ZOdziu pakalbejau su bahuriuku, pasake jog darant deze subui geriausiai skamba subas kai deze yra padaryta is senuju rusisku spintu. Ar tai tiesa? gal kas domejotes ar patys tokias daret, kaip jum jos praejo?
Printable View
ZOdziu pakalbejau su bahuriuku, pasake jog darant deze subui geriausiai skamba subas kai deze yra padaryta is senuju rusisku spintu. Ar tai tiesa? gal kas domejotes ar patys tokias daret, kaip jum jos praejo?
nežinau kokios tos spintos buvo bet taisykle yra ta: kuo storesne medžiaga (lenta, plokste ne plonesne uz 20mm) tuo geriau.Citata:
rafinuotas link=topic=5063.msg51241#msg51241 date=1168370922 rašė čia:
kuo maziau jos sienos virpa
Kuo storesnė ir tankesnė.
geriausia kai subo deze isvis neskamba. tam tikslui geriauisia is marmuro daryt.
Siulau is svino lieti O:)
Gerai tavo draugas sake. dariau ir as koloneles is senu spintos duru. Storis apie 2cm, svoris labai didelis palyginus su paprasta plokste. O kietumas tai isvis nepalyginamas. Kol tas plokstes sukiojau tai visas rankas puslem nusivariau. Po to dariau tokias "kojas" kolonelems. Is paprastos plokstes. Storis 2.5cm, bet i ja medvarsciai labai lengvai lindo. Ir svoris daug mazesnis. Na zodziu geras daiktas. Tik kad sunku dirbti :!:
Reikejo prie sukant medvarzcius prasigrezt skylutes, butu lengviau :)Citata:
zavas link=topic=5063.msg51349#msg51349 date=1168456250 rašė čia:
O ką mano instaliatoriai apie boso dėžės vidaus išklijavimą bitumu ir, - ar garsą izoluojančia medžiaga ?
Buvau ir skilutes issigrezes... ir vistiek kelis atsuktuvus suvariau medvarscius sukdamas... :twisted:
Elektrinis ar akumuliatorinis suktukas gerai gelbsti tame reikale :smt023Citata:
zavas link=topic=5063.msg51361#msg51361 date=1168462160 rašė čia:
Bitumu klijuojamos gamyklines dezes norint pagerinti ju stantuma taip pat garsiakalbio remas daziausiai namu kolonelese. Gaminant paciam subui deze reikia rinktis stora, tvirta medziaga kad bitumo nereiktu.Citata:
BigBug link=topic=5063.msg51357#msg51357 date=1168460611 rašė čia:
Na pačiam gaminantis tai dėžės gausis standžios. Mane labiau domina vibracijų klausimas. Tai sakai neverta klijuoti ?Citata:
Arunas B link=topic=5063.msg51379#msg51379 date=1168468202 rašė čia:
Namie bosas t.y subas statomas ant kojelių, kad būtų kuo mažiau vibracijos, o jei mašinoje tą patį padarius? Suprantu, kad tada jis skraidys, bet tą skraidymą galima ir išspręst :)
Aš čia biški fantazuoju ;)
Na pačiam gaminantis tai dėžės gausis standžios. Mane labiau domina vibracijų klausimas. Tai sakai neverta klijuoti ?
Namie bosas t.y subas statomas ant kojelių, kad būtų kuo mažiau vibracijos, o jei mašinoje tą patį padarius? Suprantu, kad tada jis skraidys, bet tą skraidymą galima ir išspręst :)
Aš čia biški fantazuoju ;)
[/quote]
Masinoje ant adatu statyt nereikia ;) uztenka ant storos gumos
Masinoje ant adatu statyt nereikia ;) uztenka ant storos gumosCitata:
Arunas B link=topic=5063.msg51383#msg51383 date=1168469817 rašė čia:
[/quote]
Kokia guma, konkrečiau?
bleha nusipirkau zodziu suba su deze, noriu pasiziuret kasper subas, bet deze atsuku su drele, ta krc jis ten priklijuotas yra, juk nelupsi, kaip kitaip atsidaryt ta deze gal yra patarimu, nes jei lupsiu, tai susidraskys ta visa medziaga as taip jauciu.
Kokia guma, konkrečiau?
[/quote]
As naudiju statybine guma cia pas mus UK ja statybose naudoja daug kur, tiesia ant ploksciu stogu,bakonu. Ji panasi i pusta guma tik kietesne. Yra jos ivairaus storio dazniausiai buna juoda kartais pasitaiko spalvota atrodo kad butu sukarpyta ivairiu spalvu gomos gabalai ir sulydyti i viena. Manau kad Lietuvoje kokiuose senukuose galima rasti kazka panasaus.
jei jis groja tai kam tau ji lupt? jei vistiek nori ji islupti tai reikia atsargiai apipjauti aplinkui ir issiims. pirma karta tai darant reikia buti ypac atsagiam kad nesugaditi dinamiko.Citata:
rafinuotas link=topic=5063.msg51520#msg51520 date=1168628504 rašė čia:
Jo jo - bo kai pamenu kai as pirmą karta atsukinejau dinamika, tik slyst rankute, ir su atsuktuvu dinamika kiaurai perduriau. turbut dar rankos abi kairios buvo :oops:Citata:
Arunas B link=topic=5063.msg51526#msg51526 date=1168629563 rašė čia:
Dabar jau rankas atstačiau, viskas normaliai :ploju:
gyveni ir mokais O:) :ploju:Citata:
Blitzzz link=topic=5063.msg51970#msg51970 date=1169045526 rašė čia:
Tik kad tos klaidos skaudziai per pinigus kerta.Citata:
sarkys link=topic=5063.msg52012#msg52012 date=1169061899 rašė čia:
na mokslai siais laikais irgi nepigus reikalas :)