Kazkur forume perskaiciau kad teisiklingiausia sistema butu jei vairuotojas sedetu per viduri.Tai ar neteisinga butu balansa kaires puses pamazinti pvz -1 ar -2???
Printable View
Kazkur forume perskaiciau kad teisiklingiausia sistema butu jei vairuotojas sedetu per viduri.Tai ar neteisinga butu balansa kaires puses pamazinti pvz -1 ar -2???
Ne garsume, o atstume iki garso šaltinio esmė. Jei sistema idealiai simetriška išilginės mašinos ašies atžvilgiu, tai ir scena persikreipia, ir dėl garsiakalbių kryptingumo skiriasi žmogų pasiekiantis garso spektras.
Vat ir man įdomu kaip šis klausimas sprendžiamas pvz. EMMA PP divizione.
kėkvienas sprendžia įvairiai ir individualiai. O:)
:D va čia tai konkretus ir išsamus atsakymas :smt023
O jei rimtai, tai kokie galimi sprendimo būdai? Juk vien pavertus garsiakalbius laiko skirtumo neišspręsi ir vis vien scena bus nučiuožus į kairę (jei klausytojas kairėje).
Labai dug ko ten neprigavosi.Jei pradėsi daryti kažkokius pasyvius vėlinimus tai nukentės kokybė.Na esmė, kad išsirinktum kuo daugiau privalumų turinčius sprendimus ir visada šalia bus trūkumai.
Gal galima pora variantų ką daryti ir kokie pliusai ir minusai?Citata:
Artūras S link=topic=7537.msg77342#msg77342 date=1208118552 rašė čia:
balansas keičia tik garso lygi, bet nekeičia asimetrinės klausytojo padieties garsiakalbio atžvilgiu, todėl nerekomenduoju to naudoti, čia maždaug tas pats kaip naudoti vienoje mašinos pusėje didesniu ratus negu kitoje.
Ivairiu burtu yra kaip ta vadinama balansa ar panorama gaudyti tik kad nevisada viskas vienodai tinka konkreciai sistemai.
Vienas is pirmuju tai mano manimu butu dinamiku montavimo vieta ir pasukimo kampas. Po montavimo kad ir
kaip gerai ten visus tuos kampus sugaudytum balanco reguliatoru parlekamas ~ 1-2 padalas nuo centrinio tasko i keleivio puse. Jeigu sitemoje kiekvienas dinamikas turi po atskira stiprintuvo kanala galima su garso lygiais suzaist.
balansa reikia nustatyti salono centro atzvilgiu, vienareiksmiskai
Mano sistemoje labai pagerino panorama pajungus kairio ir desinio kanalo dimamikus nuo dvieju atskiru vienodu stiprituvu. Ipac susikoncentravo centro pojutis.
tai pas tave gavosi dual mono ir pagerėjo kanalu atskirimas.
O man sis budas visai nieko, kiek esu bandes visokias laiku korekcijas tai kiekvieno dinamiko garso lygio suderinimas klausytojo atzvilgiu maziausiai gadina garso kokybe ir rezultatas geras gaunasi.Citata:
muzotonas link=topic=7537.msg77393#msg77393 date=1208173501 rašė čia:
Taip, ir kazkodél reguliuojant stiprituvu garso lygiais balanca gaunasi geresnis rezultatas nei su cd grotuvo reguliatorium.Citata:
muzotonas link=topic=7537.msg77400#msg77400 date=1208177106 rašė čia:
o tai pala zmones... kokiu tada dar budu imanoma pasigauti scenos centra priesais save, naudojant du stiprintuvo kanalus ir negaminant podiumu? (kuriu pas save masinoje tikrai nenoriu) :smt017
bandziau naudodamas balansa, bet irgi biski ne kazin kas gaunasi... 1 padala per mazai, 2 padalos per daug :smt022
Biski rimtesni stiprekai turi nepriklausomus lygio reguliatorius
stilium kiekvienam kanalui? nedaug tokiu. plius, bus vienas ir tas pats ar as balansu reguliusiu ar stiprintuvo lygio reguliavimu, tiesiog stipreko lygi reguliuojant tiksluma didesni galiam isgauti (neskaitant jau to, kad sitam reikalui reikia 2 zmoniu minimum)Citata:
rebik link=topic=7537.msg77411#msg77411 date=1208180693 rašė čia: