Ieškau muzikalaus dinamiško subo uždarai dežei. Gali būti su dėže ar be jos.
Printable View
Ieškau muzikalaus dinamiško subo uždarai dežei. Gali būti su dėže ar be jos.
Siūlyčiau Alpine SWG844. Greitas, jei reikia didesnio jautrumo tinka Band Pass akustiniam apiforminimui.
Reikia tikrai gero. Hi-end'o:-)
Hi End priklauso nuo rankų. Garsiakalbis tik "molis iš kurio lipdai".
perless xls 10 su deze . muzikaliau nerasi. kaina 150
Itariu, kad ne tas. Nu nežinau per kurį galą būtų galima jį vadinti midbosu :)
O tai SQ reikia ar slėgio?
Man realiai ir to ir to užteko naudojant Hifonics stiprintuvą (200 W/4Ohm)
ten visko yra ir slegio lb didelio( eiga ilga) ir muzikalumo, ir kabina lb žemai, Subas ne Jazzo, daug metų guli pas mane nuo sq varžybų laikų.
Jei dievulis duos - gal susirasi JBL P 1222 modeliuką. Gražu, skanu, daug.
Tai vat ir galvoju, gal kas pasiūlys užslėptą dar kokį gėrį:)
panašu kad jam reikia 15' subo jei 10'midbas
Čia bajeris:) tik sakau kartais norisi ir pakilbasint:), bet neatmetu šito varianto, geriau kokybė, nei kiekybė:)
panasu, kad "vaizdzialis nikoks", kai pardavime buvo peerless xls 12 tai ten ai... nu yra ir yra, kas ten ipatingo eilinis woofer, o dabar jau xls 10 etalonu tapo?
na jie abu geri, taciau vos ne peikti xls 12 ir girti xls 10, tai zinot juokinga :)
10' yra legenda, 12 niekada nebuvo kažkuo apipinas del savo letumo gal.
Leiskit paklausti, kuo jis lėtesnis? Ir šiaip, kodėl jis turėtų būti lėtesnis? 12" kaip tik galima lėčiau judėti grojant tokiu pat garsumu, nei kad 10". Mano nuomone (ir ne tik mano) didesnis beveik visada bus geresnis.
ps. į parametrus būtent šiuo atveju nežiūrėjau, kalbu apie patį principą 10" vs 12".
Jei abu subai identški, tik skiriasi diametras, tai 12 visda bus lėtesnis už 10. 12 tuko pakaba bus sunkesnė vadinasi ir valdyti ją sunkiau.
Grubiai 140 g (xls 10') prieš 160 g (xls 12').
Nepamirškim, kad mažesnio pakaba turės nueiti didesnį kelią, nei kad didesnio grojant tuo pačiu garsumu. O dar ir jautresnis didesnysis bus. Vėlgi kalbu nežiūrėdamas į konkrečius parametrus, kurie mano galva geresni pas xls12. Svoris didesnis (europeaudio rašo, kad 143 vs 193), tačiau sd taip pat didesnis - jautrumas didesnis, BL taip pat didesnis, Cms mažesnis..
Panaudotas žodis "identiški". Jei neidentiški tada galime išvedžioti. Ką duoda ploto skirtumai ir visa kita žinome. Šiuo atveju kalbame apie greitį ir pakabos svoris turi tam tiesiogią įtaką. Koki reikalingi kiti parametrai tegu sprendžia pats temos autorius.
10" legendinis :D
cia kaip sakyt del kaikuriu magu - "legendinis", "suprantantiem", "kas zino kas per daiktas aiskint nereik"
http://www.parts-express.com/peerles...ofer--264-1108
http://www.parts-express.com/peerles...ofer--264-1116
prasau zvilgtelkit specifikacijas, ka pamatysit? tik gal koks specas pasakytu: "mano hertz groja 15-1000000000000000hz", beabejo :) tai kad 10" parasyta, jog eina nuo 19hz, o 12" - nuo 20 tai cia xls 10" netampa legenda, vieni parametrai vienodi, taciau kiti itakoja ta esmini skirtuma.
o dabar leiskit paklaust ir paprasyti paaiskinti, tarkim abosoliuciai visi parametrai vienodi (vis gi jie nera), tai kaip gali buti 12" letesnis, masinos salone gal spaudimas kazkoks yra, kuris neleidzia laisvai stumdyt oro, gal minetoji pakaba daug kietesne, gi didesne membrana turi graziau isjudint garso bangas, o gal ne?
Abiejų eiga 12,5mm o pakabos svoris skriasi labai ryškiai 193,9 ir 136,6. Skirtumas 53,7g. Daugiau negu stkliukas degtinės ir tą stikliuką reikia papildomai kilnoti. Jautrumas skiriasi minimaliai apie 1db.(realiai gal ir daugiau) Net nebūtų minčių naudoti 12colių. Šiaip tai tokius klausimus reikia užduoti ne perku/parduodu skiltyje. Šitą postą ir taip jau reikia pratrinti arba jo dalį perkelti.
19hz desimtukui tai yra idealu, tuo viskas ir pasakyta, zemai kabina, greitas, galingas, muzikalus, ko dar reik?
Koki dar 19Hz mašinoje? Nėra ten jų ir niekada nebus. Geriausiu atveju jaučiasi, bet nesigirdi 25-30hz. Geriau, kad sistema žemesniais ir neapsikrautų be reikalo, tai nors tada gyvumo daugiau bus. Žodžiu tos apatinės ribos tai kalba apie nieką, nelabai ir yrašų yra kur ten kas būtų įrašyta.
Dar pagrįžt norėčiau prie bazinių dalykų... Koks grotuvas ir kokia auto?..
ŽIūrint į parametrus šių nevienodų garsiukų, man akivaizdu, kad 12" mažiau įneš 'savo muzikos'. Dėl greičio, jis ir turi būt greitesnis, jis grodamas tokiu pat garsumu turės nukeliauti ženkliai didesnį kelią, t.y. difuzorius turės ženkliai greičiau judėti tam, kad grotų tuo pačiu garsumu. Tuo pačiu ir netiesinis pakabos darbas įneštų iškraipymų, didesnė eiga - daugiau iškraipymų. Tuo pačiu didesniojo pereinamieji procesai (nežinau, kaip tai tiksiau reiktų įvardinti) dėl visumoje stangresnės pakabos turėtų būti trumpesni. Iš čia matyt ir jautrumas gaunasi vos 1db didesnis. Tokio skirtumo tikriausiai, kad nė neišgirstume.
JBL 2226h (reiks ne mažiau 100Ltr dėžės arba viso bagažinės tūrio) tinka 40-95hz ( normalioje muzikoje žemiau 40hz beveik nieko nėra).
Jei domins - PM.
https://www.jblpro.com/pages/pub/components/2226.pdf