc. Pagal rusišką nomenklatūrą buvo skiriami darbui iki 1 klasės akustikos, kurią sudarė vienas ar keli tokie plačiajuosčiai garsiakalbiai. Juos pakeitė modernesni 10ГДЩ-30, liaudyje plačiai žinomi "Gdešai“
Šituos garsiakalbius dėti į uždaro tipo dėžes nelabai verta, nes reiks didelių dėžių. Galima bandyti naudoti nemažiuose fazoinvertoriuose. Šiaip juos logiška naudoti izobare.
Aciu uz issamuma ir atviruma :wink:
-
cia tiktu posakis: "back to the roots"
-
Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
1.decibelus būtų apie 93-95 ;)
2.Tai tikrai galingi garsiakalbiai, su gera ataka, prastais aukštais ir nelabai stebuklingais žemais, gana dideliais nelinijiniais iškraipymais.
3.Šituos garsiakalbius dėti į uždaro tipo dėžes nelabai verta, nes reiks didelių dėžių. Galima bandyti naudoti nemažuose fazoinvertoriuose. Šiaip juos logiška naudoti izobare.
1. Oho ! ;)
2. Na taip, aukstu, tai nerasta, bet ko ir benoreti. Sakau, o jei koki 12 db Beselio filtriuka sukonstravus, a ? nu tipo dadeti nebloga piscialka ir padaryti koki samadelna krosa ? Gal kazka rimtesnio ispestume ?
Tai sakau gal i pora sitam garsiukui pvz sitokia ruporine piscialka ipirsti?
http://www.visaton.com/english/artik..._442_1_10.html
3. ir kokia pagal tave turetu buti ta uzdara deze ? (kiek litru)
-
Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
Che, matomai kalbat apie 4ГД-35 arba 4ГД-28 garsiakalbius...Skirti darbui pusiau atviro tipo akustinėse sistemose...
I Opeliu dureles :smt082
-
Citata:
"Povilas" rašė čia:
cia tiktu posakis: "back to the roots"
Taip iseina.... :) vel griztam prie saknu... :)
-
Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
Šituos garsiakalbius dėti į uždaro tipo dėžes nelabai verta, nes reiks didelių dėžių. Galima bandyti naudoti nemažuose fazoinvertoriuose. Šiaip juos logiška naudoti izobare.
Turiu patefona AKORDS 001 ir prie jo standartines kalonkes. Tai cia bus sios apkalbetos kaloneles?
-
Citata:
"midax" rašė čia:
Turiu patefona AKORDS 001 ir prie jo standartines kalonkes. Tai cia bus sios apkalbetos kaloneles?
Sveikinu, tu vienas is isrinktuju :D Taip, ko gero, cia tos pacios ;)
-
Jau galim ir koki kluba steikt :D
-
Ats: Mano patirtis- pamoka tiems kas akustiką matuoja watais!
tai va sielos draugai, pas mane irgi yra tas AKORDS-001 patefonas, o koloneles prie jo tai tokios paprastos buvo, vienos uzdaro tipo 15W, o kitas 10w su faziku nuo kito patefono. Tai va pasakysiu tiek kad bbd zinokit su tokiom 15W kazkada per vestuves muzona leidom kol parejo viena kolonke :smt022 kita kolonke naudojau masinoj, o tu po 10W tai dezes tik geresnes, bet irgi graziai groja. bet ne kolonelese esme, esme AKORDS-001 :ploju: stipriake juk, stipriakas tikrai silpnas, turi tuos savo 10W ar kiek ten tu watu nes niekur neraso, bet uztat kokia klase :smt020 niekad tikriausiai koks g....vas centras ale sony ar koks technics taip negros, kaip ir tie visoki resyveriai ir stipriakai yamaha.. o tai juk pats silpniausias tokios klases patefonas, ka kalbeti apie galingesnius tokios klases aparatus. Kalbejau ne apie galia, o apie grojima.
P.S. giliai nusivyles brendais YAMAHA, Pioneer ir Alpine.
-
Ar tik ne tokios koloneles budavo sukabintos mokyklos koridoriuose? Kiauros subadytos, o rekia tai JOPAPA kaip garsiai :supz:
-
butent , nes kitokiu tikriausiai nebudavo :smt017 bet siaip tai koloneles dabar yra pazenge i prieki, o tokios kaip s-400 jau skaitoma atgyvena, dabar keli brendai labai sukasi rinkoje, bet kas del piguvos gal rrr ir neblogai
-
Na dėl vieno tai sunku ginčytis - RRR produkcijos kainos ir kokybės santykis tikrai geras. Kolonėlės gan pigios ir tikrai neblogos.
-
vat man dabar idomu, kuo skiriasi tu senu rusisku garsiakalbiu galios matavimas ir dabartiniu? zinau tiek, kad ant ju budavo nurodoma ju nominali galia, tai tie 10w nominalo prilygtu kazkur 25-40w/rms, bet kaip kolega minejo kad 4w/nom garsiakalbis grojo lygiai su 75w/rms garsiakalbiu... nu nesirisa man kazkas vistiek :smt017
-
gal jis tiesiog gerokai jautresnis buvo
-
kazkada i masinele buvau isimetes radiotechnika S90 tai nuo mago taip puikiai jos ejo,o gana nemazos,krosas gigantiskas ir sroves nesuryja...
slegio duodavo patikekit:)jautrumas didelis ju matyt...
-
mum su periu buvo nutikimas kaip atvarem i stovykla ale diskano padaryti, o mum pareiske lineiku nera tai galit su centriuku grot. nu jo mastom ka daryti. koloneles "VENTA" yra, o stipreka pasiemiau as silpnuti PHILIPSIUKA siaip namelyje pasiklausymui. na galvojam reikia pabandyti. kaip uzkurem mes ta venta, kad pradejom kalenti... nustebe buvom :) kaip toks silpnas stiprintuvelis gali tiek dB duoti :) pasirodo jautrume esme :)
-
venta geros tos placiajuostes galingos turejau viena :smt023
-
ne galioj esme o kad jautrios jos labai buvo :D dar matyt kazkada buve jos aktyvios bet kazkas ten nezinau nesigilinom kiek pamenu :D kaip kazkurioj parduotuvej pasake, ale hi-end aparatura, jau senei zmones suorato kad ne galia reik didint o jautruma, taip ir cia :)