-
Noriu gaminti sias kalonelias, ar verta?
noriu gaminti sias kalonelias, ar verta?
http://www.visaton.com/english/artik..._575_6_20.html
modelis: MB 115/H
kaina gautusi apie ~1800lt, 2vnt. daryciau pats.
skirta butu baliukams ir paciam namie paklausyt :) ar verta jas gamint? gal galima ka geriau ir pigiau?
-
kana cia tik kaip apytiksle, gal 1600lt gautusi, nors kaip pats gaminu visad kasko brangiau :)
-
esu panasias pasidares. is noname dinamiku. ta prasme dvijuostes (15" placiajuosciai ir pjezo ruporai). garsiakalbiai ir kitos dalys kainavo 300lt. uz tokia kaina darytis buvo verta. nezinau ar apsimoka muryti 1800lt. bent jau as nesigaminciau tokiu koloneliu jei jos butu naudojamos reciau kaip karta per menesi. kol baliai buvo karta i pora menesiu, tai kokybes uzteko, o dabar, kai uzsiimu rimciau, tai jas jau pardaviau ir darysiu visatono kopija http://www.visaton.com/english/artik..._577_6_86.html tik su pigesniais placiajuosciais.
-
naudojamos bus kiekvina diena, megstu garsiai klausyt muzika :) o baliams ir gerai butu :) mano senosiuos jau atgrojo! turiu pasidares dvi dezias su visaton t300 dinamikais ir kaskokiais cikcais po 13lt :) tai po 200 baliu reik kasko gyvesnio, nes viena kalonele paspardyt reikia kad pradetu grot :) ir grot pradeda tik nuo puses garso :) ko jos nemaciusios :D jai kas noretu pigaus ir gan gero daigto tai visaton t 300 dinamikai idealus variantas, kainuoja dbr mazdaug 80lt groja gerai :) tik dezes reik didesnes :) aisku cia tik mano nuomone :) o turi jos berot 120w, 30cm, 88db. ka galit dar lietuvoj uz tokius pinigus nupirkt? :)
-
o kokias tada kalonkes galima gamint iki 1000lt, kad butu geresnes nei 1000lt! :) gal kas turit kokiu brezinuku? seip dar laukiu kitu nuomoniu apie tas M115
-
Citata:
"Vytis" rašė čia:
o kokias tada kalonkes galima gamint iki 1000lt, kad būtų geresnes nei 1000lt! :) gal kas turit kokiu brezinuku? šiaip dar laukiu kitu nuomoniu apie tas M115
Bandyk ka nors su BG 30 NG
Cia irgi Visatono monitoriniai dinamikai....kainos tiksliai nepamenu, bet turetu pigiau gautis. Be to cia 12 coliu dinamikas.
-
Ats: Noriu gaminti sias kalonelias, ar verta?
gamink jei sau gali leisti..
-
Jos tik kalbasintis gerai tinka o normaliam klausimui tai nemanau.
Mirka.
-
-
http://www.nutshellhifi.com/Ariel-5r.gif Geriau nepadarysi. Šitas variantas ir namie ir vakaruškoj dirbs. Mano nuomone, kam daryti tai, ko pilni "salonai" ? Juk tokių, kurias nori daryti (pirma žinutė), galima furą šrote nupirkti. Ir su originaliais gargalais, ir daug pigiau.
-
Neklausiau gatavo varianto, kolega norėjo gamintis, tačiau atkalbėjau O:) Realiai diskutuojant su rusų fanais fanatikais, kurie jas patys gaminosi, turi ir nenaudoja. Supratau, kad tai ne to ko noriu ;)
Šiaip labirintų esu daręs ir įsitikinęs kad tai ne tas garsas kurio noriu. Šitos nieko gudraus, du labirintai ir tiek. Reiškia dar daugiau papildomų rezonansų. Kaip namų kinui būtų pats tas ;)
-
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34736#msg34736 date=1141016050 rašė čia:
http://www.nutshellhifi.com/Ariel-5r.gif Geriau nepadarysi. Šitas variantas ir namie ir vakaruškoj dirbs. Mano nuomone, kam daryti tai, ko pilni "salonai" ? Juk tokių, kurias nori daryti (pirma žinutė), galima furą šrote nupirkti. Ir su originaliais gargalais, ir daug pigiau.
o galbūt orientacinę dinamikų, reikalingų šitom kolonėlėm, kainą žinot?
-
Galas žino apie aną, dvigubą labirintą, kaip ten būtų. Dariau paprastą, gan solidų, iš solidžių medžiagų, tai tikrai pasiteisino. Su jokiu kitu korpusu taip neišlyginau žemų registro. Gal aš joks autoritetas, akustiką gaminu tik 30 metų,, bet klausė ir tikrai pažengę audiofilai, sakė vos ne idealu.
Ir dar vieną įdomų dalyką pastebėjau.Bent mano labirintui tai tinka. Visokio dydžio patalpose (nuo 9 (virtuvė) iki 24,5 kv.m.) groja vienodai. Nei baubimo, nei žemų pertyekliaus ar trūkumo.
O kaip pas tave? Aš dėjau WSP 26 S (Visaton) ir G-10 (Izofon).
-
Citata:
TAdzhius link=topic=2831.msg34840#msg34840 date=1141141934 rašė čia:
Citata:
o galbūt orientacinę dinamikų, reikalingų šitom kolonėlėm, kainą žinot?
http://www.oregondv.com/Vifa_Speakers_P13WH-00-08.htm
http://www.speakercity.com/Merchant2...gory_Code=SSTW
Suma, dviems kolonoms, visų gargalų $ 300. Jei po 3lt. grubiai... 900 lt.
-
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34841#msg34841 date=1141142175 rašė čia:
O kaip pas tave? Aš dėjau WSP 26 S (Visaton) ir G-10 (Izofon).
Žaidžiau pirieš ~25 metus su 13 cm Beag plačiajuosčiais. Fntastiški buvo tais laikais. Dar ir dabar duotų kruopų daug kam ;)
-
BEAG-ai!!! Tikrai fantastiškas reikalas, ką ir bekalbėti. Buvo dar M'r BOOM. Apie 1972 metus. Su jais irgi bandyta. Beje, jų likimas-Audi 80. Su 2x20 ir 1x 40 vatų stiprais langai atsidarinėja! 96 db. jautrumo 32 cm popieriukai, pop. pakabomis. Iš viso, koks asilas prigalvojo visikius porolonus, gumas ir padangas (dabartiniai auto-subai) ?!!!
-
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34881#msg34881 date=1141151545 rašė čia:
Iš viso, koks asilas prigalvojo visikius porolonus, gumas ir padangas (dabartiniai auto-subai) ?!!!
Žinok mašinoj kitaip neišsisuktum. Mažas tūris, norint gauti gerą žemą, reikia gero „įpūtimo“. Dviračio kameros tipo pakaba duoda galimybę pagaminti garsiakalbį su ~40 mm eiga. . Plius visi garsiakalbiai projektuojami taip, kad reiktų mažo tūrio. Viskas jautrumo sąskaita. Žinoma labai gaila, kad ta pati patirtis keliama ir į namų audio sistemas.....
-
Labai nesiginčysiu, bet ką pasakytum į tai, kad girdėjau kaip groja Lowter-is, teisingiau du, volvoj. Žemas nerealus. 2x12 vatų lempinukai iš 360 voltų generatoriaus. O juk Lowter-io eiga +- 1mm.
-
Visi geri garsiakalbiai gali groti tik mažam eigos diapazone. Tačiau rinka reikalauja kito - triukšmo...
Šiaip būtų labai įdomu paklausyti. Nes pats masčiau dėtis Lowfter'ius, tačiau reikalai pakrypo šiek tiek kitaip. Buvo padaryta kas po ranka papuolė ;)
-
Auto garso iš viso nepripažystu, todėl tokį variantą teko matyti vienintelį kartą. Be to lowterių nelabai pagrajinsi su tranzu, nebent išėjime trafas būtų. Bijo impulso kaip velnias!
-
Veltui. Žinoma brangiau nei į namus, bet pasiekti galima labai daug.
-
Citata:
Artūras-M link=topic=2831.msg34923#msg34923 date=1141206072 rašė čia:
Veltui. Žinoma brangiau nei į namus, bet pasiekti galima labai daug.
Be abejo galima! Tik 99,99% net iš toli išgirdus pykina. Girdėjau padorų grojimą gal 5 kartus, o gal 3... Niekam (beveik) neįdomu. O kam įdomu tas dažniausia pasiduoda reklamai ir nuvažiuoja į šoną.
-
Deja, jau taip yra. Man irgi iš tikrųjų atsibodo kovoti su vėjo malūnais. Gal dėl to ir nusileidžia rankos siekiant padaryti kad mašinoj gerai grotų. OP ir pinigai kaip mašinai žiaurūs. Po to tą mašiną prisirišęs kaip už pavadėlio ;)
Dabar sakau pasidarysiu už kelis tūkstantėlius sistemėlę su kokiais rusiškais garsiakalbiais ir tada pradėsim toliau vaipytis O:)
-
Citata:
Artūras-M link=topic=2831.msg34927#msg34927 date=1141207870 rašė čia:
Deja, jau taip yra. Man irgi iš tikrųjų atsibodo kovoti su vėjo malūnais. Gal dėl to ir nusileidžia rankos siekiant padaryti kad mašinoj gerai grotų. OP ir pinigai kaip mašinai žiaurūs. Po to tą mašiną prisirišęs kaip už pavadėlio ;)
Dabar sakau pasidarysiu už kelis tūkstantėlius sistemėlę su kokiais rusiškais garsiakalbiais ir tada pradėsim toliau vaipytis O:)
4a28. Jei rasi kur nesudrožtus, geriau iš rusiškų nerasi. Jei nepameni, ar nežinojai... KiNAP-o gamybos 6-iavačiai. 12-avačių (4a32) jaunėliai br.
-
Citata:
Artūras-M link=topic=2831.msg34927#msg34927 date=1141207870 rašė čia:
nuo geresnės sistemos pereit prie prastesnės labai sunku kiek kartų bandyta, tačiau įsidėjus prastesnę, pigesnę vėl norisi tobulint vis geriau ir geriau, žodžiu priklausomybė garsui yra :smt100
-
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34928#msg34928 date=1141208478 rašė čia:
4a28. Jei rasi kur nesudrožtus, geriau iš rusiškų nerasi. Jei nepameni, ar nežinojai... KiNAP-o gamybos 6-iavačiai. 12-avačių (4a32) jaunėliai br.
Žinau, turėjau, padovanojau dabar nagus graužiu....
-
Citata:
Va chia jau ydomiau, daugiau tokiu postu Joda, su pavyzdiais, brežiniais ir schemom, o ne vien sausos teorijos. Cia tai nors apie realius dalykus pradėjai shneketi o ne apie kosmosus kažkokius. Juk puikiai supranti kad chia yra nedauk tokiu kurie gali sau leisti pirkti koloneles, stiprintuva ar CD grotuva už 10-20k Lt ar daugiau...
Imesk dar kokiu panashiu linku jei nesunku.
-
Jei rimtai, tai kosminėm temom dar nekalbėjau nė karto. O dėl linkų... Aš pirmą kartą gyvenime prie kompo prisėdau TIK prieš nepilnus 4-is mėnesius. Dar žalias ir nedaug ką prinaršiau. Išviso... primityvus daiktas... kompas. Oi primityvus!
-
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34977#msg34977 date=1141310126 rašė čia:
Išviso... primityvus daiktas... kompas. Oi primityvus!
Vis patogiau nei Geležinis Feliksas :wink:
-
Citata:
spydas link=topic=2831.msg34981#msg34981 date=1141311501 rašė čia:
Citata:
Joda link=topic=2831.msg34977#msg34977 date=1141310126 rašė čia:
Išviso... primityvus daiktas... kompas. Oi primityvus!
Vis patogiau nei Geležinis Feliksas :wink:
Nu či kas be ko. O primityvus todėl, kad aš dar jame visai tūpas! Nors su ACRONIU tib-ą jau pasidarau. Visada taip, kai nesupranti, tai ir pikta. Jodos rašliavos PVZ. dar nedaug kas supranta, tai ir pikta jiems. A kū padarysi ir pykalios, kol supras. Ir aš pykau ir ant Lichnickio ir Chirojashi Kondo-s, kol nedaaugau iki jų mąstymo. O va Pet'kos Kvortrupų-iki šiol nesuprantu. Senas barzdyla tai tikrai vietom nusipeizėja. Ir nemanau, kad suprasiu.