sveiki, gal galetumete papasakoti kas tie omai, kuom skiriasi 1 omo subas nuo 8 omu subo? Kuris geriau, kaip tai atsiliepia galiai ir garso kokybei, nes kaip pastebejau kuo maziau omu - tuo daugiau watu ir atvirsciai, taigi esu truputi pasimetes :)
Printable View
sveiki, gal galetumete papasakoti kas tie omai, kuom skiriasi 1 omo subas nuo 8 omu subo? Kuris geriau, kaip tai atsiliepia galiai ir garso kokybei, nes kaip pastebejau kuo maziau omu - tuo daugiau watu ir atvirsciai, taigi esu truputi pasimetes :)
manau geriau 8 taip kokybės daudiau gauni ir stiprintuvui neleidi prakaituoti. 1 rinkis jei tau reikia kad valintų ir kad watų daugiau butų. beje sūbas watų "neduoda" galia pareina iš stiprintuvo.
Apkrova. prie 1omo kokybes NERA. 4ohm yprasta.
vadinasi jei suba galima jungti 2 arba 8 omais geriau ji sujungti 8 omais?
Savaime suprantama. kuo mazesne apkrova tuo geresne kokybe,valdymas. ir stiprintuvui maziau 'vargo' bus.
1ohm apkrova naudojama SPL(sound pressure level), 4Ohm ir i virsu tiems kam svarbu kokybe,greitis,tikslumas,dinamika, etc.
taj tajp iseina jej noriu slegio is subo taj junkti 2omu ar kiek?
kas tau dar neaisku-tau gi zmones raso,kad kuo maziau omu tuo slegio bus daugiau,kuo daugiau omu tuo kokybes bus daugiau :smt021
As turiu kolonele koncertine 12 omu tai cia gerai kokibes atzvilgiu?. Dabar taip jaigu as ta kolonele pajungiu ant stiprintuvo vieno isejimo 12 omu ant kito isejimo 8 omu kolonele o dar ant kito 4 omu kolonele tai stiprintuvui negerai ar nieko tokio ? dabar gerai paiskinau ? :oops:
Dekui uz atsakymus, dabar kai viskas aisku belieka :supz:
Gal galima aiskiau? skaitau 5karta ir niekaip nesuprantu. paredaguok posta, sudek kablelius :)Citata:
nerijus link=topic=5471.msg56036#msg56036 date=1173037574 rašė čia:
cia jau sado-mazo gaunasi :smt018Citata:
Nebent čia pas tave trijuostė sistema sustatyta, kuo aš abejoju. Bet šiaip geriau parsiduok tą visą savo lobyną ir nusipirk dvi padorias VIENODAS[akustiniais parametrais] kolonėles ir grajink į sveikatą.Citata:
Man ir nuojauta taip kuzda nors groja tai dar puse velnio,beat ar stiprintuvui taip sveika ir paciom kolonelem ??
Kolonėlem tai didelės įtakos neturi. O stiprintuvui nelabai smagu su skirtingom apkrovom tampytis. Asmeniškai aš turiu Pioneer SA-410. Šitas daiktas palaiko 6-16 Omų. Taigi, prie jo prijungus 4 omų garsiakalbį, stiprintuvas pradeda kaisti daug labiau, nei su 8 ar 16 Omų garsiakalbiais. Todėl išsiaiškink kokios varžos garsiakalbius gali kabinti ant savo stiprintuvo. Tavo situacijoje matau tik tokią išeitį: dvi paprastas vienodų parametrų kolonėles, o ne visą krūvą belekokių kolonėlių su iš esmės skirtingais parametrais.
Sorius... bet kaip "arbatinukas" negavau ne vieno normalaus paaishkinimo..
Ne ohmai apsprendzia kokybe!
Pirmas punktas - sistema turi buti suderinta....
Furado - paieshkok forume apie tai.... tai pirma..
Antra - apie kokias mes sistemas kalbame? Namu? Automobilio?
Aisq viena - fizikos mokykloje supratima turejai ne koki...
Trumpa priesistore - kadangi automobiluje nera daug enerjios (nuo 12 iki 15V) - naudojama mazo apkrovimo sistemos (kad butu kuo daugiau galios.. mes nekalbame apie kW!!!) cia apie fizika...
Daugelis automobilio audio sistemu gamintoju naudoja akustika, kuri turi varza apie 4 ohm.. kadangi prie to taikstosi stiprintuvi gamintojai (nors ne visi) = ir jie dazniausiai skirti dirbti prie tokios apkrovos...
Buityje (na nemanau kad reiktu aiskinti kas tai) Voltai.... o ju jau 220 - gerokai lengviau apsprendzia galinguma - todel ir buityje naudojamos koloneles dazniausiai buna nuo 6 ohm iki 12 ohm.
PATARIMAS - pasiskaitinek forume pries uzduodamas tuos pacius klausimus...