Sveiki, turiu programa TrueRTA v3.2 taciau tik level 1 todel galiu atkuriamo spektro vizualizacija matyti tik isdalinta po viena oktava... Gal kas turi level 4, arba TrueRTA v3.3 level 1?
Printable View
Sveiki, turiu programa TrueRTA v3.2 taciau tik level 1 todel galiu atkuriamo spektro vizualizacija matyti tik isdalinta po viena oktava... Gal kas turi level 4, arba TrueRTA v3.3 level 1?
Ten viskas yra nuo SPL matavimo iki spektro analizes... reikes isbandyti, kai mano masinoje jau kazkas gros :)
kazhko apie tai..
http://www.speakerbuilder.net/web_fi...diymicmain.htm
Kilo toks klausimėlis, kiek kainuoja spektro analizatorius? ar geriau ieškoti programos kompui ir mikrofono?
ieškok programos kompui ir mikrofono.
O kokius mikrofonus naudojate?
gal programų galit paminėti kokių ieškoti ir kokių mikrofonų? nes spėju iš maximos už 10Lt tai nureguliuos kad nei bėk nei rėk :)
jo, tikrai butu idomu koks sotas naudojamas :)
kaip suprantu reikalingas dazniu generatorius ir osciloskopas :) abu sie prietaisai realizuojami softo pagalba, kokio?? :smt020
Siulyciau pradeti nuo gero mikrafo isigijomo, tiesa kaina jo tikrai ne desimt litu. Pvz, Behringer ECM8000 arba ka nors panasaus
Kad ir tas pats Speaker Workshop. Su mikrafu už 10lt, tai jau geriau tada iš klausos, net jei meška ausį numynė, geriau būtų :)
Ausys pats geriausias prietaisas.
Na o tikrinti ar yra fazė geriausia su pirštais :) Norėčiau pamatyti ausimis nuimtus TS parametrus ir pagal tai paskaičiuotą dėžę. Kad galutinį rezultatą reikia derinti iš klausos, tai čia visiškai sutinku, bet didžiąją darbo dalį padeda padaryti geri įrankiai ir įranga (tarkim, kad ausys vienas jų).
:) Net nežinau kaip išsireikšt,bet skaitau save gerbiantis rimtų sistemų tverėjas privalo naudot tokią įrangą ,kad ir kiek jis gerai begirdėtų... ir mano žiniom juos turi rimtesnės LT instaliavimo firmos,bet kas gali užsukt pasimatuot už sutartą mokestį. Aišku ausys toks daiktas ,kad be jų ne iš vietos :D
ir kiek būna tokių sistemų ir klientų kuriom reikalingas toks matavimas ir reguliavimas pagal tuos nuimtus parametrus ...
manau daug ...is ju dauguma jau prarade klausos dovana :D
manau mazai, nes 98% zmoniu reikia tik booom boom bomm :smt021
kaip manai del ko praranda klausa? :D:D butent del tu boom boom... o paskui lekia tikrintis pagal parametrus nes jei paveza su auto kanors kuris dar kazka girdi antra karta sesdamas papraso isiungt maga :)
Matuojasi tas kas nežino kaip turi būti ir neatskiria kaip skamba.Spektro analizatorius gali parodyti lygią kreivę, bet muzika gali skambėti tragiškai.Ir atvirkščiai, gali kreivė būti su trūkumais, o muzika klausysis daug geriau negu su ta lygia kreive.Ne vien toje kreivėje esmė.Kreivė niekada neparodys ar sistema din amiška, ar ji groja aštriai , ar švelniai ir t.t.
Kreivė niekada skambėjimo nenusakys čia faktas ir niekas to neteigė kiek pamenu? Dėl mikrafų nereikia lialia,juos naudoja visi kiek rimtesni DIY žmonės ,kurie gamina akustiką nuo 0 ir tikrai nesiskundžia klausa,supratimu ar kaip jus išsireiškėt..Be to softas siūlo ne tik dažnuminę,o visą eilė kitų dalykų. Kitas klausimas kiek tai reikalinga eiliniam žmogui su gatavu komplektėliu iš parduotuvės,manau nelabai.Citata:
Artūras S link=topic=2332.msg80660#msg80660 date=1211997114 rašė čia:
Tiesiog toje srityje dirbančiam ir mažesnę patirtį turinčiam žmogui, tokia įranga pagreitina darbo procesą.Citata:
assembled link=topic=2332.msg80517#msg80517 date=1211917167 rašė čia:
jop šiandien draugelis užlėkė pas mane į garažą ir aš ten jam pasakiau kad subui potenciką nusipirkau, nu sako pažiūrėk ar pas mane neina pareguliuot, hm galvoju gerai, pasižiūrėjau filtrus pasukiojau nes jie net nebuvo įjungti, nuėmiau tuos +12db kur buvo užstatyta, nu man jau kaip ir nieko, o po to tas sako, žinai aš vis važiuoju ir man trūksta žemų, tada supratau kad jis liks nusivylęs mano reguliavimu, tai palikau tik filtrus, ir atgal gražinau jo tuos +12db bassbost, o visos kolonelės originalios 99m galant... ir taip dauguma kurie dedasi aparatūrą į automobilius, svarbiausia triukšmo kiekis, jau ne vienam pareguliuoji taip kaip atrodytų turėtų gražiau skambėt, tai kitą dieną sutikęs išgirsti tai kas buvo prieš tai, viskas kas tik gali iki max užmaitinta, kad tik kuo daugiau triukšmo skleistų...Citata:
Black Scorpio link=topic=2332.msg80608#msg80608 date=1211972683 rašė čia:
todėl tik nedaugeliui tokios programos reikalingos.... ir apskritai kaž koki reguliavimai, juk daugelio nuomone groja pinigai ir watai, o ne normalus instalas ir sureguliuota sistema....